Gyuri Pascu frecventa un cult ostil medicinei moderne

Liderul organizației, maestrul Dang, a fost condamnat în Elveția și Belgia la patru ani de închisoare pentru escrocherie și pentru că un copil a murit în urma ”practicării ilegale a medicinei”

miercuri, 5 octombrie 2016, 7:02

UPDATE:

Cristian Grețcu spune că nu are de ce să-și ceară scuze, așa cum i-a cerut Daniela Marin fosta soție a lui Gyuri Pascu. Fostul coleg cu Ioan Gyuri Pascu la Divertis, a reacționat după articolul de azi și după mesajul soției lui Gyuri:

Citesc acum, această declarație apărută pe site-ul tolo.ro: ”Imediat după moartea sa, fostul coleg al lui Gyuri de la Divertis, Cristi Grețcu, a făcut o declarație la «Observatorul» Antenei 1: ”Gyuri a fost un om dezvoltat spiritual, care a îmbrățișat ezoterismul și anumite tratamente cu lumină, care își fac efectul, dar trebuie însoțite și de doctor”.

Am fost contactat de cei de la «Observator», ca să detaliez ce înseamnă «tratamente cu lumină». Le-am explicat cât am putut eu de bine. Repet, nu văd nici un motiv pentru care să-mi cer scuze. Asta e!”

 

 

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

 

Nu doar autoritățile ascund lucruri în legătură cu moartea lui Gyuri Pascu.

Inițial, publicului i s-a spus că a fost un apel la 112 în cazul Pascu. Presa și, mai apoi, STS au arătat că au fost trei apeluri:  03:23, 04:42 şi 04:53.

La început, Ambulanța a spus că echipajul a ajuns la timp.

Directorul Alis Grasu a umplut ecranele televiziunilor, acuzând un atac la adresa sa și a medicilor.

Contrazisă de datele STS, Alis Grasu a fost silită să admită că între cel de-al doilea apel disperat și momentul în care salvarea a ajuns a trecut aproape o jumătate de oră! A recunoscut posibilitatea ca omul ei să fi falsificat ora din registru.

Nu e nicio cruciadă împotriva medicilor!

Jurnaliștii află, verifică și publică dacă e relevant pentru viața oamenilor.

Proba stă chiar în istoria tristă de azi.

Care nu e nici un atac la adresa unei mișcări spirituale, cult sau sectă, în funcție de definiția celor a căror relatare o veți parcurge.

Într-o țară democratică, libertatea de asociere și de practică legală a oricărui cult este sacră. Nimeni nu poate fi judecat sau discriminat pentru convingerile sale religioase. 

Precizarea e necesară, de vreme ce, în România, tema ritualurilor spirituale sau a cultelor alternative e puțin prezentă în sfera publică. Și, pentru că ceea ce nu cunoști te sperie, de aici apare tentația incriminării.

Nu e cazul.

Articolul nu e împotriva nimănui.

Dar el descrie fața secretă a suferinței lui Gyuri Pascu. Și a întâmplărilor din noaptea de 25 spre 26 septembrie 2016.

”Îmi pare rău că n-am putut să-l ajut”

”Gyuri a fost un om de o bunătate dusă până la credulitate”, spune omul de la masa scundă.

Ne privește fix.

Este unul dintre cei care l-au cunoscut pe Gyuri cel mai bine în această viață. Întâmplările i-au apropiat, i-au depărtat și acum îi aduc din nou aproape, în regretul că ”n-am fost în stare să-l ajut, să-l scot din lumea aceea periculoasă în care intrase”.

”De când a murit, n-am dormit de două nopți. M-am gândit dacă să vă caut să vă spun ceea ce știu. Pentru că nu-mi doresc ca imaginea lui să sufere. Pur și simplu, Gyuri a fost o victimă a propriei bunătăți”. 

Întâlnirea are loc în Bucureștiul măcinat de lucrări și zguduit de zgomotul claxoanelor care-ți străpung parcă pielea. ”Cu ce nebunie și toxicitate e în jur, e și normal să căutăm ieșire într-o zonă spirituală”, zâmbește el amar.

Asta a făcut Gyuri Pascu.

După despărțirea de ”Divertis”, în ultimii aproape 15 ani, actorul și cântărețul a fost într-o căutare a liniștii, a bucuriei și a împlinirii. ”El a ajuns însă aici”, pune degetul prietenul său pe o hartă colorată a lumii.

Cultul maestrului Dang.

”Ei cred că e o pierdere de vreme să te duci la doctori”

Cu milioane de membri în una din patru țări ale lumii, cultul maestrului Dang poartă mai multe nume: Spiritual Human Yoga (SHY), Universal (and) Human Energy.

Azi e prezent predominant sub numele de Mankind Enlightenment Love (MEL).

Justiția din Europa a vânat vreme de peste un deceniu cultul lui Dang. Autoritățile occidentale o consideră o sectă periculoasă în special prin practicile periculoase din domeniul îngrijirii sănătății și prin fraudarea financiară a membrilor.

3 milioane de adepți ai cultului Dang sunt estimați în lume, conform propriilor organizații

50 de țări găzduiesc practicanți ai cultului Dang, printre care și România

”Conform ideilor lor, să te duci la doctori e pierdere de vreme pentru că tot ce pot vindeca doctorii e corpul fizic, pe când prin practicile cultului vindeci toate corpurile astrale până la nivelul 7”, explică prietenul lui Gyuri.

Și continuă: ”Secta pretinde că a fondat o medicină alternativă autosuficientă, care pe nivelul 2 al inițierii poate vindeca Alzheimer și cancer, iar pe nivelul 3 al treptelor iluminării pot diagnostica SIDA și suferințele psihice”. Ținta supremă este nemurirea.

Sunteți familiarizat?

”Am încercat să înțeleg”.

Își trece mâinile prin păr. ”Pentru că Gyuri se schimbase. Mi-a declamat că scopul vieții e să te înalți și să te pulverizezi în lumină, devenind nemuritor prin osârdie religioasă. Spunea asta tuturor prietenilor. Și am vrut să aflu ce e la mijloc”. 

”Medicii tratează efectul, doar iluminații tratează cauza”

imgonline-com-ua-twotoone-lHx4qnq7txmW
Capturi cu blogurile celor doi soți în 2014 cu două texte scrise în oglindă, la 7 ani de la moartea maestrului Dang. În stânga, Gyuri Pascu. În dreapta, blogul Danielei Maria Marin.

Potrivit propriei descrieri, cultul urmărește binele suprem al omenirii.

Potrivit aprecierii făcute de criticii lor, care folosesc chiar documente din interior, ”Adepții lui Dang” reprezintă o sectă milenaristă care susține că Hathorii, o civilizație intergalactică înălțată, va veni pe pământ ca să-i salveze pe cei iluminați, restul oamenilor urmând să piară, împreună cu Pământul, din cauza propriei înapoieri spirituale.

Cum gândesc practicanții relația cu propriul corp și cu suferințele lui fizice? Bolile sunt karmice, iar medicii nu pot trata decât efectul. Numai iluminații care primesc darul vindecării de la maestrul Dang pot vindeca în realitatea tuturor lumilor, mai puțin dense, unde este găzduită ființa noastră declinată în ceruri superioare.

Imortalitatea este și ea la îndemîna practicanților.

”Scopul final a terapiilor neconvenționale Dang este acela de a învinge moartea și de a te pulveriza în lumină” Fost adept al sectei lui Dang din România

Daniela Marin, fosta soție a lui Gyuri Pascu, este liderul din România al acestei mișcări.

Ea a primit darul vindecării de la maestrul Dang.

Gyuri a urmat-o.

Mișcarea din București a pornit sub numele de ”Școala de energie” și a devenit, acum, ”Academia Spirituală”.

Mai mulți actori tineri și oameni de televiziune sînt parte a cultului.

Omul timid din spatele scenei

”Daniela Marin și Gyuri Pascu s-au cunoscut în plină glorie a Divertis, înainte de jumătatea anilor ’90. S-au căsătorit. Ea a absolvit apoi Psihologia la o facultate particulară. Acolo a întâlnit un grup de oameni din care s-a dezvoltat grupul adepților lui Dang”, povestește omul din cafenea.

”În ciuda aparențelor și a rolului de comediant, Gyuri nu era un om exuberant, ci un timid. Se schimba când ajungea pe scenă, unde era un geniu. Dar plătea această transfigurare printr-un consum enorm” Prieten al lui Gyuri Pascu

Daniela Marin este cea care l-a introdus pe Gyuri în lumea adepților lui Dang.

”Nu judec intențiile nimănui. Cu siguranță, intențiile celor care l-au convins pe Gyuri au fost inițial bune. Până la un anume punct, practicile lui Dang seamănă cu Reiki și cu alte învățături spirituale blânde și liniștitoare”, povestește amicul lui actorului.

Tot el continuă însă:  ”Dar, apoi, învățăturile Dang apelează la hipnoză, la desconsiderarea științei medicale și la ignorarea căii rațiunii. Nu cred că asta i-a făcut bine lui Gyuri, pe fondul anxietății sale și a bolilor netratate”,

”Ea trimitea raze de vindecare”

Gazeta a luat legătura cu un fost practicant al Școlii de energie.

Relatarea care urmează este a unui om dezamăgit, cu doza de subiectivitate care decurge de aici.

”Ei spuneau tot timpul: mintea te minte. Propovăduiesc ruperea de rațiune și nevoia de a-ți asculta sufletul și învățăturile maestrului. Iar practicile pe care le-am exersat acolo creșteau, de fapt, anxietatea”, a mărturisit pentru ziar unul dintre cei care au parcurs chiar cu Daniela Marin treptele inițierii în ”Școala de energie”.

”Ca toți adepții, Gyuri credea că Daniela Marin a primit de la maestrul Dang darul vindecării. Secta consideră bolile drept o plată karmică și doar un iluminat, nu un medic, poate tăia legăturile karmice. Medicii se ocupă de efect, pe când tratamentul iluminatului vindecă direct cauza, cam asta era credința” Fost practicant al adepților lui Dang în România

”La unele dintre seminarii, Daniela era rugată de cursanții cu probleme medicale să facă transfer de însănătoșire cu mâinile. Uneori, de pe scena teatrului spiritual, că făcea și așa ceva, maestra inițiată Dang trimitea energie vindecătoare din al treilea ochi, plasat pe frunte”, explică același fost practicant al cultului.

Potrivit unor interpretări critice, practicile cultului au fost asociate cu ”exploatarea financiară, diminuarea autonomiei personale, a capacității de integrare psihică și a gândirii critice” (Isela M. Verdugo – Is Human Universal Energy a Cult Masquerader?).

Dimpotrivă, Gyuri Pascu vedea binele pe care-l face cultul.

O bună parte a cîntecelor sale din ultimii ani vorbesc exact despre acest bine universal.

Ivan Patzaichin: ”Mi-a vorbit despre lumină, dar nu despre cult”

Îl privim pe prietenul din fața cafelei. Nu v-a deranjat, de fapt, că și-a schimbat destinul?

”Înțeleg ce vreți să întrebați. Nu susțin că Gyuri ajunsese un instrument. Nu era un copil, chiar dacă avea o candoare aparte. A ales o viață și a trăit-o. Avea însă conștiința rupturii. De pildă spunea mereu: <Uite, nici unul dintre colegii mei de la Divertis n-a venit să se purifice>. Se rupsese de fosta lui existență”.

Ivan Patzaichin, un alt prieten apropiat de Gyuri Pascu,  confirmă că ”vorbea despre lumină, despre spiritualitate, dar niciodată despre vreun cult. E prima oară cînd aud numele Dang”.

”Pentru mine, el rămîne același”, spune Ivan.

”Și pentru mine, nu vreau să se înțeleagă altceva! Numai că viața lui a devenit, de fapt, mult mai frămîntată și mai grea”, spune amicul care deapănă povestea.

”Gyuri își neglija sănătatea”

La un moment dat, prin 2010, Daniela Marin și Gyuri Pascu s-au despărțit.

”Data rupturii nu e clară pentru că niciodată n-au divorțat oficial sau cel puțin asta știm noi, prietenii”.

Amicii lui Gyuri atribuie despărțirea relației dintre Daniela Marin și un alt lider spiritual ”un tip Vladi, de prin Muntenegru”, își amintesc, ”dar evident că noi suntem subiectivi”, spun ei.

Fără să mai fie un cuplu, Daniela și Gyuri au rămas însă legați profund prin raportul maestră – discipol.

”Amândoi erau inițiați din ce știu eu. Sincer, mie nu mi s-a părut că el o trata ca pe o maestră”, povestește un al prieten, care are o altă versiune, mai echilibrată, a relației dintre cei doi.

Cert este că, și despărțiți, ei călătoreau împreună în locurile sacre. Imaginile de pe facebook-ul Danielei Marin îi arată în 2014 pe malul mării în Irlanda, într-un circuit la monumente ale druizilor, enigmaticii preoți celți.
GYURI2

Dar nu căutările spirituale ale lui Gyuri, ”care era convins că face bine oamenilor, ceea ce toți credem, într-un fel”, au stârnit îngrijorarea  prietenilor, ”ci efectul de anxietate și de neglijare a propriei vieți și a sănătăți”, explică amicul.

”Sub influența cultului și-a negat cariera de actor, care i se părea aceea a unui bufon. Își dorea să însemne ceva doar ca un cîntăreț al unor vremuri noi, iar cîntecele lui să ajute oamenii să se ilumineze” Prieten al lui Gyuri Pascu

Momentul lui Cristi Grețcu și replica imediată a Danielei Marin

”Îmi pare rău să spun asta, dar așa arătau lucrurile: ca o dependență. Daniela era privită ca o adevărată preoteasă a cultului. De pildă, ea locuia în vila lor din Pantelimon, iar Gyuri se mutase într-un apartament de pe Uranus. Gyuri plătea 500 de euro chirie. Iar Daniela, care făcea cursuri cu diverși adepți, folosea apartamentul lui Gyuri, motivându-i că nu vrea să-și coboare energia casei ei pe timpul cursurilor cu cei neinițiați”, povestește prietenul actorului.

”De fapt, Gyuri era principalul finanțator al cultului lui Dang în România. El trăia într-un provizorat inimaginabil pentru o vedetă de talia sa. Cu chirie, cu mâncare pe sponci, iar banii din concerte aveau o principală destinație: activitățile Danielei și cultul. Gyuri avea prietenii platonice cu femei care îi făceau curat, îi găteau și îl ajutau” Prieten al lui Gyuri Pascu

După atacul cerebral din 2010, spun prietenii, Gyuri a început să bea mult mai puțin, ”dar, din păcate, a trecut pe țigări”. Pentru un diabetic era total nerecomandat și, împreună cu alimentația haotică, anihila o parte a efectului pozitiv al tratamentul medicamentos.

100 de oameni este cifra aproximativă a membrilor cultului în România, potrivit unui fost practicant

Imediat după moartea sa, fostul coleg al lui Gyuri de la Divertis, Cristi Grețcu, a făcut o declarație la ”Observatorul” Antenei 1: ”Gyuri a fost un om dezvoltat spiritual, care a îmbrățișat ezoterismul și anumite tratamente cu lumină, care își fac efectul, dar trebuie însoțite și de doctor”.

Deși Grețcu n-a detaliat ce înseamnă ”tratamente cu lumină”, ieri Daniela Marin l-a avertizat pe facebook, spunându-i ”să-și ceară scuze”. Daniela a insinuat că istoricul familiei lui Gyuri este motivul pentru care actorul refuza să meargă la controale medicale. 

Apoi, într-o lungă postare pe blog, ea a spus că a încercat în mod repetat să-l convingă pe Gyuri să meargă la medic.

Versiunea poveștii e însă mult mai dură. Iar prietenii lui Gyuri spun altceva.

Dang, judecat la reclamația unui bunic

maestrul_dang
O parte a corpului de convingeri ale cultului Dang este ostilă aplicațiilor tehnologice sau științei medicale. În sine, cultul nu este agresiv, dimpotrivă. Propovăduiește pacea, seninătatea și meditația.

Așa se nasc supraoamenii care vor fi transportați de către salvatorii intergalactici. Ei vor deveni, astfel, primii oameni nemuritori din istorie. 

Unii dintre criticii din America și Europa au relatat cazuri în care mediul spitalicesc a fost targetat pentru convertiri tocmai din convingerea adepților că  ”adevărata vindecare se face cu lumină și medicii trebuie să afle acest lucru”.

Născut în vietnam în 1942, Luong Minh Dang locuiește o vreme în SUA, apoi în Asia și poposește, până la urmă, în Australia, după problemele cu legea din Europa.

Începând din 1997 și până în 2005, justiția belgiană îl ține sub supraveghere pe Dang, considerînd periculoase îndemnurile sale milenariste, tacticile de racolare și îndoctrinarea adepților pentru scopuri financiare.

Se emite un mandat de arestare pe numele maestrului. Este arestat, însă eliberat imediat după ce adepții săi strâng, în 48 de ore, 1.240.000 euro.

Apoi, în 1998, un bunic atrage atenția că nepotul său, bolnav într-un stadiu terminal, este îngrijit de părinții săi doar prin metode „tradiționale”, abandonând complet tratamentul medical, la sfaturile unui adept al maestrului Dang.

Tânărul moare în cele din urmă.

Gyuri și Daniela merg la Melbourne la ziua de naștere a maestrului

Procesul începe în 2005, când Dang este acuzat de fals, uz de titluri academice false, practică ilegală a medicinei și conspirație criminală ca lider.

Este găsit vinovat în toate cele patru capete de acuzare, condamnat la 4 ani de închisoare și o amendă de 10.000 euro.

Ajuns în Australia, Dang moare înainte să se judece apelul.

4 ani de închisoare a primit fondatorul cultului în Elveția după ce un copil a murit în urma unor tratamente necertificate

În ianuarie 2007, Daniela și Gyuri merg la Melbourne la ziua de naștere a maestrului Dang.

La ziua de naștere de la Melbourne, Gyuri cântă oamenilor adunați acolo.

gyuri_1
Gyuri Pascu în ianuarie 2007, la Melbourne, cântând la aniversarea maestrului Dang, aflat în stânga sa. Potrivit adepților, capul maestrului a fost mascat de un glob de lumină care a apărut spontan la adunare

”Respiră ușor pe nas”

Daniela Marin este activă pe trei bloguri,  Daniela Maria Marin, Spiritual DMM și Noi în secolul XXI. Postările sale sunt numeroase, iar dialogurile și scrierile au o întindere dificil de rezumat.

Dialog între Daniela Maria Marin și un adept:
(…)
Adept: – Dar uneori sunt obosită ziua, şi când mă mai pocneşte şi câte-o ameţeală din aia… Am tot pus pe seama faptului că nu dorm suficient, că stau prea mult la calculator, dar chestiile astea le simt din afara mea. Ca şi cum ar fi o pală puternică de vânt care mă trosneşte şi mă dezechilibrează. Iar durerile de cap, migrene, ce mai, că simt şi greaţă! Chiar crezi că sunt şi alţii ȋn aceeaşi situaţie? Că deja am ȋnceput să fiu ȋngrijorată.
Daniela: –  Ei vezi, exact asta nu trebuie să fii. Îngrijorarea ȋnseamnă teamă, ȋnseamnă blocarea calmului şi a minţii clare. Mai bine respiră uşor pe nas şi expiră pe gură, spunându-ţi “linişte!”calm!” Apoi, du-te ȋnăuntrul tău, ȋn altarul iubirii, şi stai cuminţică acolo. Acolo eşti ȋn siguranţă”.

În ciuda insistențelor ziarului și a mesajelor lăsate pe telefon, pe facebook, pe e-mail, Daniela Marin n-a putut fi contactată.

L-au înțeles prietenii pe Gyuri?

”Nu cred că putem spune că cineva este responsabil de destinul unui alt adult. Gyuri a fost singurul stăpân al vieții lui. Din păcate, a ajuns într-un loc de unde n-a mai putut să plece”, încheie prietenul lui povestea.

Și totuși nu-l judecați, ca și cum ar fi făcut o alegere inferioară din punct de vedere rațional, îl întrebăm pe prieten? ”Nu pe Gyuri îl judec. Pe mine și pe alții că n-am știut să-l ajutăm!”, spune omul.

Îl privim.

L-a înțeles pe Gyuri?

Pe vremea cînd maestrul Luong Minh Dang devenea un tînăr vindecător în Vietnam, Graham Green bătea la mașină, în hotelul ”Continental” din Saigon, romanul ”Americanul liniștit”.

Au trecut cinci decenii și micul dejun se ia tot curtea interioară, sub coroanele arborilor de frangipani.

Thomas Fowler, un jurnalist britanic cu sufletul tăbăcit de războaie, se trezește fără trupul iubitei alături. Simte că a fost părăsit și deschide geamul camerei sale, care dă spre aroma puternică a orașului: ”N-am face mai bine să nu încercăm să înțelegem, să acceptăm faptul că nici o ființă umană n-o înțelege pe cealaltă? Poate că de asta au născocit oamenii existența lui Dumnezeu – o ființă capabilă de înțelegere”. 

Florile albe de frangipani cad în curtea hotelului.

În tradiția Vietnamului, ele sînt petalele nemuririi. Primele care se scutură.

 

Save

Save

Save

Save

Comentarii (155)Adaugă comentariu

lucia  •  5 octombrie 2016, 16:36

Pai l-a "vindecat"si pe Gyuri sotia "psiholog "scolita la facultati de weekend.Chiar nu se sesizeaza nimeni ca astfel de ***(pt ca asta sunt...sa nu ne ferim sa-i numim) sa nu mai faca rau si altora?E f clar ca tipa i-a facut mult rau(poate cu intentii bune...nu contest asta...dar asta n-o face mai putin vinovata.) Mare pacat ca cei care au stiut adevarul au tacut si nu l-au ajutat sa se salveze. Bravo dle Tolontan!nu consider ca-i afectati cu nimic imaginea lui Gyuri....dar vinovatii trebuie sa plateasca si,mai ales,sa nu intunece mințile si altor oameni sensibili.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex Z  •  5 octombrie 2016, 16:40

Referitor la vindecari si vindecatori de tot felul exista cateva aspecte care vad ca nu se discuta in societate : -decizia omului trebuie sa fie in cunostinta de cauza.. -adica daca o religie , o invatatura , o secta , un vindecator ... o metoda de vindecare ...promite vindecari : -trebuie sa probeze in primul rand ca metodele lor nu fac rau... -sa probeze prin metoda dublui orb de ex , ca au efect , ( ca nu sunt de fapt variente ale efectului placebo ) - ca din 1000 de pacienti de ex ..vindeca la comparabil cu medicina alopata - ca medodele lor dau rezulate repetabile . Pentru ca altfel este vorba de inselatorie , de escrocherie ... Ori cum sa alegi in cunostinta de cauza daca esti pacalit, inselat , excrocat ? Societatea daca vrea sa-si protejeze membri ei ar trebui sa interzica inselatori a, reclama falsa , escrocheria de orice fel , inclusiv a religiilor , vrajitorilor , sau vindecatorilor de tot felul ... care promit fals vindecari ... Care nu se verifica .

Dragos  •  5 octombrie 2016, 16:41

@ticbis: Inca ceva. Consideri ca cei enumerati de tine sunt genii, pentru ca s-au autodistrus si pentru ca nu si-au tratat bolile (sau nu le-au tratat la timp)? Daca da, asta inseamna ca toti cei care se verifica pe la doctori si prin spitale, care se trateaza din timp, in caz de boala, sunt non-genii? Vorbim vorbe, doar ca sa ne aflam in treaba: "staaaaai, nu asta am vrut sa zic, nu ai inteles bine, tu nu esti geniu si nu ai habar despre ce vorbesc" :))

Mara  •  5 octombrie 2016, 17:06

Nu am avut rabdare sa citesc pana la capat.... am inteles esenta! Fiecare are dreptul sa adere, sa fracventeze sa creada si sa adopte orice cult doreste cu o subliniere... ca acest lucru sa nu faca rau, sa nu dauneze aproapelui...!!!! S-a facut mare tam-tam cu neprofesionalismul medicului si a mortii " cu zile" a actorului.... Eu insa zic asa: daca era adeptul unui cult care nu credea in medicina alopata de ce a chemat salvarea ? (😳) Daca sotia era "maestru" de ce nu l-a vindecat ?(😳) Daca tot au chemat salvarea de ce nu i-au spus medicului de ce boli sufera ???? Si daca parametri verificati ( TA, puls, etc ) erau normali la ora aceea ce vina are medicul ???? Eu repet... fa cu sufletul si trupul tau ce vrei dar.... nu in dauna celui de langa tine !!!! Medicul cu pricina a avut ghinionul sa fie la locul si momentul nepotrivit. Nu este vorba de nepriceperea medicului ci de aroganta unor bolnavi care se cred superiori cand o dau in bara.... se .... sau sunt victimizati !!!!!!

Dragos  •  5 octombrie 2016, 17:18

Sunt curios cati dintre astia care propavaduiti legea lui "fiecare poate crede in ce vrea, atat timp cat nu il deranjezi pe cel de langa tine" ati mai spune aceleasi lucruri daca ar fi vorba despre copilul vostru, despre parintii vostri, despre persoana iubita... :)

mircea  •  5 octombrie 2016, 18:07

articolul spune ca apartenenta lui Gyuri la acest cult nu l-a ajutat prea mult in lupta cu bola pe care nu stia ca o are. si noi ceilalti care ne pretindem crestini nu putem spune ca aceasta apartenenta ne ajuta prea mult in lupta cu bolile. Titlul e cam tendentios " cult ostil medicinei moderne" pare mai degraba un cult care nu sustine medicina alopata europeana, medicina moderna e ceva care se apropie mai degraba de practicile cultului dang decat de industria farma si medicii occidentali clasici

A S  •  5 octombrie 2016, 18:21

azi postacii de profesie si-au luat liber.

Mihai Teo  •  5 octombrie 2016, 18:32

Dle Tolontan...tot ce ati scris Dvs bazate pe munca de argumentare se bate cap in cap cu aparitiile Dlui Ioan Gyuri Pascu la Radio Trinitas si Trinitas TV in care el povestea despre Sf Liturghie,despre cum l-a gasit pe Hristos Dumnezeu si despre credinta in El. Ceea ce scrieti Dvs este in disonanta cu ceea ce el afirma,simtea si traia. Vreau sa fiu bine inteles, am ajuns intr-un punct in care personalitatile noastre de prim rang care se duc dincolo de lumea aceasta in lumea nevazuta noua fie sunt (asa cum scrieti Dvs) practicieni ai unor (sa nu zic credinte ca gresesc) secte (cum spunea Sf Parinte Arsenie Boca "mucari") sau sunt masoni si se roaga si cred in Lucifer (Satana). Sa imi fie iertat gandul dar NU avem nevoie de astfel de valori. Departarea clipa de clipa de Dumnezeu care ne-a creat si ne-a sfatuit cum sa ne ducem viata ptr a trai mult si sanatos pe pamant duce la instrainare si apropiere de alte "credinte". Iar cine nu e cu Dumnezeu e impotriva Lui caci astfel e cuvantul Lui dat noua (pe care nu-l mai ascultam demult).

Cătălin Tolontan  •  5 octombrie 2016, 18:37

@lucia: sa aderi la un cult legal nu e nici o culpa. Nu judecam pe nimeni, nu stigmatizam.

Adrian  •  5 octombrie 2016, 18:47

"...omul ei să fi falsificat ora din registru." ?? Nu se mai lucreaza de multi ani , in dispecerat , pe registru, doar electronic si timpii nu se pot modifica!Doar STS-ul are acces la aparatura.Exista cel putin doua dispecerate , cel de la 112 care preia toate solicitarile(ambulanta, SMURD, pompieri, politie) si apoi dirijeaza apelantul , dupa ce il intreaba despre ce e vorba, adresa, etc, spre dispeceratele ambulantei, SMURD(in unele judete sunt comune, cele doua) sau politie sau pompieri.Totul, dar absolut totul e pe computere, cu programe speciale, inregistrari de voce, localizari, etc. Serviciul de Telecomunicatii Speciale(STS) urmareste si inregistreaza totul. Registrele apartin de epoca de piatra!Este posibil ca primul si ultimul apel sa fi fost dirijat de dispeceratul 112 spre ambulanta iar cel din mijloc spre SMURD, de aceea nu figura pe computerul dispeceratului ambulantei. Oricum, cand sunt trimise la acelasi pasient si SMURD-ul si ambulanta, SMURD-ul e anuntat primul, abia apoi ambulanta, pot trece minute intregi intre cele doua alertari.

Sorin  •  5 octombrie 2016, 18:58

Exploatati subiectul mortii lui Gyuri pentru a va creste numaru de vizionari. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian  •  5 octombrie 2016, 19:03

4 ani de închisoare a primit fondatorul cultului în Elveția după ce un copil a murit în urma unor tratamente necertificate. Câți ani se dau pentru moartea în urma tratamentelor certificate? Dar pentru moartea în urma reglementărilor statale criminale (gen sarea iodata)? Tolo, ești dezamăgitor. La fel ca mulți postaci ipocriți de pe aici.

Cristian  •  5 octombrie 2016, 19:06

Cand publicati adevarul pe bucatele nu se mai intelege nimic. E in ”traditia stramoseasca” sa cautam vinovati pe care sa ii pedepsim cand se intampla cate o tragedie. Nu cunosc acest cult si nici ce propavaduieste el. Totusi nu cred ca Gyuri nu se trata cu medicina moderna. Cel putin din informatiile aparute public lua antiinflamatoare si mai luase diazepam. A chemat ambulanta, a stat de vorba cu un medic si a acceptat tratamentul. Pana atunci mai bine ne-am ocupa de cele lumesti, sa nu se intample si noua la fel. De exemplu ar fi foarte interesant daca ambulanta trimisa chiar avea aparat EKG, daca el functiona si care a fost timpul real de raspuns, nu minciunile pe care le-a spus cu seninatate Alis Grasu. Poate demontam si minciuna cu ”a refuzat transportul la spital”, din moment ce masina trimisa nu face transport de pacienti. Poate mai invatam ceva de aici si nu ne amagim ca mortul e de vina.

Dan stefan  •  5 octombrie 2016, 19:11

Ca sa nu ne mai luam "dupa auzite" adevarul despre Ioan Gyuri Pascu il gasim aici: https://m.youtube.com/watch?v=m2vBcNvaGak

Petcu  •  5 octombrie 2016, 19:41

Bun articolul, netendentios, ofera o noua dimensiune a omului Gyuri Pascu, om ca noi toti, cu cautarile, anxietatiile si dependentele lui.

Cristian  •  5 octombrie 2016, 19:44

Talmes-balmes . Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. (Ioan.14:6) Lasati-i si pe Guru si pe altii si urmati -l pe Isus ......-Multe cai i se par bune omului, dar la urma duc la moarte. - (Prov.16:25)......-Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine si in cine raman Eu aduce mult rod; caci despartiti de Mine nu puteti face nimic. (Ioan.15:5).

Laurian Morea  •  5 octombrie 2016, 19:51

Ar fi interesant de aflat cine a aderat primul la acest grup Gyuri sau soția lui?!!! Acesta să fi fost adevăratul motiv al divorțului?!!!

gigi22  •  5 octombrie 2016, 19:53

@Catalin Tolontan Va faceti ca nu intelegeti, dle Tolontan. Evident ca Ambulanta trebuie sa acorde ajutor oricui, fara nicio discriminare, INCLUSIV celor care si-au ignorat cu buna stiinta bolile si au preferat metode "alternative". Asa cum dvs si o mare parte din comentatori (inclusiv eu) respecta dreptul dlui Pascu de a alege sa creada in ce doreste, inclusiv in metode de tratament nevalidate, la fel trebuie inteles ca acest drept vine cu niste consecinte cand alegerea e nefericita. In plus, un astfel de pacient ramane convins de adevarul lui pana in ultimul moment si este dificl de convins sau de tratat (asa cum pare sa reiasa din declaratiile fostei sotii). Daca medicul de pe Salvare a gresit, sa suporte consecintele. Dar daca se dovedeste ca pacientul a refuzat recomandarile sau la momentul respectiv situatia nu impunea alte masuri sa incetam sa acuzam niste oameni care fac o meserie mult mai grea decat a mea sau a dvs. In mod subtil, dle Tolontan (pentru ca fara indoiala suntei un om inteligent), alegeti de multe ori sa prezentati unele lucruri intr-o singura lumina, stiind, sunt convins, cum se vor rostogoli ele apoi in spatiul public. Asta e singura umbra ce pluteste insistent deasupra prestatiei dvs jurnalistice, dupa parerea mea.

Ilie  •  5 octombrie 2016, 19:57

WTF e asta? Cum ne afecteaza noua viata? Pacat de scriitura ca n-o folositi pe lucruri mai importante chiar daca mai putin senzationale!

Ema  •  5 octombrie 2016, 20:34

Suntem lumina. Restul sunt vorbe in vant. Gyuri e un om spiritual si e printre noi. Nu a murit. Am urmarit un "bazar" de informatii. Dar Gyuri ramane acelasi. Gyuri nu putea sa iubeasca o femeie oarecare... Moartea e doar o virgula. Nu lungimea vietii masoara viata, ci cat ai daruit, cat de intens ai fost, cat de intens ai trait. Gyuri s-a daruit tuturor, e un om frumos, e un suflet curat. Restul nu conteaza.

Abișag  •  5 octombrie 2016, 20:52

@Ema ... Vorbe, bla-bla-uri drăguță. "Eu Ecclesiastul am fost regele lui Israel în Ierusalim. Şi m-am sârguit în inima mea să cercetez şi să iau aminte cu înţelepciune la tot ceea ce se petrece sub cer. Acesta este un chin cumplit pe care Dumnezeu l-a dat fiilor oamenilor, ca să se chinuiască întru el. M-am uitat cu luare aminte la toate lucrările care se fac sub soare şi iată: totul este deşertăciune şi vânare de vânt. Ceea ce este strâmb nu se poate îndrepta şi ceea ce lipseşte nu se poate număra. Grăit-am în inima mea: Cu adevărat am adunat şi am strâns înţelepciune - mai mult decât toţi cei care au fost înaintea mea în Ierusalim căci inima mea a avut cu belşug înţelepciune şi ştiind. Şi mi-am silit inima ca să pătrund înţelepciunea şi ştiinţa, nebunia şi prostia, dar am înţeles că şi aceasta este vânare de vânt, că unde este multă înţelepciune este şi multă amărăciune, şi cel ce îşi înmulţeşte ştiinţa îşi sporeşte suferinţa." (Eclesiastul 1, 12-18)

Dani  •  5 octombrie 2016, 21:54

Gyuri n-a murit din cauza acelei secte. E adevarat, nici o religie nu este buna, un ezoterist nu este dezvoltat spiritual, ci dimpotriva... in ciuda limbajului adoptat de habotnici si de mass-media, religia nu are nimic de-a face cu spiritualitatea, orice religie, secta sau cult sint profund antispirituale. Dar credinta lui Gyuri nu are nimic de-a face cu moartea sa. In ziua de astazi multi tineri mor, inclusiv destui sportivi...mereu amatorii si profesionistii de senzational cauta si scornesc cauze, dar cauza reala este pastrata sub tacere: alimentatia necorespunzatoare. Ingurgitam orice rahat cu reclama la TV, e-uri, organisme modificate genetic, soia si produse din soia, goji, brocoli si alte otravuri cu efect intirziat. Sintem otraviti la tinerete ca mai apoi sa fim indopati cu medicamente care doar sa ne tina in viata, fara a ne trata cu succes. Aceasta este industria chimica, cu multiplele sale ramuri (in cazul de fata - chimie alimentara urmata de farmaceutica). Aceasta este societatea de consum, in care totul trebuie vindut si cumparat. Inclusiv scandalul, senzationalul cu orice pret. Asta face Tolontan: isi vinde marfa. Rau ai ajuns, Tolontane! Stiu ca nu mai ai pic de rusine si de respect fata de cititorii tai, puterea te-a distrus si ti-ai pierdut orice urma de umanitate...dar macar incearca doar sa spui povesti nemuritoare, fara a da vreodata si sfaturi...altfel vei avea sute ori mii de prosti pe constiinta...ahh, uitasem, nici constiinta nu mai ai. "Moartea ca spectacol" se vinde ca piinea calda, cum sa te mai impiedici tu de etica in goana dupa bani?

Sylvan  •  5 octombrie 2016, 21:56

Fac o afirmatie hazardata si o sustin.Spun care a fost primul lucru care mi-a venit in minte. Daniela are nume oltenesc (Marin). E cumva olteanca? Daca e, atunci nu ma mir ca a aderat la un cult care are ca scop, pacalirea oamenilor. Exista cateva exemple sonore, de escrocherii ale unor olteni, ultima fiind cea a lui Dumitru Popescu care cu ani in urma , s-a angajat sa construiasca o racheta cu care sa mearga pe Luna si a unui avion supersonic cu totul original in cadrul programului ARCA. Mai este apoi Gregorian Bivolaru cu a lui MISA si de ce nu chiar Henri Coanda care nu a inventat avionul cu reactie. Sa nu fiu inteles gresit, nu am nimic cu oltenii in general dar tocmai din acest motiv ar trebui sa fie mai atenti sa-si apere imaginea si sa nu puna botul la fel de fel de sarlatanii.

Dan Lupu  •  5 octombrie 2016, 22:08

Auzi la ei, cica asteapta sa vina niste extraterestri numiti (de catre cine ??? ) "Hathori". Pentru cine nu s-a documentat, Hathor era o zeita VACA din religia vechilor egipteni. Sincer sa fiu, nu cred ca mai vin vreodata urmasii ei...

Ema  •  5 octombrie 2016, 22:11

@Abișag Atunci cand ai aruncat o privire dincolo, totul se schimba. Desertaciunea e relativitatea sistemelor noastre de referinta.

Ema  •  5 octombrie 2016, 22:13

Bazarul e plin de mărfuri variate și are cu ce să îndestuleze curiozitatea vizitatorilor.

Abișag  •  5 octombrie 2016, 23:33

@Ema ... "Desertaciunea e relativitatea sistemelor noastre de referinta". Nați-o țațo că ți-am dres-o. Asta sună a : ca să se îndumnezeiască, Udrea și-a ales ca cale (cacofine forțată) un lipovean. Ce spui tu e de o prostie megaloexcentrică, dar sună ghini ! Îți dai seama ! Orice *** care vine din nimereală pe-acileașa și citeștie *** asta : relativitatea ... hau-hauuu, îi cade falca, nu Falcă, ăla de la Arad, ci falca, aia de la obraz ! :-) Bă, madam Ema e damă bine, bă. Ia uite ce cuvinte știe ea ! Nene Tolo, dă-i și lui Ema câțiva quadrați în foaia aia a lu matale că și-așa nu o citește nimeni după cum spune Banciu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ch  •  5 octombrie 2016, 23:33

sal Tolo. v-ar mai interesa niste mizerii din lumea medicala?

rodica  •  6 octombrie 2016, 0:21

felicitări, domnule Tolontan pentru dezvăluiri. Ar fi bine sa se sesizeze organele competente si sa ia masuri pana nu se " inalta" si alți tineri la cer. Incredibil la ce tragedii poate duce extremismul in orice domeniu, chiar si in religie.

Cristian  •  6 octombrie 2016, 8:17

Draga Tolo. Aveam mai mare incredere in tine. De ce te-ai apucat sa denigrezi un artist care practica o arta traditionala similara cu Reiki nu stiu, da ar trebui mai mare respect pentru artistii nostrii. Te-ai grabit cam repede sa tragi o concluzii pripite de data asta. Mare pacat ca nu lasi mortii sa se odihneasca in pace. Din cate stiu eu a chemat salvarea, da a avut ghinion ca nu s-au cam priceput. Din cate stiu eu si stiu bine nu este vorba depre o secta deloc. Hai ta-te si de reiki, de toti practicantii de Ci Gong, De Tai Ci si eventual de de Ci Aikido. Bravo!

Cristina  •  6 octombrie 2016, 8:27

Faptul ca agreezi metode de viață diferite de cele promavate de majoritate si de medicina alopata nu mi se pare nimic in neregulă. Cati pacienți mor din culp medicala? Acolo nu se uita nimeni. Cati oameni mor din culpa unei științe alternative de tratare si de trai? Calculați procentual vorbind ambele situații: alternativ vs alopat. O sa fiți uimiți. Stilul de viață ca al bunicilor, in legătură ci natura, alimentație sănătoasă, principii de viață sănătoase - acestea nu sunt promovate de medicina alopata. In schimba nu ai voie sa mănânci nimic dar trebuie sa mănânci din toate (asta e din experienta mea cu doctorii si asta e concluzia). In toate cazurile primești un pumn de medicamente care tratează niste simptome (rareori cauza lor), si care au ca efect alte probleme care necesita alte medicamente ( tot din experienta de familie). Daca cultul respectiv indemna la liniște, pace, calm...ce era așa greșit? Cu totii știm ca multe boli sunt determinate de un stres si o stare anume care se abate asupra mintii noastre...nu toate. Deseori constatam ca oamenii împăcați cu sine, mereu veseli si pozitivi, care evita sa gândească negativ despre alții sau viață in general, care evita sa se gandeasca la boli in stil ipohondric, aceștia sunt oamenii care rareori se îmbolnăvesc si daca se îmbolnăvesc ....in cele mai multe cazuri trec ușor peste boli sau combat boli greu de combătut ( tot din experienta de familie a mea, si lupta unor membri si familiei cu cancerul). Daca cultul acesta este ostil medicinei atunci ortodoxismul cum e? Nu oare si religia noastră ne spune ca vindecarea o primim numai prin minunea lui Dumnezeu? Daca El vrea?

Cristina  •  6 octombrie 2016, 8:42

De când am copiii am căutat mereu soluții de a trata sau preveni diverse boli la care se expun. Daca mergeam la spital aveam mari șanse sa ii procopsesc cu o branula si antibiotic pe vena preventiv....fara a exista o antibiograma si cu mult înainte sa iasă rezultatul analizei la sânge. Concluzia: puteam sa tratez si acasa fara ace si deseori fara antibiotice...plus riscul de alte infecții din spital. Am găsit ca tratamentul naturist e cea mai buna soluție si ...culmea, vorbitul in somn cu copilul pt a i ajunge la inconștient mesajul meu de asigurare ca e un copil iubit si ca e in siguranță. Mulțumită acestor metode copiii mei nu mai iau medicamente de doi ani. Nu sunt nebună. Daca va fi nevoie cu siguranță vor primi si tratament alopat. Daca toți considerați acum ca îndemnurile acestui cult i a adus moartea, ca învățăturile lor sunt ostile, atunci eu ce ar trebui sa spun despre medicină clasica? Acea medicina care mi a distrus familia. Care m a supus unui stres enorm si inutil încât sa nasc la 26 de săptămâni doua mogâldețe de 700 gr. Mulțumită căruia unul zace sub pământul rece acum. Mulțumită căruia cel care a supraviețuit are paralizie cerebrala , pt ca stiu unde au greșit. Acum cu mintea de acum stiu. Pe acei doctori cine mi i trage la răspundere? Cine sa ma audă? Nimeni. Eu nu sunt vedeta. Nici copiii mei. Stiti cate cazuri de erori meficale sunt pe zi? Stiti de cate ori chemi salvare cu medic si iti vine asistentul medical? Urăsc medicina alopata. In cele mai multe cazuri in care m am lovit de ea mai mult a făcut rău decât bine. Te dărâma, te intoxica, te îmbătrânește, te obosește. Erorile lor medicale nu sunt erori trase la răspundere. Acum o luna la Cornetu, un amarat de spălător de mașini , la numai 28 de ani, a văzut jos inconștient. Au chemat salvarea. Au venit după 20 minute poate mai mult , fara medic, fara aparat de șocuri. I a cedat inima. A murit cu zile. L au lăsat acolo ca sa vina IML. Au plecat cu Salvarea. Era un amarat. Pt el cine plătește?

Agata  •  6 octombrie 2016, 9:51

Draga Tolo, esti prost! Nu, nu e o jignire! Sincer, am tot cautat cuvinte care sa exprime mai bine ceea ce simt...crede-ma, asta e singurul care se potriveste. Nu ai inteles NIMIC din ceea ce a exprimat femeia aia acolo, nu intelegi nimic despre lume. Esti doar un scormonici. Ce e ala? O fiinta care scormone si atat. Nu poti aplica tuturor acelasi tratament. Nu e corect si nici nu e cinstit. Te gandesti oare ce framantari si apasari are femeia asta? Nu, tu scormoni si atat. Mult timp am crezut ca Tolontan este un jurnalist ...asa, ca pe vremuri: mereu vigilent, investigator, taios si OBIECTIV. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

daniel  •  6 octombrie 2016, 10:17

foarte interesant, de fiecare data dupa moartea unei persoane cu notorietate, apar fel de fel de povesti si povestiri..nici n-a murit bine papaiani si s-a si ,,descoperit" ca are nu stiu ce fiu parasit, prin sibiu....acum cu pascu, povestile cu zdrang si zdrong din vietnam...inseamna ca gyuri un ,,talent al umoristicii" , a fost un mare naiv si judeca slab de tot, daca s-a lasat atras in asa aiureala....

Cristi  •  6 octombrie 2016, 10:54

Draga Tolo, ***. Sa te bagi in viata particulara a omului si mai ales sa-i judeci credintele religioase nu spude despre tine decat ca esti un spalat pe creier care crede ca el singur detine Adevarul. Eu sunt un adept al "Church of the Flying Spaghetti Monster", te crezi mai destept decat mine ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

una fara facultate  •  6 octombrie 2016, 11:45

Cristian • 5 octombrie 2016, 19:06Mai tu o iei pe urmele lui tolontan?Pai intereseazate sa vezi ca toate ambulantele au in dotare EKG, verificat periodic.Si sa mai stii ceva tolo 2 ca si sotia lui Gyuri a spus ca nu a vrut sa mearga la spital si o cred de vreme ce cultul "este ostil medicinei alopate".Ce nu ai inteles? Tolontane, iara ai dat-o in bara.***Sistemul nu l-a facut asa cum este acuma, nici eu si nici tu, nici Dr. Grasu si nici oamenii astia de rind care au speranta in Ambulanta saracilor (de stat) , l-au facut aia din frunte, pe aia sa ii judeci.DACA POTI.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mediator Divort  •  6 octombrie 2016, 12:12

Numai Dumnezeu stie ce s-a intamplat .

gigelos  •  6 octombrie 2016, 12:53

Vad ca lumea se inflameaza , Partos etc . Cei ce se exprima pe aici , unii mari admiratori ai lui Gyuri , ceilalti ai doamnei DMM si ai lui Dang . Viata lor , povestea lor . Eu fac parte din prima categorie , habar nu aveam de mesterul Dang si nu prea am priceput eu ce spuneau ei de divort . Ca era prea posesiv ... cu banii , nu cred , cu averea ... cu doamna ? sa mai inchizi ochii sau cum ? Nu-l vedeam si nu-l vad vreun macho dur , nu l-am cunoscut personal , cred ca a fost o victima a bunatatii sale . Ok , nu e treaba mea . Dar cred ca-ti trebuie muuulta lumina sa poti rezista , sa pleci din casa ta , facuta din banii tai , sa nu dormi langa copilul tau , sa-ti duci boala pe picioare , sa arati ca esti barbat , etc , etc doar pentru ca esti prea posesiv , mamma mia si ce femei sunt in Muntenegru ...

Dantes  •  6 octombrie 2016, 17:16

Eu cred ca despartirea de sotie in anul 2010 se datoreaza faptului ca Gyuri Pascu nu era in totalitate de acord cu practicile sotiei!

god  •  6 octombrie 2016, 19:46

" Potrivit adepților, capul maestrului a fost mascat de un glob de lumină care a apărut spontan la adunare" muuuaaaaahhahahahahhaaaaaaaa

Ana  •  6 octombrie 2016, 20:34

Draga Tolo, nu te cunosc si nu sunt fan, dar articolul este foarte bun. Inteleg acum de ce doamna nu a dat mai multe explicatii nici la telefon nici doctoritei. Eu nu cred ca nu isi dorea sa fie salvat, cum scrie in postarea interminabila. Povestea asa frumos de proiectele lui... Tare pacat.

bg  •  6 octombrie 2016, 21:09

Intr-un comentariu al meu anterior afirmam ca rezultatele analizelor cetatenilor facute prin cupoanele Min. Sanat. d-l E. Nicolaescu ar fi ajuns la cos dupa plecarea dansului din Minister. Se pare ca nu este asa. Ce credeti, aseara, pe un post TV, un membru PNL sustinea sus si tare ca ei vor prezenta un program de reformare a sist. sanitar actual (cu accent pe preventie) avand la baza concluziile studiului prin cupoane efectuat in timpul Min. E. Nicolaescu privind starea de sanat. a pop. Pai, cum vine asta? Cei din PNL, cand au parasit Min. Sanatatii, au luat si datele institutiei cu ei ca si cum ar fi fost un bun al lor? Poate ca asta este o practica a tuturor partidelor: iau calculatoarele, iau laptopurile, automobilele, sedii de partide, etc. ASTA SE NUMESTE FURT. Analizele alea s-au facut toate pe banii nostri, ai tuturor, iar datele rezultate trebuiau sa ramana la Min. Sanatatii indiferent cine vine dupa tine. Si apoi, rezultatele analizelor facute in 2012 nici nu mai sunt valabile acum, multe s-au mai schimbat in starea de sanatate a populatiei. Vad ca procedura este aceeasi indiferent ca partidul este PSD, PNL, PD, ALDE, etc...Dupa NOI, potopul...Si noi cu cine mai votam?

Pacientuedevină  •  6 octombrie 2016, 23:30

Da, pacientul e de vină: e shintoist, budist, martor al lui Iehova, yoghin etc., deci nu are dreptul la EKG, trusa completă si anamneza profesionistă din partea medicului de pe ambulantă. Să crape dacă face acupunctură si terapie cu lumină. Inclusiv cei care fac acupunctură si laserterapie (terapia cu lumină) la Institutul de Medicină Complementară si Alternativă Bucuresti (institutie medicală publică a sttului român!). Da, gargarele ignorantilor vor arunca noroi si asupra Medicinii Traditionale Chineze, oficială într-o tară cu 1,357 miliarde locuitori ... Semidoctii ne învată infailibilitatea „medicinii moderne”. Chiar credeti că după rateurile zilnice, victimele săptămânale, vă mai crede cineva?

justinianus  •  7 octombrie 2016, 8:08

Ce se spune mai sus o fi corect, dar cum ramane cu *** lui Tolontan ca pe Pascu *** aia de la Salvare si Smurd! De asta nu mai vorbiti??

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gheorghi  •  7 octombrie 2016, 13:27

Bine ca a spus cineva ce trebuia: ratacita de [fosta] nevasta l-a impins la deisperare si atunci a alunecat in misticism MAGIC, al *** vietnamez, un demonolog ca multi altii. Inantea mea vad 144 de mesaje - sigur ca au consumat multe din ele inutil timpul autorului articolului dar si al celor cu adevarat respectuosi fata de omul talentat care a fost IG Pascu. Imi vine ameteala cand vad cati oameni sint pierduti mental, in majoritate sufleteste: - cum poti crede in "destin"/"soarta", "noroc"/"soarta" daca te pretinzi Crestin (doar Ortodox, ca papistasii si protestantii "lor" fac hotie cu cele sfinte, sint anatema...)? Cum poti sa pretinzi ca "a face ce vrei" este un drept cand este libertatea de a face bine ori rau, dupa credinta ta, dupa cum discerni, cu consecintele cunoscute? Mai clar, stim Legea, stim Poruncile si stim cum sa le aplicam in viata, sa le respectam din Sfanta Traditie , din indrumarea duhovniceasa, din vietile Sfintilor Parinti, din Sfanta Scriptura... Dar nu ne place! Nu avem chef sa "ascultam" ci sa ne facem noi dreptate, sa se faca voia mea, nu a lui Dumnezeu! Sa nu nemiram ca organismul cedeaza - uneori fiindca il chinuim fizic, alteori batjocorim sufletul care il face si tine viu, alteori prin pierderea ajutorului Dumnezeesc pentru a ne indrepta noi sau a curata relele celor din familie, neam... De aia medicina nu poate "rezolva" - Dumnezeu este vindecator, nicidecum omul sau spiritele (demonice) invocate in practicile ezoterice, asiatice ori nu. Nu exista "alternatva" la medicina, este ne-medicina, este samanism. Am vazut o ratacita care nu-si da seama ca *** cand foloseste sugestia hipnotica fata de copilul care doarme... care crede ca "naturismul'- care are "natural" doar duhurile demonice care dau efect aparent pozitiv... - este so;utia! Nu stie ca maneteaza sufletul copilului catre Iad! Dar cine mai vrea sa creada? Nu-i credem pe parintii care ne-au dat viata si ne-au crescut platibd cu viata lor existenta noastra... nu-i credem pe parintii parintilor nostri... Lasam mintea sa se duca aiurea la ciudateniile (cica.. exotisme!?!) asiatice care sint paganisme de mii de ani stiute, prezentate cu alt ambaaj... Cata prostie, cata inselare, cata inversunare de urmare a diavolilor si nu a lui Hristos. "Fie voua dupa credinta voastra!" - asta le-a spus desteptior, arogantilor si incapatanatilor care-l sfidau. --------- Spunea madama pe blog, ca maestrul vietnamez - de fapt*** - nu a murit in 2007 ci "s-a eliberat"; la fel zice si in 2016 de cel pe care l-a impins in afara relatiei sot-sotie. Ea, cu minciuno-stiinta psihologiei (creatia unor *** - Jung, hinduist mascat si Freud, ***) care este sora si avanpostul tuturor aberatiipor mentale tip sectar. Am vazut si cateva interventii de scurta si clara afirmare a Adevarului - actorul a fost manipulat (as zice sufleteste) si bunatatea lui "DIN FIRE" a fost sursa contaminarii spre putreirea sufleteasca si a altora. Este prima data cand accesez blogul si nu regret sa sustin demersul demascarii nemerniciilor New Age care au infestat gandire, educatia, mass-media, entertainmentul - lumea show-buisness-ului, stiinta, medicina.... (au ajuns sa faca banci de *** pentru transplant... ca si cum *** ar fi sursa de sanatate pentru altul... - vezi si "pro-bioticele" imcarcaye cu asa cev, .. uman!), ... Succes in demascare si intrevad ca va spori agresivitatea atat direct cat si indirect impotriva autorului articolului Dl. Tolontan. ------- Pentru lista cu procedee sub-firesti, adica nedemne si nesanatoase pentru om si sufletul sau puteti citi articolul "Mărturie șocantă despre homeopatie": http://marturieathonita.ro/marturie-socanta-despre-homeopatie/ Mai adaugam la controlul mental: miscarea Zeitgeist, "secta" de dezvoltare personala Landmark, scoala Altheea, sistemul scolar Montessori, ...., toti "luminatorii" si ezoteristii = vrajitori mai noi... Vezi si Gheorghe Coman – „Psihologia Cuantica”. - preluare in http://www.dzr.org.ro/controlul-mintii-umane-tehnologii-folosite-pentru-subjugarea-maselor/ Nu pierdeti ocazia unei lamuriri mai elaborate cu privire la tehnicile sectare: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/09/19/controlul-mintii-in-noul-totalitarism-cum-suntem-guvernati-prin-tehnici-sectare-transformate-in-metode-de-conditionare-a-gandirii-si-comportamentului-falsa-trezire-fanatizarea-eticheta-teori/ CONTROLUL MINTII IN NOUL TOTALITARISM. Cum suntem guvernati prin TEHNICI SECTARE transformate in METODE DE CONDITIONARE a gandirii si comportamentului. FALSA “TREZIRE”, FANATIZAREA, eticheta “TEORIEI CONSPIRATIEI” si DESFIINTAREA FAMILIEI -----------------------------------------

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dorian  •  7 octombrie 2016, 15:09

Am avut de-a face si eu cu acest curent sau miscare Dang - nu i-as spune secta, desi are ceva caracteristici. Dincolo de ceea ce propovaduiesc ei, miscarea in sine este un aspirator de bani. I-am mirosit repede si le-am dat delete, asa cum am dat delete tutror miscarilor asa zis esoterice, care in sine sunt cam toate aspiratoare de bani, si nu putini. De exemplu, la putin timp dupa asa zisa initiere, mi -sa cerut (nu numai mai mie, tuturor adeptilor) ceva sute de euro, pe motiv ca vine nevasta lui Dang in Europa (sau poate in Romania, nu mai stiu exact), iar aceste vizite "binecuvantate" - adica toate calatoriile prin lume ale lui madamme Dang se fac (sau se faceau) pe banii fraierilor (a se intelege a adeptilor). Este doar un element pe care l-am surprins, mai sunt destule care denota faptul ca aceasta miscare este un joc piramidal prin care se fac o caruta - multi multi bani ***. Initierea in primul grad este undeva la 100 de euro, dupa cifrele exponential....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ioana  •  8 octombrie 2016, 14:27

Dumnezeu sa-l odihneasca pe Gyuri. Imi pare nespus de rau pentru sfarsitul atat de prematur al actorului, omului, care a fost atat de bun si destul de destept si intelept ce a plecat dintre noi!!! Am avut fericita ocazie sa-l intalnesc intr-un grup de actori, la o zi de nastere a unor prieteni de familie. Nu asta vreau sa subliniez, ci faptul ca am stat de vorba cu el, de la om la om, si avea un mod de a aprecia pamenii si lucrurile la justa lor valoare. Pacat!!! Din pacate sunt perfect de acord cu parerea si punctul de vedere al Marei. Felicitari Mara. Ioana Somodi

Pacientuedevină  •  8 octombrie 2016, 15:45

Pe noi toti nu ne interesează convingerile spirituale ale pacientilor, nu suntem în stalinism sau fascism. Pe noi toti, pacienti, rude ale pacientilor, ne interesează ca medicii să fie responsabili. Nu îngâmfați, batjocoritori, corupti, smecheri, manipulatori, SUPERFICIALI. Si medicii nu vor fi responsabili atâta timp cât procedurile pe care le efectuează asupra pacientilor nu sunt consemnate în format electronic (în sisteme informatizate, ca în străinătate,pe care nu le mai pot falsifica), pentru a se putea verifica ulterior dacă au respectat protocoalele si ghidurile de practică medicală (regulile din domeniu). În prezent, ei sunt stăpânii absoluti ai fiselor si dosarelor medicale ale pacientilor, pe care le modifică/completează/ falsifică după bunul plac, ascunzând urmele culpelor medicale. De aceea România este tara cu cele mai putine culpe medicale condamnate din Europa...Medicii din România nu sunt responsabili pentru că stiu că pot să le moară zeci de pacienti, cel mult vor lua 10% reducere la salariu...

Pacientuedevină  •  8 octombrie 2016, 16:03

Iar colegiul medicilor a devenit un instrument al musamalizării culpelor medicale - poate nu stiati că în România culpele medicale nu se cerecetează în baza unei proceduri prevăzute de LEGE, în care victima sau rudele pacientului decedat în urma culpei medicale să aibă calitate de parte si drepturi procedurale. În România, culpele medicale se cercetează subiectiv de colegii medicilor în baza unei proceduri subiective continute într-o parodie numită Statutul Colegiului MR, în care victimele nu au nicio sansă reală de câstig, nici măcar nu au dreptul la acces la documente sub pretextul secretului medical. Totul este o mascaradă. Cel mai socant este faptul că victimelor nu le aste prevăzut dreptul de a contesta decizia de „spălare de păcate” a medicului, de musamalizare a culpei.

Pacientuedevină  •  8 octombrie 2016, 16:10

Din aceste motive, CEDO a condamnat România în nenumărate cauzuri pentru încălcarea de către stat, prin medicii săi, a DREPTULUI LA VIATĂ , iar noi toti am plătit despăgubirile. Si condamnărie vor continua. Iar semidoctii din mafia medicală, care încearcă să ne prostească, aclamă fără nicio rusine ce perfect este corpul medical din România ... Iar noi toti tăcem complice, până o păteste si cineva din familia noastră ... si astfel primim răsplata pentru credulitatea noastră

Comentează