Sunați la 112 ca să vă garanteze creditul! Ce-a ajuns să facă Ambulanța București pentru firma patronată de prietenul directoarei Alis Grasu

Firma Cars Tuning are 27 de contracte în valoare de peste 2 milioane de euro cu Ambulanța, care a girat creditul patronului companiei la Pireus Bank

joi, 7 iulie 2016, 6:55

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan

 

În toată lumea civilizată guvernele discută „paradoxul omului în urgență”.

Cum de ne reperează mai ușor Uber decât ambulanțele sau poliția dacă apelăm numărul de urgență?! Ce investiții sunt necesare ca să îmbunătățim sistemul de localizare a unui om aflat în pericol?

România vine cu o inovație.

Dacă ești prieten cu familia șefului Ambulanței primești un pachet de servicii extins!

Pentru Florin Adam, vâlceanul de 40 de ani care a fondat firma SC Cars Tuning SRL, Ambulanța București Ilfov a garantat credite bancare.

Cu ce garantează Ambulanța? Cu veniturile de la bugetul public, bineînțeles.


Fiul șefilor de la Ambulanță

Florin Adam a înregistrat compania firma SC Cars Tuning SRL în anul 2010.

El a fondat firma împreună cu un amic, Constantin Popescu, și cu Remus Ieremia, fiul lui Răzvan Ieremia de la Astra Asigurări.

Și mai există încă un prieten, nu în firmă, dar la vedere.

Numele său este Tudor Alexandru Grasu, fiul lui Alis și Cristian Grasu.

Alis Grasu este directorul general al Ambulanței București-Ilfov, iar soțul său a fost timp de 5 ani director medical în aceeași instituție, până în 2014. În prezent, este președinte al Asociației Serviciilor de Ambulanță din Romania și se ocupă de proiectele ministerului cu Banca Mondială.


90% dintre contracte, cu Ambulanța

Cars Tuning face revizii și reparații de mașini. Pentru instituții publice, în primul rând.

Are 30 contracte de întreținere a parcului auto, în valoare de aproape 3 milioane de euro.

27 dintre aceste contracte sunt cu Ambulanța, în valoare de peste 2 milioane de euro.

Cars Tuning mai are în portofoliu două contracte cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (197.983 euro) și un contract cu Administrația Prezidențială, în 2014 (17.009 euro).

Povestea contractului dintre Cars Tuning și Ambulanță a fost descrisă pe larg în 2012 de către ziarul Național.

Jurnaliștii au remarcat prezența contractelor de 700.000 de euro.

De atunci, pachetul de avantaje al patronului a crescut.

Girul și cele două obligații

Pe 22 aprilie 2014, SC Ambulanța București-Ilfov primește o notificare de la Piraeus Bank România SA prin care este anunțată că, începând din acea dată, va efectua toate plățile derivând din contractele încheiate de Ambulanță cu SC Cars Tuning SRL.

Asta în virtutea a două obligații:

1.– Contractul de credit nr. 67370 din data de 16.04.2014, în baza căruia banca are asupra împrumutatului o creanță de 445.000 lei, echivalentul a 100.000 euro.

2. Contractul de Ipotecă Mobiliară nr. 67370.3 din data de 16.04.2014, conform căruia au fost ipotecate în favoarea băncii toate sumele datorate de Ambulanță.

În 2014, Piraeus Bank notifică Ambulanța că va plăti creditele Cars Tuning
În 2014, Piraeus Bank notifică Ambulanța că va plăti creditele Cars Tuning


Încă o cerere

Lucrurile iau viteză.

Afacerile cresc, creditele la fel, garanțiile se extind.

Un an mai târziu, Cars Tuning depune la Ambulanță o altă cerere în vederea aprobării ipotecării.

Florin Adam solicită acordul pentru ipotecarea sumelor ce li se cuvin conform Acordului Cadru de Servicii nr. 260/19.05.2015.

El vrea garantarea creditului contractat la Piraeus Bank cu contractul în valoare de 990.000 lei, echivalentul a 224.000 euro.

Cererea acord în vederea ipotecării făcută de SC Cars Tuning SRL
Cererea acord în vederea ipotecării făcută de SC Cars Tuning SRL
13-20160706_180858
Document din 2015 prin care Ambulanța își dă acordul pentru ipotecarea unor sume dintr-un contract încheiat cu SC Cars Tuning

Cererea se aprobă.


Shooting cu Maserati

Lucrurile iau viteză.

Am mai scris asta ceva mai sus, dar acum accelerația e totul.

În aprilie 2016, Florin Adam face o sesiune foto cu noua lui mașină Maserati.

Ce pachet avantajos ca o instituție sanitară publică și strategică deopotrivă să garanteze cu veniturile sale acumulate din impozite pentru creditul unui partener de afaceri!

vancea_
Același service își face reclamă cu un Maserati și vedeta TV Roxana Vancea

Ce se întâmplă dacă firma nu prestează și Ambulanța vrea să rupă contractul? Sau dacă firma, independent de buna-credință a oricui, dă faliment?

Patronul firmei e ”prietenar” cu de oamenii din Ambulanță. Postează imagini cu el în rol de voluntar al Ambulanței la meciurile de fotbal.

„Ați auzit că aș fi intrat cu Ambulanța la meciurile Stelei? Păi, eu am contract cu Shell-ul și stau la lojă la fiecare meci. Pot să vă zic și numărul lojei, 216, în permanență stau numai acolo”Florin Emilian Adam, Cars Tuning

„Dacă nu repar, nu-mi datorează nimic!”

Vorbește Florin Adam, asociatul Cars Tuning.
Adam

– În 2014, Ambulanța a garantat un credit de-al dumneavoastră.
– Piraeus Bank a solicitat Ambulanței acordul ca sumele derulate de mine să fie plătite direct în contul de trezorerie de la Piraeus.

– Pe 22 aprilie 2014, Ambulanța a primit notificare de la Piraeus…
– Să vireze plățile pe care le au către Cars Tuning direct în contul respectiv. Eu am luat un credit de la Piraeus. Ei, ca orice bancă, zic „Trebuie să rulezi totul prin mine”. Eu puteam, după ce luam creditul, să deschid în altă parte, să spun la Ambulanță „Băi, virezi în contul acela!”. Banca a solicitat ca banii pe care Ambulanța avea să mi-i dea să fie virați în contul X. Ei nu au garantat cu banii lor, ci cu soldul pe care-l au către mine, rulat prin acel cont.

– Dacă dumneavoastră dați faliment, nu prestați, ce se întâmplă?
– Păi, ei n-au girat cu valoarea contractului de licitație, ci cu sumele pe care mi le datorează lunar! Dacă eu nu repar, nu-mi datorează nimic! Dacă eu nu repar nimic, ei nu trebuie să plătească nimic. Nu se girează cu tot contractul acela.

– Lucrați cu Volkswagen, cu Fiatul, aveți parteneriate cu ei?
– Am și cu Porsche, și AutoItalia, am și din Germania…

– Ce legătură e între dumneavoastră și Tudor Alexandru Grasu?
– Aaa, păi, a avut el o mașină de vânzare și a dat-o la Iași. E o prietenie, da, n-are nicio treabă. Nu pot să neg că, na, ne știm, o dată la 6 luni ieșim la o bere. Toată lumea vorbește că aaa, faceți nu știu ce. Gurile rele, știți cum e cu ele…

 

Contract atribuit fără anunț de participare

Ultimul contract semnat de Ambulanță cu service-ul din bulevardul Timișoara este încheiat pe 8 iunie 2016 în urma unei negocieri directe, fără anunț de participare pe SEAP.

Justificarea procedurii rapide este următoarea: „Situație de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condițiile stricte stabilite în directivă”.

„Poate este contract pe o săptămână-două, până intră în vigoare celălalt contract. E negociere între cele 3 firme care participă de fiecare dată. Vin fel și fel de oameni care depun contestații, unele sunt OK, altele nu sunt OK, asta nu e treaba mea, și, ca să nu rămână descoperiți pentru 2 săptămâni”, explică patronul.

Și continuă: ”În aprilie-mai a demarat licitația pentru un an de zile. La sfârșitul lui mai s-a terminat contractul pe 12 luni”.

”Depunându-se contestații, s-a făcut această urgentare pentru a nu rămâne ei descoperiți pe 2 săptămâni. Pentru revizii sau chestii minore, până se atribuie noul contract, nu pot sta mașinile o săptămână-două fără revizie”, spune Adam.


Ambulanța are propriul service


„Contractul cu firma Cars Tuning este decizia directă a lui Alis Grasu”, afirmă o sursă din interiorul instituției sanitare.

„În plus, ceea ce face firma ar putea să facă și garajul nostru. Ambulanța are propriul atelier auto, dotat cu diagnoză, elevatoare și stand de frânare. Avem inclusiv mecanici calificați”, adaugă omul din Ambulanță.

Ambulanța apare pe listele de service-uri auto din București cu prestări servicii.

Ce face Cars Tuning pentru Ambulanță?

Vorbesc chiar cei implicați.

„Ambulanța are un service, unde repară FIAT-urile, Ducato, FIAT Punto, și mașinile mai vechi. Ei au două rampe… Atenție, nu toate mașinile sunt la mine! Am 30 și ceva de Volkswagen-uri și 7 Citroen-uri. De 3 ani de zile, ei repară FIAT-urile”Florin Emilian Adam, Cars Tuning

 

„Nu au nici oameni pregătiți să facă ce facem noi. N-au nici oameni, nici capacitate. Tot timpul, la licitații la ei vin niște oameni care n-au nicio treabă cu ele. Dar, na, dacă ăia au cel mai mic preț, asta e!”Florin Emilian Adam, Cars Tuning

Doi prieteni

share

Pe 22 iunie, Grasu junior și Adam au distribuit același anunț al vânzării mașinii primului, un Subaru Forester de 11.000 de euro

 

Legătura dintre patronul Florin Adam și Tudor Grasu, băiatul directoarei, este la vedere.

Sunt amici.

Pun ambii pe facebook anunțuri de vânzare de mașini, sunt des văzuți amândoi, la fel de des precum staționează mașinile Ambulanței în curtea lui Cars Tuning din bulevardul Timișoara nr. 161.

„Nu suntem prieteni de familie, dar ne ştim de câţiva ani, mai ieşim la o bere din când în când, dar extrem de rar. Dar nu se pune problema că i l-am recomandat eu mamei mele. Nu cred că are vreo legătură că mama e manager la Ambulanță și are contracte cu Cars. Parcă au fost nişte licitaţii. Nu mă pricep. Nu vorbesc cu mama pe teme de genul ăsta”Tudor Alexandru Grasu, fiul lui Alis Grasu

„Noi, în interior, știam de multă vreme că firma asta e favorizată, dar documentele de garanție ne-au dat peste cap! N-am auzit să se mai întâmple așa ceva la o instituție bugetară, mai ales la una din subordinea Ministerului Sănătății”, spune sursa din Ambulanță.

Vorba lui Patrick de Hillerin, în „Cațavencii”, toată lumea știe și tace. Asta face parte din „neputința indusă”.

Iar garanțiile merg înainte.

„Adam a distribuit şi el oferta mea cu acel Subaru pe care îl aveam de vânzare. Era maşina mea”Tudor Alexandru Grasu, fiul lui Alis Grasu

 

Alis Grasu: „Nu am făcut nimic împotriva interesului public”

Managerul general al Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, Dr.Alis Grasu participa la o defilare a salvarilor din toata tara, cu ocazia Zilei Nationale a Ambulantei, organizata de Asociatia Serviciilor de Ambulanta din Romania si Federatia Nationala Sindicala "Ambulanta" din Romania, in Piata Constitutiei din Bucuresti, marti, 28 iulie 2015. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Managerul Societăţii Ambulanţa Bucureşti-Ilfov susţine că cererea de ipotecare a Cars Tuning a primit avizul de legalitate de la Direcţia juridică a instituţiei

– Doamnă manager, vă rugăm să ne explicaţi de ce instituţia pe care o conduceţi a fost de acord, în urmă cu doi ani, să preia obligaţiile financiare ale unei firme cu care aveţi relaţii contractuale? De ce aţi girat un credit de o sută de mii de euro făcut la bancă de Cars Tuning?
– Nu văd unde este problema. Cererea de ipotecare a primit avizul legal de la Direcţia juridică. Şi Direcţia economică şi-a dat acordul… Eu am fost ultima persoană care a aprobat cererea…

– Este normal ca o instituţie publică să preia creditele bancare ale firmelor private?
– Noi am fost de acord să plătim ratele la bancă din banii pe care-i datorăm firmei respective. Nimic mai mult.

– Dar astfel Ambulanţa şi-a asumat riscul de a rămâne cu creditul. Ce faceţi dacă firma dă faliment sau nu mai sunteţi mulţumită de serviciile ei şi doriţi să reziliaţi contractul? Plus suspiciunile asupra atribuirii contractelor următoare… Există un interes direct de a colabora în continuare cu Cars Tuning…
– Nu am făcut nimic împotriva banului public. De când sunt în această funcţie am cerut transparenţă totală.

4 contracte, toate ipotecate la bancă

– Ultimul contract cu Cars Tuning a fost încredinţat luna trecută în urma unei negocieri directe fără publicarea anunţului de participare. Motivul invocat a fost situaţia de urgenţă, care presupune o calamitate sau război!
– Urgenţa a constat în faptul că licitaţia deschisă s-a lungit şi a trebuit să apelăm la negociere directă pentru a nu bloca activitatea instituţiei. Avem nevoie de ambulanţe valide.

– Iniţial, aţi girat cu două contracte a căror valoare totală depăşea 500.000 de euro. Anul trecut aţi prelungit preluarea ipotecii, garantând cu un nou contract, de aproape 200.000 de euro. De ce nu a fost stins creditul bancar?
– Deoarece nu toţi banii ajung la bancă. Pe noi ne anunţă Cars Tuning când doresc să le virăm lor banii sau când doresc să-i virăm pentru credit.

– Şi acum mai plătiţi rate?
– Da.

„Supraveghem cum lucrează Cars Tuning”

– Sunteţi mulţumită de felul cum prestează Cars Tuning?
– În mare, da. Relaţia cu mecanicii auto este dificilă pentru fiecare dintre noi, mai sunt cazuri în care îi împingem de la spate pentru că noi dorim ca ambulanţele să reintre pe traseu cât mai repede. Dar să ştiţi că am delegat câte un reprezentant al nostru în fiecare atelier auto cu care avem contracte! Sunt supravegheaţi cum lucrează, ce schimbă, cât costă şi fiecare deviz este verificat de trei oameni. La orice deviz care depăşeşte cinci mii de lei trimit o comisie la service pentru verificarea oportunităţii lucrărilor. Nimic nu este nemonitorizat.

– Există vreo relaţie între dumneavoastră sau membrii familiei dumneavoastră şi patronii Cars Tuning?
– Nu. După atâţia ani de colaborare am ajuns să ne cunoaştem, dar nimic mai mult.

– Nici între fiul dumneavoastră, Tudor Alexandru, şi Cars Tuning?
– Nu. Nu cred.

– Ştiţi că fiul dumneavoastră vinde maşini cu ajutorul lui Florin Adam?
– Nu înţeleg ce vreţi să spuneţi…

– Promovează aceleaşi maşini pe net. Ultimul exemplu este un autoturism Subaru.
– Şi asta ce poate să însemne?! Probabil că au ajuns să se cunoască şi să se ajute uneori. Nu cred că este vorba de mai mult…

177 de sanitare cuprinde parcul auto al Ambulanţei Bucureşti-Ilfov


40 de ambulanţe se aflau ieri în reparaţii

CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în dosarul dezinfectanților diluați Hexi Pharma + neregulile din sistemul medical românesc

Ministerul Sănătății sesizează Parchetul după un control la Spitalul de Oftalmologie! „Au fost constatate mai multe nereguli”

O altă știre din sănătate.

Investigația începută de Gazeta Sporturilor la Spitalul de Oftalmologie a fost continuată de o verificare a Corpului de Control din cadrul Ministerului Sănătății, care va sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

„În urma unei acțiuni a Corpului de Control al Ministerului Sănătății au fost constatate mai multe nereguli în ceea ce privește contracte de închiriere între unitatea spitaliceascăși mai multe societăți comerciale”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății.

Care concluzionează: „Având în vedere constatările controlului, raportul va fi înaintat de Ministerul Sănătății către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru analiza existenței unor posibile fapte de natură penală”.

Cele două episoade ale investigației:

Comentarii (83)Adaugă comentariu

catalin  •  7 iulie 2016, 7:16

....buna dimineața, Acest articol îmi dovedește ca nu mai am cum sa revin în Romania; ca am făcut o alegere buna pt familia mea. Ca locuim departe de mizeria care nu se va curata niciodată. Din spatele acestor nemernici vin copii lor care vor continua sa facă ce au învățat de la părinții lor. o zi buna!

Eu  •  7 iulie 2016, 7:23

Nu știu care este legătura dintre dintre aceasta companie si Ambulantă. Nu știu dacă fac ceva incorect. Ceea ce știu este ca orice banca, in momentul in care iei un credit pe firma, îți solicita sa le indici principalii clienti, pentru a-i notifica sa îți plătească prin contul deschis la banca respectiva. Așa pot sa își asigure retrageri conform contractului, direct din contul tău curent, in baza înțelegerii dintre cel creditat si banca. Aceasta este o practica absolut uzuala. Faptul ca ești prieten cu cineva nu cred ca poate sa te condamne pur si simplu. Acestea sunt argumente de curtea școlii. Desigur, orice argumente rezonabil trebuie luat in seama, dar cele doua nu sunt, mai ales cel cu banca. Prezentarea acestora in forma din textul dumneavoastră reduce încrederea noastră in argumentele reale. Va rog sa încercați sa fiți corecți in a ne arată ceea ce chiar nu este in regula si mult succes in aceste anchete care cu siguranța au adus si rezultate pozitive.

Mihai Badea  •  7 iulie 2016, 7:30

Din documentele prezentate nu rezultă că Ambulanța ar avea obligația achitării creditului dacă relația contractuală cu Cars Tuning încetează. Încredințarea directă probabil că putea fi evitată printr-o mai bună planificare. De văzut poate dacă prețul serviciilor a fost semnificativ diferit de prețul obișnuit.

tan-tan  •  7 iulie 2016, 8:10

Asa mai da bre nea Tolo...#mergemdupasistem...dar de concurenta lui Hexi nu mai zici nimic?Lasi lucrurile asa neterminate?Sa zicem ca n-ai bani de analize, nu-i problema, nici nu trebuie sa le mai analizezi...iti garantez ca sunt conforme, dar...dar o analiza pe SEAP nu implica costuri.Sau iti este frica? Vorba prietenului Patraru :" Zi domnle drept ca ti-e frica, ca are sustinere, ca nu te MUSCA...ce naiba.Fii corect!" Cat despre articolul de azi...E un fas! Daca A are contract cu B si B are sa-i dea bani lui A atat de multi bani incat sa acopere creantele lui A catre o banca, aceasta poate notifica pe B sa-i viteze pana la 1/3 din suma pe care B o datorează lui A...

Sorin Manea  •  7 iulie 2016, 8:15

Sintagma "bani publici" nu inseamna mare lucru pentru destui romani. Intr-o tara in care statul e cel mai mare angajator si intr-un mediu economic in care statul e si legiuitor si arbitru si jucator, a vorbi despre "bani publici, banii statului" poate crea impresia ca astia sunt niste bani ai statului, aparuti de-nu-stim-unde in buzunarele lui, deci n-avem noi treaba, sa faca statul ce-o vrea cu ei.... Sintagma asta rupe legatura dintre contribuabil si cheltuitor, facand din ultimul stapanul discretionar al banilor primului.

Gabriel Dumitriu  •  7 iulie 2016, 8:21

Modul in care dvs prezentati situatia de fapt este tendentios. Nu vorbesc de modul in care au fost atribuite contractele catre service-ul auto, ci despre faptul ca prin cesionarea veniturilor dintr-un contract nu se preiau ratele sau creditul cedentului. Pt ca de fapt asta s-a intamplat. Este ceea ce ati omis, voit sau nu, sa spuneti in articol. Banca a notificat Serviciul de Ambulanta sa faca plata in contul deschis pe numele Cars Tunning la banca respectiva, cont asupra caruia banca a instituit o ipoteca mobiliara pentru a avea prioritate la recuperarea eventualelor obligatii ale Cars Tunning fata de alte obligatii pe care acesta le- ar datora unor terte persoane. Aceste lucruri le stie orice persoana care a avut o relatie cu o banca din postura de reprezentant al unei persoane juridice sau a lucrat intr-o banca. V-am urmarit si citit toate articolele despre Hexi Pharma sau despre spitalul de Oftamologie ori despre modul in care se organizeaza licitatiile. Insa daca si articolele acelea au fost tratate ca acestea, nu stiu daca realitatea din sistemul de sanatate romanesc este cel prezentat de dumneavoastra. Daca veti continua in acest mod reputatia dumneavostra este afectata. Iremediabil.

dana  •  7 iulie 2016, 8:34

sa fim seriosi, aia doi sint piretenari la intimplare, e doar o coincidenta ca unul dintre ei a luat un mega credit gras pe baza cleintului sau cel mai gras, care e mama prietenului sau... Parca e "dineu cu grasi" aici, si noi sintem prostii.

The Insider  •  7 iulie 2016, 8:37

Un pic cam incalcita afacerea si nici prea bine dezvoltata jurnalistic - ma refer la lipsa unor detalii si a unor puncte de vedere independente , ce pot intari sau nu cele descoperite de dvs. sau , cine stie , releva alte dimensiuni ale activitatii curente a persoanei vizate - dar un inceput , totusi.... Mi-as pemite sa va sugerez si alte piste , valabile nu doar pt SABIF ci si pt SAJ-uri din Romania , cum ar fi : 1. In urma deciziei secretarului de stat Arafat toate licitatiile pt combustibili si asigurari sunt derulate la nivel national , SAJ-urile primind , se pare buget distinct pt acestea. Cat de legal este si ce se poate afla despre preturi si castigatori ? Care sunt conditiile sau termenii contractului asigurator , caci in momentul derularii si/sau intrarii in vigoare a despagubirilor si efectuarii reparatiilor masinilor timpii de asteptare si conditiile puse de prestatorii servisarii sunt absolut incredibili ( nu se apuca de reparatii pana nu au acceptul asiguratorului si confirmarea acestuia de plata, nu efectueaza decat reparatiile aprobate si indicate de asigurator samd , lucruri ce duc la imobilizarea unei masini si peste 30 - 45 de zile efectiv, lucratoare , nu calendaristice ! ) 2. Care este explicatia pt care , desi contractele de achizitii initiale ale ambulantelor stipulau expres acest lucru , sunt judete care nu au pe teritoriul lor reprezentante sau macar service autorizat de producator , SAJ-urile fiind nevoite sa efectueze reparatiile in unitati din judete de multe ori nici macar vecine, cu distante insemnate intre ele ? 3. Se poate totusi afla cine este in spatele STS ca beneficiar si , poate , chiar prestator al transmisiilor de date cerute atat de imperativ de Dr. Arafat ? Care sunt de fapt costurile si la ce mod se regasesc acestea in cheltuiala ambulantei sau a STS-ului ? Exista o licitatie pt aceasta ? Care sunt termenii acesteia ? Care este stadiul implementarii sistemului de telemedicina la nivelul SAJ/ SMURD , care sunt costurile logistice si cine este beneficiarul contractului( contractelor )? 4. Care sunt centrele de pregatire formare profesionala autorizate de MS si care va fi sursa banilor destinati pregatirii/formarii profesionale a personalului SAJ ? Care este motivul pt care , desi intrata in vigoare dupa lege , pregatirea/atestarea personalului medical mediu ( asistentii medicali ) din SAJ-uri nu a inceput ? Sunt cumva acestea sub tutela/acoperirea unor centre universitare si/sau centre de pregatire SMURD ? Care este nivelul de implicare a Fundatiei SMURD ? 5. Puteti afla care este situatia managerilor SAJ-urilor - ma refer la cei care au castigat concursul ( concursurile ) pt post - cat si a celor numiti interimari de catre Dr. Arafat ? Se stie care sunt conditiile interimatului , exista insa si vreo explicatie valida in cazul descoperirii unor eventuale abateri de la lege ? Ar mai fi multe de intrebat , si mai multe de aflat insa , dupa umila mea parere , sunteti pe cale sa declansati al 2-lea tsunami jurnalistic pe un subiect ce va incepe in mod inevitabil cu cativa acari Pauni - a se intelege ”***” ce au inteles sa execute aplecate cu fruntea pana la podea ordinele date de un sistem sau un personaj ,in asa fel incat au ajuns sa priveasca lumea cu fundu-n-sus si sa mai si creada ca asta e starea naturala a lucrurilor ! Din pacate , pe langa surse din interior si o documentare temeinica , precum si o intelegere a ceea ce ar trebui sa fie acest sistem pt cetateni , va trebui sa va luptati si cu confratii dvs de breasla , prinsi - sunt convins doar 90% - fara voia lor intr-un joc de imagine promovat , recunosc , impecabil de catre un personaj ce nu este nici pe departe asa cum este infatisat ! Sunt convins ca intelegeti la cine fac referire..... Nu-mi ramane decat sa va urmaresc mai departe si sa va doresc spor in tot ce v-ati propus... cine stie , poate veti reusi ....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Aeruia  •  7 iulie 2016, 8:45

Referindu-ma la parte cu banca prezentati o simpla operatiune de cesiunde de creanta in urma garantarii unui contract de credit ca fiind ceva nemaivazut si nemaiauzit. Este ceva normal si institutia publica nu se angajaeaza sa achite creditul, se angjajeaza ca facturile emise de firma X in urma derularii contractului cesionat sa le achite in contul X indicat de banca. Banca poate folosi apoi acesti bani pe baza contractului de cesiune pentru a-si recupera ratele restante... Despre restul din pacate e ceva normal in Romania, dar ati stricat tot cu aberatia aia despre banca. Fie sunteti neinformat, fie prezentati la modul OTV pentru mai multa audienta.

Alex  •  7 iulie 2016, 8:57

Salut Catalin, Titlul articolului este manipulator.... am lucrat 6 ani in sistemul bancar iar conditiile de rulaj sunt frecvente la fel ca si ipoteca pe creante, in contractele de credit pentru persoane juridice. In baza acestor contracte se emit facturi iar platile acestor facturi trebuie facute in conturile deschise la banca creditoare. Ambulanta Bucuresti nu a girat cu nimic ,doar face platile aferente unui contract comercial intr-un anumit cont bancar. Inainte sa scrieti articole inepte va rog sa va interesati... Apropo cei 6 ani lucrati in banca au fost ca administrator credite persoane juridice 😊. Daca aceste contracte au fost obtinute repectand toate legile achzitiilor publice este cu totul alta mancare de peste. Multumesc, Alex

alin  •  7 iulie 2016, 8:59

D-le Tolontan, ati avut anchete bune si decoperiri importante legate de furturile din sistemul public dar aici in cazul asta chiar dati cu bata in balta.Probabil si din faptul ca nu ati avut o persoana documentata pe segmentul asta.Personal lucrez ca economist intr-o societate comerciala si pot sa va spun sigur ca este o practica foarte uzuala la obtinerea unui credit sau a unei linii de credit ca banca sa-ti ceara sa cesionezi unele contracte pe care tu le ai cu diversi terti .Aceasta cesiune se refera strict la sumele datorate de catre acesti terti catre debitorul bancii si atat.In speta de fata daca Ambulanta nu datora sume societatii cesiunea nu se activeaza.Toate bancile fac asta.In acest caz d-voastra ati incercat sa faceti un caz spectaculos inducand cititorii in eroare si nu ar trebui sa mergeti in directia asta.Una este sa cesionezi niste incasari viitoare alta e sa garantezi .Apreciez ce faceti dar nu trebuie sa mergeti spre ridicol deoarece va pierdeti din credibilitate.

geo  •  7 iulie 2016, 9:04

"Sursele" astea au avut cumva belele cu șefii pe care îi dau în primire, pe unde pot și ele...Să zicem angajați sancționați din nu știu ce motive ori frustați pentru nu știu ce anume. Nu de alta dar, dincolo de anumite aspecte, amiciția fiului șefei Ambulanței cu patronul firmei, faptul că Ambulanța face anumite plăți directe către banca de la care firma a luat credit, o negociere directă pentru o perioadă scurtă de timp...nu se scrie nimic concret despre posibile nereguli in atribuirea si derularea contractului intre Ambulanta si firma asta.

curly  •  7 iulie 2016, 9:05

@tolo: tura asta ati dat-o in balta. grav. ma mir cum de un tip ca tine care a condus institutii si dpdv financiar n-are habar ca cesiunea unei creante este business as usual. OK, v-a ajutat si madam directoare cu raspunsurile ei, care e habarnista pe ce semneaza, dar subscriu la ce a zis mai sus Gabriel Dumitriu: oare ce mai ramane valabil din restul articolelor de la Hexi Pharma incoace. sunt trist

Braunica  •  7 iulie 2016, 9:06

Nu e nimic ilegal. E acelasi sistem cu cei care au credit si primesc salariul prin banca la care au creditul. Pur si simplu banca isi asigura un control asupra (sau a unei parti din) veniturilor celui imprumutat. Restul - ca-si prieteni, ca nu-s, ca vand masini etc. nu e ilegal.

Darius  •  7 iulie 2016, 9:16

La Tg. Carbunesti ambulanta e folosita pentru aprovizionare cu tigari a angajatilor spitalului, asta in timp ce la o urgenta la o distanta de 3 km salvarea ajunge in 30 min. Acelasi spital, declarat cu surle si trambite UPU, adrenalina nu exista pe stoc ci se aprivizioneaza prin telefon. Deschideti d-le Tolontan si o ancheta privind modul in care se fac angajarile in sistemul medical in special in zona de asistente,moase, infirmiere. Multe astfel de posturi au fost ocupate de absolvente a unei postliceale locale, condusa de.... surpriza http://www.gorj-domino.com/scoala-de-nursing-christiana-fabrica-de-asistente-medicale-a-doctorului-tarziu/ Ar trebui extinse acest gen de anchete la toate nivelurile...

vlad  •  7 iulie 2016, 9:51

Tolo - te urmaresc de mult timp cu placere, dar aici ai gresit-o flagrant. Eu sunt jurist si as vrea sa explic in cateva randuri de ce procedeul dintre Ambulanta si Service este unul uzual si care nu ascunde nimic periculos. X este beneficiar al serviciilor (Ambulanta) si Y este prestatorul (Serviceul). Intre ei exista un contract in baza caruia X plateste valoarea serviciilor. Y doreste sa ia un credit bancar, iar banca ii solicita garantii. Printre clasica ipoteca pe bunurile companiei, pe conturile bancare, etc. exista si posibilitatea ca Y sa aduca drept garantie creantele pe care le va detine impotriva lui X. Altfel spus, intrucat Y va fi indreptatit la sume de bani de la X in schimbul prestarii serviciilor, Y hotaraste sa ofere bancii dreptul de a incasa chiar ea aceste sume. Metoda asta de garantare e prevazuta inclusiv in Codul Civil, read about it. Am citit si notificarile de la banca catre Ambulanta - banca nu executa Ambulanta in contul serviceului auto; ci doar ii spune - intrucat eu am drept asupra creantelor lui Y fata de tine, plateste-mi mie direct acei bani, nu ii mai plati serviceului. Iar de fiecare data cand ambulanta ar face o plata bancii, datoria sa fata de service s-ar stinge in acel moment.

dan  •  7 iulie 2016, 9:51

Firma a primit creditul in baza contractelor cu ambulanta, care a si preluat ipoteca mobiliara. daca ar fi fost vorba doar de un simplu transfer de bani nu trebuiau atatea acorduri si hartii. Problema apare din punctul meu de vedere asupra obiectivitatii atribuirii contractelor de catre ambulanta dupa semnarea acestui acord cu firma.

dan  •  7 iulie 2016, 9:56

Vad aici diverse comentarii ca nu-i nimic in neregula, ca banca a dorit sa-si asigure un control asupra veniturilor clientului. Domnilor, creditul si notificarea de la banca au aceeasi data, iar daca amblanta nu garanta cu contractele, clientul nu primea creditul! E clar! E preluare de ipoteca mobiliara!

Un roman cu copil  •  7 iulie 2016, 9:57

Buna ziua domnule Tolontan! Apreciez foarte mult munca dumneavoastra si a echipei dumneavoastra! Cand aveti timp poate faceti o investigatie asupra motivelor pentru care in sectorul 4 al Municipiului Bucuresti, capitala Romaniei, nu exista nicio gradinita de stat cu program pe timpul verii, in conditiile in care, din cate am inteles, inspectoratele scolare de sector au fost OBLIGATE, sa asigure acest serviciu. Nu ne raman decat gradinitele particulare unde tarifele sunt exorbitante iar copii nostri pot fi cel mult saci de box, nu fiinte care trebuiesc modelate! Cu respect!

gabi  •  7 iulie 2016, 10:01

Domnule Tolontan, va supun atentiei tot o tema legata de sistemul de sanatate, prin comparatie: sistemul de acces auto si parcare in spitale. 2 cazuri: Spitalul 2 CFR, cati bani incaseaza din acest serviciu, versus, spre ex. Spitalul Bagdasar Arseni sau Obregia unde acesti bani merg la alte firme, nicidecum la spital. Foarte interesant !

Iocan  •  7 iulie 2016, 10:02

In In spitalele din Bistrita se testeaza dezinfectanti adusi din Franta. Pe pielea cui? Vezi articol: http://www.timponline.ro/materiale-dezinfectante-speciale-aduse-din-franta-de-sju-bistrita/

alex  •  7 iulie 2016, 10:18

nu inteleg.....este o practica uzuala ca atunci cand iei un credit sa notifici clientii sa iti plateasca intr-un anume cont, deschis la banca respectiva.... si se iau in considerare doar sumele de bani datorate prin facturi propriu zise - nu prin contracte cadru. nu am vazut niciodata sa aiba pretentii banca catre contractul cadru....ci doar catre seviciile efectiv realizate si facturate. mi se pare cam tras de par articolul, desi sustin lupta dvs impotriva sistemului. poate ca ar fi trebuit prezentat un pic sub alta forma - contractul de atribuire directa, ala e punctul fierbinte aici...garantarea creantelor nu inseamna nimic.

constantin.s  •  7 iulie 2016, 10:21

Domnule Tolontan, de data asta trebuia sa intrebati si un avocat/jurist. V-ar fi spus ca Ambulanta nu pierde/castiga nimic din toata tarasenia cu banca. Ba mai mult, daca banca notifica Ambulanta despre ipoteca asupra creantei, banca este obligata sa faca plata sumelor datorate in acea modalitate. Este vorba doar de cui ii sunt remisi banii datorati, nu de crearea unei alte obligatii. Daca ambulanta nu avea sa dea nici un leu, ramanea sa nu dea nici un leu; daca avea de plata 1 leu sau un milion, ii achita catre banca. Firma in discutie nu poate sa ceara vreun leu in plus de la ambulanta; daca, in schimb, ambulanta nu ar plati catre banca, ci catre firma, banca ar avea dreptul sa ceara banii de la ambulanta. Codul civil explica clar in art. 2400-2401.

marius  •  7 iulie 2016, 10:26

De fapt, aici banca a fost prostita. Sa va explic de ce. Acordul-cadru nu creaza nicio obligatie pentru autoritatea contractanta de a achizitiona produse sau servicii de la firma respectiva. Asadar, exprimarea autoritatii contractante potrivit careia isi exprima acordul pentru ipotecarea sumelor ce ar proveni din acordul-cadru, este un mare fas. Aici prostii sunt cei de la banca. Si sunt prosti facuti gramada daca au dat un credit pe baza unui acord comercial de principiu (acest acord nu creaza nicio obligatie pentru autoritatea contractanta de a cumpara). Este o practica a societatilor comerciale de a gira anumite credite pe termen foarte scurt cu sumele ce se vor incasa din facturi la termen. Dar aici, garantia este factura in sine, adica ceva concret, un document care creeaza obligatia de a plati a beneficiarului. Sincer, cineva ar trebui sa ii traga la raspundere pe cei de la banca. Asta e o gafa monumetala.

Catalin  •  7 iulie 2016, 11:18

D-le Tolontan, Eu sunt unul dintre fanii dumneavoastra, va admir pentru ceea ce faceti si de aceea va scriu pentru a va atrage atentia asupra unui aspect: Contractul prezentat este perfect legal; lucrez intr-o banca in zona de finantare corporate si am vazut foarte multe astfel de notificari; clientii mari vin cu contractele incheiate cu diverse companii (publice sau private) le pun in garantie iar banca notifica compania respectiva sa plateasca in contul deschis la banca al firmei care ia creditul; asta este tot, platile se fac in baza prestarilor de servicii/livrarilor de bunuri conform contractului; debitorul cedat( in acest caz Ambulanta) nu are alta obligatie decat sa plateasca sumele datorate in contul firmei deschis la Banca care a dat creditul; in nici un caz Ambulanta preia creditul sau garanteaza acest client; contractul este prezentat de client la banca si banca il accepta sau nu, Ambulanta nu are habar de acest lucru pana cand nu este notificata de banca strict pentru a plati in contul precizat; va scriu ca sa intelegeti ca argumentele dumneavoastra nu au nici o baza si este pacat pentru ca atrag umbre si asupra articolelor anterioare care au fost foarte bune si tintite; chiar nu este cazul sa dati singuri munitie detractorilor care atat asteapta ca sa poata ingropa toata aceasta investigatie.

Marius  •  7 iulie 2016, 11:34

Treaba cu banca nu este de acuzat. Fie nu cunoasteti procedura, fie ati lasat-o asa pentru ca da mai bine la audienta. Anchetele voastre au zguduit sistemul, dar nu trebuie sa va dati cu parerea fara sa consultati pe cineva de specialitate daca nu aveti expertiza financiar-bancara. Lumea are pretentii de la voi deja si punand pe tapet acuzatia cu banca din acest articol, dati dovada de amatorism. Incheierea contractelor merita studiata, dar atat.

Dany  •  7 iulie 2016, 12:12

Au sarit postacii repede ca sa ia apararea cinstitilor bugetari. Mai sa fie ce coincidente in lant, prietenii intre prestator si beneficiar etc. Daca veneam eu, cetateanul obisnuit cu firma mea sa repar ambulante cred ca primeam un mare sut in dos. Ce bine-mi pare ca am plecat din tara asta populata cu hoti.

Vlad  •  7 iulie 2016, 12:13

Nu stiu daca e neaparat ceva in neregula aici. Chestia asta ca patronul e prieten cu fiul sefei.... ok, bate la ochi, dar pe ce lume traim?? Normal ca se baga in business-uri unde stiu ca au cunostinte, unde stiu ca pot scurcircuita timpul de invatare, de intrare in piata. Sigur, ca au informatii din sistem... care nu sunt legale, dar trebuie dovedite. Au venit cu oferte supraevaluate? S-au facut licitatiile ilegal? caietele de sarcina? Atribuirea aia directa chiar a fost pe doar 2 saptamania? (care eu inteleg ca este necesara, insa arata incompetenta celui care s-a ocupat de licitatia pe anul urmator si nu ar trebui tolerata intr-o companie normala). Oricum, din articol nu vad dovedite neaparat chestii ilegale. Depinde cum sunt facute contractele alea de plati spre Piraeus.

Florin  •  7 iulie 2016, 12:17

Doamna Alis Grasu face multe lucruri bune pentru ambulanta si asa cum afirma pentru interesul public insa treaba cu acest service este intradevar putreda. Masinile stau acolo cu saptamanile, se intorc cu aceleasi probleme, se repara cu cele mai ieftine repere iar operatiunile de vopsitorie sunt de toata jena facute strict ca sa nu zici ca nu s-a realizat ceva. Banii probabil se factureaza la pretul pietii ca si cum s-ar efectua lucrari premium.

Dan  •  7 iulie 2016, 12:32

Dle Tolontan, dvs ziceti ca daca eu am un credit facut la o banca si o creanta de recuperat de la fisc si fiscul primeste o instiintare de la banca sa nu-mi transfere mie banii, ci direct in contul de credit, asta inseamna ca fiscul mi-a garantat mie creditul cu banii poporului? Hehehe

sorin  •  7 iulie 2016, 12:36

Domnule Tolontan , Iti dau un sfat prietenesc- daca tot ai umplut-o de xxxx cu Serviciul de ambulanta care garanteaza creditele firmei X atunci cand in mod evident este vorba doar de o forma de factoring bancar , n-o lasa asa. Fa bine si raspunde celor care ti-au atras atentia ca esti in eroare ( refuz sa cred ca ai incercat o manipulare stiind care este realitatea ) facandu-ti o binemeritata mea-culpa. Daca faci asta asa cum se cuvine sunt convins ca vei avea doar de castigat in planul imaginii , in definitiv greseala este ceea ce ne desparte de roboti. Daca n-o faci ,ma tem ca la fel ca si mine foarte multi cititori vor privi cu circumspectie informatiile venite de la tine de-acum inainte. Cea mai clara dovada - majoritatea comentariilor la postarea ta se refera la aceasta prostie lasand sa treaca neobservate informatiile despre relatiile dintre personajele prezentate , modul de atribuire a contractelor si altele.

Andy  •  7 iulie 2016, 12:36

Abia in urma unor articole de genul acesta se pot observa cum se se impart ,,cititorii'' D-le Tolo in doua tabere. Una care-i obisnuita cu furatul, se ocupa cu asta si i se pare banala relatarea dvs. iar alta care n-apuca sa fure (din varii motive) si i se pare subtire relatarea dvs. pentru ca stie ca domeniu-i mult prea vast si relatand numai nu poti sa faci mare lucru. Pt. ca tabara care fura e foarte bine infipta si-i unita iar ceilalti care-ar vrea si ei la cascaval stiu ca nu mai pot intra in prima tabara din simplul motiv ca locurile-s ocupate iar cei care le-au ocupat se tin cu dintii de ele. Dezastruos este ca cei care si-ar dori sa traiasca pe aceste meleaguri pe bune (fara sa fure sau sa fie nevoiti sa fure) sunt atat de putini incat nu se pot grupa nici macar intr-o ceata daramite sa spere la o a III - a tabara? Cand se va contura o a III - a tabara abia atunci o sa apara o speranta, mica, mica la inceput. Dar, cine stie?

mimi  •  7 iulie 2016, 12:54

Articolul acesta este doar pentru cei ce vor sa inteleaga ce se ascunde la vedere..un service auto cu capital privat garanteaza cu un contract pe bani publici. Dar sa garanteze cu propriile imobile, cu propriile masini, sa devina asociatii persoane fizice fidejusori pentru achitarea datoriilor, nu serviciul de ambulanta. Ca de la asta pana la a face facturi fictive si cine ar trebui sa nu primeasca facturile le primeste si astfel se creeaza o datorie e f usor F frumos, subtil, mult succes

sorin  •  7 iulie 2016, 13:02

Unii spun ca Ambulanta nu s-a obligat cu nimic la banca prin aceste acorduri. Dar in mod sigur, Ambulanta a ajutat firma Cars Tuning in relatia cu banca. Si de aici incep intrebarile. Cum acest service-auto a castigat contractele cu Ambulanta?

Alex  •  7 iulie 2016, 13:19

@dan Este normal sa se intample asa. Inainte de a pune un credit pe cont banca se asigura ca toate garantiile sunt viabile. Repectiv incasarea creantei in contul deschis la banca. Banca nu poate executa serviciul de ambulanta in baza acelei notificari. Daca serviciul de ambulanta ar fi parte, respectiv garant mobiliar sau imobiliar in contractul de credit, atunci ar trebui sa ne punem niste intrebari.

Maxentiu  •  7 iulie 2016, 13:38

Posibil sa fie ceva nereguli intre Ambulanta si firma respectiva, dar "dovezile" pe care le prezentati aici sint pur si simplu puerile. Daca de la un simplu share pe facebook am ajuns la "fiul dvs. vinde masini cu ajutorul lui Adam", inseamna ca ne credeti prosti. La fel si in cazul creditului "garantat" de institutie, care e un simplu contract de factoring, o practica absolut normala peste tot in lume. Cred ca atit directoarea de la Ambulanta cit si patronul firmei respective ar trebui sa va dea in judecata si sa va ceara daune, pentru ca au toate motivele. Daca nu va dau in judecata, atunci da, asta ar fi un indiciu ca au ceva de ascuns.

dragos  •  7 iulie 2016, 13:44

Sunt de acord cu ce s-a spus repetat mai sus: alte anchete au fost bomba, asta e un fas cu care va faceti de ras. Orice banca vrea mai multe feluri de garantii, inclusiv cesiune de creante. NU obliga cu nimic beneficiarul de servicii, mai mult decat este obligat prin contractul initial de servicii. Si mai opriti-va si cu prosteala asta cu contractele de stat care stiti voi sigur ca sunt oneroase. NUmarul contractelor cu statul nu inseamna nimic, poti avea 100 de contracte, toate corecte - pana la proba contrarie, orice achizitie publica facuta conform legislatiei specifice e ok- sau poti avea 3 contracte, toate oneroase. Nu stiu care e situatia aici, ca va bazati doar pe aluzii si banuieli dar nu mai generalizati ca toate-toate firmele care au contracte de stat sunt corupte! Nu ma intelegeti gresit, consider ca lucrurile ilegare apar intr-o MAJORITATE a contractelor, dar nu in TOTALITATE, iar voi generalizand ii nedreptatiti pe acei minoritari care lucreaza cvasi-corect

Catalin  •  7 iulie 2016, 14:03

Dupa ce am recitit articolul revin cu o clarificare. Este posibil ca Serviciul Ambulanta sa fi favorizat clientul in detrimentul bancii dar nu unde spuneti dumneavoastra. "– Deoarece nu toţi banii ajung la bancă. Pe noi ne anunţă Cars Tuning când doresc să le virăm lor banii sau când doresc să-i virăm pentru credit" Asta e informatia cheie, livrata de d-na Grasu, pentru ca odata ce a acceptat sa vireze bani conform notificarii bancii care mentiona "toate sumele rezultate din contract..." nu mai avea dreptul sa decida viramentul in alte conturi in baza solicitarilor Cars Tuning (cel putin nu pana la stingerea creditului); insa si aici, mai degraba pare mai degraba prostie, pur si simplu oamenii nu inteleg exact ce semneaza, sau unii semneaza si altii fac platile nestiind ce au semnat ceilalti inainte, am vazut asta si intre companii private de nenumarate ori.

gigelos  •  7 iulie 2016, 14:13

Creditul la banca , pentru ce e facut ?

Nino Nino  •  7 iulie 2016, 14:15

De data asta, Tolo, ati dat-o asa... sa fie! Sa iasa la numar! Fara nicio rigoare jurnalistica! Rigoare cu care ne-ati obisnuit! Sau...?!? Ridicaserati standardul investigatiilor la o cota pe care, cred ca, n-am mai vazut-o la cineva in presa romaneasca, da', repet, tura asta e la numar, ca-n fabricile de rulmenti. V-ati repezit ca berbecii pe urma unor hartii primite din interior si ne-ati servit un mare fas! Treaba cu ipoteca pe creeante e perfect legala si extrem de uzuala, deci ati trintit-o. Ailalta cu share-ul patronului la anuntul de pe FB a lu' fii-su', iertati-ma, nici macar de fituici tiparite pe genunchi in halta Titu nu e, ce Dumnezeu! Iar titlu'... tendentios! si fara legatura cu concluzia investigatiei. *** Apropos de nenea ala, stim noi care!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Violeta  •  7 iulie 2016, 14:52

Dle Tolontan vreau, pe aceasta cale sa va urez concediu placut! Dvs si intregii echipe de jurnalisti! Dar am o singura rugaminte: nu o mai lasati pe dna care face menajul sa posteze pe tolo.ro! Va rog frumos! tare mi-e teama ca pana reveniti din concediu site-ul se va transforma in cancan.ro. Nu mai comentez de ce postarea (ca articol nu pot sa-i spun) este o *** tendentioasa. Au facut-o altii inaintea mea. Multumesc

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nicu  •  7 iulie 2016, 14:57

Ceva e putred in acesta relatie in trei, ambulata-banca-service. poate ca notificarea nu obliga ambulanta decat la plata serviciilor prestate de cars in contul indicat de banca. Daca-i asa, de ce nu s-a stins creditul pana acum? De ce a aparut acel acord al ambulantei asupra ipotecarii sumelor ce revin din contracte? Lipseste ceva. Dar #sorin are dreptate. Ambulanta a garantat creditul lui cars.

basilicus  •  7 iulie 2016, 14:59

Ciudat, inca n-a aparut argumentul cu ”am intrat aici sa citesc despre fotbal, dar sunt numai prostii”! Sau postacii au fost inlocuiti! Te dai cu capul de pereti cum ”expertii” de mai sus demonstreaza ca nu e nicio problema! E normal, toata lumea face asa afaceri cu statul!

Cătălin Tolontan  •  7 iulie 2016, 15:09

@Aeruia: Este dreptul dvs sa cititi textul in orice cheie. Sursele de la Ambulanta au furizat informatii corecte. Un alt caz in care s-a implicat statul in acelasi gen si a girat a fosta Gala Bute. Aici nu e vorba doar despre garantarea crediului, ci desspre ansamblul contractelor. Este legal sa oferi ca Ambulanta contracte prin incredintare directa? Sa ai cu Ambulanta 27 de contracte din 30? Sa primesti garantii? Da, e legal, dar sursele sustin ca in spate este altceva.

Cătălin Tolontan  •  7 iulie 2016, 15:11

@Violeta: ironiile dvs sint raspunsul la faptele pe care le prezentam. Faptele acestea va deranjeaza? Asta e bine, inseamna ca oamenii sint ceva mai informati azi.

Alex Boicea  •  7 iulie 2016, 15:16

Sa se verifice si celelalte companii ale lui Adam,***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex Boicea  •  7 iulie 2016, 15:22

Va rugam sa investigati si compania Safety Car Com in care era asociat si vedeti si acolo cate lucruri nebanuite ies la iveala

VladD  •  7 iulie 2016, 15:29

@Catalin Tolontan, uneori e bine sa recunosti cand gresesti. Daca pana la acest articol comentariile erau majoritar de sustinere si aprobare si acum majoritatea comentariilor spun ca articolul e cancan cred ca problema nu e la comunitate ci la autor. Comunitatea e aceasi, reactia e diferita. Citesc cu placere blogul, dar articolul de azi e slab rau

Violeta  •  7 iulie 2016, 15:45

@Catalin Tolontan m-ati obisnuit sa citesc pe tolo.ro articole documentate, argumentate cu dovezi, demersuri jurnalistice profesioniste nu asa ceva. Desi nu am comentat niciodata pana acum, v-am urmarit site-ul cu interes. Dar atunci cand citesc aberatii de genul: "garanteaza cu veniturile sale acumulate din impozite pentru creditul unui partener de afaceri!" dar ne prezentati o notificare primita de Serviciul de Ambulanta prin care aceasta trebuie sa vireze sumele datorate unui furnizor de servicii intr-un anume cont in virtutea unei cesiuni facuta de acesta din urma catre banca... atunci am o problema. Daca prezentati dovezi ca licitatiile au fost trucate, caietul de sarcini a fost facut cu dedicatie pentru firma X atunci da, acele fapte m-ar deranja. Dar sa veniti cu insinuari, cu print screen-uri de pe facebook si cu niste hartii care nu dovedesc nimic pentru cei care stiu cum functioneaza sistemul bancar in Romania .. imi pare rau dar asta nu e jurnalism. E cancan! Si da! Aveti dreptate oamenii sunt mai informati in ziua de azi. Dovada stau mesajele pe care le-ati primit de la oameni care lucreaza in domeniu care va atrag atentia ca sunteti in grava eroare.

basilicus  •  7 iulie 2016, 15:59

48 de comentarii in 7 ore? De obicei nu erau atat de multe in orele de program la bugetari! Semn ca s-or fi pus la treaba de dimineata ca s-o scoata pe sefa basma curata! Semn bun, adica! Se simt cu musca pe caciula si reactioneaza! Articolul anterior are 36 comentarii in 3 zile! Cel ce dinainte tot 36 in 5 zile!

Comentează