Câți oameni vor fi azi la mitingul Antenelor?

Nu se poate construi nimic pe credința dușmănoasă că sîntem împărțiți în două popoare: unul bun și unul rău!

vineri, 19 februarie 2016, 12:24

UPDATE: Am reținut ceea ce mi s-a părut ideea principală a discursului lui Carmen Avram. Chiar dacă nu sunt de acord cu tot ce a spus, este esențial să ne auzim unii pe alții, așa cum a pledat pe scenă realizatoarea emisiunii ”În premieră”.
Ideea că acești 5.000 de oameni din spate, care au sensibil mai mulți români în spate, sau cei de la A3 fac parte dintr-o lume de rang secund, pe care ”ceilalți” nu vor să o recunoască, este exact ceea ce distruge punțile. Aici Carmen Avram are dreptate. Când îi consideri mici, ratați, meschini și vânduți pe semenii tăi, când nu recunoști dreptul la reprezentare pentru problemele a milioane de oameni, atunci simplifici viața și nu te poți dezvolta. Ne facem bine împreună sau regresăm separat.

 

UPDATE: Pe o vreme friguroasă și cu ploaie, aproximativ 5.000 de oameni au venit la invitația Antenelor.  Estimarea e a României libere și a Hotnews, organizatorii n-au făcut încă publică o cifră. 

Antenele mizează pe un mare succes de public la mitingul de azi.

Nu cred.

Oamenii s-au săturat de dramele altora. O țară în care 40% dintre locuitori sunt pândiți de riscul de sărăcie semnifică o țară unde ”contractul social este pe cale să eșueze”, așa cum spunea deunăzi ministrul culturii.

Nu e vorba doar despre Antene, ci despre adeziunea la aproape orice, despre deficitul de încredere reciprocă.

Ritmic, românii sunt chemați să salveze o cauză sau un rând de alegeri. Li se spune că e decisiv. A fost decisiv și data trecută, dar de data asta chiar e hotărâtor!

Din iminentul acesta, jucat ca o partidă de fotbal terminată la loteria penaltyurilor, viața lor nu se schimbă aproape deloc. Te saturi să trăiești la nesfârșit într-o tensiune a decisivului fără consecințe.

Mai sunt aproximativ trei ore pînă la invitația la protest din Piața Constituției.

Oricum, nu numerele sunt problema Antenelor.

Chiar dacă eu greșesc în estimări și vor avea la chemarea de azi foarte mulți participanți, un eventual succes se va transforma într-un bumerang.

Pentru că, în acest moment, pentru Antene mai mult înseamnă mai puțin. Inclusiv sprijinul afișat de președintele Iohannis a însemnat prea mult.

Prea mult a fost încă de la început, dar Dan Voiculescu e cel care a decis asta. Cînd ești și om de afaceri, și politician, și patron de media, statutul tău semnifică un dezechilibru într-o societate democratică.

Este exact ce se resimte în aceste zile și ceea ce Antenele nu realizează. Omenește e de înțeles – e greu s-o conștientizeze, cei de acolo fiind prinși într-un război emoțional pe care-l tratează drept unul de supraviețuire.

Televiziunile au ajuns să fie conduse de retorica vedetelor postului. Ele arată ca o țară aflată la dispoziția mulahilor.

Există în Antene, desigur, și oameni în afara acestei direcții etern revanșarde și revoluționare. Dar ei nu au putere.

Așa s-a ajuns la situația în care jurnalismul nu mai e demult decât prilejul militantismului și dovada reîmprospătată a adeziunii pentru problemele companiei, ale patronului sau pentru orgoliile vedetelor.

Uneori, despre ego e vorba în primul rând. Charisma și succesul, dezvăluirile incontestabile și sentimentul că ei pun sau dărâmă guverne, toate acestea i-au deformat.

Și Gâdea, și Badea, și ceilalți au sentimentul că dacă au dreptate în unele chestii, atunci ei își pot permite orice. Că dacă au logică, nu pot greși.

Și, ca într-o spirală autosuficientă, ei par convinși că dacă au audiență, asta îi alimentează cu și mai multă dreptate. Rețeta sigură a războiului infinit.

Anteniștii îl detestă pe Traian Băsescu, însă nu recunosc că practică același gen de vehemență ca și el.

În primele zile ale conflictului dintre ANAF și Antene, fostul președinte oferea formula câștigătoare: ”Statul să se ducă şi să-l facă ţăndări pe cetăţean şi-l pune să execute hotărârea!”. Asta se poate numi imperativul ”The Revenant”.

Să te duci cu ursul din „The Revenant” peste propriul cetățean ca „să-l faci țăndări”, faină idee de dreapta!

În replică, ieri lucrătorii ANAF erau numiți ”impotenți” pe Antena 3, asta în timp ce susținătorii erau chemați la miting în Piața Constituției.

Poate că eu greșesc. Dar am sentimentul că atitudinea aceasta, ”Scufundă-le barca în port!”, ”Mardește-l pe marinar!”, ”Umflă-i mufa celuilalt!”, nu mai strânge participarea oamenilor.

Răzbunarea e utilă ca intrigă de film, dar eșuează în materie de cultură a dezvoltării unui popor. Nici o țară nu s-a construit pe ură.

Istoricul britanic David S. Landes observa un paradox. Complexul de inferioritate se manifestă prin nerecunoașterea superiorității ideilor, ale argumentelor sau ale momentelor bune ale celorlalți. În schimb, popoarele cu o cultură a încrederii în sine, japonezii erau exemplul, nu se sfiesc să recunoască superioritatea altora, atunci când o întâlnesc.

Nu e vorba de superioritatea ca oameni, că filozofia aceasta nenorocită nu există decât pe la noi, unde dacă cineva are altă părere decât tine asta îi depreciază statutul uman.

E vorba să descoperi și să primești întâlnirea cu inteligența celuilalt, cu felul lui diferit de a înțelege lumea, cu știința lui superioară de a se organiza.

Fondându-și atitudinea pe multe argumente corecte, cum ar fi acela că statul tolerează insolvența homerică a altor televiziuni și trusturi de presă, dar și pe o premisă total greșită, că deciziile judecătorești sunt opționale dacă ție ți se pare că ai dreptate, Antenele sunt acum în faza în care-și fac rău, nu bine.

Atât de puternice se cred Antenele încât au sentimentul că pot rescrie regulile sociale după cum le înțeleg ele.

Prin reacția lor disproporționată, prin propria eroizare și prin insultarea oricărei opinii contrare, nu că tabăra cealaltă n-ar proceda fix la fel!, televiziunile familiei Voiculescu nu realizează ce efect de mobilizare stârnesc în interiorul justiției de pildă.

Când o decizie judecătorească devine prilej de victimizare la scară națională, justiția are un reflex contrar: ”Ba e o simplă chestiune de justiție!”.

Dacă scoți oamenii în stradă, justiția va insista că verdictele se dau în sala de tribunal.

Nu e vorba că judecătorii se vor răzbuna, că nu asta e gândirea normală și societatea are pârghii să reacționeze, ci că justiția are tendința sistemică de a-și afirma puterea în fața a ceea ce ea resimte drept amenințare la adresa unei vieți reglate prin norme.

Ce vrea, bă, ăsta?, vor spune vedetele Antenelor, după ce că e în același trust, ar vrea să fim preș în fața justiției?

Nu, nu asta zic.

Întâi că lucrând în același trust, asta nu înseamnă că facem aceeași meserie.

Nu pretind că regulile după care scriem noi, la Gazetă, sînt superioare, iar cele de la Antena 3 sînt inferioare. Doar constat că sînt altele. Evident că le considerăm bune, de vreme ce le practicăm, dar nu judecăm pe nimeni drept suboameni.

În esență, facem meserii diferite.

Iar faptul că avem același patronat spune, acum sincer!, ceva nu despre noi, ci mai degrabă despre niște acționari care, și la închisoare prin cel mai important dintre ei, înțeleg că fiecare dintre noi este liber să-şi practice profesia așa cum crede.

Câți oameni vor fi azi, la ora 15, în Piața Constituției e o chestiune care va intra, din nou, în menghina polarizării societății.

Tentat și eu să fac pe deșteptul, spun că vor fi mai puțini decât se așteaptă Antenele.

Dar, oricum, unii vor spune că sunt mulți, alții, că sunt puțini. Unii, că acolo sîunt conștiințele civice, alții, că sunt cei spălați pe creier.

Și într-o parte, și-n alta sunt cetățeni români.

Poate că au început să se sature. Îi trag una dușmanului și, de fapt, observă că s-a spart oglinda în care se oglindește suferința pe care o numim ură.

Comentarii (175)Adaugă comentariu

ewotå  •  19 februarie 2016, 14:38

eu sper sincer ca oamenii s-au mai luminat si au inteles ce mizerii sunt cei de la antenele *** voiculescu.. ca s-au saturat sa se adape *** doar pentru a-si ineca frustrarile si supararile, ca au trecut mai departe si au evoluat de la nivelul "basescu e de vina" la "hai sa facem cu adevarat ceva"...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dom  •  19 februarie 2016, 14:45

Domnule Tolontan. Mai intai de toate as vrea sa va spun ca va apreciez pentru ceea ce scrieti (in general - mai ales pentru anchetele dumneavoastra). Dar cred ca de data asta gresiti. Poate nu in totalitate dar in proportie destul de mare. Mai intai de toate m-a surprins exprimarea dumneavoastra : "Cînd ești și om de afaceri și politician și patron de media, statutul tău semnifică un dezechilibru într-o societate democratică." Credeti ca Italia este o tara democratica sau nu? Silvio Berlusconi era si el "om de afaceri și politician și patron de media". Si chiar mai mult. A fost primul ministrul al Italiei. Si chiar pentru o perioada destul de lunga. In al doilea rand spune-ti ca nu are importanta daca Antenele vor reusi sa adune multe persoane sau nu. Eu cred ca daca un partid (care este o structura cat de cat organizata ) reuseste la un miting sa adune 20-25 de mii de persoane (unele aduse cu autocarele din toata tara ) iar antenele reusesc sa adune 30000 , atunci cred ca are o semnificatie. Cred ca e important. Chiar daca reuseste sa adune 14000 tot e ceva important. Citind in urma cu cateva zile editorialul dumneavoastra referitor la aceasta speta (Anaf - Grupul Impact) ma asteptam ca astazi sa fiti prezent si dumneavoastra la acea adunare. Si nu numai dumneavoastra. Colegi de-ai dumneavoastra de la toate publicatiile, televiziunile, radiourile .... Asa cum a-ți spus chiar dumneavoastra in acel editorial, acolo sunt lucruri mai putin "in regula". Daca azi sunt in legatura cu Antenele, poate maine vor fi in legatura cu GSP...... Sincer, un pic m-ati dezamagit dar....cine sunt eu? .....

Florin  •  19 februarie 2016, 14:51

Domnule Tolontan, sunt bune regulile dupa care scrieti la gesepe? Pai regula voastra de baza e sa preluati *** pe care le publica mititelu pe site-ul lui. Este adrian marin mititelu angajat ca ziarist la gesepe?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cr  •  19 februarie 2016, 14:51

Trustul Intact = Dan Voiculescu securistul! Sunteti platiti de un securist!

catalin  •  19 februarie 2016, 15:02

doar atat EXCEPTIONAL

Cetatean european  •  19 februarie 2016, 15:02

1. Actiunea ANAF vine la un an si patru luni dupa pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabila, care includea confiscarea sediilor in care isi desfasurau activitatea posturile de televiziune ale Trustului Intact, pentru recuperarea unui prejudiciu de 60 de milioane euro. 2. Termenul de 5 zile era pentru evacuare voluntara si nu presupunea intreruperea activitatii posturilor de televiziune. 3. In cazul in care Trustul Intact nu era de acord cu evacuarea voluntara, acesta putea da in judecata ANAF, iar procesul in acest caz poate dura luni de zile. 4. Evacuarea fortata se putea face doar la finalul acestui proces, in functie de hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila din acest proces. 5. Nimeni nu putea retrage licenta de functionare a posturilor din acest motiv.

Marian  •  19 februarie 2016, 15:03

Antenele = OTV, m-am saturat de astfel de televiziuni, cei mai ok in acest moment sunt cei de la Digi

Cătălin Tolontan  •  19 februarie 2016, 15:04

@lemon: ai dreptate. ”Și ala e testul, nu sa ii accepti pe prieteni și sa le garantezi drepturi celor care îți plac”. Asa e, toleranta nu inseamna ingaduinta superioara a celuilalt sau a punctului lui de vedere, ci acceptarea de pe pozitii de egal a unor puncte de vedere care nu-ti plac. Si toleranta se vadeste nu fata de amici, nu fata de cei cu care gindesti la fel, ci fata de cei cu care nu esti de acord, fata de adversarii de idei. Dalai Lama are o expresie frumoasa: ”Adversarul este cauza a tolerantei. Toleranta este un efect al existentei adversarului”. Daca reusim sa gindim asa, ne mai inseninam putin indiferent de context.

jus vs lex  •  19 februarie 2016, 15:07

Catalin, am ascultat o parte din emisiunea ta cu CTP care mi s-a parut interesanta, dar, ca in toate discutiile din zilele astea, v-ati oprit la conflictul actual intre ANAF si ANTENE, fara a trece mai departe de latura lui "fiscala/financiara". Da, ati mentionat, ca toata presa care a tratat subiectul ca a existat o hotarare judecatoreasca, dar nu ati patruns deloc in esenta acestui aspect. Nu ar trebui sa omiteti ca hotararea asta este una PENALA si ca actiunea de azi e consecinta unei sanctiuni PENALE de confiscare a bunurilor obtinute prin savarsirea unor infractiuni sau cumparate din bani obtinuti prin savarsirea unor infractiuni. Or, daca citesti ceva criminologie si doctrina penala vei vedea ca scopul oricarei pedepse sau sanctiuni penale este complex: - sa-l impiedice pe infractor sa savarseasca alte infractiuni (fizic, prin constrangere, sau moral, prin reeducare): - sa furnizeze un exemplu pentru ceilalti care ar putea urma calea infractorului in situatia nepedepsirii; - sa ne dea noua celorlalti credinta ca suntem protejati de stat. Or, pentru a se atinge acest scop e necesar ca orice pedeapsa sau sanctiune penala, nu doar sa fie executata, dar sa se si vada ca este executata. Altfel, se ajunge la opinii precum cea a unui ascultator al vostru care credea ca e convenabil sa faci puscarie daca ramai cu banii. In contextul asta, nu poti sa asimilezi situatia Antenelor cu a celorlalte institutii de presa sau alti agenti economici care au avut vreodata dificultati financiare, pentru ca in situatii de genul asta e normal ca statul sa negocieze intr-o paradigma profit/pierdere punand in balanta si locuri de munca, libertate de exprimare, etc. Dar aici nu se pune problema negocierii platii unor impozite, ci a pastrarii, in realitate sau doar in perceptia publica, a produsului unei infractiuni. De aceea confiscarea trebuie sa fie efectiva, prompta si publica, eventual cu schimbarea imediata a destinatiei bunului data de infractor. Din persoectiva asta, preavizul trebuia dat odata cu incarcerarea lui Voiculescu pentru ca efectul sa fie cumulat si maxim. In alta ordine de idei, ca jurnalist ar trebui sa cercetezi ce chirii plateste bugetul pentru sediile unor institutii publice si sa vedem daca e mai convenabila vanzarea/inchirierea sau utilizarea de catre stat a spatiului. (Ca o gluma, mai sunt instituii care au nevoie de paturi de cabluri si comunicatii, asa ca sediul s-ar preta la o astfel de utilizare)

Cătălin Tolontan  •  19 februarie 2016, 15:19

jus vs lex: asa e, justitia nu trebuie doar sa se intimple, ci si sa se vada ca se intimpla. Pentru ca ea, pina la urma, nu are un scop in sine, ci doar intr-un cadru mai larg. Ma bucur ca nu judeci strict legalist. Justitia decurge din aceeasi sursa a puterii cetateanului, stiu ca suna patetic, dar nu e rau sa ne-o mai amintim.

fotbal  •  19 februarie 2016, 15:22

ma uit la tv cum dj gadea face bezele catre "toata lumea e aici" 😃tu gandesti frumos, scrii prea frumos!

Dan  •  19 februarie 2016, 15:24

Foarte corect articolul, o singura observatie gramaticala. Ati spus "Este exact ce se resimte în aceste zile și ceea ce Antenele nu realizează." In limba romana, corect se spune "Antenele nu-si dau seama".

gilos  •  19 februarie 2016, 15:31

Antenele, B1, Realitatea lui Ghita sunt institutii de presa nocive. Fac propaganda pe fata, servesc interese. Nu-i intereseaza sa informeze, nu servesc cetateanul ci, din contra, dezinformeaza si manipuleaza. Incalca normele jurnalismului civilizat, nu respecta legile . Asa cum am spus, fac mai mult rau decat bine societatii romanesti. Parerea mea este ca toate televiziunile aflate in insolventa ar trebui inchise, pentru ca sunt santajabile. Antenele sunt creatia unui infractor, avid de putere si de bani, reprezentantul regimului securisto-comunist, azi condamnat definitiv. Nu ma intereseaza presa facuta el si altii de teapa lui.

Cristian  •  19 februarie 2016, 15:38

Excepțional articolul!Bun simț, decență, obiectivitate și toleranță.Ești o pasăre rară Tolo!

gigi  •  19 februarie 2016, 15:39

Revin ai muscat toate mainile care te-au hranit asta arata caracterul pe care il ai.

eljiji  •  19 februarie 2016, 15:47

Cataline...faci parte din trustul Intact...ar fi trebuit sa fii alaturi de colegii tai.Pana la urma va impacteaza pe toti. Altfel ar trebui sa pleci din trust.

ewotå  •  19 februarie 2016, 15:51

bine domnilor, schimbam "***" (cititorii sunt liberi sa puna acolo ce cred ei de cuviinta) cu "condamnatului pentru furt" voiculescu, macar aici nu e vorba de un adjectiv oarecare ci de o sentinta definitiva si irevocabila.. curios, nu sunt cenzurat pentru ca ii numesc mierii pe acei oameni dar nu stun lasat sa folosesc metaforic cuvantul "lãturi" pentru a exprima - din nou, METAFORIC, daca se aude - continutul emisiunilor postului in cauza...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emilian  •  19 februarie 2016, 15:59

Foarte bun articolul! Felicitari!

simplu  •  19 februarie 2016, 16:08

Rau este ca se minte, minciuna este si cea spusa de cei neinformati. Speta de AZI chiar ca nu are legatura cu justitia. Pomenirea ei demonstreaza MANIPULAREA, indraznesc sa zic basista cu mentiunea ca si pana acest demn reprezentant al fermentarii reprezinta voia stapanilor. Dincolo de Voiculescu care este de mult in puscarie, problema este reprezentata de continutul problemelor prezentate la A3, adica cele continute si de dosarele dna din sertarele respectivei institutii. Nu le amintesc pentru ca sant numeroase dar de punctat sant informatiile cu privire la beneficiarii banilor furati . Dv, dl Tolontan cunoasteti problema. Am sa mai amintesc ca imobilele SANT in proprietatea deplina a statului, hotararea judecatoreasca a fost dusa la indeplinire de peste un an, ramanea ca STATUL sa-si valorifice CONFORM LEGII proprietatea si nu a facut-o pana acum. Adica sa propuna chiriasului vanzarea cladirilor catre acesta. Nu a facut-o. In schimb a notificat chiriasul cu contract valabil sa paraseasca cladirea. Stiti si asta. O problema aparent administrativa, corect Johannis !, dusa la indeplinire in orb in urma unui ordin ciudat numai pentru cine nu accepta ca tara nu mai are suveranitate. Restul e vorbe. ( pt. cf. vizionati interviul cu pr. Kovesi din 2014 care azi s-a speriat).

Cătălin Tolontan  •  19 februarie 2016, 16:08

@mihai: nu injur pe nimeni, tocmai despre asta am incercat sa scriu, despre faptul ca injuraturile si ura nu ne duc nicaieri

un nene  •  19 februarie 2016, 16:15

Astia sunt: http://s1.ziareromania.ro/?mmid=128612783baa043304 Tolo, nu vom putea avea niciodata toleranta fata de A3. Nu este o institutie de presa, este o institutie de propaganda.

NIKOS  •  19 februarie 2016, 16:16

cred ac domnul toplontan se afla in aceeasi pozitie ca si fotbalistii imprumutati de steaua la voluntari.nu stiu ce contract are si nici nu conteaza cit de vinovat sau nevinovat sunt antenele sau dan voiculescu... dar este absolut imoral ca tu sa critici in conitunuare mina celui care te hraneste, tot asa cum de-a lungul timpului a luat constant apararea lui basescu in mod direct sau indirect... eu in locul lui dan voiculescu l-as da afara e o chestie de bun simt. poti fi justitiar pe plantatia ta personala... nu exista impartialitate nici in politica nici in presa, asa cum nu exista nici adevar absolut...

Monica  •  19 februarie 2016, 16:31

Probabil ca aveti o atitudine corecta, zic probabil caci, de exemplu, am fost intr-o situatie oarecum similara si am ales sa merg pana in panzele albe intr-o directie, desi stiam clar ca nu duce nicaieri.... Exista tot felul de analize pshilogice care ne spun ca, platind angajati cu o anumita suma, obtii o loialitate pe care nici macar nu trebuie s-o mai veghezi de la un punct incolo. In aceasta situatie s-au aflat cativa oameni ai Antenelor, pentru ca restul a fost o masa compacta de nemultumiti care aveau un serviciu, nici macar decent. V-am urmarit mereu, desi, in foarte putine cazuri am avut aceeasi parere, insa, nu v-am contestat profesionalismul. Pentru mine, surse de informatie valide, desi influentate, ati fost dumneavoastra si Tapalaga. Am ales ce mi-a convenit din ambele surse si mi-am vazut de treaba. In fine, vreau doar sa va dau un sfat, nu conteaza daca-l acceptati sau nu: daca tot ati luat-o pe drumul asta, nu asteptati valul, ci faceti brusc trecerea. Mult noroc!

Florin  •  19 februarie 2016, 16:34

Interesant mod de a cita: 1. In articol: "În primele zile ale conflictului dintre ANAF și Antene, fostul președinte oferea formula cîștigătoare: ”Statul să se ducă şi să-l facă ţăndări pe cetăţean şi-l pune să execute hotărârea!”." 2. Ce a zis Basescu conform altor siteuri ( evz.ro, aktual24.ro, etc ): "Mă întreb ce ar face domnul Tăriceanu dacă un cetăţean primeşte o hotărâre judecătorească definitivă şi nu se supune ei? Îl cheamă pe Cioloş? Sau statul se duce şi-l face ţăndări pe cetăţean şi-l pune să execute hotărârea? " Presupun ca ce spunea Basescu nu era de ajutor in articol. Asa ca micile ajustari sint perfect acceptabile, nu ?

gzffsz  •  19 februarie 2016, 16:37

ca sa parafrazam *** am putea spune ca au iesit "mosii frumosi si liberi". dar nu o facem...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  19 februarie 2016, 16:47

@Florin: am citat exact. Potrivit lui Traian Basescu, varianta rea e ca Tariceanu sa-l cheme pe Ciolos, iar varianta buna e ca statul sa-l faca tandari pe cetatean. Asta m-a frapat, ca un fost presedinte gindeste in termenii ”statul sa-l faca tandari pe cetatean”. E simptomatic pentru sistem. Dar probabil ca dvs vi se pare in regula. E OK, vorba lui Mugur Ciuvica pe scena, e loc pentru toti ca sa ne exprimam liber.

Belphegor  •  19 februarie 2016, 16:52

Dle. Tolontan , cu tot respectul , dar aici este vorba despre UN ABUZ grosolan al unei instituții guvernamentale , și oricum ai pune-o , mitingul de astăzi este ceva care TREBUIA să se întîmple. Romînii nu știu cît sau săturat de dramele altora , dar aceeași romîni în mod SIGUR sau mai deșteptat în ultimii ani și nu mai stau impasabili și nepăsători NU neapărat la dramele altora , dar la abuzurile noastre de tip Balcanic care parcă nu ser mai termină. ANAF-ul a făcut ceva ilegal , totuș a fost un abuz , o minciună și o încercare de a închide gura celor mai bune și mai cu coloană vertebrală televiziuni din Romania Antena 1 și Antena 3. restul etse can-can și vorbărie goală. Au foarte mulți oameni astăzi în Piața Constituției , îmi pare tare rău că nu am fost și eu...

mihnea  •  19 februarie 2016, 17:16

Ipocritule!!!!!!!!!!! Dupa articolul mizerabil, cu jumatati de adevar despre Camelia Bogdan, ai facut EXACT acelasi lucru ca vedtele A3 pe care te prefaci ca le admonesteti, chiar daca nu ai folosit invective. Desigur, o sa ai publicul tau, dar eu si altii ca mine te asociaza de acum cu orice ciomagar mediatic, de oriunde ar fi el. Adio!

FlorinT  •  19 februarie 2016, 17:21

Eu chiar sunt curios daca fata de la meteo si fata de la sport chiar vor sa fie acolo in studio langa Gadea? Nu de alta, dar de fiecare data ii aduna pe toti in studio. Eu zic ca unii nu rezoneaza cu cauza lui Gadea.

mihnea  •  19 februarie 2016, 17:23

Revin: ce mod mizerabil de a cita! Poti sa nu-mi afisezi comentariul, nu-mi pasa. Spusele lui Basescu insemna ca orice cetatean e facut tandari de stat, ca nu se poate opune, neputand sa-l cheme pe Ciolos sau pe altul. Stiu ca esti un om f inteligent, deci esti ticalos, interpretand ca orice prost. Nu-i iau apararea lui TB, a spus mii de tampenii, l-am dispretuit cand te-a atacat pe tine, pe Manastire sau pe altii, in mod gratuit, dar stii ca asta e sensul.

tony  •  19 februarie 2016, 17:27

Domnule tolontan iti urez un sincer HAI SIKTIR !!!

Florin  •  19 februarie 2016, 17:31

@Catalin Tolontan Cind citesc ce ai spus tu ca a zis Basescu inteleg cam asa: - Basescu a spus ca statul TREBUIE sa se duca sa-l faca tandari pe cetatean.. etc Cind citesc ce a zis Basescu inteleg ca Basescu a zis ca statul se duce si-l face tandari pe cetatean. Cu alte cuvinte, asta se intimpla in fapt ( cind esti (foarte) simplu cetatean ), e o constatare. E o diferenta majora intre cele doua situatii. Cel putin in opinia mea.

Cătălin Tolontan  •  19 februarie 2016, 17:38

@mihnea: am inteles. Deci tu crezi ca Traian Basescu facea o constatare, nu prezenta variantele. Eu cred ca isi exprima o opinie si ca am interpretat-o corect. Oricare dintre noi poate gresi pentru ca amindoi interpretam. Ce nu inteleg este urmatorul lucru: daca eu pot accepta ca normala, desi diferita de a mea, interpretarea ta, de ce tu o consideri mizerabila aprioric pe a mea?

Cătălin Tolontan  •  19 februarie 2016, 17:40

@tony: va multumesc, dar din partea carei tabere imi spuneti ”Hai siktir”? Sigur ca dvs vi se pare evident, dar, dupa cum vedeti, ambele tabere sint nemultumite.

Florin  •  19 februarie 2016, 17:41

O dovada de verticalitate.Desi s-ar putea sa coste...sper ca nu.Antenele au incercat sa faca o tragedie nationala din punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti.Cat au reusit, s-a vazut astazi la miting cum "milioanele" de sustinatori au navalit in Piata Constitutiei.Stiind de aceasta hotarare din august anul trecut,deci avand sapte luni la dispozitie,se putea gasi o solutie rezonabila,evitandu-se astfel penibila victimizare si falsa egalitate intre problemele lor si apararea libertatii si democratiei.Oricum, va felicit domnule Tolontan pentru curaj si obiectivitate.

rim  •  19 februarie 2016, 17:50

pe plan national, ura cu efecte skizoide a fost semanata de numitul basescu traian, inca de la aparita dsale in viata publica. nu dezvoltam personajul. si cine eamana vant, culege furtuna. regret ca, dupa 58 de ani de lectura aproape zilnica a ziarului de sport, multi ani singurul, acum singurul cu cap si coada, numarul semnaturilor pe care nu le mai pot citi creste. dar ce va pasa, sunt daca nu singurul, unul din cititoriii extrem de putini. pacat, mar pacat. revenind la subiect, si au am aceeasi impresie, ca intalnirea cu spectatorii, care nu e miting, va avea efect de bumerang. dar din motive totaldiferite de cele dezvoltate de dv. cuvintele presedintelui in functie nu sunt in nici un caz un sprijin. sunt platonice. si abile. dsa isi creaz un alibi, iese basma curata. in timp de tehnorcatl sef ii face treaba. i eroarea dsale e ca nu-i face treaba dlui. ci a dusmanului ireductibil care ne-a nenoricit tara mai mult de 10 ani si care cauta sa revina in forta. raman al dv cu resect

Bubucul  •  19 februarie 2016, 17:50

Aveți toată recunoștința mea, domnule Tolontan!

Marius  •  19 februarie 2016, 17:59

Tolo, sincer, prin ceea ce ai scris te situezi undeva la mijloc, adica nici n-ai vrea sa lovesti in colegii tai de la Antena, dar nici n-ai vrea sa cazi in ridicol cu evenimentul acesta. Stau si ma intreb daca nu cumva toata aceasta situatie ridicola nu ne aduce inapoi in perioada comunista, nu ma refer la iesirea in strada ci la motivul supararii celor 5000 de persoane. Le plateste Antena alocatia copiilor, pensia sau le ofera ceva pentru un trai mai bun??? Aia care sunt acolo NU SUNT ROMANI DE-AI NOSTRI! Nu-i recunosc!!!!!!!! Cand a fost dupa tragedia de la Colectiv, s-a vazut „romanitatea din noi” (vorba lui Puric), dar acum??? Sunt socat! Sa iasa in strada pentru curatarea sistemului infect de justitie, dar nu pentru mentinerea ei prin promovarea Antenelor. Rusine romanilor care se afla in strada pentru NIMIC!

pawn  •  19 februarie 2016, 17:59

am fost

The double  •  19 februarie 2016, 18:01

Deci pana la urma daca iti inchide gura Dragnea e rau, dar daca ti-o inchide ANAF-ul e bine? Ori acceptam adevarul aplicabil universal, ori luam in brate dubla masura. Indiferent ce teorii are domnul Tolontan, trebuie sa faca o optiune. Daca face optiunea libertatii presei, trebuie sa accepte agitatia Antenelor ca justificata. Daca face optiunea regulilor statului de drept, sa primeasca legile parlamentarilor, bune sau rele, ca atare.

mihnea  •  19 februarie 2016, 18:04

Aici nu e vorba de dreptul fiecaruia de a avea o opinie. Prin excelenta, opinia este subiectiva, deci subiectul e inchis . E vorba de o interpretare intentionat eronata, ca sa dea bine la imaginea ta de antenist. Pentru ca asta faci: incerci sa pari "independent", vertical, dar , in acelasi timp, faci volute stilistice ca sa nu fii catalogat ca dizident. Ingrata situatie, pentru tine. Te inteleg, dar asta nu schimba parerea mea despre corectitudinea ta ...jurnalistica.

Claudiu  •  19 februarie 2016, 18:15

Banchize in deriva si garda sus in permanenta, cam asta e imaginea.

Catalin  •  19 februarie 2016, 18:17

Dle Tolontan, Va apreciez munca pe care o faceti in jurnalismul de investigatie dar in acest caz cred ca si dvs pierdeti din vedere cel putin doua chestiuni de bun simt democratic. As vrea sa va provoc cu cateva intrebari pe care poate vreti sa le adresati si public: 1. De cand o societate comerciala poate mobiliza cetatenii unei tari pentru a-si apara propriile interese, folosindu-se de influenta audiovizualului? 2. Considerati democratic demersul prin care o televiziune sau orice alta insitutuie de presa sa scoata oameni in strada de fiecare data cand considera ca i s-a facut o nedreptate sau s-a comis un abuz, folosindu-se (in exces) de influenta pe care o are asupra unei mase de cetateni? Nu cumva aceste actiuni sunt caracteristice unui stat in stat? 3. Ce analize s-au facut pana la aceasta ora de catre institutiile independente de monitorizare a presei? Toate cele bune.

donvirgillo  •  19 februarie 2016, 18:19

Foarte bun articol si aveti dreptate, polarizarea asta nu aduce nimic bun. Toti incercam sa reducem cat mai simplist aceasta situatie, insa ca sa avem o parere mai exacta trebuie sa cautam mai mult si chiar sa ascultam pe ceilalti - pentru ca e macar posibil (probabilistic vorbind) ca si ei sa aiba dreptate. Nu inteleg de ce trebuie sa existe doar doua tabere in acest caz? De ce trebuie ca fiecare dintre noi sa fim simplist doar de partea Antenei sau ANAF-ului? Nu vom putea sa progresam ca societate daca nu incercam sa intelegem pe ceilalti, daca e nevoie sa "luam" papucii lui sa vedem ce vad ei! O decizie echilibrata cere timp! Necesita omorarea unor neuroni! Haideti sa nu primim opinia gata formata de catre altii, ci dimpotriva, sa analizam si sa ne formam singuri o parere.

Florin  •  19 februarie 2016, 18:31

S-a spart mitingul..Pensionarii au plecat acasa, probabil dezamagiti ca n-au primit nimic.Ei,organizatorii oare si-or da seama ca a fost un fiasco total?Nu cred..Doamne, cat de penibil!!Problema e ca ei chiar cred ca sunt niste martiri care lupta cu "mafia" lui Basescu,nu ca l-as simpatiza foarte mult.Adica sa sustii si acum ca e mana lui Basescu...Sa fim seriosi.

bazileon  •  19 februarie 2016, 18:38

Oricat de detestabile sunt Antenele, nu le poti arunca in starada in cinci zile: numai victimizarea lor ar costa destul de mult. ANAFul a procedat intradevar heirupist, Iohannis are dreptate (iar Tudor Chirila e chiar mai slab de minte de cat frac'su), iar dvoastra scrieti tot mai asemanator cu autonumitul apostol Pavel (et, pour cause, cu Iosif Vissarionovici Djugasvili). In alta ordine de idei, oricat de luminat ar fi Voiculescu ca patron vis-a-vis de politica editoriala si libertatea expresiei, tot Varan/Felix etc ramane. Sa fii si "liber" si lefegiul lui e greu de mixat, mai ales cand ai standarde morale. Ei, dar scriu ei Octavian si Ungureanu, paragonii molarei, la foaia crescentista.

Radu  •  19 februarie 2016, 18:42

@ Dan • 19 februarie 2016, 15:24: conform DEX verbul a realizà - REALIZÁ, realizez, vb. I. Tranz. (...) 4. A-și face o idee precisă despre..., a reuși să înțeleagă, să pătrundă înțelesul unui lucru.

aldo_m  •  19 februarie 2016, 18:52

Inteleg ca antenele sant mai presus de lege ,nu le-a interzis nimeni emisia ci doar sa se mute si ei spun in gura mare ca vor sa-i inchida ,oricum daca nu era antena 3 neamtul nu iesea presedinte ,minciunile antenei 3 au mobilizat lumea si am vazut ca au spus ca si Codruta e alaturi de ei DECI BAIETII CONTINUA SA MINTA ,publicul lor e cel al psd-*** ,pensionari care cred orice li se spune , daca antenele spun ca maine va taie pensia ,curentul si apa ,iesiti in strada ,ei saracii cred , pt ca le place minciuna si oricate argumente logice le-ai aduce ei o tin pe-a lor , publicul antenei 3 e ca in povestioara lui Jveik - zicea unul, domnule eu *** dar daca vad un fir de par in el mi-e scarba , cam asa e antena 3 acum .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  19 februarie 2016, 18:58

@Florin: multumesc, dar nu e nici un curaj al meu, cum sa fie curaj sa-ti exprimi opinia in 2016?

Moș Gerilă  •  19 februarie 2016, 19:26

OPRIȚI GENOCIDUL !! Televiziunile comerciale, de când au apărut, singurul lor scop a fost să câștige bani (până aici, în regulă) dar fără să le pese de natura / calitatea emisiunilor difuzate. Iată că, după 15-20 de ani, constatăm că generațiile actuale au crescut (doar) cu ceea ce li s-a inoculat, fără să-și dea seama de ceea ce ingeră! Unde sunt emisiunile de tip educațional? Cine controlează conținutul formatelor date pe post, în special la ore de maximă audiență? Toți cei care reprezintă televiziunile au grijă să se laude, cât mai des posibil, cu rating-ul obținut (evident, toți susținând că postul lor este pe primul loc). Din punctul meu de vedere, lumea ar trebui să iasă în stradă pentru a cere socoteală tuturor celor implicați în acest GENOCID EDUCAȚIONAL / CULTURAL. Altfel, riscăm să ne îndreptăm (cu pași mărunți și repezi) spre..."Idiocracy 2".

Comentează