Jurnaliști din Radio România acuză conducerea că îi obligă să ducă pe post o campanie împotriva schimbării legii care-i guvernează! SRR oficial: ”La noi nu există cenzură”

”Sîntem supuși unor acte repetate de cenzură”, s-au plîns ei, indicîndu-i de directorul general Ovidiu Miculescu și pe șefii știrilor

miercuri, 16 martie 2016, 11:19

UPDATE: În urma sesizării CJI, CNA va lua în discuție săptămîna viitoare situația de la Radio România.

UPDATE: SRR a oferit un răspuns oficial, în care susține că ”La Radio România nu există cenzură. Radioul public funcţionează, ca orice instituţie media, după proceduri editoriale corect implementate şi riguros respectate”. Radio România spune că ”În toate dezbaterile găzduite de posturile Radio România dar şi în ştirile difuzate, referitoare la modificarea Legii 41, realizatorii Radio România au asigurat echidistanţa şi imparţialitatea, libertatea de exprimare a tuturor opiniilor, pentru corecta informare a milioanelor de ascultători pe care radioul public îi are în fiecare zi”. Răspunsul integral la finalul articolului.

UPDATE: Pagina de media a cules exemple de știri și materiale ale acestei campanii, derulate de Radio România.

UPDATE: Prima reacție a conducerii a venit de la unul dintre șefii Radio România care a rugat însă să nu îi fie devoalat numele: „Nu este vorba de nicio cenzură, nu a intervenit nimeni acolo. Radioul s-a apărat însă în fața unei lege schimbate pe genunchi, de fapt o intervenție brutală în activitatea sa”.

„Sîntem puși să citim pe post știri împotriva modificării legii TVR și a Radioului, pentru că șefii noștri doresc ca lucrurile să rămînă așa cum sînt și ei să-și păstreze funcțiile și puterea”, au susținut aseară mai mulți jurnaliști din radioul public.

Intervenția lor, în cascadă, a avut loc la o dezbatere Frontline despre problemele din media publică, dialog care a avut loc marți, la Centrul Ceh din București.

Rînd pe rînd, jurnaliștii s-au ridicat în picioare, în sala unde erau cîteva zeci de persoane: ”Dacă vorbim despre cenzură, o să vă povestim ceva clar. De două săptămîni, postul unde lucrăm desfășoară o violentă campanie împotriva modificării legii, doar pentru ca lucrurile să nu se schimbe la Radio România! Conducerea ne-a obligat să invităm la emisiuni sau să cităm pe post numai persoane care sînt împotriva schimbării”.

Jurnaliștii nu indicau o campanie publicitară sau de PR, ci o intervenție în editorial.  

Dezbaterea a fostr transmisă online.

Unul dintre ziariști a oferit și un exemplu: ”O colegă de-a mea, care prezenta buletinul de știri, a primit pe hîrtie o știre care nu îndeplinea standardele noastre. Nu exista nici o sursă citată. Era o știre împotriva schimbării legii. Crainica s-a dus la șeful ei direct, reclamîndu-i aceste lucruri. Iar el i-a spus: Întoarce-te și citește-o fix așa cum e!”.

Mai mulți dintre angajații Radio România Actualități au precizat că vorbesc în virtutea legii avertizorului în interes public, 571 din 2004, care protejează angajații care sesizează ilegalități în cadrul instituțiilor publice.

Aflat pe un scaun în fața lor, Alexandru Rusu, și el angajat la SRR, i-a completat, spunînd că acesta este stilul lui Ovidiu Miculescu, ”totul la Radio fiind un joc de putere, pe mai multe paliere. Oamenii care conduc radioul se ascund după rezultatele contabile și astfel scapă de orice dezbatere publică deși despre felul în care e tratată libertatea de expresie colegii mei v-au spus ce era de spus”.

Ieri, schimbarea legii propusă de PSD prin senatorul Georgică Severin  a fost respinsă în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților și urmează votul în plen.

Prezentă în sală, Ioana Avădani,  de la Centrul pentru Jurnalism Independent, a spus că va sesiza CNA pentru că, dacă lucrurile se confirmă, ”ele reprezintă o încălcare a legii”. 

Sunat repetat în această dimineață, Ovidiu Miculescu, președinte și director general al radioului public, nu a putut fi contactat ca să comenteze afirmațiile ziariștilor SRR. ”E în afara țării”, a sunat răspunsul șefei de cabinet.

Nicu Popescu, unul dintre dintre șefii editoriali de la Radio România Actualități, n-a putut fi nici el contactat.

Singurul din conducere care a răspuns a fost Cristian Savu, directorul de marketing al SRR, care a solicitat întrebările în scris ”pentru că acestea sunt procedurile. Nu știm despre ce e vorba, dar vă vom oferi o reacție cât putem de repede de la cei de la Actualități.”

Răspunsurile la acuzațiile de cenzură la adresa conducerii vor fi publicate în momentul în care Radio România le va elabora și comunica.

tolo

 

Comentarii (95)Adaugă comentariu

birlic  •  16 martie 2016, 11:47

un exemplu de dictatura a sefului :decat sa asculti emisiunile de sport sau de stirii la Radio Timisoara despre Poli , mai bine asculti Radio Resita ,ca afli mai multe pt. ca redactorii de la Radio Timisoara "cred" ca nu au voie sa pronunte Poli ,fara sa fie asociat cu UTA ,de ce ? intrebati-l pe directorul general al radioului , aradeanul,Dl. Ovidiu Miculescu.

alex  •  16 martie 2016, 12:24

Un caz tipic romanesc. Sefu mana in mana cu sindicatul. E de verificat daca dna Nicoleta Balaci, sefa de sindicat castiga o gramada de bani si din postul de consilier alm managerului. Si mai e una mai tare - fost anagajata a radioului, cu contract desfacut pt indisciplina, semneaza un contract cu radioul pe o suma frumusica. ANI de ce nu se sesizeaza de conditia de incompatibilitate - foloasele pentru o persoana cu care a avut raporturi de munca este conditie de incompatibilitate http://necenzuratmm.ro/dezvaluiri/50188-iata-care-este-pretul-servilismului-in-radioul-public.html

fotbal  •  16 martie 2016, 12:33

Se tot auzea ceva despre tehnica si practica sefilor rra. Ma bucur ca jurnalistii au spus-o tare. Reactia aluia din update e de toata jena. Dezbaterea a fost online...frumos ! Acu zici??!

angajat  •  16 martie 2016, 12:45

Este cea mai neagra perioada din istoria radioului public.Asa putina libertate de expresie si asa dictatura a sefilor nu am mai prins in SRR nici chiar in vremea lui Seuleanu.Baiatul, Miculescu este un tortionar pus sef la civili, *** care si-a fidelizat prin teroare fostii directori, la care a adaugat un detasament de tovarasi de-ai sai fara calitati jurnalistice.O camarila care a bagat in arest libertatea de expresie. Ducem o campanie (Eu sunt Radio Romania)care trebuie sa pastreze intacte puterile si privilegiile unor oameni care au distrus radioul.Demers favorizat de duplicitatea sindicatului majoritar care e frate cu Miculescu in dauna jurnalistilor si deontologiei profesionale.Deci, desi PSD n-a iubit niciodata libertatea de expresie a Radio Romania, de aceasta data prin initiativa lui Georgica Severin, va contribui la o mai libera exprimare la Radio Romania, prin dislocarea lui Miculescu.Mai rau de atat nu se poate!Totul este acum o dictatura surda.O atmosfera proastra ne acompaniaza in fiecare zi de munca.Nu face aia, nu da aia! Sa nu se supere sefu!Avem cel mai controlat post de radio din Romania.Nu intra nimic nesupervizat de 3 ori, relatarile s-au redus la minim sa nu avem "puncte de vedere necontrolate".Traim noaptea radioului!Nu imi mai aduc aminte de cand nu am mai vazut un concurs corect de angajare in radio.Totul e un blat, cu gasca, cu sindicatul cu reteaua din jurul marelui Ovi. Baiatul si-a permis acum vreo cateva luni sa faca o conferinta de presa jenanta in care a cumparat toti jurnalistii prezenti batandu-se in piept cu marile lui rezultate economice la Radio.N-a zis nimic despre libertatea de expresie.Nici nu l-a intrebat nimeni.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cerasela Radulescu  •  16 martie 2016, 13:01

Pentru Alex, calomnii!!! 'lidera de sindicat e reprezentanta salariatilor in CA, aleasa prin vot democratic la urne. Asa ca esti un las ca si cei din Camera Stirilor care nu-si asuma nimic, sunt anonimi si lasi. https://ceraselaradulescu.wordpress.com/2016/03/11/unii-jurnalisti-sunt-modesti-uzurpatorii-breslei-nu-primii-sunt-denigrati-intotdeauna/. Tolontan, te faci de ras, aveam pretentii de la tine.

Cătălin Tolontan  •  16 martie 2016, 13:23

@birlic: sincer mi se pare anecdotic ce povestiti. Da, e o rivalitate istorica intre Poli si UTA, dar directorul SRR sa se apuce de asa ceva mi se pare minor pina la necredibil. Nu apar pe nimeni, dimpotriva, daca ceea ce au povestit jurnalistii e adevarat, atunci e grav, dar una e una si alta e alta.

Cătălin Tolontan  •  16 martie 2016, 13:26

@Cerasela Radulescu: va dezamagesc pentru ca am relatat ce s-a intimplat intr-un spatiu public? Si ca am luat si reactii de la cei acuzati, asa cum au vrut sa le ofere, fara nume? Sinteti jurnalist si sinteti dezamagit de faptul ca se povestesc fapte? Nu sint ironic, pur si simplu nu inteleg.

Cerasela Radulescu  •  16 martie 2016, 13:36

@Catalin Tolontan, erau bune articolele de investigatie gen Gala Bute. Acum, vad, ca sunt opinii ale unor ilustrii anonimi. Asta ma deranjeaza.! Lasi? Preliuati pe situl tau? Atat. Ma surprinde. Da, modificarea legii 41, facuta pe repede inainte de catre dl Severin Georgica, membru PSD, nu a indeplinit conditiile legale, o consultare publica autentica. Si, permiteti-ne, draga @Catalin Tolontan sa ne aparam institutia. Nu avem datorii la stat si nu avem vreo vina ca existam., Factorul politic nu ne interreseaza. Dar, sigur, ca am vrea sa stim cine i-a nenorocit pe colegii din TVR. E clar. acum?

Cerasela Radulescu  •  16 martie 2016, 13:38

Si, inca un lucru. Sursele. Doar esti jurnalist bun cu experienta.

Cerasela Radulescu  •  16 martie 2016, 13:43

Intre timp, putem sa banuim frustrarile unora care au venit in radio de la alte trusturi de presa cum a fost si la TVR. Sau, care pana in 2012 castigau nbani frumosi de la Chisinau, sau de la trustuk Adevarul. . A folosi cuvantul cenzura de catre acestia este o blasfemie pt mine. Eu am iesit public in 2004 cu dovezi de cenzura. Erai jurnalist, atunci? Iti amintesti momentul. Google ajuta. Aici nu e vorba de asa ceva. E vorba de frustrari si de presiuniu de grup. SRR trebuie sa ramana asa cum e. O spun multe voci credibile. Lasii, nu au ce cauta in spatiul public. Pentru mine, ei nu sunt sursele tale. De aceea, spuneam, ca te faci de ras. Si m-a surprins ca un jurnalist de calibrul tau scrie fara dovezi. Succes cu alte subiecte unde te citesc cu interes si respect!

jurnalist  •  16 martie 2016, 13:56

Cerasela Radulescu este cumva agentul electoral cu microfon platit de abonati ca sa alerge cetateni ca in videoul de mai jos? Daca da, Tolo lasa-te pagubas. E ca si cum ai incerca sa-i explici lui Ponta ca e plagiator chiar daca o comisie inventata de el a decis ca nu e... http://www.stareapresei.ro/cerasela-radulescu-radio-romania-facea-campanie-psd-bruxelles-pe-16-noiembrie/

Gabriel  •  16 martie 2016, 14:06

Cerasela Rădulescu, doamna care comentează pe aici, este apropiata domnului Miculescu. Este adevărat că pe timpul lui Năstase a criticat cenzura din RRA, dar, de când a apărut domnul Miculescu în peisaj, cu doamna s-a petrecut o schimbare bruscă și s-a dat de partea diavolului. Folosește toate tehnicile posbile pentru a-i intimida pe cei care îndrăznesc să critice conducerea de acum. Are și un foarte mare interes, fiind plătită bine ca și colaborator la Bruxelles. Iată niște date publice: https://susromania.wordpress.com/2016/03/08/serparia-din-radioul-public-episodul-9/ Iat-o și cum amenință niște alegători din Bruxelles: https://www.youtube.com/watch?v=26AE51OoXRo Cam așa e atmosfera creată prin radio de doamna Rădulescu și de prietenii domnului Miculescu. Apropo, șef peste redacții pe acolo e Nicu Popescu, apropiat de PSD, pe care, pe vremuri, familia Rădulescu îl bălăcărea în public. Acum, când au toate beneficiile din partea SRR, se iubesc. :)

ștefan  •  16 martie 2016, 14:31

Cu tot respectul dar Radio Romînia pe mine ca ascultător ma dezamăgit mult prea mult unde sunt acele emisiuni nocturne în afară de emisiunea lui Andrei Partoș să nu ai o emisiune nocturnă Sîmbătă noaptea e dezamăgitor.

Cerasela Radulescu  •  16 martie 2016, 15:06

Exista si alte emisiuni nocturne. Nu trebuie sa fiti dezamagit. Ascultati-ne mai departe si va multumim ca ne ascultati!

GRIGO  •  16 martie 2016, 15:07

Atat Radio Romania cat si TVR-ul trebuie desfiintate deoarece *** romanilor. Cine urmareste aceste programe? De ce suntem furati? Doar pentru ca avem un televizor si un radio in casa? Rusine in primul rand parlamentarilor. Traim intr-o tara ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ștefan  •  16 martie 2016, 15:10

Nicu popescu este redactor la Radio Romînia

Cerasela Radulescu  •  16 martie 2016, 15:12

@Gabriel si mai cum? Ca vad ca esti pregatit sa arunci cu aceleasi jigniri si calomnii. Adevarul e ca sunteti disperati. Cine esti, de fapt? Cel care a fost in Comitetul Director la Chisinau pe vremea lui Andras Demeter? Esti cotizant la Moise, cel care castiga 3000 de euro pe luna ca pompier in SRR? In primul rand, @Gabriel, sunt jurnalist. De 23 de ani. Si sunt corespondent Bruxelles. Si muncesc zi si noapte. 24 din 24. Produsele mele editoriale nu pot fi criticate. https://ceraselaradulescu.wordpress.com/2016/03/11/unii-jurnalisti-sunt-modesti-uzurpatorii-breslei-nu-primii-sunt-denigrati-intotdeauna/ Intoxicarile si manipularile la Moise pompierul pe blog, nu aici. Ocup cumva vreo functie in SRR? Nu, @Gabriel. Sunt un simplu jurnalist care muncesc din pasiune. Si, mai cred, inca in meseria asta. Ce stii tu? Sau esti de la Mediasind? https://2u2romania.wordpress.com/2016/03/14/mediasind-fraudeaza-alegerile-pentru-consiliul-de-administratie-de-la-tvr/

ștefan  •  16 martie 2016, 15:14

Dna Cerasela la RR Actualități ori decîte ori am dat noaptea în timpul săptămînii dela ora 2 noaptea erau emisiuni în reluare.

Cerasela Radulescu  •  16 martie 2016, 15:18

@jurnalist...cu epoleti de turnator la SRI...eu sunt cea care a fost socata ca in plin centrul Bruxellesului, unde Romania nu are o imagine buna, niste indivizi foloseau copii in campanie electorala, pe trotoarul din fata Reprezentantei Romaniei. La fel a facut si Cristian Unteanu de la Adevarul. Dar, Moise, pompierul a filmat acest video trunchiat printr-un cetean rom, pus sa faca scandal si cu fosta corespondenta TRVR la Bruxelles. Omul a recunoscut publicv in fata politiei belgiene ca a fost platit sa faca asta. Ce mai vrei? Voi face din nou la fel indiferent ce scrie pe pancarte...Copii folositi si parintii lor locuind in centrul Bruxelles ului cu chiriile cele mai scumpe. Mai vrei ceva? Mergi la Moise si intreaba-l de unde a avut 190.000 de euro dati camata, fara sa-i treaca in declarataia de avere la un individ Ababi, fost consilier la primaria Busteni. Baieti, capul jos! Rusine! @Catalin Tolontan are acum subiecte de investigatii. Ce zici, @ Catalin, te intereseaza? Cum au stat in contul sindicalistului pomp[ier 190.000 de euro? Iar, la Gala Bute, te anunt ca a votat in CA. Verifica.

Cerasela Radulescu  •  16 martie 2016, 15:20

@Stefan , trimit nemultumirea ta, cu carfe sunt de acord, la conducerea editoriala, pentru urmatoarea grila din iunie. Iti multumesc!

dragos  •  16 martie 2016, 15:38

Doamna Radulescu sta bine-merci la Bruxeless cu 3000euro/luna, casa si birou platite de Radio Romania, in conditiile in care a fost data afara din radio pe motive displinare, in urma unei hotarari judecatoresti. Prin urmare este fooooarte "corecta" si "obiectiva"...in ceea ce priveste actuala conducere , care-i acorda aceste privilegii

geo  •  16 martie 2016, 15:46

Ce vremuri frumoase, pe vremuri, cind existau emisiuni nocturne. Acum după miezul nopții a ”supraviețuit” vinerea doar Andrei Partoș. Cât privește știrile...de obicei, acestea încep cu ședința de guvern din ziua respectivă, cu nu știu seminar / simpozion organizat de nu știu cine în care se vorbește de nu știu strategie, de nu știu ce activitate a nu știu cărui înalt demnitar...astea sunt știrile RRA și, poate, după vreo zece minute apar și știri de larg interes cu care își deschid jurnalele de știri alte radiouri private. De ce oare ?

ștefan  •  16 martie 2016, 15:50

Osă trimit dar parcă văd că nu osă fie luată în considerare proprunerea mea ca ascultător.

Cerasela Radulescu  •  16 martie 2016, 15:52

@dragos uite care e treaba, nu stau bine mersi. Stau, conform legii. Deplasare in strainatate, regim de corespondent. 24 din 24 transmit. Muncesc. Motivele disciplinare sunt legate de prietenul tau Moise, nu am furat un leu, nu sunt infractoare. Nu castig bani, decat, pe contract legal. Jurnalistii muncesc, bai Dragos. Ei muncesc. restul sunt camatari, pompieri, parveniti. CIM-ul mi s-a desfacut disciplinar pt ca eu cred ca presa trebuie sa ramana independenta. Nu pentru ca din calitatea de sfe al pompierilor nu aveam macar stingatoare in SRR, din cauza lui Moise. Erau din anii 70. Ne-a pus in pericol vietile. Mergi la Moise si intreaba-l de camata si de cei 190.000 de euro lipsa din declaratia de avere, pana asta vara, dati cu camata in urma cu trei ani. El castiga 3000 de euro pe luna si era seful pompierilor di membru in CA. Deci, sef. Eu sunt jurnalist. Nu sunt sef/ Dar, tu stii, bine aceste lucruri, numai ca voi nu-mi inchideti gura! Niciodata! Atat!

cezar  •  16 martie 2016, 15:55

Cerasela Radulescu, va rog sa trimiteti tot intr acolo si nemultumirea mea: sa dispara multimea aceea de reclame la medicamentele impotriva constipatiei si a urinarii involuntare din cele 5 minute de dinaintea orei exacte. In special 6.55-7.00 cind ma aflu la masa. Poate conducerea editoriala sa aiba nevoie de ele, eu nu.

Miculescu  •  16 martie 2016, 16:25

Doamnă Cerasela, La câte comentarii ați postat pe aici, mi-e clar că vă rupeți de treabă la Bruxelles pentru banii ăia. Un corespondent care „transmite 24 din 24”, după cum vă lăudați, are timp ziua în amiaza mare să frece duda pe bloguri. Ia calculați cât timp ați stat să scrieți comentarii, într-o zi de muncă. :)) Sunteți cel mai bine plătit postac de pe net . :)

Marian R.  •  16 martie 2016, 16:41

Mulțumesc Cătălin Tolontan . Aștept o anchetă jurnalistică corectă , despre situația din Radio România.

dragos  •  16 martie 2016, 17:29

DoamnaCERASELA, cine-i Moise asta si ce hram poarta??? Cum beneficiezi de regimul unui corespondent daca nu mai esti angajata Radio Romania? Cine vrea sa distruga Radio Romana? Ai vazut propunerile pt schimbarea legii ???Ele vizeaza in principal separerea functiei PDG in Presdinte al CA si Director general, firesc si normal, pt ca in cazul de fata Miculescu -presedinte al CA trebuie sa-l traga la raspundere pe Miculescu-directorul general...Ti se pare normal??? Defapt stiu raspunsul, pt ca 3000 euro/luna plus apartamentplatit, basca borou si alte facilitati la Bruxelles suna al draq de bine...Din pacate doar pt tine... PS Capania asta desantata ar trebui verificata dpdv al legalitatii, de catre Comisiade cultura din Parlament. De unde disperarea asta, cu difuzarea la Matinal in doua transe /ora de program??? Nici in Franta dupa tragedia de la redactia Charlie Hebdo, campania "Je suis Charlie" n-a fost atat de difuzata...

dragos  •  16 martie 2016, 17:44

Domnule TOLONTAN, felicitari pt dezbaterea de ieri. Daca veti lua legatura cu jurnalistii din Radio Romania sau de la studiourile regionale veti strange informatii pt un an intreg de activitate.Sunt absolut sigur ca multi dintre ei vor invoca, din motive de teama, anonimatul. Doamna CERASELA RADULESCU se contrazicesingura!Pe de-o parte spune ca "CIM-ul mi s-a desfacut disciplinar pt ca eu cred ca presa trebuie sa ramana independenta", pe de alta parte *** celui care conduce radioul prin teroare si cenzura nerespectand independenta editoriala. Pai cum vine asta?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihaiescu  •  16 martie 2016, 17:59

Doamna Rădulescu, cum vine asta, 1700 de euro, plus vreo 40.000 de euro pe an, bani plătiți de Radio România? Pentru ce? Pentru relatările pe care le faci? Eu te-a plăti cu 30 de ron per relatare, și așa ar fi cam mult. În situatia asta financiară, cred și eu ca te obliga conștiință sa-l susții pe securistul ală până la moartea pasiunii. Vezi ca pe bază de susținere *** lui Miculescu, ***' din banatul montan. În rest, sa-ti numeri remunerația lunară fericita, oricum ai merita un leu jumate, dar tu da-i și luptă, e spre binele tău. Eu zic să lupți 24 din 24 pentru tătucul tău și a multora din Srr, până mai puteți, ceva imi zice ***'

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Petrache Mircea  •  16 martie 2016, 18:04

Este o cenzura totala.Am intrebat pe un realizator de program de muzica populara dece da tot timpu pe Lavric, Vicoveanca ,etc care denatureaza(Falsifica)limba romana vorbita in zona lor si de ce nu da artistii care interpreteaza melodiile:Nuti vinde romane pamantul, Ridica capul romane, etc,deci cantareti militanti si nu ***. Raspunsul a fost nu-mi dau voie sefii ei aproba totul in programe .Daca as face asa ceva ma dau afara. Vai de mama noastra?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cronos  •  16 martie 2016, 18:17

Dle Tolontan, cu tot respectul ,va rog sa opriti comentariile colegilor mei de pe blogul dvs. Chiar daca ar fi vorba de cenzura tot ar fi mai bine decat sa ajungem in retinele ascultatorilor nostri cu toate mizeriile si frustrarile din interior. Eventual cu manipulari, intoxicari si dezinformari… Noi, cei care chiar apartinem acestei organizatii, nu suntem nici la piata si nici tate. Am ales sa fim tacuti dar asta nu inseamna ca suntem resemnati. Avem suferintele si neajunsurile noastre si am ales sa rezistam in fata ilustrilor badarani cu ifose de manageri tocmai pentru nu distruge si putinul care ne-a mai ramas. Nu sunt nicidecum un pesimist dar am inteles ca nu poti lupta cu “sistemul”. “Sistemul” are grija de ei chiar daca sunt gasiti incomp[atibili (ANI), chiar daca exista dovezi cu privire la nereguli in gestionarea banutului european (DNA) , chiar daca instantele gem de dosare cu privire la matrapazlacurile lor, chiar daca exista condamnari penale definitive ... O simpla cautare pe portalul instantelor de judecata corelata cu situatia din interiorul radioului: o singura parere, pumnul in gura si teroare, asa se manageriaza modern la Radio Romania. Cine nu este cu noi este impotriva noastra si atunci trebuie hartuit. Cercetatari disciplinare si oameni dati afara pentru ca n-au fost de acord cu ei . Chiar daca este terifiant ce se intampla in radioul public, chiar daca gasca confunda intentionat radioul public cu propriul lor radio comercial si se cred pe propria mosie, chair daca nemultumirile sunt justificate, nu asa ne putem rezolva problemele. Inainte de a fi o institutie publica obosita pentru ca toti neavenitii s-au indestulat la adapostul “sistemului”, Radio Romania este primul post de radio din Romania (1928) si una dintre cele mai respectate si credibile institutii de presa si cultura din Romania. Va rog sa-mi rapundeti daca gresesc cu ceva si totodata va promit ca veti avea tot sprijinul meu, precum si al colegilor mei de buna-credinta, in ceea ce priveste un eventual demers jurnalistic care sa scoata la lumina toate abuzurile si neregulile din ultimii ani. Felicitari pentru “Gala Bute” si pentru faptul ca sunteti intotdeauna pentru aflarea adevarului. Toate cele bune!

alexandru aldea  •  16 martie 2016, 18:22

E nefireasca campania "Noi suntem Radio Romania", e clar ca e o campanie care, dintr-o asa zisa aparare a postului de radio, s-a transformat intr-o campanie politica. De ce e in pericol postul de radio? Cine atenteaza la independenta postului? E clar ca aceasta campanie e in favoarea PNL, fiindca membrii acestui partid se opun oricarei initiative legislative apartinind celor din PSD. Radioul se poate implica, combatind "aberatia " lui Severin, daca aceasta o fi o aberatie, dar sa nu devina jucator in echipa PNL. Sigur ca si la TVR si la Radio Romania, conducerea a fost numita de catre PNL, in perioada in care acest partid facea parte din USL; Tanase, la TVR, a fost numit de Antonescu. Daca TVR se afla intr-o situatie dezastruoasa, aceasta i se datoreaza ,intr-o foarte mare masura, lui Tanase, aberatiilor sale administrative.

Cătălin Tolontan  •  16 martie 2016, 18:37

@cronos: va inteleg amaraciunea, dar nu e dreptul meu sa opresc comentariile. Colegii mei le modereaza in ceea ce priveste limbajul violent si discriminator, dar atit. Iar discutia despre limbaj este interesanta. Daca cineva ma face prost, nu ma consider ofensat. Pentru ca opinia sa ieste aceea ca am un IQ mic. Dupa cum ati vazut, sint o sumendenie de critici inclusiv la adresa mea. Invatam din ele. O zi buna!

Ignatius Reilly  •  16 martie 2016, 19:07

Doamna Radulescu vad ca are o ura viscerala impotriva pompierilor daca-si permite sa-i puna pe picior de egalitate cu camatarii si parvenitii. Vad ca se tot lauda cu calitatea ei de jurnalist, nu o contest, dar pana la urma cata lume a auzit de domnia ei si ce mari realizari jurnalistice are de se crede buricul jurnalismului din SRR? Noroc ca a mai scos-o din anonimat filmuletul de pe youtube in care s-a facut de ras hartuind electoratul din Bruxelles.

Istodor  •  16 martie 2016, 20:06

Doamna Cerasela, care munceste la Bruxelles "24 din 24" a aflat de la altii, din tara, care muncesc mai putin (in opinia sa) dar care-si fac treaba (in opinia mea), ca DACIAN CIOLOS va fi prim-ministru!!! Desi , subliniez, Ciolos era sub nasul d-sei, la Bruxelles...

Radu  •  16 martie 2016, 20:14

Doamna Rădulescu Cerasela, are o singura, dar buna, pregatire si anume, cea de manipulator si dezinformator.

Jeanco Te  •  16 martie 2016, 21:05

Proasta asta care scrie "preliuati" e jurnalista lu' peste preferata lui Ovidiu Miculescu presedintele Radioului Public ??? Mda ...

corectie  •  16 martie 2016, 21:14

Doamna Cerasela R., nu intru in polemici dar vă rog, vă rog eu. Modificați postarea de la ora 15.18 unde scrieți, vă citez: "niste indivizi foloseau copii in campanie electorala, pe trotoarul din fata Reprezentantei Romaniei". Cf. DEX se scrie trotuar, nu trotoar. Grafia și pronunția pe care le folosiți sunt în uzanța argotică. Nu de alta, dar n-ar fi frumos să vă apelăm cu Duamna Cerasela, nu?

Emilian  •  16 martie 2016, 21:57

Sunt pompier. Pompier in radio. Este nevoie si de munca noastra. Doamna Cerasela Radulescu probabil ca nu are nevoie de noi la Bruxelles. Aici in tara in schimb...Sa stiti ca daca pana acum va urmaream discret (pentru ca ne este frica sa spunem punctul nostru de vedere) pe grupul FB al SRR si va vedeam activa si vehementa in apararea lui Ovidiu Miculescu, am inteles intre timp ca nu va intereseaza soarta radioului ori a lui Miculescu. Va intereseaza doar soarta dumneavoastra. Sa stati bine mersi cu familia in capitala democratiei, iar noi aici sa muncim pe bani putini si sa mancam urzici. De ce mie ca si pompier nu mi se plateste chiria, ori transportul pana la servici si dumneavoastra vi se plateste totul? De ce sefii care au salarii mari beneficiaza de transport gratuit pus la dispozitie de conducerea SRR si noi trebuie sa venim cu mijloacele de transport in comun platite din salarii mizere. Va inteleg Cerasela Radulescu viata nu ar mai fi asa frumoasa fara Miculescu. Noi stam cu pumnul in gura oriunde am lucra (inclusiv in teritoriale), ne este frica sa vorbim si intre noi, cat despre FB sunteti un grup care atacati orice forma de libertate de opinie (buna ori proasta) ca ar trebui sa fie democratica. Aveti dreptate dna Cerasela internetul ne ajuta, am vazut cine sunteti ce faceti ce ati facut si pe la antena. Se vorbea demult si prin radio ce hram purtati (dvs cu sotul care acum este f discret) dar acum de cand munciti "pe bani" v-ati dat arama pe fata! Se auzea pe vremuri (cand era Demeter presedinte) ca aveati contract cu Actualitatile (secretariatul de acolo!!!) dar nu se stia sigur, dar acum cu tot respectul sunteti vanduta si va intelegem (la banii astia). In mod evident dna Cerasela sunteti obsedata de moise. E tare omul asta care v-a demascat pe toti si dupa cum spuneti are putere si prin Bruxelles (puneti declaratiile de la politie de care spuneati), prin Busteni (puneti adresa oficiala de la Busteni) si prin alte locuri. Daca este cum spuneti puneti si dumneavoastra documente oficiale cu subiect si predicat care sa sustina ce scriati. Pana atunci.... gura lumii sloboda... chiar daca unii vor sa ni se puna calus la gura. Cu respectul cuvenit doamna Cerasela: bon appetit la masa bogata ca noi ne intoarcem la urzicile noastre ca doar este Postul Pastelui

Cu ochii pe mireasa  •  16 martie 2016, 23:40

In primul rand, doresc sa va comunic faptul ca acuzatiile de cenzura sunt absurde intr-o institutie cu proceduri interne foarte bine reglementate, asa cum sunt la Radio Romania. Spre exemplu, Statutul Jurnalistilor din SRR interzice orice forma de cenzura, iar in situatia in care ar putea aparea astfel de situatii, orice jurnalist se poate adresa Consiliului de Onoare. Consiliul de Onoare analizeaza fiecare speta si hotaraste in consecinta. Pentru a nu exista riscul unor influente politice si/sau manageriale din Consiliul de Onoare al SRR fac parte salariati ai SRR alesi de jurnalisti (plenul jurnalistilor) prin VOT. Trebuie sa aflam daca jurnalistii care au facut aceste acuzatii s-au adresat Consiliului de Onoare , cauta si ei o portie gratuita de celebritate, sau, mult mai grav, reprezinta anumite interese aprinse intr-un an electoral. In al doilea rand, initiativa PSD prin care se intentioneaza modificarea legii 41 exact intr-un an electoral, referindu-ne la Radio Romania, care ofera timpi de antena pentru promovarea candidatilor in campania electorala a sporit vigilenta tuturor jurnalistilor din SRR care nu cred in coincidente (cei mai multi dintr ei). In al treilea rand, au inceput sa apara dovezi ca miza e mare si manevrele din aceste zile au un scop precis, inregimentarea politica a radioului public, prin diverse artificii strecurate in propunerea de modificare a legii 41 : cu DOAR O ZI inaintea votului din Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor componenta acestei comisii a fost modificata, crescand numarul membrilor de la 24 a 28 prin adaugarea a 4 deputati PSD: Uricec Eugen Constantin Podaşcă Gabriela-Maria Matei Călin-Vasile-Andrei Grindeanu Sorin Mihai Puteti verifica informatia pe http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.co?idc=10 In fata acestei metode meschine de a creea majoritati artificiale si de reinterpreta principiile democratiei, respingerea proiectului a surprins pe toata lumea. Argumentele au parut mai puternice decat comenzile de partid. Acum, unii vad ca s-a stricat jucaria si apeleaza la plan B, activarea ansamblului de urlatoare. Candva imi era scarba, dar acum doar ma amuz. Ce-ar fi daca radioul ar incepe sa functioneze ca o clasica firma de stat, adica fara proceduri, cu pierderi si datorii la buget, cu obiectul principal de activitate abandonat printre balarii? Scapa Radio Romania, astfel, de tentativele politicienilor de a baga mana pe sub fusta respectabilei doamne?

Ciuleandra  •  17 martie 2016, 7:16

@ Cu ochii pe mireasa Asa este, voi sunteti perfecti, aveti dreptate intotdeauna, oriunde si oricum. O singura voce, un singur gând, un singur conducător! Mari iubitori de libertate si mari aparatori ai adevărului dar totul prin proceduri stricte! Emisiuni de calitate, plătite de ascultator, educative informative și culturale, realizate doar cum va zice șefu'! Când este vorba de „proceduri interne” nu va intrece nimeni pentru ca la Radio Romania totul este rigid si lipsit de perspectiva, existand doar proceduri, regulamente, cecetari, timorari, demotivari, toate gandite si elaborate pentru a deservi intreresul de grup si de partid. De partid nu prea mai este cazul, acum, deoarece pana si cei care v-au pus in functiile grase si banoase si v-au acoperit toate abuzurile au priceput ce se întampla si ca este nevoie de o schimbare in bine. Tocmai pentru a nu fi distrus de tot si radioul public. Cat despre alegerile si voturile din SRR, oricare ar fi fost ele, sa nu ne credeti chiar pe toți tampiti, stim foarte bine cum au fost organizate și cum au fost alesi „reprezentativii” sau care a fost scopul lor declarat sau nedeclarat.

FYRY  •  17 martie 2016, 7:40

lui Angajat in loc sa i raspunzi,l ai cenzurat,are cel mai coerent comentariu si tu i raspunzi ceraselei,si l cenzurezi pe Angajat care vine cu informatii de la sursa,nasolule pseudojurnalistule,se vede clar ca esti un tiran ,cu alte scopuri oculte,cu agenda perfida,te detest nasolule

Divort Rapid  •  17 martie 2016, 8:34

Cand va exploda buboiul ala din TVR o sa improaste multa lume cu mizerie. Acolo trebuie procedat la Garda Financiara. Desfiintat si creat un organism nou!

valy  •  17 martie 2016, 9:01

i-mi place bogdan pavlica!cum i-si da el dedicatii in direct la propria emisiune...e de risu plansu!

George Tigau  •  17 martie 2016, 10:04

@Ciuleandra Vad ca aparatul de propaganda functioneaza, doar ca majoritatea angajatilor din radio este reprezentata de oameni destepti, profesionisti, care au bunul obicei de a verifica noima tuturor ideilor slobozite din plictiseala sau frustrare. Sigur ca procedurile aduc disconfort, dar ele ne arata gradul de civilizatie si pastreaza diletantismul la distanta. Exista reguli in aeroport, pe strada, in bucatarie etc. Intr-un serviciu public de interes national nu-s de dorit? E o discutie larga daca regulile sunt adaptate nevoilor, daca sunt cele mai potrivite, sau daca ele contin prea multe imperectiuni, dar lipsa lor pe mine m-ar pune serios pe ganduri. Pe de alta parte, nu sunt obisnuit sa ma las manipulat cu sferturi de adevar. Era vorba de cenzura si de rolul Consiliului de Onoare, nu de "reprezentativi", de unde deduc referirea la sindicatul majoritar. Consiliul de Onoare este ales, prin vot, de plenul jurnalistilor, adica de TOTI jurnalistii, indiferent din ce sindicat fac parte. Si aceasta privinta Radioul Public a fost inaintea vremurilor pentru ca a practicat votul electronic, iar pentru a risipi orice indoiala asupra corectitudinii procesului, orice candidat a avut dreptul sa desemneze observatori in camera serverului pentru a urmari inregistrarea voturilor. Despre "reprezentativi" am si eu de spus destule si am spus destule, dar in interiorul acestui sindicat din care fac parte. Nu e perfect, dar e la ani lumina distanta fata de celelalte 17 (din cate stiu) organizatii sindicale din radio. Nu vreau sa am premonitii, dar cred ca daca n-ar fi Sindicatul Liber, "conducatorul iubit" ne-ar spulbera toate drepturile din CCM. Sper sa nu apuc vremurile de haos si de sclavie in Radio Romania si cred ca nici romanii, patroni ai acestei institutii, nu le-ar merita. PS. Tare informatia cu pesedistii multiplicati la comanda in Comisia de Cultura, dar nu reusesc sa inteleg "meandrele concretului": Miculescu e pus de PSD si acum e aparat de PNL? Poate n-a percutat la toate solicitarile :)

Nae  •  17 martie 2016, 10:39

Avantajul omului ca ființă cerebrală este darul gândirii. Dacă știi să citești printre rânduri,să pui piesele în ordine ca la un puzzle îți iese un adevăr , exact ceea ce ar trebui să fie. Doamna Cerasela spunea despre sindicatul din SRR ca ar fi ales democratic de către lucrătorii din radioul național și mă duce gândul la alte sindicate ce își aleg ,,democratic" liderii de sindicat. Exemplu? Democratic a fost și Mitrea la conducerea Ministerului Transporturilor cu Mantescu lider cfr , perioadă în care jaful societății ce cu onor o ,,proteja" a luat o societate națională de interes strategic și a pus-o pe tobogan. Nu mai departe de acele vremuri psd-istice vin cele din zilele noastre în care PSD-ul ne arată clar Campania lor distructivă , sindicatul lui Mantescu este aceeași Mărie cu o altă pălărie, posturile de ștabi protejate de liderii de sindicat prin concedieri masive din rândul lucrătorilor activi și aceeași idee tâmpită cum ca lucrătorul roman este o pleavă a societății ce poate fi suflată de acești neocomunisti. Nu știu dacă am înțeles eu bine din Campania insistentă derulată la Radio România Actualități , cum ca SRR ar urma să fie alipită SRTv , dar din toate știrile citite cam asta se deduce și sincer , părerea mea ar fi ca este cea mai tâmpită idee să iei o balanță pe plus și să o aduni cu una pe minus doar să acoperi o gaură făcută prin jaf de alții... Jaf din bani publici! Și cam aici ar trebui să mă opresc , din toată tevatura numai sindicatele sar în ochi , clar ca ,,democrația" muncitorului roman este ,,protejată" psd-istic...

Nae  •  17 martie 2016, 10:43

Un cetatean rom pus sa filmeze cum Cerasela Radulescu fugea dupa protestatari in ziua votului? Interesante accentele rasiste din afirmatiile reprezentantei radioului de stat la Bruxelles. La Bruxelles! Cerasela Radulescu ia explica-le colegilor jurnalisti acreditati in capitala Europei si oficialilor in fata carora te prezinti cu legitimatia Radio Romania ca filmul este o facatura a unui ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nae  •  17 martie 2016, 10:54

Catre admin: imi pare rau ca nu ati sesizat intentia mea, anume aceea de a potenta afirmatia rasista a Ceraselei Radulescu. Termenul *** nu era depreciativ, ci punea sub reflector atitudinea persoanei respective. Poate era util sa il fi trecut intre ghilimele. Va rog sa nu publicati acest mesaj ci doar sa apreciati daca este oportun sa reveniti asupra deciziei de moderare a comentariului anterior.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alin  •  17 martie 2016, 12:04

Poate va aduceti aminte de episodul din 2003 in care, Rodica Culcer (director de stiri-Europa FM), Cosmin Prelipceanu (Redactor Sef-Europa Fm) si Nadina Forga (stirist Europa FM)-la vremea respectiva-au fost obligati sa isi dea demisia , ca sa nu spun dati afara, tocmai din cauza unei stiri pe care nu au vrut sa o "stearga" din jurnal. Dl Miculescu fiind atunci directorul executiv al radioului si cel care raspundea de partea editoriala. Omul se poate schimba intre timp, este perfect, adevarat, dar conicidentele raman...

Comentează