Îl așteptăm încă pe președintele României. Deocamdată, la Cotroceni, a vorbit doar un domn impozant din partea CSAT

S-a terminat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Din partea CSAT a vorbit un reprezentant. Cetățenii își așteaptă președintele, ca să vorbească cineva și pentru ei

vineri, 27 mai 2016, 3:57

Alături de încă 15 jurnaliști, așteptăm în curtea Palatului Cotroceni venirea președintelui Romaniei pentru discursul promis, de la ora 15:00.

E adevărat că, la 15:00 punct, a venit pentru 10 minute un domn bine îmbrăcat, impozant și civilizat.

În sala înaltă, pe care românii n-o văd la televizor, dar care te face să te simți mic, domnul de la CSAT a vorbit în fraze lungi. Ceva despre viitor, strategie, ceva destul de greu de înțeles, mai ales că am auzit în discursul său mult impresonal și diateză pasivă.

Domnul de la CSAT a vorbit despre cum va fi informat trimestrial CSAT-ul ”în legătură cu starea de sănătate a populației”, dar n-a spus nimic despre cum vor fi informați cetățenii României.

În continuare.

Domnul de la CSAT a plecat și-l așteptăm pe președintele anunțat al României, care să le ofere un mesaj de empatie și de încredere compatrioților săi.

În acest moment în care presa internațională scrie că ”românii sînt îngroziți” și că ”scandalul dezinfectanților arată că România nu e capabilă să asigure dreptul la sănătate cetățenilor săi”, noi stăm, cuminți, în curtea Palatului Cotroceni.

În acest moment în care îndoiala în instituții a atins cote neașteptate, îl așteptăm pe președintele României.

 

Comentarii (75)Adaugă comentariu

ciobanu-mioritic  •  27 mai 2016, 16:02

Marele mut isi face datoria.

Dan Roua  •  27 mai 2016, 16:03

e vineri, cred ca e deja pe drum spre Sibiu, sau spre antrenorul ala din State ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan Roua  •  27 mai 2016, 16:06

spre deosebire de solutiile de la Hexi Pharma, dispretul lui Iohanis pt presa si popor nu este diluat Romania dispretului bine facut!!

Dorin Chircan  •  27 mai 2016, 16:08

CARE PRESEDINTE?! TARA ASTA ARE PRESEDINTE?! ASTA ESTE ”România lucrului bine făcut”?!?!?! RU - SI - NE !!!!

emil  •  27 mai 2016, 16:11

Ăsta s-ar putea să fie un moment istoric. Să-i dăm ”save as” pentru mai tîrziu. Și cred că editorialul ăsta putea fi cu 2 fraze mai lung și ceva mai dur. Bănuiesc că o să urmeze continuarea.

Ciprian Constantin  •  27 mai 2016, 16:19

Este evident ca nu ne doream un presedinte plagiator, *** si *** ca V. Ponta, nici un circar ca T. Basescu, iata ca insa am dat peste un presedinte insipid, inodor si incolor, fara viata, fara prestanta, rupt de orice realitate si care traieste in micul lui univers inconjurat de multe casute, proprietate personala, acestea fiind singurele lucruri lui dragi in afara de calatorii. Declaratiile sale sunt doar o obligatie de serviciu, nu face nimic din pasiune sau compasiune cu tragediile pe care le traieste cetateanul de rand in ziua de azi: coruptie profunda, nivel de trai scazut, decadenta totala, umilinte de tot felul, stare de sanatate precara, etc. Conferintele sale de presa, ca si orice alte interventii "orale", sunt la fel de interesante ca si privitul in gol la bideu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

roman intelept  •  27 mai 2016, 16:20

DORIM SA STIM CAND VOR INCEPE CERCETARILE SI LA FARMACIILE SI LANTURILE DE FARMACII DIN ARGES SI DIN TARA???!!! CE FEL DE MEDICAMENTE VAND ACESTEA???SUNT ADEVARATELE MEDICAMENTE DIN PROSPECTE SAU CRETA...SAU CE FEL DE PRODUSE FARMACEUTICE SUNT…???? CARE ESTE NIVELUL SUBSTANTEI ACTIVE DIN ACESTE MEDICAMENTE??? ROMANII CUMPARA MEDICAMENTE SAU PRODUSE NOCEBO DIN CARE SE IMBOGATESC ACESTI PROPRIETARI DE FARMACII CARE IN MAREA LOR MAJORITATE AU ABSOLVIT FACULTATI DE FARMACIE PARTICULARE(ARAD,CRAIOVA ETC) OBTINAND NISTE CARTOANE PE CARE SCRIE DIPLOMA DE FARMACIST ??? ACESTI FARMACISTI NU AU NICIO LEGATURA CU STIINTA FARMACEUTICA, NU AU NICI CELE MAI ELEMENTARE NOTIUNI DE FARMACOLOGIE DAR VAND TONE DE PRODUSE FARMACEUTICE ,PE O PIATA DE 20 DE MILIOANE DE LOCUITORI,CA PE O MARFA VANDABILA CARE LE ADUCE PROFTURI IMEDIATE SI FABULOASE, MIZAND IN TOTALITATE ,PE NAIVITATEA ROMANILOR SI PE LIPSA LOR DE INFORMARE CU PRIVIRE LA M EDICAMENTE SI INDUSTRIA FARMACEUTICA!!!? ROMANII TREBUIE SA FIE EDUCATI SI INFORMATI CU PRIVIRE LA CEEA CE CUMPARA DIN FARMACII.EI ALOCA SUME MARI DE BANI DIN VENITURILE PROPRII PENTRU A-I IMBOGATI PE ACESTI PSEUDOFARMACISTI (FARMACISTI DE CARTON) CREZAND CA SE VOR INSANATOSI.NIMIC MAI FALS!! ROMANII AR TREBUI SA INVESTEASCA CEA MAI MARE PARTE DIN VENITURI CUMPARAND HRANA DE BUNA CALITATE PENTRU A FI SANATOSI SI NU SA ALOCE SUME MARI DE BANI PENTRU MEDICAMENTE. ROMANII AR TREBUI SA MEARGA IN VACANTE SA SE RELAXEZE SI NU SA CUMPERE MEDICAMENTE NECONTROLATE DE NIMENI CARE ATENTEAZA LA SIGURANTA SI SANATATEA LOR!!! ROMANII DORESC SA STIE CUM AU REUSIT PROPRIETARII DE FARMACII SA FACA AVERI FABULOASE INTR-UN TIMP ATAT DE SCURT,IN TIMP CE IN OCCIDENT ASEMENEA AVERI SE FAC PE PARCURSUL A MAI MULTOR GENERATII??? CUM ESTE POSIBILCA ACESTE FARMACII SA NU AIBA PROFITURI SAU CHIAR SA INREGISTREZE PIERDERI SEMNIFICATIVE IN CONTABILITATE IN TIMP CE PROPRIETARII DE FARMACII DETIN PROPRIETATI EVALUATE LA MILIOANE DE EURO,CONDUC MASINI SCUMPE SI MERG IN CELE MAI SCUMPE DESTINATII DE VACANTE.???? DEZVALUIRILE CU MAFIA DIN SANATATE CARE SE DERULEAZA PE TOATE CANALELE MEDIA AR TREBUI SA CONTINUE CU MAFIA DIN FARMACII???!!! ROMANI TREZITI-VA SI NU MAI CUMPARATI MEDICAMENTE CARE NU CONTIN NIMIC.!!!??? HRANITI-VA BINE, CITITI MAI MULT,INFORMATI-VA MAI BINE DESPRE MEDICAMENTE SI INDUSTRIA FARMACEUTICA SI PLIMBATI-VA MAI MULT IN NATURA!!! SANATATE SI PROSPERITATE ROMANILOR CINSTITI SI INTELEPTI!!! DUMNEZEU VA PROTEJEAZA IN PERMANENTA ,ORIUNDE VA AFLATI VOI!!!

dan  •  27 mai 2016, 16:25

Bine punctat. Nu avem control in sanatate, nu avem servicii secrete, nu stim daca cineva de la parchet lucreaza, nu avem nicio comunicare, iar acum vedem ca nu avem nici presedinte. Suntem tara nimanui, in care crima organizata si coruptia fac legile. Ce dracu facem noi de acum inainte?!

Calin  •  27 mai 2016, 16:26

Mai tineti minte cum erau comisarii sovietici pe timpul URSSului - guvernatori din umbra ai statelor vasale? Iohanis si Ciolosi sunt comisari europeni, guvernatori ai Romaniei impusi de la Bruxelles de catre UE. Nu ma astept la nimic bun de la astfel de marionete. "Joburile" pe care le creaza marii investitori straini subventionati de la buget sunt pe salariul minim pe economie, in zona coruptiei este lichidata mai intai concurenta politica si se mimeaza o lupta care sa nu deranjeze cercurile de afiliati politici, educatia este destructurata, energia, utilitatile si comunicatiile monopol in mana companiilor de stat straine - franceze, italiene, germane etc., sanatatea precum am vorbit, drumurile in paragina. Este imaginea unui stat aflat in disolutie, fara nicio speranta pentru cetatenii proprii. Scopul lor este sa tina populatia calma si platitoare pe timpul vietii.

Dragan  •  27 mai 2016, 16:27

Probabil aveti nostalgii după băsescu si iliescu de aceea tara asta a ajuns în halul în care a ajuns.se pare că dacă avem un presedinte normal nu vă place. De aceea Sibiul arată cum arată iar restul tării e la pământ mai ales sudul si moldova.Cred că dacă după revoluție ne desparteam acum ardealul si banatul eram departe si voi aveati presedintele care vă reprezinta domnule tolontan respectiv un băsescu sau iliescu.

Stefan  •  27 mai 2016, 16:27

Eu am impresia ca el se incadreaza exact in tipul de politicieni despre care vorbea el la momentul numirii noului ministru al sanatatii. Categoria aia de politicieni care nu fac lucrurile cum trebuie nu pentru ca le e teama sau rusine de reactia omului de rand, ci pentru ca le e teama fie de reactia partidul care i-a sustinut, fie a celorlalte partide, si as mai completa eu, a institutiilor de stat. E foarte laconic si generalist, ca stie ca poate fi taxat foarte usor, si nu cred ca ar vrea sa rateze un al doilea mandat. Cred ca s-a speriat de efectul atitudinii care a avut-o la inceput, acum cand e momentul sa puna punctul pe i. Ma refer la atitudinea lui de om corect care dispretuieste pe corupti. Probabil isi da seama ca ce a blamat el cu atata ardoare la inceput infecteaza oamenii fara a tine cont de partid, culoare, religie, etc. Si i-a mai pierit din curaj si chef cand trebuie sa fie ferm, mai ales cand stie ca o sa dispara Ciolos cand ii expira mandatul, si in capul lui o sa se sparga toate. O sa trebuiasca sa dea socoteala la ai lui.

MirceaB  •  27 mai 2016, 16:28

Cu parere de rau dom' presidente se incadreaza in ceea ce noi aici in Ardeal inseamna "sas-prost".

MirceaB  •  27 mai 2016, 16:31

Dupa datu-l cu stangu-n dreptu' in cazul dezinfectantilor de catre SRI, cineva de aici ar trebui sa-si dea demisia. Si nu ma refer la femeia de servici sau portarul institutiei !

Gen. Plesita, mardeias profi  •  27 mai 2016, 16:35

:) Curat "un domn de la CSAT". La cerere, joaca si "un domn de la SRI", sau "un domn de la MAE". De fapt, ce vrem sa spunem? Daca ar fi coleg de birou, cum am spune? "Un individ arogant"? Cam asa, nu? Daca e presedinte, e vreo diferenta? Sau putem spune si daca e tata Sfantului Sinod, ca e arogant si pare nimic mai mult decat purtatorul de cuvant al institutiilor militare? Mai putin al MApN, care are tehnica de rasul curcilor, deci cea mai importanta institutie militara e un apendix de 2% pt. stimabilul.

Ovi  •  27 mai 2016, 16:39

Nu cred ca acesta este Presedintele pe care (eu) l-am votat. Sunt suparat, dezamagit, frustrat...cred ca trebuie sa merg la psiholog. Dar nu merg, de acolo s-ar putea sa plec mai linistit dar cu foarte multe bacterii pe care nu vreau sa le impart familiei pentru ca ii iubesc si, in fond, este de fapt singurul meu refugiu, o sotie minunata si o fetita de un an si opt luni pe care vreau sa o vad crescand si iubind locul unde s-a nascut. Nu cred ca Iohannis este vinovat pentru incompetenta lui...noi suntem vinovati, cei care am avut incredere in el si in competenta lui. As vrea sa-i transmit lui Iohannis -presedinte nu mai este pentru familia mea- ca ne-a facut sa ne simtim mai nesiguri, mai bolnavi, mai neajutorati si mai tristi decat orice orice om care a condus destinele acestei tari in ultimul sfert de veac. Sunt foarte trist pentru ca Iohannis s-a transformat dintr-o mare multime de oameni intr-un biet singurel ciobanas care nici cu fluierul nu mai poate aduna *** pe care le pastoreste. Cred ca suntem victima unui sistem pe care Mr Iohannis nu are cum si nici inteligenta sa-l inteleaga. In schimb, cred ca este extaziat de fustitele scurte ale primei doamne (fara majuscula) , dar tot nu intelege nici acolo ce se intampla...Te rog sa lupti Tolo pentru ca sa avem un viitor pentru copiii nostri, pe Carmen nu o intereseaza pentru ca nu are...(fara ironie ieftina, dar, pana nu cresti un copil, nu ai cum sa intelegi ce simte un parinte al carui copil moare pe banii lui Hexi si pe buzunarele burdusite ale directorilor de spitale si nu poate sa faca nimic). Sincer, ipotetic vorbind, din toata frustrarea si teama adunata in aceasta perioada, ***...poate ca atunci il voi alege din nou, Presedinte.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tom  •  27 mai 2016, 16:51

Până crește iarba, moare calu' (poverb românesc).

Viorel  •  27 mai 2016, 16:56

Chiar a vorbit sau a fost playback?

DannyTheFrog  •  27 mai 2016, 16:59

Dragi compatrioti, Se putea si mai rau! Vreau sa zic ca era mai rau daca Iohannis reusea sa ajunga prim ministru in anii 2009-2012 cand PNL-ul il impingea in fata... Bine ca ne-a ferit Cel de Sus!

Ovi  •  27 mai 2016, 17:00

Multumesc pentru moderare :))) dar la primele trei stelute era o metafora des uzitata si nu cred ca era o problema :))) . La urmatoarele trei stelute s-ar putea sa ma fi trezit la usa cu cineva impozant care sa ma fi anuntat ca nu mai exist, multumesc!

XYZ  •  27 mai 2016, 17:01

Si eu "astept" sa redeveniti jurnalist de sport. Dar cum nu exista jurnalist mai "destept" si "corect" cred ca osa astept mult si bine...

mi  •  27 mai 2016, 17:02

Super scris Ovi. Mi-e rusine cu presedintele pe care NU l-am votat. Continuez ainsi Tolo !

Cic  •  27 mai 2016, 17:13

Avem purtător de cuvânt, nu Preşedinte. Ce dor îmi este de Traian Băsescu...

Ovi  •  27 mai 2016, 17:17

Multumesc mi! Mie mi-e rusine de acest om pe care l-am votat! Cand vei avea un copil in Romania, vei intelege mai bine ce scriu eu aici! Imi pare rau ca nu ai vazut ce se ascunde sub cele trei stelute! Numai bine!

Pavel  •  27 mai 2016, 17:23

Ehe, multi dintre cei care il injura azi pe Iohannis l-au votat cu ambele maini, sa nu iasa cumva Ponta si sa bage comunistii de chinezi si rusi in tara. Si desi astazi va blestemati zilele ca l-ati votat, sunt convins ca voi si diaspora ati pune si maine stampila pe Santa Claus, daca ar fi alegeri. Asa ca mai moale cu ipocrizia si mai multa asumare, inclusiv din partea cetatenilor

Vasile  •  27 mai 2016, 17:27

Acum v-ati trezit ca vreti sa vorbeasca presedintele? Doar stiti ca vinerea e zi scurta. Reveniti luni!

Cătălin Tolontan  •  27 mai 2016, 17:30

@Ovi: conditia empatiei nu este sa ai copii. Nu asta e discutia.

Ion Roata  •  27 mai 2016, 17:35

Domnilor, politicienii sunt in febra alegerilor locale, nu au timp de anchete si explicatii. Stiti cum sunt numiti presedintii de sectii in Dolj? Nu sunt rude cu primarul, sunt doar consilieri, apropiati de-ai lui...etc. In comuna Sopot, biroul presedintelui sectiei de vot fusese amplasat in biroul primarului. :))) Asa si presedintele nostru...nu agita spiritele acum cand miza la urne e mare.

Golic  •  27 mai 2016, 17:40

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fotbal  •  27 mai 2016, 17:49

Ole!

Stefan  •  27 mai 2016, 17:50

Un articol foarte bun!

brutus  •  27 mai 2016, 17:51

Din alocutiunea de final am fi vrut sa aflam urmatoarele lucruri: 1. Cine este impotriva desecretizarii informatiilor transmise de servicii institutiilor statului? 2. De ce nu sunt trasi la raspundere cei vinovati de nepasare, de dispret fata de cetatenii acestei tari? 3. De ce statul roman nu ia masuri imediate pentru protejarea cetatenilor sai? Stiti ca in acest moment in spitalele din Romania sunt operati sute de pacienti? Cu ce sunt dezinfectate salile de operatii? Cu Axion? Un stat responsabil ar fi comandat imediat in UE cantitatea necesara la nivel national. Noi aruncam pisica de la unii la altii. Pai stai sa vezi, ca nu avem voie, ca nu este respectata nu stiu ce norma...Acum ne gaseste legislatia. Guvernul Romaniei daca nu ia masuri urgente este partas la moartea altor pacienti decedati din cauza infectiilor nosocomiale.

Gugu  •  27 mai 2016, 17:53

Domnule Președinte!!!! Domnule Iohannis!!! Noi suntem!! Românii, aici suntem, bună ziuaaaaaa! Nu ne mai cunoașteți? Noi suntem, cei care v-am votat în noiembrie 2014 în speranța că vom avea o Românie a Lucrului Bine Făcut. Și acum ne ignorați? Suntem... ZERO? Domnule Președinte, de ce ne dezamagiți? Cu ce v-am supărat Domnule Klaus Iohannis, noi, poporul român?

Lucian  •  27 mai 2016, 17:57

Tolo, ti-am spus ca esti naiv, sau ... Esti naiv e clar! Masuri! Unul zilele trecute iti spunea de greva fiscala! L-ai contrat! Numai banii ii pot schimba pe alesi! De la parlament la presedinte! Predictia este numai a lor! Apropo: am vazut ca ti pune " *** in coaste" sa spui sursa cazului! Pana acum raman la ideea ca fosta edte. Impotant este ca sursa a avut o viata prea tumultoasa ! Urmarile se vad se inteleg! Dar noi nu avem dreptul sa profitam! Deci inca ai timp sa redresezi cazul! Acum este ca si MUSAMALIZAT! Sau de saptamana viitoare UITAT!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

rodica cluj  •  27 mai 2016, 18:03

aveti dreptate dle.Tolontan.tara asta numai are de mult un presedinte. avem doar cate un personaj de desene animate. vai de capul nostru ! DIASPORA!!!!! ce faceti dragilor ?! l-ati votat!!!! luati-l la voi !!!! cu surle si trambite !!! ne-ati face un mare serviciu.

Raz  •  27 mai 2016, 18:09

Conditia empatiei este sa fii capabil de ea. Cred ca Ovi nu se refera la simplul fapt de a avea copii, ci la ce schimbare rezulta in viata ta din acest..."rezultat". Felul in care te transforma ca persoana, felul in care incepi sa vezi lucrurile, unii dintre noi se redescopara si redescopera lumea, vazand lucruri noi ce pana atunci pareau neinteresante. Nu exista un motivator mai puternic decat acei mucosi care plang dupa telecomanda, dar care vor fi adultii de maine. Chimistii de maine, inginerii de maine, jurnalisii de maine, etc. Statul, prin felul sau de a fi, nu-i comsidera a fi decat mucosii de azi, niste pietre de moara care plang dupa inghetata. Atat si nimic mai mult. Cine nu are copii, nu stie decat jumatate din aceasta lume.

Lucian  •  27 mai 2016, 18:09

P.S. o prima masura ar fi ca la aceste convocari sa nu mai fie nici o televiziune! Ca forma de protest! Tot nu spune nimic, ori sa imi citeasca fara a face fata la un dialog NU INTERESEAZA ! Un comunicat era suficient si citit ca la PRIMA tv , maine, nu in ziua trimiterii!

as.as  •  27 mai 2016, 18:11

Al Carina, liderul de pe piața biocidelor e distrbuitor al HexiPharma iar impreuna au acaparat 75% din contractele pentru dezinfectanti in 2015 din sistemul de achizitii publice SEAP, iar itele afacerii Al Carina duc catre colonei si ofiteri SRI din Ploiesti...

Cristi  •  27 mai 2016, 18:16

Felicitari domnule Tolontan pentru anchetele realizate. Am o intrebare pentru dumneavoastra si nu iau partea nimanui. Acuzati atitudinea ignoranta a autoritatilor, insa atitudinea cetatenilor legata de aceste dezvaluiri din ultima vreme cum vi se pare? Eu unul ma gandesc ca in orice tara cu un grad ridicat de civilizatie astfel de anchete s-ar fi soldat cu iesiri in strada si tot felul de evenimente care sa puna presiune directa pe institutiile statului. Poate ca tehnologia ne-a transformat in niste critici virtuali si ne multumim cu acest rol sau poate pur si simplu ignoranta pe care o arata alesii nostri nu reprezinta decat ignoranta pe care noi insine o aratam in fiecare zi la fel si fel de evenimente de regretat pe care le observam si fata de care nu aratam nici cea mai mica reactie. Consider ca acesti alesi reprezinta intru totul majoritatea cetatenilor acestei tari, iar schimbarea unui sistem se face de jos in sus si nu de sus in jos. Just my two cents :)

Ovi  •  27 mai 2016, 18:30

@Catalin Tolontan , Corect, nu asta este discutia si nici nu o puneam pe tapet daca nu erau atat de multi parinti care isi plang copiii pe langa spitale. Eu am empatizat cu Iohannis inca din 2012 cand nu aveam copil, l-am votat cu mare incredere si bucurie cand fetita mea avea patru luni si il dezavuez cand fetita mea are un an si aproape noua luni. Vreau doar sa scot in evidenta faptul ca impactul emotional este foarte important in procesul decizional indiferent ca esti presedinte (fara majuscula) sau Redactor sef la un trust media (cu majuscula acolo unde exista respect). Eu sincer, am empatizat cu toate articolele tale in care povesteai cu emotie, despre parintii care si-au pierdut copii din cauza infectiilor din spitale, despre doamna care a pierdut un copil din cauza acestor infectii si despre multi altii care si-au vazut ultima data copiii la morga fara ca sa aiba nici acum explicatii din partea sistemului guvernat mai mult sau mai putin de Carmen cea cu fustita din ce in ce mai scurta ( se pare ca neamtul este cu atat mai mut cu cat fustita este mai scurta)....Am fost ironic si rautacios, imi cer scuze si va rog sa nu ma tratati cu trei stelute....Pentru tine, Catalin, te rog sa mergi mai departe si sa treci peste toate greutatile....impreuna cu echipa ta! Deja cred ca deranjati foarte mult si trebuie sa fiti cu ochii in patru in tot ceea ce faceti! Multumesc!

Ovi  •  27 mai 2016, 18:34

@Raz, Multumesc, chiar ai inteles ce am vrut sa spun eu acolo....sunt convins ca si altii au inteles unde bat! Bafta!

Costea Emanuel  •  27 mai 2016, 18:41

Asta e o dovadă k santem un popor laș,s-a ieșit în strada ptr simplu motiv k un nebun a kinuit un câine,dar acu nimic,RUSINEEEEEE NOUA!

licap  •  27 mai 2016, 19:02

Tu si echipa ati reusit sa-i rasturnati pe cei de la Hexi. Bravo. Acuma, batrane, s-au schimbat datele problemei. Trebe sa faci ceva serios de-a binelea, stii tu ce, si ai nevoie de ajutorul tuturor romanilor nemultumiti, suparati ca au fost trasi pe sfoara - a cata oara - te rog frumos sa mergi pana la capat, iar daca va trebui sa mori, mori cu dintii in beregata lor. Fa-o batrane, pt toti sarmanii care nu au putut lupta cu ei, care au murit cu zile, care n-au avut posibilitati sa mearga la Viena ori Instambul sa se trateze. Fa-o cum poti tu mai bine, mai dibaci... si neamul nostru iti va fi recunoscator. D-zeu sa te binecuvinteze ...

gheorghe silvestrovici  •  27 mai 2016, 19:07

Este strigător la cer : instituţiile statului NU au controlat calitatea dezinfectantelor folosite în spitalele din România. Până acum Ministerul Sănătăţii nu a prezentat o situaţie clară a tuturor firmelor care au distribuit dezinfectante diluate şi nici în ce măsură dezinfectantele diluate au produs infecţii nosocomiale. Câţi pacienţi s-au îmbolnăvit grav sau au decedat în ultimii 10 ani în România datorită infecţiilor nosocomiale ? AR TREBUI DEMIȘI MINIŞTRII SĂNĂTĂŢII CARE NU AU CONTROLAT CALITATEA DEZIFECTANTELOR, MANAGERII ȘI DIRECTORII SPITALELOR CARE AU ACHIZIȚIONAT DEZINFECTANTE DILUATE ȘI LE-AU DAT DREPT BUNE DE FOLOSIT PENTRU MIILE DE PACIENŢI INTERNAŢI! 1.Dacă erau infecții nosocomiale - produse de microbii din spitale, de ce nu și-a pus NIMENI PÂNĂ ACUM întrebarea: dezinfectantele utilizate în spitale sunt corecte din punct de vedere sanitar? 2. Conducerile spitalelor erau obligate să analizeze concentrațiile dezinfectantelor ? 3. Dacă testele de sanitație din spitale erau proaste, de ce nu au fost controlate fizico - chimic concentrațiile substanțelor dezinfectante achiziționate ? 4. Dacă au fost controlate concentrațiile dezinfectantelor, ce rezultate au fost găsite? UNDE E MINCIUNA ? UNDE E ÎNȘELĂTORIA ? 5. CÂȚI OAMENI INTERNAȚI ÎN SPITALE AU AVUT INFECȚII NOSOCOMIALE DATORITĂ DEZINFECTANTELOR FALSIFICATE ? 6. CÂȚI OAMENI AU MURIT DIN CAUZA DILUĂRII - FALSIFICĂRII SUBSTANȚELOR DEZINFECTANTE ? 7. DE CÂND ȘI ÎN CE MĂSURĂ SUNT VINOVAȚI MINIȘTRII SĂNĂTĂȚII, MANAGERII ȘI DIRECTORII SPITALELOR, VA STABILI PARCHETUL, DNA ȘI JUSTIȚIA ? 8. DACĂ SRI A INFORMAT PRIM MINIȘTRII ȘI CONDUCERILE JUDEȚELOR, DE CE NU S-AU LUAT MĂSURI ? ESTE UN COȘMAR, UN SCANDAL URIAȘ ȘI O TRAGEDIE NAȚIONALĂ ! VOI DE CE NU VĂ INDIGNAȚI ȘI NU VĂ REVOLTAȚI ?

??????  •  27 mai 2016, 19:24

Stradania dumneavoastra domnuoe Tolontan da a va dori un presedinte asa cum vi-l inchipuiti dumneavoastra sau alti comentatori care va sustin considerati ca ar putea sa nu coincida sau sa se apropie chiar cu perspectiva presedintelui Johannis asupra modului in care considera ca ar trebui sa-si realizeze mandatul pentru care a fost ales ? De exemplu, ce v-ar determina sa considerati ca presedintele ar trebui sa actioneze in realizarea atributiilor ce ii revin asa cum procedati dumneavoastra in realizarea investigatiilor jurnalistice pe care le publicati ?

Cris  •  27 mai 2016, 19:26

Domnule Tolontan, e momentul sa dati un raspuns. Tot mai multa lume va solicita sa intrati cu tancul in farmacii, sa vedeti ce contin produsele generice. Consultati-va cu cine trebuie si dati lovitura chiar inainte de algerile locale, ca sa iasa lumea masiv in strada impotriva impostorilor si tzeparilor de care bubuie Romania in acest moment. Sacrificam niste alegeri locale dar castigam demnitate. E timpul sa va detonati intr-o farmacie, domnule Tolontan. Puteti sa o alegeti cu ochii inchisi.

Cris  •  27 mai 2016, 19:37

Acest domn "impozitabil" ar fi trebuit sa lase vrajeala si ar fi trebuit sa spuna: “Solicit public, Parchetului, toleranta ZERO in cazul coruptiei din sistemul de sanatate. Toti cei care au comandat cu stiinta produse contrafacute, afectand sanatatea publica sau nu au facut toate diligentele pentru testarea independenta a acestor produse, trebuie sa ajunga la PUSCARIE !!! De asemenea solicit un control foarte serios in farmacii pentru testarea calitatii medicamentelor. Am solicitat CSAT un raport in acest sens. Solicit Politiei o descindere in forta, cu mascati, chiar inainte de alegerile locale”

sima  •  27 mai 2016, 19:58

Ne am cam saturat de "România lucrului bine facut".Atât de bine facut ca murim pe capete.Găsim un om integru în tara ăsta sa putem sa l schimbam odată pe acest "globetrotter"?A călătorit destul pe banii noștri.

Ovi  •  27 mai 2016, 20:08

@ licap : Bravo, bravo,bravo!!!!!! Exact ce simte poporul asta furat de 80 de ani, extraordinar punctat! Da, Dumnezeu sa-i ajute in tot ceea ce fac pe Tolo si echipa lui!!!! Abia acum incepe Tolo, treceti pe vitamine:)))!!!!!!!!!!! Suntem cu voi!!!!!!

Ema  •  27 mai 2016, 20:14

Încă se spală cu hexiosept de exemplu la spitalul Paulescu o sa ramaneti uiți o firma a câștigat astăzi contractul pe un an cu produse hexi este adevărat ca s a depus înainte de scandal dar ce contează este firma de casa preferata!!!!

ardei umplut  •  27 mai 2016, 20:19

Cu ce scop agitati un public emotional, chinuit, manipulat, putin sau de loc educat si disperat de putinatatea intelegerii sale, dezavuand institutia Prezidentiala, pentru mesajele ei spartane, rationale si la obiect ? Ce va promiteti dintr-o posibila descarcare emotionala a proletariatului bine temperat ? Rating ? Ruble devalorizate ? Martiriu? O cariera politica ? Oricum ii vor alege pe aceasi borfasi si pe complicii lor din presa, de exemplu. Deci, nici o grija !

Comentează