Cine se ocupă de dezinfectanții și de arhivele spitalelor: rackeți, evazioniști și un hacker condamnat la 11 ani de închisoare pentru că a devalizat bursa

Condrea l-a angajat drept director pe Miron Panaitescu, un prieten care a furat 100 de miliarde de lei și în spatele căruia presa de atunci îl suspecta pe SOV. În prezent, directorul a reintrat în închisoare, pe alt dosar

joi, 5 mai 2016, 7:00

UPDATE:  Colegiul Medicilor reacționează: ”Investigația jurnalistică referitoare la dezinfectanții folosiți în spitale vine în continuarea unui demers de cea mai buna calitate profesională și socială”. Ei susțin că dezbaterea este benefică. Comunicatul integral la finalul articolului. 

UPDATE: Alianța Medicilor îl contrazice pe ministru Cadariu: ”Nu ne simțim în siguranță! Nu s-au testat decît bacterii, nu viruși, spongi sau fungi”.

UPDATE: Hexi Pharma are o reacție pentru Digi 24 în care recunoaște că e posibil să fie o problemă de concentrație și susține că n-a negat nici un moment că e posibil acest lucru. Ceea ce e adevărat și a observat toată lumea: n-a negat niciodată.

UPDATE: ”Un document de audit intern al Consiliului Județean Brăila din 2014 arată că firma Signum, a patronului Hexi Pharma, a obținut profit ilegal de pe urma persoanelor cu handicap”, scrie Jurnalul național, azi, pe prima pagină. 

UPDATE: Astăzi, de la ora 13 la 14, discuție Moise Guran – Cătălin Tolontan la Europa FM. Moise Guran pune întrebarea: ”Trebuie să demisioneze ministrul sănătății?”

UPDATE: Ovidiu Vanghele descrie pe Eur Activ care sînt afacerile derulate cu spitalele de către aripa ”intelligence” a grupului lui Dan Condrea.

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Ministrul Sănătății ne asigură că stăm bine: 95% din testele din spitale sunt conforme.

„S-au realizat 3.526 de teste. Dintre acestea, doar sub 5% au fost teste neconforme pentru diferite produse biocide”, spune Cadariu-Achimaș.

Un regizor german cu origini românești asistă la conferința de presă. Cum ți se pare? „Transmite o senzație de neputință”, răspunde cineastul.

Achimaș nu e singurul om puternic fără putere.

Ce s-a întâmplat, de fapt, la Spitalul Floreasca?!
Și premierul Cioloș e neputincios în raport cu spitalele, care fac ce vor.

Primul ministru a trimis Corpul de control ca să ancheteze de ce Unitatea Modernă de Arși de la „Floreasca” nu era funcțională în vremea catastrofei de la „Colectiv”.

Asta în condițiile în care taman pentru „accidente colective cu mari arși” a fost ea concepută. Statul român a plătit 8,5 milioane de euro pentru această unitate, dorită la „Floreasca” de reputatul medic Ion Lascăr.

„Unitatea s-a deschis și s-au făcut 78 de operații, dintre care 67 cu victime de la Colectiv au fost făcute în Unitatea Modernă de Arși”, a răspuns spitalul, în scris, către Corpul de control al lui Dacian Cioloș.

Dar adevărul e altul.

Cum l-au mințit pe Dacian Cioloș
Ieri, în dreapta ministrului, șeful Corpului de control de la MS mai avea puțin și se galvaniza de rușine, în direct.

Întrebare din sală: Au fost făcute operații la Unitatea de Arși de la „Floreasca”?

Ministrul: Se studiază problema. Ziariștii insistă: Adică s-au făcut operații acolo, cum i-a răspuns spitalul primului ministru?! Ministrul ezită. Întoarce privirea ușor, spre dreapta.

În dreapta, fierbe apa.

0 operații a mărturisit ieri șeful Corpului de control al ministrului Cadariu că s-au făcut, de fapt!

78 de operații i-a spus Spitalul „Floreasca” premierului Cioloș că s-au făcut la Unitatea de Arși

„Nu, nu au fost făcute operații”, recunoaște șeful de la controlul MS. Că nu era dator omul să mintă pentru nimeni.

Vreți să fiți prim-ministru în România?!

„Floreasca” l-a înșelat pe Dacian Cioloș fără nicio remușcare.

Hexi Pharma peste toți
Acest rezultat de „95% e bine” a venit de la aceleași spitale și de la aceiași șefi de spitale și DSP-uri care au produs, de-a lungul anilor, episoade precum cel de la ”Floreasca”.

La Hexi Pharma se deschide șampania! E ca în fotbal, nici dacă ar fi arbitrat ei n-ar fi avut curajul să dea un asemenea rezultat.

Dar cine conduce grupul Hexi?

Cine sunt acești oameni minunați care au cucerit prin meritele lor peste 350 de spitale din 40 de județe și pe care azi responsabilii sănătății încearcă să-i absolve?

Ei nu livrează doar dezinfectanți (Hexi Pharma), ci fac și servicii de curățenie (Hexi Cleaning), analizează substanțele (Unilab), au propria clinică (Hexi Med) și arhivează actele spitalelor (Signum Service).

Ultimele două servicii, clinica și firma de arhivare, au fost făcute pe bani europeni.

De afacerile pe bani europeni ale lui Condrea s-a ocupat Miron Panaitescu. La 42 de ani, pe care-i va împlini zilele acestea, Panaitescu nu a ajuns un personaj de roman de aventuri doar pentru că nu se scriu romane de 3.000 de pagini.

Autorecomandat drept genial, cu trei facultăți, Panaitescu a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru că a delapidat 100 de miliarde de lei de pe bursă!
10_panaitescu

Jumătate din bani n-au fost găsiți niciodată.

Scoteau sumele prin societăți comerciale
Totul s-a întâmplat în două zile.

Pe 29 și 30 iunie 1999, împreună cu doi complici, dintre care unul și-a creat o identitate falsă, Miron Panaitescu „a folosit sistemul informatic al tranzacțiilor de valori”, după cum a constatat instanța.

Era un hacker meseriaș. Asta ca să știți dacă nu vă mai puteți accesa emailul după ce terminați de citit această poveste.

Nimeni nu a aflat vreodată de unde a avut Panaitescu 200 de milioane de lei ca să cumpere acțiunile prin care a păstruns în sistem. Presa vremii a speculat numele lui Sorin Ovidiu Vântu.

Cert este că, după fraudă, Panaitescu și complicii scot cei 2 milioane de dolari prin diverse societăți comerciale.

Prada se transformă în cash și jumătate dispare pentru totdeauna. Sau nu.

Miron Panaitescu este condamnat definitiv în 2003 la 11 ani de închisoare și e eliberat condiționat pe 24 aprilie 2007.

Face plângere la CEDO și pierde.

După închisoare, apare la Condrea
În octombrie 2010, sursele Gazetei îl identifică în grupul Hexi. „Miron s-a regăsit cu Dan Condrea, fostul său coleg de Medicină. Condrea avea nevoie de oameni care să știe manevrele cu banii și, mai ales, de oameni dispuși la orice”, spun colegii lui.

Invidioși, angajații nu primesc prea bine un geniu, mai ales când au senzația că nimic din calculator nu mai e doar al lor, ci și al șefului.

În firmă, veselia se amestecă discret cu paranoia.

„Panaitescu e peste tot în sistem! E un hacker briliant”, spun colegii. Hexi e o un grup de companii în care banii apar, dispar și sentimentele se dizolvă.

Agenții de vânzări, tineri care-și schimbă mașinile ca pe Wall Street, sunt singurii „cărora li se rupe”.

Arhivele spitalelor pe mâna Hexi
Discret, Panaitescu se ocupă de aplicațiile pe fonduri europene. Așa vin utilajele pentru clinica Hexi Med, unde el figurează drept director.

Apoi se fondează Signum Service, care ia imediat contracte de arhivare cu spitalele. Brăila, Galați, „Marius Nasta” din București, Vaslui, Ilfov, Spitalul de copii Brașov și altele.

Dar în Hexi nimic nu e așa cum pare. Signum, firmă de arhivare, cumpără pentru Institutul Naționale de Sănătate Publică, 10 tone de sare grunjoasă!!! E un amestec ca la o casă de nebuni. Apoi, firma se întoarce în stil mare la arhivare.

Poate că șefii sănătății se simt confortabil cu ideea că datele spitalelor și ale pacienților ajung pe mîna acestei trupe!

Pînă și Institutul Național de Statistică apelează la serviciile de arhivare ale firmei din grupul lui Condrea.

Nu v-am spus că Panaitescu e genial?

Dar și foarte crud.

”Nu ajutoare umanitare, ci sterilizare!”

La un moment dat, ”medicul Miron Panaitescu” își postează pe Facebook un album foto cu un grup de copii somalezi flămînzi, intitulat „NU AJUTOARE UMANITARE, CI STERILIZARE!”.

Șocată, o bloggeriță, Andrada Daciana scrie că e uluită de ”comentariul acestui medic, lipsit total de respect și compasiune față de niște oameni ce trec printr-⁠o tragedie înfiorătoare”.

Directorul Hexi Med îi răspunde cu fraze porno, amenințări și  cu următorul argument: „În loc să le plângem de milă, ar trebui să ne gândim dacă toți acești oameni trebuia să se nască. În cele mai înapoiate și mai sărace regiuni din lume se nasc cei mai mulți copii. Iar europenii trebuie să își bată capul cu ajutoare umanitare, că acei copii au dreptul la viață. Iar putorile lor de părinți continua să facă copii, că știu că vin fraierii de europeni să le dea gratis de mâncare. Și eventual mai vin și în Europa să ceară azil politic”.

Intră din nou în închisoare
Din păcate pentru Miron Panaitescu, viața i se întunecă din nou.

În 2011, adoarme la volan, cade de un pod și soția din Republica Moldova îi moare pe loc.

Este condamnat la doi ani și nouă luni pentru ucidere din culpă, pedeapsă care se contopește cu restul de executat de 1.323 de zile și rezultă o pedeapsă de 3 ani și 3 luni.

Pleacă din postura de director la Hexi Med direct în închisoare, pe 18 decembrie 2015.

Un patron retras
Alt personaj important al grupului este Flori Dinu, directorul general la Hexi Pharma.

10_Flori Dinu_

„Inițial, Flori era un om care apărea din partea Hexi Pharma la licitații. Era frumoasă, atentă și insistentă comercial pe lângă oamenii din spitale”, povestește un om din piață.

Între timp, Flori Dinu devine „legătura vitală între Hexi, Ministerul Sănătății și spitale”, susține aceeași persoană.

„De câțiva ani, Flori Dinu e numai cu nasul pe sus! Dacă ați ști câte legături are cu spitalele și cu mahării din Sănătate! Îi are la degetul mic”, spun surse din Hexi Pharma, recunoscătoare că Flori Dinu „face tot ce e mai greu”.

Puterea de reprezentare a lui Flori se explică și prin faptul că Dan Condrea „este un tip introvert”, după cum îl caracterizează oamenii care lucrează cu el.

„Îngrozitor de zgârcit, ceva patologic”
Nu bea, nu fumează și e un șef secretos. Portretul mișcat al lui Dan Alexandru Condrea.
10_Condrea_

Ca și la Panaitescu, nu empatia e punctul forte al lui Condrea. Nimeni nu ridică ochii în fața lui.

Medic fără definitivat, șeful suprem al grupului Hexi nu iese în public, nu semnează documentele și nu se afișează cu boșii sănătății. De partea aceasta se ocupă Flori Dinu.

„În schimb, Condrea este cel care gestionează firmele off-shore, face combinațiile financiare, inclusiv returnări de TVA”, spune o sursă din firmă.

Bărbatul de 41 de ani este calculat cu banii ar spune el. „Îngrozitor de zgârcit, ceva patologic”, pretinde un angajat.

Apropiații susțin că are firme deschise în România, Cipru, Germania, Republica Moldova și Bulgaria.

„Și-a procurat și acte de Bulgaria”, susțin oamenii săi.

Conflicte violente
A avut probleme infinite în divorțul de fosta soție, Laura, medic și ea.

Ea l-a acuzat că a bătut-o și a trimis către autorități poze cu Dan Condrea ținând o rangă în mână.

Lucrurile au rămas în zona unui conflict sever și, conform Laurei, purtat cu pumnii și bâtele. Femeia și-a scos și certificat medical.

În scrisori tulburate către poliție, Laura spunea că i s-a furat firma, că a dat-o cu capul de asfalt, că soțul face evaziune fiscală și că e un om care nu se dă înapoi de la nimic.

Necrezută de nimeni, ea a început să vadă un complot împotrivă-i.

În lumea care-l înconjoară pe Condrea, nivelul reproșurilor e de un rasism feroce. Cînd se înfruntă, se fac psihopați între ei. ”I-am spus de multe ori lui Condrea și am tras de el să încercăm să mai reparăm din rețete. Dar produsele nu sînt conform etichetei, acesta e adevărul!”, spune un om din firmă.

Fata din Moldova
După divorțul dureros și un partaj nefinalizat de 10 ani, Condrea a ales o soluție ceva mai simplă. Simplă pentru el, nu pentru angajați.
Ochinciuc_si _Condrea

E împreună cu o tânără de 32 de ani din Republica Moldova, Uliana Ochinciuc. „Ele tac din gură pentru un pașaport UE”, i-ar fi spus el unui cunoscut, care a rămas înlemnit. „Apropo de profilul psihologic al personajului”, spune amicul.

Amenințări cu rackeți
„După ce a venit Uliana de la Chișinău, chiar nu mai suflă nimeni în firmă! Unul dintre oameni a vrut să reclame ceva la autorități și i s-a spus, calm, că Uliana știe niște rackeți care pentru 5.000 de dolari…”.

Uliana a apărut în firmă cu o verișoară, doi frați gemeni, toți angajați între timp, și cu promisiunea că aduce, dacă e nevoie, și pe amicii pastilați. Nimeni nu s-a îndoit de cuvântul ei și n-au mai existat discuții.

”Hexi Pharma e o firmă care a văzut scene de violență în existența ei. Condrea nu glumește” angajat al grupului Hexi

Unul dintre planurile lui Condrea e să capete cetățenie din Republica Moldova. Deocamdată însă, planul s-a amânat.

Două lumi care nu pot una fără cealaltă
Căutate repetat, nici unul dintre personajele principale de la Hexi nu vrea să vorbească în acest moment.

„Condrea a intrat în depresie, și-a închis telefonul și televizorul”, spune o sursă.

Privești cele două lumi.

Mai devreme, conferința de presă de la Ministerul Sănătății. Lumea administrării spitalelor, în care cea mai nobilă meserie din lume a ajuns în parte neputincioasă.

Și apoi, defilarea acestor personaje din grupul Hexi, liderul pieței de dezinfectanți, servicii de curățenie, analize de laborator și arhivare pentru sănătatea publică din România. O gașcă de oameni imposibil de descris, convinși că sînt cei mai tari din lume și că orice e al lor.

Aparent, cele două orbite n-au nimic în comun. Dar, de fapt, nu doar că se intersectează. E mai mult de-atît. Sunt simbiotice.

Lumile se presupun una pe cealaltă și, dacă una ar dispărea, cealaltă ar urma-o dincolo de orizont. Pentru că prima o alimentează pe cea de a doua cu bani. Bani care se întorc apoi, într-o spirală a tăcerii.

Că Dan Condrea a scăpat cu totul de sub control,  cu recrutarea găștii, cu schemele financiare în off-shore și cu diluarea, aceasta n-a apărut ca un accident, ci ca o necesitate statistică.

Te uiți la ei așa cum te uiți la un film de groază, cu sentimentul că acolo, chiar acolo, n-ar fi bine să-ți ațintești ochii pentru că te-ar putea afecta mai mult decît poți suporta.

Regizorul „neamț” are și el o privire fixă. Tu cum îi vezi?

„Ca și cum țara ar fi pe mâna unor oameni care nu au depășit vârsta psihologică de 12 ani”.

COMUNICATUL COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA:

„Investigația jurnalistică referitoare la dezinfectanții folosiți în spitale vine în continuarea unui demers de cea mai buna calitate profesională și socială.

Ridică rezultatele investigației o mare problemă a societății românești, în niciun caz autorii acesteia nu pot fi acuzați că au dorit să sădească neîncredere în sistemul sanitar.

De acum apare surprinzător că alți jurnaliști și alte instituții de presă nu continuă și nu aprofundează subiectul exact în direcția lansată.

Odată semnalată situația este rostul administratorului de sistem să investigheze, la rândul său, să confirme sau să infirme prin mijloace proprii sau independente și să propună măsurile corespunzătoare.

Infecția intra spitalicească are nenumărate cauze. Citez dintre ele:

Epidemiologic – prezența germenului patogen sau condiționat patogen.
Contagiunea.
Infecția manifestă clinic, boala.

Prezența, calitatea și cantitatea germenilor sunt dependente de măsurile de prevenție, de curățenie, de asepsie și antisepsie. Virulența germenului de spital este dobândită prin selecție, printre altele, datorită folosirii pe scară largă a antibioticelor de tot mai nouă generație și mai mare eficiență.

Contagiunea se petrece inevitabil în mediul spitalicesc. Pentru moment, cu toate că avem cunoștință despre aceasta, personalul din sănătate încă nu este pe deplin conștient despre importanța măsurilor umane și protocolare pentru diminuarea sau împiedicarea contagiunii.

Infecția interioară de spital constituie manifestarea clinică, aceasta trebuie recunoscută, declarată și vindecată de îndată prin orice măsuri și cu orice costuri.

Corpul medical, celelalte profesii din sănătate, se confruntă zilnic cu această entitate patologică. Trăim cu toții în stresul datorat acestei eventualități pentru care adesea suntem făcuți vinovați, fără a fi.

O dezbatere publică de asemenea anvergură, lăsând la o parte orice exces, nu poate fi decât benefică pentru siguranța pacienților și pentru siguranța profesională și juridică a personalului din sănătate.

Susținem toate măsurile pe care va găsi de cuviință să le ia Ministerul Sănătății și colaborăm cu convingere la aplicarea lor.

Dr. Gheorghe Borcean
Medic primar chirurgie generală
Medic primar ortopedie-traumatologie
Medic specialist medicină legală
Doctor în Științe Medicale
Președinte – Colegiul Medicilor din România”

 

Primele 7 părți ale investigației:

Comentarii (102)Adaugă comentariu

Sorin  •  5 mai 2016, 12:45

Domnule Tolontan, ce parere aveti de incadrarea juridica la demararea anchetei, cu privire la scandalul dezinfectantilor de catre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie?Eu unul sunt de parere ca e o incadrare minimalista, pentru a arata ca doar s-a inceput o ancheta....Ei inca mai spera sa scape basma curata...INADMISIBIL!!!

tito  •  5 mai 2016, 12:48

tolo-mace ai scos apa cu ciurul,5% rebuturi sunt peste tot in lume orice ai produce de la ata la avioane,esti prost ,stai jos,faci panica unde nu e cazul.

Maxentiu  •  5 mai 2016, 13:07

Incepeti s-o dati in cancan-uri si va pierdeti credibilitatea. Materialele de pina acum au fost corecte, cu hirtii in spate. Acum, vad ca o dati pe birfe ieftine. Tipul ala Miron si-a ispasit pedeapsa si a iesit, dar trebuie "sa avem grija ca ne sparge adresele de mail dupa ce citim articolul asta". Comparati va rog atitudinea asta cu apologia gretoasa la adresa altui infractor condamnat, numitul Gica Popescu. Despre Flori Dinu n-avem decit o poza cu decolteu si birfele anonime ale unor "colegi", dar e suficient sa insinuam ca e o ***. Condrea e clar *** ("spune o sursa"), e insurat cu o moldoveanca deci e evident ca are legaturi cu raketii. Sincer, in locul cancan-urilor, as fi preferat sa vad dovezi ca banii europeni n-au fost folositi cum trebuie, dar inteleg ca nu aveti asa ceva.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Hippocrate  •  5 mai 2016, 13:07

referitor la ultimul Update, fabrica aia nu are un control al calitatii la finalul productiei? Adica ei cum foloseau mai putina sustanta activa in mod eficient ? :)...:(

eSr  •  5 mai 2016, 13:08

Investigati si posibilitatea furtului de dezinfectanti din spitale, dar si diluarea acestora pe loc de catre angajati/medici, care mai tarziu vand produsele.

gilos  •  5 mai 2016, 13:16

@R , poate ca nu ar fi fost o problema cu acest 5 % daca spitalele ar fi fost curate si sterilizate. Dar in conditiile in care stie toata lumea ca majoritatea spitalelor sunt pline de virusi si bacterii, ca oamenii mor cu zile din cauza infectiilor intraspitalicesti, atunci nu mai putem bagateliza lucrurile. Este o crima ce se intampla ! Iar cand aceiasi firma, Hexi, se ocupa si de procurarea dezinfectantilor( diluati ) si de prestarea serviciilor de curatenie, atunci avem o mare problema !! Ministerul a facut un control apa-de-ploaie. Cum sa-i pui sa controleze pe directorii de spitale care au avut interese si au incheiat contracte dubioase? Or fi tampiti sa spuna ca au facut achizitii proaste, criminale pentru pacienti, dar au luat comisioane si sponsorizari ? Hai sa cadem de acord ca trebuie facuta curatenie si la propriu si la figurat in sistemul sanitar romanesc.

box  •  5 mai 2016, 13:40

Vad ca scrii intr-una despre Hexi in sus, Hexi in jos, ce oameni ascunsi si de nimic si lacomi de bani erau patronul si cativa din jurul lui. Dar aia din sistemul de sanatate?? Aia care cumparau apa aia de nimic? Directorii de spitale, aia de la achizitii, medicii care intrau in saloane si stiau exact ca imbolnavirile cresc, nu scad? Aia care trebuiau sa faca controale si nu faceau sau le faceau la oha? DSP-urile? Sefii lor si sefii sefilor lor care stiau ca ceva pute masiv in sistem si stiau si de unde pute? Hexi e 10% din povestea asta, nu vezi? Este, daca vrei, chibritul, dar gramada de putregai uscat era deja stiva in spitale si intreg sistemul de sanatate. Tu scrii ca Hexi vindea apa chioara DAR CINEVA TREBUIA SA O CUMPERE ca sa se produca tranzactiile. Si cei care cumparau sunt TOTI MEDICI, de sus pana jos. Nu unul, ca patronul lui Hexi, ci sute! Pe astia de ce nu-i prajiti? Sunt de 100 de ori mai vinovati pentru ca sunt medici si aveau o responsabilitate fata de pacienti. Pacientul habar n-avea cine era Condrea si Hexi si ce faceau ei. El venea la medici sa il ajute cu sanatatea. Si medicii aia, cu juramantul lui Hipocrate in fata au facut ceva abominabil. I-au imbolnavit pe oameni cu buna stiinta. De ce nu spune nimeni asta? Si nu numai sefii, ci si aia de jos stiau. Nu poti sa lucrezi cu apa chioara timp de zece ani si sa nu-ti dai seama: fie esti un zero profesional care nu intelege de ce i se imbolnavesc pacientii, fie stii si taci.

box  •  5 mai 2016, 14:07

Mi se pare din ce in ce mai evident ca toata povestea este exact invers decat este prezentata. Nu Hexi s-a folosit de slabiciunea/coruptia sistemului sanitar ci pe dos, sistemul ala sanitar putred e in continua cautare de parteneri "de afaceri". Hexi era un accesoriu pentru toti gularatii aia eleganti. Daca nu era Hexi, era altcineva in loc, pe post de instrument de facut banuti.

dana  •  5 mai 2016, 14:27

E in depresie, inchis in casa?! Pai sa mergem sa-l scoatem p-afara, c-o sa stea destul inauntru! Ce neam de traista sintem ca nu facem nimic, stam si citim la gura sobei

M  •  5 mai 2016, 14:36

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

drako  •  5 mai 2016, 14:40

inteleg ca acest Condrea e medic ?! in acest caz si inchisoarea pe viata pentru genocid este prea blanda !

Bogdan  •  5 mai 2016, 14:43

Da, este clar, daca nu era pana acum: suntem facuti praf de niste smecherasi. Mai grav este ca vom fi condusi tot de ei ;). Pana nu iesim in strada si stam acolo mult timp, n-avem vreo sansa de schimbare in Romanica asta :(. Un popor condus doar dupa propriile interese, fara dorinta de a schimba ceva. Egoism, lasitate, fuga de raspundere, lipsa crasa de empatie si bun simt, pupincurism si oportunism, smechereala si fereala, sunt doar cateva dintre caracteristicile care-i guverneaza pe cei care ne guverneaza (in orice forma). Acest Condrea, serios vorbind, ar trebui sa faca inchisoare ca pentru omor deosebit de grav, cu circumstante agravante. Daca se dovedeste masluirea substantelor, oamenii care si-au pierdut apropiati in urma unor infectii chiar pot merge in instanta impotriva lui Condrea ;). Si acolo sa vezi despagubiri :)))!! Sau, avand in vedere modul in care se judeca (daca ajung pana acolo) in Romania, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  5 mai 2016, 15:05

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adib  •  5 mai 2016, 15:05

@ Tolo - esti sigur ca cea ce spui despre Miron Panaitescu este adevarat ??

Dorina  •  5 mai 2016, 15:22

Ministrul Sanatatii a anuntat rezultatul triumfator, doar 5% din teste sunt neconforme. Rezultatele, presupunand (prin absurd) ca sunt corecte, pot fi trucate. De exemplu: acum spalam /dezinfectam si imediat prelevam probe de pe suprafete, desi trebuie sa treaca un interval de timp de la dezinfectare si pana la prelevare. Sau: nu intra si nu iese nimeni, se preleva probe, ori probele trebuie prelevate in regim de functionare normala samd. Ce interes au spitalele sau cei care le controleaza sa faca publice rezultate neconforme? Adica vreti sa intre la penal pentru cum au functionat pana acum?

adrian  •  5 mai 2016, 15:31

Daca se poate verifica cum se dezinfecteaza si cu ce ambulantele de tip smurd.ATENTIE se dezinfecteaza nu se sterilizeaza.

Cătălin Tolontan  •  5 mai 2016, 15:39

@box: ai dreptate, dar este exact ce am scris si noi. Prima informatie pe care am publicat-o acum 10 zile, si in opinia noastra cea mai grava este aceea ca statul nu a controlat vreme de 10 ani concentratia nici unul dezinfectant. De aceea am si spus ca mergem dupa sistem, nu dupa o firma, un om. Daca citesti articolelel vei vedea ca pe asta am insistat.

un oarecare  •  5 mai 2016, 16:07

Deci nu m-am inselat, vanatoarea este pentru Condrea si Hexi, nicidecum pentru sistem sau altceva. Apeland si la barfe ieftine, demne de Capatos si Maruta, deja iti pierzi credibilitatea. Din intamplare insa, ai fost curios sa vezi ce achizitii directe fac spitalele, puse la colt si in crize de dezinfectanti? Si mai ales, la ce preturi? Pffff... cica Hexi avea produse scumpe.. devine penibil acest circ

lobi  •  5 mai 2016, 16:17

Slab ! Facut la comanda chipurile DNA nu a avut nici o reactie ,oare cei din sanatate nu au nici o vina ,cei de la achizitii publice ,sefii care aprobau si semnau nu au nici o vina

Mia  •  5 mai 2016, 17:04

Buna ziua, Subiectul exista pe jurnalul.ro, chiar prima stire. http://jurnalul.ro/ http://jurnalul.ro/stiri/observator/patronul-hexi-pharma-nu-iarta-nimic-bani-publici-de-pe-urma-persoanelor-cu-handicap-713594.html

China White  •  5 mai 2016, 17:19

Legat de întrebarea lui Moise Guran "Trebuie să demisioneze ministrul sănătății?", cred că ar fi mai de bun simț să se răspundă întâi la întrebarea "De când se întâmplă toate astea? Trebuie toți miniștrii din perioada aceea trași la răspundere? Și mai ales, nu e important să vedem sub ce guvernare au început să funcționeze astfel de lucruri?"... Zic și eu... :)

No Name  •  5 mai 2016, 18:06

La orice firma respectabila gasesti NUMELE celor care conduc/administreaza, de cele mai multe ori cu fotografia recenta + actionariatul ... la HEXI.... NIMIC !!!

R  •  5 mai 2016, 19:03

Din ce a zis Suciu acum, am putea specula ca guvernul a zis: v-ați controlat, așa cum e statul capabil sa se autocontroleze, acum ia sa vedem daca sunteți capabili sa va autocontrolati si daca ne-ati mințit. Poate e buna strategia daca e asa cum speculez eu. Prima oară si ce este cel mai grav este faptul ca statul nu poate sa se autocontroleze, genul de condrea au fost si vor mai fi, anticondrea lipsesc. Dar poate am încredere prea mare in guvern...

Marian  •  5 mai 2016, 19:42

@Tolo. Îmi pare rău, dar va contraziceți Spuneți ca aceasta campanie este împotriva sistemului, dar în urma acestui articol de azi , văd doar un atac asupra unor persoane și a familiilor acestora.

Venom  •  5 mai 2016, 19:48

@un oarecare ia fii atent: cine a mărit procentajul sumei achizițiilor directe imediat după ce a luat puterea? Regards to ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sofia  •  5 mai 2016, 20:06

Am ratat primul comentariu ,dar in esenta spuneam ca prin anii 70,80,la internarea in spital ,pacientul facea -obligatoriu-dus dupa care imbraca-obligatoriu-tinuta de spital(pijama sau camasa de noapte,halat,papuci). Acest echipament era al spitalului,care-l spala si dezinfecta dupa fiecare bolnav. Vizitele apartinatorilor la bolnavi se faceau doar intre anumite ore in anumite zile si vizitatorii nu se puteau plimba -evident,avand tinuta de strada-peste tot si nu se asezau pe patul bolnavului. Spitatul ca institutie dar mai ales personalul medical era extrem de respectat.Se stia ca facultatea de medicina e cea mai grea(si cu durata cea mai mare),iar cine reusea sa intre la medicina si apoi sa devina medic era privit si tratat cu mare respect.Medicii erau-pe drept-considerati merituosi pentru munca lor in slujba omului suferind,ei insisi comportandu-se cu o demnitate exceptionala.Era de neimaginat ca un MEDIC sa astepte o recompensa sau sa conditioneze un act medical. Toata lumea era interesata ca breasla medicala si institutiile in care aceasta muncea,sa fie salubra(la propriu si la figurat).Dar acum... ."..Iubirea de arginti este radacina tuturor relelor"... 1Timotei,6/10.

marius  •  5 mai 2016, 20:30

Cătăline, de mâine cumpăr câte 2 Gazete zilnic, omagiul meu. Succes pe mai departe!

Catalin  •  5 mai 2016, 21:15

„S-au realizat 3.526 de teste. Dintre acestea, doar sub 5% au fost teste neconforme pentru diferite produse biocide”, spune Cadariu-Achimaș. Si atunci cum se explica faptul ca in Spitalul de Arşi (spital ce se presupune ca ar trebui sa fie cel mai bine protejat de infectiile intraspitalicesti, tocmai pentru ca arsii sunt cei mai expusi la aceste infectii) au murit din cauza infectiilor spitalicesti un procent cu mult mai mare decat cel stabilit in urma testarilor efectuate?

dice  •  5 mai 2016, 21:47

Ca ala e un *** periculos n-ar trebui sa mire pe nimeni. Ar trebui insa luati la intrebari medicii, managerii spitalelor, pentru ca o parte din bani acolo s-au dus. Si asta ar trebui s-o faca Ministerul Sanatatii, Serviciile. Problema e uriasa, oamenii sunt capabili sa faca orice sa scape, deci sa nu va mirati de atitudinea unor "jurnalisti" care le iau apararea, sa nu va mirati de tampenia ministrului Cadariu cu 5% sau de reactia unora din minister. Ar trebui demis urgent ministrul, pentru ca sigur si el a luat bani pe filiera Hexi. E mult de munca, insa daca 4 oameni cu Tolontan cu tot si inca vreo 2-3 de la alte organizatii au facut atat restul e lejer. Ma mira tacerea SRI, oare si ei....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Geo  •  5 mai 2016, 22:15

Tolo cati bani castigi sincer din tunul asta jurnalistic? Si de sistem nu vad ca te mai intereseaza, ci de cinstea si prietenii lui

Eugen  •  5 mai 2016, 22:21

Sa nu uitam ca avem si un presedinte! Care, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit sa convoace deja CSAT-ul pentru aceasta problema de siguranta nationala. Sa nu-i spunem genocid inca, ci doar atentat la viata cetatenilor. L-ati auzit pe president spunand ceva despre acest subiect? Sau el doar "urmareste cu interes si ingrijorare" situatia, ca intotdeauna?

Luca  •  5 mai 2016, 22:32

Tolo , este vreo legatura intre Flori Dinu si Anca Dinu ( sora lui Dorin Cocos ) ?

Eugen  •  5 mai 2016, 22:34

Domnule Tolontan, va intreb sincer: nu va este frica? La propriu vorbind, nu va este frica de vreun eveniment "neprevazut" care sa va puna viata in pericol? Mai ales acum, vazand ca s-au mentionat si racketi, si hackeri. Daca aia de peste Prut veneau sa X un angajat pentru 5.000$, dumneavoastra cam la cat va estimati din acest punct de vedere? :) Repet ce v-am scris si in comentariul de ieri: TREBUIE ca toti Jurnalistii implicati in aceasta ancheta sa fie protejati. Nu de un politist care vede poligonul o data pe an, nu de vreo firma particulara ce trimite pensionari paznici la banci. Ajungeti tot mai sus si tot mai adanc cu aceasta ancheta, si (si asta v-am mai spus-o) cred ca ati ridicat doar un colt al covorului sub care e ascunsa mizeria. Cu cat va apropiati mai mult de cei care au bagat mizeria sub covor de 25 de ani incoace, cu atat veti fi mai in pericol. Asta e parerea mea, ca ar trebui sa fiti protejati de SPIR/DIAS, 24 din 24, atat dumneavoastra cat si familiile. Intr-o tara normal probabil acest lucru s-ar fi intamplat deja. Dar intr-o tara normala, in maxim 24 de ore de la aparitia primei parti a anchetei, sediul hexi pharma era sigilat, iar din depozitele spitalelor se luau deja probe. Nu la o saptamana dupa, timp in care toti si-au aranjat apele, au trimis ce trebuie unde trebuie, mai o amenintare, mai un Tenerife, mai un Mercedes, si uite, am ajuns la pseudo-teste care fac, din nou, Romania sa fie campioana europeana in domeniu. Sa vina responsabilii ministerelor sanatatii din Germania, Marea Britanie, Franta etc sa ia exemplu de la noi!

Lorena  •  5 mai 2016, 22:44

Ar fi interesat de aflat ce se intampla cu datele despre pacienti 'arhivate' de firmele din aceasta cardasie. Sunt vandute? In contextul in care pacientilor tocmai li s-a limitat recent, in acest an, accesul la propriile fise medicale.

baldurfw  •  5 mai 2016, 23:11

[...] " analizele vor iesi OK. De ce? Condrea nu a fost prost. A scris balarii pe etichete dar a facut produsele sa functioneze. La limita de jos dar functionale. Din acest moment cine imi sare in cap inseamna ca habar nu are ce vorbeste. Punct! NU LE IAU APARAREA! Ce au facut e o mare magarie. a) Partea cu laboratorul ICECHIM. In articolul sau, Tolontan citeaza pe doamna de la ICECHIM: „În timp, am renunțat la o bună parte din acreditarea RENAR că plăteam inutil. Pentru biocizi, am păstrat-o doar pe pH” Asta inseamna ca acest laborator al ICECHIM are competenta recunoscuta doar pentru a determina pH-ul la produsele biocide. Nu are competenta recunoscuta de a determina concentratii de produse biocide in produse finite. Al doilea lucru important – metoda de determinare este cea din Farmacopea Americana (USP). Este foarte posibil ca aceasta metoda sa nu fie aprobata si implicit recunoscuta de EU – incluzand si Romania. Nu vreau sa fac pe „devil advocate” dar in acest caz se poate contesta foarte usor rezultatul analizelor pe viciu de procedura – laborator neacreditat pentru acest tip de determinare = rezultat respins. Oricum in fisele de fabricatie apare utilizarea de 1.5% clorura de didecil dibenzil amoniu (quat), pe eticheta este trecut 7, la analiza a iesit 5% – Suprasept ca de el este vorba. Partea pur tehnica si stiintifica: Am afirmat ca analizele vor iesi cum trebuie. Aici trebuie sa facem o distinctie clara intre ce contine produsul ca si concentratii si ce eficacitate are produsul la concentratia data. Ma refer din nou la Suprasept. din analizele ICECHIM are 1.44% GLA (glutaraldehida), 5% quat si tenside. Le iau de bune! In caracterizarea biocidelor se utilizeaza 2 concentratii – MIC si MBC. MIC este minimal inhibitory concentration – bacteriile nu se mai reproduc, nu mai prolifereaza dar nici nu mor. MBC – minimal bactericidal concentration – concentratia minima la care bacteriile mor. La cca 250 ppm quat,(parti per milion), marea majoritate a bacteriilor pe care se fac studiile (patogenii) – mor. Asadar MBC pentru quat este de 250 ppm. Asta e valoarea pentru care quatul singur omoara majoritatea bacteriilor. Insa daca Solutia are si tensioactiv, asta are prostul obicei de a potential binisor (cu pana la 30%) activitatea ucigasa a quat-ului. Daca mai avem un al doilea biocid – GLA, atunci e si mai bine, avem activitate sporita. Pentru cine are curiozitati – a se cauta pe net MBC pentru quaternary compounds. Supraseptul are o concentratie de utilizare de 0.5%. Adica 0.5 grame Suprasept si restul 99.5 grame apa. Asa se obtine Solutia de lucru pentru dezinfectat in spital. Putina matematica. Suprasept are 5% quat. Daca diluam in raportul indicat, ca si cum preparam Solutia de dezinfectat in spital aceasta va avea o concentratie de quat de 0.025 %. Infim nu-I asa? Asa pare. Dar 0.025% inseamna exact…..250 ppm adica MBC pentru majoritatea bacteriilor. La care adaugam potentarea prin tensioactiv plus firimiturile de GLA. Ce concluzie tragem? Produsul, va fi activ si-si va face treaba. Cum? – prin respectarea stricta a indicatiilor de lucru referitoare la dilutie si la timpii de contact. Probabil ca din acest motiv a aparut pe firmament Medical Cleaning – sa utilizeze corect produsele. Daca tanti Jana care face curat ciordeste juma de bidon si completeaza cu apa – PA, produsul nu mai este in regula. Sa rezum. In ciuda titlurilor sanguinolente din presa – „diluat de 10 ori” , Condrea vindea un produs facut la limita de jos dar care totusi, utilizat corect, isi facea treaba. Unde e magaria? – pai in 2 locuri. Nu s-a tinut seama de ciordelile de material dezinfectant (ff raspandit) ce genereaza dilutii, si iar nu s-a tinut seama de (probabil) timpii de contact. De exemplu, la un quat oarecare, timpul de contact pentru Aspergilium Nigrum este de 1 ora la 250 ppm. Adica Solutia trebuie sa stea in contact o ora pentru a omora. La 1000 ppm timpul e de doar 10 minute. Sunt convins ca produsul chiar si asa „diluat” trecea de orice analiza de activitate biocida (se lucreaza dupa protocoale cu timpi de contact bine specificati). Condrea este un produs al sistemului. Nu poti face afaceri cu spitalele fara spagi grase (am prieteni reprezentanti medicali si stiu de la ei). De aici si offshore-ul prin care se puteau plati spagile pe diverse cai. Inca 2 aspecte – hartile publicate de Tolontan cu Romania in culoare rosie – cele mai multe cazuri de MRSA (peste 50%) (MRSA – meticilin resistant staph.aureus). Asta nu are legatura cu dezinfectantii ci cu consumul haotic si tembel de antibiotice de catre romanii care au ca sport national automedicatia. Ca o paranteza, W. Churchill a fost vindecat de pneumonie cu o singura doza de penicilina (400.000 unitati). Acum s-a ajuns la 1.200,000 unitati la 6 ore……Apocalipsa antibioticelor a fost avertizata de OMS de cel putin 10 ani. Al doilea – legaturile cu Colectiv sunt emotional speculative (genul de titluri incendiare pe care le blamai intr-un post mai vechi), la marii arsi sistemul imunitar e atat de afectat incat trebuie sa stea in atmosfera sterila, aerul e plin de germeni si degeaba dezinfectez podeaua si mobilierul. S-a speculat o „reglare de conturi in stil mare”. Nu cred. Dar pot sa cred ca la capatul sforilor trase poate fi o mare multinationala care nu a mai tolerat pozitia de quasi monopol a lui Condrea. " Baldur

A.D.  •  5 mai 2016, 23:59

D-le Tolontan, Taranul roman e francofon de veacuri (cel putin de cand Vasile Alecsandri era la Externe, ori Ambasador la Paris!), el spune :"noi vizam sistemul", nu "we go after the system". Va asigur ca "vizatul", pentru francofonii cunoscatori, e cel putin tot atat de "sexy" (na! vreti "chic" ?) in imaginea sugerata (luarea in colimator) cat este si holywoodianul "mergem dupa sistem". Dvs. (Catalin Tolotan & Co.): - ati vizionat prea multe filme western ? - ati fost scoliti acolo ? - ORI CE ? "Chestia" cu SRI-ul si "societatea civila" imi aduce aminte ca sunteti suspect, in ochii mei. E vorba de 10 ANI! "Societatea civila" e tot mai putin scolita, tot mai tematoare pentru propriile vieti (nu uitati somajul!) - "invaluirea" dvs. nu raspunde la intrebarea: ce au facut "serviciile" ? Dvs. credeti ca stie omul de rand ca 5% e un procentaj de eroare ENORM, in multe domenii ? Unui ministru (ori oficial) care iese sa citeze un "95%" trebuie sa i se raspunda cu umor batjocoritor: "Extraordinar! Mai aveti si alte zecimale ? Ca e o valoare extrem de rotunda!" "Agreati" ? (Ca sa va citez din vocabularul unui alt roman de isprava, care a uitat ca limba lui e francofona!)

Nicu  •  6 mai 2016, 0:21

Huh...nu mai stiu unde sa ma imbolnavesc ca sa raman sanatos .

SC  •  6 mai 2016, 1:12

Felicitari pentru investigatie si FELICITARI pentru faptul ca nu ati cedat ( ca altii ) la presiunile "sistemului" :) Este un inceput bun chiar daca este inca doar o "zgarietura" pe suprafata "sistemului". Dincolo de urletele si strigaturile pe tema pedepselor, judecatilor etc, ar mai fi necesar de adus in atentia opiniei publice ce anume se poate face relativ rapid asa incat sistemul sa aiba posibilitatea sa se si auto-corecteze cat de cat. Asa cum in magistratura lipseste legea raspunderii magistratului, in sistemul sanitar public lipseste transparenta, raportarea reala. Romania este singura tara din UE care nu a adoptat in mod real masurile directivei - ghid referitor la siguranta pacientului. Masurile cu pricina implica raportari obligatorii ( din partea medicilor, personalului sanitar ) si voluntare ( din partea pacientilor). Aceste raportari ar trebui sa fie si pentru nosocomiale dar si pentru efecte adverse la toate medicamentele, procedurile etc. Si toate raportarile sa fie publice ( mai putin datele de identificare personala) asa incat sa fie posibila analizarea independenta a informatiilor. Daca am mai avea si baza de date cu rapoartele din medicolegal ( cauzele deceselor) s-ar vedea multe altele, de ex diagnostice gresite, proceduri / tratamente prost facute etc. Atunci am putea vedea impactul sistemului medical. In tari civilizate precum SUA, UK, Olanda cauzele iatrogenice reprezinta a 3-a cauza de deces. In Romania cred ca impactul este chiar mai mare. Abia cand transparenta va fi pe bune ( contracte, cheltuieli, sponsorizari, raportarea pe bune am avea o baza reala pe care sa construim ceva.

Stefan  •  6 mai 2016, 2:19

Eu am impresia ca o solutie ajutatoare, daca nu chiar primara, ma iertati de formulare, pentru o mare parte dintre problemele societatii romanesti ar fi educatia preventiva. Citesc pasaje care dezvaluie existenta unor amenintari aupra integritatii fizice si psihice a angajatilor Hexi. Nu ar fi nici prima nici ultima oara cand acestea exista. Dar, ar fi un lucru nemaipomenit ca romanului, incepand cu clasa pregatitoare, sa i se imprime adanc in creier ca nu este nascut sa fie o *** sau unul din sobolanii care impart feliile de cascaval, si ca are posibilitatea sa faca front comun cu altii in situatia lui, si/sau sa inregistreze dovezi si flagrante cu amenintari si imprejurari in care cei lati si grasi (moraliceste) impart dreptatea ( si averile ) cu pumnul si dupa bunul lor plac. Invata un copil ca atunci cand o sa fie angajat, si seful il pune sa faca ilegalitati, sau il ameninta fizic, el poate sa depuna plangere la politie, si poate el singur sa contribuie in anumite situatii cu inregistrarea unor flagrante. La fel cum atunci cand stie ca diverse persoane incalca legea, in mod singular sau repetat, este de datoria lui sa nu treaca cu vederea aceste lucruri. E greu intr-adevar, avand in vedere sistemul si posibilitatea ca de multe ori cei vinovati sa faca parte din familie sau din cercul de prieteni, si diversi alti factori, dar inchizand ochii la modul perpetuu la tot ce se intampla in jurul nostru la vedere cu speranta ca poate ne pica si noua ceva, sau pentru ca ne e frica, sau din alte varii motive, ne condamnam singuri la o existenta nedemna si dezonoranta. Daca iti asumi statulul de ***, vei fi tratat ca atare. Legea ne da dreptul sa fim egali, oricat de nedreapta e egalitatea asta, cel putin putem sa ne luptam. Si tot preventiv, o educatie preventiva in domeniul sanatatii ar da un tun urias afacerilor si bugetelor din sanatate. Pentru ca in loc sa investim miliarde in sanatate si in gauri negre din sanatate ca sa faca un leu cinstit tot felul de indivizi corecti sau mai putin corecti, am putea sa educam copilul ca sportul si alimentatia sunt doua lucruri majore, care conteaza enorm, si cel mai util exemplu ar fi o vizita intr-un spital, in saloane. Majoritatea oamenilor care au probleme de sanatate, cu exceptia celor care ajung in spital datorita unor accidente, sunt persoane care au ignorat sportul si o alimentatie cat de cat sanatoasa. Sportul nu costa nici un ban, poti alerga si la 50 de ani usor prin parc, fara sa iti fie rusine ca te intalnesti cu Alecsandrescu, si o sa rada de tine ca ai dat in mintea copiilor. Si in sistemul asta ar trebui integrat si profesorul de matematica sever care desconsidera tanarul transpirat care a jucat fotbal doua ore, sau domnisoara rosie la fata dupa o ora de zbenguiala ( profesorul de matematica e doar un exemplu aleator ), si ceilalti profesori care vad ora de educatie fizica precum o distragere inutila a atentiei elevilor in timpul zilei de scoala. Ei ar trebui sa fie acolo sus pe baricade langa profesorul de educatie fizica, explicand copilului si exemplificand importanta sportului si a alimentatiei. Atunci sa vedeti voi cati mari industriasi din domeniul medical s-ar subtia la punga si la fata de suparare. Cu prea putine exceptii, cei care isi dezvolta latura intelectuala considera o delasare sportul si miscarea zilnica. Nu degeaba stam aproape cel mai "bine" la procentajul de oameni care nu face niciodata sport. Pentru ca de la cineva cu 4 clase nu am multe pretentii. Dar de la o persoana cu o educatie aleasa, am mult mai multe. Ca tot vorbeati voi de morcovi, si am zis sa vorbesc un pic si de lalele.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

koller  •  6 mai 2016, 2:30

In legatura cu demisia ministrului sanatatii: parerea mea este ca, incepem sa exageram cu aceste demisii. Sunt multi oameni care ar trebuii demisi, de exemplu persoanele care au dosar penal, sau persoane care au primit deja sentinte de tip "suspendare". Nu ar trebuii demisi persoanele ca domnul minsitru al sanatatii, in mandatul caruia s au descoperit aceste nereguli din sanatate. Aceste nereguli au functionat pana acum fara sa fie observate... de nimeni! Nici diicot, nici dna ul lui Basescu. nici Basescu, Nici Ponta, nici Gadea, nimeni nu stia nimic. Iar acum , incet- incet, incepem sa aflam totusi cine a stiut despre aceste nereguli. Cine a stiut cu adevarat ce se intampla si a si ajutat acest fenomen sa infloreasca, sa demisioneze, si sa raspunda pentru aceste fapte. Nu cred ca actualului ministru i se poate reprosa ca a stiut de aceste nereguli. Domnul miinistru are o misiune foarte grea, de a rezolva o problema uriasa si nu e sigur ca urmasul lui va fi un geniu. De exemplu, eu ma consider un geniu , dar totusi nu stiu cum ar trebuii sa gestionez o astfel de situatie, Evident, exagerez, dar tosusi, cine dintre noi stim cum ar trebuii sa fie rezolvata aceasta situatie pe placul tuturor? Deci, ar trebuii lasat cel putin pana la alegerile din toamna, sa vedem, poate gaseste o solutie buna. In fine, daca se adevereste ca a stiut de acest lucru, si a ajutat functionarea acestui organizatii, atunci sa-si dea demisia, sa ia de acasa pijamalele si sa intre linistit , organizat, pe poarta de la Jilava.

Stefan  •  6 mai 2016, 2:33

Si o micuta constatare. Se poate ca reprezentantii Hexi Pharma sa vorbeasca in cunostinta de cauza despre calitatile produselor lor, si ele chiar sa curete. Foarte probabil, daca e adevarat, si concentratia produselor este cum este, folosirea lor a curatat o gramada de romani. Daca putem sa fim ironici cu moartea.

koller  •  6 mai 2016, 2:40

Ma bucur totusi ca avem in societatea noastra oameni, ca acesti jurnalisti minunati,care se ocupa sa ne rezolve problemele, risca si sacrifica mult pentru a ne informa despre adevaratul adevar, care ne inconjoara. Tolo for President!:D

Nicolae  •  6 mai 2016, 6:47

Am citit pe diagonala cateva comentarii. N-as vrea sa pomenesc de postaci, dar multi romani sunt prea prosti ca sa merite sa li se intample ceva de bine. Ei merita exact spitalele nedezinfectate, doctorii spagari care nu te iau in seama pana nu dai plicul si toate *** care se intampla in Romania si care sunt legate de administrarea statului si de politicieni. Acesti romani in loc sa contribuie cu ceva, macar cu o critica constructiva, par a demobiliza echipa de jurnalisti-investigatori.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  6 mai 2016, 8:29

Salut, Cătălin. Am rămas impresionat de ceea ce fac israelienii în amintirea victimelor Holocaustului. Crezi că se poate organiza așa ceva și la nivel de București / România în amintirea victimelor de la Colectiv? http://jewishstandard.timesofisrael.com/watch-the-siren-of-a-nation-that-remembers-and-vow-never-again/

Mediator Penal  •  6 mai 2016, 9:14

Era cazul sa se sparga si aceasta mare buba a sistemului. Sunt curios ce se va gasi la spitalele de provincie daca in Bucuresti asa stau lucrurile!

Victor  •  6 mai 2016, 9:18

baldurfw - comentariul tau este foarte bun

Maria  •  6 mai 2016, 10:11

Multumim pentru aceasta investigatie!

irina  •  6 mai 2016, 12:15

Ati mai putea investiga daca toti acesti domni si doamne acuzati s-au tratat vreodata pe ei si copiii lor in Romania. Cred ca ar spune multe.

Cetățeanul  •  6 mai 2016, 15:34

Dacă au ajuns racheții să conducă spitalele din România, e grav! DNA-ul , SRI, SIE ce fac? Nu e atentat la siguranța națională? Sănătatea nu mai ține de siguranța națională? Trebuie să fie totul transparent și pentru populație, pentru a ști pe ce se duc banii noștri! Primul-ministru, președintele, de ce tac? Au fost și ei cumpărați de structurile mafiote?

Gabi  •  6 mai 2016, 16:54

Nu m-ar mira daca as afla ca in spatele imensului scandal ( al persoanei care a "defectat" din Hexi Pharma ), ar sta o multinationala care e pregatita sa ocupe locul ( cota de piata ) detinuta de Condrea pe piata dezinfectantilor. Insa prefer asa chiar daca, roman fiind, as dori sa pot cumpara (!) lucruri facute in Romania...Patronii romani , in general, conduc firmele "dupa ureche", isi doresc profituri IMENSE in scurt timp si atunci intra in actiune latura lor ...balcanica : nu trebuie sa caute contracte, mai bine dau spaga de rigoare factorilor decidenti ( in cazul de fata celor din Ministerul Sanatatii ) si afacerile merg ca unse. Sub protectia celor din MS si poate si din SRI, patronul a putut face tot ce i-a trecut prin cap pentru a-si creste veniturile : sa "fure la cantar", sa importe la 1 leu si sa vanda la 100, sa vanda fara licitatie, totul i-a fost permis. Asta si pentru ca la conducerea Min Sanatatii s-au perindat TOTI NEAVENITII si SPAGARII de doctori obisnuiti cu mita din spitalele de unde proveneau. De ce nu au fost numiti si DE CE NU SUNT NUMITI la conducerea Ministerului oameni DIN AFARA SISTEMULUI, nu dinlauntrul lui ???!!! De ce au fost CU TOTII simpli OAMENI DE PAIE pusi acolo DOAR pentru a face jocurile MURDARE ale sistemului in continuare si nu pentru a le strica ??

Comentează