Din bucata lui de pîine, Șumi a hrănit o lume

Astra a cîștigat cu 2-0 în fața Stelei, are 6 puncte avans și doar o catastrofă îi mai poate răpi titlul

sâmbătă, 16 aprilie 2016, 10:27

Astra începe bine, cu un avans fizic neașteptat. Jucătorii lui Șumudică își lasă amprenta pe fiecare duel.

Sunt atât de deciși oamenii din Giurgiu încât oala clocotește și dă pe dinafară. Alibec comite trei gesturi nesportive. Zici că a luat-o razna și vrea să fie eliminat.

Cot în gâtul lui Varela. Galben! Din rostogolire, el își sprijină talpa de coasta lui Toșca. Nimic. Apoi, îl împinge de la spate pe același stelist, provocând accidentarea lui Niță. Nimic.

Dar Steaua nu poate reclama nedreptatea. Pentru că, pur și simplu, „trupa roșie” face o repriză modestă.

Singurul care își trece privirea peste orizont e Chipciu. În rest, dramă, zbucium, neputință.

Varela arată vizibil încordat și cu o viteză în minus. E al doilea sau al treilea meci în care fundașul joacă de parcă s-a încălțat cu ghetele nepotrivite. Pleacă greu de pe loc și își întoarce gâtul cu dificultate, ca după 9 ore de zbor la „economic”.

În minutul 44, el pasează moale cu capul lui Niță, Alibec intră pe traiectorie și e dărâmat de portarul Stelei. Penalty! Penalty pe care Balaj l-ar fi văzut și din emisfera sudică.

Execută Găman.

Fostul craiovean are obrajii subți de efort și de emoție. Poate fi golul carierei sale și al campionatului.

Găman se apropie și trage tare, plasat, în plasă! E 1-0 pentru Astra! Steaua intră cu ochii în pământ la vestiare.

„La acest scor, sunt 6 puncte între cele două echipe și campionatul pare jucat. Vom avea o a doua repriză teribilă”, spune Dan Udrea, în studioul DolceSport. Lăzărescu susține că Astra ar mai fi avut un penalty. De discutat la infinit, vorba lui Panduru.

Începe partea a doua.

Steaua e galvanizată în sucul propriului stres. Dincolo, Morais, Oros și Queiros au o vitalitate exemplară. Nu trece nici omul, nici mingea.

Introdus la pauză, Enache deschide parcă puțin jocul oaspeților. În minutul 60, centrarea lui îl pune pe Hamroun într-o poziție bună, dar Lung are șansă.

„Mai sunt 30 de minute”, anunță Vlad Enăchescu. Crește tensiunea.

Șumi își răsfiră sacoul și își apasă stânga pieptului. „Eu am crescut în Piața Romană, unde se dă ora exactă și se fac nouă feluri de pâine. Acolo am învățat școala vieții”, le spune el jucătorilor înainte de meciuri. Dar uite că „școala vieții” nu te ferește de aceste emoții insuportabile.

În minutul 60, Hamroun trage de departe, surprinzător, și mingea lovește stâlpul din dreapta porții lui Lung. De data asta e ghinion pentru Steaua!

Camerele de luat vederi caută galeria Stelei. În tribuna de la Giurgiu sunt cîțiva oameni cu fulare roș-albastre. Zecile de mii de suporteri sunt în Drumul Taberii sau în Berceni, fumând pe jumătate în balcon și pe jumătate cu ochii la televizor.

Când ajungi să ai la propriu al 12-lea jucător e tare greu să iei titlul!

Mai sunt 15 minute. Boldrin ține excelent de minge, varză i-a făcut pe partea stângă! Alibec pasează pe la spate, Teixeira e cosit de Varela! Penalty, din nou penalty! Înscrie Alibec.

2-0 și Șumudică își pune fruntea recunoscător în iarbă, „pâinea noastră, cea de toate zilele”, în tribună se aud tobele giurgiuvenilor, meciul pare terminat și, împreună cu el, lupta pentru titlu.

Steaua are o zvîcnire.

Marica înscrie, dar brigada decide că a fost ofsaid. O altă discuție din infinitatea fotbalului, cum ar zice Pandi.

Acum, ca să mai spere, Steaua ar trebui să cîștige trei meciuri, iar Astra să nu ia 4 puncte. Nu e imposibil, dar e foarte greu.

De fapt, poate că nu Șumudică trebuie să fie recunoscător destinului, ci destinul îi poate mulțumi acestui tânăr exaltat, enervant și triumfător. El a ridicat moralul unui campionat care părea că se predă Stelei, echipa fără suporteri.

Care e diferența față de Astra?

N-o avea Astra suporteri, dar are un om care a împărțit din pâinea inspirației lui și a hrănit o echipă, un oraș, câteva vedete, o ligă și pe toți brutarii nostalgici din Piața Romană care mai cred că fotbalul e sportul unde „ăla micu” are mereu o șansă.

Comentarii (86)Adaugă comentariu

Visiniu  •  16 aprilie 2016, 22:41

Sumi SUmi Sumi GOL..Sumi GOOL..

serghei  •  16 aprilie 2016, 22:42

Cred ca e o greseala in articol. Astra a primit jumatate de punct la intrarea in playoff, iar Stelei i s-a luat o jumatate. La egalitate de puncte, Steaua e campiona, deci Astra poate rata campionatul daca nu ia niciun punct din deplasarile de la ASA si Pandurii.

Mihai  •  16 aprilie 2016, 22:44

Sumi nu le-a luat painea de la gura stelistilor, ci pe "***" ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex  •  16 aprilie 2016, 22:44

***Alibec eliminat si altul era finalul

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan  •  16 aprilie 2016, 22:45

Bravo Tolo. Perfect adevarat! Le-a mai taiat din nasul ala mare la *** astia! (si daca ma intreaba cineva de ce ii fac asa le raspund anticipat: asa se numeste o societate comerciala a carui patron si manager general sunt fosti puscariasi). Idealul ar fi ca Astra sa dea meciul lui Dinamo sa termine *** pe locul trei insa e greu deoarece mai are de jucat cu "si eu sunt 12" (regele blaturilor si narcis raducan)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

JAX  •  16 aprilie 2016, 22:45

Ce-ar trebui sa mai faca Alibec ca sa-l convinga pe Exigenta Sa,Iordanescu ? Ivan de la Craiova nici nu da semne ca ar exista dar e ca si luat in Franta.Ce bataie de joc !!!

alex  •  16 aprilie 2016, 22:48

Ar fi ceva sa cunoastem cat a "investit" saptamana asta *** in mass-media sportiva. A fost o propaganda pro Steaua mai ceva decat vedem in campaniile electorale.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alb si visiniu  •  16 aprilie 2016, 22:50

Bravo Şumudică.... M-ai făcut cel mai fericit om din lume. Nu este bucurie mai mare decât să-l vezi pe righi plângând împreună cu memelushul. Sper sa mergi asa pana la final, dar ai grijă, jijinho va umbla cu valize.

Nello Milano  •  16 aprilie 2016, 22:59

RESPECT SUMI INSFARSIT CINEVA A REUSIT *** AROGANTA ACESTUI *** ARIVIST CE SE IMAGINEAZA ANTRENOR PE NUME REGHEBLAT .NICI NU VREAU SA-I VAD SCHIMONOSEALA ARLECHINULUI DE LA PALAT SI NICI FATA CLOVNULUI TRECUT PE LA TAMPLARIA JILAVA .IN SCHIMB VREAU SA VAD ATMOSFERA DIN REDACTIA GSP. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  16 aprilie 2016, 23:15

Serghei...............este artimetica.................diferenta de 6 puncte, 3 meciuri castigate de fcsb inseamna 9 puncte.................6 diferenta acum plus ( adica se aduna ) cele 4 puncte de care spune autorul articolului ca are nevoie ASTRA, insemana 10 punce.................pricepi sau treci la .............t(l)ab(l)a ?

Andrei  •  16 aprilie 2016, 23:16

Articol lacrimogen marca Tolontan, care isi mai aminteste de sport doar la cald, dupa vreun meci important. In rest "business as usual": cruciada politica folosind traficul gsp.

razvan  •  16 aprilie 2016, 23:19

Sumudica a razbunat titlul furat de steaua rapidului in 2008 de arbitrul *** deaconu bricheta dupa ce sapunaru deschisese scorul. Nu intamplator suporterii rapidisti i-au dat lui sumudica un tricou cu sapunaru

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nm  •  16 aprilie 2016, 23:29

Eh, parca anul trecut pe vremea asta o alta echipa se pregatea sa ia titlul...ASA..si avea meci la Giurgiu cu Astra lui Sumudica...ghici cine a invins???? Ha..ha...hai sa vedem dc gabi muresan o mai tine minte pe asta, k la inceputul play-offului declara ca vrea sa decida campioana in ultima etapa...are o sansa saptamana viitoare.....

Cătălin Tolontan  •  16 aprilie 2016, 23:34

@george: serghei are dreptate, am gresit si am modificat. Astra are nevoie de 4 puncte casa ia titlul matematic, daca Steaua aduna 9 puncte.

mihaix  •  16 aprilie 2016, 23:57

Corect ar fi ca Sumudica sa-i multumeasca si lui Gheorghe Becali pentru numirea lui Mirel Radoi in functia de antrenor, pentru impunerea lui Chipciu titular si pentru toate declaratiile date despre proprii jucatori

dudu  •  16 aprilie 2016, 23:58

Din bucata lui de paine, Sumi ar trebui sa hraneasca si vreo doua brigazi de arbitri, plus vreo trei comisii de disciplina. Campionatul se incheie la fel cum a inceput. In primul si in ultimul meci cu Astra din sezonul asta, Steaua a avut 4 goluri anulate aiurea. In primul meci, Budescu nu a luat rosu desi si-a palmuit un adversar. In meciul din seara asta, probabil ca Alibec ar fi trebuit sa isi alerge adversarii cu un topor, ca Balaj sa se decida sa ii dea rosu. In mod normal, Alibec ar fi trebuit eliminat inca de la al doilea din cele trei faulturi pe care Tolo le mentioneaza fugitiv la inceputul articolului (ca dovada de ce montat si conectat la atmosfera jocului era Alibec!) In rest, la adapostul celor 3 puncte cadou de la Coltescu, Astra s-a aparat, a distrus, a tras de timp. Cand nu tragea Astra de timp, o facea Balaj, care a ars vreo cinci minute oprind jocul ca sa se certe cu antrenorii si cu jucatorii de pe banca. Revenind la Scumpul de Sumi, nu trebuie sa uitam suspendarea lui la ***, redusa pana la ridicol si amanata pana la pastele cailor, precum si suspendarea pentru gestul cu degetul in gura, a carei pronuntare a fost amanata de comisia de disciplina ca sa coincida cu meciul de Cupa Ligii, nu cu cel de campionat. Simetria e stricata de doua chestii: Sumudica a facut prima oara gestul cu degetul in gura la meciul de la Giurgiu din august, in timp ce acum l-a facut ceva mai devreme. Iar Astra e o echipa net superioara lui ASA, deci a fost capabila sa profite de "greselile" arbitrilor, comisiilor si echipelor adverse (vezi Dinamo - Astra , scor 1-4). In rest, totul e tras la indigo - arbitri care anuleaza goluri aiurea, Steaua net dezavantajata la "greseli de arbitru" fata de echipa adversa, tolontani care glorifica jocul violent, care lauda echipele ce dribleaza fotbalul si pe antrenorii lor grobieni, etc. Nimic nou sub soare!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex toader  •  17 aprilie 2016, 0:04

Vaaai ce i-l mai ridici in slavi pe aceasta caricatura a fotbalului autohton...dacă stau bine sa m-a Gândesc inclusiv presa e aliatul acestui clovn care e numit antrenor...a avut noroc cu începutul catastrofal al stelei..***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionut  •  17 aprilie 2016, 0:10

A fost un singur numar 10 pe teren si ala a fost Alibec, nu Nicusor Stanciu. Are dreptate cel de mai sus, Ivan de la Craiova si Stanciu sunt niste baieti care au dat niste goluri cu noroc, nu talente adevarate ca Alibec. Din punctul meu de vedere, Alibec este cam la acelasi nivel cu Benzema: fizic si tehnic. Felicitari pentru Astra si pentru Alibec!

Cris  •  17 aprilie 2016, 0:10

Catalin, respecti actul de justitie, ca sa nu mai vorbim de ideea de legalitate si reglementare? Atunci poti sa ne explici cine este echipa Steaua despre care vorbesti? Echipa care a pierdut in seara asta se numeste FCSB, nu Steaua. Nu este o ironie, este o realitate. FCSB nu este, de jure, Steaua Bucuresti, echipa despre care faci vorbire. FCSB, astfel cum a stabilit justitia din Romania nu are dreptul sa poarte, de jure, denumirea de Steaua Bucuresti (dovada ca nici nu o face, gasind o denumire surogat - FCSB). Asta daca punem pret pe actul de justitie, legi, regulamente etc. Daca nu, cautam respectarea legilor si a actului de justitie in alta parte...acolo unde nu sunt implicate sentimentele si afectul nostru.

RapisCrîngași  •  17 aprilie 2016, 0:11

Mulțumim Astra , Mulțumim Alibec , Mulțumim Șumi Dumnezeu să-ți dea sănătate. Sa făcut dreptate.

Cris  •  17 aprilie 2016, 0:22

dudu, esti pe langa cu obiectivitatea. FCSB este indubitabil echipa cea mai avantajata in meciurile decisive, adica in play off (vezi meciurile cu Dinamo tur - gol din offsaid si neeliminarea lui Pintili, Viitorul - 2 goluri cadou de la arbitri in urma hentului precedat de golul lui Popa si penalty inexistent, Pandurii - eliminarea eronata a jucatorului gorjean, deaorece anterior fusese hent la Popa, neeliminarea lui Enache pt faulturi evidente de galben, daca nu individuale, macar repetate, penalty discutabil in final, erori pro FCSB si in meciul cu ASA, penalty neacordat in seara asta la intrarea lui Enache la Teixeira). Deci, daca nu ai mai fi atat de subiectiv, ai intelege cu mult mai multe despre acest fenomen.

Ister  •  17 aprilie 2016, 0:42

Stai liniștit dudule... mai bine ia batista şi sterge-ţi lacrimile de la ochi , analizele şi filozofiile tale de 2 bani nu îşi mai au rostul. *** azi *** si cu ASTRA basta. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cris4co  •  17 aprilie 2016, 0:43

templul national se va umple de bocitoare ...locuri limitate !

sile  •  17 aprilie 2016, 1:30

Un campionat de ***, castigat de o echipă de ***. Vad ca nici nu se discuta de eliminarea pe care balaj trebuia să i o dea lui *** în Min 30. Dacă era invers, să fi fost chipciu să zicem în locul lui berbek, ar fi vuit tot netul... Pt ca daca grăsanul de alibek era eliminat atunici, așa cum era corect, meciul avea un cu totul alt sens. Din păcate, Steaua nu mai are nici măcar forta de a impune un punct de vedere clar că lumina zilei

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

steaua.libera  •  17 aprilie 2016, 2:08

„Eu am crescut în Piața Romană, unde se dă ora exactă și se fac nouă feluri de pâine. Acolo am învățat școala vieții” Moflea (sundance kid) e pe frecventa? :))

cornel  •  17 aprilie 2016, 2:30

Bine, foarte bine....domnule Tolontan, vreau sa stiu si eu cat va mai tine bucuria asta anti-stelista...uitati ca fara echipa asta, campionatul, participarile prin Europa, asa cum sunt, unele mai bune, altele mai rele, va ofera si dumneavoastra o "paine" de mancat....inchipuiti-va cum ar fi campionatul sau toamna europeana fara Steaua (sau FCSB, sa va fac pe plac dvs. si altor hateri de pe aici) ? Ce v-ati face ? Pe cine ati biciui cu comentariile pline de sarcasm si negativism ? Uitati, domnule Tolontan, ca sunteti pe acelasi Titanic al sportului romanesc, dar din pacate nu sunteti pe vreuna din barcile de salvare, ba din contra, loviti cu toporul ca sa largiti spartura...dar dvs. va bucurati de faptul ca unii cad de pe vas in adancurile reci ale pieirii mai repede....va vad extaziat si plin de laude la adresa oricarui competitor al Stelei...pe CFR Cluj il dadeati exemplu de management performant, marturie vie a capacitatii de performanta in fotbalul romanesc...unde e azi ?....pe Otelul Galati l-ati descris ca adevarata renastere a spiritului de invingator al celui mai mic, dar increzator in forta grupului....unde e azi ?...pe Unirea Urziceni, drept model de neimplicare mediatica a patronului si delegarea de atributii celor din conducerea executiva si tehnica....unde e azi ? Aveti ceva cu Becali, ok, si eu am, va displace modul lui de management, gura mare, faptul ca e un coleric desavarsit, singurul in stare sa-si saboteze propria afacere, jigneste, ameninta...DAR, e omul care tine in viata un club de traditie, plateste taxe, plateste salariile jucatorilor (sa nu-mi veniti cu argumentul ca plateste clubul din surse proprii, pentru ca si sursele acelea aveau nevoie de o infuzie initiala de capital, asa ca la gsp) si nu da tepe fotbalului, ca Adamescu, Bucsaru, Arpi...si, cu voia dvs., ultimul pe lista, patronul de la InterAgro...cat credeti ca o sa mai reziste si Astra.....pana la anul, ca ASA-ul, care era cat pe ce sa castige campionatul sezonul trecut ? Ce si despre cine veti scrie daca dispare Steaua ? Cum veti sustine printul si online-ul gsp-ului fara Steaua ? Va doresc succes in viitoarea cariera de jurnalist de investigatii, unde vad ca va pricepeti (cursurile POSDRU de recalificare vad ca dau roade) si sper sa faceti o investigatie despre cum ar fi fost daca am fi avut vreo 5 de "Jiji" prin campionatul asta.....Succes la inotare !

Alex  •  17 aprilie 2016, 4:53

Mai Catani inchipuit, nici macar un cuvant despre meciul de Cupa Davis cu Germania? Mi-e sila de ce ati facut din presa sportiva din Romania. Tu si cu Ioanitoaia in special. Sa va fie rusine. Nu te obosi sa ma publici, esti penibil Tolontane.

dudu  •  17 aprilie 2016, 5:17

@ Cris: Ma acuzi pe mine ca sunt pe langa cu obiectivitatea, dar tu insiri numai greseli in favoarea Stelei (si alea multe dintre ele inventate de tine). Sa inteleg ca nu ai oglinda in casa? Spui, de exemplu, de meciul cu Dinamo din tur, dar uiti sa mentionezi ca mai toata lumea care a scris in presa sau vorbit la tv a caracterizat arbitrajul lui Hategan ca fiind unul prost, cu greseli de ambele parti. La fel cum uiti ca dupa retur, cam toata lumea a scris/spus ca Tudor a defavorizat evident Steaua in meciul cu Dinamo. Pe asta o uiti, evident, din obiectivitate! La ce obiectivitate zace in tine, ma mir ca nu ai incercat sa imi demonstrezi ca cele 3 goluri de la Astra-Steaua (august 2015) au fost anulate corect, si ca palma lui Budescu nu a existat... Oricum, luat pe sus de euforia ta antistelista, omiti un fapt, zic eu, semnificativ: Nu mi-am asumat observatia aia cu "Steaua defavorizata". Am preluat-o si eu de la cei care "tin scorul". Recte - de la GSP. Acum vreo luna (parca) au dat un clasament in care Dinamo iesea echipa cea mai favorizata cu Astra venind tare din urma, in timp ce Steaua si Viitorul erau cele mai dezavantajate de arbitri. Vorbim de acelasi GSP condus de notorii antistelisti ca Tolo si Ioanitoaia, care tot sezonul l-au tamaiat pe Sfantul Sumudica mai ceva ca pe Sfintele Moaste...

lorenzo  •  17 aprilie 2016, 6:49

oameni buni,nu va mai plangeti ca daca steaua era STEAUA castiga fara drept de apel....din pacate din steaua a mai ramas doar numele.....nu trebuie cautat un vinovat in prezenta antrenorului astrei,vinovatul e in curtea stelei......a jucat sau nu la pariuri ,meciul a fost pe teren si nu in casele de pariuri........hai sa fim seriosi si sa spunem lucrurilor pe nume......STEAUA NU MAI E STEAUA CARE A FOST.....UITATI-VA IN CAMPIONATUL ANGLIEI,CE AR INSEMNA CA MARILE ECHIPE SA SE LAMENTEZE CA BUTURUGA MICA RASTOARNA CARUL MARE ???? numai la noi se cauta vinovati,dar de fapt vinovati sant jucatori si staful stelei.....

Tbocad  •  17 aprilie 2016, 7:25

@cornel. Ce trebuie sa inteleaga suporterii stelisti este faptul ca "boala lunga e moarte sigura". Investitiile trambitate de Steaua sunt doar pe hartie ,echipa pana ieri nu avea nici baza de pregatire in schimb multi din patronii enumerati de tine mai sus si-au facut chiar stadioane (Arpi ,Nicolae etc) .Iar faptul ca s-au retras din footbal se datoreaza atat contextului economic intern cat si poate faptului ca poate s-au saturat sa inceapa toate jurnalele de stiri sportive cu Steaua si Becali. Oricum lucrurile bune si comportamentul ok raman chiar daca nu au rezistat economic. Iar in cazul CFR Cluj vad ca lucrurile revin la normal - echipa joaca bine si poate va lua chiar cupa asa ca se dovedeste inca o data ca conteaza mult si managementul .

Robert  •  17 aprilie 2016, 8:04

@Cornel Comentariul tau e de pus in rama. Ai reusit sa exprimi in careva fraze suferinta unui popor si motivul pentru care nu se va vindeca niciodata: Cel care fura, pentru tine e un erou si spui ca ar fi sănătos pentru fotbal să mai avem încă 5 asemeni lui. Inca 5 care împing valize. Inca 5 care cred in Omenie. Jale mare!

Sandokan  •  17 aprilie 2016, 8:20

Unele echipe nu-si apara corect sansele. Comparati fcsb - dinamo cu astra-fcsb.....fcsb a cedat meciul astrei....se vede o diferenta de atitudine. Restul e cancan....

Astralul  •  17 aprilie 2016, 8:56

Vă întreb și eu așa...de dragul unei bucăți de pâine: Dacă arbitrul italian îl elimina pe Iniesta, mai țipau catalanii peste tot că au fost furați? La fel, dacă marele Balaj și indispensabilul Onița (cică i-au prelungit acreditarea că au nevoie de experiența lui (sic!)), i-ar fi dat al doilea galben lui Alibec și implicit roșu, apoi vedea că nu a fost offside la Marica, mai buchisea *** scrisori prin presă? Că în toată idioțenia lui a ”uitat” să spună că în campionat Colțescu-escrocescu i-a băgat 3 puncte în buzunar!...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marian  •  17 aprilie 2016, 9:19

ce zici luni vedem vreo poza cu umilinta lui pintilii dinainte de golul doi? la tv la stiri s-a taiat ca pe vremea lui ceasca se da numai cazatura lui felipe .

Cătălin Tolontan  •  17 aprilie 2016, 9:43

@dudu: nu steaua se poate plinge de arbitraj dupa acest meci

Hombre  •  17 aprilie 2016, 9:59

Este evident ca fotbalistii de la Astra is primesc cumva salariile. Poate vine cineva cu valiza in vestiar, poate primesc bani negri. Cert este ca: 1) Nimeni nu alearga asa neplatit. 2) Fotbalistii de la Astra au avut cereri de transfer, echipa a fost de-acord, dar AU REFUZAT EI. 3) Desi neplatiti, unii chiar si-au prelungit contractele. Tragand linie, statul este iar un fraier. Si prin el noi toti.

Rominho  •  17 aprilie 2016, 10:32

Astra castiga campionatul, iar Sumudica respectul tuturor!

Feri  •  17 aprilie 2016, 10:42

Balaj trebuia sa dea aseara multe alte cartonase galbene un afara de cel pe care l-ar fi meritat Alibec pt al doilea si al treilea fault. Dar ce sa vezi .... ieri cotele la pariuri pe "over" la cartonase au scazut drastic in cateva minute de la afisare ceea ce inseamna ca s-a pariat masiv de catre oamenii care pe buna dreptate se asteptau la un meci cu multe avertismente cum de altfel s-a si dovedit ca ar fi trebuit sa fie. Nu mai spun ca daca Alibec ar fi fost eliminat, ceilalti jucatori ai Astrei ar fi fost mult mai expusi la cartonase pt ca angrenajul echipei ar fi avut mult de suferit, Alibec fiind ieri omul cheie in echipa gazdelor. Deci, parerea mea este ca arbitrajul de ieri a avut o foarte mare legatura cu sumele enorme pariate pe un meci cu multe avertismente. Balaj a avut foarte multe momente in care a aratat ca pur si simplu e obligat sa nu arate cartonase chiar daca situatia din teren impunea acest lucru. Cum spunea cineva in comentariile de mai sus, Alibec ar fi trebuit sa-si alerge adversarii cu un topor pt a primi si al doilea galben. Deci, domnilor sa luam totusi in considerare ca o industrie in care se invart sume exorbitante (pariurile sportive) nu poate ramane indiferenta la asemenea meciuri si dispune cu siguranta de sumele necesare pt a trage anumite sfori.

unu’  •  17 aprilie 2016, 10:52

Subti is obrajii?Faptul de a *** e ***/***i

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nea caisa  •  17 aprilie 2016, 11:13

Dle Tolontan, a verificat DNA bucata de paine a lui Sumudica?

Andrei F  •  17 aprilie 2016, 11:44

Cătălin Tolontan • 17 aprilie 2016, 9:43 ,,@dudu: nu steaua se poate plinge de arbitraj dupa acest meci,, Si cine se poate plinge de arbitraj?Uite ,eu uram Steaua cind auzeam ca se prelungia meciurile pina reuseau ei sa invinga sau cind jucatorii ajungeau cu forta...Asa ne-au spus comentatorii de atunci,,,Dar si acum sa spui ca Steaua nu se poate plinge...Desigur astept sa ne spuneti dv. cine se poate plinge...

17 Nentori Tirana  •  17 aprilie 2016, 11:54

Nu sunt deloc impresionat ci profund dezgustat. Opel Astra e ultimul ciine al unui ***, asa cum i-au murit toate afacerile. Sumi e un golan care nici in cea mai fericita zi din viata lui n-a pastrat un dram de omenie. A transferat mentalitatea de Ferentari unei echipe cu suflet de ciine rosu. Sufletul celui sustinut, ca cit de greu e incercat dupa gratii, tot la Dinamo a rămas. A fost cât p-aci să preia clubul din Ştefan cel Mare şi doar orgoliile de acolo l-au lăsat numai cu echipa din Ploieşti: "Am vrut pachetul majoritar. Să pot decide singur! Nu s-a putut. Auditu a zis că-i dificil! Da’ io mă înţeleg bine şi cu Badea, şi cu Borcea!". Golanul si miticul au un numitor comun, interlopul celebru Genică Boerică, deloc deranjati de asocierea sa cu inerlopul craiovean: "Da’ nu-mi cântă numa’ mie! Îi cântă şi lu’ Mitică!" E o ora Astrei. Atit. Opel Astra e o echipa fara obiectiv si suporteri, care nu este acceptata nici macar in Giurgiu, finantata de un securist. După şcoala de securişti, ofițerul de securitate Ioan Niculae a absolvit "Ştefan Gheorghiu": "Era o facultate bună şi nu ne trimitea acolo să ne spună ce a făcut Ştefan Gheorghiu!". A lucrat apoi la Întrepriderea de comerț exterior în anii 80 în sectorul export îngrășăminte chimice iar în decembrie ’89, la vizita lui Ceauşescu în Iran era acolo: "Am ajuns pe 4 decembrie.” Apoi „s-a privatizat”, adica afacerile pe care le facea pentru Romania le facea din 1990 pentru El Insusi. TOATE afacerile lui Niculae au fost puse sub semnul întrebării, de la din industria chimica, petrolieră pînă și în cazul fabricilor de țigarete, TOATE au fost puse pe butuci, TOATE au prejudiciat bugetul de stat, TOATE i-au umplut buzunarele. Iar ferentarienii astrali impresioneaza doar arieno-sirieni, o adunatura de jucatori frustrati care n-au realizat nimic. Au mai iesit, dar singuri cu bostanul lor nu rezista, s-au intors cu coada intre piciore sa joace ca mercenari ai urii, cu atitudine de pasari pe tot parcursul meciului. Au jucat meciul lor, l-au apucat pe Domnul de picior. Au cistigat. Se mai intimpla. Steaua a intrat cu presiunea de a cistiga . Campionatul a fost pierdut de „finul”, transferurile si renuntarile lui. Finul nu avea nevoie de fotbalisti, el declara ca are un lot omogen. Apoi au fost greseli mari de arbitraj. Steaua a bautut de fapt Astra in tur caci a dat 3 goluri: deja cele 5,5 puncte avans nu mu mai sint. Daca analizam si meciurile Astrei si Stelei cu Dinamo unde ajungem ? Normal ca golanul il aminteste pe Radu Petrescu caci juniorii Viitorului au facut doar faulturi in atac ! Radu Petrescu ar trebui sa arbitreze 10 ani doar in Lacul Lebedelor pentru prestatiile lui. Balaj a arbitrat bine dar ma intreb ce-ar fi facut daca Pintili ar fi intrat in joc ca Alibec. Iar Marica a inscris un gol valabil. Ma intreb ce-ar fi fost daca iar fi anulat golul lui Alibec. OK, Steaua a inceput prea prudent, unii au ramas cu prudenta si in repriza secunda, dar nu cred ca Reghe poate fi invinuit. De cind a venit a jucat TOT timpul sub presiunea de a cistiga. De aceasta presiune au profitat si alte pasari, sa ne amintim doar de Voluntari. Asa ca ce mare brinza a realizat Opel Astra ? Om trai si om vedea. Hai Steaua !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Hmm  •  17 aprilie 2016, 12:34

@17 Nentori Tirana. In minutul 6 a fost fault la Alibec, apoi penalty si s-a dat corner. Ce s-ar fi intamplat daca era 1-0 pentru Astra? Ia si tu un meci din orice campionat, nu mai claxona atat cand se face verde, si vei descoperi greseli mult mult mai mari. Inclusiv la offsaid, e adevarat ca Craciunescu a spus "nu e ofsaid" dar cand spune Craciunescu ceva impotriva Stelei? Omul nu vrea sa se puna rau cu Becali.

Obiectiv  •  17 aprilie 2016, 12:34

Cataline, este jenant sa il ridici in slavi pe Sum.- un antrenor rudimentar, scandalagiu, care face gesturi obscene- oricat ar fi Becali de penibil. In ceea ce priveste bucata uriasa de paine primita de gaska de giurgiu si de antrenorul ei- poate verifica si Procurorii DNA provenienta ei (bani negrii pe filiera...)

Horace  •  17 aprilie 2016, 13:06

S-a pariat la greu ca bate astra... cu toate ca cota era mica... ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  17 aprilie 2016, 13:21

@Hmm Poate ai dreptate cu meciurile de afara...Dar cum naiba se face ca in 6 meciuri ale Stelei cu Astra arbitrii au facut o singura gresala pentru Steaua?De ce sunt 6 greseli mari pentru Astra?6-1 ti se pare ca ar fi echilibrat?La faza in care tu comentezi, vezi ca Alibec in prealabil a trecut de Tamas prin fault...Apoi jucatorul Astrei trage in portar si apoi este atins de Nita...Deci cel mult in discutie este daca se putea da cartonas la Nita,mingea nu mai era in joc...Cam in acelasi interval Chipciu era oprit pentru nimic la Oros...Asta ca sa fim obiectivi... Valoarea Astrei se va vedea in preliminarii...E de ris ca se incearca acum ca pedeapsa suspendata a lui Sumudica sa fie eliminata...Avocatul cel mai mare al lui Sumudica ,cel care se lauda ca decizia luata i se poate atribui si lui...Ioanitoaia , va avea din nou un nou episod...Cica Sumudica e musai sa stea pe banca in preliminarii...Primul episod deja este anuntat pentru miine la radio...Probabil ca ultimele incidente cu Sumudica de aseara unora li se pare ceva comun...

marian  •  17 aprilie 2016, 13:21

Nu incape indoiala ca Astra castiga pe merit campionatul. Bravo lor si poate ca se vor descurca mai bine cu banii in viitor. Referitot la Sumudica si bucata lui de paine, vreau sa-i amintesc acestui personaj (care anul trecut a jucat extrem de corect si a facut-o, practic, pe Steaua campioana prin dublul KO Chiajna+Astra administrat echipei din Tg. Mures), deci vreau sa-i amintesc ca in urma cu 3-4 ani era intr-o situatie dificila pentru ca nu-l mai angaja nimeni in tara, cand a primit un ajutor exceptional din partea lui Cosmin Olaroiu (un stelist, sa zicem ? ...) care i-a gasit un post de antrenor principal si o leafa buna in Emirate. La acel moment Sumudica uitase complet de inima lui de rapidist si de sloganurile "adecvate" anti-Steaua (scuze, anti-FCSB !) si a sprintat cu primul avion in Orient, unde material a dus-o chiar foarte bine (retrogradarea nu se pune, echipa era chiar slaba). Acum il intreb cu mare sfiala pe Marius Sumudica: nu te poti bucura, omule, fara sa-i provoci pe altii ? Ce cauta tricoul lui Sapunaru in mainile tale, chiar crezi ca ai voie sa inciti oamenii fara sa raspunzi d.p.v. sportiv pentru asta ? Nu-mi vine a crede. Ai scapat de pariuri (cand s-a trezit sa-ti puna o vorba buna si Reghecampf), dar pentru faza de aseara ar trebui sa primesti nota de plata. Sau poate ca nu, tinand cont de confuzia totala care domneste la FCSB. Oricum, iti doresc sa ajungi cu echipa ta in grupele CL, sa aduci bani pentru club si pentru tine si voi fi primul care o sa te felicite. Sa vedem !

Darius  •  17 aprilie 2016, 13:52

Asta este adevaratul Tolo . Aici vrem sa te vedem cum pui litere in loc de imagini cum faci sa ne simtim pe iarba din fata monitorului . Fara indoiala ti-am dus lipsa stimate .

Cristi  •  17 aprilie 2016, 14:18

Nu ți-e puțină jenă, băi Tolo!Să pupi un asemenea personaj îți trebuie multă imaginație, nene!Un nemernic care batjocorește totul în jur.Un om de nimic care trebuia să stea în tribune, alături de "lebedele" de la Rapid!Nu ai să vezi asemenea atitudine in campionatele Angliei, Germaniei sau Spaniei!Rușine!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian  •  17 aprilie 2016, 14:57

Doua entitati moarte, doua companii as putea spune care nu reprezinta pe nimeni si care nu creeaza nimic s-au luptat cu proprii mercenari pe banii din drepturile TV si CL. La final CEO-ul uneia din companii a anuntat ca el nu mai da bani in companie, ca el vrea sa se retraga. Noi comentam ca prostii in iluzia a doua echpe vii care o data poate reprezentau ceva pentru educatie pentru societate pentru tara. De curiozitate care este jucatorul de la nationala produs de astra sau de steaua? Care a fost ultimul jucator produs propriu?

Comentează