Regret pentru Simona

Cît a pierdut România ni se pare că știm, dar nimeni nu știe cît a pierdut Halep, pentru ea ca sportiv, din decizia de a nu merge la Rio

sâmbătă, 16 iulie 2016, 9:17

Acreditarea pe care o poartă la gît cei 10.500 de sportivi olimpici nu are tipărită pe fața sa colorată verde-albastru denumirea țării.

Doar numele omului.

Asta ca să întîmpinăm orice judecată.

Fără stigmatizări!

Dacă ar fi mers la Rio, Simona Halep s-ar fi reprezentat întîi pe ea. Nu țara.

Să nu vă supere! Pentru că aceasta e vibrația Jocurilor. O dată la patru ani, sportivii din toată lumea își dau întîlnire ca să vadă cine e mai bun.

Și nu e o întîmplare, ci filozofia inatacabilă, faptul că ei se reprezintă pe ei, ca oameni.

Indiferent unde se găsesc, orice junghi sau temeri justificate au, fie că sînt bogați sau săraci, în formă maximă sau complet varză, ei se adună împreună.

Atît de greu se strîng, ca o mandala colorată cu minuție  de călugării budiști din boabe colorate de nisip sau orez, și atît de repede se risipesc!

Durează doar 16 zile.

Cît  o clipire. ”Te-am trăit sau te-am visat doar, viață?”, bunule Esenin.

Sigur, în aceste zile se poate întîmpla orice lucru rău.

Poți să te accidentezi, poți să fii mușcat sau, așa cum merge lumea, poți să fii victima unei nebunii colective.

În noaptea puciului de la Istanbul și Ankara, siteul New York Times publica, la doi centimetri distanță, știri fierbinți din Turcia și informația că Simona Halep, numărul 5 mondial, și Milos Raonic, 7 mondial, nu vor merge la Olimpiadă din cauza virusului Zika.

Sîmbătă la prînz, cînd puciul eșuase, agențiile furnizează fotografii cu civili scoțîndu-și curelele și bătîndu-i pe soldații dezarmați pe podurile de peste Bosfor.

GettyImages-576538632

Sînt scene de neimaginat într-o țară în care armata a reprezentat un pilon al statului secular de la Ataturk și pînă azi.

Orașul lui Orhan Pamuk și a lui Elif Shafak intră în alte timpuri, tulburătoare.

Brexit, Nisa și acum Istanbul. Unde merge lumea?

Imediat după votul englezilor, cîțiva mari scriitori au primit aceeași întrebare din partea presei americane. Către ce se îndreaptă lumea, doamnelor și domnilor.

Unul dintre ei a răspuns: ”Pentru mine, speranța nu e un sentiment sau o chestiune de temperament. Speranța e o datorie”.

E prea mult spus? A ajuns speranța un dogmatism?

Mai sînt  trei săptămîni pînă la ceremonia de deschidere de la Rio.

Simona Halep a decis să nu meargă din cauza pericolului virusului Zika. Nu e, nici pe departe, singurul risc. Delegația Franței a fost deja alertată că e în vizorul extremiștilor.

Mai sînt trei săptămîni.

Ca ziarist sportiv, am avut privilegiul să-i văd pe viu pe campionii români și pe o bună parte a celor străini la ultimele cinci ediții ale Jocurilor.

Nu o judec pe Simona, doar îmi pare rău!

Între multitudinea de observații umane din povestea fascinantă a Olimpiadelor se numără și felul în care se cîștigă titlul suprem.

O spun chiar ei. Campionii sînt azi, aici.

Laura Badea, în 1996, la Atlanta, intră pe planșă la scurt după ce mama ei se stinsese.

În finală, Laura o are în față pe Valentina Vezzali, o legendă a scrimei mondiale, de trei ori medaliată cu aur la Olimpiadă. Și Laura cîștigă. Cînd pleacă la vestiare, plînge.

E aici și Diana Mocanu, cu cele două titluri la natație, imposibil de replicat, cîștigate patru ani mai tîrziu, la Sidney.

După ceremonia de premiere, fata în vîrstă de 16 ani își îndeasă căciula pe cap și părăsește Aquatic Center și marea performanță cu o figură impenetrabilă.

A venit și Camelia Potec. E aici.

Iese din bazinul Atenei 2004 ca să-și culeagă medalia de aur. Elisabeta Lipă face același lucru alături de colegele ei, pe ponton.

Și toți, căci sînt atîtea amintiri!, aveau privirile unor oameni care au cîștigat și au pierdut ceva.

Ca să devii campion olimpic e nevoie să devii o singură zi mai greu decît orice metal din tabelul elementelor. Să fii atît de dens încît să nu te tulbure gîndul și riscul că poți fi cel mai bun din lume.

Ești doar tu. Nici lumina nu te pătrunde.

După o asemenea transformare nu mai ești același. Ceva din tine s-a disipat și a mers, pentru totdeauna, către ceilalți.

Pe 24 iulie se deschide centrul de acreditări din Satul Olimpic.

Pe 24 ajung în Brazilia și primii români. Loturile de înot, judo, box și haltere. Cei de kaiac-canoe au fost excluși penru dopaj. Dar vine în aceeași zi scrima, cu Ana Pascu, vicepreședinta federației internaționale.

Ana Pascu și-a pierdut băiatul, pe Alexandru, la Colectiv.

Formalitățile de acreditare nu sînt preferențiale.

Toată lumea se pune, cuminte, la aceeași coadă.

Cînd îți vine rîndul, ți se țiplează și ți se trece pe după gît dreptunghiul de plastic colorat.

Și te reprezinți pe tine.

Simona Halep avea toate datele să fie, pentru o zi, mai grea decît orice metal și mai ușoară decît speranța cu care sîntem datori.

Acesta e regretul.

Comentarii (136)Adaugă comentariu

vasglo  •  16 iulie 2016, 21:29

"Simona Halep, numărul 5 mondial, și Milos Raonic, 7 mondial, nu vor merge la Olimpiadă din cauza virusului Zika."... Restul e "poezie", maestre, cu tot regretul pentru efortul dvs! Fiecare decide pentru el, ca asa e in democratie!..-:)

ion  •  16 iulie 2016, 21:32

nu merita sa risti sa mergi acolo, nici pentru tine, nici pentru tara, cu articolul asta poti sa speli creiere, nu sa convingi, (probabil asa se spala creiere) de ce sa trimiti un om unde exista o sansa de 1% sa se intample ceva care poate sa afecteze sanatatea, viitorul. pentru ce ??? o reprezentare de care toti uita? pentru faima? pentru bani? cred k nu trebuia o reactie, e democratie, are dreptul sa aleaga, nu sa fie judecata de presa. Tu ai zis ca iti pare rau, dar iti va parea rau, daca se intampla apoi ceva rau? cum o vei ajuta? atunci nu cred ca trebuie sa pui presiune pe toti sportivii cu acest articol.

marius  •  16 iulie 2016, 21:32

Aia cu numele de pe acreditare nu tine. Diferenta dintre Olimpiada si turneele anuale este diferenta dintre "representing Romania" si "from Romania".

Vlad  •  16 iulie 2016, 21:34

Asta e si problema mea, nu din punct de vedere patriotic, pt steag, pt tara, ca ne-ar fi datoare ceva... nu, NU!! Dar din punct de vedere sportiv isi era datoare siesi sa mearga la Rio, eu pur si simplu nu pot intelege cum un sportiv poate sa rateze o Olimpiada... Este varful carierei oricarui sportiv, ce viseaza de mici, chiar daca poate in unele sporturi e mai important decat in altele. Sportiv nu pot sa o inteleg... si am regrete pt ca ii sunt un mare fan.

Emi  •  16 iulie 2016, 21:36

Perioada de incubatie a acestui virus este de 10 zile.. Cum sa ma exprim: Halep si nu numai .. unei femei ii poate fi afectat copilul nenascut ..cu aceasta boala numai in cazul in care intretine relatii sexuale cu o persoana infectata sau prin muscatura de tantar... DAR virusul dispare din organism in 10 zile ... asta e perioada de incubatie ... poftim stai mai mult ...stai 14 zile ca sa fii sigur .. stai fara sex la asta ma refer A facut o prostie .. poate a ratat o sansa unica.. treaba ei oricum prea mult tam tam ... multi habar n-au care e treaba cu zyka si mai sunt si doctori asta nu e un virus nou ... e destul de vechi History: Zika virus was first discovered in the Zika Forest in Uganda in 1947. Since then small outbreaks have occurred in Africa, Southeast Asia and the Pacific Islands. In May 2015, the Pan American Health Organization (PAHO) issued an alert regarding the first confirmed Zika virus infections in Brazil. The virus has now spread to many countries across the Americas. On February 1, 2015, the World Health Organization Director-General declared that the recent cluster of microcephaly cases and other neurological disorders reported in Brazil, following a similar cluster in French Polynesia in 2014, constitutes a Public Health Emergency of International Concern.

shab  •  16 iulie 2016, 21:38

Gargara ieftina si proasta. Tenisul nu e un sport important la JO, iar JO nu reprezinta o competitie importanta pentru tenis. Halep nu a vrut sa-si asume riscul de a nu putea face copii. Risc mic sau mare, e decizia ei si niciun deontolog nu are dreptul de a o judeca cu ipocrizie si falsa ingaduinta.

Florin  •  16 iulie 2016, 21:47

Corect Shab. E decizia ei si trebuie s o respectam. Ce aourea poate sa comenteze tolontan asta. Cum iti permiti mai gazetarule sa trimiti aceste randuri in toata tara. Vreau sa cred ca tolo vine de la tolomac, nu de alta dar asa ar avea o scuza.

fotbal  •  16 iulie 2016, 21:49

ce frumos scrii

dan  •  16 iulie 2016, 21:51

"Înțelegem și respectăm îngrijorările legate de virusul Zika, dar Comitetul Olimpic Internațional a asigurat că au fost luate toate măsurile pentru a limita riscurile pentru atleți, oficiali și suporteri", a declarat Haggerty !!!! cand presedintele ITF si un om importanat in CIO face declaratii de genul asta eu personal daca as fi sportiv NU MA DUC si cu asta basta ... A limita e extraordinar de vag si daca sansele sunt 1% sa te procopsesti cu asa ceva nu te duci decat daca iti place sa joci ruleta ruseasca..sansele sunt egale . vor urma multi sportivi mai ale dintre cei care fac bani multi nu ai cum sa risti totul ..CIO trebuia sa mute aceste jocuri (era simplu China,Anglia erau gata la orice moment) in clipa in care au aflat de virus dar banii primeaza asa ca nu cereti sportivilor sa-si ristte vietile si viitorul pt voi nu e fair..

Valy  •  16 iulie 2016, 21:55

Sa-ti fie rusine catalin tolontan!

Pavel  •  16 iulie 2016, 21:56

Catalin, cu tot respectul (pentru tine, nu pentru Halep), nu ti se pare ca aceasta pseudo-campioana a inceput sa se transforme treptat doar intr-un obiect comercial, lipsit de valoare competitionala, promovat agresiv de sponsori prin articole favorabile, publicate in special in Prosport? Atitudinea ei mi se pare din ce in ce mai neprofesionista, mai inclinata catre auto-victimizare, catre gasirea inutila de scuze (tantari, virusi, bacterii, nori de ploaie etc) - care oricum nu intereseaza pe nimeni. Evident ca este cariera ei la mijloc si se reprezinta in primul rand PE EA INSASI, nu tara (sau cum le place unora sa spuna, ca nu datoreaza nimic tarii, pentru ca parintii i-au platit totul). Deci, cum ar veni, este o sportiva pe persoana juridica privata, am inteles acest lucru si nu simt nevoia sa mi se repete. Dar daca Simonei Halep i se ofera prezumtia unui drept de ignoranta si desconsiderare a celorlalti, cred ca si noi, criticii ei, deloc putini la numar, avem acelasi drept de a o sanctiona prin comentarii realiste, spun eu, si pertinente. Nu am un razboi personal cu Halep, pur si simplu imi displace persoana ei si mai ales atitudinea pe care a avut-o in ultimul an, cel putin. Este dezagreabil si rusinos ceea ce face, nu va avea o cariera lunga la nivel inalt in asemenea conditii (spun asta pentru parintii care deja si-au scos investitia si vor cat mai mult profit peste marja)

shab  •  16 iulie 2016, 22:04

Pavel, istetule, am o solutie simpla: nu mai citi Prosport. Oricum, se pare ca abuzul de tabloid ti-a lasat deja urme adanci, probabil ireversibile, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin  •  16 iulie 2016, 22:04

@Emi: virusul nu dispare din organism dupa 10 zile, cred ca aicitit despre simptome si aiinteles gresit. Poti sa fii infectat cu Zika si sa nasti copiii sanatosi, microencefalita e doar o complicatie care apare doar in unele cazuri. Deci sansele de a fi intepata de un tantar si mai apoi sa te si afecteze sunt mici, dar ele exista. Deci e de inteles de ce ar refuza cineva sa mearga la Rio. E doar un sport, olimpiada e doar o competitie, chiar daca dintre cele mai importante. E vorba de prioritati pana la urma. Unii nu sunt dispusi sa riste si e alegerea lor, n-avem de ce sa ii aratam cu degetul sau sa fim dezamagiti.

balauru48  •  16 iulie 2016, 22:04

Bravo Tolontan, ai pus degetul pe rană! As vrea sa adaug că sunt mai mari șanse să pățești ceva rau în România decât să te muste tânărul ala. Dar....asta e Halep, așa a fost si așa va fi.

lica  •  16 iulie 2016, 22:05

Domnu' Tolontan, scrieti bre romaneste, mai simplu, mai cu Ana are mere/pere/prune... E plin aci de cocalari, shab or florin gen, care ar pricepe dar nu le iese ceva la socoteala, trebe mila si de astia ...

brazvan  •  16 iulie 2016, 22:06

ciudat cum virusul ăsta i-a speriat doar pe *** de la golf și pe domnișoarele de la tenis. poate nu întâmplător, printre cei mai bine plătiți sportivi, deși sunt discipline unde se muncește cel puțin la fel de mult...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tancau_ioan  •  16 iulie 2016, 22:08

salut! ,regret ptr.simona,...poate era mai elegant sa nu spuna motivul ptr care nu vrea sa meraga la jocurile olimpice.

dan  •  16 iulie 2016, 22:08

Halep 2015 nu merge la cupa davis. Halep nu merge la Olimpiada. Halep 2015: "Nu am nicio obligatie fata de nimeni". Halep nu respecta nimic si pe nimeni. Nici macar pe sine, dupa cum observ. Asa ca gata cu aceasta Halep, pe care oricum nu o vedeam ca ar face o mare performanta la Rio. Castiga acum doar turnee slabe, gen cel de la Bucuresti. Incet, incet, a luat-o la vale. Drum bun, fata!

Constantin Catalin  •  16 iulie 2016, 22:09

Sportivii la care ai facut referire, se pregatesc 4 ani doar pentru olimpiada, gimnastica, scrima, inotul, etc., astfel incat ei nu ar renunta nici daca ar fi razboi acolo. Pentru tenis, olimpiada inseamna ceva secundar si daca mai este organizata si intr-o tara nesigura faptul ca renunta nu este de condamnat.

gabi  •  16 iulie 2016, 22:09

daca se reprezinta pe ea, de ce atatea regrete? cine e ea? una din constanta. *** daca reprezenta romania ma durea in toata fiinta si eram una cu ea! rusine halep!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cristina  •  16 iulie 2016, 22:15

Fara suparare..este un articol Prost.In tenis JO nu reprezinta o competitie asa importanta , nici material si nu aduce nici puncte WTP.Comparatiile din articol sunt absurde.Simona, are dreptul sa décida.Asa cum este ea, performantele ei, cu infrangerile ei este unul dintre cei mai cunoscuti romani in afara granitelor.

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2016, 22:18

@pavel: nu, nu cred ca halep s-a transformat intr-o manopera de marketing. O privesc ca pe o mare sportiva care, dupa opinia mea, poate ca gresesc, se potriveste formatului de campion olimpic. Dar nu a fost sa fie, prin decizia ei.

ovidiu_3003  •  16 iulie 2016, 22:20

...oricum pierdea ...femeii acesteia nu i place decat sa castige bani ...

manu  •  16 iulie 2016, 22:22

Felicitari Tolo, incisiv si corect asa cum ar trebui sa fie intreaga mass-media. Suparatoare este mentalitatea celor care o apara pe aceasta fata care urmareste doar avantaje personale, fara nicio urma de patriotism, fara nicio dovada de dragoste pentru tara ***. Suparatoare deoarece mentalitatea *** pare a avea din ce in ce mai multi prozeliti. Se zvarcolesc in gropi eroi neamului, ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mozzie  •  16 iulie 2016, 22:22

Halep a ales ce este mai bine pentru ea adica ceea ce facem de fapt fiecare dintre noi cand trebuie sa luam o decizie importanta.In rest,vorbe.

Alexandru  •  16 iulie 2016, 22:24

Sunt oameni care pun mai multa valoare pe integritatea lor fizica decat pe o medalie de la JO, mai ales cand e vorba de un sport nu atat de popular la JO. Din punctul meu de vedere e vina organizatorilor ca anumiti sportivi refuza sa participe. Rusia si China au fost locatii controversate din cauza problemelor lor cu drepturile omului dar cel putin au asigurat siguranta sportivilor. In Rio deja au fost jefuiti cativa sportivi, apa din golful in care au loc evenimente e infectata cu bacterii suprarezistente, au fost gasite cadavre pe plaja unde se va tine competitia de volei, politia si pompierii nu au mai fost platiti de cateva luni si peste toate astea si inca cateva nementionate e si virusul Zika. Tu te duci Tolo?

diana_napoca  •  16 iulie 2016, 22:25

Cred ca uitati ceva,d-le Tolontan.Voit sau nu,faceti o mica-mica confuzie intre Los Angeles,Atena si Rio .Primele doua sunt orase in care exista macar o bruma de civilizatie si de igiena.Rio?vai,vai,vai...Un oras absolut salbatic,in care spuneti ca "riscul este limitat"!!Cam ce inseamna "limitat"? Ati uitat sa precizati ca Simona Halep a ajuns unde a ajuns STRICT pe banii familiei sale si pe propria-i munca.Federatia Romana de Tensi a ajutat-o cu...? De cate ori a primit S.halep macar vreun euro pentru cazare,deplasari,hrana,echipament,energizante,sustinatoare de efort,antrenor,psiholog?Va las sa raspundeti... Sunt convinsa ca stiti ca tenisul este unul dintre cel mai costisitoare sporturi,asa ca... Daca exista 0,0001 % risc,foarte bine a facut ca nu se expune.

cristina  •  16 iulie 2016, 22:27

Fara nici o suparare e un articol Prost, nerealist.In tenis JO nu reprezinta o competitie asa de importanta, nici material si nu aduce puncte WTP.Simona daca este nesigura , are tôt dreptul sa decida.Indiferent de JO, Siomona cu performantele ei, cu infrangerile ei este unul din cei mai cunoscuti romani peste hotare.Nu ii trebuie o medalie olimpica ca se ajunga si mai sus, ci un titlu Gram Spam, pentru acest lucru speram sa se retraga mai repede din competitii Selena

Stelist4ever  •  16 iulie 2016, 22:28

Inca un tenisman s-a retras de la Olimpiada(v. articolul de pe gsp.ro). Sunt curios daca presa de specialitate din tarile lor i-au denigrat asa cum faceti dumneavoastra cu Simona. Daca ar fi fost numai si numai ea, poate, dar chiar si atunci e vorba de prioritatile personale. Nu va inteleg acest articol, cu toata stima.

shab  •  16 iulie 2016, 22:30

Cataline, e plina lumea de campioni olimpici. Cu tot respectul pentru atletii care viseaza la medalii de aur si si-ar da ani din viata ca sa le castige, pentru un jucator de tenis JO nu reprezinta o competitie de top. E trist daca tu, ca jurnalist sportiv si formator de opinie, nu realizezi asta.

Romania  •  16 iulie 2016, 22:32

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

balauru48  •  16 iulie 2016, 22:34

@cristina "Gram Spam"! ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2016, 22:34

@cristina: e un articol prost pentru ca avem opinii diferite? Poate ca e prost, dar nu din acest motiv. Plus ca nu e un articol impotriva optiunii Simonei, ci unul care ii respecta decizia. Numai ca dvs sinteti atit de pornita incit parca nu suportati alte idei. Sau aceasta e senzatia pe care o lasa exprimare dvs. Diferenta de opinii argumentate e unul dintre fundamentele comuniunii civilizate.

unul  •  16 iulie 2016, 22:35

Sa vezi si sa nu crezi :)) Domnul redactor sef si-a facut timp sa mai scrie si despre sport....Apropo de subiectul articolului, intre timp s-a retras de la J.O si cehul Berdych..Si apropo de redactorul sef, propun ca acest ziar sa se numeasca Gazeta Sporturilor si anchetele lui Tolontan care nu au treaba cu sportul...Domnul Tolontan, nu imi aduc aminte ca acum patru ani, cand a jucat la Londra, sa fii fost vreun articol pe aceasta tema , si, in care, sa fiti bucuros, spun asta deoarece vad ca acum aveti regrete, ca Simona Halep participa.. Pacat ca nu exista la pariuri si sectiunea : Ce ziceti, face sau nu face Tolontan un articol privind retragerea Simonei de la J.O ? Ma imbogateam ! Eram sigur ca profitati de ocazie , stiti de ce ? Simona Halep "vinde".

Adolf  •  16 iulie 2016, 22:38

Până în anul 2030,va izbucni cel de-al treilea război mondial!!!!! Regretabil dar lumea trebuie să renască să redevină mai bună. Ciao.

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2016, 22:38

shab: ai dreptate, tenisul nu e un sport de top la Olimpiada. Dar asta nu inseamna ca e adevarat cind spui ”Cataline, e plina lumea de campioni olimpici”. India a asteptat zeci de ani ca sa aiba primul campion olimpic. Nu, nu sint campioni olimpici pe toate drumurile la nici un sport si din nici o tara.

Vavure Cristian  •  16 iulie 2016, 22:39

Nu merge pt ca : " cașcavalul e foarte mic " si efortul foarte mare ! Motivația cu virusul este pentru prosti !

denis  •  16 iulie 2016, 22:45

unu idiot sau idioata care se posteaza shab scrie ca tenisul nu e un sport important la olimpiada deci o medalie de aur castigata la tenis nu e importanta,e doar o acadea in comparatie cu una castigata la alta proba olimpica,***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003  •  16 iulie 2016, 22:47

pe valoare halep n o sa castige in viata ei un G.S. ...femeia s a dus la tenis pentru bani ...noi o lasam sa castige bani ...insa cu marea performanta sa ne lase in pace ...nimeni care se pricepe la tenis nu mai crede in ea ...

Lentz  •  16 iulie 2016, 22:50

Decizie dezamagitoare din partea ei. In conditiile actualei subtirimi a lotului olimpic putea sa puna umarul si ea pentru Romania chiar daca pentru tenis olimpiada e doar un eveniment secundar. Zika e doar un pretext, asta se vede si din avion. Democratia nu inseamna sa-ti renegi tara cum sustinea cineva mai inainte. Mie personal aceasta decizie (chiar daca nu i-a apartinut in totalitate) imi umbreste clipele emotionante pe care mi le-a oferit pana acum.

balauru48  •  16 iulie 2016, 22:51

Si ca sa le dovedesc la toți demagogii ca Halep e doar pe interes...când COR a anunțat cine va fi portdrapel(Ponor) la Rio, tenismana noastră fără seamăn a zis: "credeam că voi fi eu". Deci hotărârea ei de asta a depins. Tântarul ala amărât nu e decât victima colaterală, poate pentru prima dată în istorie :))

Eugen  •  16 iulie 2016, 22:52

Incotro ne indreptam? Zarurile au fost demult aruncate, zac pline de paianjeni pe harta modiala.

ionel  •  16 iulie 2016, 22:52

Il admir mult pe domnul tolontan,pentru modul in care isi face meseria.Nu doar din acest motiv,ii respect judecata.Cred ca incearca sa fie obiectiv,in articolele dumnealui.O respect si pe simona halep.ca sportiv a realizat enorm,chiar daca ,dupa parerea mea ,s-a plafonat in ultima vreme.Dar decizia ei cred ca nu este de domeniul public.Cred ca este e decizie personala si ca are totalmente acest drept.Dupa parerea mea,este inoportun sa ne dam noi cu parerea.E adevarat,este un personaj public,dar pentru o secunda,cred ca ar trebui sa ne imaginam toti,in persoana ei,acum 10-15 ani.un sportiv,care merge la tenis,care viseaza.orele la tenis sunt scumpe.costa bani.sa-i dam cezarului ce este al lui cezar.a inghitit in sec,luand lectii pe bani,platiti de parintii ei,a strans din dinti,parintii au strans din dinti.a REUSIT! atunci Romania a venit sa isi ceara birul.nu inainte,cand trebuia sa faca sali de sport,gratuite,unde copii sa mearga cu drag,sa uite de android,sa vada poze cu inotatori de succes,cu tenismani de succes,,cu campioni.Ca sa devii campion ,e nevoie de foarte mult,Romania nu te ajuta in asta,apare mai tarziu,cand sunt telecamere,sponsori,bani. Sunt total de acord cu domnul tolontan,vis-a-vis de ce a scris si sunt total de acord cu decizia sportivei simona halep.a cui e vina,a tantarilor?

sorin  •  16 iulie 2016, 22:53

Si halep se vedea portdrapelul delegatiei la Rio! De mult nu am mai simtit atata egoism la un sportiv roman! Adio, personaj cu inima de gheata!

Mike  •  16 iulie 2016, 22:54

Este un articol slab pentru gloata.Gloata s -a mai emancipat ca tehnologie si vocabular ba chiar a adoptat diverse fraze occidentale nascute din trairile occidentalior cu mult timp in urms. Doar ca gloata le foloseste cum poate si accentueaza pe anumite sloganuri de mult asimilate si normale in anumite civilizatii.Gloata spune ca e dreptul ei. In articol nu spune ca nu e dreptul ei. Articolul e scris poate ptr persoane ce stiu ce drepturi au si pot opta spre mai mult si poate mai frumos.Gloata schimba vorba dar perceptiile actuale sunt tot cele ce au facut-o sa voteze 26 de ani aiurea ,sa fie dusman cu cel ce nu are optiunea ei. Gloata aplauda precum focile la circ in orice domeniu din tara si in anumite cazuri nu are nevoie nici de recompensa. Aici nu era vorba de a avea dreptul sau nu sa refuze Halep. Si sa mai cititi despre zika ca nu e chiar moartea pe pamant

shab  •  16 iulie 2016, 22:56

Ai dreptate, Cataline, am exagerat, nu gasesti chiar pe toate drumurile medaliati olimpici. De exemplu, in 2012, doar 960 de oameni au dus acasa cate o medalie. Tenisul nu e sport de top la Olimpiada, dar mai important decat atat, Olimpiada nu e competitie de top in tenis. Idem in cazul fotbalului sau baschetului (sau golfului). Stephen Curry, cel mai valoros baschetbalist din lume, a decis sa spuna pas JO pentru ca a suferit o usoara accidentare (care i-ar permite sa joace) si a decis ca nu vrea sa isi riste cariera pentru o competitie destul de lipsita de importanta. E frumoasa o medalie de aur, dar nu si daca presupune riscuri.

unul  •  16 iulie 2016, 22:57

@vavure cristian...Raonic si Berdych ( sunt sigur ca nu ai auzit de ei) i-au prostit pe prostii din Canada , respectiv Cehia :)))

v1ad  •  16 iulie 2016, 22:57

Domnule Tolontan, nu am copii. Nu stiu daca dvs aveti. Am facut performanta, cu rezultate foarte bune la nivel national, intr-un sport ce va deveni olimpic doar in 2020 (aflati dvs care este acela). Va asigur ca as fi renuntat fara ezitare la o participare la JO de dragul unor copii sanatosi. Iar ca mine gandesc multi sportivi. Vor fi multi absenti, in special din randul sportivilor fara copii. Chiar azi citeam ca Azarenka lasa tenisul pentru un copil. Credeti ca unul ca Federer, dupa doua seturi de gemeni, nu mai poate de grija Zika?

cristina  •  16 iulie 2016, 23:00

Dl Tolontan, citind articolul acesta , da, mi-a dat senzatia ca sunteti impotriva Simonei si avand in vedere ca sunteti jurnalist sportiv , m-a dezamagit articolul. Pentru cei care nu cunosc foarte bine acest sport (este unul foarte scump, ai parte decat de sustinerea familiei, pe Simona nu o ajuta mult nici fizicul etc)este usor sa o judece"nu are simt patriotic", dar un jurnalist sportiv trebuie sa cada dincolo de aparente. Va apreciez mult, dar cred ca v-ati grabit cu articolul.

tudor  •  16 iulie 2016, 23:05

Respect Catalin.D-soara Halep incepe sa ne obisnuiasaca cu participarile la turnee cand reprezinta tara.Daca un Grand Slam sar tine in Brazilia in mod sigur ar participa.Poate nu stie,valoarea unui sportiv este data de titluri si medalii nu de banii castigati.Si cand te gandesti ca a fost aproape sa porte drapelul tarii.NU MERITA!

Comentează