Sezonul mușamalizărilor și al imunităților

Cum se mușamalizează ”Colectiv”, cum e salvat Gabriel Oprea și cum un procuror cu 23 de ani experiență a fost anunțat de pe o zi pe alta că i s-a luat dosarul Hexi Pharma

miercuri, 21 septembrie 2016, 6:46

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

 

”Multe lucruri nu se mai pot întâmpla până la alegeri. Sper să nu se mai organizeze un Colectiv”, îi spune Victor Ponta interlocutorului său, explicând cum va câștiga PSD alegerile.

”Vreți să spuneți că a fost organizat Colectiv!?”, nu scapă Victor Ciutacu momentul.

”O să ne lămurim, o să vedem la un moment dat”, răspunde fostul premier, dar nu rezonează la întrebarea legitimă a ziaristului și o cotește spre bășcălie: ”Vom afla ca la asasinatul lui Kennedy!”.

Asta se întâmpla seara.

Tot marți, dar cu câteva ore mai devreme, Liviu Dragnea insista în Parlament pe ideea că „Am fost înlăturați de la guvernare în mod nedemocratic”. De două ori a spus-o, după cum a remarcat  Ioana Ene Dogioiu în analiza sa din ziare.com intitulată ”Adio, Colectiv! Dragnea a dat semnalul”. 

Efectul Colectiv se mușamalizează. Și imunitățile revin. 

Multe fapte din ultimele zile converg către aceeași idee.

După luni de zile de absență publică, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a ieșit ieri pentru pentru prima oară public și a declarat la Antena 3 că Vlad Voiculescu n-a făcut ce trebuia să facă în chestiunea medicamentelor.

Nicolae Bănicioiu plecase din funcție în același timp cu Victor Ponta și Gabriel Oprea.

O vreme, el a mai comentat cît de cît, a explicat, a riscat sporadic. Dar dispariția publică totală s-a petrecut începând cu izbucnirea cazului Hexi Pharma.

Există o bună motivație, susțin sursele ziarului.

Nu e clar care e intenția autorităților judiciare în dosarul dezinfectanților falsificați, că pare că nu au ajuns cu întrebările nici măcar la personajele despre care SRI a spus că le-a informat.

În termeni cât mai simpli: a cercetat cineva dintre procurori dacă, pe vremea când era ministru, Nicolae Bănicioiu s-a întâlnit vreodată cu Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma?! 

Dacă mobilul autorităților e neclar, anumite lucruri sunt cât se poate de limpezi.

Sfătuiți și anturați, nici nu mai contează cum și de cine, cei din Guvern alternează transparența cu mutări care conduc la stingerea vibrațiilor Colectiv și ale neregulilor care au ieșit la iveală după.

Evident că cei a căror lume s-a cutremurat în noaptea de 30 octombrie 2015 abia așteaptă să se revină la starea inițială a sistemului.

Vă imaginați ce s-ar fi întîmplat dacă, în februarie 2016, să zicem, Parlamentul ar fi votat să-i păstreze imunitatea lui Gabriel Oprea?!

Vă puteți închipui cum ar fi reacționat oamenii dacă, imediat după dezvăluirile Hexi Pharma, în mai 2016, ar fi apărut procurorul general care să spună că ”dezifectanții sînt diluați, dar nu vă îngrijorați, poate că au fost eficienți, mai cercetăm”?

Acum toate acestea sînt posibile.

Un alt exemplu.

Ministerul Sănătății a hotărât ca toate biocidele care urmează să fie folosite în spitalele din România să fie validate prin două analize la laboratoare acreditate din străinătate. Toate, mai puțin cele de la care a pornit dosarul: produsele Hexi!

Cu alte cuvinte, statul își asigură pacienții că vor fi protejați de acum înainte, dar nu vrea să le spună cât anume i-a lezat până acum! Toate încercările de a acredita versiunea SF că produsele Hexi sunt eficiente, chiar și falsificate, nu vizează compromiterea unei campanii de presă. Să decredibilizezi mesagerul e o etapă intermediară.

Ca ziariști, noi suntem un pot prea mic. Miza reală e alta.

Iată trei știri care v-au fost ascunse până astăzi.

  1. Miza e suficient de mare ca procurorul Rodica Jercan, cu 23 de ani de experiență în magistratură, să dispară după doar câteva săptămâni din dosarul Hexi Pharma, fără ca publicul să știe nimic, ca și cum nu în numele interesului public lucrează, cercetează și acuză procurorul. Așa e că n-ați știut că Parchetul General i-a luat cazul procurorului? N-ați știut pentru că interesul e să nu știți!
  2. Miza e suficient de mare ca statul să numească ca șef la Institutul Cantacuzino un director cu studii la SRI și apoi să trimită ”analizele de eficiență” taman acolo! De ce e nevoie la Institutul Cantacuzino de un director instruit de SRI?!
    În materie de biocide, institutul nu e suficient de bun, spune chiar Ministerul Sănătății, ca să valideze dezinfectanții la punerea lor pe piață, dar e util când e de pus la cale o acoperire a unui trecut vinovat al autorităților.
  3. De ce s-au trimis substanțele pentru analiză doar la laboratorul din Praga, câtă vreme nici Praga, de una singură, nu e suficientă pentru o nouă licențiere?! Mișcările acestea au o logică doar dacă se urmărește izolarea scandalului Hexi cu pagube cât mai mici pentru sistem. Nici asta n-ați știut, că Parchetul a trimis analizele numai în Cehia, nu și în Germania, Anglia sau Franța. N-ați știut pentru că ei consideră că e bine să nu știți!

Dar ca să deschizi sezonul de mușamalizări și imunități ai nevoie de cooperare din multe părți. Inclusiv de la Servicii.

Apropo de SRI.

Serviciul Român de Informații n-a răspuns nici acum la întrebarea ”Cum ați dobândit blocul unde ați stat împreună cu Hexi Pharma și cine i-a închiriat spațiul firmei lui Dan Condrea?”. Nu cumva voi?

Inițial, publicului i s-a spus că Hexi a fost chiriașa Primăriei, dar când am cerut actele ni s-a spus că blocul nu există în evidențele Primăriei. Iar din arhiva SRI, ce să vezi, nici un răspuns. A dispărut un bloc! Asta nu e mușamalizare, este un număr de iluzionism social.

Dar nu-i nimic, vom insista.

Cine, cu nume și prenume, a acceptat ca într-un bloc al SRI să funcționeze Hexi Pharma? Adică o firmă pe care acum statul o repudiază, evident fără niciun fel de chef, dar pe care trebuie s-o ancheteze pentru că altfel lumea ar înțelege totul, dintr-odată.

Și, de fapt, ce e de înțeles?

Mușamalizarea Colectiv, ascunderea infecțiilor nosocomiale (Spitalul de Arși şi Spitalul Județean din Suceava sunt doar exemplele cele mai recente), imunitatea lui Gabriel Oprea și mușamalizarea Hexi Pharma sunt forme de neasumare a modului în care statul se comportă cu propriii cetățeni.

Că nu-i protejează, că-i minte, că-i ucide pur și simplu ”de pe bancheta din spate” sau că-i expune bacteriilor la suprapreț și apoi îi bate asigurator pe umăr, numitorul comun e că nu recunoaște și nu-și asumă. 

Și nu-și asumă pentru că, dacă admit ce-au făcut, ei ar trebui să plece. Dar unde să plece și ce să facă?

Altceva nu știu.
CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în dosarul dezinfectanților diluați Hexi Pharma + neregulile din sistemul medical românesc

Comentarii (87)Adaugă comentariu

Bulgakov  •  21 septembrie 2016, 7:07

Domnule Tolontan, Cu ceva timp in urma sustineati ca este imposibil de musamalizat cazul, pentru ca ... Desi articolul asta il percep mai mult ca un sestrigat de disperare, de ce nu recunoasteti ca v-ati inselat ? Intr-o societate ca a noastra, resemnarea, inactiunea, indiferenta, sporovaiala fara logica, televiziunile, creaza cadrul perfect de disolutie a oricarei idei de bine, de indreptare, etc Traiasca Orwell...

Lucal  •  21 septembrie 2016, 7:11

Din ce am vazut in ultimul timp , PSD si-a luat avant , bazat pe sondaje probabil . Se pare ca nu si-au invatat lectia de la alegerile prezidentiale si o sa primeasca o noua lectie via facebook . Va fi vai de tara asta daca va ajunge PSD ul sa conduca . Reactia internetului dupa discursurile Ciolos / Dragnea au fost net in favoarea lui Ciolos ! PSD ul nu va lua mai mult de 30 % pentru ca ne considera in continuare prosti si fraieri - aceeasi linie lansata de Ponta acum 2 ani . Problema este : cu cine votam ? :-)

robson  •  21 septembrie 2016, 7:14

S-a dovedit ca nu le mai pasa de nimic. Daca in prag de alegeri isi permit sa se poarte ca la ei pe tarla inseamna ca sunt foarte siguri pe ei si stiu ce se va intampla in decembrie. In alta ordine de idei, e "propriii cetateni".

Sasha  •  21 septembrie 2016, 7:26

Maestre, toata stima si respectul. Acum faceti un articol si depsre cum ar putea victimele trage la raspundere statul roman si pe cei vinovati :) Raul trebuie taiat de la radacina :)

Si Eu plec  •  21 septembrie 2016, 7:28

Lasa ca o sa-si dea seama in ziua cand ar trebui sa le vina pensia speciala acasa...ca nu mai are cine sa le-o plateasca. Ori am murit ori am plecat dracului de-aici...

red john  •  21 septembrie 2016, 7:34

*** Ori voit, ori nevoit, esti omul sistemului iohannist si kovesist. Oribil !!!! Cum dracu sa fii de partea lui Iohannis???? *** Cum dracu a fost salvat Oprea???? Oprea e de vina ca Gigina nu a fost atent la drum? Oprea e de vina ca gropile alea erau acolo? Si Oprea oricum va putea fi anchetat cand i se termina mandatul de parlamentar. O sa fie nevoie doar de acordul lui Klaunus. Dar acolo nu va fi nicio probelma.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alt Dante  •  21 septembrie 2016, 7:46

Momentul acesta cand PSD,fostul guvern,si-au luat viteza si s-au intors la locul faptei furiosi mai mult pe ei ca au renuntat atat de usor la guvernare a fost indelung pregatit mediatic de doua televiziuni total aservite acestui partid care de aproape un an seara de seara lovesc in tehnocrati repetand pana la obstinatie faptul ca guvernul Ponta a fost extrem de performant. Seara de seara.Au "pregatit " populatia in acest sens au inventat sondaje,au inventat tot felul de pericole ce ar putea sa apara,seara de seara...A venit momentul ca "elita" PSD si a aliatilor sa iasa personal la atac.Atacul dinaintea alegerilor minutios pregatite propagandistic.Au mari sanse de izbanda tinand cont de lipsa de reactie a populatiei aici ma refer la cea democratica. Populatiei scarbita de PSD pt toti cei 25 de ani de minciuni si hotii i s-a acrit de politica si nu mai iese la vot.In schimb segmentul fidel acestui partid se va prezenta in bloc compact la urne si daca acest lucru nu se va schimba cred ca vom avea o mare putere discretionara din iarna incolo.Puterea care-i va scoate basma curata pe hoti,puterea care nu-i lasa sa ajunga in fata unei instante si-i "judeca" ei acolo pe genunchi in parlament.Vreti asa ceva ? Daca nu,iesiti la vot si aratati-le ca si-au facut doar iluzii,romanii nu-s chiar atat de prosti pe cat si-ar dori ei si televiziunile lor otravite.Daca pe o prezenta masiva la vot vor castiga o majoritate covarsitoare atunci m-am inselat eu si inseamna ca ei sunt OK si merita sa preia totul dar sa nu mai mergem pe ipoteze ce-ar fi ca aceasta prezenta masiva la vot sa fie barometrul exact al valorii lor iar textele si minciunile care ni se baga pe gat seara de seara sa reamana doar la acest statut,de texte propagandistice.

addy  •  21 septembrie 2016, 7:48

trist, dar adevarat. ne intoarcem de unde am plecat acu un an. dar ce mai conteaza inca un an pierdut pe langa cei 25 dinainte, apropo de generatia 40+ ...

X  •  21 septembrie 2016, 7:55

Buna dimineata! Pentru a va da seama,anumite persoane au spus ca " omul este dus cu pluta" in cazul Hexi! Exista un sediu al unui partid unde un fost ministru al sanatatii "NB" a avut o intalnire cu jumatatea lui Condrea,numita FD!Exista martori ai evenimentului! Deci omul nu este dus cu pluta! Pe de alta parte NB evita sa recunoasca ca stia de diluarea produselor Hexi! Nu se va musamaliza nimic...Nici Colectiv,nici Hexi, nici altele! Cat despre "fostul ospatar...ajuns ministru" sunt anumite persoane care stiu si cunosc in amanunt cum a vrut "el...ospatarul" sa devina proprietar pe unele locatii din Bucuresti! De spre eroii neamului...si altele....Cunosc si trecutul " ospatarului" Societatea civila fierbe la foc mic...nu se va musamaliza nimic! Vom vedea!

dan  •  21 septembrie 2016, 8:27

draga Tolo, se pare ca nu ti-a iesit cu Hexi , biocidele chiar daca se presupune ca erau diluate, analizele spun ca sunt eficiente, asa ca se pare, ca, Colectiv a fost aranjat, asta ca sa pice un guvern, de aceea a fost schimbat si procurorul de caz, avea experienta si a inceput sa descopere niste elemente ce nu convin politicienilor,, iar in ceea ce priveste cazul oprea, e clar ca rechizitoriul a fost intocmit gresit in mod intentionat, tocmai pentru a fi scapat, dar scapat de ce anume, de arest???? rar cazuri cand persoane invinuite de omor din culpa sunt cerecetate in stare de arest *(vezi cazul Serban Huidu, a luat trei vieti si se cunoaste sentinta, si faptul ca nu a stat in arest), si atunci de ce Oprea sa fie cercetat in stare de arest??? Totul a fost instrumentat politic, tocmai pentru ca partidul sau sa fie distrus , si Oprea lichidat politic. Din pacate lucrurile la noi se fac la televizor, oamenii trebuie sa vada circ si sange, ca altfel nu se poate. Si in final as dori sa subliniez faptul ca politistul din coloana oficiala a lui Oprea se afla in MISIUNE, era sub juramant, asa ca nu Oprea era raspunzator de el ci el insusi ca militar. De cand un superior este acuzat de omor din culpa pentru faptul ca subordonatul sau a murit in timpul misiunii??? numai creiere spalate in Romania, din pacate, marea majoritate a cetatenilor nu mai au o gandire a lor, traiesc si gandesc dupa cum le este dictat, prin media sau pe retelele de socializare.

vali  •  21 septembrie 2016, 8:27

groaznic in ce captivitate am ajuns in statul asta.in timp ce altii inoveaza si cauta sa gaseasca cele mai bune solutii pentru cetateni....noi ii trimitem in groapa ....e nevoie de o reforma profunda...la care sa participam cu totii

nypd  •  21 septembrie 2016, 8:32

Bai, io bag sama ca vi s-o urat cu binele... orasu' ala-i plin de capcane, trafic, gropi, alea,alea ! (hai ca se poate, mai punem de-o revolutie?) PS- Banicioiu e prea mic, il bat baietii aia mari cu cureaua de la ceas.

EUEU  •  21 septembrie 2016, 8:41

O imbrobodeala cu dezinfectantii si Oprea poate , poate. Daca justitia lu peste prajit, pe care o slaveste articolul ca vrea sa-l popreasca pe Oprea ar fi fost vreo lumina in tara asta, n-ar fi existat atatea furturi si masluiri. Face justitia ceva? Credeti ca pe mine ma incalzeste ca l-a bagat pe Cocos 2 ani la mititica si nu s-a recuperat nimic, banii au ramas la cei la trebuiau sa ramana si Microsoft e numai unu. Cat s-a furat si falsificat in tara asta? si noi ne impiedicam de Oprea cu o poveste insailata. Tot dosarul ala e doar Oprea, nu e firma straina care a facut groapa, nu constructor nimeni altcineva, ci doar Oprea ca a avut coloana oficiala ca si Blaga si altii. Mai lasa-ne, daca justitia nu a facut nimic pana acuma in atatea cazuri ci doar a scrijelit *** unde i-a convenit, cazul Oprea e deja irelevant tocmai pentru ca chiar coloana ofiliala fara drept fiind, nu el a sapat groapa, nu el a dat dispozitie sa fie motocicleta in fata, nu el nu a facut marcaje etc

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gaby  •  21 septembrie 2016, 8:46

Nu stiu ce a fost la Colectiv, nu ma pot pronunta daca a fost accident sau intentie. Dar un lucru este clar: nici pana azi in raportul ISEMEX Petrosani nu s-a dovedit RAPIDITATEA DE PROPAGARE A FLACARII. Acest lucru e f important, iar nici dvs, nici procuratura nu investigheaza acest lucru. Mai mult anumiti parinti ai victimelor au cerut autopsia decedatilor in strainatate si nu s-a lasat acest lucru, faptul ca procurorii au luat probe de aer abia dupa 5 luni din club iar ma face sacred ca.... RUSINE TUTUROR

chromophobia  •  21 septembrie 2016, 8:46

Singurul lucru care mai trebuie facut este sa iasa lumea in strada,***:-) Radem,zambim,ne facem ca ploua,trece un an ...mai trec 30 si asa sunten vai de capul nostru.Suntem un popor de lasi care ne meritam soarta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  21 septembrie 2016, 8:53

Vă discreditat singur...Cum puteți menționa un singur ministru al sănătății...? Pînă la cazurile astea complicate a fost altul pe care nimeni nu a vrut să-l vadă dar dă o notă la ceea ce numiți democrație...Unde s-a mai pomenit că un partid politic să fie asaltat de ,,manifestanți,,în ziua alegerilor cînd nici măcar nu erau închise toate secțiile de votare?A anchetat cineva,a scris cineva?...Nu e asta m-ai grav ca toate mineriadele de pînă acum?... Și dv. scrieți tot la comandă,sunteti tot un ,,ghidat,, !Cati procurori știu eu că au fost îndepărtați in cazuri și mai mari la care nu v-ați deranjat...

Bogdan  •  21 septembrie 2016, 8:53

Asta este o întrebare pertinentă: dacă oamenii ăștia din sistem pleacă, unde pleacă și ce fac?

Dr. Dan Patru-Tudosie  •  21 septembrie 2016, 8:55

Multumesc frumos pentru acest articol, domnule Tolontan. Un singur lucru: Nu (doar) autoritatile musamalizeaza stiri, ci (si) presa.

Marian  •  21 septembrie 2016, 8:56

Tolo iar bati campii prietene. Deja au inceput petardele facebook sa dezinformeze. Seful tau stie cu cine te intalnesti tu si ce anume scrii in totalitate.

Marian  •  21 septembrie 2016, 8:58

Gaby de vina ca nu au facut nimic este nimeni altcineva decat PONTA si DRAGNEA. Nu-i asa tolo????

Je  •  21 septembrie 2016, 8:58

Degeaba ne agitam... Cainii latra, caravana trece!

Radu V.  •  21 septembrie 2016, 8:59

Este strigator la cer ce se in intampla in Romania, si toate din cauza implicarii politicului in absolut toate structurile si la toate nivelurile. As vrea sa vad ca romanii nu mai tolereaza aceasta stare de fapt si vor lua lucrurile in mana lor. Este nevoie de un raspuns pe masura! Aceasta sleahta de banditi ne-au ucis prietenii, vecinii, familiile, colegii!!! Si nu este nicio exagerare, este crudul si cruntul adevar. Trebuie iesit in strada, trebuie sa fie o noua revolutie in Romania, iar cei corupti trebuie sa plateasca, si cei care au fost la putere sau conducere sa nu mai aiba dreptul de a mai ocupa functii in institutiile publice - NICIODATA!!! Si-au demonstrat imensa "capacitate".

dan  •  21 septembrie 2016, 9:00

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan  •  21 septembrie 2016, 9:03

Da, asta e Tolo pe care-l stiam! Te rog nu mai reveni inapoi in mocirla acestor oameni fara Dumnezeu. Ramai transant in aflarea adevarului. Noi, cei de acasa, indiferent de locul unde muncim, traim, etc, stiam si stim ce fel de jocuri prefera acesti oameni, insa doar colectiv (asta ca sa amintesc de evenimentul nefericit), putem fi o voce care sa se impuna. Asadar, oamenii te sustin in ceea ce faci. "Adevarul te va face ***"!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

koll  •  21 septembrie 2016, 9:04

Este normala alegerea unui laborator din Praga.In unul din interviurile dumnevoastra,cu reprezentantul Anios, parca, pomeneati de laboratorul cheh, nu in termeni admirativi!

cetatean  •  21 septembrie 2016, 9:05

Tolo, pe de o parte SRI e bun si te informeaza si noi trebuie sa credem ca ei vor binele poporului, ca stiu compozitia deinfectantilor sau ca dosarele facute de DNA nu sunt bune, iar pe de alta SRI e rau ca le da blocul si pune director la Cantacuzino. Pai directorul la Cantancuzino le-o fi spus cum e cu dezinfectantii, deci isi face si el datoria patriotica. E contradictoriu si ar fi bine sa te hotarasti! Aia de la Romania Curata au facut proces RI, nu ate-am prea vazut sa te agiti cu ei.

adrian_hora  •  21 septembrie 2016, 9:10

se stia ca se va musamaliza acest caz. macar de acum inainte sa fie substantele dezifectante in concentratiile care trebuie. principalul motiv este ca daca se constata ca de 10 ani (cel putin) in spitalele romanesti s-a murit din cauza managementului deficitar, din cauza ca cei care cumparau produsele stiau ca nu sunt conforme atunci zeci de mii de oameni vor cere despagubiri - asta inseamna miliarde de euro - aici este miza. de aceea nu se va constata oficial ca dezinfectantii au fost cauza acestor morti.

florin  •  21 septembrie 2016, 9:47

Dosarul Hexi Pharma nu era la DNA? Sau nu era clar pentru ei ca e un dosar de coruptie? DNA a preluat dosare mult mai "mici" decat asta... Pesedistii au prins curaj cand au vazut sondajele. Orice votant psd uraste DNA si, in general, orice procuror care ancheteaza un pesedist. Poate e si vina DNA-ului. Apropo! Cum vedeti incadrarea in dosarul lui Oprea la ucidere din culpa?

ANDREI F  •  21 septembrie 2016, 9:47

Tolontane...cum poți să spui că autoritățile musamalizeaza cazurile mari și apoi tu să te ocupi de Dragnea,Ponta...? Ăștia sunt autoritățile?...Te numești jurnalist?***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

J&H  •  21 septembrie 2016, 9:54

Cum va spuneam acum cateva zile, nu e loc de optimism in ceea ce priveste justitia din Romania atat timp cat forte oculte din servicii intervin in actul de dreptate. Cu cine mai exact va luptati? Cum gasiti NOMINAL vinovatii din SRI de aceasta musamalizare si de ilegalitatile care au stat la originea cazului HEXIP? O lupta cu holograme, aproape ca sunt vizibili dar nu pot fi atinsi niciodata. Vor fi acoperiti mereu de statutul de "secret de stat" ori "siguranta nationala" , statut sub care serviciile au facut multe grozavii si dupa 1989. Cred ca in economia romaneasca mai exista multe astfel de "stupuri" gen HEXIP ce apartin serviciilor secrete , mai ca-mi vine sa cred ca serviciile sunt niste entitati mai mult private.

Stroescu tit emilian  •  21 septembrie 2016, 9:55

Despre spagile din spitale nu se stie nimic? Acum daca te operezi la Spitalul Bagdasar Arsenie trebuie sa dai bani medicului care te opereaza, celui care il ajuta, anestezistului si lui ''dom'' profesor care le pune sala de operatie la dispozitie(o fi proprietatea lui).....Asta se intampla prin Corpul A.......Si asistentele primesc bani, curatenia lasa de dorit si din prima zi primesti lista cu ce medicamente trebuie sa cumperi de la farmacie ca ei nu le au( cam de 100 de lei).....

Suporter  •  21 septembrie 2016, 9:59

Esti tare domnule Tolontan, dupa cum am mai spus de multe ori, un bun national. Tare mi-as dori o campanie in presa legata de mirosul de biogaz resimtit in capitala din plin in ultimii 3-4 ani. Gropile de gunoi din apropierea capitalei (Rudeni-Iridex, Glina, etc) nu respecta nicio norma europeana, capacitatea este depasita total. Particulele de gunoi in suspensie plutesc peste bucuresteni si ilfoveni si usor, usor, aceasta bomba ecologica va face o gramada de victime. Mai rau este ca nimeni nu va sti de unde vin acesti bolnavi. Exista o multime de reclamatii facute la garda de mediu. Zilnic se fac astfel de reclamatii la guvern, presedentie, primarii. Garda de mediu se face ca se duce in inspectie din cand in cand si mai da cate o amenda, care, nici aia nu este platita. Domnule Tolontan suntem omorati din mai multe parti: aerul cu biogaz, apa si pamantul cu plastic, bugetul cu politicieni, dar sufletul nu ni-l va polua nimeni atat cat mai exista ziaristi precum dumneata. Sa ne traiesti ...

Catalin  •  21 septembrie 2016, 10:26

Ce ne oprește ca pe data de 30 Octombrie sa ieșim cu toții la un protest si sa cerem celor care au permis si girat nenorocirile sa nu mai poată candida la alegerile parlamentare? Este clar pentru mine ca numai forța străzii poate sa țină piept PSD-ului si PNL-ului. Indivizii care s-au perindat pe la putere ultimii 25 ani trebuie sa fie scoși cu forța din scena politica. Normal ca nu vor sa plece. Nicio căpușa nu părăsește victima decât după ce se ghiftuieste. La noi sunt prea mulți de ghiftuit. Nu mai suportam! Sa iasă pensionarii sa-i aperture! Sau le este frica de tineri? Si la Revolutie tot pensionarii stăteau in case. Apoi la vot au dat țara pe mâna foștilor comuniști. Atât i-a dus mintea. Acum votează cu urmașii acelorași hoți. Majoritatea pensionarilor sunt *** asta este concluzia la care poți ajunge. Nu-s decât vreo 6 milioane, din păcate. Cum sa schimbam ceva prin vot? Suntem prea putini noi astialalti care muncim. Suntem mințiți, ignorați si mânați precum ***. Asta meritam, ca nu știm sa protestam. Cine zice ca nu are cu cine vota e un ignorant. Exista oameni noi precum Cioloș, Nicușor Dan, Vlad Voiculescu, Clotilde Armand si sunt sigur ca in jurul lor vor mai apărea oameni integrii si profesioniști. Nu sunt "toți" la fel, așa cum nici noi nu suntem toți la fel. Trebuie sa luptam ca sa ne luam țara înapoi. Acum la alegeri populația cu creier in cap nealterat trebuie sa se mobilizeze. Doar cu proteste consistente vom putea sa-i facem pe ignoranții tineri sau bătrâni sa iasă la vot si sa-i alungam pe ticăloși.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

CRISTI  •  21 septembrie 2016, 10:47

MUSAMALIZAREA CAZULUI ERA EVIDENTA DE MULT. MOTIVUL SUNT IMPLICATI FOARTE MULTI DOCTORI SI NU AU CURAJUL SA-I ACUZE. GANDITI 300 de spitale implicate in licitatii trucate, cel putin 2-3 persoane implicate in achizitii(manageri de spital, sefi sectii care sunt DOCTORI) dar pe mai multi ani ESTE VORBA DE PESTE 1000 de DOCTORI. CONCLUZIA ESTE CA LE ESTE FRICA SA ANCHETEZE PESTE 1 000 DE DOCTORI. DE CE NU VEDETI ASTA ???????

Grig Silviu  •  21 septembrie 2016, 11:00

Gresesti,domnule Tolontan..."sezon"inseamna o perioada determinata,cu limite...in Romania,musamalizarile,imunitatile sunt permanente...si nu se vad tot timpul,de aici si"greseala"domniei-tale...

vasilica  •  21 septembrie 2016, 11:24

Stimate domn nu voi intra in polemica cu dv pe probleme politice!Aveti sustinatori,aveti relatii et c Eu vreau sa va readuc in atentie un fapt,este in adevar mai putin banos dar santeti red sef la GSP,principale preocupare ar trebui sa fie lumea sportului in general si cel ROMANESC in special ! Si cu astra fiind zise as dori tare mult daca ati apela la colaboratorii dv pt a studia CAZUL sportului ploiestean actual pt ca pana acum cateva luni l-ati tocat,dv si ceilalti subalterni! Va asigur ca o sa aveti o audienta mai mare dar numai atat

Cătălin Tolontan  •  21 septembrie 2016, 11:40

@Florin: in cazul Hexi Pharma, Parchetul General ancheteaza falsificarea substantelor si efectul asupra vietii umane, iar DNA suspiciunile de coruptie din spitale. Rodica Jercan, procurorul schimbat, este de la Parchetul General.

MelosNegros  •  21 septembrie 2016, 11:41

Cu părere de rău, domnul Tolontan a cam început să intre în jocurile politice dâmbovițene. Problema problemelor este ancheta de la Colectiv care numai anchetă nu se poate numi: e vorba de cea mai mare mușamalizare pe față. Ca atare până nu se va rezolva aia, nu se va rezolva nimic, adică rămâne cum ne-am înțeles: minciună și bătaie de joc pe toate planurile, începând cu „justiția” și terminând cu „presa”.

Cătălin Tolontan  •  21 septembrie 2016, 11:41

@catalin: pensionarii sint profesorii, medicii si constructorii oraselor noastre. Nu e vina lor ca au muncit intr-un sistem care i-a parasit.

Victor  •  21 septembrie 2016, 11:50

Au trecut 26 de ani de CAPCANA numita Revolutie.Am scapat de Dictatura ca sa ne videm tara si mai grav s-o distrugem sistematic.Si pentru ca unora li se parea ca-I prea putin ce s-au gandit ? Hai sa-i furam pe fraierii de romani ca to inghit la nesfarsit....mamaliga sfaraie o data la 50 de ani dupa care sta rece alti 50.O industrie care a fost construita in 25 de ani cu sacrificiile poporului roman topita in 15 ani.O agricultura distrusa rapid si dintr-o tara exportatoare de produse agricole am ajuns sa importam mancare ?! Ce bataie de joc mai mare traim ?Turismul este o gluma ! Rad turcii,grecii si bulgarii de noi ! Se taie lemnul padurilor romanesti de catre austrieci de parca Romania a ajuns colonie austriaca ? Sau poate a ajuns si nu stim noi ! Politicienii ? care ? cine ? mimeaza ca vor binele poporului ! Nu exista un singur politician care sa doreasca binele poporului ! S-au perindat in 26 de ani 4 presedinti si o gramada de premieri si ....trim tot mai prost ! Serviciile ....ah ! facem ce facem si tot la dictatura ne intoarcem ..ce pacat ...a existat o data o tara frumoasa numita Romania ....PACAT ! Numai hotii pot trai bine in Romania !

Mircea  •  21 septembrie 2016, 11:53

Antescriitorilor mei care il scot pe Oprea basma curata tin sa le amintesc ca Oprea a fost cel care a dat ordinul prin care s-a creat acea misiune desi nu avea dreptul sa o faca. Ne ia febra argumentatiei si uitam despre ce vorbim. Un ministru NU ARE DREPTUL SA CEARA O COLOANA OFICIALA CARE SA IL DUCA ACASA. Oprea nu doar a cerut o coloana oficiala ci si-a si aprobat-o si de aceea este cercetat pentru abuz in serviciu si ucidere din culpa. Ordinul abuziv pe care l-a dat a dus la moartea unui om care da, a murit in acea misiune ilegal ordonata de anchetatul Oprea. Ati priceput, capsomanilor?

MelosNegros  •  21 septembrie 2016, 12:00

Adică vreau să zic că atunci când vrei să le faci pe toate deodată, e clar că nu vrei să faci nimic: „E ușor să faci mult” (Maxim Gorki). Atâta timp cât presa noastră înghite supusă bătaia de joc pe față a justiției române (redusă de ani buni la DNA) în cazul Colectiv, eu unul nici nu am a mai citi vreun rând scris al acestei prese care a cam devenit un apendice al DNA și SRI. Ca atare și acest ultim articol al dlui Tolontan e doar o...diversiune de doi bani.

dan  •  21 septembrie 2016, 12:03

Musamalizarea Hexi e evidenta si anticipata pentru ca multi ar avea de platit chiar cu libertatea daca s-ar recunoaste ineficacitatea dezinfectantilor. Ce e de facut? Sa mergeti pe calea adevarului...

alexbibirica  •  21 septembrie 2016, 12:29

Hotilor, dreptul nostru la viață nu poate fi anulat de imunitatea voastră! Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate, așa zice Constituția. Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate, așa zice Constituția. Dar cum drepturile fundamentale ale omului în România sunt la cheremul unor ***, atunci și dreptul la viață este garantat doar atunci când *** din Parlament nu protejeză *** împotriva începerii urmării penale.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Analena  •  21 septembrie 2016, 12:38

Musamalizarea, este un procedeu foarte simplu, de a scápa de ráspundere! Multe fapte din ultimul timp si zile, atestá cít de periculos si fárá scrupule este PSD, la fel si celelalte partide care detin puterea actualá. Un semnal de alarmá care nu trebuie tratat cu indiferentá si nepásare!

bg  •  21 septembrie 2016, 12:42

SA FI GENERATIE DE SACRIFICIU... Bunicii mei (1895-1954), parintii mei (1921-1985), eu (1954-...) si copiii mei (1981-...) au fost si suntem generatii de sacrificiu. Oare pe nepotul meu de 6 ani ce soarta il asteapta in tara asta? Dupa cum merg treburile se pare ca generatiile de sacrificiu in Romania se intind pe sute, mii de ani...De ce? Pentru ca asa vor unii conducatori, cei aflati la putere, alesi de popor. Cum sa ne educam copiii ca sa se fereasca si sa impiedice acest tavalug distrugator care vine peste noi. De ce trebuie sa fi generatie de sacrificiu intr-o tara pasnica, bogata, dar cu oameni saraci, disperati, stresati, resemnati...Este prea mult, viata a devenit insuportabila, iar minciuna sta la masa cu Voda...A trai in Romania, inseamna sa joci la RULETA RUSEASCA. Daca nimeresti glontul pe teava esti terminat (un club, o groapa, un dezinfectant, o transfuzie, etc). Nu este adevarat ca romanii pleaca in afara pentru bani (pentru ca in tara asta sunt unii care stiu sa faca mai multi bani decat in afara fara sa miste un deget), ei emigreaza ca sa nu mai fie GENERATIE DE SACRIFICIU. Vor sa traiasca in PREZENT. Cine ne garanteaza ca exista viata de apoi, rai unde vom fi fericiti? De ce sa nu fim fericiti pe acest Pamant? Sau poate unii sunt fericiti cand ii vad pe altii nefericiti. Cu asta se hranesc sufleteste. URAT, JOSNIC, CINIC, IMORAL, nu mai gasesc epitete...

pick  •  21 septembrie 2016, 12:42

Interesanta poveste si-mi plac si comentarile. Incepe lumea sa si gandeasca cu propriul cap? In orice caz e sigur ca nu tot SRI-ul e PSD si nu folositi povestea politic. Din experienta mea va spun ca nici in perioada ceausista nu am cunoscut comunisti ci doar oportunisti si profitori!

antonia  •  21 septembrie 2016, 12:46

Cum sa nu se musamalizeze totul daca managerii de spitale si "echipele" lor de conducere sunt numiti si protejati de indivizi cu putere politica in increngatura cu personaje importante din structuri?! Orice control care descopera nereguli este automat anihilat deoarece se fura pe rupte in continuare, autoritatile sunt complice la tot jaful din spitale, cei schimbati din functii sunt protejati, iar cei numiti au drept "misiune" de a mentine lucrurile in aceeasi forma. Ministerul Sanatatii este ca si inexistent, i se simte prezenta si implicarea doar atunci cand e vorba de afaceri dubioase, prin reprezentantii sai legati puternic la mafia din sistemul sanitar. Autoritatile locale, total incompetente in administrarea spitalelor au lasat totul de izbeliste la mana unor infractori dovediti si cunoscuti de cine trebuie, dar bine protejati. In aceste conditii, lupta cu un astfel de sistem este pierduta. E suficient sa ne gandim ca suntem condusi de Tariceanu, Blaga, Dragnea, etc., "marele" general Oprea implorand mila gastii de infractori care zice-se sunt parlamentarii tarii, tinerii ucisi in COLECTIV, miile de oameni nevinovati care mor in spitale din cauza incompetentei si a indiferentei, dar mai ales a coruptiei si PROSTIEI.

Gheorghe  •  21 septembrie 2016, 12:55

Asta e doar preludiu. "Baza" concertului în dec, iar după ce vor lua din nou puterea.

Crimson Veritas  •  21 septembrie 2016, 13:13

Democratia este ... complicata! Exista luxul drepturilor omului si cetateanului, exista imunitati specifce unor functii de risc, exista experize si contra-expertize, exista proceduri parlamentare, juridice ... exista avocati, etc. Si mai presus de acestea ... exista votul cetatenilor, necenzurabil si nemoderabil ... in antiteza cu niste opinii exprimate pe internet! In comunism ... nu existau atat de mult complicatii, variabile ... nici musamalizari, nici imunitati ... zicea monomul ... sau securitatea ca esti vinovat ... si erai vinovat si punct. Acela era sezonul Abuzului Vesnic si Neprihanit. Nu este suficient re-materializarea monomului in binomul de astazi ... pentru a duplica parametrii stalinisti, folositi de toate regimurile comuniste europene! Chiar daca ati pus caramizi importante la acest edificiu neo-stalinist ... care contine ... parchet, serviciu secret, partid politic, marioneta prezidentiala, platforme de propaganda cu finantare obscura, plus o instanta de judecata suprema care are ca obiect de activitate apararea interesului 'statului' ... el nu va putea fi la fel de eficient ca masinaria securista pre-decembrista ... vor scapa multe tinte, vor aparea altele in urma votului popular haotic. Nu ati vazut ca in democratie ... pana si detinuti, condamnatii, au drepturi ... dreptul de a scrie carti, dreptul de folosi internetul ... si in cele din urma sunt si eliberati. Trebuie sa desfiintati cu totul Parlamentul ca si instrument de reprezentare si decizie populara ... ca sa obtineti ceva similar cu fosta Securitate! Simplul control ... nu este suficient si foarte eficient ... pentru ca oricat ai pune cateva sute de reprezentanti alesi ... cu 'botu' pe ***' ... tot vor exista cateva guri rele care sa strice toata masinaria! Si alta chestie ... tot ce incercati voi sa claditi cu migala, cu Colective si tehnocrati-basistoizi, cu Gigine, plagiate, diaspore ... se prabuseste in cateva secunde ... cu o singura constructie politica ... care vine cu un mesaj clar, radical, si se angajeaza sa taie binomul vostru cu drujba de taiat lemne ... atunci veti vedea mobilizare electorala adevarata in Romania ... si cum sistemul vostru creat de Basescu in cca 10 ani se va prabusi in cateva luni ... iar actuali procurori si generali de astazi ... vor popula penitenciarele romanesti ... pana la sfarsitul vietii lor! Orice alta promisiune electorala in afara de asta ... nu prezinta nici un fel de interes ... pentru cei care inteleg cu adevarat ... cine a confiscat Romania!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează