Oameni fără echipă

Un moment tulburător în care Cătălina Ponor a explicat cît contează echipa. Ne îndreptăm spre cea mai slabă Olimpiadă postbelică a României!

marți, 16 august 2016, 7:05

”Cînd le-am văzut pe fetele de la scrimă că se suie pe podium am început să plîng”, spune Cătălina Ponor.

S-a terminat finala ei la bîrnă.

A avut un concurs ezitant pe care și-l recunoaște, ”n-am putut să răspund tuturor celor care mi-au contestat prezența aici, am încercat să le dau peste nas și am greșit”.

E de o sinceritate fără perdea, ca atunci cînd nu mai ai absolut nimic de pierdut. Nada!

Nu vrea să-i nominalizeze pe ”cei care mi-au transmis numai gînduri și fraze negative” și revine în sala de scrimă.

”De ce ai plîns la scrimă?”.

”A fost un amalgam de gînduri. Mi-am amintit parcă tot, dintr-o dată. Am trăit și eu cu echipa clipe ca acesta. Pe de o parte mă bucuram enorm pentru fetele de la spadă, pe de altă parte știam că pierdusem ceva. Pierdusem echipa!”. Ți se face pielea găină, să nu ne rușinăm!

O privești pe această fată fermă și dură, ”sînt triplă campioană olimpică, nu am nimic de regretat”, cum, de fapt, regretă echipa.

.
.

Din 1952, de cînd România a început în mod organizat să participe la Jocurile Olimpice, aceasta va fi cea mai modestă ediție dacă rămînem la patru medalii, cîte avem astăzi.

Ce ne-a lipsit a fost, fără îndoială, echipa. Echipa ca ”probă că avem mai multe valori la un sport”, așa cum spunea Ana Pascu.

Echipa pe care Cătălina Ponor o sintetiza sec: ”Poate că nici alte fete n-au avut cu cine face echipă, poate că nici eu n-am avut”.

”O oră întreagă nu am putut să-mi revin după tulburarea pe care am simțit-o și după lacrimile pe care le-am vărsat cînd am văzut echipa de scrimă pe podium” Cătălin Ponor

Într-un sens mai larg, sportul a fost contaminat de lipsa de echipă a țării în care cresc copiii, merg în săli și își caută drumul spre medalii.

La emoție, mereu metaforizăm.

Dar, de data asta, nu e doar metaforă.

Acum 25 de ani, de cînd au început să-și revendice locul hegemonic în sportul mondial, chinezii nu știau să piardă.

Nu acceptau.

Căderile lor de pe podium erau prilej de piese dramatice. Plîngeau, cedau nervos, se ascundeau din fața oamenilor la propriu. 

Pe măsură ce au învățat să cîștige și le-a crescut încrederea, au învățat și să piardă.

Asta pînă cînd, acum cîteva zile, vedetele din echipa de spadă a Chinei, marele favorite pe care fetele noastre le-au învins în finală, s-au bucurat și pentru locul 2, cu o generozitate de neuitat.

Pentru că, de fapt, din victorii înveți să pierzi, nu din înfrîngeri.

Mai mult.

Înfrîngerile repetate frustrează. Diminuează. Că de asta plînge Cătălina acum, ca o ploaie rece, povestind plînsul de la scrimă, care era ploaia caldă.

.
.

Aruncați în luptă, precum Ponor sau Drăgulescu pentru a recupera demnitatea pierdută a unei întregi discipline, oamenii singuri fără echipă nu pot să facă mare lucru.

Asta spune Cătălina cînd își povestește, plîngînd și acum, lacrimile de la scrimă.

Povestea nu este despre gimnastică sau despre judo și nu e despre echipamente proaste și bani, e și o poveste despre cum pierzi echipa.

Dacă Ponor ea ar fi avut echipa lîngă ea, chiar și într-o stare de iritantă competiție internă, poate că nu i se mai părea, conform comentariilor de pe net, că jumătate din țară îi contestă prezența la Rio, în detrimentul Larisei Iordache.

Poate că cineva o lua de umăr și-i spunea: ”Fată, nu fi nebună! Dă-i încolo!”.

Mai sînt cîteva zile din Jocuri și singura șansă la medalii e la lupte.

Dar, indiferent ce se va întîmpla Cătălina are dreptate: sîntem oameni fără echipă.

.
.

CUPRINS: Aici ai toate corespondenţele din zilele anterioare de la Rio

Comentarii (101)Adaugă comentariu

Liviu  •  16 august 2016, 15:50

...si va fi mai rau. Copiii nostri se inghesuie in parcuri, in timp ce curtile scolilor si terenurile aferente acestora sunt goale. Jumatate dintre ei, supraponderali de la 5 ani, iar ceilalti freaca telefoanele. Iar daca gasesti o bucata de iarba, sau de teren amenajat prin aceste parcuri ca sa poti 'bate mingea' , astepti, te lasi pagubas, sau primesti injuraturi de la cei pe care ii 'deranjezi' .Incerci sa-i pui mingea in mana unui copil si nu ai unde. De unde sa prinda gustul sportului?? De la TV? De pe console?

Monica  •  16 august 2016, 15:50

Draga Catalina, am plans si noi alaturi de tine pentru ca erai singura si trista dupa evolutia ta si te-am imbratisat in gand pentru ca noi romanii suntem echipa ta de acasa. Suntem alaturi de tine si la bine si la greu. Tu ramai pentru totdeauna o mare stea a gimnasticii feminine romanesti, alaturi de celelalte romance care au castigat medalii Olimpice si de antrenorii lor. Nu uita ca noi te iubim.

ticbis  •  16 august 2016, 16:07

@Odette: Foarte emotionant si nobil mesajul din comentariul tau, si eu subscriu fara rezerve. Insa aduce mai degraba cu un epitaf si nu cu o explozie de bucurie, este mai mult o oda de resemnare si justificare a esecului si nu o felicitare simpla in urma unui succes. Ai dreptate, leoaicele nu imbatranesc niciodata, dar pe la 30 de ani pana si lor le e greu sa-si mentina echilibrul pe barna si nici agilitatea de felina tanara nu mai e chiar aceeasi. Despre asta vorbim! In rest, e asa cu ai spus tu...

Odette  •  16 august 2016, 16:19

@ticbis, Multumesc! Am punctat in mesajul pentru Catalina niste chei pe care ea le va intelege foarte bine daca este o Leoaica veritabila. As vrea sa-i dau din puterea mea daca s-ar putea. Vad mult mai multe lucruri in sufletul si in mintea ei decat puteti voi vedea. Dar pot fi de acord cu tine. Leoaicele nu imbatranesc niciodata, dar gimnastele, da! Viata este ingrata de multe ori.

Adrian  •  16 august 2016, 16:30

Vremurile s-au schimbat si din pacate ne-am schimbat cu totii ... si nu in bine. Ne degradam moral pe zi ce trece si totul este trecut in contul firescului. Timpul ni se scurge ireversibil printre degete si odata cu el acel dram de "uman" si "valoare", de civilizare, unitate, patriotism ... nemaivorbind de decenta. Suntem atit de dezorientati in aceasta lume "inumana" incit nu mai stim cuantifica nimic ... pur si simplu pentru ca nu mai avem abilitatea. Nu mai suntem siguri ca acel ceva este bun sau rau. Ne doboara prezentul, secunda ce a trecut e ca si cum nu a existat vreodata, gonim spre ... nici noi nu mai stim spre ce anume. Suntem in permanenta biruiti de nevoi individuale, de invidie, mandrie si egoism. In aceste conditii, cum am mai putea empatiza si cu atit mai putin evalua munca, efortul, abnegatia, "durerea" celor care ne-au reprezentat si inca o mai fac. Cinste acestor oameni minunati cu un suflet cit toata Romania. Voi sunteti si veti fi campionii nostri. Dumnezeu sa va binecuvinteze.

Dan M.  •  16 august 2016, 16:49

Ma intreb daca domnul ziarist a auzit de declaratia ei in care spune ca simte ca i s-a luat in pic de presiune de pe umeri datorita faptului ca nu mai trebuie sa duca in spate o echipa...

Odette  •  16 august 2016, 16:49

De ce a fost Catalin misogin? Pentru ca a spus intr-un articol, de curand, ca e batrana, ca a imbatranit, cam asa ceva. I-a spus-o cu brutalitate in fata, lipsit de orice maniere. Nu scrii in felul acesta intr-un articol despre o mare sportiva! De parca fetele de judo aratau ca niste bobocei de trandafir tot la 30 de ani! N-am vrut sa comentez ca sa nu se interpreteze, insa fetele alea aratau ca niste femei de 50 de ani. Atat de imbatranite, ridate si obosite erau. Doar ca despre ele Catalin n-a suflat o vorba, ci a jelit alaturi de ele. Se spune ca pana si Dumnezeu isi cere scuze in fata unei Leoaice!

Cătălin Tolontan  •  16 august 2016, 16:54

@vlad: Catalin s-a referit la mecanismul ei psihologic, care a indemnat-o sa se izoleze, sa incerce sa demonstreze celor care nu cred in ea, fara sa izbuteasca, tocmai pentru ca a pus prea mare presiune astfel pe ea

Dan  •  16 august 2016, 17:06

Catalin aici nu este vb despre o echipa sau despre echipamente de proasta calitate,aici vb de furt..Ponor a FURAT munca unei alte sportive...Larisa sa calificat in sala de gimnastica Ponor in birouri..pt cativa euro a acceptat asta si sa facut de ras ..ma bufneste rasul cand o aud declarand :"sunt campioan Olimpica" nu fata esti locul 7 (din 8) la Olimpiada si o FOSTA campiona olimpica din care nu a mai ramas NIMIC..sunt absolut sigur ca Larisa "prindea "si ea minim un loc 7 la olimpiada asta (dar era un loc 7 CINSTIT,MUNCIT si MERITAT )

Dumitrescu  •  16 august 2016, 17:22

In aproape toate articolele pe care le-am citit de ieri, se sugereaza ca Romania a pierdut sansa la o medelie la gimnastica. Nimeni nu zice nimic de Andrei Muntean. Doar pentru ca nu a luat o medalie olimpica pana acuma , nu inseamna ca trebuie ignorat.

Rita  •  16 august 2016, 18:37

Multumim pentru comentariu. Cum deschizi presa, numai titluri aberante, jignitoare, orice sa capteze atentia, chiar (sau mai ales) negativ. In conditiile in care rezultatele Romaniei sunt modeste (ca sa fim delicati) si societatea e impanzita de arivisti si marlani, acesti sportivi reprezinta tot ce e mai bun in noi. Si in loc sa ii celebram - la bine si la greu, pentru atat cat fac - presa si chibitarii de pe net dau cu tifla. Ceea ce s-a intamplat este foarte dureros (mai ales ca este simptomatic pentru lumea de azi), si ar trebui sa ne doara si pe noi, nu doar pe sportivi. Pshihologic vorbind, exista multa putere in ideea de echipa, de sustinere din public, etc... asa ca gainarii care arunca noroi ar trebui sa sa uite in oglinda mai intai - nici unul nu merita nici sa le stranga sireturile acestor sportivi minunati, care am muncit de-au rupt, in conditii mult sub cele acceptabile la nivel olimpic, si au dat cat s-a putut...

A.D.  •  16 august 2016, 19:29

"Din 1952, de cînd România a început în mod organizat să participe la Jocurile Olimpice, aceasta va fi cea mai modestă ediție dacă rămînem la patru medalii, cîte avem astăzi." Domnule Tolontan, Dvs. denigrati IN BOLD puternica Romanie interbelica ? Faceti apologia sportului "organizat" (DE STAT!), in stil moscovit ? :) Romania interbelica era o forta de temut, mergea la CM (fotbal) cu invitatie numa' ... Asa era de vestita. De ce ati exclus IN BOLD istoria sportiva (olimpica) a puternicei Romanii interbelice ?! N-ar mai fi atunci rezultatele acestui an cele mai slabe din istoria Romaniei olimpice ? Nu va ingrijoreaza ca puteti denigra Romania Democrata fara sa va sanctioneze (verbal) cineva (dintre cititori) ? Nu inseana asta ca nu va puteti permite sa fiti prea subtil, ca ramaneti neinteles de toti ? Olimpiada de la Nuremberg o prindeti ? Sunteti tanar - au prins-o Visinescu, Ficior etc., aveti sanse si dvs. - acolo veti putea scrie pe fata, fara aluzii aldine.

Danut  •  16 august 2016, 20:14

Bravo Catalina! neBravo Simona

Marius  •  16 august 2016, 21:18

"Bucuria" noastra ca pe viitor o echipa nu va mai avea 5 componenti / componente, ci numai 4. Si-asa era greu sa adunam 5+1 rezerva...... Sa vedeti de-acum ce greu o sa fie sa mai adunam fie si numai 4..... Poate o sa le roage din nou pe Ponor si Izbasa sa-si mai suflece manecile si sa mai concureze inca odata..... intru gloria sportului romanescu si-a fripturistilor din fruntea lui!

nico  •  16 august 2016, 21:27

Cum zice chiar ea - ''Voi incerca sa demonstrez ca se poate face performanta, chiar daca nu suntem tinute din scurt" Raspunsul e ca ea face performanta doar pentru ca nu sunt tinere sa o treaca in rezerva. Ea a fost una dintre cei/cele care au stricat echipa in prima faza, parerea mea. Acuma ii lipseste echipa ..... http://jurnalul.ro/special-jurnalul/lotul-olimpic-feminin-de-gimnastica-s-a-desfiintat-38167.html

Vasile  •  16 august 2016, 21:32

Cineva a caracterizat neamul romanesc foarte pe scurt. Voi, romanii, sunteti geniali luati individual si sunteti un dezastru daca incercati sa lucrati in echipa. Fireste, e o generalizare, nu toti romanii sunt asa. Eu traiesc in Canada, si un canadian mi-a mai spus ceva. "Voi romanii sunteti incredibil de inteligenti, dar nu stiti sa va sustineti, nu sunteti uniti. Voi ati fi putut conduce Canada daca ati fi inteles cat de important este sa luptati in echipa." Nu sunt cuvinte mari de lauda. E normal, noi cei din canada, in mare, am trecut printr-un proces anevoios de selectie. Deci nu au ajuns ciurucurile aici. drept urmare, imaginea romanilor in Canada este una extrem de buna. Total diferita de imaginea romanilor in europa.

irina  •  16 august 2016, 23:07

Cine suntem noi sa criticam? Sau sa cerem ceva de la sportivi? Cu ce i-am ajutat? Cum i-am sustinut?Am plans mult la Olimpiada asta.Nu pentru ca am fost dezamagita de sportivii romani,am plans pt lacrimile lor,pt sutele de ore de antrenament ,pt toate bandajele Cristinei Neagu,pt tristetea din privirile lor.Milioane de oameni au auzit de Romania pt ca exista Nadia,pt ca exista Hagi,pt ca exista Andreea Raducan,Simona Amanar ,Marius Urzica sau minunata echipa de scrima.Ma inclin in fata sportivilor romani.Ma inclin cu foarte mult respect cat despre cei care ii critica ..stimabililor din fotoliu pare asa usor sa evoluezi la barna din ochii dvs...

pawn  •  16 august 2016, 23:09

mi se pare tupeul suprem ca tolontan (cel care mai ca i-a dat in cap lui octavian belu cu cartea nu stiu carei gimnaste, si-l cerea anchetat la DNA) sa intrebe: "dar unde este Octavian Belu?"

HNH  •  17 august 2016, 0:17

buna seara tuturor poate este momentul sa recunoastem ca romanii,in general,sunt o natie din lumea a 3-a si comportamentul este pe masura. singura problema este ca romanii sunt de multe generatii ghidati sa fie o natie de lumea a 3-a. daca cineva se poate revolta sa nu critice sau sa caute iertare ,mai simplu e sa inteleaga ca securitatea astazi se numeste sri si nimeni nu a facut,face sau va face ceva sa dispara acest fenomen. DESTEAPTA-TE ROMANE!

Odette  •  17 august 2016, 1:37

Stiam ca Leoaica mea o sa-si revina rapid, asa cum va spuneam. Priviti ce scrisoare a scris pe facebook fiindca vad ca nimeni nu spune asta! Asa te vreau, Campioano! Yeeeeees!!!

Beatrice  •  17 august 2016, 3:57

Gandul meu se indreapta spre copilarie. mama mea ma lua cu batul de pe terenul de baschet sa trec sa invat pentru admiterea in liceu. Asta se intampla acum 29 de ani. Acelasi teren pe care veneau copiii in fosta Scoala gen. 3, actualul Liceu Silvic din Brasov are accesul interzis oricui doreste sa mai practice baschet sau alt sport. Fostul teren de fotbal pe care alta data se jucau sute de copii liber acum este inchiriat cu ora celor care platesc. Ce generatii sa se formeze in asa conditii in care interesul si doar banul conteaza??? Se mai poate schimba ceva??? Nici copilul meu nu are unde sa se joace. E revoltator.

Beatrice  •  17 august 2016, 4:05

Mii de multumiri celor care de-lungul timpului au castigat medalii pentru Romania. Mii de multumiri celor care au facut tot ce au putut sa castige desi nu au castigat. Acestora din urma le doresc sa continue si mai asiduu pentru ca cel mai rau lucru este sa lasi un esec sa te invinga. Va tin pumnii si va admir pentru tot ce ati facut pentru noi si pentru voi. Catalina si Marian ati reprezentat Romania cu onoare. Nu va mai ganditi ca nu ati luat medalii. Mergeti inainte voi sunteti oricum invingatori.

Toni  •  17 august 2016, 6:01

Trebuia sa lucreze cu un psiholog, in primul rand... care sa o invete ca ea si numai ea conteaza acum, ca are tehnica si experienta sa invinga, doar ca acum trebuie sa o faca .... singura... Nu stiu, Olanda sau Elvetia au avut echipe?

Venom  •  17 august 2016, 7:01

Așa cum poza aia de Pulitzer de la volei feminin de plajă îți explică o mulțime de lucruri despre lumea de azi, despre ce ne unește și ne desparte, în același timp, dacă pui un fileu imaginar între România și restul observi că din partea noastră de lume numele a fost șters de mare. Iar echipamentul contrafăcut a corespuns unei realități contrafăcute, de acasă. La un examen în oglindă al clasamentului adevărului, așa cum a fost această olimpiadă, în lumina soarelui brazilian am rămas mici goi și urâți. Cu peturi și manele și boroi vrem să acoperim samba? Sistemul de acasă glorifică furtul, pune meritocrația în arest, iar sportul care prin esență este competiție și transpirație nu poate fi altfel decât lumea pe care o construim pentru copiii noștri. Și exact așa arătăm. Doctori.

Emilia  •  17 august 2016, 8:41

Larisa Iordache merita sa concureze la Rio,este gimnasta momentului,concura cu cele de varsta ei dar nu a avut nici o sansa in urma sforilor trase!De ce la masculin am avut 2 locuri desi gimnastica masculina nu are asa multe rezultate?

Mircea Ordean  •  17 august 2016, 9:15

„Un moment tulburător în care Cătălina Ponor a explicat cît contează echipa. Ne îndreptăm spre cea mai slabă Olimpiadă postbelică a României!” Fără îndoială hipercriticismul nu mi-i onorabil, dar altul mama nu mai face... Deci. Oare cum arată tulburarea care ne cuprinde la contactul cu acel moment (în care Cătălina Ponor a zis cutare și cutare)? Scrie acolo tulburător? Deci e normal a solicita - ca un copil întîrziat ce mă aflu - detalii? Apoi. Mi se pare neserioasă (ca să nu spun pe șleau mitocănească) afirmația „Ne îndreptăm spre cea mai slabă Olimpiadă postbelică a României!”. Dl Tolontan e grijat deseori de binele comunității - sportive ori ba - dar nu se simte bine (e și el om!) dacă nu pică la acest gen de pastile. Vi le reamintesc. „Ne îndreptăm spre cea mai slabă Olimpiadă postbelică a României!” Atitudinea-mi aduce cu a dlui Goe. Care voia să vie. Și nu avea vreo treabă, cu socoteala situațiunii, datorită căreia trenul nu sosea. . Cam așa și cu vorba citată. În el văd și lipsa unei minime înțelepciuni, ramura în viață e bine să te aștepți la orice. La o adică, pentru așa ceva s-a inventat ideea de record negativ. . Altminteri, îl înțeleg pe dl Tolontan. Se află om, plus jurnalist.

Mircea Ordean  •  17 august 2016, 9:18

Cineva, pe aici: „ Ce generatii sa se formeze in asa conditii in care interesul si doar banul conteaza??? Se mai poate schimba ceva??? Nici copilul meu nu are unde sa se joace. E revoltator.” Nu-i revoltător, ci treaba lor - a tinerilor. Care altminteri se simt nemaipomenit, cum îs, și cu ce le oferă Viața. Trec aici peste amănuntul că la fel se vor fi aferat și vîrstnicii din vremea copilăriei noastre (bașca ăia de la Adam încoace), pe motive care nu-s așa greu a explora.

Mircea Ordean  •  17 august 2016, 9:20

„Aruncați în luptă, precum Ponor sau Drăgulescu pentru a recupera demnitatea pierdută a unei întregi discipline, oamenii singuri fără echipă nu pot să facă mare lucru...” Ideea de demnitate. Bănui că posedă motive clare pentru care pică bine la sufletul destulora. Dar mie unuia nu mi se pare însă vreun semn al calității umane, a umbla demn, a solicita altora să ne-o respecte, că dacă nu... (apropo, dacă nu - ce?).

EUEU  •  17 august 2016, 9:37

Pe bune daca nu sunt dusi cu capu conducatorii sportului. Din mesajul Catalinei Ponor reiese foarte clar ca am trimis la Rio o sportiva care recunoaste ca nu face fata la exercitiile mult mai complexe din gimnastica de astazi. Au trimis la Rio, in inconstienta lor, o gimnasta cu multiple probleme medicale care ma mir ca nu si-a rupt gatu pe barna. Si toate astea chipurile, ca sa ajute echipa Romaniei''. Care echipa Romaniei? Astea de fapt sunt rezultatele previzibile de altfel ale unor minti care nu au inteles in ce realitati traiesc. De ipocrizie ce sa mai vorbesc, toata lumea o dadeau favorita, pana si ea spunea pe contul de socializare la ultimul antrenament sunt tare sunt pe val ii fac pe astia praf. De ce atunci nu a spus realitatea, sunt varza cu sanatatea o sa fac ce pot. Acu cand a dat cu bata in balta arunca cu noroi in toti, ca au dat-o jos de pe bara energiile negative si barfele... Pe bune? Era si ala cu flacara violet pe acolo? L-as intreba pe Phelps daca sta pe site-urile de socializare cand e la olimpiada. Noi manelesti ca intotdeauna...Daca avea atatea probleme medicale, avea o varsta, era depasita din punct de vedere tehnic de ce s-a pus singura in aceasta situatie? Tot respectu pentru medaliile obtinute dar ce a facut acum ... Ramane gustul amar al neputintei, a ipocriziei, a inconstientei si a orgoliului...Vrei sa fim vedete, sa fim adulati, sa castigam la plesneala la medalie, noi inca nu intelegem ca sportul este despre munca, despre responsabilitate, despre mentalitatea de a lupta pana la capat. La Rio cu unii sportivi romani sunt mandra chiar daca au pierdut ( se vedea cu ochiul liber cum lupta), cu altii mi-e rusine chiar daca au castigat.

Mircea Ordean  •  17 august 2016, 10:09

Hipercriticii precum d. Tolontan ori subsemnatul se află precum însetații ce beau multă apă, ÎN VISE. Mai exact nu-și dreg cîtuși de puțin lipsa. Nici pomeniții, hiba interioară care-i împinge a sta de pază la fruntariile morale.

gigelos  •  17 august 2016, 11:28

O ia prea in serios , ce vrea ea sa mai demonstreze ? Cui ? Ei ? In loc sa se bucure , a fost la Rio , are o varsta superba , renta viagera , e Catalina Ponor ,ea se lamenteaza si se razboieste , cu cine ? Cu ea , normal . O fi putin suparata ,poate nu i-a trecut dar fie vorba intre noi , voleibalista aia de s-a insurat ,,fostul'' e ...voleibalista . Suparare ,suparare ... Pentru ce ? Ca am gandit noi urat ... mai sa fie .Ok . poate am gandit poate trebuia copila ailalta sa mearga dar tot noi ii platim viagera aia frumoasa , in ce tara mai iau sportivii rente viagere de la 20 de ani ? ... Aud ?

gigelos  •  17 august 2016, 11:54

2000 Euro / luna ...nu e rau .

Odette  •  17 august 2016, 12:25

@EUEU, n-ai trimis-o tu la Rio pe Catalina, ci arbitrii internationali! De fiecare data, Catalina a fost mai buna ca Larisa-ta aia tanara si sanatoasa. Asta inseamna ca Tineretea fara batranete a fost mult mai slaba. Dar ca sa vezi, prin martie, aceeasi tinerete a fost operata si n-a putut sa participe la calificari. Nu-ti place flacara violet? Poate vrei sa vezi stele verzi!

Odette  •  17 august 2016, 13:01

Si mai e ceva in legatura cu acesti campioni. Gregoar mi-a dat satisfactie si i-a carpit o olteneasca de-a lui marelui pensionar *** tenisman CTP care le stie el pe toate precum nea Nicu, pe vremuri. Sau nea Ilici. O stimata doamna i-a zis, candva, ca se va alege praful de el. Azi, e la o prafuita de televiziune la care se uita zece telespectatori. Sa fi fost ea o ghicitoare? Hahaha... Si ca sa-si mai faca simtita prezenta aia de sarpe in convulsii, exact ca alea care-si dau sutienul jos ca sa atraga atentia la tv, s-a gasit sa se ia de Mergea si sa ne arate el noua...sutienul. Baietii aia au luat, totusi, medalia de argint si nu e deloc putin lucru. Cel putin Gregoar n-a fost miner la revolutie, asa cum a fost CTP care scria la vremea aia ca minerii au venit sa planteze panselute!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

EUEU  •  17 august 2016, 13:10

D-na Odette, ,, am trimis-o" este corect in sensul ca noi ca popor am trimis-o asta una la mana. A doua la mana nu e ,,Larisa ta". A treia la mana, Romania la Rio a avut wildcard daca stii ce e ala, adica la Rio n-au trimis-o pe d-ra Ponor arbitrii internationali ci o decizie a reprezentantilor CSOR care dupa cum se vede au luat o decizie proasta. In lumea competitiva a sportului de astazi, daca esti un om intreg la minte si fara interese, nu trimiti in competitie un sportiv cu probleme medicale, in varsta, depasit din punct de vedere tehnic si cu psihicul la pamant datorita mesajelor de pe facebook, fie si doar pentru a proteja imaginea sa de triplu campion olimpic. Din respect pentru meritele sale nu-l expui riscului de a se face de ras. Poate si asta avem de invatat de la natiunile cu mentlitate sanatoasa. Alta la mana tu Catalina Ponor tripla medaliata la Jocurile Olimpice ar trebui sa te respecti pe tine insuti si sa stii mai ales la experienta ta ca ,, enough is enough". D-na Odette va astept ca si cand sa-mi arati stelele verzi, demult in Romania bunul simt a fost inlocuit cu marlania, cu manelismul, cu violenta de limbaj, cu ipocrizia, lipsa de responsabilitate și lipsa de asumare a raspunderii. Atunci cand o dai in bara intotdeauna dar intotdeauna sunt vinovati altii. De asta Romania mai are mult pana sa ajunga o tara ca afara, pentru esec nu e vinovat nimeni si trebuie sa cantam toti imnuri de slava ca altfel esti amenintat cu bataia.

EUEU  •  17 august 2016, 13:35

Si ne mai miram , ca e cea mai slaba olimpiada postbelica... Lasa ca e cool si la moda sa spunem ,, Esti cea mai tare, esti o minune minunata"' facem bebelusele dans si asteptam ca si cand sa se mai iveasca o ocazie sa mai ragaim niste osanale, mandri ca am demonstrat ce patrioti suntem.

Odette  •  17 august 2016, 14:01

EUEU, nu sunt deloc amatoare sa-ti raspund daca n-ai inteles ca ,, stele verzi" era doar o metafora si nici sa-ti vad tsukahara pe aici!

Odette  •  17 august 2016, 14:08

Mie-mi plac stelele... A Sky Full of Stars...

EUEU  •  17 august 2016, 14:24

Pai cine te obliga nu te mai chinui, site-ul de ode e deschis in alta parte...

EUEU  •  17 august 2016, 14:27

Si bye the way ,, poate vrei sa vezi stele verzi e o metafora" care iti spune ca te paste o bataie. O dai pe dupa castan ca mai stim noi cine?

Odette  •  17 august 2016, 14:32

EUEU, iar site-ul pentru marlanii e in alta parte. Ia viteza!

EUEU  •  17 august 2016, 14:53

Draga Catalina, cu toata dragostea unuia care incearca sa faca lucruri pentru comunitatea din care face parte, fara a astepta recompense iti spun ca cei care acum iti canta osanale acum, nu-ti sunt prieteni. Trebuie sa intelegi ca ai facut o greseala, o greseala care asa cum spune romanul, recunoscuta e pe jumatate iertata. Intoarce-te in sala de antrenament ca antrenor si mentor, ia 30 de fete si fa-le campioane, demostreaza ca te poti ridica si reinventa din propria cenusa. Autoflagerea doar pentru a gadila orgoliul nu e un luru sanatos si nu va face decat sa se ajuga la ridicol. Cum se spune la tenis, mingia e in terenul tau, alege intelept si dovedeste-ti tie in primul rand ca esti o campioana mare.

Odette  •  17 august 2016, 14:54

Ce bine ca nu sunt microbista! Nu ma intereseaza deloc, dar deloc, dar deloc Steaua sau Dinamo sau...altele. Sunt fana Real Madrid si cu asta, basta. Imi inchipui cate rautati ati fi in stare sa scrieti. Daca sporturile astea de la Rio nasc atatea animozitati, darmite fotbalul care e un sport pasional.

Odette  •  17 august 2016, 15:33

In orice caz, e de rasul curcilor ca unu de 47 de ani sa-i spuna Catalinei care are 29 ca-i batrana. Cand, de fapt, ea ar putea sa-i spuna lui ,, tataie " ! Hahahaha....

Odette  •  17 august 2016, 15:39

Spune, sa mori tu!, cat ai da sa mai ai 29 de ani? Ha? Pusca si cureaua lata/ Ce barbat erai odata...

EUEU  •  17 august 2016, 15:54

Draga d-na Odette, esti pe langa total, te bucuri ca i-a dat unu o smetie lu altu, vrei lumea sa vada stele verzi, ai cam multe fantezii cu bataia. Negi cruntas realitate, va rog sa mergeti la un control, cu toata dragostea nu va vad bine...

Odette  •  17 august 2016, 16:30

Si ti-ai facut un mare deserviciu. Vor fugi toate femeile de tine. Si alea de 20, si alea de 30, de 40 nici nu mai spun. Dupa ce ca esti un scortos care nici nu zambeste, n-are nici maniere, esti si dictator (vezi cenzura bunului tau plac!), o acritura in pragul toamnei, mai esti si veninos si misogin. Eu n-as fugi de tine fiindca te-as fugari sa-ti trag o poseta-n cap daca ai indrazni sa-mi spui ca sunt baba. Si te-as musca sa-ti aduci aminte de Nichita Stanescu...

gigelos  •  17 august 2016, 16:49

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Odette  •  17 august 2016, 16:55

EUEU, nu-mi mai spune ,, D-na" ca ma enervezi! Si e rau ca am multe fantezii? :)) N-as crede.

Sanda Matei  •  21 august 2016, 1:50

Romania este o tara fara echipe !!!! S-a intamplat ceva ciudat dupa 2000. In toate sectoarele de activitate, in mediu privat si de stat deopotriva, in economie, in educatie, in sistemul sanitar. E valabil si pentru SPORT. Spiritul de echipa a disparut si a fost inlocuit de egoism si interese marunte. Am inceput sa castigam ceva mai mult dar ne-am pierdut demnitatea, respectul si fair-playul. Ne-am pierdut pe noi insine. Revenind la echipa de gimnastica…. Cine e de vina de dezastrul de la Glasgow? Catalina Ponor care nu a participat fiind in spital la acea data sau cel 4 gimnaste : Larisa Iordache (locul 16), Jurca(locul 23), Bulimar(locul 56), Zarzu(locul 86)? Si toate la un loc au ocupat un bine meritat loc 13 pentru contraperformanta lor. Cu notele pe care le-a luat la Glasgow , Iordache nu ar fi reusit sa se califice la nici un aparat in finala de la RIO. De celelalte 3 nici nu mai vorbesc: cu notele cuprinse intre 11. si 13 , nu se calificau nici la Balcaniada (desi nu sunt “babe” asa cum nemeritat a fost numita CATALINA.) http://www.2015worldgymnastics.com/the-championships/results/results.aspx?g=f&evt=AA&rnd=qual Asa ca sa stam stramb si sa judecam drept , daca Catalina ar fi participat la Campionatele Mondiale de la Glasgow, echipa Romaniei era calificata si soarta gemnasticii Romanesti poate era alta. De cele mai multe ori experienta este de 1000 de ori mai importanta decat tineretea. Din cauza ca nu a putut mai mult si nu va putea mai mult niciodata, Iordache si gasca ei au inceput aceasta campanie furibunda impotriva unei campioane. Domnule TOLONTAN vi se pare normal ca pagina Catalinei Ponor de pe Wikipedia sa fie ciuntita, de ciuda????? https://ro.wikipedia.org/wiki/C%C4%83t%C4%83lina_Ponor Domnule Tolontan aveti datoria si puterea sa-i faceti dreptate CATALINEI. CATALINA, fata draga noi te iubim si te pretuim. Nu plange si nu fi Trista. Nu le da atentie. Ti-a spus bine antrenorul ca tu esti de 3 ori campioana olimpica, ea nicio data. Si ambitioneaza-te. La urmatoarele Campionate Europene care vor fi acasa la noi , demonstreaza-le tuturor ca tu esti adevarata CAMPIOANA.

Comentează