Sezonul mușamalizărilor și al imunităților

Cum se mușamalizează ”Colectiv”, cum e salvat Gabriel Oprea și cum un procuror cu 23 de ani experiență a fost anunțat de pe o zi pe alta că i s-a luat dosarul Hexi Pharma

miercuri, 21 septembrie 2016, 6:46

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

 

”Multe lucruri nu se mai pot întâmpla până la alegeri. Sper să nu se mai organizeze un Colectiv”, îi spune Victor Ponta interlocutorului său, explicând cum va câștiga PSD alegerile.

”Vreți să spuneți că a fost organizat Colectiv!?”, nu scapă Victor Ciutacu momentul.

”O să ne lămurim, o să vedem la un moment dat”, răspunde fostul premier, dar nu rezonează la întrebarea legitimă a ziaristului și o cotește spre bășcălie: ”Vom afla ca la asasinatul lui Kennedy!”.

Asta se întâmpla seara.

Tot marți, dar cu câteva ore mai devreme, Liviu Dragnea insista în Parlament pe ideea că „Am fost înlăturați de la guvernare în mod nedemocratic”. De două ori a spus-o, după cum a remarcat  Ioana Ene Dogioiu în analiza sa din ziare.com intitulată ”Adio, Colectiv! Dragnea a dat semnalul”. 

Efectul Colectiv se mușamalizează. Și imunitățile revin. 

Multe fapte din ultimele zile converg către aceeași idee.

După luni de zile de absență publică, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a ieșit ieri pentru pentru prima oară public și a declarat la Antena 3 că Vlad Voiculescu n-a făcut ce trebuia să facă în chestiunea medicamentelor.

Nicolae Bănicioiu plecase din funcție în același timp cu Victor Ponta și Gabriel Oprea.

O vreme, el a mai comentat cît de cît, a explicat, a riscat sporadic. Dar dispariția publică totală s-a petrecut începând cu izbucnirea cazului Hexi Pharma.

Există o bună motivație, susțin sursele ziarului.

Nu e clar care e intenția autorităților judiciare în dosarul dezinfectanților falsificați, că pare că nu au ajuns cu întrebările nici măcar la personajele despre care SRI a spus că le-a informat.

În termeni cât mai simpli: a cercetat cineva dintre procurori dacă, pe vremea când era ministru, Nicolae Bănicioiu s-a întâlnit vreodată cu Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma?! 

Dacă mobilul autorităților e neclar, anumite lucruri sunt cât se poate de limpezi.

Sfătuiți și anturați, nici nu mai contează cum și de cine, cei din Guvern alternează transparența cu mutări care conduc la stingerea vibrațiilor Colectiv și ale neregulilor care au ieșit la iveală după.

Evident că cei a căror lume s-a cutremurat în noaptea de 30 octombrie 2015 abia așteaptă să se revină la starea inițială a sistemului.

Vă imaginați ce s-ar fi întîmplat dacă, în februarie 2016, să zicem, Parlamentul ar fi votat să-i păstreze imunitatea lui Gabriel Oprea?!

Vă puteți închipui cum ar fi reacționat oamenii dacă, imediat după dezvăluirile Hexi Pharma, în mai 2016, ar fi apărut procurorul general care să spună că ”dezifectanții sînt diluați, dar nu vă îngrijorați, poate că au fost eficienți, mai cercetăm”?

Acum toate acestea sînt posibile.

Un alt exemplu.

Ministerul Sănătății a hotărât ca toate biocidele care urmează să fie folosite în spitalele din România să fie validate prin două analize la laboratoare acreditate din străinătate. Toate, mai puțin cele de la care a pornit dosarul: produsele Hexi!

Cu alte cuvinte, statul își asigură pacienții că vor fi protejați de acum înainte, dar nu vrea să le spună cât anume i-a lezat până acum! Toate încercările de a acredita versiunea SF că produsele Hexi sunt eficiente, chiar și falsificate, nu vizează compromiterea unei campanii de presă. Să decredibilizezi mesagerul e o etapă intermediară.

Ca ziariști, noi suntem un pot prea mic. Miza reală e alta.

Iată trei știri care v-au fost ascunse până astăzi.

  1. Miza e suficient de mare ca procurorul Rodica Jercan, cu 23 de ani de experiență în magistratură, să dispară după doar câteva săptămâni din dosarul Hexi Pharma, fără ca publicul să știe nimic, ca și cum nu în numele interesului public lucrează, cercetează și acuză procurorul. Așa e că n-ați știut că Parchetul General i-a luat cazul procurorului? N-ați știut pentru că interesul e să nu știți!
  2. Miza e suficient de mare ca statul să numească ca șef la Institutul Cantacuzino un director cu studii la SRI și apoi să trimită ”analizele de eficiență” taman acolo! De ce e nevoie la Institutul Cantacuzino de un director instruit de SRI?!
    În materie de biocide, institutul nu e suficient de bun, spune chiar Ministerul Sănătății, ca să valideze dezinfectanții la punerea lor pe piață, dar e util când e de pus la cale o acoperire a unui trecut vinovat al autorităților.
  3. De ce s-au trimis substanțele pentru analiză doar la laboratorul din Praga, câtă vreme nici Praga, de una singură, nu e suficientă pentru o nouă licențiere?! Mișcările acestea au o logică doar dacă se urmărește izolarea scandalului Hexi cu pagube cât mai mici pentru sistem. Nici asta n-ați știut, că Parchetul a trimis analizele numai în Cehia, nu și în Germania, Anglia sau Franța. N-ați știut pentru că ei consideră că e bine să nu știți!

Dar ca să deschizi sezonul de mușamalizări și imunități ai nevoie de cooperare din multe părți. Inclusiv de la Servicii.

Apropo de SRI.

Serviciul Român de Informații n-a răspuns nici acum la întrebarea ”Cum ați dobândit blocul unde ați stat împreună cu Hexi Pharma și cine i-a închiriat spațiul firmei lui Dan Condrea?”. Nu cumva voi?

Inițial, publicului i s-a spus că Hexi a fost chiriașa Primăriei, dar când am cerut actele ni s-a spus că blocul nu există în evidențele Primăriei. Iar din arhiva SRI, ce să vezi, nici un răspuns. A dispărut un bloc! Asta nu e mușamalizare, este un număr de iluzionism social.

Dar nu-i nimic, vom insista.

Cine, cu nume și prenume, a acceptat ca într-un bloc al SRI să funcționeze Hexi Pharma? Adică o firmă pe care acum statul o repudiază, evident fără niciun fel de chef, dar pe care trebuie s-o ancheteze pentru că altfel lumea ar înțelege totul, dintr-odată.

Și, de fapt, ce e de înțeles?

Mușamalizarea Colectiv, ascunderea infecțiilor nosocomiale (Spitalul de Arși şi Spitalul Județean din Suceava sunt doar exemplele cele mai recente), imunitatea lui Gabriel Oprea și mușamalizarea Hexi Pharma sunt forme de neasumare a modului în care statul se comportă cu propriii cetățeni.

Că nu-i protejează, că-i minte, că-i ucide pur și simplu ”de pe bancheta din spate” sau că-i expune bacteriilor la suprapreț și apoi îi bate asigurator pe umăr, numitorul comun e că nu recunoaște și nu-și asumă. 

Și nu-și asumă pentru că, dacă admit ce-au făcut, ei ar trebui să plece. Dar unde să plece și ce să facă?

Altceva nu știu.
CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în dosarul dezinfectanților diluați Hexi Pharma + neregulile din sistemul medical românesc

Comentarii (87)Adaugă comentariu

citizen kane  •  21 septembrie 2016, 13:13

felicitari ca nu va lasati; ca dezastrul de la colectiv a fost construit sau doar 'accelerat'/amplificat de catre servicii ramane un raspuns pentru viitorul masurabil in ani lumina dvs. aveti acum impotriva in acest demers pe: 1. toti cei multi si influenti care au fost implicati direct in trecut in spurcaciuni (politicienii din toate partidele de la guvernare) si ar avea de suferit cu avansul anchetei 2. doctorii, ca victime colaterale, unii din ei vinovati prin manjire, altii, cei mai multi, "vinovati" doar ca s-au nascut in Ro si si-au dedicat viata salvarii noastre, neplecand inca din sistemul medical RO; acestia din urma, purtand nemeritat riscul de a fi tarati in scandalul public; 3. cei care (multi sau putini, dar in tot cazul "nevazuti") au pus umarul la accelerarea procesului, si-au atins un scop partial (inlaturarea lui Ponta, etc) dar acum au alte misiuni si prioritati de serviciu; si prin urmare, nu mai sprijina ancheta ci eventual o submineaza ca sa nu ii incurce in itele lor incurcate si nevazute 4. toata turma privitorilor pasivi care dintr-un mix de motive personale (orgolii, vendette gen colegul de trust Mircea Badea, neincrederi, canuta-om-sucit, treziti-cu-fata-la-cearceaf, samd) comenteaza cu spume la gura si abia asteapta sa va arate ca ati gresit de cand v-ati nascut, si iata, acum e dovada suprema care le lumineaza crezul vietii lor insa mai sunt si multi din cei care va doresc succes mai departe si sa va tina supapele pentru testele de anduranta care urmeaza; pana la urma sunteti jurnalist sportiv de succes, va plac probele de anduranta, va luptati cu bazinul in lung si in lat, aveti deci instrumentele pentru a aduce, de unul singur (plus echipa dvs) niste rezultate mai bune decat permite 'musamaua' care se asaza peste noi toti

Emil  •  21 septembrie 2016, 13:25

Donmule Tolontan, toata consideratia pentru investigatiile dvs in cazul Hexifarma, insa insistenta de a stoarce din cazul asta cit mai mult, devine suspect si aluneca spre o tabloidizare cu miros suspect. Da, diluarea dezinfectantilor este cit se poate de reala, si atinge siguranta bolnavilor. Exista insa o legatura directa intre diluare si eficienta dezinfectantilor ?.... ei aici se poate discuta. In primul rind in toate spitalele (cel putin in cele mari), exista un nucleu de supraveghere a infectiilor nosocomiale (denumit SPCIN). Acesta impreuna cu laboratorul spitalului verifica periodic eficienta dezinfectantilor, si pentru asta nu e nevoie neaparat de un laborator supraspecializat.Faptul ca acuzati falsificarea datelor privind infectiile nosocomiale face sa aruncati anatema pe un numar mare de medici si cred ca ar trebui sa aveti dovezi solide in privinta asta si nu "doar pe surse". In al doilea rind, tinind cont de faptul ca dezinfectantii sint folositi cu precadere in salile de operatii, simplul fapt ca mortalitatea post-operatorie n-a suferit schimbari semnificative in ultimii ani (vezi statisticile prestigioasei publicatii Lancet), denota ca n-au fost probleme din punctul asta de vedere. Ca tot am pomenit de dovezile dvs., simplul fapt de a cita ca martor o doctorita (din cite am inteles, de la DSP Suceava), care nu are nici cea mai mica idee despre profesiunea pe care o practica (am sa explic imediat) va face partas la o minciuna grosolana. De ce de exemplu nu ati contactat medicul epidemiolog al spitalului respectiv ? De ce afirm ca medicul de la DSP nu are idee despre medicina ? Am fost siderat cind (dupa spusele dvs) medicul respectiv afirma ca s-ar fi infectat in cursul prelevarii de probe. Asta denota incompetenta si necunoasterea principiilor elementare de recoltare a probelor. Ce incredere poti sa ai in asemenea cadru sanitar ? In fine, nu am nici cea mai mica intentie de a-i apara pe escrocii de la Hexifarma, astfel de oameni trebuie inchisi pe termen lung, dar totusi din punct de vedere moral Dan Condrea trebuia sa traiasca, si sa reflecteze vreo 30 de ani intr-o celula la gravitatea faptelor sale. In fine as face un pariu si sint sigur ca l-as cistiga; o sa vedeti ca in urmatoarea perioada de timp, folosind alti dezinfectanti, numarul infectiilor nosocomiale nu se va schimba si asta printre altele pentru ca nu dezinfectantii sint singurii responsabili pentru starea de fapt din spitalele romanesti. Dumneavoastra afirmati ca dormiti bine. Hmmm...asta spune multe.

ilidia  •  21 septembrie 2016, 13:28

Perfect, insistati. O singura observatie de limba: corect este "sa numeasca sef la...", nu "ca sef"( si nu din cauza cacofoniei...)

lord belial  •  21 septembrie 2016, 13:38

bravo, tolo. maine, joi, protest la univ impotriva lui oprea/ senatorilor care vor sa il scoata basma curata (ca, deh, e securist).

lord belial  •  21 septembrie 2016, 13:42

tolo, deschideti si o ancheta despre sefuletii ANAF din bucuresti care isi insusesc apartamentele ramase neocupate dupa decesul unicilor lor proprietari? (in general, niste pensionari morti singuri in case). care, cu concursul administratorilor de bloc, sunt instiintati cand se elibereaza cate un apartament in bloc si il cumpara, de la stat, pe preturi de nimic?

Cosmin  •  21 septembrie 2016, 13:47

"Cainii latra, caravana..trece ". Atata vreme cit masa de votanti contine o "turma" de vreo 45 % de asistati social, sau etnii nescolite, sau tarani neinformati si saraci lipiti , sau "fosti" si familiile lor, sau pensionari cu "pensii nesimtite" si familiile lor-atata vreme ce astia exista- se sta linistit, doar vreun scandal nou ar "reincalzi mamaliga". PSD, cu ajutorul altora, din zona lor, dar si din PNL sta linistit, vin alegeri pe liste "capii" raman, prostii...fluiera degeaba. Asta este Romanica de azi, cea despre care, se poate spune, fara a gresi, ca nu exista un lucru care sa mearga bine.

Gandalf cel Alb  •  21 septembrie 2016, 14:01

Ce se mai aude de cei „300” de parlamentari care și dacă ar rămâne 30 tot ar fi prea mulți ? Până când trebuie să mai plătim cu sudoarea noastră sutele de ... „oameni de bine” ??? Bine mai zicea Păstorel: „Din Banat și pân-la Iași / Se resimte lipsa sării / Fiindcă cei mai mulți ocnași / Au ajuns la cărma țării” Fiindcă devine evident faptul că POATE o fi vreun parlamentar cinstit în România (lucru nedovedit încă) , dar categoric că nu există nici o grupare mafiotă care să nu aibă în spatele ei măcar un parlamentar... În altă ordine de idei, poate că poporul ăsta de oi își merită soarta câtă vreme toți stau aplecați în fața „maimarilor” uitând că de fapt nu cetățeanul de rând e ***ă la parlamentar ci parlamentarul ar trebui să fie *** umilă a cetățeanului ... Sa fiți iubiți :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lord belial  •  21 septembrie 2016, 14:02

prea mult defetism in comentariile de aici. si prea multi postaci *** de partid. sau sri=isti murdari. tin sa le reamintesc oamenilor ca strada are forta de a: schimba guverne (boc, 2012, protestele din iarna impotriva lui basescu; i-au si accelerat imundului marinar sfarsitul politic); protestele rosia montana - au oprit rmgc dintr-un jaf care ar fi rezultat intr-un dezastru ecologic. colectiv, gigina - au plecat niste ministri; protestele impotriva felului in care psd, corlatean etc i-au impiedicat pe romanii din diaspora sa voteze; strada tranteste politrucii din scaune, oricat le-ar placea ruavoitorilor, cinicilor sau postacilor sa ne convinga altfel. sigur, e nevoie de un lider in romania. dar, pana una alta, tot strada e vocea. tot strada o sa ii dea jos pe porci. generatiile se schimba, nu suntem toti decretei nascuti infranti. noi am trait in libertate, conectati la smart phone, ii vedem pe nevolnicii astia de politicieni si nu o sa ii lasam in pace. iar un om ca tolo ne reprezinta pe noi, astia tineri, care ne incapatanam sa ne luam romania inapoi, spre ciuda unor infractori de drept comun precum vantu sau dragnea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ahuramazda  •  21 septembrie 2016, 15:22

Frumos si corect Cataline. Probabil d-na procuror a deranjat prea mult cu intrebarile si investigatiile si tot la fel de probabil ca era incoruptibila, astfel incat fiind un ghimpe in coasta trebuia inlaturata. Abuzurile justitiei sunt si vor exista intotdeauna. In rest respect celor care incearca sa arate realitatea.

Cătălin Tolontan  •  21 septembrie 2016, 15:29

@Emil: chiar dvs spuneti ”Da, diluarea dezinfectantilor este cit se poate de reala, si atinge siguranta bolnavilor”. Nu vi se pare suficient de grav pentru ca sa aflam cine dintre autoritati a facut posibil asa ceva? Responsabilitatile sint individuale, nu impersonale.

ion ion  •  21 septembrie 2016, 15:33

1. care-i vina lui Banicioiu ca in ce priveste hexi farma NIMENI nu si-a dat demisia pentru ca de data asta n-a mai fost parnos sorosist sa o bage pe aia cu"" coruptia ucide"" ca sa schimbe asa la sto ca si sloganul pe Ciolos.Binomul nu a mai vrut sa-si schimbe propriul om si de aceia au flasat-o si jos au pus batista pe tambal.Banicioiu nu a avut nici-o treaba ca s-a intimplat dupa el.Sau pentru tot ce se intimpla in tara asta este de vina ponta si ministri lui chiar si dupa ce nu mai sint.Si sa mai stii ceva colegi tai din cimpul tactic si sefii tai asa cum au umflat acest balon l-au si dezumflat asa ca ai muncit geaba 2. sa stii ceva ce n-ai stiut ,un ministru oricare ar fi el nu alege nu organizeaza el echipa de antemergatori.Si nici nu se duce cu motociclisti la control oftamologic sa vada care-i chior sau nu.Deci nu raspunde pentru niciun chior care nu vede o groapa din asfalt.A murit ca fraierul la datorie asta a fost tot.Ca luluta ta a furat-o in barba este foarte bine.Am vazut si noi ca mai sint judecatori deadevaratelea nu sub acoperire ca alti"" judecatori si ziaristi""

fotbal  •  21 septembrie 2016, 15:45

ce ziceti, o punem maine de-o revolutie ?!

dan  •  21 septembrie 2016, 16:21

sant o victima din acest joc stat , companii private cine castiga cine pierda de 4 ani stafilococi anestezii operatii pt ate operatii , suferinte , recuperare iar recuperare ingrasat slabit si la sfarsit suferinta pt ce ?SRI sa ne asculte cu aparatura mai si mai, sa fim mai si iarasi mai, in timpul asta am cheltuit mii de euro , ii pasa cuiva …………………cred ca nu

ALEX  •  21 septembrie 2016, 16:50

@fotbal Puteti sa puneti de miine si de 5 revolutii...Daca o sa aveti din nou printre conducatori oameni ca jurnalistul Mihaiu o faceti degeaba!Mihaiu-angajatul lui Vintu,cel pentru care s-a dat milioane de euro pentru a ajunge Guvernatorul Deltei Dunarii...Oare cit se da sa fie vazut pe la TVR?A ,sa nu avem vorbe...desigur ca cinstitul jurnalist nu a stiut nimic despre numire ,despre bani...A avut doar noroc in viata! Poate va orientati iarasi la cei cu justitia in suflet si care atunci cind a aparut un frate de presedinte pe interceptari au scos un cor de jurnalisti de l-au declarat nebun pe procuror!Tot ca sa nu avem vorbe,jurnalistii erau Turcescu ,Cartianu... In rest sa-i dea D-zeu sanatate lui Tolontan care sa ne spuna in continuare ca sistemul si cei protejati sunt Ponta,Tariceanu,Dragnea...Ce or face in fiecare zi pe la parchete...probabil chestii de protejati!

Mircea  •  21 septembrie 2016, 17:30

sa mu-l lasati sa scape pe cel care a vrut desfiintarea stelei!

fotbal  •  21 septembrie 2016, 18:04

@Alex, "puteti sa puneti" ? ? tu ce faci, crosetezi? sau esti doar vorbitor de limba romana?

Wie geht es dir?  •  21 septembrie 2016, 19:05

Felicitari! Cu voi, cu tine , cu Codruța Kovesi ne regasim si noi un pic de normalitate sociala. Poate or mai fi si altii, care lucreaza in umbra. Bine ar fi sa iasa la suprafata cat mai multi ca voi, ca sa-i cunoastem. Bine ar fi ca SRI sa fie un monom UTIL romanilor corecti. Orice ar fi, bine ar fi sa nu va lasati!

lord belial  •  21 septembrie 2016, 19:14

@fotbal dl Alex este, cel mai probabil, unul dintre aia care treceau cu capul intre umeri pe la Universitate si gandea: ''huligani''. Sau unul din aia care claxona din masina sa nu mai blocam trada, sa-l lasam sa mearga acasa, sa se uite la TV la revolutie.

cuba  •  21 septembrie 2016, 19:25

*** .romania este un corp bolnav care nu mai poate fi salvat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

erceaul majorat  •  21 septembrie 2016, 19:41

Pe cînd o dezvăluire, la fel de senzatională,în cazul RCA- urilor majorate la niveluri greu de înteles.Imposibil ca Negritoiu and co să nu fie ei ,cîtusi de putin,responsabili pentru majorarea exorbitantă a preturilorRCA Sigur există ceva de investigat ,documentati-va domnule Tolontan.

fotbal  •  21 septembrie 2016, 19:59

@lord belial, nu-i suspectez pe astia nici de cap intre picioare darmite intre umeri

Emil  •  21 septembrie 2016, 20:04

Da domnule Tolontan, aveti dreptate, trebuie gasiti vinovatii si asta cit mai repede. Eu doar am vrut sa va semnalez unele amanunte care pot sa altereze credibilitatea unor informatii. In acest context v-as sugera in viitor o investigatie asupra epidemiei de rujeola si a campaniei furibunde anti-vaccinare. Toate cele bune !

Mihai  •  21 septembrie 2016, 20:09

Sunt alaturi de tine, Tolo, si, poate ca mine vor fi mai multi.Trebuie sa scapam de Ei!

izmenari  •  21 septembrie 2016, 20:49

Inca o dovada in plusa ca Romania e un stat *** si politicieni corupti care calca pe cadavre.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  21 septembrie 2016, 21:11

@ALEX- Pina acum, procurorii nu au prezentat probe ca Liviu Mihaiu ar fi stiut. Pentru ca daca le au, el ar fi inculpat in final, nu martor.

anonim  •  21 septembrie 2016, 22:06

de citit, pentru niste perspectiva: http://www.newyorker.com/magazine/2007/12/10/the-checklist

Alex  •  21 septembrie 2016, 23:59

@Catalin Tolontane Uite de aia nu are ursul coadă...Stimabile eu nu am spus ce știa sau nu Mihaiu dar prin comentariul tău spui că ai doua unități de măsură... Păi nu ai lăsat tu să se înțeleagă că poate la Parchetul General se mai poate întîmpla nefierte dar la Dna ferească sfântul?!Tot tu întrebi dacă Banicioiu s-a întâlnit cu șefa de la Hexi...aici ai dubii nu ca în răspunsul tău despre Mihaiu...Ai aflat măcar între timp că cineva de la DNA apare într-o hotărîre a unui PSD-ist dată de un judecător că s-a depășit cadrul legal în anchetare și reținere?Sau și ,,rosul,,asta conduce tot ce spui tu că este în neregulă în țara asta?!Sau legea se aplică doar din doi în doi și o fi bine și așa?Cum explici că Mihaiu a avut atîta noroc in viața?Mai cunoști pe cineva atît de norocos încît un interlop să dea 2 mil. de euro pentru numirea lui? Informații DNA-ultraexacte după aprecierea ta.Norocul să continue... să ajungă din blocul de 30000 de manifestanți invitat la Cotroceni?!De TVR să mai spun? Pentru cei care au spus că-i numesc huligani sau crosetez cind unii protestează... Mulți dintre cei care protestează chiar pot crede că au un motiv întemeiat să o facă , eu nu am protestat niciodată uneori datorită diferențelor de locație... am prins însă mitingurile obligatorii din epoca trecută.Sigur nu aș fi manifestat pentru ca cei ca Mihaiu să ajungă la Cotroceni,nu mă alăturam nici celor care ,,manifestau,,în zi de alegeri și nici cu cei din galeriile cuburilor de fotbal,nu aș manifesta nici pentru a aduce la putere oameni patati... Puteți privi în urmă și să vedeți dacă ați obținut un lucru bun după mitingurile la care ați fost?!

Fantoma  •  22 septembrie 2016, 0:02

Adevaruri multe. Succes

R  •  22 septembrie 2016, 1:39

Am auzit ca foarte multă lume, zeci de mii, își vor pune de mâine la poza de profil Facebook o fotografie cu Laura Codruta Kovesi uitându-se zâmbind direct la aparatul care o fotografiază. Apoi ii vor cere prietenia lui Oprea transmițându-i mesajul "Je suis interesul național". Poate i se blochează contu de la atâtea. Sau poate își da demisia. Unii poate ca își vor pune la profil fotografia trucată a lui Kovesi săpând o groapa in cimitir... Va aduceți aminte când a jurat Oprea la Cotroceni (e pe YouTube la 2:26) si a încheiat cu "...așea să m-ajute D-zeu" ? Așea și așea să te-ajute!

Strainul  •  22 septembrie 2016, 6:25

Emil...vb ca unul care ai cunoaste sistemul....cu alte cuvint vb PROSTII...mai mult nu am ce zice.

Stefan  •  22 septembrie 2016, 8:28

Dupa cum se stie SRI desfasoara activitati comerciale prin mai multe societati, asa ca de ce va mira inchirierea spatiului sau interesul evident in HexiPharma.

idei de afaceri  •  22 septembrie 2016, 8:55

De aceea sistemul politic american este mai bun. Vine o administratie noua? Atunci pleaca toata echipa veche! In felul acesta stim si cine a gresit si cine isi asuma!

Seby  •  22 septembrie 2016, 15:32

***. Sistemul „lor” nu va putea fi înlocuit... însă, va putea fi updatat prin teama că... ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anonimous  •  22 septembrie 2016, 20:01

Si daca firma s-a inchis de ce in parcare halei de la mogosoaia au inceput sa fie din ce in ce mai multe masini

Florin-Dorel Prundus  •  23 septembrie 2016, 14:53

De ce nu se inscrie lumea la comentarii cu numele real? De ce sa fie comentariile anonime? De ce sa citesc un comentariu de Strainul, R, Anonimus, Fantoma, Izmenari, etc... De ce sa ne ascundem dupa un nume fals cand emitem o idee sau o judecata de valoare sau opinie?

constantin  •  25 septembrie 2016, 13:36

Am realizat in sfarsit cine face si desface TOTce se intampla in aceasta tara, si pentru cine lucreaza? Incepand cu lovitura de stat din 89', cand l-au vandut pe Ceausescu "agenturilor straine" trimise de FMI si de cei din spatele acestei banci private, pentru ca doar ei il doreau mort, apoi distrugand economia care ne scosese din ***, platind datoria externa catre acelasi FMI ordinar, si in sfarsit sustinand partidele antinationale care prin politici criminale au distrus sistemele sanitare si educationale pentru a deveni un popor bolnav si prost, cum e cel american, in dorinta lor de a le inghiti mizeriile fara sa intrebam? SRI-ul lucreaza... Dar nu pentru noi. Ca astfel nu ar fi fost condus de agenti dubli dovediti sustinuti de presedinti corupti dovediti despre care nimeni nu are curajul sa acuze...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carina  •  1 octombrie 2016, 20:21

Nu stiu ce sa cred: http://www.stiri-extreme.ro/?p=11800 Nu sustin teoriile conspiratiei dar m-ar ajuta si dovezi contra celor listate in articol-ul atasat

Comentează