Îl așteptăm încă pe președintele României. Deocamdată, la Cotroceni, a vorbit doar un domn impozant din partea CSAT

S-a terminat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Din partea CSAT a vorbit un reprezentant. Cetățenii își așteaptă președintele, ca să vorbească cineva și pentru ei

vineri, 27 mai 2016, 3:57

Alături de încă 15 jurnaliști, așteptăm în curtea Palatului Cotroceni venirea președintelui Romaniei pentru discursul promis, de la ora 15:00.

E adevărat că, la 15:00 punct, a venit pentru 10 minute un domn bine îmbrăcat, impozant și civilizat.

În sala înaltă, pe care românii n-o văd la televizor, dar care te face să te simți mic, domnul de la CSAT a vorbit în fraze lungi. Ceva despre viitor, strategie, ceva destul de greu de înțeles, mai ales că am auzit în discursul său mult impresonal și diateză pasivă.

Domnul de la CSAT a vorbit despre cum va fi informat trimestrial CSAT-ul ”în legătură cu starea de sănătate a populației”, dar n-a spus nimic despre cum vor fi informați cetățenii României.

În continuare.

Domnul de la CSAT a plecat și-l așteptăm pe președintele anunțat al României, care să le ofere un mesaj de empatie și de încredere compatrioților săi.

În acest moment în care presa internațională scrie că ”românii sînt îngroziți” și că ”scandalul dezinfectanților arată că România nu e capabilă să asigure dreptul la sănătate cetățenilor săi”, noi stăm, cuminți, în curtea Palatului Cotroceni.

În acest moment în care îndoiala în instituții a atins cote neașteptate, îl așteptăm pe președintele României.

 

Comentarii (75)Adaugă comentariu

gigelos  •  27 mai 2016, 20:26

Tolontan , de ce crezi ca ceea ce se intampla azi nu e meritul Presedintelui ? E un CEO ce actioneaza prin pîrghiile normale , are oameni de executie carora le asigura spatele si le-a dat mana libera ,asta e omul nu e genul lui sa si aroge toate meritele . Stiai de toate povestile astea si tu ca si noi , de ce nu am facut nimic pe vremea trecuta ? Acum stiti ca e un om corect acolo sus , un prim ministru cinstit , se intampla lucruri bune , Doamne ajuta ! Era Base cu Ponta... Johannis e introvertit , asta e , sas , trebuie sa intelegem asta , noi Miticii , nu te-ai saturat de circ ? Crezi ca lumea actioneaza ca esti tu Tolontan mare erou sau pentru ca oamenii simt ca au un Presedinte corect , tu de asemenea stii ca esti protejat .

licap  •  27 mai 2016, 20:35

Ovi : Bravo pt Catalin si echipa lui. Subscriu cele scrise de tine si Cris. Puscarie multa si grea nemernicilor care au nenorocit familiile romanilor pt niste arginti...

sase sase  •  27 mai 2016, 20:46

Problema este ca domnul presedinte intra greu in viteza si ce este mai grav, dupa cativa metri sare din viteza si nu mai poate intra. Ghinion!

Florin  •  27 mai 2016, 20:55

Eu ii astept pe omuletii verzi ai lui Putin sa dea *** de pamant cu tara asta care nici nu trebuia sa existe !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gheorghe silvestrovici  •  27 mai 2016, 21:00

MORȚII NOȘTRI – EU, TU SAU COPIII NOȘTRI ! Două prietene de familie au decedat prin șoc toxico- septic în urna unor infecții nosocomiale în spitale din Galați și București. Maria avea 45 de ani și a murit la Galați după o operație banală de colecistită și Elena de 56 de ani a murit în București după o operație de anevrism cerebral. Nu voi uita niciodată dispariția lor năpraznică și prematură ! Și domnul președinte va tot primi informări, le va tot citi, se va considera informat și va face planuri de măsuri, norme, proceduri și reglementări, în timp ce vor tot muri oameni în spitalele românești. Nu există om în țara asta care să nu aibă o rudă sau un prieten drag care a murit cu zile în spitalele din România, victimă a infecțiilor nosocomiale ! Chiar suntem un popor vegetal care nu se revoltă și își așteaptă în liniște rândul la internare în spitalele morții ? Mâine pot fi eu, tu sau copiii noștri în locul celor care au fost victimile infecțiilor intraspitalicești.

dan  •  27 mai 2016, 21:07

Musamalizare, asta face in cel mai obscen mod cu putinta klaus iohanis. Am votat o alta marioneta a securitatii. I-am scris pe pancarta in noiembrie la proteste "iohannis ai o singura sansa" iar el a inteles ca e ultima lui sansa sa-si bata jooc de votul pe care i l-am dat in 2014. Este musamalizarea probabil a celui mai mare genocid din istoria acestei tari. Promit ca la viitoarele proteste care banuiesc ca o sa apara foarte curind n-am sa-i mai acord nici o sansa. " Iohannis ai avut o sansa si ti-ai batut joc de noi" " Coruptia, lacomia, indiferenta si autoritatile statului roman ucid toata Romania"

Naica  •  27 mai 2016, 21:28

Domnule Tolontan, va rog , nu mai aduceti in media subiectul iohanis ! DE CE SE DA ATATA IMPORTANTA UNUI INDIVID CARE NU ARE , DUPA INCOMPETENTA DEMONSTRATA, NICI CALITATILE UNUI PORTAR DE LA SPITALUL CUCUETII DIN DEAL ! Scuze portarilor de la spital pentru comparatia facuta. VAI SI-AMAR DE POPORUL ROMAN !!!

Cris  •  27 mai 2016, 21:57

Atunci cand Iohannis a zis "Noi cand primim o informare de la SRI, o citim si ne consideram informati", dl. Tolontan, aflat in public ar fi trebuit sa intrebe: "Si responsabil, dle. Iohannis, cand aveti de gand sa va considerati? Pentru ca in Constitutie scrie ca sunteti garantul functionarii normale a institutiilor statului, care, in cazul dezinfectantilor diluati cu apa chioara, numai normal n-au functionat. Personal cred ca e nevoie de o noua iesire in strada. Si Iohannis si cei de la Parchet sunt intr-un fel de transa... dau senzatia ca nu percep gravitatea fenomenului, ca dorm pe ei.. parca ancheteaza o gainarie comuna petrecuta la magazinul din coltul strazii.

Cătălin Tolontan  •  27 mai 2016, 22:08

@gigelos: n-am pretins niciodata ca e bine ca autoritatile sa actioneze dupa ce scriem noi. Dimpotriva! Fiecare isi face meseria, iar a noastra consta in a pastra o distanta critica fata de orice forma de putere. Nu ne atribuiti, va rugam, afirmatii pe care nu le-am rostit niciodata! Multumim.

Stefan  •  27 mai 2016, 22:38

As vrea sa vad o lista de oameni bogati din Romania care nu au avut parinti, neamuri cu functii pe vremea azi maine regretatului Ceausescu, care nu au avut ei insisi functii pe vremea lui Ceasca, la fel care nu si-au facut averile din contracte unul dupa altul cu statul si din relatii politice, si care nu au avut functii politice pe care sa le mulga. As vrea sa stiu aproximativ cati oameni de afaceri au ajuns sus pe barba lor, fara sa aiba in spate familia, SIE, SRI, de altfel prieteni evident conjuncturali, as vrea sa cunosc oameni de afaceri in adevaratul sens al cuvantului, care au facut afaceri, nu au muls vaca altora. Cred ca la noi ar trebui rescrise manualele de economie, ca invata copiii prostii si risca sa ramana pe drumuri aplicand doctrine capitaliste. Astia iti neaga evidenta in fata, parca tu esti cel prost. Sunt atat de harsiti ca sunt convins ca uneori cred ce iti spun. Domnul Iohannis joaca acum pe mana partidului, vorbeste ambiguu si insulta bunul simt, doar nu se coboara el la nivelul jurnalistilor. Alte intrebari nu aveti domnilor jurnalisti cand il intervievati? Eventual sa i le trimiteti prin email sa le aprobe. Ca sa nu cadeti in desuet cu aceleasi intrebari fara sens. Dar exista si o parte buna in ziua de azi. Am vazut condamnarea judecatorului din cazul Adamescu, cu 12 ani de aprofundare de studii, si poate poate este o speranta pentru toata lumea. Impinsi de la spate, dar vor nu vor se misca si cei din justitie. Poate ca vedem si un general SIE sau din SRI saltat si dus la audieri. E imposibil ca intre atatea mere stricate, SIE sau SRI sa fie, metaforic spus, spitalul fara nici o infectie nocosomiala sau cum ii spune.

Concurenta bat-o vina!  •  27 mai 2016, 23:10

Patronul unei firmei concurente Hexi Pharma a recunoscut la Antena 3 la emisiunea Exces de putere, ca sta in spatele anchetei dlui Tolontan. Avem nevoie de explicatii.Un om a murit...

Lucian  •  27 mai 2016, 23:15

Eu cred ca de fapt cumintenia pamantului e ohannis. Nu cred ca spune ceva din proprie initiativa

Cris  •  27 mai 2016, 23:16

Iohannis nu pare sa aiba capacitatea intelectuala sa inteleaga ca domneste pe o democratie diluata cu apa chioara. Asta e cel mai grav. Si nici cetatenii romani nu inteleg, ca daca ar intelege, n-ar mai plati nicio taxa si ar iesi masiv in strada. A fost un bocet si o jale nationala dupa Colectiv, dar o parte din victime au fost internati in spitale "dezinfectate" cu apa chioara din bidoane cu eticheta Hexi Pharma. Dar pe roman, nu-l intereseaza treaba cu bidoanele ci sa fie un sobor de preoti competen, care sa cante luna de luna in fatza la Colectiv si lumanarile sa arda cat mai frumos. Un popor de mamaligari.

 •  27 mai 2016, 23:20

Despre Al Carina nu prea ne-ati povestit. Pana la urma care e ? Al Carina sau Hexi?...?

Adrian  •  27 mai 2016, 23:34

Catalin , Basescu nu te iubeste! Dar pana la urma ce a facut el corect in cele doua mandate?

Kildar Inawr  •  27 mai 2016, 23:43

Pai... Asteptati-l! O sa vina... Altul... La urmatoarele alegeri! Pana atunci...

diana  •  28 mai 2016, 0:31

Va felicit pt tot ce faceti !!!

Lae  •  28 mai 2016, 0:43

Asteptati-l mult si bine...

Andreea G  •  28 mai 2016, 1:29

Ehh sa nu ne ascundem dupa deget! Faptul ca statul nu ne ofera spatii adecvate in care sa ne tratam,se stie de catre noi toti , de 25 ani cel putin.. de asemenea mai stim ca si medicii ne pleaca si nu facem nimic pt asta. Sunt rezultatele tacerii noastre si atata timp cat toleram toate aceste ilegalitati , asa vom pati. Soferii care dau peste noi pe trecere si ii iertam pentru a nu ne "bate" in justitie ani de zile, morti pe care ii plangem si ii uitam, plicuri impinse doar pt a avea siguranta ca primim tratamente preferentiale in schimbul unor servicii la care oricum avem dreptul gratuit , comoditatea de a obtine anumite beneficii etc. Problema e datorata mentalitatii romanilor. Ganditi-va cati dintre romani incearca sa mai "ciupeasca" pe ici pe colo si sunt f mandrii de reusite, cati dintre noi nu se bucura cand fc ceva imoral doar pt ca l-a "smecherit" pe concurent/vecin/partener de trafic etc? Presedintele este imaginea tarii: "pasiv" si "inexpresiv". Pacat ca sunt doctori cu cariera mare, oameni de la care ai pretentie sa aiba discernamant si care ar putea salva multe vieti, dar care din pacate vor ajunge in locuri umede si inchise.

Mihai Badea  •  28 mai 2016, 3:09

@gigelos: Domnul Președinte Iohanis este în poziția de a putea cere instituțiilor statului să își îndeplinească atribuțiile în mod corespunzător. Este vorba de confort. Un președinte eficient ar trebui să înceapă să "certe" instituțional pe toți cei care nu își fac treaba. Președintele Iohanis pare să prefere să nu deranjeze pe nimeni prea tare. Desigur, mai este și problema remunerației. Față de responsabilitățile funcției, salariul președintelui este foarte mic. Îți bați capul și te stresezi când știi pentru ce. Președintele Iohanis trebuie în principal să se mulțumească cu respectul nostru.

lili  •  28 mai 2016, 8:13

"Klaus Iohannis: În momentul în care primim informări, le citim şi ne considerăm informaţi." Ce mai asteptati sa ne spuna?! Johannis nu poate spune nici cateva cuvinte inteligibile, uitati-va ca atunci cand trebuie sa raspunda liber la intrebati da cu oistea-n gard si-si arata de fiecare data limitele strigatoare la cer. Cand citeste de pe biletelele scrise de consilieri reuseste sa spuna cateva banalitati, adica vorbe ce NU ne SPUN nimic. NU mai asteptati, nu aveti ce primi. Nu poate fi la inaltimea unui Presedinte care sa POATA. NU poate. Mai zilele trecute Robert Kaplan punea si pe seama echipei, a consilierilor sai aceasta dificultate a lui Johannis de a comunica, de a se face remarcat. Nu stiu ce echipa de consilieri are, dar mi-amintesc de consilierul ala vestit al lui Obama, Jon Faveau, care-i scrie discursurile memorabile lui Obama. Numai ca fara stilul evident de orator al lui Obama nu cred ca Faveau facea minuni. La Johannis cred ca se combina cele 2, el nu este deloc un orator nici macar de nivel mediu, ca om politic are mari probleme din acest pdv, iar conslieri straluciti nci atata nu pare a avea. Nu avem ce astepta, mie mi se pare mai mult decat evident. De 1 an si jumate este Presedinte, habar nu a avut despre situatia grava generala din spitalele romanesti(nu numai despre dezinfectantii diluati!), este paralel cu Romania. Adaug ca dupa tragedia de la Colectiv multi au murit din cauza infectiilor intraspitalicetsi, ori el a ramas indiferent si paralel cu asta, desi guv Ciolos a venit ca sa fie altfel decat cu Ponta. Vad numai actiuni pompieristice, a convocat CSAT pe problema DUPA(ca pompierii!!) scandalul ajuns in presa, gratie echipei lui Tolontan, serviciile si toti responsabilii din institutiile statului roman au dormit, platiti bine. El nu vede aceasta situatie, nu realizeaza ca niste jurnalisti au ajuns la un scandal unde institutii ale statului NU existau, asta imi pare cel mai grav, ca NU vede, e rupt de lume la Cotroceni, nu vede, nu aude. Paralel cu Romania. Nu mai asteptati.

gilos  •  28 mai 2016, 10:46

Anchetele, dezvaluirile, scoaterea la suprafata a mafiei din sistemul sanitar romanesc se intampla acum, in mandatul presedintelui Iohannis. Stim prea bine ca atributiile presedintelui, parghiile pe care le are sunt limitate. Cataline, crezi ca putina ipocrizie da bine ? Iti este dor de presedintele-jucator ? Avem nevoie de un tatuc atotstiutor al natiunii sau de institutii care sa functioneze indiferent de cine le conduce ?

Joan  •  28 mai 2016, 11:43

Suspiciune ,teama,neliniste,furie.. .... toate aceste cuvinte descriu sentimentele fiecaruia dintre noi,cand intram in contact cu o institutie publica . Cine sunt ,,ei,, , cei pe care ii invinuim de mizeria cotidiana ? Nu cumva ,,ei,, suntem noi, cei care devenim dupa ce accedem in astfel de posturi ? Securisti,agenti secreti,functionari corupti ....cuvinte,oameni, personaje, care nu traiesc in alta dimensiune,nu locuiesc in strafundurile Pamantului ! Nu ! Ei sunt vecinii nostri, sunt (poate) rudele sau cunostintele noastre,respira aerul nostru, folosesc apa , curent electric, pentru care muncesc multi anonimi, vesnic necunoscuti dar fara de care viata noastra n-ar putea fi , asa cum este. Fara noi , ,,ei,, nu pot fura,minti, insela,manipula. Fara noi toti, daca ,,ei,, ar trai intr-o tara nelocuita, n-ar putea exista . Problema este ca noi existam fara sa ne facem simtiti. Suntem cuminti si asteptam ca ,,ei,, sa inceapa sa ne respecte, chiar sa ne iubeasca . Trebuie sa ne intrebam daca mai asteptam una - doua generatii ca ,,ei,, sa inceapa sa ne respecte sau ii obligam , acum ! Fiecare dintre noi ,cei care facem diferenta dintre bine si rau, dintre alb si negru, trebuie sa ne manifestam, sa actionam, sa fim uniti ! Fara sa stim, cautam si asteptam ceva, protestand mut ! In fapt, cautam doar normalitatea, pe care o intuim dar nu o putem articula. De aceea, indiferent cum va numiti , Tolontan sau altfel, meritati respectul nostru. Voi cautati pentru noi si nu obositi sa ne faceti sa intelegem. Luptati pentru noi,cautati neobosit adevarul, deoarece,int-o zi,treptat,o parte tot mai numeroasa dintre noi vom intelege ceea ce trebuie sa facem, sa-i izolam pe cei corupti, pe mincinosi si lacomi, care fura din munca noastra. Nimeni nu este mai presus de cinste, corectitudine ,lege si adevar . Fiecare dintre noi stie, simte cand este mintit,inselat si manipulat. Din pacate,Presedintele ales nu intelege menirea sa istorica, necesara unui popor obisnuit sa i se arate calea. Pentru ca el sa inteleaga , trebuie sa vrea si sa poata, trebuie sa ne iubeasca pe toti, asa cum suntem , sa ne respecte si sa-si doreasca sa traim mai bine. Nu cred ca intelege si poate !

gigelos  •  28 mai 2016, 11:58

@Mihai Badea - Ai oameni in subordine . Vrei sa mai lucrezi cu ei , ii chemi in birou si discutati intre patru ochi , nu-i compromiti in fata colegilor . Nu vrei sa mai lucrezi cu el , pleaca ,il dai afara. Face ilegalitati , procuror, DNA . Toate astea se intampla azi la conducerea tarii . Cu o exceptie , nu avem circ la Tv . Ne pare rau , nu ? Ar fi frumos un reality show , cam ca cu Prigoana si Bahmu , sau cum era nea Traian , pe la ora 6 asa . Pe B1 ? E bine pe B1 .

geo  •  28 mai 2016, 12:48

Degeaba asteptam ceva de la oamenii care nu au nimic de oferit....Yohanis ....a fost votat...ales. .si acum face ceva....ceva...se chinuie...dar tot nimic...nimic...nimic ..E mic..la sfat si mare la stat....

Comentează