Cum reacționează un manager de spital în fața unei noi imagini horror

O pacientă din Sighișoara, bolnavă de astm, a fotografiat perna înnegrită pe care a fost silită să se culce în spital

joi, 21 iulie 2016, 7:02

UPDATE: Compartimentul Pneumologie al Spitalului Municipal din Sighișoara a fost închis începând cu data de 18 iulie pentru lucrări de înlocuirea canalizării interioare și exterioare. După lucrările la sistemul de canalizare, spitalul va face și lucrări de interior: zugrăvirea întregului compartiment, reparații ale ușilor, ferestrelor și podelelor. Interiorul va fi renovat din fonduri proprii și are termen de execuție aproximativ 3 luni. În acest moment nu se desfășoară nicio activitate medicală în compartimentul Pneumologie, iar pacienții au fost preluați de Secția Medicină Internă și Cabinetul de Interne din Ambulatoriul Integrat al spitalului. Contractul de execuție de lucrări a fost semnat pe data de 29 iunie. După încheierea contractului cu CAS Mureș vor fi achiziționate mobilier medical și lenjerie pentru paturi, precizează Ministerul Sănătății, citat de HotNews. În dialogul de ieri cu reporterii Gazetei, managerul Aurelia Mașca nu a amintit că secția ar fi închisă din 18 iulie, menționând doar că „va fi închisă”.

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan

În termenii cei mai seci.

Fără patetisme și fără judecăți.

Incidentul dintre un pacient și un manager de spital.

Ionela Maior are 41 de ani.

Este din Sighișoara și, la începutul lunii iulie 2016, a fost internată în Spitalul Municipal din localitate după „un atac de astm”.

A observat, în prima zi din săptămâna de internare, nereguli în secția de pneumologie.

„Mi s-a părut revoltător că în secția unde ar trebui să fie totul OK, nu am pretenția impecabilului, era plin de mucegai, pernele «apretate» de jeg și sânge uscat, un miros urât și pereții scorojiți”, începe pacienta.

A distribuit imaginile pe Facebook

Ionela Maior continuă descrierea: „Stăteam turcește în pat, altfel nu aveam cum. Totul era infect, totul mirosea îngrozitor de urât”.

Pentru ca să nu se spună că bate cîmpii, femeia a pozat perna aproape neagră, zugrăveala căzută și mobila învechită și a publicat pozele pe pagina personală de Facebook pe 7 iulie.

Imediat, fotografiile au fost distribuite de sute de persoane și preluate de presa locală din Sighișoara.

Ziarul Adevărul apreluat subiectul în ediția locală.

Povestea nu s-a încheiat aici.

„Mi s-a zis să șterg imaginile”

A doua zi, povestește pacienta bolnavă de astm, „doamna doctor Aurelia Mașca, directorul spitalului, a sunat la locul meu de muncă şi la apropiații mei ca să mă determine să șterg imaginile de pe Facebook”.

Pacienta s-a dus, după incident, să discute cu managerul spitalului, Aurelia Mașca, și a înregistrat convorbirea cu telefonul mobil.

„Rezumând, managerul a dat vina pe directorul medical, pe medici, toți erau de vină. Nu și ea”, spune pacienta.

„Mai bine citiți o carte!”

Dialog înregistrat între Ionela Maior și managerul dr. Aurelia Mașca:

DR. MAȘCA: Cu ce drept luați pe cineva la puricăit, să știu și eu, de ce?
MAIOR: Nuu, dar în situația asta, în care dumneavoastră dați vina pe oamenii de acolo…
DR. MAȘCA: Dar nu dau vina…
MAIOR: Dar mai înainte ați spus că e vina lor! Păi, dacă e vina lor, trebuie să răspundă pentru vina lor! Sunt furioasă.
DR. MAȘCA: Dar răspund în fața mea.
MAIOR: Dezinteresul este total.
DR. MAȘCA: Cum puteți spune așa ceva?
(…)
DR. MAȘCA: Vreți acum, vă considerați satisfăcută dacă acum, pe doamna asistentă șefă, pe doamna asistentă de salon și pe medicul șef îi bag în comisia de disciplină? Că asta e procedura!

„Le contabilizez pe toate!”

După un timp, în scenă apare și medicul din secția pneumologie, care încearcă să aplaneze situația: „Hai, doamnă, mai bine încheiem, dumneavoastră sunteți aici ca bolnavă, mai bine mergeți acasă și citiți o carte”.

Finalul vine de la managerul Aurelia Mașca. „Doamnă, hai să încheiem aici. Dacă mă mai râcâiți… Eu le contabilizez pe toate, știu ce am de făcut!”.

„Povestea e cusută cu ață albă!”

INTERVIU. Managerul dr. Aurelia Mașca spune că pacienta „a venit peste noi să facă scandal și nu v-a trimis toată înregistrarea”

36 de ani are dr. Aurelia Mașca în Spitalul Municipal Sighișoara: a fost manager între 2004 şi 2009 și din 2012 încoace

– Doamnă doctor, v-am sunat în legătură cu pozele din spital postate pe Facebook de o pacientă…
– Să le luăm pe rând. Acea pernă murdară nici măcar nu era a doamnei. Asta am aflat în urma unei anchete, asta spun asistenta și șeful de secție. Oricum, perna a fost imediat înlocuită. În timp ce acele noptiere nici nu sunt folosite, ați văzut că erau goale, iar pereții sunt scorojiți pentru că acel corp se pregătește de închidere. Este o clădire istorică, din 1896. Veniți aici, la Sighișoara, să vedeți realitatea!

– …
– Vă dați seama cât de bolnavă era dânsa dacă bântuia prin spital! Eu am fost de gardă atunci, fac șapte gărzi pe lună, și știu că a doua zi a părăsit spitalul, deși semnase că nu va face acest lucru. Au văzut-o oamenii prin piață.

– Ne-a spus că ați sunat la locul dânsei de muncă pentru a o determina să scoată pozele.
– Nu este adevărat! Păi, și ce puteam eu face, le scotea dacă sunam? Am sunat, într-adevăr, unii oameni pentru a afla cine e ea cu adevărat, pentru că numele ei de pe Facebook este „Lorella Meier”, iar pe ea o cheamă Ionela Maior. Dar atât! Pur și simplu pentru a afla cine a pus acele poze!

– Ne-a trimis și o înregistrare pe care o încheiați spunând „Dacă mă mai râcâiți… Eu le contabilizez pe toate, știu ce am de făcut!”.
– Nu cred. Era vocea mea pe înregistrare?

– Da.
– A, gata, gata, cred că îmi amintesc. Mă refeream că sunt dispusă să închei totul, să închidem cazul! Povestea e cusută cu ață albă. Nu a înregistrat și când ne amenință că ne aranjează? Încearcă să mă compromită!

aurelia_masca

 

Save

Save

Save

Save

Save

Comentarii (63)Adaugă comentariu

ottonelu  •  21 iulie 2016, 7:22

Vă citez: " ... a fotografiat perna înnegrită pe care a fost silită să se culce în spital ... ". No comment. :D

Stelu  •  21 iulie 2016, 7:34

Neata de la Spitalul Militar,asistente preocupate de pacienti,salon curat,coafura rezista !!

Stefan  •  21 iulie 2016, 7:35

Stiti, uneori stai si te intrebi, oare e adevarat? E posibil asa ceva? Oare nu e rau intentionat pacientul? Si apoi statistic te gandesti la evenimentele anterioare din sistemul sanitar din ultimele luni si iti dai seama ca raspunsul e usor de gasit. Si nu face cinste deloc multora dintre doctorii si managerii de spital implicati... Dar zau, stai si te gandesti asa ca bou, oare se poate sa existe asa ceva? As vrea sa vad asa, nu multi, 5% din oamenii din tara asta care reprezinta institutii de stat sa isi asume vina si sa ia masuri. E imposibil, pur si simplu nimeni nu recunoaste nimic la inceput. E foarte greu de constientizat asta, sau de asimilat mai degraba.

Stefan  •  21 iulie 2016, 7:40

Deci am ajuns in halul in care consideram o scuza plauzibila faptul ca perina apartinea altei persoane. Cum sa te justifici asa?? Aaaa, si observ ca tragerea la raspundere a celor vinovati pare a fi o nedreptate din punct de vedere uman, la cum se pronunta managerul. Si oricum, daca asta se rezuma la admonestari in fata consiliului de disciplina, sanatate sa fie. Auzi Rodico, sa iti fie rusine ca nu ati igienizat sectia. Si tie Maricico. Bun, declar sedinta incheiata. Rodico, Maricico, la 1 haideti in birou la o cafea. Rodico te rog dupa servici sa ma duci acasa tu ca mi-am lasat masina la service la revizie. Cam asa presupun ca sunt de fapt relatiile in spitale, si daca exista pedepse, exista doar de suprafata, de ochii lumii.

claudiu  •  21 iulie 2016, 8:09

Apropo de pneumologie... Ce ar fi sa faceti o investigatie la Sanatorul Aiud? Cel mai mare spital se apecialitate din zona aceea pentru TBC.isti , oameni care sunt trimisi acolo pt internare luni de zile...un fel de izolare intr.o locatie odioasa?... Sa vedeti acolo cum vin tbc.istii bolnavi usor sau mai grav si se duc pe rand, sigur!.....? Totul e mai mult ca horror, deplorabil, ca o cladire de ev mediu murdar... si acolo isi duc luni de viata bolnavi de TBC in speranta insanatosirii....

Vasile  •  21 iulie 2016, 8:12

Oamenii astia chiar considera ca e spitalul lor si fac acolo ce vor. In rest sunt dispusi sa mearga o cale lunga ca sa musamalizeze mizeria si sa ii persecuteze pe cei care scot lucrurile la lumina. Cand e insa cazul sa faca ceva bun, e greu, ca trebuie facute ”hartii” si ”comisii” si ”proceduri”. Astfel de oamnei trebuie scosi cu forcepsul din sistem pentru ca orice alta cale de bun-simt nu functioneaza.

sly  •  21 iulie 2016, 8:14

Faptele acestea se regăsesc în fiecare spital din România.

GIGI  •  21 iulie 2016, 8:18

Prima reactive este cea de revolta. Daca ai pe cineva drag care se imbolnaveste si il lasi in conditiile alea va asigur ca innebunesti instant. Dar explicatiile cum ca acele noptiere nu le folosea nimeni e aberant5a. Pai sigur nesimtito ca nu le folosea nimeni uita-te cum arata. Situatia este generalizata. Fiecare trebuie sa faca ceva sa se revolte asa cum am zis la inceput. Problema e ca TOTI medicii ca sa isi asigure confortul financiar ii doare in cot de slujba la stat pentru ca TOTI au cabinet perticulare. Fuguta de la spital la cabinetul lor. *** ca sa nu spun mai rau. Astea sunt adevaruri binecunoscute de ani si ani de zile. E un leitmotiv ' in spitale iesi mai bolnav decat ai intrat " problema e cum rezolvam aceste lucruri, costurile pentru asigurari medicale decente sunt enorme in orice stat. Dar pentru asta sunt necesare ADEVARATE politici de preventive, dincolo de slogannele zilnici " pentru sanatatea dvs consumati, pentru sanatatea dvs faceti ai nu faceti aialalta" In acest spirit preventia trebuie inceputa prin asigurarea unui trai de viata decent si eliminarea stresului din viata oamenilor. Statul ne streseaza de la coada la orice ghiseu pana la atitudinea(unora) functionarilor din system. E cale lunga. Iar amenintarile voalate si sictireala " gen mergeti si cititi o carte, si atitudinea acelei doamnei ( ***) de director sunt de neacceptat. Eu inca ma mir cum de acesti "oameni" au curajul sa se comporte asa. Vine o zi cand iti pierzi cumpatul ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luk  •  21 iulie 2016, 8:37

Toate acestea sunt degeaba. De ce? Pentru ca Autoritatile nu fac nimic, sau foarte incet. Si nu doar in Spitale, ci in mai toate institutiile statului. De ce? Pentru ca nu exista repercursiuni care sa conteze. Ii baga in comisia de disciplina ca sa ce? Sa ii mustre - "data viitoare iti dau na-na!". Acesti "manageri" niste infipti politic in ciolan nu dau 2 bani pe aceste lucruri. Pentru ca nu vor pati ceva care sa conteze. Autoritatea statului nu exista. Statul apara niste hartii si niste functionari. Va mai aduceti aminte de Piedone in Noiembrie 2015 - Sunt acoperit de hartii! Asta conteaza - sa te "scoti".

Ramon  •  21 iulie 2016, 8:55

acum nu mai știu câți ani s-a schimbat legea, iar managerii de spitale dădeau concurs, sau erau numiți. Acum vedem că nici asta nu e bine, că ciocul mic salvează medicul de represalii. Când va fi ceva bine făcut și la noi ? Ministrul nu poate demite managerul care e numit de autoritățile locale și acesta face ce vrea, la comanda PSD

stefan  •  21 iulie 2016, 8:58

La Iași la Spiridon când ajungeți? http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/declaratie-soc-a-unui-sef-dintr-un-mare-spital-a-nici-in-clinicile-veterinare-nu-este-asaa--133909.html

haideusicfr  •  21 iulie 2016, 9:01

Am mai scris-o si o scriu: in orice spital din romania trebuie sa-ti duci de acasa toate lucrurile: pijama,prosop,farfurie ,cana ,pahar,pasta ,periuta de dinti ,papuci de casa,hartie igienica,zahar,lingura ,lingurita,furculita,servetele,ceva mancarica,pampers (cui ii trebuie)..etc. Personalul se comporta bine in general,te ajuta cat poate ,dar asta e situatia. Eu am fost internat si in Canada ,dara colo nu-ti trebuie nimic.....esti singur in salon,cu baie etc...

ior….ga  •  21 iulie 2016, 9:01

dumnezeule! medicii sunt disperati sa privatizeze tot. nu va mai mirati atat. acum sistemul privat plateste bine, in comparatie cu cel de stat dar tot fonduri de la casa de asigurari si binenteles o mica ,,contributie" de la pacient. da se privatizeaza tot vor lua .......praful de pe toba. utati-va cat se plateste in restul economiei predominant privata.

Stefan  •  21 iulie 2016, 9:08

Poi Luk, ai auzit ce zicea doctorita de la Arsi despre actualul ministru al sanatatii. Era preocupat saracu sa impace capra si varza, in loc sa le ia mau la cei vinovati de la spitalul de arsi. Vezi Doamne ne purtam cu manusi cu saracii manageri care sunt incompetenti, ***. Cand ai o cangrena nu o tratezi cu pansament si frectie, ci o smulgi afara oricat de rau doare. La noi au lasat sa se extinda cangrena pana a ajuns in metastaza, si mortu de la groapa greu il mai intorci. Metaforic vorbind. Ce motivatie au managerii buni de spitale, cand vad ca oricum tot una e, cei incompetenti au acelasi statut ca si ei. Ce motivatie sa aiba un doctor bun cand vede principiile pe baza carora sunt numiti managerii de spitale sau pe baza carora evolueaza cariera medicala.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Claudiu  •  21 iulie 2016, 9:13

Despre madam Mașca se pot citi mai multe în legăturile de mai jos. Se spune că a fost pusă la conducerea spitalului de către fostul ministru Nicolăescu, cu care se cunoaște foarte bine. În presa locală se mai pot citi și alte informații, despre cum a încercat să dea o lovitură prin mutarea maternității într-un corp de clădire mai puțin vechi (în loc să construiască un corp nou). http://www.ziaruldemures.ro/?p=7109 http://independentulsighisorean.ro/?q=content/spitalul-municipal-probleme-de-adaptare-la-prezent http://independentulsighisorean.ro/?q=content/joaca-de-maternitatea

mihai  •  21 iulie 2016, 9:16

*** ****. Problema dezinfectantilor este una dintre...sutele/miile de achiziții care se fac intr-un spital. Banii nu se duc niciodată pe elemente fixe..paturi..etc.. astea se cumpără o data la 10 ani...relațiile managerilor cu vânzătorii nu pot fi destul de apropiate pentru a primi..ploconul...asa ca ...se cumpără de la oameni de incredere...ca avem sau nu nevoie?...oricum au nevoie de stoc...sa nu se plângă nimeni...pacientul...da-l drq...ca nu are el treaba.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marin Daniel  •  21 iulie 2016, 9:34

Petru cei care nu ati fost internati in spitalu Sighisoara , va recomand sa mergeti sa vedeti ca spitalu mai are un pic si cade pe pacienti , mobileru e vechi , antic si de demult , mucegaiu e la el casa , va spune o persoana care sa operat acolo acum 10 ani si era tot la fel , medicu anestezist ia zis lu Tatal meu ca daca nu da comisionu ma lasa pe masa de operatie , iar in Sala de operatie anestezia nu a fost bine facuta si am fost taiat cu bisturiu mai mult pe viu decat Anesteziat , sant Nascut la Sighisoara , am familia , dar va spun Sincer Fereasca Dumnezeu sa ai nevoie de Spitalu din Sighisoara , oricum ei te trimite la Mures aproapre pentru orice problema , macar la Mures este cred eu unu din cele mai bune spitale din Romania

sorin  •  21 iulie 2016, 9:44

Sa fim serioși e haos în sanătatea din țara asta.Iar cazul de la Sighișoara este real lucru ce reiese si din interviul directorului spitalului care a zis ca perna a fost schimbata imediat cea ce denotă ca perna a existat si a fost folosită chiar dacă de alt cineva ,dar a fost folosită,iar aceasta sigur ca nu îi un caz izolat si nici nu se va rezolva curând pentru că tot acele persoane iresponsabile trebuie sa remedieze situația.Si dacă pâna acum în 2016 au dat dovadă de iresponsablitate asa vor face în continuare pentru ca trebuie schimbata mentalitatea personalului nu doar facute investiții.

pop  •  21 iulie 2016, 9:57

la Spitalul de Pneumo din Aiud sunt gandaci, mizerie multa, conditii execrabile si lipsa de medicamente. Mancarea e mai mult o gluma. De la DSP Alba am primit raspuns in 4 zile ca totul e ok :)

Ilie  •  21 iulie 2016, 10:44

Această femeie manager, pare că are un caracter murdar, de cartier rău famat.

Ilie  •  21 iulie 2016, 10:59

Felicitări pentru aceste articole care scot la suprafață caracterul murdar al managerilor. Ei sunt de vină în mare parte pentru situația din spitale. Pe de altă parte, mă bucur că și alte trusturi preiau articolele dumneavoastra.

Analena  •  21 iulie 2016, 11:41

Nu existá nici o scuzá, la ce se íntímplá ín acestá unitate medicalá din Sighisoara! Doamna Manager Masca, mai bine si-ar vedea de treabá, ca viitorii pacienti sá nu mai aibá parte de mizeria care existá la ora actualá ín acest spital. Dacá nu este ín stare.....,(dupá cum se vede ín fotografiile de mai sus), sá lase o persoaná competentá ín locul ei, care este ín stare sá facá ce ea nu poate!

Mihai  •  21 iulie 2016, 11:48

Mie pacienta mi se pare suspectă şi cu scopul clar de a irita şi a înregistra ceva compromițător. Nu mi se pare nimic deplasat în ce a zis managera, agresivă şi provocatoare a fost doar pacienta.

alisa  •  21 iulie 2016, 11:57

Nu cred ca in asemenea cazuri se pot accepta scuze. Vorbim de spital. Asa spuneau si in februarie ca sunt neputinciosi sa faca o maternitate noua, daca la Brasov spitalul municipal e in ultimul hal ce credem noi ca la Sighisoara se poate?! Se oate daca exista si alt interes nu doar cel perosnal. Daca nu sunteti in stare sa faceti ceva bun mai bine lasati pe altii. Ptobabil ati incetcat Doamna Masca dar asta e. Nu toti avem calitati de lider.

Misha  •  21 iulie 2016, 12:14

Domnule Tolontan. Aceasta catastrofa de manager este un pericol pentru spital. Regimul dictatorial instituit de dansa nu permite nimanui sa solicite investitii in sectiile spitalului. Chiar daca va fi destituita -desi ma indoiesc, la cate relatii are in Consiliul judetean- are pastrat un loc foarte caldut ca sef de sectie pediatrie a spitalului din Sighisoara. Un medic ce face criza de nervi atunci cand este trezita din "somnul de frumusete", evident aflandu-se in garda, nu este medic ci un simplu personaj pus doar pe profit. Se stie in spital (chiar si in Consiluil primariei) de apetitul dnei Masca pentru nenumarate "atentii" duse cu sacosa sau plicul de catre angajati pentru a scapa de crizele si de amenintarile cu demiterea pe care le plaseaza daca ai indraznit sa uiti de "peschesurile" cu care esti dator... In rest numai de bine stimate Domn.

Petru  •  21 iulie 2016, 12:20

In virtutea sirului infinit de Cursuri de Management pe care Doamna Masca le invoca as ruga-o sa raspunda la doua intrebari: 1. Daca in anii multi de cand ocupa functia de Director al Sitalului Sighisoara a reusit deschiderea vreunei sectii noi? 2. Sa enumere sectiile Spitalului care s-au inchis sub competententa dumneaei conducere.

o femeie  •  21 iulie 2016, 12:27

Ma bucur ca pacienta a reactionat! Ca a facut poze, ca a facut reclamatie. Ca sunt peretii scorojiti pana la zidarie e una, ca nu e spalat si curatat insa .... e rea vointa. In rest, nimic nu s-a schimbat. Acum Peste 20 ani eram insotitor cu tataia bolnav in spital. Tot sectie de pneumologie, tot astm. Infirmiera mi-a zis sa aduc cerceaf curat ca ea nu da altul ( spus asta cu un ton oribil si pt liceana). Am adus a 2a zi si a inceput sa urle infirmiera: "cum ai adus unul cu flori??" . Zau ca altul nu am gasit la mama acasa.... A ramas cerceaful vechi, murdar, cand a venit domnul doctor in inspectie ( venea de 2 ori pe saptamana) si de data asta doctorul a urlat la infirmiere. Poveste din Dorohoi, acum peste 20 de ani.

Maria  •  21 iulie 2016, 12:32

Sincer, nu I-a fost rusine sa sune la cunoscutii pacientei? Cum adica sa afle al cui e contul de facebook? Dar ce e ea? Politia politica? Asta e hartuire din partea doctoritei. Si nu nu mi se pare normal cum a vorbit. Pacientul are dreptul sa se planga daca vrea sa se planga, asta inca nu s-a invatat la facultatea de medicina. Avem doctori competententi, bine instruiti in tara, dar modul de comportare cu pacientul lasa mult de dorit. Vezi o doamna mai stilata care vinde varza in piata decat asa zisa doamna manager. Care sunt criteriile pe care se alege un manager de spital in Romania?

Florin  •  21 iulie 2016, 13:40

E rai romanii bre nea Tolo, nu vrea sa moara in tacere..***? ***? nu exista, lasa ca vin ailalti de la sud si ne civilizeaza, io zic sa nu arunce iliescu listele alea ca poate vor fi folositoare...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Liviu  •  21 iulie 2016, 14:13

Mihai@ Ai dreptate nene chiar asa de ce sa inregistram.Ca dac nu inregistram nu recunoaste nimeni si asa cu inregistrari sunt trucate , trunchiate. Sa dea domnul sa ajungi intr-un spital romanesc asta daca nu esti doctor ca daca esti te descurci ca aia cu barbatu-so parapantistu care acum e transferat in strainatate pe banii nostri ca pana sotul ei nu a ajuns intr-un spital era ciocu mic si joc de glezna.TOTI DIN SISTEM SUNT VINOVATI .Stiu sa nu generalizam.TOTI IAU SPAGA SI II DOARE LA BASCA.

Mariana  •  21 iulie 2016, 14:21

Foarte bine ca pacientii fac poze si inregistreaza discutiile cu cadrele medicale,etc. Doar asa putem scoate la suprafata *** din spitale si incompetenta unor doctori, cat si mai ales a managerilor. Ori de cate ori am ocazia, asa voi face si eu, voi inregistra cadrele medicale.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anca  •  21 iulie 2016, 14:42

Multumim inca o data ca faceti cunoscute aceste cazuri. Macar de Presa sa aiba frica, daca nu de Directiile Sanitare. Luati va rog in cosiderarea si spitalul de Pediatrie din Deva. Este un focar de infectie si se stie de foarte mult timp ca pleaca copiii cu bacterii de acolo in urma internarii. Am avut un caz in familie, fara uramari grave din fericire, ca asa a fost imunitatea de natura. Dar sunt cazuri mai grave cand organismul nu mai rezista la suprainfectari si orice infectie poate fi fatala.

Odette  •  21 iulie 2016, 14:44

Aceea este o perna pentru pacienti?!! De la care penitenciar sau n-am inteles eu bine? Ati observat ca in aceste conditii demne de grajdul *** toate acolo erau ,, duoamne ,, ? Duoamna asistenta, duoamna asistenta-sefa, duoamna doctor pe care n-o parasisera aroganta si zeflemeaua specifice acestei caste pline de tupeu astfel incat, sa-si lipeasca si de data asta pe acea perna infecta toate diplomele. ***, zice o vorba romaneasca. Poate raia trece, dar *** raman si joaca Alba-Neagra cu pacientii. Asta pentru ca li se permite. E dificil sa mai crezi in bataia cu perne albe oricat ai fi de visator.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Odette  •  21 iulie 2016, 15:27

Cenzurezi proverbele romanesti? Pai, ce, le-am facut eu sau tu? Sunt din intelepciunea poporului si sunt anonime, tovarasu ziarist! Tara arde si baba isi piaptana blogul! De aia nu se va schimba nimic niciodata in Romania pana nu va schimbati toti mentalitatea! Te invit la o bataie cu perne pana atunci.

unu’  •  21 iulie 2016, 15:47

In fiecare saptamana controlat cate un spital. Acte, stocuri, bacterii, eficienta,etc. Tras linie si dosar penal. Suspendarea dreptului de libera practica pe 15 ani. Condamnare fara suspendare ca probe slava cerului sunt destule dar justitia se da lovita. E singurul mod in care putem face ceva. Altfel ne complacem in mizeria asta. Nu vedeti ca toti sunt multumiti de ce se intampla in spitale. Avem 2-3 cazuri de razvratiti care sunt amenintati cu linsajul de catre breasla care e deja o casta infecta.

Gabi  •  21 iulie 2016, 17:08

O mizerie de spitale ( are Romania ), manageri mizerabili ( o MARE parte din ei ...) si multi doctori LASI care prefera sa taca decat sa arate opiniei publice CRUNTUL ADEVAR : CA IN ROMANIA SE MOARE PE PATUL SPITALELOR DIN CAUZA MANAGEMENTULUI DEFECTUOS !

Lucka  •  21 iulie 2016, 17:13

Dupa machiajul pe care il are Dna Directoare /Manager , ne dam seama cum arata spitalul din Sighisoara ! Asa se intampla cand managerii sunt numiti politic !

Andu  •  21 iulie 2016, 17:57

Vedem in fiecare zi stiri despre pericolele din afara granitei. Pana sa ne atace turcii, rusii ne omoram noi singuri, romani pe romani. Nemernici ca astia din spitale. Doctorii care mai au un dram de bunatate si constiinta sunt redusi la tacere. Cum sa mai speri ceva de la medicii romani cand, de exemplu, dintr-un foc (cazul "conferintei"-excursii din India) o treime (!!!!) din medici oncologi din Romania sun cercetati penal ? Cand incepad din facultatile de medicina ii invata cu mita si alte daruri. In ce doctor sa mai ai incredere? Nu vreau sa generalizez. De un singur lucru sunt absolut buimacit(mai ales dupa experiente personale prin spitale): cei care iau mita (pentru ca e mita nu cadou!) in buzunare, o fac cu constiinta impacata, ei nu vad absolut nimic grav sau ciudat in asta, din contra o vad ca o datorie a pacientului, si sunt gata sa te omoare pentru crezul asta. Si mai mult se incurajeaza unul pe altul sa procedeze la fel. Asta e imaginea medicului roman.

elle  •  21 iulie 2016, 18:15

" eu sunt Vlad" demisia, impreuna cu toti managerii de spitale care cauta scuze pt toate situatiile " nemaivazute si nemaiintalnite " de ei. Bravo pt toti cei care cer "socoteala" de tot ceea ce se intampla in spitalele din Romania.

Claudia  •  21 iulie 2016, 19:14

Toata lumea sa faca ceea ce a facut doamna care a postat pozele.Bravo ei. Rusine D.ni Meneger...cum poate ascunde asa ceva ?!Rusine d.nã.... ce medici sa rãmînã în Ro cu astfel de conditii. Nesimtirea mare în tara la noi

Gabi  •  21 iulie 2016, 19:52

Sistemul sanitar ca si sistemul universitar au devenit FEUDE ale managerilor ( doctori ) si respectiv sefilor de departamente ( profesori universitari ) !...Acestia TAIE SI SPANZURA pe FEUDA lor, dovada ELOCVENTA a faptului ca autonomia de care se bucura cele doua sisteme a fost prost aplicata ( sau,daca vreti, aplicata dupa bunul plac al celor ce conduc ) si contravine FLAGRANT legilor. Inca o PIEDICA ( mare ! ) in dezvoltarea tarii ; si cine a "incurajat" aceasta atitudine de-a lungul timpului ? Politrucii din toate partidele cu functii de conducere in guvernarile postdecembriste. De ce TOATE guvernarile trecute AU ASCUNS GUNOIUL SUB PRES si singura guvernare ce a facut partial lumina a fost cea a ...tehnocratilor ? Pariez ca in toamna BECUL SE VA STINGE DIN NOU : vin la putere, din nou, politrucii. Romanii sunt obisnuiti cu INTUNERICUL. Asta e una din dramele traite de natia asta, a noastra...

dan  •  21 iulie 2016, 20:01

sintei singuru ziarist din Romania care nu luati mita si care aveti opine adevarata despre tot cesantmpla in acasta tara

antonia  •  21 iulie 2016, 20:51

Ei, cam asa arata si se poarta majoritatea managerilor de spitale. Din cauza asta s-a ajuns aici. Unui medic nu-i poti cere sa colaboreze cu astfel de personaje, iar cei care o fac sunt oportunistii care nu isi respecta juramantul depus si care sunt acaparati de lacomie sau santajabili. Nu am vazut din partea ministrului Voiculescu vreun interes in ceea ce priveste procesul de contractare a serviciilor de asistenta medicala de catre spitale cu casele de asigurari de sanatate.Nu verifica nimeni pe ce se cheltuie banii obtinuti din decontarea serviciilor medicale, respectarea normelor privind contractul cadru pe anul in curs, etc. Toti acesti manageri se plang de subfinantare, dar nimeni nu-i sanctioneaza pt. modul in care cheltuiesc banii primiti de la CAS, solicita permanent autoritatilor administrative de care apartin, rectificari bugetare, invocand de fiecare data subfinantarea. De fapt este vorba de modul defectuos in care acestia manageriaza spitalele, utilizand in mod abuziv si ilegal resursele materiale si umane din spitale. Banii se duc pe reparatii/carpeli aiurea care doar mascheaza mizeria si lipsurile din spitale, pe contracte de achizitii acordate nelegal firmelor de casa (vezi contractele de paza cu firme care apartin fostilor sefi din politie si alte structuri), pe servicii de proasta calitate si paguboase pt. spitale, pe drepturi salariale acordate haotic, dupa "interes", fara respectarea legislatiei in domeniu, ignorand orice avertisment. Sunt sectii intregi care sunt in pragul colapsului din cauza lipsei de interes a managerilor si a autoritatilor(sau e vorba de rea vointa), ministerului sanatatiii. Acest "model" de parteneriat public-privat a fost impus ministrului Nicolaescu de mafia din partide si alte institutii care doresc sa puna mana pe spitale, acum vad ca o vehiculeaza si ministrul Voiculescu. Un astfel de proiect ar distruge definitiv sistemul public de sanatate si implicit accesul populatiei la servicii de sanatate. Sa speram ca societatea civila va lua atitudine si cineva va face ce trebuie.

dorin  •  21 iulie 2016, 21:07

Jale mare cu spitalele din Romania! Dar inteleg ca pentru SRI nu e o problema de siguranta nationala...

mihai  •  22 iulie 2016, 0:28

ceea ce se intampla in sanatate se intampla in tot aparatul de stat fara exceptie. managerul se considera un dumnezeu mai mic si confunda locul de munca cu feuda proprie. de altfel oricine nu face tot ce spune el... este impotriva lui...si e ultimul lucru pe care ti-l doresti....sa se pogoare asupra ta furia divina si stigmatizarea colegilor pentru indrazneala avuta....oricine lucreaza la stat stie ce spun....managerul are dreptul sa se infrupte din toate (salarizare decenta, spaga din contracte, masina la scara, sofer personal, program de lucru la libera alegere, etc)....iar pentru ceilalti angajati, salariul minim pe economie este prea mult iar efortul managerului sa li-l asigure este supraomenesc pentru niste furnicute bune de nimic oricand dispensabile....

Stefan  •  22 iulie 2016, 1:02

Bugetul este mult prea mic la sanatate. Da-mi un exemplu de manager de spital fara cusur in Romania si atunci am sa cred ca e incompetenta, coruptie, rea-vointa etc. Pana atunci, toate cazurile sunt o goana dupa senzational.

Ilie Serban  •  22 iulie 2016, 1:18

Pacat ca nu ati vazut lifturile cat de "moderne" sunt!!!

Eugen  •  22 iulie 2016, 8:31

Eu nu inteleg de ce oamenii astia nu sunt pur si simplu arestati? Ei sunt un adevarat pericol public!!! S-au invatat cu bani multi si doar asta conteaza. Uit ca ca au facut un juramant si ca pacientii trebuie respectati din toate punctele de vedere.

lord belial  •  22 iulie 2016, 9:41

va recomand sa faceti o vizita si la *** de la spitalul militar, sectia cardiologie si chirurgie toracica.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

john  •  22 iulie 2016, 9:42

bv. tolontane .daca spui tot ceea ce sti ar fi si mai palpitant si nu ma refer doar la spitale.

Comentează