Cum răspunde președintele-director general al radioului public plătitorilor de taxe: legea îmi permite și oricum n-am zburat doar la business! Documente: din 30 de călătorii, 29 au fost la business

"Este adevărat că zburați la business class?" "Da, conform legii, dar nu exclusiv". ”Nu exclusiv” înseamnă la Ovidiu Miculescu că a zburat o dată la economic

marți, 4 octombrie 2016, 11:13

De Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

UPDATE: În chestiunea jurnaliștilor cercetați disciplinar pentru că au protestat împotriva cenzurii la Radio România Actualități, paginademedia.ro publică motivația departamentului juridic al RRA. O puteți găsi AICI.

Printr-un comunicat trimis ziarului ieri seară, Radio România recunoaște acuratețea listei deplasărilor directorului Ovidiu Miculescu, publicată de Gazeta Sporturilor.

Răspunsurile lui Ovidiu Miculescu:

– Este adevărat că ați avut 32 de deplasări externe în ultimii 2 ani?
– Da.

– Este adevărat că zburați la business class în timpul deplasărilor externe?
– Da, conform legii, dar nu exclusiv.

-Cum sunt hotărâte deplasările? În baza unui buget? Se întocmește un raport după?
-Deplasările se efectuează în baza mandatului acordat de Consiliu de Administrație, cu informare prealabilă și raport post-eveniment. Cheltuielile se înscriu în bugetul de deplasări aprobat la începutul anului în condițiile legii.

– Vă amintiți deplasarea de la Basel, 20-22 aprilie 2016? E adevărat că ați fost cazat la hotelul Ramada?
– Da, este hotelul în care a avut loc conferința și unde organizatorii au negociat prețuri speciale pentru cazarea participanților.

Ovidiu Miculescu a făcut 32 de deplasări în străinătate în doi ani. Perioada despre care vorbim este iulie 2014 – iunie 2016.

Radio România a plătit pentru Ovidiu Miculescu echivalentul a 110.000 de euro, mai mult decît a cheltuit radioul public cu toate deplasările celor 16 oameni care l-au însoțit pe directorul general, aici intrînd și o deplasare în care a mers Orchestra Radio, cu alți zeci de oameni!

Nu doar biletul este mai scump decît al colegilor săi, ci și diurna sa este mai mare.

334 de mii de lei sînt costurile deplasărilor totale ale celor 16 oameni care l-au însoțit pe Miculescu, plus Orchestra Radio

462 de mii de lei este doar cheltuiala lui Ovidiu Miculescu în aceste deplasări din ultimii doi ani de zile

Două deplasări au fost la Chișinău, unde costurile de transport nu sînt evidențiate.

Din cele 30 de călătorii în care apare prețul biletelor de avion, o singură dată directorul Radio România zboară la un preț de economic! Pe 14 ianuarie 2014, el merge în Germania cu un bilet de 1083 de lei, egal la preț cu al celorlalți angajați din RRA care au călătorit în aceeași cursă.

În toate celelalte 29 de ocazii, biletul de avion al lui Miculescu are preț de business.

Pe scurt: atunci cînd este întrebat cum justifică aceste cheltuieli, Ovidiu Miculescu răspunde plătitorilor de taxă radio-TV că legea îi permite să zboare la business și că, oricum, n-a zburat doar la business.

Are dreptate.

De 29 de ori din 30 a zburat la business.

TAB1_1
TAB2_2
TAB3_3

 

 

 

 

Save

Comentarii (80)Adaugă comentariu

bramburel  •  4 octombrie 2016, 11:22

Domnule,acuma sa fim cinstiti,nu el e principalul vinovat ci cei care au scrie legea.Legea a fost gandita sa ofere sinecura si el nu face decat sa profite de ce a primit.Ca e o mare dovada de parvenitism e una dar omul nu a facut nimic ilegal.Oricum investigatia e foarte buna si binevenita,poate se schimba lucrurile si pe la noi.Radioul romanesc de stat e foarte prost ca format,nivel de competenta al angajatilor si in ultima instanta competitivitate desi nu sunt convins ca asta e rolul lui sa se bata cu radiourile de doi lei pentru o audienta vulgara.In concluzie,clar ca nu un asemenea om e bun sa conduca radioul romanesc de stat.

belo  •  4 octombrie 2016, 11:33

Eu l-as demite imediat. Sunt pensionari cu 400 lei pensie si platesc abonament radio - tv pentru nesimtiti ca el.... Sa-l vad la Rahova sau la Poarta Alba...tot la bussines, binenteles !

geo  •  4 octombrie 2016, 11:36

Eu nu ascult radio si platesc taxa. Nu vreau sa mai contribui la turismul si confortul exagerat al acestui individ gras si nesimtit !... PS Tolo, vezi ca s-a listat gresit perioada invocata...iulie 2014-iunie "2014"...in loc de 2016.

geo  •  4 octombrie 2016, 11:37

probabil a mers la economic a 30-a cursa, pt ca era ocupat la business. :)

un roman  •  4 octombrie 2016, 11:52

Aceasta *** nesimtita si nesatula a dat concurs sau a fost numit ???????Daca a fost numnit vreau sa stiu de catre cine si pt ce , sa-si bata joc de banii contribuabililor ?????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luca  •  4 octombrie 2016, 11:53

Legea ii permite ! Dar a uitat sa spuna ca legea e facuta tot de ei ! Ar fi interesant daca a fost insotit de sotie (*** *** :-) ) in aceste deplasari . Sper sa aflati .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Danut Munteanu  •  4 octombrie 2016, 11:56

Eu spun ca este absolut neimportant dacă a călătorit la Business sau la Economy. Dacă deplasarea a avut un buget care s-a încadrat in bugetul aprobat de forul tutelar ( Parlament, sau oricare ar fi ), atunci nu văd decât o maxima ipocrizie in a-i cere sa " facă economii ". Corect ar fi ca sa i se ceara sa mărească veniturile și implicit profitul companiei pe care o conduce. Cred ca populismul dăunează grav sănătății poporului. Alta discuție tine de taxa radio-tv , de cuantum și modul de aplicare. Dar, iarăși : este legiferată de Parlament, iar acesta e legitimat de votul popular. Locuiesc in România MAXIM 3 săptămâni pe an, in cele 3-4 drumuri pe care le fac anual acolo. Nu am nici radio, nici tv , ci doar internet ( pt sistemul de supraveghere video ) . Cu toate acestea mi s-a adus la cunoștiință ca pana și radioul din mașina este considerat receptor radio și deci încalc legea, declarând ca nu am recepție radio-tv. Repet : deși nu i-am votat și nici nu ii voi mai vota vreodată, mi se pare normal sa ma supun legilor emise de ei. Dacă as fi in locul oricărui personaj căruia legea ii da dreptul sa călătorească la Business Class, as fi in stare sa îmi aman călătoria , decât sa călătoresc la Economy. Gestul premierului in funcție mi s-a părut absolut grotesc și ridicol, mai ales la final când ceilalți călători au fost țintuiți in scaune pana când alaiul sau a binevoit sa iasă din incinta. Mi s-a părut tot la fel precum in fata unui Boier calare pe cal, țăranii ar fi trebuit sa se dea la o parte de pe același drum și sa îngenuncheze in praful stârnit de copitele calului boierului, pana când Boierul i-ar fi lăsat in spate... Știu : nu voi deține niciodată vreo funcție publica. Ce nu știți voi este ca nici nu mi-am dorit vreodată și nici nu puteți înțelege cât de fericit ma pot simți astfel... Faptul ca m-ar chestiona ziaristii cu tendentiozitate referitor la drepturile pe care mi le conferă funcția mea, m-ar face sa demisionez imediat.

dana iancu  •  4 octombrie 2016, 12:02

Buna ziua, am avut (ne)placerea sa vorbesc cu dl Miculescu anul trecut si cu angajatii Radio de-a lungul anilor, in negocierile de drepturi pt meciurile Stelei in cupele europene. Anul trecut am avut 2 meciuri cu drepturi exclusive pe TV, internet si radio. Dupa zeci de telefoane in care imi contestau drepturile si spuneau ca ei le transmit oricum ca le au de la EBU gratis (FALS!)... mi-au oferit in ultimult moment 1,000Eur, eu cerind 2,500Eur suma in care intrau si alte drepturi din trecut pe care Adriana Dolea si Ilie Dobre mi le-au piratat. Dl Miculescu mi-a spus sa nu mai indraznesc sa-i folosesc adresa de email vreodata. Ilie Dobre si Dolea au spus ca ei au pret fix 1000Eur stabilit de Curtea de Conturi, ei fiind institutie de stat!... Imaginati-va cum e un dialog in contradictoriu cu Ilie Dobre:) Cu jurista lor, Adriana Dolea, e si mai rau, ea aplicind o tactica diferita. Nu ma bucur acum de "necazul" ce-a picat pe capul lor cu ancheta GSP... Inca mai pling dupa timpul si banii pierduti anul trecut, mai ales cind vad ca un bilet de avion al lui Miculescu la Viena (zbor de 80 minute!) a fost mai scump ca un meci al Stelei in calificari UCL!

Danut Munteanu  •  4 octombrie 2016, 12:03

Comparația cu directorul de la BBC este hilara. Ați comparat ȘI VENITURILE ANUALE ale celor 2 ? Nu e nimeni lipsit de discernământ încât sa compare Radio România cu BBC, dpdv al calității, evident ! Deci, pana la urma interpelarea corecta la adresa CONDUCERII RADIO ROMÂNIA, ar fi : v-ați îndeplinit parametrii asumați in contractul de management ? DE CE NU ???? Aici e loc de investigat și comentat și pus la zid . Pentru ca asta e menirea unui MANAGER : sa atingă performanța pt care a fost investit ! Ce vreți acum, sa poarte costumul pe care l-a purtat ultima oară in Parlament, acum 40 de ani ? Repet : populismul dăunează grav poporului.

Cerasela Radulescu  •  4 octombrie 2016, 12:09

"Scenarita lui Moise, pompierul" A LOVIT TOATE GRUPURILE DE PRESIUNE DIN INTERIORUL SRR SI DIN AFARA LUI. @Popescu e un anonim las care comenteaza pe acest blog si spune ca SRR imi plateste chiria. Curios e ca sunt prosti cei ce-au mintit. Stiu cui i-am comunicat suma, pe care o platesc din munca, singura! Acum ca tot s-au deconspirat cei de la Cluj care comunica cu Moise-pompierul, sindicalistul fara sindicat, sa vedem daca ma vor mai privi in ochi!!!! Maine dis-de dimineata! Si daca tot e obsedat Moise sa nu-si ia un job si sta cu legea 544 la poarta SRR din Berthelot, sa adreseze si intrebarea asta. Si veti vedea ca e o minciuna. Numai ca, asa am aflat cine minte la Radio Cluj. Legat de acest articol, care nu dovedeste nimic, din nou. Unde e investigatia???? Hai sa va dau eu o stire. BBC are o politica anume. Deplasarile lor in strainatate sunt conform politicii Commonwealth-ului si sunt subventionate de Foreign Office. Cum ar fi ca la SRR sa fie de MAE? Tolontan, tot ai face din asta un subiect de investigatie. Nu e bine nici ca sunt transparente si facute cu acordul CA. Nu e bine ca SRR e in clubul celor mai "grei" din media publice?Unde sa fie? La categoria "furnica"? Nu, baieti. Va deranjeaza. E bine insa sa fie unita SRR cu TVR ca sa salvati o institutie in faliment cum e televiziunea publica. La Bruxelles, nimeni n-ar fi indraznit sa faca asa ceva. Numai in Romania este posibil orice. Va amintesc ca sunt in conducerea Asociatiei Jurnalistilor Europeni-Belgia si ma simt onorata ca a avut in SRR un partener. Sau va deranjeaza ca impreuna cu EBU au organizat amandoua o dezbatere inainte de alegerile eurparlamentare, despre rolul media publice in UE? Ca pdg Miculescu a venit si-a vorbit (atentie, in engleza impecabila), alaturi de directorul RAI sau cel al VRT si ZDF? Stiti care a fost ideea cu care-au plecvat europarlamentarii germani de la dezbatere, in afara de faptul ca poporul roman nu e eurosceptic? Ca SRR isi indeplineste misiunea de a informa cetatenii corect despre politicile europene, ca se adreseaza tinerilor si varstnicilor deopotriva. Va deranjeaza ca RADIO Romania este cunoscuta acum la Bruxelles? Ca microfonul RRA a fost peste tot la evenimente acolo? Ca multi colegi jurnalisti din alte tari, acreditati la Bruxelles erau incantati sa discute cu Radio Romania? Ce vreti voi, de fapt? Sa disparem? Sa murim? Ce vrei tu, Catalin Tolontan? Sa ne dezintegram ca institutie? Uite, ti-am lansat o invitatie la o dezbatere publica. Inca mai ai timp s-o onorezi. Daca nu "touche""! :) https://ceraselaradulescu.wordpress.com/2016/09/30/domnule-tolontan-hai-sa-discutam-deschis-poti/

mickey13  •  4 octombrie 2016, 12:13

Sa-nteleg ca diferenta dintre total si transport este data de altceva? Posibil diurna? 99,99% DA! Deci nea Miculescu a incasat diurna de 148.000 lei in 2 ani, mai precis in 30 de deplasari, mai precis circa 4.626 lei / deplasare. Nu-i rau... nu-i rau deloc! Deci, salariul e salariu, iar diurna e diurna. Ce dracu!!! Sa fim intelesi! Omu' primeste salariu X lei (probabil o suma destul de generoasa), la care se mai adauga si o amarata de diurna de Y lei. Conform cifrelor de mai sus, dl CHIX a primit, in medie, 6.727 lei/luna diurna (22 de luni, 148.014 lei). Asa cum am precizat deja: nu-i rau, nu-i rau deloc!!! Din cate stiu eu, diurna, indiferent de pozitia in cadrul unei institutii, ar trebui sa fie aceeasi pt toti participantii. Or, luand exemplu deplasarea in Japonia, nea *** a incasat 14.700, iar acolitii lui, 7.700, respectiv 8.700... Nu-i rau, nu-i rau deloc... 14700 lei pt 6 zile de sedere, adica 500 euro / zi, trai neneaca!!! mda... "am folosit business-class, dar nu exclusiv". Eu am 2 joburi sa ajung la suma asta, iar nenea de la Radio o primeste pt o zi in Japonia... Nu-i rau, nu-i rau deloc!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Roby  •  4 octombrie 2016, 12:14

Omul a fost sincer, a zis clar ca nu zboara 100% la business class, doar 99.9 din cazuri. Ce vreti mai mult? :) Are un simt fin al umorului. Trebuie apreciat.

Vlad  •  4 octombrie 2016, 12:15

Nu e deloc hilara comparatia cu directorul de la BBC. Ca putere de cumparare, dna de la BBC nu cred ca sta mult mai grozav decat Miculescu. Dar judecand orb asa doar salariile, ce vrei sa spui? Ca Miculescu trebuie sa ajunga la veniturile directorului BBC din salariu + deplasari?

ion ghinion  •  4 octombrie 2016, 12:19

in primul rand, felicitari si pentru acest articol, dl Tolontan in al doilea rand, vedeti, latura intunecata a sistemului se manifesta prin aceea ca desi sunt semnalate incalcari flagrante, strigatoare la cer, totusi nimeni nu ia nicio masura prin care sa faca aplicarea unor reguli care ar trebui sa ne faca lumina, in concret, in legatura cu ce s-a gresit si ce s-a facut bine. asadar, de ce nu se sesizeaza organismul guvernamental de control care are in zona de competenta radioul public? de ce nu intreaba nimeni care este ratiunea pentru care Radio Romania zbarnaie in calatorii in jurul globului indiferent de anotimp? cu alte cuvinte - carui interes public serveste toata seria asta de calatorii - sa facem limba romana de circulatie universala iar radio romania instrumentul sau de propaganda? radio romania nu avea datorii pana la stele? daca dl director tot ii scoate in fata pe membrii CA, poate e cazul, ca daca au gresit, sa raspunda atunci membrii CA? pentru ca dupa ce se vor recupera niste banuti, lucrurile vor arata altfel, si la radio romania, si la alte companii de stat

Andrei  •  4 octombrie 2016, 12:47

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tata  •  4 octombrie 2016, 13:00

Mai ...danut muntean ar fi interesant de aflat numele tău. ..adevărat și SRR și ce primești pentru...Acest ...pupincurism! ȘI MAI E CEVA, Domnule Tolontan :dacă aflați și veți publica ce sume de...COLABORARE se acorda la București și în studiourile regionale unor indivizi care nici măcar nu trec prin aceste instituții decât sa își ridice banii (unii sume de...3-4 mii de lui!)va veți de cap!

Mihai Ion  •  4 octombrie 2016, 13:03

E pe făraș. Cum sa conducă postul public un astfel de om. *** cu arogante de neimaginat. După ce pleca acest miculescu, cu "m", vreau sa vad stare de spirit *** pardon a directorașilor' din regionale, cei care il adulează pe zeul lor, l-ar spala si pe picioare. *** miculescu, sa ai o viață fericita, bă

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

John  •  4 octombrie 2016, 13:10

@bramburel - sigur, el nu a incalcat nicio lege. aici, insa, e vorba de bun simt...

Emil  •  4 octombrie 2016, 13:11

1. Toate deplasarile si cheltuielile sint legale inclusiv cele ptr business 2. BBC a disponibilizat mii de angajati in ultimii ani, la SRR nu.

Naica  •  4 octombrie 2016, 13:14

Parvenitism, lipsa de bun- simt, nerusinare, ***, bataie de joc de banii contribuabililor, nasul mult mai sus decat lungimea prajinii, duhoarea prezentata ca un parfum exotic etc etc ! Mare e gradina Domnului si a mai uitat si poarta deschisa...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radio Romania  •  4 octombrie 2016, 13:38

@ Cerasela Radulescu Aveti grija sa nu va faca si mai mult rau aceasta obsesie numita Moise. Aici sunteti pe un drum gresit, sau vreti voit sa mutati atentia dar sa stiti ca pentru noi angajatii din SRR si pentru platitorul de taxa atentionat cu privire la plimbarile imorale ale lui Miculescu nu este relevanta aici disputa Moise - Miculescu, sunteti gresit informata sau serviciul Comunicare are din nou o strategie varza refuzand chiar si acum sa vada adevaratele probleme ale organizatiei. Sa ne intelegem, Moise a gresit fata de salariati deoarece nu a mai stiut sa comunice cu oamenii dupa ce a ajuns in CA. A facut foarte multe lucruri bune dar la un moment dat s-a produs o ruptura, chestiune speculata rapid de gasca Miculescu&CO. Simplu, Miculescu trebuia sa-si puna oamenii lui de incredere in CA (vezi scrisoarea Nicoletei Balaci catre stapanul ei Ovidiu Miculescu) si a fost floare la ureche pentru OM sa-l dea afara pentru ca-i statea in drum. I-a fabricat o cercetare disciplinara si l-a zburat cu mesajul "asa a vrut muschii mei". Moise merita atentia noastra doar din perspectiva modului abuziv prin care a fost dat afara si a precedentului creat. Este demonstrat acum ca acest abuz a stat la baza planului care a urmarit ingenuncherea celor care nu aveau de de gand sa se alinieze. ***. Stim tot. Relaxati-va, mai devreme sau mai tarziu totul va iesi la lumina. Clar? Daca vreti sa revenim la chestiuni relevante, la subiect si investigate pe aici: cum va place Oltea Serban Parau, actualmente condamnata penal la un an cu suspendare , plimbata pe bani publici, reprezentand interesele noastre si ale platitorilor de taxe. Care este perceptia publicului? Riscuri? *** Moralitate, legalitate, ceva? Ne poate comunica si noua cineva, angajatilor dar si celor care platesc taxe si impozite care a fost rostul acestor excursii si cum sunt ele cuantificate in produsul radio. Scop, mijloace, resurse, imagine, strategie, transparenta, viziune, ceva? Poate e doar o problema de comunicare dar tot o proba de management slab este. De ce a fost nevoie de un ziarist din exterior sa faca lumina acolo unde lucrurile ar fi trebuit sa fie foarte transparente legale si morale? Cine raspunde pentru aceasta situatie?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dstre  •  4 octombrie 2016, 13:55

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmo  •  4 octombrie 2016, 14:05

No... pai daca a cuvântat intr-o engleza impecabila, se schimbă radical treaba. Ar merita un jet privat Domnul. Si sa crească taxa radio!

Cerasela Radulescu  •  4 octombrie 2016, 14:54

@RadioRomania, hai sa ne spunem pe nume. Eu pot. Tu de ce nu? Ai curaj, hai! Nu ai. E clar! Uite, chestia cu Moise nu e un precedent, da?????Sa fie clar!!!! Au existat si altele si n-au fost decat simpli jurnalisti, nu militieni. Si-au ramas cu un copil mic de mana, ambii parinti, fara vreun venit! Intelegi? Cat de clar e pentru tine acum? Jurnalist inseamna altceva, nu ce vi se vireaza voua in fata ochilor, dintr-o parte sau alta a societatii. Asa ca tot ce-ai scris te-a desfiintat de la inceput. Am reputatia ca nu am nimic de ascuns. In plus, Moise e doar o pietricica in marele nisip murdar...Atat. N-am nicio obsesie legata de Moise, crede-ma :) Doar ca imi place adevarul si n-am nimic de pierdut, decat viata! Oare sa le ajunga? Ce crezi? Pana una alta Tolontan s-a dus la un post concurent EuropFM ***. Pai, e corect? SRR sta bine ca imagine, nu mai incercati, iar eu, repet, nu am vreun beneficiu. Eu doar muncesc. Cat oi mai avea voie in tara asta. Sa ai o zi frumoasa!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Munteanu  •  4 octombrie 2016, 14:57

Nu este acesta directorul societatii romane de radio ... plina de datorii?

Idei de afaceri  •  4 octombrie 2016, 15:01

Articolul este foarte bun .

george  •  4 octombrie 2016, 15:22

Nu stiu cine e domnul in cauza si nici nu stiu sciopul si rezultatul fiecarei deplasari, observ doar ca sunt in general destinatii cvasi-turistice. ***. In rest a calatori business class pe rute mi lungi de cat 5-6 ore este un standard in multe organizatii. Spun ca problema e scopul si rezultatul vizitei, nu neaparat tipul biletului. Biletul business include si facilitati de preschimbare, de anulare, de un minim spatiu de lucru in avion sau in salile de asteptare, transformarea fotoliului in pat pentru a merge la lucru la aterizare cu alte cuvinte un confort pe care multi oameni de afaceri il folosesc pentru a fi productivi o parte cat mai mare a calatoriei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

coco  •  4 octombrie 2016, 15:38

@munteanu ,SRR e pe plus nu are niciun leu datorie...asta pt. respectarea adevarului....cat priveste imoralitatea acestui miculescu, din ce am citit ,de acord !

Radio Romania  •  4 octombrie 2016, 15:56

@Munteanu Radio Romania nu are nicio datorie, din contra, cel putin scriptic. Este meritul institutiei in ansamblul ei si mai putin al celor care fac din asta meritul lor exclusiv. Radio Romania, fata de alte companii de stat, a avut si are multi oameni de calitate care in ciuda tuturor problemelor cu numitii politic, aroganti si cheltuitori, trag cu dintii ca treaba sa iasa bine.

Larisa  •  4 octombrie 2016, 15:59

Observ ca aceste comentarii nu mai au legatura cu subiectul articolului. Iar cele mai virulente sunt facute de persoane (jurnalisti????) care nu isi dau numele. Daca asa a ajuns presa din Romania, sa faca investigatii sub nume penibile si caraghioase, nu mai avem sperante. Am o intrebare pentru Dvs, domnule Tolontan: ati incercat sa va interesati si care a fost miza deplasarilor? Poate rezultatele justifica si destinatiile si efortul. Sau poate nu. Dar cam asa ar arata o investigatie adevarata si sunt convinsa ca stiti sa o faceti, ca sa nu ne lasati impresia ca intrati in lupte intestine sau va pozitionati politic. Pana una alta, de dragul cititorilor Dvs, nu va transformati articolele in bai de namol in care se scalda si unde se improasca diversi indivizi care nu isi dau numele.

Aritmeticul Moisil  •  4 octombrie 2016, 16:07

Interesante multiplele articole la adresa SRR dle Tolontan. Lipsesc insa din demersul dv jurnalistic cate informatii ce ar fi fost esentiale pentru un produs editorial corect, complet si deontologic. Cateva intrebari pe care nu le-ati pus si pare ca nu sunteti interesat de aceste raspunsuri: 1. In ce masura cheltuielile au fost decontate la final de institutiile, organizatiile internationale care au organizat evenimentele, sesiunle, dezbaterile la care a participat Miculescu. 2. Au fost aceste cheltuieli semnalate ca ilegale de ultimul control al Curtii de Conturi la SRR? 3. Care a fost obiectul acestor deplasari si ce institutii au solicitat deplasarile, cat au achitat din costurile de deplasare la final? 5. Respecta (dpdv legal) aceste sume plafoanele impuse de Guvernul Romaniei pentru deplasari externe? 6. Care ar fi suma finala dupa recuperarea banilor de la institutiile care au organizat evenimentele la care Miculescu a participat? Fara aceste informatii demersul dv jurnalistic este doar o vendeta.

Ileana Cosanzeana  •  4 octombrie 2016, 16:33

Cerasela Radulescu a fost retrasa la vatra pt ca facea numai prostii in calitate de correspondent RRA la Bruxeles. a fost inscaunata dir,adj la cluj (rasplata pt obedienta fata de conducerea SRR) D asta e atat de virulenta si acida cu cei care nu-I impartasesc opiniile. Cititi-i cu atentie postarile si o sa va cruciti: ameninta salariatii de la raio cluj ca deja stie care dintre ei au postat aici I ca maine vrea sa vada daca o pot privy in ochi!!!Pai cu asta se ocupa u dir.adj care ia peste 10.000 salariu???? Si mai zice ca n-are avantaje I face comentariile dezinteresat...

Stefan  •  4 octombrie 2016, 16:57

Ferma Animalelor.

Viorel Ciora  •  4 octombrie 2016, 17:02

Nu-i bai ! Prostimea plateste !

Mariusica  •  4 octombrie 2016, 18:06

Iar noi platim in continuare taxa radio-tv, convinsi de unii ca asa-i bine, ca asa-i corect sa procedam. Pai n-ar fi mai bine sa mergem cu totii maine si sa anulam plata acestei taxe?

Stie tot  •  4 octombrie 2016, 18:23

Singura conditie ca raul sa triumfe este ca oamenii buni sa nu faca nimic! Va multumim d-le Tolontan ca ne-ati promovat cu dovezi inatacabile durerile, umilinta, jena si neputinta. Ne acuza unii ca nu facem nimic. Dati cautare pe google "Ovidiu Miculescu scandal abuzuri" sa vedeti ce gasiti si de cand. De la inceput, din 2012. Veti gasi relatari si sesizari despre abuzuri, coruptie, dictatura. E drept si mari realizari, absolut toate promovate exclusiv de posturile Radio Romania. Nimic bun despre Miculescu, nimic despre trecutul lui. Este un om invidios pe profesionistii cu reputatie si autoritate profesionala, pe care incearca sa-i striveasca. Lacom si grandoman. Ne-am adresat presei de abia dupa ce am trimis denunturi cu documente la DNA, DIICOT, la Parchetul de pe langa ICCJ, CAB, Tribunalul Bucuresti si Judecatoria sect.1, la presedintii tarii Basescu si Iohannis, la prim ministrii Ponta si Ciolos, la Comisiile de cultura ale Parlamentului. Ce vroiati, sa ne dam foc pe partia de la Clabucet? Am incercat toate caile legale. Cum credeti ca a fost inculpata si condamnata definitiv la puscarie Oltea Serban Parau, fosta directoare, actuala consilier de management? La sesizarea noastra! Cum credeti ca sunt in prezent inculpati pentru fapte de coruptie fostul pdg al SRR Demeter Andras Istvan (INCA MEMBRU al CA al SRR si actual director de casa de productie la TVR, nicio problema!) si consilierul sau, Razvan Ioan Dinca, fostul director al Operei si Operetei? La sesizarea noastra! (cititi pe www.dantanasa.ro articole din 2010, 2011 si 2012). Ce vina avem noi ca se misca greu lucrurile in Justitia Romana, dupa 4-5 ani sau deloc? Facem ce si cum putem, exercitii de rabdare si de umilinta. Singurul interviu al d-lui prim ministru Ciolos, in direct, in studio la Radio Romania a fost acordat in decembrie 2015 realizatorului Gabriel Basarabescu, detinator al titlului de profesionist de exceptie. In prezent, drept rasplata pentru simpatiile politice, la indicatiile lui Miculescu, managerul RRA Dan Preda i-a luat emisiunea matinal de week-end. Iar pentru d-na C. Radulescu, masina de zgomot, o sa facem publice motivele pentru care il apara pe dictator: cheltuielile de intretinere a ei la Bruxelles, in valoare de vreo 80.000 euro, pe langa salariu, achitate de SRR sub semnatura lui Miculescu. Concluzia: NU SE VA INTMPLA NIMIC, NIMIC, NIMIC, d-le Tolontan, poate dupa alegeri

Danut Munteanu  •  4 octombrie 2016, 18:55

Pt " coco " și " Radio România " : am afirmat eu - DANUT MUNTEANU - ca RR are datorii ? Va rog frumos sa îmi indicati pasajul. Mulțumesc ! Pt personajul comic autodenumit " Tata " : spre deosebire de dvs care nu aveți curajul sa va asumați răspunderea in public, țin sa va dezamăgesc - numele meu chiar este DANUT MUNTEANU ( NU " muntean ", cum ați dactilografiat dvs GREȘIT ) . Nu obișnuiesc sa intru in gratiile nimănui, nu am lucrat niciodată la RR, sau in TVR, sau in orice mediu PUBLIC ( bugetar, pe întelesul dvs ), din România. In afara de mizerii mărunte legate de fanteziile dvs zilnice, mai aveți și altceva de comentat ? Nu la adresa mea, pt ca nu meritați sa va bag in seama ...

cris  •  4 octombrie 2016, 19:05

Uitee domnule. dna Cerasela scrie exact in tonul in care se discuta intre taberele din radio: civilizat, cu argumente.:) In timp ce ascultatorii platesc ce nu asculta, niste jurnalisti si sefi si sindicalisti castiga ce nu merita.Halal.

Stie tot  •  4 octombrie 2016, 19:19

Rectificare la comentariul anterior @stie tot: pentru sederea la Bruxelles a Ceraselei Radulescu, SRR a cheltuit in 10 luni, 5 octombrie 2015 - 31 iulie 2016, cca 36.000 euro, dupa cum urmeaza: 10.300 euro diurna, 8400 euro chiria locuintei, 10.000 euro chiria biroului (ca ea singura trebuia sa aiba si locuinta si birou separat, adica pentru transmis corespondente in tara de pe telefon ii trebuia birou separat de locuinta.) 6000 diverse cheltuieli cotidiene, si altele.

Obiectiv  •  4 octombrie 2016, 19:33

Cu nesimtitul acesta trebuie sa terminati repede, pentru ca nu-si va schimba obiceiurile, PENTRU CA LEGEA-I PERMITE! Mult mai grav si cu consecinte nefaste este faptul ca medicii nu respecta principiile deontologice si mor, de-a valma, oamenii bolnavi si cei "cu zile", cum se spune! IMI PARE RAU SA V-O SPUN, N-ATI INSISTAT SUFICIENT IN CAZUL LUI GYURI PASCU, UN OM ATAT DE TALENTAT, O ADEVARATA PIERDRE PENTRU CULTURA ROMANEASCA. Si pentru ca am citit despre unele comparatii intre Divertis si vacanta mare, de exemplu, pot sa conchid ca nu exista vreo comparatie: grupul Divertis a fost cel mai bun, in timp ce vacanta mare nu exista!!!

coco  •  4 octombrie 2016, 19:48

vedeti ca ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gio  •  4 octombrie 2016, 19:49

Ce lipseste Tolo, este cine l-a pus in aceasta functie. Ca vezi, se fac tot felul de numiri , pe tot felul de posturi, iar daca persoana respectiva face ce a facut nesimtitul asta, publicul are dreptul sa fie informat cine l-a numit si cine raspunde pentru el, mai ales ca omul are o intreaga istorie.

gio  •  4 octombrie 2016, 20:12

@Danut Munteanu. Dvs domnule ma ingroziti. Adica e grotesc Ciolos ca a mers la economic si e normal nesimtitulul asta care merge la viena cu zbor de 1000 de eurodin bani publici? Bun asa.. "Daca legea ii permite.." pe bune? Pai legea asta nu au facut-o tot ei, pentru ei? Pentru un om angajat pe bani publici nu vi pare lipsa de decenta sa faci deplasari de nabab pretextand ceva gen "interesul national" al lui oprea ? Ducandu-ne la cazul oprea, cum ar fi fost sa fi facut penalii nostrii o lege prin care toti ministrii, toti secretarii de stat, toti presedintii si directorii, de care e plina tara asta, sa mearga cu coloana oficiala? S-ar fi ciocnit coloanele unele de altele :)). Revenind la nesimtitul asta, daca toti directorii, presedintii, senatorii etc ar merge la business class cred ca avioanele in curand vor fi concepute 2 treimi business, doar o treime economic. Deci traim intr-o tara unde fraierii trag la jug sa produca bani sa calatoreasca individul asta de 120 de mii de euro. Bun asa.

Geta Ilie  •  4 octombrie 2016, 20:26

Investigati daca acest Miculescu este frate sau var cu acel Miculescu din Dambovita, care are un trust de presa ce cuprinde doua televiziuni si un radio, si daca nu este un conflict de interese sa conduci Radioul public si sa ai o ruda in domeniu! Si nu sunt ei rude cu celebrul Angelo Miculescu?

Laurentiu  •  4 octombrie 2016, 20:56

Respect "Radio Romania"! Respect pentru oamenii care pot spune adevarul in orice conditii. Miculescu nu e omul lui Ponta, Ponta fiind omul lui Nastase casatorit cu Dana Miculescu, sora respectivului.Miculescu , securist dovedit, face parte din aceeasi famiglia care se infrupta din tara asta scoasa la mezat dupa (nu '89, cum cred multi) '45.Cinic,poporul e tinut in lesa si voteaza, din timp in timp, pentru ei.De ce atata *** in tara asta?Cat mai avem de asteptat pana romanii vor gandi cu creierele lor? Si vor hotari ca demagogia politica si hotia nu mai pot fi considerate "virtuti romanesti"... greu de spus.Vor trece ani, se vor pierdealte generatii (de parca ar mai conta) iar cand vom fi aproape de liman... o luam de la capat (climatul geostrategic bata'l vina,that's it).Uitati-va ce-a facut familia asta (e si un Dan Odobescu pe-acolo, un grobian care nu da 2 bani pe romani , nu suporta sa mearga decat singur cu liftul!!!, Rodica Miculescu a fost Director general Tarom, SiF Muntenia pentru sora lui Nastase).Una dintre principalele institutii ale statului roman care poate educa poporul e condusa de un securist-nomenclaturist.Si-au batut joc de Legea Lustratiei si de ce au cerut romanii iesiti in strada in decembrie '89;si-au croit o tara pe masura lor, au avut toate parghiile pentru ca, da , mai devreme sau mai tarziu ar trebui sa acceptam, un electorat imatur (eufemism total) nu e in stare sa discearna intre Alb si Negru. Catre ce ne indreptam? Tara scoasa la mezat, partide incropite in graba pentru a acoperi nise politice...Intr-o Europa divizata si care seamana tot mai tare cu cea din anii 30!Criza economica dublata de nemultumirea maselor ,coruptie generalizata , electorat impasibil (dupa colectiv am fost in strada cu 4 dintre colegii mei, oameni dupa 30 ani, la vot n-a iesit decat unul) ... Imi privesc copii si-mi doresc sa creasca mai repede... si sa plece.Din pacate, timpul nu poate fi corupt!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Popescu  •  4 octombrie 2016, 20:59

Cu toata dragostea doamna Cerasela Radulescu va spun: sa nu va mai chinuiti! Sunteti cam retinuta, dati-va drumul! Retinerea nu va ajuta sa performati! Aveti o misiune de indeplinit la Cluj. Sa inteleg ca zvonul a fost adevarat? Chiar platiti 400 euro pe luna chirie? Dar ce salariu v-a facut Miculescu, ori sunt prea indiscret?

Laurentiu  •  4 octombrie 2016, 21:01

copiii, scuze...

Tatar  •  4 octombrie 2016, 21:04

Emi, cerasela danut,Andrei și alți *** ,nu-i așa ca tremurati ca zboară dictatorul și nesimțitul ăsta pentru care va agitați ca ,deh primiți de 5-6 ori ,,pe puțin!, mai mulți bani decât amărâții din studiourile regionale?Sa va spun eu Cum îi tratează *** ăsta de *** angajații care nu îi fac plecăciuni și osanale?Înainte de a mă obliga sa plec din Radio Timisoara ca *** psd-isti bojin și sarbu așa i-ai trasat sarcina,la prima sa vizita la Timișoara ca pdg am încercat sa îi spun câteva cuvinte de nemulțumirile mele din studio!M-a tratat la mișto și mi-e spus sa îi trimit cerere la București dacă vreau sa merg la el în audienta și sa-i vorbesc ,nu-citez,,aici sa mă bagi în bucătăria voastră! ,,Atitudine de Director general abia instalat!AU trecut cinci ani și ...astept și acum sa fiu chemat la...audienta! Trebuie alta dovada de nesimțire? La fel ,adjunctul sau,Brușten, alt dictator-in miniatura!-a primit de la mine o scrisoare, când în urma cu 2 ani, m-au scos de la microfon ,la ordinul *** psd-iste amintite (după 25 de ani de lucrat în Radio).Răspunsul acestui ***?La fel,îl aștept și acum...!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cazare  •  4 octombrie 2016, 21:22

Daca ar fi un director performant, nu as avea nimic impotriva acestor practici. Investitia in confortul angajatilor este prioritatea oricarui manager atata timp cat da randament. Facand o paralela cu situatia din Romania, "cine imparte, parte-si face!"

Daniel  •  4 octombrie 2016, 21:39

Nu stiu ce sa comentez dar am doua cuvinte prin care incerc sa ma exprim cat mai concludent. *** sau o ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează