”Echipamentul nostru oficial la Rio se comportă ca unul contrafăcut!”

Oameni din lotul olimpic au oferit ziarului imagini cu echipamentul deteriorat după doar câteva zile de purtare

duminică, 7 august 2016, 9:54

de Luminița Paul și Cătălin Tolontan (Rio), Răzvan Luțac (București)

Câțiva sportivi și antrenori din lotul olimpic au pus la dispoziția Gazetei fotografii care arată o calitate slabă a echipamentului oficial al delegației.

E vorba de tricourile, bluzele și treningurile oficiale Kappa pe care le poartă tot timpul: în Sat, în sălile de competiții, când intră la încălzire.

Doar în concursul propriu-zis fiecare a venit cu ce firmă a dorit.

Ne-am întâlnit cu ei pentru detalii.

– Întâi de toate, de ce nu vreți să spuneți aceste lucruri cu nume și prenume?
– Pentru că avem un contract cu COSR pe perioada Jocurilor. Lucruri care pot fi interpretate drept atacuri sau referințe la echipament ne pot costa.

– Ne-ați arătat câteva fotografii. Un picior murdărit cu albastrul ieșit de pe trening, două branduri care s-au deteriorat. Mai aveți și alte exemple?
– Ați scris că s-au rupt doi pantaloni de trening ai scrimerei Simona Gherman. Nu sunt singurii! Știm sigur de la alte loturi că s-au mai rupt. În al doilea rând, priviți mâinile mele! Vedeți cum a intrat tricoul cu mânecă lungă la apă?!

– Sunt două lucruri distincte. Inscripționarea brandului Team România și calitatea efectivă a tricourilor și a treningurilor.
– Da, ambele lucruri sunt mult sub calitatea normală!

„Întrebați sportivii de la Sydney, când lotul a avut Adidas! Și acum avem acel echipament” Om din lotul României de la Rio

– Deci echipamentul…
– Uitați cum stă treaba! Noi suntem de o viață în sport. Acest Kappa pe care-l purtăm nu pare un echipament original! Se comportă ca un fake, ca unul contrafăcut.

– (Are pe el un tricou polo, cu guler și mânecă scurtă) Acest tricou de câte ori l-ați spălat?
– (Râde din toată inima) Nu l-am spălat că e a treia zi de purtare. Și arată ca și cum ar fi de doi ani!

Eticheta unei firme din Franța

În afara problemelor semnalate de sportivi, pe echipamente există semne mai puțin obișnuite.

Etichetele interioare, cele albe, ale unora dintre tricouri, care sunt cusute și unde se scriu de regulă firma și țara producătoare, sunt parțial tăiate.

În loc de numele firmei italiene Kappa, pe etichete apare numele unei alte companii de haine: Sol’s Europe din Franța.

Pe umărul unui tricou sigla se dezlipește
Pe umărul unui tricou sigla se dezlipește

Firma ar fi putut fi subcontractor al Kappa, dar, în acest moment, nu avem o confirmare pentru nici una dintre ipotezele prezenței numelui Sol’s Europe pe tricourile lotului olimpic al României de la Rio.

Discuția cu Alin Petrache, șeful COSR, are loc în tribuna de la sala de scrimă.

– Domnule președinte, unii sportivi și antrenori din lot reclamă calitatea echipamentului.
– Cu ce să-i ajut? Acesta e lucrul cu care ne confruntăm. Sistemul de licitații publice descurajează negocierile. Te poți trezi cu orice firmă.

– Kappa nu e orice firmă.
– Sigur că nu e. Mie îmi place acest echipament de bumbac. Dar îi înțeleg dacă lor nu le place.

– Obiecția dinspre unele loturi lor nu ține de gust. Ci de calitatea intrinsecă a tricourilor, a treningurilor și de felul în care rezistă. Se rup, se deteriorează la spălare…
– Sunt sincer. Îmi vine greu. Și mie îmi e greu, pentru că sistemul din SEAP îi protejează, poate, pe funcționarii publici, dar noi nu ne dorim în sport, la COSR, o astfel de mentalitate.

– Asics a dotat lotul la cele două Olimpiade de vară de la Beijing și de la Londra. Știți de ce s-a renunțat la contract? A fost din scurt?
– Pentru că Asics n-a mai vrut.

– Nu a mai vrut să îmbrace, contra cost, lotul României?
– Nu a mai participat la licitație. E ceea ce știu eu. Vom încerca să contactăm firme care vor să intre agresiv pe piață, poate Under Armour, poate altele, vom vedea.

La concurs, cu alte firme

Loturile și-au ales singure echipamentele de concurs. Fiecare federație a lucrat cu partenerii obișnuiți și Kappa nu se numără printre ei.

Când un sportiv s-a dat cu Autan, contra țânțarilor, iar apoi și-a dezbrăcat treningul ca să se schimbe în șort, piciorul i s-a albăstrit de la culoarea treningului
Când un sportiv s-a dat cu Autan, contra țânțarilor, iar apoi și-a dezbrăcat treningul ca să se schimbe în șort, piciorul i s-a albăstrit de la culoarea treningului

„Oamenii au muncit pe brânci. Unde-i solidaritatea?!”

Carmen Tocan este șefa Departamentului juridic de la COSR. Aceasta este discuția de după ce Gazeta i-a prezentat tema discuției și oficialul olimpic s-a documentat extrem de repede.

– Bună ziua, contractul de echipament pentru Rio a fost semnat cu firma Kappa din Italia?
– Nu. Contractul a fost realizat pe SEAP cu firma Pax Creative. Ei au lucrat cu un distribuitor Kappa din România, din câte înțeleg.

– Pe eticheta tricourilor apare un alt nume de firmă, nu Kappa. Kappa e doar atașat pe hârtie și imprimat pe tricou, dar nu pe eticheta producătorului.
– După ce mi-ați spus ne-am uitat și noi. Așa e, aveți dreptate. Am înțeles că, în momentul recepției, cei de la Pax Creative au sesizat și ei.

„Firma Pax Creative a văzut că etichetele nu poartă inscripția Kappa și a sunat, din ce cunosc, în Italia. Nu știu însă ce răspuns a primit, dar ne-a făcut livrarea” Carmen Tocan, șefa Biroului juridic COSR

– Sportivii ne-au arătat acest lucru cu eticheta, pentru că ei spun că treningurile sau tricourile nu se comportă ca un echipament original Kappa.
Eu vă pot garanta că achiziția publică s-a făcut 100% corect. Că se ia brandul? Pe ele scrie că trebuie spălate la 30 de grade. Dacă se spală la 50 de grade, poate că se ia. Colegele mele care s-au ocupat de echipament mi-au spus, apropo de pantalonii care s-au rupt la scrimă, că scrimerele și-au ales măsuri strâmte.

„Cu tot respectul pentru sportivi, dar la COSR s-a lucrat luni întregi. Și sâmbăta, și duminica! Dacă sunt probleme, unde este solidaritatea olimpică de care se vorbește?”

Carmen Tocan, șefa Biroului juridic COSR

– Bun, aveți dreptate, într-un lot există multe temperamente. Unii sunt cârcotași. Dar discutăm despre calitatea vizibilă a branduirii și a echipamentului.
– Am cumpărat corect, așa cum ne obligă SEAP-ul. Apoi, în relația cu federațiile se cuvine ca și ei să fie responsabili în materie de echipament. De ce nu a spus nimeni nimic până acum? În schimb, între ce ne dădeau federațiile în listă și măsurile reale erau diferențe foarte mari. Să le spunem și pe astea, cinstit! Și, poate, să fim o echipă!

-Inscripționarea cu brandul Team Romania cine a făcut-0?
-Noi le-am trimis modelul și au venit inscripționate direct din depozitul din Italia.

Au costat 130.000 euro

Firma care a livrat echipamentele are 5 angajați și 10 contracte cu COSR, din 2010 încoace.

370.000 de euro cumulează contractele firmei Pax cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Pax Creative Sports SRL e firma care a livrat echipamentele pentru membrii delegației olimpice la JO 2016.

E vorba despre tricouri, șepci, încălțăminte sport, genți de voiaj și rucsacuri. „Produsele trebuie să aibă o cromatică uni sau în combinații de culori, cu condiția asortării acestora astfel încât să creeze o imagine estetică reprezentativă, unitară”, se arată în contractul de atribuire 170351/22.06.2016.

Contract în valoare de 571.032 lei, aproximativ 130.000 euro. Cantitatea, între 148 și 168 de seturi. Adică în jur de 800 de euro pe set. Suma nu pare mare și poate că aici e una dintre probleme

10 contracteîn total 370.000 euro, a încheiat COSR cu Pax Creative Sports SRL din 2010 încoace

2014: au livrat după începerea competiției!

La Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, 2014, ziarul Ziua News a prezentat un alt caz în care a fost implicată firma Pax Creative Sports SRL: echipamentele au fost livrate la o zi după începerea competiției.

Mihaela Knopf, unul dintre acționarii de atunci, fusese acționară, până în 2010, la firma Optimal Active Sports SRL.

Firma a mai îmbrăcat lotul României la FOTE 2013, ținut în Poiana Brașov, și la JO Tineret 2010.

Au emailul ASICS România!

O altă asociere: PAX Creative Sports SRL are, în datele trecute în contract, e-mailul office@asicsromania.ro.

Gazeta a încercat să intre în contact, ieri, cu reprezentanții firmei, însă aceștia nu au putut fi găsiți.

Citeşte şi corespondenţa de AZI a echipei GSP din Brazilia

// Înfrângere umilitoare! România-Angola 19-23 » FOTO: Rușinea de la miezul nopții

// Ryde spune că nu mai e optimist după înfrângerea cu Angola, dar România va continua să se lupte pentru aur: ”Nu ne-am apărat, toate pasele au mers la Neagu”

// Prima campioană de Mare Șlem din Rusia a comentat absența Simonei Halep de la Rio: ”Ar fi fost o favorită la aur”

 

CUPRINS: Aici ai toate corespondenţele din zilele anterioare de la Rio

Save

Save

Save

Comentarii (72)Adaugă comentariu

Catalynn  •  7 august 2016, 10:11

Ne mai mira ceva?! Aceste JO sunt un fiasco total, cel mai bine era sa fim realiști, sa ne vedem lungul nasului, si desi in spiritul olimpic e important doar sa participi, sa fi participat doar atunci cand chiar ne simțeam in stare, nu sa ne ducem acolo si sa facem de ras generațiile trecute care au pus Romania pe firmamentul sportului mondial! De la perfect 10 al Nadiei am ajuns sa fim reprezentați de una care e aproape de seama cu ea ajunsă acolo pe un wild card ... De la performatele lui Lipa si Patzaichin la descalificarea întregii delegații de canotaj pt dopaj. Investiți in sport oameni buni, vreți medalii, vreți sa nu mai fim ultimii?! Numai asa putem spera!

gabriel n.  •  7 august 2016, 10:25

asta e incompetenta si prostie. ar trebui dati afara toti.

sf  •  7 august 2016, 10:32

Actualul sistem de licitatie iti permite sa stabilesti orice criterii de atribuire foarte clar definite. A se vedea prevederile art.187 alin. (3) din Legea nr.98/2016. Ci acei omuleti care se ocupa de pregatirea documenatiei de atribuire nu vor sa gandeasca. Atunci cand cumpara haine sau alte obiecte pentru ei imediat stiu sa realizeze niste factori, dar cand vine vorba de banii publici brusc pun criteriul de atribuire pretul cel mai scazut. Sa nu se mai invoice ca legea este de vina, ci oamenii care o aplica. Daca nu credeti va rog frumos sa cititi Legea nr.98/2016 (art.187-art.192), respectiv HG nr.395/2016 (art.32-art.34) si sa vedeti daca se poate si altfel fata pretul cel mai scazut. Asta este nivelul anumitori oameni din institutiile publice care s-au obisnuit sa dea copy-paste de pe SEAP,in loc sa gandeasca.

Stelu  •  7 august 2016, 10:38

Aceleasi gainarii pentru un pumn de dolari in plus ;), doar sistemul de achizitii SEAP este singurul vinovat :)) , Nu ai voie sa cumperi pantaloni scurti de lana cand tu mergi in Brazilia chiar daca acolo e iarna la 18-20 grade,dar confortul spotivilor nu primeaza si tot sportivii sunt de vina ca au vrut echipament slim-fit ! Foarte greu ca lucrurilr sa intre in normal in sport ! Ciao Tolo

Ionut  •  7 august 2016, 10:38

SOL'S este o firma cunoscuta, care distribuie produse promotionale personalizabile de tot felul, inclusiv textile. Care sunt de buna calitate, o spun din experienta celor 8-9 ani de utilizare, asa ca nu va speriati de mentiunea Made in Bangladesh de pe eticheta. Tot din experienta (am o mica firma de productie publicitara) va spun ca dezlipirea siglelor nu este legata de calitatea sau originea echipamentelor sportive, ci de modul de imprimare (respectarea compatibilitatii dintre materialul din care este facuta sigla si materialul din care este confectionat tricoul, tehnica imprimarii - presiune, temperatura de aplicare - in cazul acesta etc). In concluzie, eu cred ca au gresit cei care au facut inscriptionarea echipamentelor.

pawn  •  7 august 2016, 10:40

mama, deci iti ingheata mintea :) tolontan e surprins de rezultatele unor campanii fanatic-isterice (la care si el a contribuit din plin) de acordare a contractelor dupa licitatii orbesti, in care functionarii terorizati de noua Securitate trebuie sa desemneze castigator pe ala care vine cu cel mai mic pret. si vine bibi srl din obor si castiga in fata lui adidas sau hp.

Fanea Darius  •  7 august 2016, 10:41

Pute de la mare distanta a coruptie, licitatii trucate, hotie si a banditi la drumu mare!!! Nu se mai scapa tara asta de atata hotie si criminalitate economica!!!

exidpol  •  7 august 2016, 10:44

-nea TOLO, dacă vrei să faci o investigație ca lumea, află cum încearcă boieru să fure banii din încasările de la meciul Stelei cu City și să-i împartă cu regele (pretinzând că va cumpăra cu acești bani *** de la machidon...)!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MaG  •  7 august 2016, 10:46

Asta este un alt exemplu de furt din banul public....sa se lase cu La multi ani! Felicitari pentru articol.

s.f  •  7 august 2016, 10:46

Completare. Aberatiile ca SEAP-ul ii protejeaza pe functionari este cea mai mare gogomanie pe care am putut-o citii. Omul acele este saracul infatil in domeniul legislativ, pai cine a scris cerintele caietului de sarcini? a u facut o consultarea a pietei cu privire la procedura in cauza sa vada cum raspunde piata art.139-140 din Legea nr.98/2016, coroborat cu prevederile art.18-19 din HG nr.395/2016. Domnule Tolontan, asta se intampla cand dai briciul unor "maimute, nu o sa te barbareasca ci o sa-ti ia gatul", eternele scuze din partea persoanelor responsabile. La fel de aceea avem autostrazi, de aceea s-au cumparat dezinfectanti "ca legea achizitiilor este de vina"nu oamenii. Lucrez de 12 ani in domeniu si am fost si de partea ofertantilor si de partea institutiilor publice in calitate de autoritate contractanta, oamenii nu sunt obisnuiti sa gandesca pentru ca nu sunt banii lor. Spuneti-mi atunci cand isi cumapara o mobila, un frigider, un TV, un smartphone stiu sa se uite la foarte caracteristici si stabilesc anumiti factori inafara de pret . Ce cand vrei sa cumperi un smartphone te uiti doar la pret si atat, sau vrei sa aibe 4G, sa aibe android sau IOS, sa tina bateria mai mult de o zi, sa poti pune mp4, sa citesti documente etc. Scuze penibile si lucruri care se revarsa asupra unor oameni minunati ca sportivii ce ne reprezinta cu cinste la Olimpiada. Daca doriti va pot da sute de detalii in care va pot demonstra erorile frecvente in domeniul achizitiilor publice. Trebuie sa intelegem ca daca nu vom investii in oameni pentru a putea avea calitate si sa reglementam calitatea achizitorului prin lege, ca si avocatii, inginerii, medicii etc. cu obligativitatea periodica de examinare prin ANAP vom avea oameni cu diplome de la diverse companii de training care vor da gres si vor cheltuii ineficient fondurile publice. Cat despre domnul Alin Petrache, mai bine si-ar asuma greselile ca asa este cand te pune tati din partid ca sefulet, asta se inatampla. Nimeni nu inavata ca managementul fondurile publice este un lucrur foarte serios si impllica expertiza, ani grei de munca si studii. Inatai inveti, 2 scrii si 3 abia atunci ajungi sef si nu invers.

DanS  •  7 august 2016, 10:48

Poate in cele ce urmeaza compar mere cu pere, dar nu cred... 800 de Euro mi se pare foarte mult. Un costum de ski Spyder costa pe-acolo daca il cauti unde trebuie - si contine mai multa tehnologie decat un echipament de vara (trening, geanta, incaltaminte, slapi); si cumpar doar o bucata nu 168. Treaba cam pute, dar cu SEAP-ul nu te pui ;)

luc  •  7 august 2016, 11:08

unde este controlul de calitate al firmei Kapa? dar cel de receptie al federatiei?

doru  •  7 august 2016, 11:09

@Ionut ca tot esti asa priceput si ai gasit deja problema in 2 minute ,din spatele calc, daca inscriptionarea e facuta prost, cum explici ca se ia culoarea si ca intra la apa? am tricouri adidas care si daca le fierb nu intra la apa...

doru  •  7 august 2016, 11:22

@Dan S poate ca ai dreptate DAR atata timp cat la licitatie ,cel mai mic pret oferit este 800 euro atunci is nevoiti sa l accepte.

Gicoo  •  7 august 2016, 11:22

nu zic, or fi facute anapoda, dar exemplul cu albastrirea piciorului e o exagerare. Asta pentru ca sprayurile alea impotriva tantarilor sunt extrem de puternice, au tot felul de chimicale in ele si este normal sa afecteze culoarea. O stiu din proprie experienta. Poti sa ai cele mai bune haine, tot le faci praf daca vin in contact cu spray impotriva insectelor. Nu le caut scuze aici, se vede ca sunt varza, dar nu si din acest aspect.

Odette  •  7 august 2016, 11:23

In articol e cineva care poata un tricou polo si care, cu nonsalanta, zice ca nu si l-a spalat fiindca e doar a treia zi in care il poarta! Pai, de aia Romania e pe ultimul loc la consumul de detergent, sapun si pasta de dinti! Cum sa porti acelasi tricou trei zile si sa nu-l speli? Vai de capul vostru!

nuconteza  •  7 august 2016, 11:24

Sol`s este o firma (ca multe altele) care comercializeaza produse pentru a fi branduite. Sunt de mult in Romania, genul unde gasesti ce vrei, tricouri, camasi, jachete, pantaloni, dar pentru a fi imprimate ulterior cu denumirea unei firme, sau diverse imagini. In niciun caz nu fac parte din categoria Nike, Reebok, Kappa, Adidas etc. E ca si cum au luat un pantalon, l-au imprimat si uite echipament Kappa. Practic echipamentul nu este Kappa, e o facatura.

M  •  7 august 2016, 11:25

Pacat de zestrea de peste 300 de medalii olimpice obtinute cu multa munca,sudoare si sacrificii de niste sportivi minunati care iti captau atentia si starneau admiratie prin evolutiile lor!Erau vremuri cand fiecare isi facea treaba pe felia lui,de la simplu muncitor si functionar pana la presedinte de federatie sau csor,dar erau cu adevarat Presedinti,nu parasutati din diferite cotloane de tatici sau grupuri de interese,gen Petrache sau Burleanu,care nu ca nu fac dar nici macar nu transmit ceva,au invatat 2-3 cuvinte de"afara" si ni le arunca in fata,ca vezi doamne ,management etc,.Santem rau si vom ajunge si mai rau,suntem "predati".

Niculae Moromete  •  7 august 2016, 11:41

E misto asta ca echipamentul se spala la 30 de grade : corpul sportivului are 37 de grade... Tare e si asta cu "solidaritatea olimpica", sportivii in loc sa-i spuna d-nei Tocala , au spus jurnalistilor... Vazand atata dezorientare in replica d-nei Tocala, te intrebi care au fost atributele profesionale si competentele care au calificat-o la functii prin MTS, prin preajma Guvernului, prin matca sportului din Romania. Alaturi de Alin Petrache, de Razvan Burleanu, o asezam pe Carmen Tocala. Aceeasi numitori de numaratori?

Ionut  •  7 august 2016, 11:47

@doru Pe care!!! Pe care!!! E adevarat ca sunt priceput, dar nu stiu ce s-a intamplat in rest. Eu decat zic de imprimare.

Dan Patru  •  7 august 2016, 11:49

Burleanu a adus la FRF Joma. Interesant e ca mai multe echipe din Liga 1 au preluat Joma. Echipe ale sistemului, precum CSU Craiova, ASA Tg. Mures (Centru de excelenta avem acolo). Echipamentul nationalei se vinde pe site-ul ASA-ului. Aici il avem pe Petrache, alt uns politic, cu Kappa. Kappa e un meme pe net de ceva ani... inseamna "gluma". Gen: O sa castigam 10 medalii de aur la olimpiada. Kappa.

Geo Limonada  •  7 august 2016, 11:59

Spuneti ca meciul cu Angola n-a fost trantit in beneficiul mafiei caselor de pariuri, domnule Tolontan... Degeaba tot ascundeti gunoiul sub pres, va pricepeti la caterinca cu sumudica, dar URIASUL "GUNOI" il reprezinta TUMORILE MALIGNE numite pariurile "sportive"... Acolo sa faceti "investigatii", dar nu primiti voi informatii de la "whistleblower"-ri, nu aveti voi curajul asta... Ia discutati candva despre cartile lui DECLAN HILL de pilda "The Fix: Soccer and Organized Crime", dar asta nu se va intampla prea curand in Romanica fanariota... Cenzurati-mi comentariul deoarece stiu ca nu respecta "conditiile"...

Ion-Tudor  •  7 august 2016, 12:07

Buna ziua tuturor! In urma castigarii unei licitatii, am avut onoarea sa echipez cu tricouri de bumbac lotul olimpic al romaniei la Atena in 2000. 2500 de tricouri pentru sportivi, oficiali, p[romotie. tricourile au fost fabricate in Romania de catre o firma din timisoara. Au fost excelente. Imprimate in Romania prin serigrafie. Deci o imprimare directa nu prin termotransfer ca si in cazul prezentat mai sus. categoric ca rezista mai mult. Sunt de 25 de ani implicat in imprimarea materialelor sportive. Echipele Universitatii Cluj au echipamente imprimate de mine. Pot sa va spun doar atatUN ECHIPAMENT ORIGINAL SE IMPRIMA PERFECT! Si am lucrat cu Adidas, Nike, Reebook, Hummel, Asics. Cele mai mari probleme le-am avut la echipa de fotbal cu echipamentele KAPPA. Si erau cele originale. Foarte greu de imprimat, culorile de pe tricouri se transferau pe numere, murdareau utilajele. In opinia mea este o alegere proasta, chiar daca e original sau nu. KAPPA erau si sunt producatori de echipament de polo pe apa. Scuza celor de la COSR este ridicola. Doat atat!

Dacia_1310  •  7 august 2016, 12:32

Da.o dracului de treaba. Serios, asta e chiar prea de tot. Vai de C.A.P. ul nostru...

adrian  •  7 august 2016, 12:37

Domnule Moromete, in replica doamnei Tocala nu cred ca exista pic de dezorientare. Dezordinea e fie in gandire, fie in argumentare. Daca as fi in locul lui Alin Petrache si daca, in plus, m-as sti curat, a-s osandi-o pe aceasta functionara, pe o perioada similara celei desfasurarii J.O. la purtarea doar a vestimentatiei achizitionate de 'mneaei. Asa cum e ea, putina si de proasta calitate, la fel ca si sportivii! Cu tricouri care se decoloreaza la primele raze de soare si cu pantaloni care sa i se crape intre picioare cand se suie in masina care o poarta la serviciu. Echipament pe care sa si-l mai si spele dupa ce il transpira, desi e greu greu de presupus ca se poate transpira in vreun fel in pozitia de organizator de licitatii... Altfel spus, viteza cu care ne-am imbracat este in pas cu viteza cu care ne-am umflat lotul olimpic... Restul conteaza mai putin sau nu conteaza deloc...

MIHAI  •  7 august 2016, 12:42

"– Cu ce să-i ajut? Acesta e lucrul cu care ne confruntăm. Sistemul de licitații publice descurajează negocierile. Te poți trezi cu orice firmă." Iti spun eu ce sa ii faci, sa pui conditii de inscriere precum si pentru modul in care trebuie sa arate produsul finit. Daca nu se respecta angajamentele asumate ii arzi cu clauze aspre. Fiind contract public ce ne poate afecta imaginea pe plan international, poate nu ar trebui sa vorbim de mii de euro, ci de sute poate chiar milioane. Ce e asa de greu?...dar asa e in Romania, toate contractele sunt facute pe genunchi si cu spaga.

basilicus  •  7 august 2016, 13:03

http://www.ziarulring.ro/SPORT/uluitor-sportivii-romni-de-la-soci-mbrcai-de-o-firm-cu-doi-angajai http://www.ziuanews.ro/sport/jo-de-la-soci-octavian-morariu-contract-dubios-de-achizitie-de-echipamente-sportive-114353 Se stia foarte bine, dar nah......banii de la stat sunt buni pentru a sustine capitalismul!

Gyongyossy  •  7 august 2016, 13:08

Draga Tolo, Tot sportul românesc este contrafacut in zilele noastre! Oameni care au distrus, distrug si vor distruge sportul ! Oameni care au suprimat excelenta! Oameni suspendați pentru dopaj in funcții atât la COSR( "toleranta zero la dopaj " citat SG)cât si la federații naționale! Oameni incompetenți ai administrației sportive! Oameni care au exilat competentă ! Mai pot continua .... La ce te aștepți Draga Tolo! Sunt sigur ca si tu ii cunoști pe acesti" oameni" la care fac referire!

Odette  •  7 august 2016, 13:10

@ Limonada, unde vezi tu ca a scris Catalin macar trei randuri despre meciul cu Angola? Arata-mi si mie, te rog! Nici nu pot sa-ti spun cat m-a ofticat meciul asta! Cum, ma, sa pui un dulap in poarta si sa castigi meciul? De malaka aia angoleza zic. Ma mai oftici si tu acum cu pariurile la care m-am gandit si eu, insa voiam sa uit. Esti tare rau! Pana cauti tumorile, faptul e consumat. Ia sa te chinui si eu putin: https://www.youtube.com/watch?v=rUuusqy50yk

dica10  •  7 august 2016, 13:23

Cand se va depolitiza sportul poate lucrurile vor reveni la normal si vom deveni iarasi cine am fost in sport. Va scriu dupa prima zi de la J.O. Ungaria are deja 2 campioni olimpici, cate unul are Vietnam si Thailanda. Aceasta editie va fi un fiasco total pentru noi. In cativa ani cine va intreba de Romania ne va gasi doar cu ajutorul GOOGLE. Pacat de tara asta frumoasa si plina de oameni harnici si talentati ca a incaput pe mana unor hoti si escroci. Va multumesc.

Mass  •  7 august 2016, 13:32

@Ionut - Eu DOAR zic de imprimare! Cu stima, M.

ionicâ  •  7 august 2016, 13:35

România Mare Numai cine furâ are Cinei harnic și muncește Ori e prost Ori nu găndește

sheva  •  7 august 2016, 13:51

Kappa au in general haine de proasta calitate, nu se pot compara cu adidas sau nike

Dinu  •  7 august 2016, 14:08

Domnilor autori ai articolului ! Faceti corectura de rigoare : Discutia cu sefa biroului juridic a fost o Tocana, cu multa apa, putin cartofi si deloc carne. Vorbeste despre corectitudinea de 100% de pe SEAP. O intreb cine a intocmit si aprobat caietul de sarcini. Cred ca niste minti interesate din COSR. NU TE MAI ASCUNDE CA SIMPLA PUBLICARE IN SEAP NE ARATA CA SUNTETI CORECTI! Nu ne lua de fraieri ! Tocanito.

Titi  •  7 august 2016, 14:27

Incredibil asa ceva...

ivan  •  7 august 2016, 14:28

asics? interesant. cald afară. cald si inauntru. din ce în ce mai cald, spre fierbinte. plesnește și echipamentul, pe fierbințeala asta.

Dan Patru  •  7 august 2016, 14:30

@Dica, cele mai mari surprize au fost, in ordinea asta: Vietnam, Belgia, Tailanda, Argentina. Ungaria e o prezenta constanta in primele 10 natiuni la medalii, iar la RIO au o sansa mare pentru top5.

daniel  •  7 august 2016, 14:30

asta da gafa. procurorii pot să zică mersi.

Bunicu  •  7 august 2016, 14:52

Ce face dl,Tolontan vede numai rau ,bine nu este,cît a dat în TVR si cu toate ca TVR transmite aproape nonstop dela Olimpiadă si la fiecare disciplină are comentatori pe cind si la Compania dlui Tolontan DIGI?.înseamnă care are mai multi trimisi TVR nu numai 8 cit a numarat Tolontan.Nu totul e perfect dar daca analizezi ce munca au depus Brazilieni pentru organizare si se gaseste un neica sa se amestece in treburile unei alte țări.Tolontan se vrea sef pe mapamond.?Bravo Tolontane dăi inainte.

Mario  •  7 august 2016, 15:04

O fi avand Kappa haine de proasta calitate, dar sa lipesti literele ( Team Romania) cu lipici e cam deplasat, cineva a luat o spaga, ori nu s-au comandat echipamentele fara sa le vada cine trebuie dinainte! Dar suntem ROMANI, ne-am obisnuit ***, noi ne-am ales postura asta, suntem o tara de naparci si oameni lipsiti de orice inteligenta sau orgoliu!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cornel  •  7 august 2016, 15:07

"doar a treia zi de purtare" deci mai avea tricoul ala inca vreo 20 de zile de purtat pana sa ajunga la spalat :)))) Vai de capul nostru! De la niste sportivi de performanta care sunt totusi mai umblati prin lume te-ai astepta sa respecte normele de igiena de baza... Ne mai miram ca in transportul public pute mai rau ca intr-un grajd.

no name  •  7 august 2016, 15:12

Tipic romaneste. Cand in joc sunt banii publici, conteaza doar ca banii sa ajunga la cine trebuie. Restul aspectelor, sunt absolut lipsite de importanta: profesionalism, macar bun-simt, rezultate - nici nu se mai pun in calcul. Licitatii aranjate, colorate frumos sa dea bine la poza - efect garantat. N-avem leac, asta e singura certitudine.

basilicus  •  7 august 2016, 15:26

Ar trebui sa existe semne de punctuatie pentru ironie, ar fi de folos celor mai putin perspicace! Chestia cu a 3 a zi era o gluma.......e chiar asa de greu de inteles! (de aceea v-a pus Tolo paranteza explicativa....doh..!)

haideusicfr  •  7 august 2016, 15:30

Echipamentul ..ca echipamentul,dar sportivii? Dupa cum au inceput ,par si *contrafacuti*.Nu cred ca vom castiga vreo medalie.

Ali  •  7 august 2016, 15:46

E aberant sa nu poata exista negocieri directe cu companii si la avion si la echipament. Si ele pot sa fie documentate. SEAP ul e o forma de a pretinde ca totul se face legal si nu mai avem coruptie. Doar ca nu dam nici o sansa nici la inovare si performanta decit in a acoperi coruptia. Daca nu ai incredere in oamenii care isi asuma raspunderi si trebuir sa ia decizii, atunci nu isi vor asuma decit cei care accepta situatia asta sau unii masochisti.

50bani  •  7 august 2016, 16:04

Sa le trimita la la Kappa pentru expertiza... Oricum raspunsul deja se stie... Romania e acaparata de mafia PSD-isto - PNL-ista in toate domeniile.. Doctorate contrafacute -> conferentiari de drept -> avocati care i-au scolarizat pe viitorii judecatori -> functii mari in PSD judetean -> trafic de influenta -> DNA = 0

Platon  •  7 august 2016, 16:38

In general cam toate echipamentele sportive din Romania sunt de proasta calitate, chiar si cele de firma. Cu cativa ani in urma am fost sa iau un tricou cu Steaua, aproape 100 de euro, Nike original. Oribila calitate. In occident iti iei de banii astia tricou al lui Real sau United de o calitate impecabila. La noi vand marfa contrafacuta, cusuta in fundul curtii

Florin  •  7 august 2016, 17:11

Tolo, ne-ai spart ma nene cu investigatiile astea! Echipament prost, bilete de avion, curge apa la baie etc. Gata, ajunge! Te rugam frumos scrie ceva si pentru sportivi. Ceva sa mobilizeze fetele de la handbal. Ceva pozitiv pur si simplu care sa ajute psihicul sportivilor romani de la Rio. Munceste si tu la ceva care poate influenta pozitiv echipa Romaniei. Esti ziarist talentat, si stii f bine ca esti citit de toata lumea. Pe bune, daca recitim toate articolele tale despre olimpiada ne apuca depresia si ne intrebam de ce dreacu ne-am mai prezentat acolo. Trece olimpiada si numaram dup-aia cate treninguri s-au rupt si cine o fi luat spaga pentru ele. Hai Romania!

Cătălin Tolontan  •  7 august 2016, 17:46

@50bani: e posibil ca firma Kappa sa fie ultima care sa vrea sa se faca o expertiza a echipamentului.

Torpi  •  7 august 2016, 17:53

@ Gicoo, 11:22 Ba, tu esti mai dastept decat ciobanul Gigi, care-i mai dastept decat *** lui fiindca el a "scris" N "carti" dupa gratii, ceea ce *** lui, toate impreuna, inca n-au facut... Ce prostii scrii tu aici ? Vrei sa spui ca o solutie ce se sprayaza pe piele (si deci trebuie sa fie INOFENSIVA PENTRU PIELEA UMANA) distruge un material textil si DIZOLVA colorantii textili ? hahahahaha ! ...cata medicina si tehnica farmaceutica cunosti ? ...dar cata chimia textilelor stii tu, ba, baccalaureatule, ca sa vii cu cioace d'-astea pe-aici ? Si eu m-am intalnit cu astfel de materiale textile, si pot sa-ti spun ca erau fabricate si vopsite de niste (doar pentru ca sa nu-mi cenzureze redactia textul pun asa) *** din Scornicesti, in anii '90 ! Echipamentele de care se plang cei din delegatia sportiva au fost facute din materiale textile chinezesti sau indiene de proasta calitate (ceea ce o firma renumita nu ar face niciodata, pentru ca si-ar pierde INSTANT clientii !), iar inscriptionarea cu latex personalizata s-a facut intr-un atelier de mana a doua, unde prostovanii nu stiu meserie. Facem pariu ca daca Tolo' mai sapa putin, gaseste atelierul respectiv IN BUCALE ?! Tot lantul de productie ce a scos produsele respective n-are nimic de-a face cu marca inscriptionata, iar functionarii care s-au ocupat de operatiunea asta au stiut foarte bine cum fenteaza achizitia (pe renumitul "SEAP" facut de mitici special pentru fentarea legilor) si PE BANI FOARTE MULTI, ce implica COMISIOANE MARI. Daca comandau fabricatia echipamentelor in Tinutul Secuiesc, la firma de echipament sportiv de acolo, ieseau mai ieftin si cu echipamente intr-adevar de calitate. Dar au primat interesele fanariote miticesti, ca de fiecare data. Si nu s-au gandit ca la Rio va fi cineva care sa si ia in seama plangerile pe tema asta, si lucrurile sa se afle in ***. De-aia Tolo' e jurnalist (si-si merita sejurul la Rio), iar altii NU (si consuma degeaba banii redactiilor) !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează