Hexi Pharma are birourile în blocul Serviciului Român de Informații! SRI: ”Da, noi l-am finalizat, dar parterul și etajul 1 au rămas ale Primăriei”

La parter și etajul 1 este sediul firmei lui Dan Condrea, iar la celelalte locuiesc cadre SRI

joi, 9 iunie 2016, 3:24

UPDATE: Întrebați de Hotnews de ce la numele lui Dan Condrea nu apărea și firma Hexi Farma cei de la Registrul Comerțului au invocat o eroare materială. Dar Hexi Farma era fondată în 2004! Toate coincidențele și erorile materiale au acționat vreme de decenii în favoarea firmelor lui Dan Condrea. 

Investigație de Mirela Neag, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan

Hexi Pharma are mai multe sedii.

Sediul social funcționează într-un bloc din str. Floare Roșie nr. 14, în cartierul Militari. Acest apartament de lângă Piața Gorjului a aparținut părinților lui Dan Condrea.

Fabrica a fost mutată la marginea Bucureștiului, în Strada Buiacului nr. 81, din Mogoșoaia.

Cel mai bine plasat este sediul din bulevardul Goga nr. 14, foarte aproape de Piața Unirii.

Epicentrul afacerii cu dezinfectanți diluați

În Goga sunt birourile firmei.
Aici stăteau Dan Condrea și Flori Dinu, aici se elaborau contractele, aici veneau agenții de vânzări. La primele două niveluri, parter și etajul 1, lucrează și azi cei care mai vin la serviciu și încearcă să țină firma în picioare.

De aici se dau comunicatele de presă.

Aici este epicentrul afacerii prin care, vreme de peste 10 ani, Hexi a furnizat dezinfectanți diluați în 350 de spitale românești din 40 de județe.

Și acesta este blocul Serviciului Român de Informații..

„Primăria a dat unor instituții de forță blocurile”

„Cândva la începutul anilor 2000, Primăria a luat câteva clădiri din zonă și le-a dat unor instituții de forță”, spune o sursă din Primăria Capitalei.

„Blocul din bulevardul Goga nr. 14, cu cele două scări ale sale, tronsoanele 1 și 2, unde este sediul Hexi Pharma, a ajuns în mod sigur la un serviciu secret”, spune omul.

Dar la care?

„Nu mai știe nimeni exact”.

Gazeta a trimis acum câteva zile o cerere oficială către Primăria Capitalei prin care am rugat să ne spună cui aparține blocul unde are birourile Hexi Pharma.

Tăcere.

1
Primele două etaje sînt ale Hexi și exact deasupra lor sînt cele 10 etaje locuite de cadrele SRI. Tot blocul a fost finalizat de SRI. ”Noi am luat doar o structură”, spune Serviciul.

„Nu mai așteptați că nu se găsesc documentele”

A urmat un telefon.
– Bună ziua, așteptați un răspuns dinspre Primărie?
– Da.
– Nu mai așteptați că nu se găseşte autorizația de construcție pentru blocul M61 din Goga!

– Cum nu le găsesc?
– Acel bloc a fost început înainte de 1989. Era neterminat. Și a fost dat unui serviciu secret care l-a terminat el însuși! Asta spun toți oamenii vechi din Primărie. Dar actele nu mai sunt.

– Cum nu mai sunt?
– Sincer, pot fi mai multe motive. Arhiva a fost dată în multe părți, erau mii de angajați ai Primăriei. Sau poate o fi și alt motiv pentru care nu se mai găsesc. Nu știu.

– Și nu există niciun document?
– Există doar o recepție a spațiului de la parter, spațiu pe care Primăria l-a păstrat când a dat blocul celor de la servicii. Acel spațiu a fost închiriat către Universitar Farma în 2004.

– Contractul dintre Primărie și Universitar Farma l-au descoperit cei de la Digi 24.
– Da. Iar Universitar Farma s-a transformat apoi în Hexi Pharma.

Blocul de 10 etaje plus spălătorie

Blocul M61 este chiar la capătul Pasajului Mărășești, cum vii dinspre Biblioteca Națională.

La scara 2, blocul are parter și etajul 1, ocupate de Hexi Pharma și încă 9 etaje.

„La ultimul nivel, etajul 10, este spălătoria”, spune un vecin.

Cu excepția Hexi Pharma și a unei alte firme, Dacris Grup SRL, numele locatarilor nu apar în holul blocului.

Dar oamenii din zonă știu că „aici locuiesc angajați de la SRI”.

Serviciul confirmă: „A fost al nostru, dar acum e un bloc absolut obișnuit!”

Ziarul trimite o adresă oficială la SRI, dar și întrebări către alte servicii speciale.

SRI confirmă!

Dialog cu Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al instituției.

– Bună ziua, v-am trimis o cerere oficială în legătură cu blocul din Goga numărul 14.
– Am primit-o. Colegii mei au confirmat: informațiile sunt corecte, în sensul în care acel bloc ne-a aparținut. Dar nu există nicio legătură cu Hexi Pharma, acel spațiu a rămas Primăriei, care l-a închiriat cui a dorit. Tot încercați să faceți o legătură cu SRI, dar nu există.

„Noi am luat structura de multă vreme gratis de la autorități și am finalizat-o ca pe un bloc. Au fost locuințe de serviciu pe care cadrele SRI le-au cumpărat. Acum este un bloc liber, oricine poate să-și cumpere apartament acolo”
Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al Serviciului Român de Informații

– Și când ați preluat blocul? În 2002?
– Nu era un bloc. Noi am luat o structură. Pe care am construit-o. Este imposibil să găsim atât de repede documentele. Oricum, înainte de 2002 l-am preluat, cred că mai demult.

– Apartamentele au fost cumpărate de angajații Serviciului?
– Da. Iar unii locuiesc în continuare acolo. Alții poate că nu. Oricine poate sta în acel bloc acum. E un bloc absolut normal, deținut de proprietarii apartamentelor, ca orice bloc.

– Noi știm că, prin contract, Primăria a păstrat spațiile de jos pe care le-a dat.
– Da, așa e. Spațiul Hexi Pharma n-a fost niciodată al nostru. De fapt, acum sunt multe firme acolo, la parter.

Aproape de Colectiv

Blocul cu sediul Hexi Pharma este la nici un kilometru de clubul Colectiv pe drumul care însoțește matca Dâmboviței.

Istoria are obiceiul să presare coincidențe pe care oamenii încearcă să le înțeleagă.

Imediat după Colectiv, afacerile Hexi Pharma au înflorit.

Afaceri pe care statul continuă să le ascundă.

În ziarul de mâine, noi dezvăluiri.

Comentarii (67)Adaugă comentariu

linoleano  •  9 iunie 2016, 20:23

Ieteteee, au aparut si postacii!!! Cum de abia acum au inceput ei sa denigreze ancheta? Auzi la ei: "vrem sport!", "lasa-ne" sau "ce rezolvi daca demonstrezi?".

sly  •  9 iunie 2016, 20:49

Este imposibilă coincidența numelor Hexi fiindcă Reg.Comerțului solicită o rezervare de nume înainte de înregistrarea firmei tocmai pentru a nu se crea coinidențe și erori materiale marca Reg.Com.

Ciocumic  •  9 iunie 2016, 22:47

Pai sic e cauta angajatii SRI de la paza acolo, daca blocul nu mai apartine SRI? Ia incercati sa intrati pe scara sa vedeti spectacol. Oricum nu e frumos sa deconspiri anumite blocuri unde locuiesc ofiteri ai unor servicii sensibile pentru Romania. nu ca cei puternici si interesati nu le-ar sti deja, dar mai stii, poate serviciul din belarus inca nu stia, sau cel din Kirgizistan... Zic si eu, nu bat pe nimeni.

undercover  •  9 iunie 2016, 23:00

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

STFB  •  10 iunie 2016, 0:50

Concluzia e ca SRI a preluat blocul cu tot cu parter , iar firma de la parter le aparține(a) prin terți . Restul e gargară...

mamaika  •  10 iunie 2016, 5:48

Un "articol" in care n-ati demonstrate nimic...

Paul S  •  10 iunie 2016, 6:15

Aha, deci blocul SRI cu Hexipharma e aproape de Colectiv! Senzationala descoperire,Tolontane (ca altfel nu te pot numi). Cand vii cu avionul pe Otopeni, la panourile indicatoare de pe alte aeroporturi scrie BCH!!!! Va dati seama? B, de la Belu si Bitang, C, de la Colectiv si H, de la Hexipharma! Senzational!!! Toate se leaga! Iar Tolontan a dezvaluit totul si se afla la cativa pasi de elucidarea misterului. Aceasta este cheia, BCH!!!! Mare atentie si vigilenta maxima!

sam  •  10 iunie 2016, 7:39

securistii de ieri,sri-isti de azi.naravurile auramas aceleasi . cine poate crede ca intimplator sediul companiei era CHIAR in acel bloc ?

Mihai Badea  •  10 iunie 2016, 9:57

@Sam: Desigur că ți se aprinde un beculeț. Întrebarea e ce faci după.

din provincie  •  10 iunie 2016, 20:07

D-l Tolontan: "@dragomir: ar fi dezastruos ca Hexi sa fi fost o firma acoperita a SRI. Pare absurd. A primit Condrea protectie si a diluat fara sa stie protectorii sai, indiferent cine au fost acestia? Nu avem nici o opinie despre asta. Sa lasam faptele sa vorbeasca in continuare". -Nu cred că Hexi Pharma a fost a SRI, ci că cotiza, undeva, sus. -Dar in blocul cu locatari din SRI (nu spun apartamente conspirative) nu puteau intra decât botezații de SRI. -Condrea n-a putut dilua fără să știe nucleul de sus. Aici, nu încap îndoieli. Serviciul e foarte bine poziționat în teritoriu. -Să observăm extraordinarul cinism al tuturor celor care au favorizat infractorul. Și l-au favorizat până la capăt (locul , de pe șosea, neacoperit de camere video; pe care, de unde îl putea ști Condrea ?) -***. D-l Tolontan e demn de toată lauda. Nicio critică, ci felicitări, pentru că a dezvăluit extraordinara murdărie, instrumentata de cei care și-au dat concursul. Foarte probabil, a avut încrederea celor care i-au servit informațiile, cele esențiale. Și, opinez, în vor ajuta de fiecare dată când va întâmpina greutăți în această anchetă. Pentru că sunt convins de ce spun, îi felicit călduros și pe aceștia ! D-le Tolontan, fii bărbat și nu mai cenzura comentariile, care nu sunt vulgare ! Nici acuzatii grave n-am formulat ! Doar, e la mintea cocoșului ! Dacă o faci, și sper că nu, le postez în altă parte. Oricum, în loc să fac altceva, poate mai util pentru mine, am acordat atenție blogului d-tale. Pentru că n-am niciun interes ocult. Doresc doar să se știe că oamenii nu pot fi păcăliți, sau furați etc, și să mai și aplaude. Indiferent de astea, te felicit ! Ancheta d-tale e una din cele foarte importante pentru România de azi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

din provincie  •  10 iunie 2016, 21:05

@ Tolontan D-le Tolontan, m-ai "bărbierit" pe undeva . În rest, și el foarte important, nu. Acest rest, e un avertisment pentru cei care vă pun bețe în roate. Ancheta va dovedi că partea "bărbierită", din comentariu, e adevărată. E la mintea cocoșului, că e așa. Nu are cum fi altfel. D-ta, d-le Tolontan, ai cerut, public, dezvăluirea responsabilităților, pentru blocarea a informațiilor din teritoriu ? Nu ți-ai pus întrebarea, cine a avut puterea de decizie și de corectarea, măcar pe șest, a "malpraxisului", pe care n-a făcut-o ? Aici, fiind vorba de 6 instituții ale statului (printre care, Min. Sănătății). În mod sigur, da ! Pentru că, corelând toate datele publice, e o intrebare de bun-simț, care se naște imediat în mintea omului. Darămite, in a unui gazetar de investigații, cu experiență (și relații). Opinez că ai avut, de la început, răspunsul, dar devoalarea trebuie să decurgă în mod "natural". Și așa, e bine ! Mincinoșii trebuie să-și facă numărul, și să fie prinși cu nădragii-n vine. Am să postez comentariul anterior, acolo unde nu îmi poate fi cenzurat, fără să te critic (doar cu mențiunea că a fost cenzurat, din motive tactice). Pentru că, repet, ceea ce faci e foarte important pentru noi, toți. Prietenilor adevărului, la care am trimis în comentariul anterior, le urez să aibă puterea de a face curățenie, în casa lor, spre binele lor și al nostru ! Lor, și d-tale, succes și numai bine ! Călduros, din provincie

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

din provincie  •  10 iunie 2016, 21:11

@ Tolontan Îți mulțumesc !

din provincie  •  11 iunie 2016, 0:59

România a fost atât de lovită și furată, din interior, până ce i s-a stricat giroscopul. Trebuie reparat, urgent, altfel intră întro derivă (degringoladă) și mai mare. Ce legătură poate fi între proiectul de unificare a SIE cu SRI, și actuala criză în care sunt implicate segmente foarte importante ale statului ? Unificarea, despre care a scris presa de alaltăieri că ar fi probabilă, pe care, simplu contributor, am reclamat-o, și eu, de multe ori, în comentarii, ar fi foarte bine venită. În statele care se respectă, această dihotomie nu există. Si despre MRU, am scris, pe baza informațiilor publice din ultimii 20 ani, că nu are ce căuta în funcția pe care o deține. Și acest fapt l-a consemnat presa de alaltăieri, după...ani grei de...tăcere !

din provincie  •  11 iunie 2016, 10:30

Am citit câteva articole (mult, peste 10) din presă. Trebuie să ai nervii tari. AFACAREA HEXI PHARMA E DE O TICĂLOȘIE GENOCIDARĂ, ÎN FORMĂ CONTINUATĂ, INIMAGINABILĂ. Dece ? După atâția ani, cei implicați au știut foarte bine ce fac (care e rezultatul). >>> Am citit și comentariile la acest articol, din blogul d-lui Tolontan. Cu excepția câtorva șmecheri, comantatorii au desființat alegațiile d-lui Marincea, actualul purtător de cuvânt al SRI (când mă mai hlizeam la emisiunile tv, era un gazetar la nu-mai-știu-care-canal). >>> Cu blogul d-lui Tolontan e comparabil numai Evenimentul zilei. În rest, foarte firave reacții publice la INIMAGINABILA ticăloșie, în formă continuată. >>> D-le Tolontan, când se va stinge (mușamaliza ?) INIMAGINABILA ticăloșie, va trebui să scrieți o carte. E destul să fie chiar și numai un colaj cu articolele de presă, și tot e bine. Un capitol, distinct, la urmă, ar trebui să conțină materialele diversioniste. >>> CEI IMPLICAȚI TREBUIE JUDECAȚI PENTRU ASOCIEREA LA UN GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, CU SCOPUL SĂVÂRȘIRII DE OMORURI CALIFICATE, ÎN FORMĂ CONTINUATĂ, GENOCIDARE-PE SCARĂ NAȚIONALĂ. PENTRU CĂ AU ȘTIUT PREA BINE CE FAC.

din provincie  •  11 iunie 2016, 10:33

D-le Tolontan, sunt păreri personale, dar care rezultă CU CLARITATE din informațiile publice.

din provincie  •  11 iunie 2016, 15:38

De ce am scris comentariile ? Printre altele, pentru că cunosc medici curați (oare câte % or fi ?), care, din această cauză, sunt, practic, săraci, marginalizați și priviți ca niște curiozități, de către "confrați". Ceea ce este EXTRAORDINAR DE AMORAL, IMORAL, NEDREPT. Pentru țară, ieri-azi-în viitor, paguba e extremă. Avem de-a face cu un stat care a abdicat, lamentabil, de la îndatoriri FUNDAMENTALE față de cetățenii plătitori de taxe și impozite, supuși legilor, facultative pentru arhitecții minciunilor-manipulărilor-jafului-victimelor nevinovate-subversiunii-destabilizării țării.

Birtas Daniel  •  13 iunie 2016, 14:16

*** Credem ca suntem asigurati daca cel "bun" ne conduce? In ultima vreme imi vine sa ma incred mai mult in hoti decat in oamenii cu putere in stat. :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează