Înotătoarea Ana Dascăl: ”Aș vrea ca această Olimpiadă să nu se termine niciodată”

La 13 ani, mezina lotului României vorbește despre Jocurile din 2032. Hai că viața merge înainte!

joi, 11 august 2016, 7:02

Corespondență din Rio

Prima parte a discuției cu Ana Dascăl are loc în sala conferinței de presă de la Olympic Aquatic Center.

Deschidem ușa cu umărul. Încăperea e goală. Ciudată senzație de tăcere când bazinul vibrează deasupra ta, cu mii de oameni excitați.

N-am mai văzut o sală olimpică de conferință de presă de la Londra 2012. Ungaria are deja cinci medalii de aur! Echipa olimpică a sportivilor independenți are și ea o medalie de aur, la talere. Să nu spuneți că a aranjat CIO cu legea gravitației ca să tragă Aldeehni Fehaid cel mai bine!

49 de țări au luat la Rio în primele cinci zile cel puțin o medalie și România nu se numără printre ele

”Aici vin doar medaliații, Ana”.

ana_dascal

Înotătoarea de 13 ani se miră, zâmbește și se pune pe unul dintre scaunele albe, ocupate de regulă de jurnaliști.

-Nu îți voi adresa întrebări despre recordul vârstei tale. Probabil că te-ai săturat de ele.
Oricum, la Jocurile Olimpice nu mai contează vârsta. Mi-a spus asta doamna Camelia Potec. Când am ajuns la Rio am înțeles de ce.

-De ce?
-Pentru că vedetele nu se poartă ca niște vedete. M-au impresionat modestia lor, seriozitatea și felul în care muncesc ca să se concentreze.

-Cum o fac?
-Dacă îi vezi, e wow! Și dacă ești un spectator care n-ai treabă cu natația îți dai seama că oamenii aceia din bazin sunt foarte concentrați și trăiesc intens.

-Azi ai venit pe locul 5 în seria ta și pe 36 din 46 sportive în clasamentul general.
-Puteam mai bine. Dar am fost bolnavă o perioadă și nu m-am putut antrena. Oricum, apropo de vârstă, în bazin sunt foarte mulți oameni tineri! Nu atât de tineri ca mine, dintre toți înotătorii doar o sportivă din Nepal e mai tânără cu două luni, însă sînt foarte mulți care sunt foarte buni și trag la medalii.

58:72 secunde a scos Ana ieri la Rio, la 5,94 secunde de australiana Cate Campbell, care a stabilit un nou record olimpic, cu 52,78!

-Ce vă face atât de buni de mici, ca să zic așa?
-Probabil că tehnologia de care dispunem. Un băiat de 16 ani a luat medalie de argint. Katie Ledecky, la 19 ani, a devenit campioană olimpică la 400 de metri.

-Asta după ce, la 15 ani, Katie câștiga tot aur, la 800 de metri la Londra.
-Exact. Când ești printre ei te simți așa de bine!

”Pe de o parte m-aș întoarce acasă, pe de altă parte aș vrea ca aceste Jocuri să nu se mai termine niciodată și să nu plec de aici” Ana Dascăl

-De când faci natație?
-De mai puțin de 5 ani. Multă lume mi-a spus că Olimpiada e unică, dar acum chiar înțeleg de ce. Fiecare victorie contează, oricât de mare campion ești. Când îi vezi pe sportivii americani cum se încurajează între ei, cum bat din clopote, cum strigă, te impresionează.

-La noi în lot nu e atmosfera așa?
-Cât de cât. Eu am stat mai mult cu fetele de la scrimă și mi se par unite, mai unite ca noi, la natație. Dar noi nu ne încurajăm. Bine, când a fost Robert în bazin a mai fost ceva.

Puștoaica face o observație interesantă.

Rio este probabil prima Olimpiadă din ultimele cinci în care nu vezi pâlcuri de turiști români în tribună. Sau de români care să lucreze în orașul gazdă.

Dintre țările cu o tradiție olimpică suntem una dintre cele mai neîncurajate delegații.

Și, atunci, Ana Dascăl se referă la strigătele pe care le simte și le aude sportivul de la coechipieri. De la acel mic nucleu gălăgios și competent în poante. De la oamenii care cunosc și prenumele adversarului, și cum poate fi șicanat.

Spre deosebire de public, sportivii și antrenorii care vin la întrecerea compatriotului lor cunosc cel mai bine resorturile care urnesc secundele.

În cazul românilor sportivi de la Rio, are dreptate.

Revenind la timpul scos azi, regreți că n-ai putut mai bine?
-Da. Dar, în acest moment, eu n-am cum s-o iau de la început, eu sunt la început. (Asta pare o frază învățată. Cineva din natație îi suflă reporterului că Ana are un tată care o împinge spre performanță și poate că tatăl a vorbit, prin ea).

Cum arată o săptămână de antrenament a ta?
-În perioada de pregătire fac 11 antrenamente pe săptămână. Două ore la fiecare antrenament. Sau mai mult. Acestea sunt antrenamentele din apă. Plus sală. Natația s-a schimbat, pentru că mă întrebați cum apar așa mulți tineri. Antrenorul meu, Eduard Câșlaru, îmi povestea  cum altădată natația însemna volum, mulți kilometri. Astăzi, sala de forță e importantă.

Ce condiții ai la Constanța?
-Satisfăcătoare. Nu toți sportivii de aici au devenit campioni olimpici în bazine de lux. Mă mulțumesc cu ce am.

Mai exact?
-Înot într-un bazin de 25 de metri, în loc de unul de 50. Asta ajută însă la exersarea întoarcerilor.

Cum e sportiva Ana Dascăl?
-Nu se pierde în nicio situație.

Când vă spun că are răspunsurile la ea nu mă credeți. De fapt, Ana e un tânăr normal, destul de emotiv, dintr-o familie de oameni de afaceri din Cluj, care fac cu schimbul ca să stea cu ea la Constanța, la pregătiri.

Și da, simte presiunea părinților, după cum descriu oamenii care o cunosc.

Ce vei face în continuare?
-Mai devreme sau mai târziu, sincer vă spun, voi pleca din țară. Nu că nu s-ar putea face performanță și în România, dar condițiile de afară nu se compară.

Ce carieră îți prevezi în sport?
-Vreau să particip la patru Olimpiade. Tokyo 2020…

-Pe asta de acum n-o numeri?
-Nu. Tokyo, 2020, apoi 2024, 2028 și sper și la 2032. Și la fiecare dintre acestea vreau medalii.

-Dacă pleci din țară ce o să-ți lipsească? Gândește-te la un lucru!
-Păi…

Stai așa! Să nu spui prietenii și părinții că asta e clasic și nu contestă nimeni.
-Să mă gândesc. (E sinceră, obține 20 de secunde ca să-și facă socoteala). Suportul federației cred că o să-l am și în străinătate. Dar școala de aici, în care mă înțeleg bine cu toți, cred că va fi o lipsă. Sincer, în afară de școală  nu mai văd alt motiv pentru care, la un moment dat, să rămân în țară.

Mă cam dezumflă răspunsul. Cam amar.

Nu de aici va ieși titlul interviului.

Facem filmarea în altă parte și apoi se întoarce la bazin și pleacă pe tunel, tânără, drăguță, puternică și stresată că e înconjurată de băieți beton, din ăia cu care nu o lasă tatăl să iasă. 

Adevărul că nu e meserie mai frumoasă pentru o femeie decât să stea în preajma bazinului. Aici s-au inventat bărbații perfecți.

Domnule Dascăl, nu ieșiți cu pușca pentru că v-o fac ăștia nod!



 

 

Alte corespondențe speciale de la echipa GSP de la Rio:

Cristina Neagu a adus o gură de oxigen României, dar recunoaște: ”Nu mai suntem echipa de la Mondiale”. A rupt panoul de la 7 metri!

FOTO Căpătăm culoare! După două înfrângeri traumatizante, România a regăsit forța de a trece de Muntenegru, vicecampioana olimpică, și speră în continuare la calificare

„Tricolorele” speră în continuare la calificare: „Handbalul nu l-am uitat!”

 

CUPRINS: Aici ai toate corespondenţele din zilele anterioare de la Rio

Save

Comentarii (52)Adaugă comentariu

ovidiu_3003  •  11 august 2016, 8:10

Domnule Tolontan frumos interviul ...Ana are mere ...nu medalii ...dar era interesant sa ne spuneti si de sirianca aceea care a salvat oameni impingand barca prin Mediterana ...ce loc a ocupat in comparatie cu Ana ...

Me  •  11 august 2016, 8:27

' Echipa olimpică a refugiaților are și ea o medalie de aur, la talere'...O copie perfecta a informatiei gresite data de NBC. Daca ei fac greseli , de ce sa nu copieze si romanasii. Omul ala nu face parte din "refugee team", el este un "Independent Olympic athlete", mare diferenta. Este din Kuwait , iar ei sunt banati de la olimpiada. Tocmai ma gandeam ieri ca Jocurile Olimpice ar fi mai frumoase daca ar concura oamenii, individual, fara sa apartina de vreo tara. Este prima si ultima data cand scriu aici. M-am saturat sa vad atata atitudine a unor oameni care chiar cred ca sunt foarte buni. Multe greseli, nu se verifica nimic si nu se accepta nicio critica, tot timpul se da o replica (in urma unor comentarii de cele mai multe ori perfect corecte) chiar tampita, fara nicio urma de common sense. Apropo este Aldeehani Fehaid nu este scris in articol "Aldeehni Fehaid"

Vasile  •  11 august 2016, 8:35

Ovidiu 3003, Ana pe langa mere , la 13 ani are si multe recorduri nationale doborate , mai are si cateva zeci de titluri de campioana nationala iar drumul ei abia acum incepe . Asa , ca fapt divers , fara sa fac vreo comparatie , sirianca la 18 ani a iesit pe 45 din 46 .

BarfaDinSantz  •  11 august 2016, 8:43

Tolontan - Bunicel interviu. Dar ce conteaza in sportul modern, din ultimii cam 18 ani, este nutritia/mancarea. In comparatie numai uitate la sportivii din OCCIDNET cum sunt numai muschi si bine/sanatos pusi la punct. Est Europenii si mai ales Romanii, paraca ieri au fugit din Lagarele Naziste.

ovidiu_3003  •  11 august 2016, 8:56

Multumesc Vasile ...eram sigur ca o depaseste Ana ...Ana are perspective ...speram cu totii sa ajunga o mare campioana ...

dana  •  11 august 2016, 9:42

Foarte emotionant! Si textul, si mai ales video: e atit de firesc si normal ce spune!.. @Me, merci de precizari, nu trebuie sa te superi pe autor cu "medalia refugiatilor", in literatura ar fi scotita o figura de stil, nu o informatie gresita. "Ce-a vrut sa spuna autorul? Pai autorul sufera ca ungurii au 5 medalii de aur desi o tara mica, tot din blocu comunist, si noi, cu traditie la Olimpiade si bani in COSR probbil, nimic, nimic"

paps  •  11 august 2016, 9:43

Frumos interviu cu o sportiva minunata, care practica un sport teribil de greu. 11 antrenamente pe saptamana e grozanic, nici nu stiu daca vi le puteti imagina. Inotul nu e despre creativitate, inventivitate sau despre sport de echipa...e doar despre munca si iar munca. Iar daca Ana a ales drumul asta, va rog mult sa-i respectati munca asta la care noi nu am face fata nici 10%. Nu stiu daca va ajunge sa obtina medalii, dar sigur ea reprezinta un model de viata pentru toti cei ca noi.

haideusicfr  •  11 august 2016, 9:57

Este clujeanca fica unei familii de afaceri .... Toti sunt pilosi si nu cei mai buni.Asta scriam si ieri.Nu va mai consumati ,banii vorbesc la selectie.

haideusicfr  •  11 august 2016, 10:04

Pe banii nostri vreti sa ajungeti in SUA.Cam asat e smecheria.Parintii ,oameni cu bani isi promoveaza odraslele in lotul olimpic ca mai apoi acestia sa ajunga la scoala in SUA.Daca vor mai face inot sau nu ,asta e partea a doua.Nu oricum se ajunge la universitati americane . Ei bravo lot olimpic.N-ar mai vrea sa se termine Olimpiada.Daca era sa mearga pe banii ei era mai greu.

dan_  •  11 august 2016, 10:12

Ce interviu frumos! Asa se incepe ziua :) Mi-a placut mult 'interludiul' acesta: "Nu de aici va ieși titlul interviului."

delavrancea  •  11 august 2016, 10:27

Fiti seriosi cu interviurile astea, fatuca asta , altfel inocenta, nu avea ce cauta la Olimpiada. Pe de alta parte, sper din tot sufletul ca Romania sa nu ia nici macar una bucata medalie la Rio, chiar daca mari campioni precum Dragulescu, Ponor, Tecau si inca cativa ar merita cu prisosinta. Ar fi un bun moment ca sa vedem cat de nesimtiti, corupti, incompetenti, neseriosi , cat de penibili si jalnici am ajuns si ar fi unica metoda de a scapa definitiv de martafoi gen Petrache.

Adrian  •  11 august 2016, 11:56

Salut Cataline O rugaminte ce nu are legatura cu articolul dar este in contextul J.O.Singurul ns reprezentant la box, Mihai Nistor,a avut meci acum citeva zile.Desi era considerat una dintre sperantele ns ,vad ca nimeni,nici voi si nici CSA Steaua,nu a scris macar doua rinduri despre meciul lui.Ca inainte de 89,cind daca raminea cineva afara,se lasa o tacerea totala asupra respectivului.Poti sa vezi te rog ce s-a intimplat si eventual sa-i rogi pe colegi sa scrie citeva rinduri ? Multumesc anticipat si sa avem partea macar astazi de o medalie.

pawn  •  11 august 2016, 12:14

@adrian mihai nistor boxeaza sambata seara. altfel, hai sa nu ne roada grija de unguri, ca au si ei frustrarile lor. cred ca ar da jumatate din medaliile astea pe liga campionilor pierduta de gyor in primavara asta, la budapesta, in fata csm-ului, performanta ultimilor 10 ani in sportul romanesc, despre care tolontan n-a suflat un cuvant, si gsp a mormait cate ceva in sila (vezi bine, era echipa primarului oprescu).

ovidiu  •  11 august 2016, 12:16

@Adrian Nistor urmeaza sa boxeze sambata cu iordanianul Iashaish. Au fost doar 18de sportivi pe tablou, de aceea 14 s-au calificat direct in ultimii 16, iar alti 4 si-au disputat cele 2 locuri ramase libere. Nistor nu a fost printre ei, meciul de sambata e debutul. Poti gasi usor informatii pe www.rio2016.com. Bafta!

Odette  •  11 august 2016, 12:43

Cica ,, barbatii perfecti "! Dupa mintea ta, probabil! Ma si vad cu un inotator de-asta la Opera! Atunci, ce vrei sa spui? Ca Ronaldo n-arata bine? Ehh... Si-i tot aia! Cu siguranta cea mai frumoasa meserie pentru un barbat e sa stea in preajma fetelor de la Victoria's Secret. Ti-ai gresit meseria :)) Ana mi se pare prea regizata de mica. E copilul pe care o invata parintii poezia ca s-o spuna perfect musafirilor, cand vin in vizita. Nu ti-ar pune tie niciodata putina dulceata pe microfon ca s-o tii minte! :)) Mie copiii aia imi plac. Ii doresc succes!

gabi  •  11 august 2016, 12:44

Ma asteptam sa va documentati inainte sa scrieti un asa articol pompos!!!https://swimswam.com/least-2-universality-swimmers-2016-olympics-shouldnt-qualify/ aici se spune cum a ajuns fata la rio)))Nu avea dreptul sa participe dar cineva i a facut cadou o plimbare la rio!!!!Stiti ca avem o junioare la inot cu barem B facut si cu aur la Jocurile olimpice de tineret?Informati va !Dar am uitat ca traim in Romania si asta nu conteaza!

Tudor Munteanu  •  11 august 2016, 13:11

Domnu Tolontan, exprimati-va parerea fara insulte, daca se poate. "Nu exista meserie mai frumoasa pentru o femeie decit sa stea in preajma bazinului", "barbati cu care nu o lasa tatal ei", "domnu Dascal nu iesisti cu pusca". In primul rind va pierdeti obiectivitatea profesionala, intrucit astea nu sunt fapte, ci insinuari personale, in al doilea rind, suna foarte misoginist ceea ce spuneti, e de santier, de autobaza, de tabloid. Inteleg dezamagirea, dar concentrati-va asupra faptelor, nu a starii de frustrare personala. Inteleg ca e blog si prin urmare liber parerii dvs , dar sunteti totusi formator de opinie. Pastrati-va responsabilitatea. Daca scopul dvs e sa il jigniti pe domnul Dascal, bravo, ati reusit, daca doriti sa schimbati ceva in starea de fapt a sportului olimpic romanesc, cadeti cam departe cu astfel de retorica. Sper sa gasiti constructiv ceea ce va transmit. Toate cele bune.

Ali  •  11 august 2016, 13:13

Nu pot sa cred! Ce-s comentariile alea despre tatal fetei? Si am incremenit la comentariul cu sa stea pe marginea bazinului ca-s barbati frumosi e si sexista rau si e si deplasata ca fata are doar 13 ani.

Odette  •  11 august 2016, 13:44

Ce-ati sarit asa? Mie nu mi se pare ca l-a jignit pe dl. Dascal. Dimpotriva, i-a facut un bine ca i-a promovat fata. Faza cu pusca a fost o gluma. Nu mai aveti deloc simtul umorului? Si e un adevar ca inotatorii arata foarte bine. N-ai cum sa nu-i admiri. Daca nu ma insel, pana si Ana a zis ceva despre fizicul lor si e normal. La fel cum e normal ca tatal ei sa-i duca grija. Nu va uitati la ea? De la 13 ani nu mai e doar un copil. O duce mintea la multe, vedeti-va de treaba. Catalin a scris cum gandesc femeile, in general. Pentru multe, inotatorii aia bine facuti pot fi si barbatii perfecti. Pe mine nu m-a nimerit si de aia am comentat daca tot a venit vorba de ,, perfecti ".

Dan Patru  •  11 august 2016, 14:12

Schioapele de la scrima au un prim asalt usor, vs SUA. Apoi tre sa mai castige un meci din doua pentru o medalie. Daca nici asa nu-s in stare sa ia o medalie sa nu mai aud de ele. Nici sa nu mai revina in tara. S-au cheltuit suficienti bani cu ele si au numai figuri dupa ce castiga niste amarate de turnee amicale sau etape de cupa mondiala.

Dan Becerescu  •  11 august 2016, 15:02

Este vorba Fehaid Aldeehani, nu Fehaid Aldeehni. Si nu este parte din echipa olimpica a refugiatilor, ci un sportiv olimpic independent. Sunt doua situatii complet diferite. Kuwait-ul, tara sa de origine, are interdictie de participare la Rio, iar sportivul a fost medaliat cu bronz la alte doua editii olimpice. Sa nu sacrificam adevarul de dragul unei idei pentru care vrem sa o sustinem.

Cătălin Tolontan  •  11 august 2016, 15:13

@Tudor Munteanu, Ali: sint glume, oameni buni, sint glume :-) Ca nu mi-au reusit, ca or fi proaste, asta e alta discutie, dar nu le mai tratati ca pe o amenintare cu bomba.

Cristian Popescu  •  11 august 2016, 15:28

Vai de capul tau Cataline ! "Sint" in loc de "sunt", "mia-u" ... Jenant !

Odette  •  11 august 2016, 15:29

Miau...miau...miau...

Odette  •  11 august 2016, 15:36

@ Popescule, dar nici cu tine nu mi-e rusine! ,, Vai de capul tau, VIRGULA Cataline! Pentru ca e in vocativ. Iar forma ,, sint "" e la fel de corecta ca ,, sunt" care e doar o alta optiune.

Ana  •  11 august 2016, 15:57

Am inteles eu bine ca nu ati fost la conferinte de presa ale castigatorilor din nici un sport pentru ca nu au castigat romani? Exista o presiune sa ne plingem ce prost sta Romania fara sa intelegem nimic despre rolul sportului si despre cum fiecare face cat poate de bine si nu li se imputa ca nu au vrut sa faca mai mult. Pentru asta poate ar fi util sa urmariti ce reactii sunt in alte tari cind se rateaza la mustata o medalie. Olimpiada este o ocazia minunata de a arata oamenilor efortul si dificultatile prin care trec toti sportivii si ca viata e grea si complicata peste tot in lume. Ar fi pacat sa o ratati!

Odette  •  11 august 2016, 16:01

Barbatul perfect trebuie sa scrie corect in orice limba si sa mearga la Opera cu mine la Berlin, la Munchen, Vienna etc. ca un avizat, nu ca un bodyguard fiindca eu ma duc de cand eram mica. Sunt cam defecta, dupa unii autori :)))

Crina  •  11 august 2016, 16:05

OMG! Ce noroc ai ca nu scrii in engleza ca te bagau in lista de recorduri de misoginism! Ca sa spui ca "nu exista meserie mai frumoasa pentru o femeie decit sa stea in preajma bazinului" despre cineva care munceste si nu se plimba pe la bazin, nu poate sa fie metafora sau gluma. E o reactie deplasata si din alte vremuri! Orice ai spune tu! Esti tot mai reprezentativ pentru mentalitatile si complexele romanesti! Parca nu erai! Si le incurajezi pe cele mai rele de parca nu erau destui cititori si comentatori care pretind medalii si nu inteleg nimic despre sport si valoarea lui. Ca vad ca n-ai ratat nici complexul cu medaliile Ungariei desi daca te documentai poate nu bateai campii asa rau. Dar cu documentarea chiar ca nu stati prea bine.

Pentru Odette  •  11 august 2016, 16:25

"sunt" nu este o alta optiune a lui "sint", ci forma lexicala corecta impusa cam de multisor, de cand eram eu in clasa a 6-a. Aa, ca un anumit ziar (nu dam nume) foloseste in continuare "sint", nu e treaba noastra.

fotbal  •  11 august 2016, 16:26

ai pus-o cu muierile :))) pardon, cu doamnele, domnisoarele si tatii aferenti. plus variante. esti chiar mai misogin decat mine :-p deci! n-am cum sa te scap....n-am cum. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crina  •  11 august 2016, 16:26

Odette, Mie nu mi se pare ca esti defecta! Dl. Tolontan are o imagine retrograda despre relatiile interumane sau pretinde ca are ca sa dea bine la popor desi scrie si despre carti si cultura. Ce-or crede femeile din familia lui si colegele lui despre atata simplism si misoginism real sau afisat.

Odette  •  11 august 2016, 16:27

Ca sa-si spele pacatul de astazi si ca sa nu-l credem misogin, Catalin trebuie sa scrie un articol despre femei. Sau poate ne lamurim si mai bine cat de misogin e.

Odette  •  11 august 2016, 16:38

Nu e adevarat! Nu scrie nicaieri ca n-ai voie sa folosesti forma ,, sint " sau ca esti un ***. Foarte multi scriitori, academicieni nu au imbratisat forma ,, sunt " fiindca e o discutie intreaga. Ti-l amintesc si pe Pruteanu atunci cand a fost dezbaterea. Nici Plesu nu foloseste ,, sunt ". Si multi altii. Te poti adapta sau nu! Ce spui tu, nu e valabil. E o regula pe care tu vrei s-o urmezi. Tine cont ca limba e o forma vie, totusi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Madman  •  11 august 2016, 16:39

@gabi.Tu pari foarte bine documentat.De ce nu ne luminezi si pe noi ? Faci trimitere la un link american insa ,ori stai foarte prost cu engleza ori n-ai inteles nimic ori ai inteles si vrei de fapt sa dezinformezi.(ai putea totusi incerca o traducere pt. unii ca @haideusicfr - care sta oricum f. prost si la lb. ROmana).Sa revenim insa la *** noastre. Sportiva la care faci tu referire a realizat baremul  intr-o competitie neoficiala ,ne-am informat,deci egal cu zero. Nu doresc insa sa fac  nicio referire la sportivi pentru ca ii admir si ii respect prea mult , nu se poate spune acelasi lucru despre tine. Dar tu pari detinatorul adevarului absolut si revin cu o intrebare : De ce nu-ti folosesti adevarata identitate ? Stiu, esti prea frustrat si totodata prea obisnuit sa te consideri  o victima a sistemului "mizerabil", sistem cu care te asociezi sau faci parte atunci cand esti tu cel favorizat. Te rog, in numele meu si a celorlalti cititori sa ne uimesti: De ce nu a avut "dreptul" de participare la Rio sportiva despre care vorbesti?      Deci,mai usor cu verdictele si acuzele , esti mult prea "mic"din toate punctele si unghiurile de vedere.      Iar dvs. domnule Tolontan, continuati sa promovati si sporturile cu mai putina audienta(in Romania),este cam rar si prea putin odata la 4 ani. SUCCES TUTUROR CELOR RAMASI IN COMPETITIE LA RIO!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Odette  •  11 august 2016, 16:46

@ Crina, eu nu-l cunosc deloc pe Catalin asadar, n-as putea sa spun cat de misogin este. Trebuie sa-l recomande familia si colegele :)))) Tu zici ca nu-s defecta ( Multumesc!), insa altii nu sunt de acord cu tine si nici nu stiu de ce atata timp cat eu merg si la stadion cu barbatii.

Odette  •  11 august 2016, 17:12

Fantastic! Tu ce ai vrut sa cenzurezi, ma??? Vrei sa ma scoti din sarite?

Crina  •  11 august 2016, 17:42

@Odette: fiecare cu opiniile si viziunea lui! Cum spunea Dl Tolontan despre citit si sport, la fel nu vad de ce femeilor nu le-ar place fotbalul sau alte sporturi, iar barbatilor nu le-ar putea place baletul sau opera sau florile sau pantofii. Opinia mea despre Dl. Tolontan provine exclusiv din ceea ce scrie. Mi se pare ca a tot alunecat in directia asta de "glume" in ultima vreme, desi a sustinut altceva cu alte ocazii. De aceea ma intreb cind a fost sincer si daca e pe bune sau nu retrograd :)

Cris  •  11 august 2016, 17:44

Domnule Tolontan, cand va intoarceti in tara, ar trebui sa facem totusi un parastas al sportului romanesc la care sa participe tot soborul de la RIO - delegatiile, sportivii, ziaristii, etc., toata lumea care a mers acolo, cu speranta si s-a intors cu coada intre picioare. Eu ma ofer sa fac o coliva, se va arunca cu bomboane la fiecare colt de strada, putem sa invitam si nationala de fotbal a Romaniei la eveniment, pe Tata Puiu, Victor PItzurca, daca l-au eliberat aia din Arabia Sudita... Sa vina toata lumea, sa degustam, impreuna dintr-o coliva. A ajuns sa ne bata Ungaria la c.... la medalii si tari precum Tailanda sau Vietnam sa faca *** ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Platon  •  11 august 2016, 17:56

Catalin, este de notorietate faptul ca oamenii lipsiti de simtul umorului nu sunt foarte.. inzestrati intelectual, ca sa nu-i jignesc cu vorbe mai grele. N-ai facut nicio gluma deplasata. Iar Ana este o inotatoare cu un viitor promitator. Nu stiu daca e piloasa cum scriu unii pe aici, sau daca parintii o baga la inaintare ***. E o fata de 13 ani, iar daca are valoare, o vom vedea si la alte Jocuri Olimpice. Daca nu, sistemul te ejaculeaza, vorba lui Vanghelie :) La nivelul olimpic nu mai e loc pentru anti-talente, spagile nu aduc medalii

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Scorobet  •  11 august 2016, 18:05

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Me  •  11 august 2016, 18:10

@ Dana, Normal ca nu trebuie sa ma supar. Ziarist =documentare falsa. Nu ai dreptate in ceea ce priveste "traditia". Ungaria a participat la 25 de Olimpiade de vara, Romania la 20( deci mai multa traditie) Ungaria are un numar total de 476 de medalii la Olimpidadele de vara, Romania 301 (deci mai multa traditie) Unde este atunci figura de stil si traditia? Am vazut un articol acum 2 zile cu titul aproximativ "Daca Michael Phelps ar fi o tara" . Nu doar ideea a fost copiata dar si fraze din alt articol (doar traduse) The Guardian (US Edition) , titlul "If Michael Phelps were a country, he would be 39th on all-time Olympics gold medal table". Apropo, Romania are 301 de medalii in 20 de participari la Olimpiadele de vara, 53 dintre aceste au fost la Olimpiada de vara din Los Angeles (1984) atunci cand Rusia si toate tarile comuniste din Estul Europei nu s-au prezentat (probabil un raspuns la boicotarea jocurilor din Rusia din 1980 de catre SUA). Romania a fost singuara care a participat atunci impreuna cu Iugoslavia si China. Locul 2 pe natiuni in '84 dupa numarul de medalii, daca se continua era o traditie.

Odette  •  11 august 2016, 18:27

Fiindca m-ai enervat si cred ca nu mai trebuie sa spun cat il iubesc si pe Perlman: https://www.youtube.com/watch?v=NLhvMgucWns

Cris  •  11 august 2016, 18:36

In privinta Anei, comparati-o si voi cu Katie Ledecky sau cu Missy Franklin sau cu Katinka Hosszu... Oricata vointa ai avea... cat poti sa cresti? Ganditi-va si voi...

Odette  •  11 august 2016, 18:37

@ Crina, mie imi place cand glumeste si ma enerveaza cand e scortos. Cred ca nu l-am vazut zambind sau razand decat extrem de rar. Ce-a scris in ultima vreme a fost atat de frumos... De ce esti rea? :) O fi si retrograd ca horoscopul :)) Mai vedem noi...

Filbert  •  11 august 2016, 19:14

Odette: cind iesi de la opera (Viena, Munchen, etc.), treci si pe la bazin...

Odette  •  11 august 2016, 19:29

@Filbert, stiu sa inot tot de mica mai bine decat stii tu sa scrii!

splendini  •  11 august 2016, 19:41

Dle Tolontan, desi lb rom s-a mai schimbat, cuvintul "excitat" are in continuare conotatie sexuala. "Excited" din engleza s-ar traduce cu putina bunavointa dp dvs cu "entuziasmati", de exemplu. Altfel, imi imaginam multimea de oameni excitati din tribune la vizionarea altui gen de spectacol...

Filbert  •  11 august 2016, 19:52

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Odette  •  11 august 2016, 20:23

In orice caz, a reusit ,, sa excite " blogul cu inotatorii lui.

Filbert  •  11 august 2016, 20:38

Pentru restabilirea adevarului: mi-a fost moderat un comentariu care nu continea absolut nimic vulgar sau jignitor.

Comentează