Câți oameni vor fi azi la mitingul Antenelor?

Nu se poate construi nimic pe credința dușmănoasă că sîntem împărțiți în două popoare: unul bun și unul rău!

vineri, 19 februarie 2016, 12:24

UPDATE: Am reținut ceea ce mi s-a părut ideea principală a discursului lui Carmen Avram. Chiar dacă nu sunt de acord cu tot ce a spus, este esențial să ne auzim unii pe alții, așa cum a pledat pe scenă realizatoarea emisiunii ”În premieră”.
Ideea că acești 5.000 de oameni din spate, care au sensibil mai mulți români în spate, sau cei de la A3 fac parte dintr-o lume de rang secund, pe care ”ceilalți” nu vor să o recunoască, este exact ceea ce distruge punțile. Aici Carmen Avram are dreptate. Când îi consideri mici, ratați, meschini și vânduți pe semenii tăi, când nu recunoști dreptul la reprezentare pentru problemele a milioane de oameni, atunci simplifici viața și nu te poți dezvolta. Ne facem bine împreună sau regresăm separat.

 

UPDATE: Pe o vreme friguroasă și cu ploaie, aproximativ 5.000 de oameni au venit la invitația Antenelor.  Estimarea e a României libere și a Hotnews, organizatorii n-au făcut încă publică o cifră. 

Antenele mizează pe un mare succes de public la mitingul de azi.

Nu cred.

Oamenii s-au săturat de dramele altora. O țară în care 40% dintre locuitori sunt pândiți de riscul de sărăcie semnifică o țară unde ”contractul social este pe cale să eșueze”, așa cum spunea deunăzi ministrul culturii.

Nu e vorba doar despre Antene, ci despre adeziunea la aproape orice, despre deficitul de încredere reciprocă.

Ritmic, românii sunt chemați să salveze o cauză sau un rând de alegeri. Li se spune că e decisiv. A fost decisiv și data trecută, dar de data asta chiar e hotărâtor!

Din iminentul acesta, jucat ca o partidă de fotbal terminată la loteria penaltyurilor, viața lor nu se schimbă aproape deloc. Te saturi să trăiești la nesfârșit într-o tensiune a decisivului fără consecințe.

Mai sunt aproximativ trei ore pînă la invitația la protest din Piața Constituției.

Oricum, nu numerele sunt problema Antenelor.

Chiar dacă eu greșesc în estimări și vor avea la chemarea de azi foarte mulți participanți, un eventual succes se va transforma într-un bumerang.

Pentru că, în acest moment, pentru Antene mai mult înseamnă mai puțin. Inclusiv sprijinul afișat de președintele Iohannis a însemnat prea mult.

Prea mult a fost încă de la început, dar Dan Voiculescu e cel care a decis asta. Cînd ești și om de afaceri, și politician, și patron de media, statutul tău semnifică un dezechilibru într-o societate democratică.

Este exact ce se resimte în aceste zile și ceea ce Antenele nu realizează. Omenește e de înțeles – e greu s-o conștientizeze, cei de acolo fiind prinși într-un război emoțional pe care-l tratează drept unul de supraviețuire.

Televiziunile au ajuns să fie conduse de retorica vedetelor postului. Ele arată ca o țară aflată la dispoziția mulahilor.

Există în Antene, desigur, și oameni în afara acestei direcții etern revanșarde și revoluționare. Dar ei nu au putere.

Așa s-a ajuns la situația în care jurnalismul nu mai e demult decât prilejul militantismului și dovada reîmprospătată a adeziunii pentru problemele companiei, ale patronului sau pentru orgoliile vedetelor.

Uneori, despre ego e vorba în primul rând. Charisma și succesul, dezvăluirile incontestabile și sentimentul că ei pun sau dărâmă guverne, toate acestea i-au deformat.

Și Gâdea, și Badea, și ceilalți au sentimentul că dacă au dreptate în unele chestii, atunci ei își pot permite orice. Că dacă au logică, nu pot greși.

Și, ca într-o spirală autosuficientă, ei par convinși că dacă au audiență, asta îi alimentează cu și mai multă dreptate. Rețeta sigură a războiului infinit.

Anteniștii îl detestă pe Traian Băsescu, însă nu recunosc că practică același gen de vehemență ca și el.

În primele zile ale conflictului dintre ANAF și Antene, fostul președinte oferea formula câștigătoare: ”Statul să se ducă şi să-l facă ţăndări pe cetăţean şi-l pune să execute hotărârea!”. Asta se poate numi imperativul ”The Revenant”.

Să te duci cu ursul din „The Revenant” peste propriul cetățean ca „să-l faci țăndări”, faină idee de dreapta!

În replică, ieri lucrătorii ANAF erau numiți ”impotenți” pe Antena 3, asta în timp ce susținătorii erau chemați la miting în Piața Constituției.

Poate că eu greșesc. Dar am sentimentul că atitudinea aceasta, ”Scufundă-le barca în port!”, ”Mardește-l pe marinar!”, ”Umflă-i mufa celuilalt!”, nu mai strânge participarea oamenilor.

Răzbunarea e utilă ca intrigă de film, dar eșuează în materie de cultură a dezvoltării unui popor. Nici o țară nu s-a construit pe ură.

Istoricul britanic David S. Landes observa un paradox. Complexul de inferioritate se manifestă prin nerecunoașterea superiorității ideilor, ale argumentelor sau ale momentelor bune ale celorlalți. În schimb, popoarele cu o cultură a încrederii în sine, japonezii erau exemplul, nu se sfiesc să recunoască superioritatea altora, atunci când o întâlnesc.

Nu e vorba de superioritatea ca oameni, că filozofia aceasta nenorocită nu există decât pe la noi, unde dacă cineva are altă părere decât tine asta îi depreciază statutul uman.

E vorba să descoperi și să primești întâlnirea cu inteligența celuilalt, cu felul lui diferit de a înțelege lumea, cu știința lui superioară de a se organiza.

Fondându-și atitudinea pe multe argumente corecte, cum ar fi acela că statul tolerează insolvența homerică a altor televiziuni și trusturi de presă, dar și pe o premisă total greșită, că deciziile judecătorești sunt opționale dacă ție ți se pare că ai dreptate, Antenele sunt acum în faza în care-și fac rău, nu bine.

Atât de puternice se cred Antenele încât au sentimentul că pot rescrie regulile sociale după cum le înțeleg ele.

Prin reacția lor disproporționată, prin propria eroizare și prin insultarea oricărei opinii contrare, nu că tabăra cealaltă n-ar proceda fix la fel!, televiziunile familiei Voiculescu nu realizează ce efect de mobilizare stârnesc în interiorul justiției de pildă.

Când o decizie judecătorească devine prilej de victimizare la scară națională, justiția are un reflex contrar: ”Ba e o simplă chestiune de justiție!”.

Dacă scoți oamenii în stradă, justiția va insista că verdictele se dau în sala de tribunal.

Nu e vorba că judecătorii se vor răzbuna, că nu asta e gândirea normală și societatea are pârghii să reacționeze, ci că justiția are tendința sistemică de a-și afirma puterea în fața a ceea ce ea resimte drept amenințare la adresa unei vieți reglate prin norme.

Ce vrea, bă, ăsta?, vor spune vedetele Antenelor, după ce că e în același trust, ar vrea să fim preș în fața justiției?

Nu, nu asta zic.

Întâi că lucrând în același trust, asta nu înseamnă că facem aceeași meserie.

Nu pretind că regulile după care scriem noi, la Gazetă, sînt superioare, iar cele de la Antena 3 sînt inferioare. Doar constat că sînt altele. Evident că le considerăm bune, de vreme ce le practicăm, dar nu judecăm pe nimeni drept suboameni.

În esență, facem meserii diferite.

Iar faptul că avem același patronat spune, acum sincer!, ceva nu despre noi, ci mai degrabă despre niște acționari care, și la închisoare prin cel mai important dintre ei, înțeleg că fiecare dintre noi este liber să-şi practice profesia așa cum crede.

Câți oameni vor fi azi, la ora 15, în Piața Constituției e o chestiune care va intra, din nou, în menghina polarizării societății.

Tentat și eu să fac pe deșteptul, spun că vor fi mai puțini decât se așteaptă Antenele.

Dar, oricum, unii vor spune că sunt mulți, alții, că sunt puțini. Unii, că acolo sîunt conștiințele civice, alții, că sunt cei spălați pe creier.

Și într-o parte, și-n alta sunt cetățeni români.

Poate că au început să se sature. Îi trag una dușmanului și, de fapt, observă că s-a spart oglinda în care se oglindește suferința pe care o numim ură.

Comentarii (175)Adaugă comentariu

benaflek  •  19 februarie 2016, 12:36

niste *** care spera sa stoarca lacrimile pensionarilor ***.du te ba si ia ti cu chirie un sediu si nu mai agita prostimea atat

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daniel  •  19 februarie 2016, 12:42

Vreau să fac un pariu pe 1000 lei ca la acest miting peste 80% vor fi pensionari

florin cutitoi  •  19 februarie 2016, 12:43

Daca taceai filozof ramaneai!

cristi  •  19 februarie 2016, 12:44

Dar abuzurile justitiei cum mai pot fi oprite? Ca in acest moment avem cateva institutii de forta care au o putere enorma,mai mare ca a primului ministru si chiar de cat presedintele.Ce facem in acest caz ? In acest moment un procuror DNA nu poate fi combatut decat de un coleg.Este normal ? Este separatie a puterilor in stat ?Separatia puterilor in stat inseamna dupa mine,ca o institutie sa poata fi combatuta de alta in apararea cetatenilor.Nu sa se lupte intre ele pentru ca sant suporteri politici ai unora creind victime colaterale.Nici sa lupte contra unor firme Romanesti ca sa elibereze culoarul concurential pentru firme multinationale.

andrei  •  19 februarie 2016, 12:46

confiscarea unei proprietăți și evacuarea chiriașilor sunt chestii distincte , e un balon prea mare si nimeni nu mai intelege nimic, si da o televiziune cu altfel de impact poate schimba reguli ..poate nu poate da Presedinti, cum s-a verificat, da schimba paradigme..eu nu vreau un stat in care sa zica CSM ul in fiecare zi sa taca cutare si cutare ca afecteaza justitia.. ..tu poate vrei

john.peris  •  19 februarie 2016, 12:46

Exceptionala analiza !

misu  •  19 februarie 2016, 12:47

Antena 3 = denaturarea adevarului = manipulare in masa... !

Andrei  •  19 februarie 2016, 12:48

Felicitări dle Tolontan!

Iuliu  •  19 februarie 2016, 12:50

echilibrat

Valentin  •  19 februarie 2016, 12:55

Inca o lectie simpla despre omenie si progres. Bravo, Tolo!

mihai  •  19 februarie 2016, 12:56

Tolo, si tu esti platit de Voiculescu, esti pe statul lui de plata. Asa ca nu te credem. Cand vei pleca de la el, atunci o sa ai credibilitate. Pana atunci injuri cu o mana si cu cealalta iei bani.

vlad  •  19 februarie 2016, 13:05

O sa fie mii bune... pentru ca o sa se asigure ca o sa fie. Nu cred deloc ca ar fi in interesul lor acum sa vina putini oameni... nu, vor multi, asa ca o sa fie multi. 3-4000 sunt din oficiu, aranjati... ramane de vazut cati o sa fie peste, veniti pe bune. Sunt si eu putintel curios

spinoza  •  19 februarie 2016, 13:10

La miting vor participa 2 oameni, daca pot fi numiti asa: Gadea si Badea.

lupu68  •  19 februarie 2016, 13:11

@cristi: Separatia puterilor in stat insemna dezinformare? Ce treaba are baba cu mitraliera? Ce legatura are functionarea efectiva unei institutii de presa (care se poate face din luminisul unei paduri) cu respectarea necesara a legii, fie ea impusa chiar si prin forta unei decizii judecatoresti? @ Catalin Tolontan: Esti formidabil, Tolo, ca un chirurg care taie rana cu bisturiul, fara anestezie! Sper ca n-ai uitat de 1989, de bietul Tokes care trebuia evacuat cam la fel si de lumea care a rasarit din senin sa-i ia apararea. Pe asta se bazeaza si ciumpalacii perfect cabotini precum Ciuvica, Badea Gadea & company.

Șerban  •  19 februarie 2016, 13:13

Mărturisesc că nu am simpatii pentru mulți dintre anteniștii lui Gâdea și sunt convins că-s jughiniți pe un motiv inexistent, dar, ca și în cazul patronului, datorită căruia, pe lângă Năstase, au făcut pușcărie și alții complet nevinovați, este o dovadă a corectitudinii zicalei populare: „Dumnezeu nu dă cu parul, dar dă!”. Dumneavoastră, domnule Tolontan, sunteți pregătit să vă asumați reaua credință de care vă bănuiesc eu?!

Fane  •  19 februarie 2016, 13:13

Dupa parerea mea aveti mare dreptate Dle.Tolontan.Pentru a fi credibil trebuie sa ai o pozitie echilibrata,fara inversunare.O dovada de inteligenta cred ca este si sa nu platesti cu aceeasi moneda de lipsa de bun simt,dar mai ales sa faci apel la legi,bune,rele cum sunt.

Mihai Ionescu  •  19 februarie 2016, 13:17

De ce nu-ti dai tu demisia daca nu esti de acord cu colegii tai de la Antene?Cat de ipocrit poti fi?

Mario  •  19 februarie 2016, 13:18

mah..da' ce aveti voi asa de grav cu antenele lui voiculescu? pana la urma isi fac treaba cu bune si cu rele. daca nu va place nu va uitati.....nu a inceput si nu se va termina manipularea cu antenele astea. manipulare puternica e si de partea cealalta ..ca prea sunt multi inversunati impotriva lor..fiecare cu interesul lui...victima sigura cetateanul simplu...de fapt asta e miza..cine stapaneste si impune calea de urmat pt popor astfel incat cei putini dar interesati sa-si atinga scopul...

dzx  •  19 februarie 2016, 13:18

Situatia Antenelor e asemanatoare cu cea a unui detinut, putin dus cu pluta, care a aruncat ani de-a randul cu hardaie de dejectii in toti gardienii din raza sa vizuala, si care, intr-o buna zi, s-a suparat crunt si iremediabil pe acestia pentru ca a fost udat cu un pistol cu apa.

lemon  •  19 februarie 2016, 13:19

Multe chestii bine punctate dar as fi vrut sa scrii (mai mult) și despre cat de periculos și urât este modul virulent în care jubilează cei care detestă antenele, inclusiv jurnaliști, și zic fără perdea ca dacă s-ar închide cu totul ar fi și mai bine. Mi se pare inconștient și anti-democrat și poate ca demonstrează cat de puțin contează pentru ei principiile după care cică se ghidează când vine vorba de oameni pe care ii displac. Și ala e testul, nu sa ii accepti pe prieteni și sa le garantezi drepturi celor care îți plac.

Mihai  •  19 februarie 2016, 13:22

Cred ca ai punctat foarte bine diferenta de generatie dintre publicul Antenei 3 si cei tanar, feisbucist. Concluzia, in opinia mea, e ca avem nevoie si de o antena 3 sau rtv ca sa ne ajute sa nu uitam cine suntem si unde suntem. Nu stiu daca asta ai vrut sa spui. Dar stii ca opera, odata publicata nu mai e a autorului, e a cititorului. PS: Probabil Badea Mircea iar o sa improaste cu laturi in directia ta.

ggi  •  19 februarie 2016, 13:24

Sa vedem cat de bine stai cu pronosticul!

Helen  •  19 februarie 2016, 13:26

Patronii din România au sentimentul ca totul li se cuvine, iar angajații în majoritatea cazurilor sunt doar niște lătrători, care latră în conformitate cu directivele stăpânilor, care nu vor să se supună hotărârilor judecătorești. Adică X, care nu are serviciu, trebuie să plătească diverse asigurări și nu interesează pe nimeni dacă are sau nu de unde, dar antenele sau orice altă firmă nu trebuie evacuate pentru că ... este atentat la libertatea presei. *** Cumpărați-vă sedii și plătiți-vă dările pentru că eu dacă am o afacere si nu plătesc chirie patronului sunt evacuat în doi timpi și trei mișcări și nu mai fac nici un miting!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Obiectiv  •  19 februarie 2016, 13:27

Un articol "extrem" de bine scris. Si, cel mai important, contine un mesaj obiectiv. P.S. Nu sunt defel un fan al antenelor, dar sub nicio forma nu-mi doresc disparitia lor (in genere, caci in context nu se pune problema - evacuarea in speta nu genereaza per se o disparitie), doar pt. ca nu ar corespunde standardelor mele. Exista mecanisme clare de cernere a valorilor, chiar si in media.

bau  •  19 februarie 2016, 13:29

Proba

cristy  •  19 februarie 2016, 13:29

Felicitari Tolo. frumoasa analiza.

Augustin  •  19 februarie 2016, 13:29

F bun punct de vedere civilizat. In oameni ca Tolo ne sta speranța ca timpul ne va schimba in oameni cu inteligenta emotionala buna.

q  •  19 februarie 2016, 13:30

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

OBIECTIV  •  19 februarie 2016, 13:30

*** CLUB DE DEZINFORMATORI ! Sa plateasca sa vada si ei cum e sa intri in legalitate...sa lase gargara.... Cred ca au mobilizat toti pensionarii , militienii , securistii si alte categorii "defavorizate".... Apropos ... vine si Dogaru sa-i tina trena lui Badea si Gadea?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fgh  •  19 februarie 2016, 13:31

-presupusa îngrămădeală de pensionari (dacă ar fi...) nu interesează justiția; altfel art e bine conceput și scris...

tataie  •  19 februarie 2016, 13:32

Antenicile manipuleaza la greu in continuare. Nu vrea nimeni sa-i inchida, nu vrea nimeni sa-i dea afara cu forta, dar odata si-o data trebuia sa-si dea seama si ei ca legea trebuie respectata de toata lumea. Daca s-ar fi gandit de acum un an si jumatate ca va veni odata si vremea scadentei si ar fi luat in calcul aceasta varianta acum nu s-ar mai fi plans ca nu au timp sa mute tot echipamentul in termen de 5 zile, ceea ce este fals deoarece este vorba numai de o notificare . Cat despre dreptul de preemptiune la inchiriere este o alta gogorita, legea care a fost votata in 2007 in parlamentul de penali care acum sustin sus si tare ca este ilegal ce li se intampla antenelor spune foarte clar ca valorificarea bunurilor confiscate se va face exclusiv prin vanzare. Nu pot sa nu observ cum toate lichelele din parlamentul penal vorbesc despre recuperarea prejudiciului in urma condamnarii iar acum cand se incearca acest lucru le dau peste mana institutiilor care se ocupa de acest lucru. Pai cum este cu respectarea legii dragilor, o respectam numai cand ne convine sau legea este subiect de tocmeala?

Mirel  •  19 februarie 2016, 13:32

Am intrat din curiozitate, sa vad daca ideea ca ii lingi manuta lui voivulescu, precum un caine, e falsa. Dupa primele fraze mi am dat seama ca esti la fel ca cei care fsc cel mai mare rau societatii romanesti, adica, vandut! Tu cand ii asezi farfuria cu mancare, pe masa, copilului tau, il poti privi in ochi?

lupu68  •  19 februarie 2016, 13:36

Draga Tolo, nu crezi ca istoria parca s-ar intoarce, cu Antena 3 in rolul lui Tokes, si fraierii din popor care pun botul, sa-i ia apararea mogulului napastuit? Regia si coloana sonora: motanul Felix, tinut momentan la dieta. Pacat ca lipseste Sergiu Nicolaescu, ce capodopera de Oscar ar mai fi iesit!!! Eu multumesc anticipat oricui incearca sa ne lamureasca ce legatura este intre functionarea efectiva a unei institutii de presa (care se poate face si dintr-un luminis de padure) si respectarea necesara a legii, chiar fie ea si impusa prin forta unei decizii judecatoresti. Oricum, in viata mea n-am vazut cabotini "mai" perfecti precum Ciuvica, Badea, Gadea & compania lor de zgomote.

Ioan M  •  19 februarie 2016, 13:40

Un articol excelent. Este bine ca a fost scris de cineva. Bravo Tolo!

geo89  •  19 februarie 2016, 13:48

Nu sunt de partea antenelor si chiar nu sunt foarte bine informat despre subiect.. ce vreau sa stiu este daca pro tv , realitatea , b1 tv sunt in insolventa de ceva ani , iar antenele isi platesc darile la stat.. de cecei sunt evacuati iar restul nu ? Ma gandesc exact ca la exemplul conflictului armatei cu steaua .. adica generalii au amambitii pe banii nostrii.. eu nu zic sa il inchirieze lui becali stadionul.. dar sa il inchirieze , sa ne arate ca nu se distrug bunuri ale statului , pe care nu suntem capabili sa le recladim , doar pe baza unor ambitii .. la fel cu antenele , da a ii evacueaza , vreau sa vad cat de repede valoriifica cladirile..????

Dan Gabriel  •  19 februarie 2016, 13:48

Tolontan colegii tai de la antene au pierdut de ani de zile simtul realitatii.Ei traiesc in lumea lor voiculesciana.Daca ei cred ca niste pensionari sau oameni fara locuri de munca reprezinta majoritatea populatiei din Bucuresti se inseala.Tot la fel se inseala si cu audientele lor ridicole pe care le anunta mereu.In final repet daca cei fara locuri de munca si pensionarii reprezinta publicul antenelor atunci e nasol pentru ei foarte nasol.Si ar mai fi de scris dar nu mai am timp ca trebuie sa ma duc la munca.

ciprian  •  19 februarie 2016, 13:50

Cred ca este vorba de o confuzie pe care am sesizat-o si la alti colegi de I.Q. Hotararea judecatoreasca a fost respectata. Am inteles ca proprietar pe acele cladiri e deja "statul". Ce face statul cu ce este al lui este o alta problema. S-a uitat insa ca si chiriasii, in general, au niste drepturi. De aceea nu inteleg ura, rautatea care au invadat tara. Presedintele avea ceva dreptate, dar a starnit ce e mai rau in oameni. Pacat, mai ales ca majoritatea chiar sunt destepti.

Gogu  •  19 februarie 2016, 13:53

Basist! Cum mai ai ma curajul sa vb dupa ce s-a vazut ce jaf a fost intreaga perioada basista pe care tu ai sustinut-o. te faci ca nu intelegi ca acei oameni nu au incalcat o hotarare judecatoreasca, ei doar au vrut sa fie lasati sa se mute intr-un timp rezonabil si chiar au dorit sa plateasca chirie. Nici macar n-au fost parte in proces. Nu ai argumente valabile logic, inventezi situatii, minti , denaturezi adevarul. Astia sunt cei care nu sunt spalati pe creier, hahaha. Nu puteti sa vedeti adevarul de denaturari de falsuri. A avut dreptate Antena 3 in toate dezvaluirile. A avut! Asta e tot ce conteaza!

titirisca  •  19 februarie 2016, 13:54

bravo domne ! esti ok ce mai...

vasglo  •  19 februarie 2016, 13:56

Catalin, Te lupti cu morile de vant! Am inteles ca meeting-ul va reprezenta un succes rasunator, intrucat la el va participa insusi Presedintele Iohannis, care vede in Hotararea Instantei de confiscare a bunurilor unui condamnat definitiv pentru coruptie, o "suprimare a libertatii de exprimare in media".-:) Iata ce declara el unui reporter al Antenei 3, intr-o "sceneta" de prost gust montata ad-hoc: "Eu cred ca aţi ajuns într-o situatie neplacuta si inutila. In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila. Şi în fine, am constatat din discuţii pe care le-am avut că există deschidere la factorii de decizie şi cu siguranţă prin discuţii aşezate şi calme până la urmă se găsesc soluţii convenabile.” Prin urmare, in conceptia Presedintelui, confiscarea bunurilor in urma unei hotarari judecatoresti este "un banal motiv administrativ" si, in consecinta, a avut "discutii" din care a constatat "că există deschidere la factorii de decizie şi cu siguranţă prin discuţii aşezate şi calme până la urmă se găsesc soluţii convenabile.”.. Si atunci te intrebi: in ce tara traim?! Au ajuns Antenele centru de putere cu patronul incarcerat?!...

alex  •  19 februarie 2016, 13:57

Un articol excelent. Cred ca l-ati scris cu durere. De doua zile sunt intr-un conflict (verbal) aprins cu o persoana si citindu-l m-am inseninat; mi-a disparut incrancenarea. Va multumesc frumos!

Tihi  •  19 februarie 2016, 14:02

Domnul Tolontan...va ghideaza politicul!!!!Plecati din jurnalism!

Daniel  •  19 februarie 2016, 14:03

Cred ca acest articol descrie cat se poate de corect parerea celor care in acest moment nu se uita la televizor deoarece sunt pur si simplu scarbiti de atata propaganda si exact cum spui si tu, Tolo, de atatea decisive fara consecinte. Media actuala din Romania nu te invata sa gandesti pentru ca si-a pierdut de foarte mult timp nuantele de gri. Acum lucrurile sunt privite doar prin non-culori.

Catalin  •  19 februarie 2016, 14:08

Dle Tolontan, Va apreciez munca pe care o faceti in jurnalismul de investigatie dar in acest caz cred ca si dvs pierdeti din vedere cel putin doua chestiuni de bun simt democratic. As vrea sa va provoc cu cateva intrebari pe care poate vreti sa le adresati si public: 1. De cand o societate comerciala poate mobiliza cetatenii unei tari pentru a-i apara propriile interese, folosindu-se de influenta audiovizualului? 2. Considerati democratic demersul prin care o televiziune sau orice alta insitutuie de presa sa scoata oameni in strada de fiecare data cand considera ca i s-a facut o nedreptate sau s-a comis un abuz, folosindu-se (abuziv) de influenta pe care o are asupra unei mase de cetateni? Nu cumva aceste actiuni sunt caracteristice unui stat in stat? 3. Ce analize s-au facut pana la aceasta ora de institutiile independente de monitorizare a presei? Toate cele bune.

Lucka  •  19 februarie 2016, 14:11

F buna analiza !!! Antenele fac aceeasi greseala pe care o face (sau a facut-o psd ul ) ! Ne considera fraieri , usor de manipulat . Din fericire , poporul roman nu mai crede in " povesti " . Badea , la radio zu ,in ultimul timp se roaga de ascultatori sa il sune ... De ce oare ?! Pt ca daca il suni si spui ceva de jacuzzi lui Oprea , iti inchide telefonul si te face prost , basist , etc .

I_Balan  •  19 februarie 2016, 14:21

Felicitari pentru articol!

cozia  •  19 februarie 2016, 14:25

mai tolontane, antena 3 prin cativa, desigur nu toti, incepand cu familia, sunt niste indivizi legati prin santaj si compromisuri, au atras si pe altii, recte politicieni, si ii stii si tu si noi cei din popor, ca nu e greu sa ti dai seama, si, doar unul are o mitraliera in mana, nu mimezi, misti in front, ai primit bani si cadouri... ori canti imnul familiei, ori, poc poc poc... aia e, altfel cum sa ne explicam teama si lingusirile duse la paroxism, nemaitinandu se cont de nimic,nici de niste bebelusi morti, in ultima instanta...pentru mine acest grup care lupta, in ghilimele, la antene, a devenit un grup *** profitand la maxim de coruptie. S a bagat in viata noastra cu bocancii cum vine vorba si nu tine cont de nimic nimeni nu i opreste,poate te sacrifici tu, ce zici? ca noi o tragem din 89 incoace, iar condamnatul sef *** de la antene are 60 milioane,doar fiicele ii sunt singurul adevar din viata lui, ca n rest a furat continuu, il urasc si sper ca in timp toti cei care i au tinut hangul sa plateasca, ca si noi platim pentru greselile autoritatilor iar voi jurnalistii,majoritatea doar scheunati, dar aveti pretentii de la noi sa iesim in strada sa facem sa dregem.... e cam tarziu dupa zeci de ani de comunism, in schimb voi EDUCATII, cu media la dispozitie v apitualti dupa camere, iar de alde ... astia de la antene adora sa joace rolul de ***....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nelu  •  19 februarie 2016, 14:27

Bravo Tolo. Partea astea e esenta jurnalistului care-si vede meseria omorata zilnic de "colegi" mercenari, care nu gandesc mai departe de orizontul buzunarului lor. "Nu pretind că regulile după care scriem noi, la Gazetă, sînt superioare, iar cele de la Antena 3 sînt inferioare. Doar constat că sînt altele. "

Aliarb  •  19 februarie 2016, 14:35

Felicitari d-le Tolontan !

Ioan Reus  •  19 februarie 2016, 14:36

N-as subestima numarul si determinnarea prostilor.

Comentează