Regret pentru Simona

Cît a pierdut România ni se pare că știm, dar nimeni nu știe cît a pierdut Halep, pentru ea ca sportiv, din decizia de a nu merge la Rio

sâmbătă, 16 iulie 2016, 9:17

Acreditarea pe care o poartă la gît cei 10.500 de sportivi olimpici nu are tipărită pe fața sa colorată verde-albastru denumirea țării.

Doar numele omului.

Asta ca să întîmpinăm orice judecată.

Fără stigmatizări!

Dacă ar fi mers la Rio, Simona Halep s-ar fi reprezentat întîi pe ea. Nu țara.

Să nu vă supere! Pentru că aceasta e vibrația Jocurilor. O dată la patru ani, sportivii din toată lumea își dau întîlnire ca să vadă cine e mai bun.

Și nu e o întîmplare, ci filozofia inatacabilă, faptul că ei se reprezintă pe ei, ca oameni.

Indiferent unde se găsesc, orice junghi sau temeri justificate au, fie că sînt bogați sau săraci, în formă maximă sau complet varză, ei se adună împreună.

Atît de greu se strîng, ca o mandala colorată cu minuție  de călugării budiști din boabe colorate de nisip sau orez, și atît de repede se risipesc!

Durează doar 16 zile.

Cît  o clipire. ”Te-am trăit sau te-am visat doar, viață?”, bunule Esenin.

Sigur, în aceste zile se poate întîmpla orice lucru rău.

Poți să te accidentezi, poți să fii mușcat sau, așa cum merge lumea, poți să fii victima unei nebunii colective.

În noaptea puciului de la Istanbul și Ankara, siteul New York Times publica, la doi centimetri distanță, știri fierbinți din Turcia și informația că Simona Halep, numărul 5 mondial, și Milos Raonic, 7 mondial, nu vor merge la Olimpiadă din cauza virusului Zika.

Sîmbătă la prînz, cînd puciul eșuase, agențiile furnizează fotografii cu civili scoțîndu-și curelele și bătîndu-i pe soldații dezarmați pe podurile de peste Bosfor.

GettyImages-576538632

Sînt scene de neimaginat într-o țară în care armata a reprezentat un pilon al statului secular de la Ataturk și pînă azi.

Orașul lui Orhan Pamuk și a lui Elif Shafak intră în alte timpuri, tulburătoare.

Brexit, Nisa și acum Istanbul. Unde merge lumea?

Imediat după votul englezilor, cîțiva mari scriitori au primit aceeași întrebare din partea presei americane. Către ce se îndreaptă lumea, doamnelor și domnilor.

Unul dintre ei a răspuns: ”Pentru mine, speranța nu e un sentiment sau o chestiune de temperament. Speranța e o datorie”.

E prea mult spus? A ajuns speranța un dogmatism?

Mai sînt  trei săptămîni pînă la ceremonia de deschidere de la Rio.

Simona Halep a decis să nu meargă din cauza pericolului virusului Zika. Nu e, nici pe departe, singurul risc. Delegația Franței a fost deja alertată că e în vizorul extremiștilor.

Mai sînt trei săptămîni.

Ca ziarist sportiv, am avut privilegiul să-i văd pe viu pe campionii români și pe o bună parte a celor străini la ultimele cinci ediții ale Jocurilor.

Nu o judec pe Simona, doar îmi pare rău!

Între multitudinea de observații umane din povestea fascinantă a Olimpiadelor se numără și felul în care se cîștigă titlul suprem.

O spun chiar ei. Campionii sînt azi, aici.

Laura Badea, în 1996, la Atlanta, intră pe planșă la scurt după ce mama ei se stinsese.

În finală, Laura o are în față pe Valentina Vezzali, o legendă a scrimei mondiale, de trei ori medaliată cu aur la Olimpiadă. Și Laura cîștigă. Cînd pleacă la vestiare, plînge.

E aici și Diana Mocanu, cu cele două titluri la natație, imposibil de replicat, cîștigate patru ani mai tîrziu, la Sidney.

După ceremonia de premiere, fata în vîrstă de 16 ani își îndeasă căciula pe cap și părăsește Aquatic Center și marea performanță cu o figură impenetrabilă.

A venit și Camelia Potec. E aici.

Iese din bazinul Atenei 2004 ca să-și culeagă medalia de aur. Elisabeta Lipă face același lucru alături de colegele ei, pe ponton.

Și toți, căci sînt atîtea amintiri!, aveau privirile unor oameni care au cîștigat și au pierdut ceva.

Ca să devii campion olimpic e nevoie să devii o singură zi mai greu decît orice metal din tabelul elementelor. Să fii atît de dens încît să nu te tulbure gîndul și riscul că poți fi cel mai bun din lume.

Ești doar tu. Nici lumina nu te pătrunde.

După o asemenea transformare nu mai ești același. Ceva din tine s-a disipat și a mers, pentru totdeauna, către ceilalți.

Pe 24 iulie se deschide centrul de acreditări din Satul Olimpic.

Pe 24 ajung în Brazilia și primii români. Loturile de înot, judo, box și haltere. Cei de kaiac-canoe au fost excluși penru dopaj. Dar vine în aceeași zi scrima, cu Ana Pascu, vicepreședinta federației internaționale.

Ana Pascu și-a pierdut băiatul, pe Alexandru, la Colectiv.

Formalitățile de acreditare nu sînt preferențiale.

Toată lumea se pune, cuminte, la aceeași coadă.

Cînd îți vine rîndul, ți se țiplează și ți se trece pe după gît dreptunghiul de plastic colorat.

Și te reprezinți pe tine.

Simona Halep avea toate datele să fie, pentru o zi, mai grea decît orice metal și mai ușoară decît speranța cu care sîntem datori.

Acesta e regretul.

Comentarii (136)Adaugă comentariu

Mike  •  16 iulie 2016, 23:16

Prosti dar multi a spus Lapusneanu domnule Tolontan. Chiar si intr un blog ca acesta trebuie sa ne speriem de cei ce citesc ,nu inteleg ce au citit si doar le interpreteaza precum un motiv de scandal. Ginionul tarii e ca sunt multi si au fost mai multi decat ceilalti tot timpul.

balauru48  •  16 iulie 2016, 23:16

Pentru astia care tot spuneți că România n-a făcut nimic pentru Halep, vreau să vă zic ca nici Portugalia n-a făcut nimic pentru Cristiano Ronaldo. Si l-ați văzut cum a părăsit terenul in finala euro, plângând în hohote fiindca nu mai putea rămâne să joace ca să-și onoreze si ajute tara. Asta e un sportiv de caracter! Dar ce a făcut Argentina pentru Messi sau Brazilia pentru Neymar? NIMIC! Dar se duc si joaca cu respect pentru țările lor. Si pot sa dau 1000 de exemple. Nici măcar Elveția n-a făcut nimic pentru Federer până să ajungă cineva în tenis. Tot părinții l-au susținut financiar, nimeni altcineva. Valabil si pentru Serena, Azarenka, etc... Totuși, putini vor pricepe ce am scris, ca asa-i romanu' , muscat de șarpe, nu de țânțar...

roberto  •  16 iulie 2016, 23:22

Si daca o sa apara si in Romania acest tantar,ce se va intampla?

unul  •  16 iulie 2016, 23:26

Revin...Domnul redactor sef, tocmai l-am contactat pe ....Tolontanul cehilor :)))...Se pregateste sa faca un articol despre Berdych si Pliskova ( s-a retras si ea intre timp)...

Florin  •  16 iulie 2016, 23:26

Fiecare are dreptul să aleagă dacă particip sau nu. Pe mine ma deranjează declarațiile Simonei cu referire la faptul ca joaca pt Romania.... Dacă stau si ma gândesc și anul trecut a evitat să joace în FedCup (contra Canadei) pt Romania in detrimentul pregatiri sezonului de zgură. Cred ca imediat a jucat la Stuttgart într-un turneu sponsorizat de un sponsor comun. Nu am nimic cu ea,chiar cred că e cea mai buna jucătoare a noastră......Dar să ne lase ca joaca pt tara...

Gina  •  16 iulie 2016, 23:28

Nu foarte inspirat! pacat! Poetico-artistic si cam atat. Stiu ca este blogul dumneavoastra si scrieti ce simtiti nevoia si suntem etern recunoscatori ca ne lasati sa comentam cat ne mai lasati. E judgemental ce scrieti desi nu vrea sa fie, nu e nici o urma de analiza a subiectului cu virusul, nici un link la tot ce citati si tot felul de legaturi intre tot si toate cu un aer intelectualist. Nici proprietatea termenilor nu mi se pare cea mai buna: tulburatoare chiar descrie situatia din Turcia??? Si oare tonul asta putin disperat cu incotro se indeapta lumea si ca in aceste zile se poate intampla orice, este ceea ce chiar considerati ca lipseste in Romania ?!? Poate nu va uitati la televizor sau la ce publica pe Facebook colegii dumneavoastra ziaristi?!?! Poate sunteti obosit si ar fi timpul pentru o vacanta. Poate chiar in Brazilia daca tot se pare ca nu va e frica de virusul Zyka :)

ploiesteanu  •  16 iulie 2016, 23:29

Interesant cum nu v-a păsat de Olimpiadele de la Beijing și Londra criticând comportamentul brutal al antrenorilor de gimnastică și compromițând definitiv acest sport la aceste olimpiade iar acum brusc simbolistica olimpică vă stimulează să criticați caracterul nepatriotic al Simonei. Circuitul american de tenis cuprinzând în acea perioadă Atlanta, Winston și Cincinati, apoi US Openul și-a majorat considerabil câștigurile, or să zică pas mai multe vedete din lume tenisului, fiți sigur de asta.

ionel  •  16 iulie 2016, 23:39

azarenka deja a anuntat ca se retrage din competitii,deoarece este insarcinata.din orice competitie.balauru48,sa nu confundam ciorba cu fasolea.Si tu puteai deveni campion.doar ca nu ai avut conditiile sau motivatia necesare.si eu si altii.everyone!cand devin campioni,noi ii consideram ai nostri.cand se trezesc diminetile la cinci,noi dormim,nu ne intereseaza.sa nu confundam patriotismul cu prostia. domnultolontan spune bine ce spune.dar nu prea se aplica la noi.de asta are dreptate si simona halep.nu romania a transformat-o in campioana.asa ca e alegerea ei daca se teme de tantari sau nu

balauru48  •  16 iulie 2016, 23:41

@gina Ai tastat o scrisoare despre nimic, dar ABSOLUT NIMIC! Ți-aș mai zice unde ti-e locul, dar voi fi catalogat drept misogin, iar Tolontan o sa ma cenzureze, așa că n-o să zic nimic :))

balauru48  •  16 iulie 2016, 23:46

@ionel Nu am înțeles nimic din ce vrei să zici.

ionel  •  16 iulie 2016, 23:57

balauru48,imi pare rau ca nu intelegi.ori ma exprim eu prost,ori tu nu ajungi asa departe.important este sa intelegi ca intr-o lume libera,exista mereu mai multe puncte de vedere,cel putin doua

Mike  •  17 iulie 2016, 0:01

@gina .vai de mine ca te duci la vot si fara sa sti poti sa mi schimbi viitorul. Ce ai inteles tu mai fata din articol? Fara sa ti dai seama incurajezi ideea de inegalitate iar daca intamplarea face sa fii femeie, e si mai grav. Chiar daca am fost putin rau pot sa ti zic ca am intalnit persoane de toate genurile mai slabe decat tine.si nu ma refer la kilograme. Mai citeste articolul , poate pricepi. Si gata ca nu mi mai bat capul .Lapusneanu stia el ceva. Mult succes domnule Tolontan si mare lucru sa fiti calm in fata multelor ineptii si a oamenilor ce nu prea pricep. Mie mi e teama de ei sincer. O seara buna tuturor

eugen  •  17 iulie 2016, 0:02

Atata regret sa aiba, ca n-a participat la o olimpiada de vara. Ii pasa cuiva de tenisul de la olimpiada? sa fim seriosi. sau de fotbal? sau de ciclism? de box? poate un pic pt box si asta pentru magariile care se fac pe fata acolo.

Dan  •  17 iulie 2016, 0:21

Tolo o stii pe aia cu "bine ca esti tu destept!" ? Ti se aplica aici perfect. Stai in fotoliu si pui presiune aiurea. Tu ce risc ai sa nasti un copil cu malformatii ? Niciunul.... Hai sa ne respectam mai mult valorile si sa le respectam deciziile. Daca delegatia Frantei isi asuma riscul, stiind ca sunt in vizorul extremistilor, sunt niste imbecili in continuare, in lumina a tot ce au patit. Ii mananca - pe romaneste..... Asta nu inseamna ca Simona trebuie sa se expuna de dragul tarii..... ha... care ii ofera asa de mult...hai sa ne revenim si sa vedem ce timpuri traim.

Mike  •  17 iulie 2016, 0:49

@dan .Am zis ca ma opresc dar nu suport prostia sau vorbele aruncate de genul ,,hai sa sa ne revenim si sa vedem ce vremuri traim".Daca ai intre 1 si 60 de ani domnul Dan , ce vremuri ai trait tu mai bune? Ce va tot lamentati aici ca niste bocitoare ,,concediate"? Astea sunt vremurile prietene ,mai bine sau mai rau nu ai cum sa sa ti dai seama.In articolul asta era vorba de ce poti face sa ramai undeva cu spiritul pe care l ai avut .Vremurile se repeta si sunt aceleasi in proncipiu.Daca ramai taruş poti fii pomenit in toate timpurile de la cele mai indepartate pana la personajele din Caragiale.Ptr ce chinui tu oamenii aia de prin asia ce munesc ca *** sa mai faca o tastatura (ca asa sunt vremurile) ? Menajeaza tastatura . Si treaba ca tara nu i a oferit nimic e o prostie .Nici eu nu sunt multumit de ceea ce se intampla dar asta nu are legatura cu ce e scris in articol. Ce timpuri ai trait tu bune sau mai bune de invoci asta? Astea sunt timpurile .aici e vorba de spirit dorinta si nu de castig financiar neaparat. Caldura mare de IL Caragiale , citez ,, Amice esti idiot".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian  •  17 iulie 2016, 0:52

Salut, am in coleg brazilian. S-a dat jos din metrou la Maalbeek cu 15 minute înainte sa explodeze bomba. Are 1.90 si 125 de kg! L-am întrebat deunăzi dacă are copii. Mi-a zis ca in Brazilia i-a fost pur si simplu frica. Din cauza violentei, din cauza poluării, din cauza crizei economice. Acum ca lucrează in Belgia crede ca va avea un copil. In fiecare zi coboară din metrou la Maalbeck. Poate ca olimpiada din acest an nu e in locul potrivit. Si da, ar trebui ascultați si sportivii cărora le e frica sa meargă acolo, pentru ca NU ar trebui sa îți fie frica sa participi la Olimpiada!

geo  •  17 iulie 2016, 1:01

Dar de faptul ca toata delegatia de caiac canoe nu merge nu comenteaza nimeni? Aia din alte motive din pacate. Va legati de Simona pentru ca aduce trafic. Deodata s-a trezit patriotismul in voi la fel cum a fost cu familia de romani din Norvegia, pentru care plecau ai nostrii sa schimbe legea de acolo pentru ca noi suntem perfecti. Insa acum cand la noi e sclavagism pur si simplu aceleasi persoane nu au tras nici macar o .... E viata lui Halep si face ce vrea, nu e legata de nimeni si nimic cu niciun juramant. Valoarea Romaniei este mult sub ceea ce credeti voi - e tara hotilor, a *** care au sclavi acasa, a *** prezente toata ziua pe toate ecranele Tv-urilor, a patronilor de echipe puscariasi si ziaristilor care fac ceva cu dosurile acestora din urma. Asa ca lasati-o sa isi vada de viata ei si mergeti voi pe calea voastra.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

billie jeane queen  •  17 iulie 2016, 1:15

Daca tot nu avem prea multe valori, sa o balacarim macar pe Simona! nu datoreaza nimic statului si Romaniei! dar, de balacarit, putem sa o balacarim pentru ca e, nu-I asa, un bun public! ne place sau nu, este propriul sau stapan! si daca merge sau nu la Olimpiada, este dreptul sau! ne-ar fi placut sa stam in fotoliu sa ne uitam la lupta sa? sa fi castigat o medalie? sa fi ...? nu are voie sa se teama de descendenti microcefali, chiar daca expertii lumii nu au solutii pentru asta? dl Pierre de Coubertin o avea solutii?!

Doru  •  17 iulie 2016, 1:45

Oare așa ne e dat nouă să știm Noi cel mai bine ce trebuie să facă alții? Personalitatea Noastră e deținătoare a Adevărului Absolut? Chiar ne este greu să ne respectăm Aproapele ? El, Aproapele, nu are trăiri, sentimente,....? Vorbim de Bunul Simţ dar știm ce este? Dacă cuvintele mele nu nasc polemici ci doar întrebări personale, acestea, cuvintele, și-au atins scopul.... Dacă nu......, oricum scuze de deranj!!!

unul  •  17 iulie 2016, 1:46

@dan...Tu esti atat de fraier, incat nu stii ca, Cupa Davis e la baieti, si ca, Simona Halep se mentine de TREI ani in top 10 !

Ana  •  17 iulie 2016, 1:49

V-ati uitat care sunt riscurile si cit se putin se stie despre Zyka? ne pare rau tuturor insa oare dvs nu trebuia sa luati in calcul si riscul potential foarte serios pe care nimeni nu are de ce sa si-l asume?

Elena  •  17 iulie 2016, 1:59

Simona nu datoreaza Romaniei nimic, poate doar impozite. Asa cum orice om obisnuit nu e dator sa faca nimic special pentru Romania, nu mi se pare corect sa asteptam de la ea nimic. Ea a muncit enorm pentru succesul ei. Ma bucur ca e romanca si ca e un exemplu pentru copiii de azi. Chiar si prin decizia de a nu participa la jocurile olimpice. Cred ca e rationala si nu pare vanitoasa. Noi putem gasi motive de mandrie si fara ea, de pilda sa luam atitudine ca suntem calcati in picioare si furati pe toate partile.

Doru  •  17 iulie 2016, 3:01

O urmaresc de cativa ani buni pe Simona fiind in mare iubitor al tenisului si am avut emotii, am surferit, m-am bucurat ca orice roman atunci cand castiga un meci. Dar parca bucuria de a juca tenis undeva a inceput sa paleasca pentru Simona cred ca sufera de o boala specifica romanilor cand ne credem cei mai buni inainte de a fi buni. A inceput sa fie egoista si se gandeste mai mult la " altceva " si nu la ceia ce ia adus locul 2 mondial. Asteptam cu nerabdare sa o vad jucand la Rio. La bani care-i are putea sa-si ia toate masurile pentru a se proteja de acest virus. Nu va avea olimpiada jucatoare de tenis? Ma indoiesc. Este dreptul ei sa-si hotareasca drumul dar dezamagirea noastra nu o poate sterge nici in fel de comunicat prin care isi justifica absenta de la Jocurile olimpice. Eu mai sper ca va fi o mare campioana. Dar pentru asta Simona trebuie sa redevii Simona Halep si sa nu privesti lumea de sus ci invers de jos pentru ca asa ai ajuns sus

seba  •  17 iulie 2016, 3:03

wow, cate comentarii rautacioase la adresa simonei! n-o mai vazusem jucand de nici nu mai stiu cand, iar stiri despre ea am mai citit pe la grand slam-uri. in schimb, am fost zilele astea la brd open si am ramas impresionat inca o data de cati oameni, si mai ales cati copii, poate face fericiti. nu stiu daca in ultimii 25 de ani sunt zece oameni la nilelul ei in romania din acest punct de vedere. faptul ca nu participa la olimpiada, e alegerea ei. stie ce pierde si isi asuma.

antoniu dumitru  •  17 iulie 2016, 5:43

Eu raman cu o singura intrebare : oare cum gandea Simona sa fie purtatoare de drapel, cand ea nu avea de gand sa mearga ???

Jan Steriu  •  17 iulie 2016, 6:13

Este decizia Simonei pe care probabil a luat-o inpreuna cu apropiatii, riscurile sunt mai mari decat avantajele. Nu este singura sute de mari sportivi de la mai multe discipline sportive au luat aceasi decizie de a nu participa la olimpiada de la Rio. Tenisul la olimpiade este destul de subtire nu prea se inghesuie marii sportivi sa participe.

sundance kid  •  17 iulie 2016, 7:16

Sunt emotionate exemplele pe care le dati in legatura cu Lipa , Potec et co dar sincer sa fiu mereu m-am intrebat ce cauta tenisul profesionist la Olimipiada !! Nu o scuz pe Simona dimpotriva .

Venom  •  17 iulie 2016, 7:18

Când văd un text care începe cu "N-aș vrea să - comentez, acuz, judec, dar..." și autorul tocmai asta face, mi se pare fals. Foarte narcisist, acest text, Tolo! Tocmai că se reprezintă pe sine, ca om, e dreptul fiecăruia de a alege ce face cu el însuși. La fel, fiecare om reacționează diferit când este pus în fața unei situații pe care o consideră extremă. Avem dreptul să judecăm frica Simonei față de un virus? Sau claustrofobia, și alte atâtea temeri cu care s-au făcut enciclopedii? Știm noi cu adevărat câtă luptă interioară a avut și cât curaj i-a trebuit să declare public că nu merge? Poate părea irațională, în comparație cu alții, dar e frica ei, de femeie care nu vrea să riște și să se ducă la Rio.

nenea brancoveanu  •  17 iulie 2016, 7:21

......citind comentariile la acest articol si la altele din presa romaneasca intelegem cum este poporul roman. pe aceasta tema cred ca ziaristii sunt datori fata de romani sa declanseze o DEZBATERE NATIONALA ......POATE VOM INTELEGE DE CE ROMANIA SI ROMANII SE ZBAT IN COADA NATIUNILOR EUROPEI.....!!!!???

Valeriu Roman  •  17 iulie 2016, 7:48

Las la o parte faptul că articolul este un melanj rizibil de analiză politico-sportivo-sentimentală, amestecat cu citate literare menite să stoarcă lacrimi. În schimb, cantitatea de dezinfectant pentru creiere nu este deloc diluată, ca în alte anchete care ilustrează (sanchi!) specificul Gazetei Sporturilor. Un patriotism scabros gîlgîie sulfuros din acest articol, combinat cu o intruziune slinoasă în viața personală a unui simplu om, pînă la urmă. Un om care decide să nu facă un lucru pentru o țară penibilă, care nu a ajutat-o cu nimic. Așa, și? Autorul articolului ce face deosebit pentru țara lu?. Postacii patrihoți ce fac, în afară de datul agresiv din tastatură? Ni se dau exemple inepte de patriotism. Tot respectul pentru atleți ca Laura Badea, toată stima pentru realizările celorlalți. Cu ce le mai mulțumește patria, pentru care au făcut atîtea sacrificii? De Laura Badea nu mai citisem nimic de o bună bucată de vreme, pînă la manipularea tolontanică. Ca să nu mai vorbesc de atîția campioni, care-și petrec bătrînețile în mizeria la care îi condamnă ***ROMÂNIA. Un pic de scîrbă, așa, pentru cei care nu mai au pic de jenă.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

make  •  17 iulie 2016, 8:06

DESPRE ASTA SA NU SCRII TOLO, PUNE BATISTA PE TAMBAL http://www.gsp.ro/sporturi/jocurile-olimpice-2016/dezastru-pentru-romania-federatia-de-kaiac-canoe-a-fost-suspendata-un-an-din-toate-competitiile-483664.html

tedy  •  17 iulie 2016, 8:21

*** ,o foame-n-gat care se coboara la acest nivel si participa la turnee pentru jucatoare mult mai slab cotate unde nu intalnesti in mod normal pe cele sub 10,patriotism la ***,sa fim seriosi,aratati *** cu caracter in romania.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Catalynn  •  17 iulie 2016, 8:22

Tizule, fara supărare, articolul este derizoriu, din ciclu "Prostul moare de grija altuia" ... In fine, are macar meritul ca e scris cu ceva mai mult talent decat blogul colegului de redacție Geambașu, cand si 'mnealui o înfiera proletar pe Simona ca nu se sacrificase pt neam si patrie anul trecut in FedCup, doar ca articolul nu apăruse la cald cand poate era de înțeles , ci la vreo 6 luni de la eveniment semn ca omul inca nu depășise momentul ... Asa intre noi, ca nu ne vede nimeni, cum spunea dl Ioanitoaia acum mulți ani la Procesul Etapei, matale te duceai la JO care nu interseaza pe aproape nimeni in materie de tenis având de aparat o finala la Toronto/Montreal , una la Cincinatti si o semifinala la US Open, având șansa sa câștigi intr-o luna cat un roman de rând in 3 vieți?!

Mihai Badea  •  17 iulie 2016, 8:33

Aș suspecta că este mai degrabă o măsură de autoprotecție, după o perioadă în care noi am vrut să ne fie idol, iar ea a părut că acceptă. Jocurile Olimpice își schimbă ușor-ușor semnificația. În cele din urmă, copiii vor citi probabil despre ele în manualele de istorie și se vor întreba ce sens avea ca oamenii ăștia să își supună corpul la așa cazne.

George  •  17 iulie 2016, 8:41

halep nu joaca pentru glorie sportiva. ea insasi a declarat, textual, ca nu merge la un turneu neaparat pentru a-l castiga. halep joaca tenis pentru ca sportul asta ii aduce multi, foarte multi bani. un eventual podium la olimpiada, nu. La asta se reduce tot. nu este nicio tragedie ca nu merge halep la olimpiada, zau asa.

kmy  •  17 iulie 2016, 8:59

traim intr-o lume atat de ipocrita incat in fiecare zi, in fiecare dimineata, trebuie sa te inarmezi cu doza de speranta necesara pentru a supravietui acestei realitati

Floris  •  17 iulie 2016, 9:00

Bai nene dar "multi " ( shab , diana , cristina , ion....o gramada) sunt. Sa spui ca olimpuada nu inseamna nimic chiar ca nimic nu ai in cap. O tin unii langa ca nu i-a oferit tara nimic...asta inseamna sa fi roman adevarat, sa stai sa ti se ofere nu sa oferi tu. Oricum, nu exista spirtuv mai antipatic ca halep asta. ***, numai scuze penubile gaseste....unghii rupte , dureri in cretz si altele. Dar are admiratori ......din aia "multi"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihai  •  17 iulie 2016, 9:04

Ce premiu in bani ofera CIO pentru turneul de tenis de la Rio ?

gerula  •  17 iulie 2016, 9:09

Halep nu are nici o scuza. Uita ca in Romania a facut scoala, in Romania a crescut, in Romania va trai... Mare campioana, dar foarte mic OM.

Donald  •  17 iulie 2016, 9:16

stiu, ar trebui sa scriu ceva despre simona, dar nu am decat regrete. am sa spun cateva cuvinte despre ce s-a intamplat in turcia. 1.este singura oara cand puciul militar esueaza! 2.armata turca nu trage in civili si nu a tras. 3.Erdoğan are enorm de mult de castigat, in 2-3 saptamani va epura toata turcia de cei care ii sunt impotriva. 4.de fapt erdogan este un fundamentalist, nu va izola turcia deocamdata, dar daca va pune ghiara si pe armata turca nu-l va opri nimeni sa incerce sa schimbe ceea ce cu greu a reusit turcia in o suta de ani. 5.convingerea mea este ca el insusi este in spatele puciului esuat!!! i-a fost frica de un puci adevarat si a reusit sa le-o ia inainte...

CW  •  17 iulie 2016, 10:17

Foarte bine a făcut Simona, nu are de ce să pună înaintea ei o țară care nu o merită, nu o respectă, nu a ajutat-o cu nimic... Pentru cine să joace, pentru ăștia care comentează aici? Doamne-ferește! Mie personal mi-ar fi rușine să reprezint România și dacă n-ar exista virusul Zika...

cezar  •  17 iulie 2016, 10:34

Simona si-a pierdut racheta in acest moment.As vrea sa cred ca are dreptate dar nu are deloc , oricum asta vom afla dupa olimpiada cand vom numara cazurile de zika in randul olimpicilor.Articolul este superb si daca e sa luam riscurile la numarat ca foile din placinta ,pai nu ne mai apucam sa jucam tenis.Banii azi ii ai maine poti sa nu ii mai ai si atunci ramai doar tu si ceea ce ai sadit,de asta Simona a pierdut o familie mult mai mare decat crede ea ca ar pierde.

Daniel Grosu  •  17 iulie 2016, 10:40

Din păcate, gestul ei este unul de suprema laşitate. Ce va mai face? Nu va mai urca în avion, de teama că acesta o sa pice, nu va mai ieşi sa vadă artificii, de teama ca va veni vreun alt tâmpit cu vreun camion blestemat? Scuza ei este una puerilă. Dintr-odată, se vede în postura de viitoare mamă şi îşi protejează pruncul care deocamdată există doar în imaginaţia ei. ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  17 iulie 2016, 11:27

Probabil la toti ne pare rau ca Simona nu va ajunge la Olimpiada dar dincolo de parerile noastre de rau daca ajungea acolo numai ea era fata in fata cu riscurile care sunt adevarate,care nu sunt vazute si consemnate de Halep...Tot asa...unii consideram ca este bine ca armata sa fie trimisa in alte tari dar riscul si-l asuma cei care merg...Si parca si acolo este pe baza de voluntariat...

Cris  •  17 iulie 2016, 12:07

Cu toata admiratia cuvenita pe drept pentru Simona Halep, pare mai degraba o sportiva interesata mai degraba de bani decat de performanta in sportul pe care il practica. De aceea joaca cu ganul la shopping si are o atitudine din ce in ce mai putin sportiva. Nu merge la Rio pentru ca nu o intereseaza. O intereseaza strict castigarea unui turneu de mare slem... cand o veni. Restul sunt amanunte.

GabiG  •  17 iulie 2016, 12:20

We agree to disagree....atunci cand un om spune "nu vreau sa judec" imediat dupa asta face! Mi se pare ne la locul lui sa faci imagine negativa unei persoane care a ales ceva ce tie nu iti convine, si mai ales impachetarea in nationalism fatarnic intr-un articol din care Simona ar trebuii sa isi asume riscuri pentru echipa nationala olimpica...Tenis se face pe investitiile proprii si efort propriu, pana cand Simona nu a ajuns in top 10 nu o bagam in seama acum...o vai ce raniti suntem.... hai sa lasam etichetarea si judecata...

adi_stelistul  •  17 iulie 2016, 12:27

Si mie imi pare rau ca Simona a decis sa nu participe. Personal cred ca greseste, dar ma abtin de la a o judeca. Pentru ca nu sunt in situatia ei, nu-i cunosc motivatia, aspiratiile, etc. Vad insa ca sunt foarte multi care stiu exact cum trebuia Simona sa se lupte pentru tara. Multi dintre ei sunt dintre cei ce sunt suparati ca tara asta nu-i merita si decid s-o paraseasca pentru un trai mai bun. Desi tara asta a cheltuit bani cu instruirea lor si datorita acestei instruiri ei pot sa prospere inafara si desi, fara discutie, tara asta a cheltuit banii aceia pentru a-i avea aici, cu competentele si inteligenta lor. Ce sa vezi, bad luck - au plecat. Altii n-au plecat dar asteapta ca tara asta sa le dea subventii, sa le faca autostrazi, sa le faca spitale, etc. Ceea ce e mai mult decat in regula - asa si trebuie sa fie. Dar multi dintre ei contribuie, intr-un fel sau altul, macar printr-o complicitate tacuta, la un nivel de circa 40% din PIB al evaziunii fiscale. Adica al ascunderii banilor care ar ajuta si la autostrazi si la spitale si la scoli (probabil pentru ca proprii copii sa fie bine instruiti gratuit in vedere unei cariere reusite afara). Sigur, "se fura" - de aceea nu sunt bani. Dar cine fura si cine participa, prin pasivitate (sau mai rau), la furt? Sa fim bine intelesi: nu acuz pe nimeni, nu comentez in niciun fel motivele care indeamna pe unul sau altul sa ia o decizie sau alta. Spun doar ca parca suntem intotdeauna prea exigenti cu altii si indulgenti cu noi insine (treaba cu barna si paiul). Culmea, ii pretindem Simonei, care nu datoreaza nimic (sau aproape nimic) din succesul sau in tenis, sa isi reprezinte cu cinste tara. Tocmai noi, care am parasit-o sau suntem gata s-o facem pentru un trai mai bun la prima oportunitate. E ironie pura in situatia asta.

Emilian  •  17 iulie 2016, 12:30

As observa ca jocurile olimpice nu inseamna mare lucru pentru un tenisman. Intotdeauna cand vorbim de Federer, Sampras, Agassi, Graf, Navratilova etc. ne referim aproape exclusiv la succesele in turnee de Grand Slam si aproape deloc la titluri olimpice. Pentru un gimnast, atlet, halterofil sau canotor jocurile olimpice e un eveniment pentru care se antreneaza 4 ani (pentru multi e un eveniment intr-o viata), pentru un jucator de tenis e mai degraba un titlu onorific plasat intre 2 turnee de Grand Slam. Daca mai adaugi la asta si un risc de imbolnavire (chiar si mic) care iti poate afecta viata iremediabil, parca nu e asa deplasat sa renunti la Rio.

GabiG  •  17 iulie 2016, 12:42

adi_stelistul nu este ironie, este ignoranta, iar daca ai probleme nimeni nu te mai cunoaste si nici statul nu te intelege...Simona este datoare familiei ei, cel mult...in rest noi stim cel mai bine ce trebuie sa faca celallt, dr cand vine vorba sa ne tinem gura...incepem sa ne arucam cu "pietre"

adina  •  17 iulie 2016, 12:48

Sa intelegem ca cei 10.000 de sportivi care participa la Rio nu cunosc riscurile la care se expun, ci doar Simona a avut norocul sa se consulte cu medici! E inca o dovada ca e o sportiva jalnica. Lucrurile mari in viata se construiesc si pe risc, aventura, nebunie. Halep nu o sa fie niciodata o mare campioana!

Comentează