Angajații Hexi Pharma și toți directorii au recunoscut diluarea dezinfectanților în fața procurorilor!

Ei aruncă tot pe patronul decedat. Declarații scrise: ”Știam de diluare, dar Dan Condrea ne garanta faptul că ele sînt eficiente și că ce scrie pe etichetă e mai mult o chestie de marketing ca să cîștigăm licitațiile”

miercuri, 24 august 2016, 9:17

UPDATE: Soțul lui Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, a intervenit telefonic în emisiunea de la Antena 3. A spus că mă dă în judecată. Dar, imediat, a dezvăluit că ”soția mea a aflat la două zile după declanșarea scandalului de la Dan Condrea că substanțele erau diluate”.
Despre emisiunea cu Mihai Gâdea și Mircea Badea, exact ce am spus și la început: putem să fim civilizați și să încercăm să ridicăm nivelul argumentelor și în miezul celei mai disconfortante dintre neînțelegeri. Nu există învingător sau învins, există nevoia oamenilor de a fi expuși la informații, idei și perspective fără ura aceasta care mănîncă orice raționalitate. 

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

 

Două dosare penale sunt deschise în acest moment pe cazul Hexi Pharma.

UNU. Parchetul General cercetează înșelăciunea față de spitale și amenințarea vieții pacienților, prin comercializarea de către Hexi a dezinfectanților diluați.

DOI. DNA investighează evaziunea fiscală, firmele off-shore și felul în care banii negri ai Hexi au ajuns în spitale în urma unor achiziții publice suspecte.

Zeci de angajați din Hexi Pharma au fost audiați de către procurorii celor două instituții. Unii dintre ei, directorul general Flori Dinu, de pildă, sunt deja puși sub acuzare și au dat declarații în ambele instituții care investighează cazul.

Au avut loc și confruntări între diverși oameni.

”Nu există niciun dubiu în privința diluării majore a produselor. Un număr surprinzător de mare de angajați știau că produsele sunt falsificate”, susțin mai multe surse, concordante, care cunosc investigația.

”Știam de diluare, dar Dan Condrea ne garanta faptul că ele sunt eficiente și că ce scrie pe etichetă e mai mult o chestie de marketing ca să câștigăm licitațiile”, sună declarația unuia dintre angajații firmei.

”Poate că o spun ca să-și diminueze participarea sau chiar așa stăteau lucrurile. Ei aruncă toată vina pe Condrea, pe ideea că el le impunea diluarea și nimeni nu putea protesta sau nu se putea opune”, susțin sursele.

Cert e că la dosare s-au strâns zeci de mărturii despre falsificarea Suprasept, Thor și a altor produse.

Mărturiile vin din diverse zone ale firmei. Unul dintre cei care a recunoscut este Mihai Leva, directorul de producție, cel care a admis diluările care la anumite produse, Suprasept de pildă, au mers și până la 90%! ”Am tot încercat să-l conving pe Condrea, dar n-am reușit”, a spus Leva procurorilor.

O sursă: ”Nu înseamnă că aceste declarații din care rezultă că singurul responsabil era Condrea au fost asumate de procurori”. 

12% glutaraldehidă este compoziția Suprasept de pe etichetă

1,6% glutaraldehidă este ceea ce s-a descoperit real în zeci de buletine de analiză

Directorul general Flori Dinu a recunoscut și ea că știa de diluare, dar susține că n-a avut ce face în fața voinței patronului! Șefii contabilității și ai zonei economice erau la curent, de asemenea, cu diluarea masivă. ”Ei știau exact ce cantități mici de substanță activă intrau în contabilitate. Falsificarea produselor stătea la baza calculelor economice ale firmei, cantitățile sunt vizibile ușor în contabilitate”, confirmă o altă sursă.

În privința rezultatelor de eficiență de la Institutul Cantacuzino, ele atestă că unele produse erau eficiente, iar cele cu grad mare de falsificare nu aveau eficiență.

În afară de Guvern, pe 11 mai 2016, când a spus că toate probele sunt neconforme, nimeni nu a afirmat acest lucru.

Gazeta a și contrazis imediat Guvernul.

Chiar a doua zi, pe 12 mai 2016, imediat după ce Guvernul a făcut publice rezultatele, Gazeta a publicat un material în care a scris: ”Ministerul Sănătății a interpretat greșit rezultatele de le Hexio IOD, care par bune”. Mai mult, în aceeași zi, Gazeta a tipărit un rezultat de analiză de la Icechim, făcut chiar la comanda ziarului, care arăta că un alt produs, Clorhexin C,  era conform etichetei.

Ce înseamnă asta? Nu toate cele 20 de produse Hexi au fost falsificate. Dar unele sunt, în mod cert, falsificate cu un grad imens de abatere față de normal și care le face ineficiente chiar și în analiza Cantacuzino!

Practic, Hexi Pharma a făcut un experiment pentru a vedea dacă, scazând concentrațiile dezinfectanților, aceştia rămân eficienţi. Unii au rămas, alţii nu. Numai că acest experiment n-a fost făcut în laborator, ci pe cei 3,8 milioane de români internați în fiecare an în România. 

”Toate mărturiile angajaților arată ceva: Hexi Pharma nu a fost o firmă care să fi făcut produse în regulă până la un moment și apoi să le fi falsificat. Pur și simplu au fost falsificate de la început, de cel puțin 10 ani, ca să câîștige în fața concurenței” Sursă judiciară

Ce se urmărește în continuare?

Mari sume de bani cash ieșeau din Hexi Pharma în fiecare lună.

Mii de contracte de achiziții din bani publici semna Hexi Pharma în fiecare an.

Unde se duceau acești bani?

Asta vor să afle procurorii.

 

Comentarii (110)Adaugă comentariu

io  •  25 august 2016, 10:00

@Catalin Tolontan - va multumesc pentru raspunsul sublim care lipseste cu desavarsire. dovediti inca o data ca sunteti extrem de putin credibil (chiar si cand spuneti adevarul) datorita exagerarilor ca cea de mai sus. nu stiu daca sunt voite sau pur si simplu date de superficialitate. ma rog, aveti un nucleu de fani care va cred detinatorul adevarului absolut, problema lor. fix asta va reproseaza cei care va contesta - ca exagerati/manipulati/deformati adevarul (voluntar sau involuntar). iar panicarea unora fix din cauza a ce scrieti sa stiti ca nu e basm. e pacat. poate unele lucruri semnalate de dvs. (in cazul hexipharma de exemplu) sunt adevarate. din pacate, in cazul meu, dupa ce am citit atatea tampenii scrise de dvs. legat de cazul colectiv (sunt tampenii pentru ca sunt contrazise de cifre, studii etc. nu pentru ca mi se pare mie) imi vine greu sa mai cred orice din ce spuneti (e ca in ala de striga lupul!). ps: in cazul in care sunteti chiar bine intentionat - "L'enfer est plein de bonnes volontés ou désirs"

Panin Adrian  •  25 august 2016, 10:03

Prestatie calama, excelenta a lui Tolontan. Mult mai pe faza si mai bine pregatit ca si Badea. A fost decent si Badea, care am vazut ca stie sa se exprime si civilizat, nu doar trivial si grobian. Penibil pastorul Gidea. Sub orice critica. Tre sa ai mare tupeu si obraz gros sa acuzi pe cineva de presiuni.media cind ei au facut asta seri la rind, in cel mai desantat mod. Si culmea...sa.l vorbesti despre altcineva ca incearca sa manipuleze sau sa deformeze adevarul cind ei fac asta mai des ai mai lipsit de deontologie sau decit oricine. Iar incercarea manipulativa de a pune sinuciderea infractorului Condrea in circa lui Tolo a fost apogeul perversitatii acetui personaj sinistru care a facut mult rau tarii. P.s: Am citit ca cineva numea Antena 3 - Noua Rusie... total de acord.

APETRI Eugenia  •  25 august 2016, 10:13

Felicitări,D'le TOLONTAN, stiu ca tupeul D'lui Badea este...maxim" nu "aude (citeste)decat ceea ce ii place sa auda" , pana aici, da, logic dar aseara si'a arătat MICIMEA, I'ati facut "de ras" in propria "ograda".Marele " jurnalist" Badea, a fost atat de mic😕! MULTUMIM ca existați!

Lelea de pe centura  •  25 august 2016, 10:14

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian  •  25 august 2016, 10:15

Multa lume spunea ca nu se poate uita la antena 3, chiar daca e Catalin Tolontan invitat dar am vazut aseara ca uneori e mai bine sa infrunti raul decat sa il eviti. O infruntare intre doi dintre cei mai verbali ***i de *** cu un cal educat la Spanish Ridding School: violenti, agresivi, otravitori, intruzivi, ***, needucati dar nesemnificativi si niciodata capabili sa se ridice peste nivelul *** in care traiesc si care ii va sufoca pana la urma.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  25 august 2016, 10:18

@Panin Adrian: in functie de simpatie, fiecare vede o emisiune intr-un fel sau altul. Sincer, eu cred ca marele cistig e al publicului pentru ca a aflat informatii noi si al nostru al tuturor ca putem dialoga civilizat.

Ilie  •  25 august 2016, 10:29

Felicitari pentru dezvalurile din anchete. Sistemul este deranjat de, dezvalurile dumneavoastra. Poate ca sunteti mai bun decat unii procurori care lucreaza la cazul hexi. Nu va lasati intimidat. Unii colegi din presa sunt invidiosi, ar fi vrut ei sa afle primii ceea ce ati aflat dumneavoastra. Ei sunt constienti de impactul avut asupra oamenilor.

George  •  25 august 2016, 10:34

Domnule Tolotan as incepe prin a va felicita, atat pentru acceptarea invitatiei la Antena 3, cat si pentru prestatia de aseara, in urma careia in mod cert ati castigat o parte din publicul Antena 3. Eu sunt un telespectator Mircea Badea si Mihai Gadea , un tanar antreprenor in IT (fara contracte cu statul Roman), din Bucuresti ... am putea spune si "de dreapta" ca tot se poarta acest trend. Ca sa evitam eventualele tag-uri de genul "publicul comunist", "batrani de la tara dezinformati", "vataf de judet" , "beizadea" etc. Nu fac parte din niciuna din aceste categorii si nici nu cred in ideea ca toti cei care avem o perceptie diferita asupra realitatii fata de "tinerii frumosi si liberi" ne incardram in una din categoriile mai sus enumerate. Dar pe langa controversa care s-a creat privind disputa Badea vs. Tolotan, controversa sustinuta atat de catre audienta dumneavoastra cat si de Antena 3, se pare ca publicul devieza de la subiect. In studio au existat doua persoane cu opinii si convingeri diferite pe a locuri, dar cred ca toata lumea a fost de acord ca subiectul principal a fost si este acela ca avem o mare problema in sistemul de sanatate romanesc. Mai mult decat atat, daca prin aceasta "isterie" nationala cum o numea domnul Badea, raspunsul si actiunile guvernantilor si al fortelor care ne modeleaza viata sunt de-a dreptul ridicole. Este un lucru esential pentru noi ca si natiune sa nu uitam astfel de episoade si, sa cotinuam sa urmarim aceste subiecte pana cand autoritatile vor rezolva cauza acestor tragedii. Pentru ca altfel doar in baza promisiunilor, lipsei de actiune, si schimbarea agendei publice (indiferent de dinamica zilelor noastre si cererea de piata a unor noi subiecte) esenta problemei nu va fi rezolvata, si oricand putem sa ne trezim cu un nou caz Maternitatea Giulesti, Colectiv ... Hexi Pharma.

adrian_hora  •  25 august 2016, 10:45

guvernul? ministrul sanatatii care a facut acele afirmatii a fost demis.

Andrei Gavrila  •  25 august 2016, 10:55

@Catalin Tolontan - Am urmărit emisiunea de aseară și vreau să te felicit pentru modul în care te-ai comportat și ai argumentat. Îmi pare rău că nu ai insistat pe ipocrizia lor - că nu ați încercat să analizați dacă, de exemplu, modul agresiv in care se exprimă Badea de ani buni face mai mult bine sau mai mult rău ca articolele tale. Din păcate, dezbaterea de aseară nu trebuia fie neapărat despre Hexi ci despre impactul pe care voi îl aveți asupra societății și care sunt responsabilitățile voastre vis-a-vis de publicul care va urmărește. Ați vorbit prea puțin despre acest subiect din păcate și v-ați pierdut uneori în procente de diluări.

nick  •  25 august 2016, 10:55

In cazul in care se confirma diluarea sustantelor sa vezi procese,si sange pe jos al unor sefi de spitale si al unora din guvernele foste si actuale,intr-un cuvint foarte multi bani in joc de dat inapoi(intr-o exprimare simpla) daca se va pune batista pe tambal si se va spune ca sunt bune substantele,pagubele vor fi minime pentru cei care au furat,cel care poate spune adevarul e mort si se poate da vina pe el...si mai pe scurt asa se va intampla...si se aleg si cele doua vaduve (actrite) cu ceva...

anca  •  25 august 2016, 11:07

Domnule Tolontan, va mulumim pentru ca sunteti vocea poporului in confruntarea cu sistemul coruptiei care are neobrazarea de a nega evidenta. Va rugam, nu obositi. Pentru nenumaratii oameni care si-au pierdut pe cineva drag in spitale (si aici clar ma refer la cei care aveau o sansa de supravietuire si sunt multi). Nu le este oare rusine domnilor Gadea si Badea atunci cand suntem blamati de toti doctorii din strainatate ca mergem la ei pentru tratament plini de bacterii?!Oare domnului Badea nu ii este rusine sa vorbeasca avand printre aropiati o situatie clara - Teo Trandafir a fost tratata in afara tarii, unde ajunsese dupa cum ea declara infectata cu bacterii. Offf..cata nesimtire.

dan  •  25 august 2016, 11:17

Deci Badea si Gadea au avut informatiile despre diluarea dezinfectantiilor dar au tacut din gura si s-au raliat musamalizarii facuta de guvern. Doi ani am tras dupa infectia luata din sala de operatii la o operatie banala in 2014 (era sa mor acum citeva luni si doar printr-o minune un ultim antibiotic a avut efect) fara sa cunosc amploarea acestor infectii din cauza ca autoritatile complice la crima au tacut din gura. Sotia si copilul au avut de tras si inca mai au, nu mai pot sa muncesc si abia acum dupa doi ani am reusit sa ies din Bucuresti pentru doua zile. Nu mai pot sa muncesc iar financiar se simte. Daca stiam situatia musamalizata de autoritati puteam sa merg intr-un spital particular cum s-a operat Mircea Badea iar acum nu mai treceam prin cosmar. Mircea Badea de ce s-a operat intr-un spital particular daca are atita incredere in acest sistem criminal de sanatate?!!!!

Adiadi  •  25 august 2016, 11:19

Felicitari, dle Tolontan! Felicitari pt bunul simt pe cale l.ati afisat pe tot parcursul minunatei emisiuni! Dupa cum spuneati, multi se asteptau la "o paruiala". Parerea mea este ca, in primul rand, dl Badea se astepta sa se "paruiasa cu dvs. Si, cand afirm asta, ma bazez pe atitudine dansului in dialog cu dvs. Ce ma intriga cel mai mult este tupeul celor de la antena 3 de a va acuza atat de vehement tinand cont de faptul ca ei au tinut zile intregi titluri senzationale si au batut apa.n piua pe tema asta si tare mai tipau, toti... Rusine lor!!! Nu va dau dreptate, in totalitate, nici dumneavoastra si argumentez punctul meu de vedere prin faptul ca lucrez in sistem si stiu, ceva mai bine decat toti jurnalistii cum stau lucrurile, toti ati exagerat, adevarul e undeva la mijloc

justinianus  •  25 august 2016, 11:23

Tolontane, lasa dreak anchetele in alte domenii, ca sunt altii mai buni ca tine! Ocupa-te de sport, ca s-a ales praful! Tu stii sa pui piedici, nimic constructiv! Nu uita, ulciorul de la francezi si altii ,nu merge de multe ori la izvor! Te-am vazut aseara: singura ta calitate: atacul, intreruperile, mistificarea etc! linistes-te, ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Odette  •  25 august 2016, 11:35

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Odette  •  25 august 2016, 12:03

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Odette  •  25 august 2016, 12:23

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  25 august 2016, 12:48

justinianus, te-ai uitat la alta emisiune? :)) Cartoon Network? Odette, mai incearca o data, poate a patra oara iti iese. Felicitari Tolo, cat am vazut din emisiune i-ai inghetat, pentru simplul fapt ca nu prea aveau cum sa mature cu tine pe jos cand tu doar le prezentai realitatea. Nu m-am uitat la toata emisiunea ca fierbe sangele in mine cand vad cata cainosenie si meschinarie poate exista in unii oameni, si cand ma gandesc ca sunt atatia care se uita la ei ca la niste dumnezei. Imi vine sa intru in televizor daca ma uit prea mult la ei.

Odette  •  25 august 2016, 12:55

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

razvan74  •  25 august 2016, 12:58

ce legatura au dezinfectantii cu JO, UCL sau orice sport? nici una!

Odette  •  25 august 2016, 13:13

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  25 august 2016, 14:25

@george: ma bucur ca ceva s-a intimplat. Ceva marunt ca nu avem pretentiile ca schimbam lumea :-) Sinteti telespectator al Antenei 3 si nu v-ati considerat lezat, dimpotriva, apreciati dezbaterea, asa polemica precum cum a fost. Asa avansam. Ascultindu-ne argumentele si neimpartidu-ne unii pe altii in tabere marginite de ura, stereotipuri si prejudecati. Multumesc!

Vladimir  •  25 august 2016, 14:27

Este nevoie de încă un dosar, ucidere din culpă, sau acea forma care se încadrează. Sunt mii de cazuri de oameni morți din cauza lor și probabil câteva zeci cu acest diagnostic. Trebuie promovat acest subiect ca sa iasă în față cei care au avut de suferit.

Cătălin Tolontan  •  25 august 2016, 14:27

@Adiadi: in emisiune eu am avut sentimentul unei atitudini absolut civilizate a lui Mircea Badea. Nu am nici un repros, daca as fi avut o observatie o faceam live. Nimic nu mi s-a parut tupeu din partea A3. A fost o infruntare a ideilor, nu o stigmatizare a oamenilor.

Doru  •  25 august 2016, 14:41

Felicitari domnule To;ontan, Se vede ca ati invatat gazetarie de la DL. Ovidiu, Impartial si dispus de a arata adevarata fata a vietii. Acum in direct Badea se lauda cu ce a facut aseara.... Parerea mea ca nu a facut nimic ..... dar el vine din alt registru de "ziaristi"... din divertisment si incearca acum - de mai mult timp - si altceva. Continuati cu ceea ce faceti.... ca faceti bine.... Sa auzim numai de bine !!!

Odette  •  25 august 2016, 14:55

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ada  •  25 august 2016, 14:56

Ancheta trebuie sa merga mai departe, cat de departe se poate, pana ies cat de multe la suprafata.Ceea ce se intampla este un genocid la adresa societatii romanesti.Condamnam ce s-a intamplat in istorie ( Hitler, Stalin, Antonescu, Holocaust, etc. ) dar prea putini condamna ce se intampla acuma : substante diluate in spitale iar oamenii am mai putine sanse de supravietuire. Ce poate fi mai dramatic decat sa vezi ca un om a scapat dintr-o operatie de 5-6 ore si moare in cateva zile ( saptamani ) din cauza mizeriei ? Numai asa o pot numi: mizeria din spitale. Sincer, mai bine se spala si se dezinfecteaza cu apa si sapun de casa ( care nu stiti, sapunul care se facea in casa continea soda caustica care dezinfecta tot : haine, locuinta, oameni ). Suntem mai rau ca pe vremea razboiului , cand ranitii erau dezinfectati cu petrol, alcool, spirt si mai ales cand se spalau de mana fese, tifoane, lenjerii de pat.Cred ca este un genocid la adresa societatii romanesti . Pana cand unul dintre cei care stiau, nu va fi condamnat la inchisoare pe viata cu executare, nu se linistesc.Si pana cand nu va intra pedepsa cu moarte ca sentinta nu scapam de astfel de obiceiuri rele. Ce ma incalzeste pe mine ca stiau toti ? De ce nu au vorbit ? Condamnarea lor, caci nu numai mortul e de vina.

Adiadi  •  25 august 2016, 15:17

Va "alintati", dle Tolontan, ca sa folosesc expresia dvs, atunci cand spuneti ca vi s.a parut civilizata atitudine dlui Badea. Haideti sa va spun cum s.a vazut toata "dezbaterea" asta din fata televizorului... Dl Badea si Dl Gidea "calare" pe invitat cu gesturi si grimase nu tocmai civilizate si calme si repetand acuzatiile desi v.ati spus opinia si ati incercat sa.i faceti sa inteleaga, si sigur au inteles din prima, cum stau lucrurile. Mai mult decat atat discutia a luat.o cumva si pe alte cai fara a avea legatura cu tema serii. '*** fi singura care a vazut asa ceva? Daca da, imi cer scuze dar imi sustin punctul de vedere. Subliniez ca nu vreau sa stigmatizez pe nimeni, nu sunt de partea nimanui, dar ma deranjeaza enorm aruncatul pietrei de catre cei care nu sunt tocmai curati. Repet, nu sustin 100% pe nimeni, repet adevarul este undeva la mijloc! Este doar opinia mea referitor la ce.am vizionat aseara

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zilarazu  •  25 august 2016, 15:25

Daca tot ai vorbit de sf-uri..."sistemul contraataca" . Catalin nu va lasati, suntem alaturi de voi. Venim si in strada daca e nevoie!!!

Odette  •  25 august 2016, 15:34

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Odette  •  25 august 2016, 15:37

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Odette  •  25 august 2016, 15:47

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Odette  •  25 august 2016, 15:50

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ion-ion  •  25 august 2016, 15:56

Bre "Tontolontane" daca ai o placerea a scandalurilor, fa-ti neica un ziar de "barfa si cancan" si nu amesteca un ziar de sport in tot felul de birfe si minciuni. Tot ce pot sa-ti spun e ca orice ziarist roman de doi lei ai inceput o multime de ancete (unele poate si cu intentii bune), dar nu ai fost in stare sa duci nici o investigatie pana la capat. Ia sa vad unde o sa ajungi in scandalul cu "echipamentul contrafacut" ca pana a fi doar murdarie si noroi si nimic concret.

Odette  •  25 august 2016, 15:58

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxi  •  25 august 2016, 16:20

Serios, am mai spus-o intr-un comentariu anterior, de vazut parerea lui Mircea Badea despre sistemul sanitar in 2011. Oare cum trece un om de la a spune ca inclusiv daca te imbolnavesti usor si te duci la spital, sunt foarte mari sanse sa mori, la a spune ca nu crede ca directorii de spital ar putea lua spaga? :)))) http://ingurapresei.a1.ro/social/Mircea-Badea-despre-sistemul-sanitar-din-Romania_2582.html

delia smaranda  •  25 august 2016, 16:28

Domnule Tolontan, ma inchin cu intreaga familie in fata curajului, spiritului civic, demnitatii si bunului simt cu care ati infruntat naparcile abjecte din media. Ce sa mai vorbim de ***s Monica Pop... Sa va dea Dumnezeu puterea de a nu renunta . Asa, poate ca nici noi nu vom disparea ca popor. Stiti ce spunea Iorga-"In cetatea dreptatii poti fi ucis, invins, insa, nu. Istoria presei romanesti va consemna un Gade si un Bade, regeste platiti sa innoroieze tot ce ating.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxi  •  25 august 2016, 16:28

@ion-ion, care zice ca orice "anceta" facuta ce Tolo nu a avut finalitate: Domnu' ion-ion, traim in 2016, nu mai e pe vremea securitatii, desi astia sunt extrem de prezenti peste tot. Menirea lui Tolo nu e de "a finaliza" ceva, el e un jurnalist, menirea lui e de a informa corect lumea. Daca te gandeai la finalizare de genul bagat oamenii in inchisoare, iti reamintesc ca dosarul transferurilor si a lui madam Ritzi cam de aici s-au inspirat.

Odette  •  25 august 2016, 16:34

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

delia smaranda  •  25 august 2016, 16:34

Domnule Tolontan, va multumim pentru curajul, deontologia, demnitatea, civismuk si bunul simt cu care ati infruntat *** ingrasate de banii lui Voicukescu. Dumnezeu sa va aiba in paza!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cristian  •  25 august 2016, 16:39

Am evitat sa postez randurile de mai jos, dle. Tolontan, pentru a nu va provoca un sentiment de stanjeneala. Fiindca ele nu pot fi decat laudative la adresa Dvs. Prestatia de aseara a fost o lectie de elocinta, limpezime in exprimarea ideilor si eleganta a dialogului cu persoane de opinii diferite si chiar daca nu sunt nici pe departe un telespectator Antena 3, am urmarit emisiunea pana la final. Ba chiar cred ca ati fost putin prea elegant pentru gustul domnilor Gadea si Badea ( Ciuvica lipsea din peisaj, dar intra in aceeasi categorie !) atunci cand ati semnalat discret ipocrizia acuzelor aduse de propaganda si manipulare, pentru ca interlocutorii nu au avut nici o reactie. Cum fara reactie au ramas si la comentariul legat de felul in care si-au "castigat" publicul. In mod normal, ar fi trebuit sa sara ca arsi. Un public caruia i se serveste constant doza de propaganda si manipulare si fata de care, sunt convins, ei nu simt decat dispret. Pentru ca nu poti sa simti decat dispret fata de cineva dependend de manipularea si propaganda pe care i le servesti, evident, cu buna stiinta. Fiindca domnii in cauza pot fi suspectati de multe lucruri, dar de naivitate nu. Tinand cont de asta, nu pot sa nu ma intreb si eu, apropo de obsesia dlui Badea: ei chiar pot dormi linistiti dupa ce isi incheie "frumoasele emisiuni" ?

Echipa de Moderare  •  25 august 2016, 17:02

@Odette, vă atragem atenția că, deși prețuim dezbaterea, nu acceptam dominarea secțiunii de comentarii de către persoane care postează în mod repetat mesaje ce pot deturna de la sensul sau subiectul articolului. Ne rezervăm dreptul de a interveni pentru a asigura un spațiu cât mai civilizat și sigur în secțiunea de comentarii și vă încurajăm să consultați regulile comunității înainte de a posta. Mulțumim.

Odette  •  25 august 2016, 17:30

Echipa de Moderare: Atunci, NU MAI CENZURATI!!!! E simplu. Va victimizati cumva? Mi-au dat lacrimile!

Odette  •  25 august 2016, 17:39

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Odette  •  25 august 2016, 17:58

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Odette  •  25 august 2016, 18:15

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mic Cornel  •  25 august 2016, 22:19

Problema care exista in Romania este de natura sistemica, legala, mai precis, produsele dezinfectante comercializate se verifica, conform legii, doar atunci cand trebuie sa obtina avizul de comercializare, adica, la inceputul productiei, eventual, cand exista o suspiciune intemeiata de neconformitate, si nu cum se face in strainatate, prin alegerea aleatorie, in momentul in care se face achizitia produsului, la fiecare livrare, eventual, in fiecare an. Acelasi lucru se intampla si cu medicamentele din Romania, caci, dupa ce primesc avizul de comercializare, nu le mai verifica nimeni, in decurs de cativa ani de la comercializare, daca molecula vanduta corespunde produsului vandut. In strainatate, in Franta, spre exemplu, fiecare medicament comercializat, la fiecare trei ani, este verificat si analizat, in centre omologate si private, pe cheltuiala producatorului, care plateste o taxa la stat, iar statul plateste centrele de omologare private, pentru ca producatorul sa nu influenteze rezultatele analizelor. Aceasta procedura este valabila atat pentru noile medicamente cat si pentru vechile medicamente. Romania nu are nici in prezent o astfel de lege, ceea ce reprezinta un adevarat El Dorado, pentru companiile farmaceutice occidentale, mai ales cele americane. Produse farmaceutice de marca, precum Aspartamul, n-au fost NICIODATA verificate in UE sau in Anglia, intrand pe piata farmaceutica europeana datorita faptului ca englezii aveau un acord international cu americanii, si, toate produsele americane care erau avizate de catre FDA, in America, erau acceptate spre comercializare, in mod automat, in Anglia. Daca erau acceptate in Anglia, cum aceasta facea parte din UE, automat, produsul era acceptat si in UE.

Pascu  •  26 august 2016, 0:04

Hmmm, mi se pare mie sau scriem din auzite? Unu - nu cred ca a vazut cineva rechizitoriul si declaratiile martorilor. Doi - rezulttatele analizelor sunt destul de contradictorii, iar un verdict final nu s-a dat de catre cei ce analizeaza probele.

Florin berceni  •  26 august 2016, 0:07

Mincinosule, vorbeste acum si despre SUMUDICA

Comentează