Cu aceste jucătoare trebuia să trecem de grupe!

Problema nu e de ce am pierdut cu Norvegia, ci de ce am ajuns ca o înfrîngere la Norvegia să ne elimine

luni, 15 august 2016, 12:13

Corespondență din Future Arena – Rio

 

„Fluturați steagul!”, invită crainicul.

Mai e o oră până la România – Norvegia și oamenii flutură drapelul. Al Braziliei, al Norvegiei, al Olandei sau al României.

Pe ecranele uriașe apar pâlpâiri de lumină. Handbalul are însă un mare avantaj.

În multe săli, la multe sporturi, ecranul e atât de mare și spațiul de joc e atât de mic încât oamenii au ajuns să vină în sala de sport și să se uite, de fapt, tot la televizorul de deasupra capului.

Recordul ”digitalul bate realul” e stabilit la box. Aproape toată arena privește lupta pe ecran, nu în ring. Pentru că, pe quadratura de pixeli, vezi mai bine loviturile, fețele, ripostele.

box

De fapt, ajung să se dispute două meciuri.

Unul originar, mic, cu oameni imperfecți, și celălalt strălucitor, cu detaliile și claritatea atleților impecabili. E ca și cum o versiune mai bună a noastră ne însoțește. Sportivii de pe teren suferă, cei de pe dreptunghiul strălucitor sunt niște zei.

Handbalul nu merge așa.

El e durere de la un capăt la altul.

Iar în fața Norvegiei înfruntăm campioana olimpică, mondială și europeană. Acum sunt calificate, însă asta nu ne liniștește pentru că scandinavele nu se dau niciodată la o parte.

Avem nevoie de victorie sau egal.

Până la 7-7 mergem cap la cap, în primul rând datorită Paulei Ungureanu, singurul om în stare să prindă un liliac cofeinizat.

În superioritate, norvegiencele se duc la 9-7. Vine rândul nostru să avem un om în plus pe semicerc.

Norvegiencele ajung în patru în câmp! Egalăm la 9!

Golul Elizei Buceschi ne duce pentru prima oară în avantaj: 10-9. E minutul 20.

”Albele” revin repede. Răsucesc scorul la 11-10. Pasă greșită a Cristinei Neagu și e 12-10. Până acum, nu a existat distanță de trei goluri.

Neagu e formidabilă, scoate și gol, și eliminare. Din nou suntem umăr la umăr. Steagurile flutură pe rând și nimeni nu se uită la ecran.

Repriza se termină cu 14-13 pentru ele și cu o eliminare de două minute la noi. Meciul de 60 de minute a pornit de la 0-0, cel de 30 pleacă de la un virtual 2-0 pentru ele.

Dar nimeni nu se raportează la virtual când podeaua scrâșnește.

Deocamdată, handbalul e în afara dependenței privitului telefonului, prelungită pe stadion.

Începem bine și egalăm prin Oana Manea în inferioritate: 14-14.

Dar norvegiencele înscriu când clipesc. Și ajung la 18-15.

Apoi la patru goluri.

Răzbunarea realității împotriva virtualului e când o minge se prinde în plasă și blochează camera de luat vederi din spatele porții. Lumea aplaudă încăpățânarea micii sfere. Noi nu cedăm, mingea nu cedează, suntem din nou la trei goluri.

24-21.

Intrăm în ultimele 10 minute.

Norvegiencele oscilează între trei și patru goluri în avans. Cu cinci minute înainte, la 27-24, suedezul de pe banca României cere time out.

Dar nu merge. Cu un minut înainte e 28-26. 28-27 e scorul final, dar nu mai contează la cât pierdem. Ne calificăm doar dacă Angola bate Spania.

Steagurile  se agită în continuare.

Fiecare dintre noi suntem mai mulți oameni în același om. Unul dintre acești oameni spune: steagul sunt eu!

Chiar și când concluzia e tristă.

Cu aceste jucătoare, cu această generație, România nu avea voie să nu treacă de grupe la Jocurile Olimpice!

Dar generația virtuală a copleșit generația reală. Antrenorul să vorbească.

 

 

Comentarii (65)Adaugă comentariu

maistor kokir  •  15 august 2016, 0:24

treceam de grupe si ce realizam ??, daca n-am batut norvegia, echipa calificata matematic in sferturi, de pe locul 2 sau 3(asta fiind singura miza a norvegiencelor) , oare ce puteam face daca o intalneam intr-o faza superioara, iar pe langa norvegia, mai e brazilia si rusia ,echipe pe care nu stiu in ce context le puteam invinge ...deci da,romania trebuia sa treaca de grupe ,de fiecare data a facut-o si in trecut ,in 2000 sau 2008, dar mai departe, medalie la jocurile olimpice pt handbalul feminin, e un obiectiv utopic din pacate ....

Bingbang  •  15 august 2016, 0:29

Pana la urma ce se poate spune? Fetele astea sunt minunate dar, sa nu uitam ca aceste fete minunate sunt si ele ... oameni cu bune si cu rele. Dar de eliminat s-au eliminat singure cand au pierdut cu Angola si Brazilia. Daca Brazilia era o nuca tare Angola a fost vina fetelor si numai ale lor. Noi le putem sustine pana in panzele albe daca la o competitie de asemenea anvergura nu esti focusat 100% nu esti atent in fiecare secunda, nu esti concentrat secunda dupa secunda nu poti avea pretentii. Nu stiu ce a fost cu Angola dar, probabil stiu ele si isi vor reprosa mult timp prostia din meciul cu Angola.

pila  •  15 august 2016, 0:39

Fara rautate,Geiger actiuni cu gol trei,mingi pierdute 6 cu contraatac norvegian,5 goluri...catastrofal la un asemenea nivel...Arddean fara comentarii,poate urletebla time out...o jucatoare asa imprastiata ca si Geiger nu am vazut,nu este ea de vina ca este in teren...fara rautate...timpul schimbarilor cat timp Neagu mai poate creste o echipa tanara...

Odette  •  15 august 2016, 0:41

Da, antrenorul sa vorbeasca! Si sa plece! Eu sa nu-l mai vad. Cum a pregatit el aceste meciuri? Cu aceasta echipa minunata trebuia sa ne calificam, nu sa ajungem in situatia asta. Simt asa o amaraciune... Paula - cea mai buna jucatoare in toate aceste meciuri. Nemaipomenita! Extraordinara! Celelalte fete, minunate si ele. De ce, atunci? ,, Pentru cine luptam noi? " - ,, Pentru Noi!" Doar o sintagma...Cineva n-a luptat ,, pentru Noi"! Nu sunt suparata pe fete. Vreau sa le imbratisez. PS: Mi-ai facut asa o mare surpriza cu articolul asta incat, vreau sa-ti trimit un pupic, un pupic, un pupic...

Cătălin Tolontan  •  15 august 2016, 0:52

@maistor kokir: cind se trece in meciurile eliminatorii totul e posibil. Asta sa, ca sa raspund cu un truism ca n-am altceva mai inteligent de spus in fata acestei "aproape" eliminari.

Odette  •  15 august 2016, 0:54

Poti sa stergi PS-ul. Nu ma asteptam sa scrii tu despre handbal, asa cum n-ai facut-o pana azi. Ti-am mai zis asta chiar ieri. M-am bucurat, na!:)

gintonic  •  15 august 2016, 1:04

Nu mai empatizati atata cu handbalistele !... ar trebui sa poarte tricouri de... jucatoare independente, fara tara... caci ele nu joaca pentru Romania sau sustinatorii romani, ci joaca PENTRU ELE !...(este binecunoscuta incurajarea lor infantila si ridicola dinaintea meciurilor si de la time-out)... asa bine le mobilizeaza acel slogan, ca o sa termine pe locul 5 din 6 intr-o grupa in care Angola iti ia fata !... inca ceva: mai toate pasele romancelor sunt previzibile si necesita un timp lung de gandire... norvegiencele se misca rapid, incruciseaza, destabilizeaza!... avem de invatat de la ele !... Ungureanu si Bradeanu meritau mai mult de la aceasta ultima olimpiada pt. ele!... Hai Angola !

tardelli  •  15 august 2016, 1:08

Domnule Tolontan ce meci ati vazut de ati putut scrie aberatia asta???````Până la 7-7 mergem cap la cap, în primul rând datorită Paulei Ungureanu, ``` Pai pe inceput de meci fiecare atac norvegian s-a terminat cu gol !!!!!!!Intelegeti ca ati scris o mare prostie ?Eu zic sa rectificati ..

vali  •  15 august 2016, 1:09

Eu cred ca ne punem sperante desarte in echipa Angolei. De ce sa se strofoace dansele prea tare impotriva Spaniei,din moment ce ele sunt oricum calificate chiar daca pierd meciul. Nu sunt oare mai interesate sa-si conserve fortele pt meciul din sferturi?In alta ordine de idei,nu stam prea bine statistic,la sporturile de echipa,cu calificari prin jocul rezultatelor. Anyway,felicitari fetelor!Nu e putin lucru,in sportul autohton, sa te califici la JO.

Emilian  •  15 august 2016, 1:11

Ai si gasit vinovatul! Jenant! Mare meserias esti, Tolo!

Odette  •  15 august 2016, 1:15

Ce sa spun! Nu era bine nici daca ne calificam, dupa unii autori, aici, de fata! Atat de carcotasi sunteti! Nici Geiger nu e buna. A dat fiecare cat a putut. Dar de antrenor de ce nu spuneti nimic? Ce fatza are ala! Zici ca nu participa la meci. Nu clipeste, nu le incurajeaza, nu sufera, nu se bucura, nu se agita, nimic, nimic. Ziceai ca e de la Barnevernet! Mai si spune ca Neagu s-a pregatit foarte putin. What? Vai de capul lui! Din pacate, Paula are 34 sau 36 de ani.

Odette  •  15 august 2016, 1:20

Imi pare bine ca n-ai sters PS-ul! Toata ziua o sa-ti trimit pupici...

Redivivus  •  15 august 2016, 1:25

salutari, bafta invinsilor si felicitari ivingatorilor. Romania a facut o figura placuta, atat a fost sa fie (nu toate natiunile sunt Portugalia) si sincer, decat sa chinuim un turneu si sa luam aurul mai bine pierdem eroic si luptand, mie, comparabil, Portugalia football CE, mi-a parut un vis urat, dar asta e, izbanda inseamna si chipul sau alura ponosita a celui ce a reusit-o. Pentru mine, echipa de handbal a Romanie este campioana din inima mea, HCM Bucuresti este campioana mondiala a cluburilor intr-o interpretare sen-za-ti-o-na-la, restul e...etapa de turneu sau giro giornaliero...trairi si pasiuni, izbanda noastra s-a fost intamplata, nu-i cazul unei tragedii acum. Ca sa inchei, cea mai mare umilinta a lumii de la facerea ei a fost caderea micii anglii in genunchi in fata marii Islande...inimaginabil, si totusi cand vad ce infatuati sunt unii care de fapt nu reprezinta nimic daca mrs queen nu ar invita pirati ruso-americani sa isi spele banii la ea in tara...We are the champions, Tolo, maretia nu e doar zerourile din coada sau ce se vede la "tivi"...nu intotdeauna campionii inseamna locul unu, ci locul din sufletul fiecarui sustinator...

Klügge  •  15 august 2016, 1:41

Ne vom califica si vom ajunge in semifinale. Spania, la ora actuala, n-are cum sa bata Angola iar africancele, bag mana in foc, nu se vor da la o parte.

Observator  •  15 august 2016, 2:20

Greşeli de începătoare la Geiger, Vizitiu şi chiar Neagu... O echipa cu o singura "vedeta " este uşor de învins ...Anihilezi vedeta ! Vă amintiţi perioada când la fotbal toată lumea era obligata sa dea mingea la Hagi ?Dacă vedeta nu-i în forma sau are perioade slabe, ce te faci având tot jocul axat pe acea vedeta ? Toate jucătoarele noastre se simt obligate sa paseze la Neagu! De ce oare ? E clar ca suferă jocul pe ansamblu... Vedetismul ne-a fost fatal în meciul cu Angola, care pare totuşi mai buna decât noi...

AdrianS  •  15 august 2016, 3:28

Stimabililor, eu am o nedumerire. In ultimele 5 minute ale acestei partide am observat ceva foarte ciudat la nationala noastra. Desi aveam nevoie de minim egal si mai era "teoretic" timp sa egalam, fetele noastre tineau mingea fara sa atace efectiv poarta. Pentru prima oara in ultimii 7-8 ani de urmarit nationala observ aceasta relaxare desi rezultatul nu ne era favorabil. Are cineva vreo explicatie logica? Un motiv in spatele acestei decizii?

Alex2000  •  15 august 2016, 6:50

Pentru cine jucam noi???? Pentru noi!!!.... Slogan mai infantil nu se putea gasi....Au vrut sa fie divide the???... acum sa-si asume esecul jucatoarele!

Venom  •  15 august 2016, 7:13

Pupici Paulei, pupici Cristinei, pupici României! Calificarea am pierdut-o cu Angola. Nu trebuia să lăsați pentru ultimul meci punctele decisive.

ovidiu_3003  •  15 august 2016, 7:23

o infrangere asteptata ...handbalul feminin este in cadere libera ...

duc  •  15 august 2016, 7:34

Doar cu Paula si Cristina nu putem avea pretentii!Trebuie aduse fete de la U18,campioane mondiale acum 2 ani si crescute cu grija si rabdare...

Bunicu  •  15 august 2016, 8:05

Domnule Tolontan nu am trecut de grupe din cauza ECHIPAMENTULUI ca ai zis ca este contrafacut.Cum le știi tu pe toate esti un fel de MAFALDA salvatorul românilor.Asta avem cu asta defilăm si daca mai bagi si tu strîmbe e normal sa se joace cu stres si fara interes.Nu rămîi la Rio ca ai facut praf si pe Brazilieni că nu se pricep la nimic,singurul care se pricepe la toate este TOLONTAN.

ducu  •  15 august 2016, 8:09

Cu tot respectul,doar cu Paula si Cristina nu se putea mai mult...Unde sunt campioanele de la U 18 DE ACUM 2 ANI? Iar despre box aveti dreptate:se vede mai clar pe ecran decat in sala,de aceea eu nu cred ca Nistor a fost dezavantajat...A lovit mai mult,dar in aer...

jean  •  15 august 2016, 8:22

cred ca am fi batut norvegia daca poarta noastra n-ar fi fost lasata goala, de catre paula, la contraatacurile adversarelor. la aceasta olimpiada am mai vazut situatii in care au fost marcate goluri de la distanta. cum, uneori, schimbul de portar survine la loviturile de la 7 metri, nu vad motivul pentru care portarul pleaca din zona sa in timpul atacului echipei proprii.

florian  •  15 august 2016, 8:23

o echipa ff lenta, de asta s-a pierdut, au lipsit contratacurile,chiar daca au fost multe oportunitati,au preferat sa ,,linisteasca ,, jocul. .GRESIT.

lucid  •  15 august 2016, 8:30

Simplu:nu bati Angola nu ai pretentii.

Dan  •  15 august 2016, 8:59

Doar cu doi oameni la nivel maxim pe intreg parcursul turneului nu se putea mai mult . Cristina si Paula .

ticu  •  15 august 2016, 9:30

Ce mult a contat antrenorul pe care la inceputul verii l-am pierdut. Consider ca personalitatea unui antrenor ar fi insemnat 25 % (macar) din contributia echipei. In time-out cel care este vorbea singur. Jocatoarele isi dadeau indicatii una alteia. Chiar la ultimul nici nu s-a implicat. Acest domn Buceschi si-a uitat rolul de antrenor secund fiind centru atentiei. Dar poate ca a fost bine pentru ca vorbea romaneste. La fel ca si in meciurile de pregatire, care trebuiau sa fie un semnal, acest meci a inceput destul de relaxat in aparare. In stil pur romanesc. Handbal la asemenea nivel jucand concentrat doar ultimile 10 minute nu e posibil. Subscriu ca avem un lot de campioana mondiala si olimpica. Daca puteam face ceea ce Ungaria, o tara egala cu 1/3 din cea in care traim, a facut, ne-a suflat un mare antrenor, asta si pentru ca nu stim sa recunoastem adevarata valoare eram CAMPIONI OLIMPICI! PACAT! Este singurul lucru care a lipsit! Felicitari Cristinei Neagu, care a reusit uneori imposibilul, cu aruncari de exceptie, felicitari Paulei Ungureanu - ca totdeauna un portar de exceptie si o extraordinara jucatoare de echipa, felicitari Melindei Geiger care ia facut concurenta Cristinei, felicitari Oanei Manea in deosebi pentru ultimul sfert de repriza si apararii care individual au jucat pana la sacrificiu iar ca echipa din pacate doar ultimul sfert din meci. A fost un meci extraordinar. Va multumim!

stan ion  •  15 august 2016, 9:42

singurul adevar,,ca nu am altceva inteligent sa spun,,nu ca ai fi avut vreodata...cine a facut un sport vreodata stie ca nu se pot prinde doua virfuri sportive la scurt interval de timp....fetelor va iubim sunteti bun national indiferent ce zic astia care in viata lor n-au pus mina pe minge..performantele generatiei voastre vor ramine scrise in analele istoriei sportului cu mingea mica pe cind de el ,daca da masina peste el miine,nu isi va mai aduce nimeni aminte peste trei zile...decit ca a fost un umil reprezentant al serviciilor....funebre

Mituki  •  15 august 2016, 10:04

Bineinteles ca ne am inecat ca *** la mal...tipic romanesc.Nu suntem construiti genetic a fi invingatori. ...mamaligari....:)))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marcelp  •  15 august 2016, 10:15

Echipa României este "pomul lăudat". Atâta timp cand ai în echipă doar două jucătoare pe care să poți conta (Paula și Neagu) și ai un atntrenor lamentabil nu poți avea pretenții la mai mult. Am luat norocos o medalie la mondiale și presa le-a transformat în mari candidate la medalii. Dacă se vedeau rezultatele din pegătiri se putea vedea că șansele noastre sunt nule.

danna  •  15 august 2016, 10:17

Bunicule,ai dreptate...dacă aveam echipă,puteau să joace desculțe...și în pielea goală și tot câștigam.Dar noi nu am avut decât o jucătoare și un portar,atât...și nimc mai mult.Și când mai impui antrenorului pe cine să ia la Rio,nu mai ai dreptul să-i impuți rezultatele.Mai mult decât echipamentul(valabil pt.toată delegația) a contat proporția conducători vs.sportivi,net superioară în favoarea primei...am văzut poze cu „umflatul” de Boroi la Rio...Oare ce căuta acolo,nu-i mai dă bani Becali și trebuie să trăiască și el de undeva ?!

Anton  •  15 august 2016, 10:29

Strategia gresita sau ignorarea adversarului din primul joc a dus la eliminarea fetelor de la JO -2016; dar, avem noi un handbal de nivel mondial cand, vreme de vreo 6 ani incoace, avem doar cate o singura echipa ce domina campionatul intern ( Oltchim, Baia Mare sau CSM Buc.) si unde cam jumatati de chipa au fost/sunt jucatoare din afara? Cui foloseste asemenea strategie? Si acest fenomen se manifesta cam la toate sporturile de echipa de la noi! Atunci, de ce sa ne suparam ?

sorin  •  15 august 2016, 10:36

infrangerea cu africancele a fost totul ! restul...e tacere ! sa-mi explice cineva ce-a fost in meciul ala caci nu l-am vazut !

spinoza  •  15 august 2016, 11:24

Sa intrebam fetele de la handbal si pe majoritatea sportivilor din delegatia noastra: E misto Rio? V-ati dus cu pachete de turism pentru seniori? De unde atata neputinta? Respect medaliatilor si celor care au plans pentru medalii. In rest se vede din Romania, ca sefii delegatiei sunt niste papitoi incapabili si neputiciosi. Respect d-lui Tolontan. Pune degetul pe rana si cand trebuie, pune si sare!

Mircea  •  15 august 2016, 12:19

De ce nu plătesc handbalistele cheltuielile la Olimpiada dacă joaca pt.ele. De ce "marele"Dediu nu si-a dat demisia .De când Dediu e socotit mare handbalist ? Se poate uita la cariera lui GATU,GRUIA, BIRTALAN ,STÂNGA ,VOINEA , VOINA si se va face f.mic . Ca a stat pe la Barcelona a stat pt.el .

Nicolae Ceausescu  •  15 august 2016, 12:29

De vina a fost selectia la echipa. La Olimpiada toti jucatorii lupta pentru culorile tarii. Jucatoarele care lupta "PENTRU ELE" trebuie lasate acasa. Sa joace pe holul blocului. Eu unul as prefera sa fiu reprezentat de niste jucatoare care joaca pentru Romania. Chiar daca nu am auzit de ele, joaca poate si mai slab, dar dau atat cat pot pe teren. Am pierdut pentru ca jucatoarele au jucat doar pentru ele si, in primele doua jocuri, calificarea fiind departe, nu au auvut o motivatie anume. Atat au avut chef. Jucatoarele angoleze, mult mai slabe din punct de vedere tehnic, au avut un tel mai inalt si au castigat clar. Ce sa mai zicem de meciul cu Brazilia. Abia cand a devenit obligatoriu sa castige pentru ele, pentru a ramane in cursa calificarii, au inceput sa miste cate ceva. Le-a fost frica sa nu dispara zornaitul de bani de la minister, la intoarcerea acasa. Altfel bilantul e clar: penultimul loc, dupa Angola, doar in fata Muntenegrului (o echipa care mi-a lasat insa o impresie mai buna decat Romania). Ar trebui sa le fie rusine acestor jucatoare. Nu pentru rezultatele in sine ci pentru ca si-au batut joc de culorile tarii sub care se presupune ca au luptat. Dar ele, luptand pentru ele nu simt aceasta rusine. Poate doar regretul ca au mai ratat niste bani.

NICU00  •  15 august 2016, 13:24

AdrianS Ai pus o intrebare asi putea sa-ti raspund. Foarte bine ai pus problema de la sfirsitul partidei. Acolo s-antamplat ceva vizibil .

NICU00  •  15 august 2016, 13:32

Ele se asteptau sa egaleze oricum. Cum explici ca in final conduceau cu 3-4 goluri si sau apropiat la un singur gol Loke a ratat 7m si ea a cerut sa execute La final au mai ratat unele mingi parca se grabeau sa gresasca. Dar si ale noastre ratau si asta le-a fost fatal Fa legatura cu jucat. de la Baia Mare Ele oricum sunt prietene.Extrema lor a ratat 2 mingi si in debutul partidei ceea ce nu sa prea intamplat in alte meciuri.

Dorin  •  15 august 2016, 13:47

Eu nu am inteles de ce la meciul Romania - Norvegia a "nimerit" o brigada de arbitri din Rusia! Rusie care avea tot interesul sa prinda ca adversar Angola (ceea ce s-a si intamplat) si nu Romania! Doar mie mi s-a parut ca arbitrajul rusesc a fost extrem de partinitor? Doar mie mi s-a parut ca aproape jumatate din meci romancele au avut un om in minus pe teren, "multumita" arbitrajului? In fine, as avea multe faze de comentat, pentru ca, cel putin prin comparatie, interventiile romancelor au fost mereu sanctionate "la sange", pe cand ale norvegiencelor doar atunci cand era prea evident ca sa nu fie sanctionate... Sau sunt eu prea suparat (inca) pentru a fi obiectiv?

Odette  •  15 august 2016, 13:50

,, ...in primul rand datorita Paulei Ungureanu, singurul om stare sa prinda un liliac cofeinizat. " Cat de frumos! Atat de frumos! Daca as fi Paula, n-as uita fraza asta niciodata. Nimeni n-a descris-o mai bine. Si cele ,,doua meciuri'' in care sportivii de pe teren sufera, iar ceilalti, de pe ecran, sunt niste zei... ,, Fiecare dintre noi suntem mai multi oameni in acelasi om. Unul dintre acesti oameni spune: steagul sunt eu!" Superb! Uite de-aia voiam sa scrii tu! Asa cum stii tu de frumos.

Grandy  •  15 august 2016, 13:52

NE-AU ARBITRAT NISTE CICHINDEI COREENI IN PRIMUL MECI , ACESTIA TOLERAND JOCUL RUGBISTIC AL ANGOLEI , LUCRU CE NU S-A MAI INTAMPLAT LA MECIUL CU SPANIA. DE ACOLO S-A RUPT TOTUL.

Oly  •  15 august 2016, 14:23

Ardean (si alte câteva fete de vârsta ei) sa joace pentru ele atunci cand vor organiza si finanța ele participarea la competiții. Cand ești selecționat sa joci, in echipa de club sau in echipa naționala, joci pentru cel care te-a selecționat si pentru cel care te plătește. Ardean a fost penibila si cu lozinca si cu handbalul jucat.

Dragos din Norvegia  •  15 august 2016, 16:23

Eu ma uit la handbal din 1984. Credeti-ma ca n-am auzit niciodata pe Mariana Tarca, Esztera Matefi, Edith Matei, Steluta Lazar sau Carmen Amariei strigand "Pentru cine jucam noi? Pentru noi!". Pai daca jucati pentru voi, mercenarelor, atunci faceti bine si platiti-va singure biletele de avion, cazarea, masa, iar daca doriti prime, acordativi-le singure, din banii personali. Indiferent ca esti campion mondial sau cel mai tanar membru al delegatiei, atunci cand participi la Jocurile Olimpice participi pentru Romania.

Odette  •  15 august 2016, 17:58

Nu stiu de ce va deranjeaza formula lor de incurajare? ,, Pentru noi", adica pentru echipa fiindca ele sunt echipa, doar nu voi, implicit pentru Romania, ca doar n-o fi echipa Nigeriei! Va place sa rastalmaciti cum va convine voua cu rautate. N-o fi prea academica sintagma, insa eu vad ca dusmanii sunteti voi, cei care comentati. In acelasi timp, despre antrenor nu spuneti un cuvant si nici despre katiushele arbitre, niste cutre care au defavorizat echipa Romaniei pe fata. Cine-mi sunteti...tovarasi! Batrani si inraiti in multe.

goe  •  15 august 2016, 18:00

Atunci cind te bate Angola orice comentariu este de prisos!!!! o halesti de la niste desculte si vrei sa te scoti cu o campioana absoluta!! de ris!!

Odette  •  15 august 2016, 18:02

Ce ziceam? A kiss from a Rose... :)

Valentin  •  15 august 2016, 18:07

Un singur lucru vreaubsa adaug : cine nu canta imnul tarii sale sa nu fie luat in echipa,cum naiba Szucz canta imnul ca o adevarata romanca si Geiger *** sta teapana?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

doru duceac  •  15 august 2016, 18:13

CE RUSINE ???!!!,.. nu pentruca au fost invinse de norvegia [ adevarat singura echipa de nebatut din grupa ] …ci pentru ceea ce reprezentau ele , aceste individe [ nu sportive ] …acolo … PE ELE …” PENTRU CINE JUCAM NOI ???..’- PENTRU NOI !!!”’… este o competitie pe tari olimpiada , cum a fost si CM , IN DECEMBRIE ANUL TRECUT !!!… deci dedule …ce cauta aceste individe sa reprezinte NATIUNEA ROMANA , pe noi si ROMANIA ??? si s-a vazut in primile doua meciuri , au jucat pentru ele !!!…toate echipele cu exceptia norvegiei ..erau de batut !!!. ce rusine ???… formati si trimiteti o echipa , indiferent cat de slaba …sa reprezinte ROMANIA !!!… dedule , DEMISIA TA , pentruca esti partas ..si o echipa a ROMANIEI pe viitor !!!… succes !!!

constantin  •  15 august 2016, 18:19

Atata timp cat pregatirea pentru olimpiada s-a facut preferential (Neagu fiind scutita,chipurile fiind nr.1 mondial)normal sa nu ai nici o sansa.Toti dar absolut toti sportivii din Romania fie din ;fotbal, handbal, atletism, box,lupte,caiac, natatie,gimnastica,etc. considera ca o calificare la olimpiada,campionat mondial sau european, este o performanta uriasa ,nu avem ce sa mai comentam.Dar se inseala amarnic ,pentru ca ceilalti sportivi din alte tari considera asta doar inceputul visului lor de a fii cei mai buni,si dau totul pentru performanta.Ai nostrii se prezinta dezastruos si dupa aia fac bezele,vezi doame ce sunt ei si unde au ajuns.EROARE in gandire ,pregatire si exprimare.Asa ar trebuii sa scrie pe tricourile lor EROARE<EROARE.....!!!!!!!!cu multe puncte si semne de exclamare.

Odette  •  15 august 2016, 18:25

@ doru duceac, iti trebuie traducere din romana in romana! Citeste comentariul meu ca sa pricipesti si tu!

Comentează