Prin desființarea taxei radio-tv, PSD vrea să treacă TVR și RRA, de facto, sub controlul Guvernului!

Anunțul lui Liviu Dragnea maschează naționalizarea posturilor publice

luni, 10 octombrie 2016, 4:49

Propunerea PSD de a elimina 102 taxe presupune și o schimbare fundamentală  în statutul posturilor publice de televiziune și radio.

Taxa este, acum, legătura esențială între ”acționar”-cetățeanul plătitor și serviciul public prestat în numele lui și pentru el. Modelul funcționează aproape peste tot în Europa, aici fiind incluse și modelele clasice gen BBC sau ZDF din Germania.

Dacă elimini taxa și treci cheltuielile în bugetul de stat, operat de Guvern, rupi relația directă între abonat și serviciul public de presă.

Proiectul PSD prevede ca sumele pe care acum TVR și RRA le iau acum din taxă, și care sînt de aproximativ de 150 de milioane de euro pe an, să fie distribuite de către Guvern prin buget. Bugetul trece, evident, prin Parlament, dar media publică va deveni, practic, un subcapitol al subcapitolului, o temă insignifiantă.

Nu doar că se mută controlul de la Parlament, nu doar că predictibilitatea veniturilor devine, prin urmare, imposibil de asigurat, dar dependența de Putere se transformă într-o evidență controlată prin alocările bugetare.

Explicațiile lui Liviu Dragnea le găsiți în știrea Agerpres.

”E ca și cum, pentru prima oară după 1989, Partidul și Guvernul își iau televiziunea și radioul înapoi”, a comentat unul dintre oamenii de TV care a sesizat ce ascunde măsura.

Cînd a decis asta, PSD știe ce face. Partidul lui Liviu Dragnea se bazează pe impopularitatea posturilor publice de televiziune și de radio, care a rezultat din excesele șefilor instituțiilor și din lipsa de încredere a publicului. Dar, de fapt, el comite la rîdndu-i un exces și privează publicul de șansa unor instituții care să-l servească.

Iar dovada că TVR și RRA sunt impopulare vor fi cele probabil 90% dintre comentarii care vor susține că oricum cele două posturi merită ce e mai rău.

Dar atunci când credem că media publică merită ce e mai rău, de fapt considerăm că noi nu mai merităm nimic.

Comentarii (87)Adaugă comentariu

dan  •  10 octombrie 2016, 17:04

Pai sincer nu mai conteaza. La halul in care au ajuns si SRTV si SRR prefer sa nu ne mai judecam pentru aberatia aia de taxa mai ales pentru SRL-urile de buzunar, si chiar pe persoana fizica. Acum sunt alte cai de a asimila informatie. Oricum, local se asculta posturile radio locale ca au stiri de interes local iar de la anul nici TVR nu va mai emite terestru deci scuza ca "ajunge in cotloane" si ca eventual trecand sub palaria puterii ar tâmpi lumea, scuza pe care o auzim de 27 de ani, fiind si temei al taxei asteia. Viitorul este pe Smart TV si fara niciun fel de cabluri si sarme, chiar nu mai are importanta SRTV si SRR. Prefer sa faca ce or face cu ele numai sa nu mai ia taxa. Alte posturi nu iau nicio taxa si inversuneaza lumea mai ceva ca TVR sau RRA.

Andrei  •  10 octombrie 2016, 17:06

@Catalin, daca ascultai atent nu e vorba de taxa incasata de la populatie ci de banii care vin de la bugetul de stat, intra in contabilitatea SRR nu RRA cum spun unii si apoi pleaca neatinsi catre burtile celor de la SNR. Greu jurnalismul de investigatii.

Danut Munteanu  •  10 octombrie 2016, 17:06

Domnule Tolontan, cu scuzele de rigoare eu nu văd vreun acces de independența la cele 2 instituții. Cred ca taxa obligatorie e samavolnică și nu cred ca e avantajoasa comparația cu ce e in Germania, de exemplu. Cred ca e mai normal sa primească bani exclusiv de la buget, pt ca astfel POATE CA VREODATĂ CINEVA se va autosesiza despre modul cum sunt acești bani cheltuiți. In condițiile actuale, eu găsesc taxa radio TV drept toxica pt dezvoltarea unor canale de presa competitive la nivel național.

ROMICA_BUNICA  •  10 octombrie 2016, 17:07

si banii de la buget sunt tot ai nostri, lucrurile nu se schimba cu nimic, aceste institutii au servit si vor servi puterea; oricum, A3 are audienta suficienta.

marian  •  10 octombrie 2016, 17:29

Subtire argumentatia !Ce legatura mai am eu cu postul public in afara platii abonamentului ?

Elena  •  10 octombrie 2016, 17:33

Domnule Tolontan,ar trebui sa stiti ca abonatii tv,platesc taxa tv de 2 ori,odata la societatea de cablu la care sunt si inca odata pe factura de energie.Vi se pare corect?

goe  •  10 octombrie 2016, 17:52

@Elena: gresit. Studiaza definitia pachetului must-carry pe care trebuie sa-l transmita GRATUIT operatorii de cablu TV (25% din canale). La societatea de cablu platesti serviciul de mentenanta a retelei si contractele cu providerii externi (si ProTV care a iesit voluntar din schema must-carry).

Cătălin Tolontan  •  10 octombrie 2016, 17:55

@marian: daca vi se strica broasca de la usa inlocuiti broasca sau distrugeti usa si lasati un gol in locul ei?

adrian  •  10 octombrie 2016, 17:57

"Legatura esentiala"? Bateti campii. Cetareanul nu are mijloace de a atentiona (ca sa nu spun controla, asa cum af fi normal) actionariatul prin neplata acelei taxe. Legatura este de jecmaneala, si orice jecmaneala este o relatie de furt a jnuia fata de celalalt. In aceste conditii, da, ma lipsesc de aceasta "singura legatura". Numai un om *** poate scrie despre cheltuirea acelor bani asa cum o face directorul RRA si apoi sa considere un lucru pozitiv faptul ca suntem jecmaniti ca sa ii poata cheltui ala in voie. Trist.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  10 octombrie 2016, 18:05

@Andrei: este vorba despre taxa radio TV. Ea este enumerata intre cele 102 taxe care vor disparea.

Andrei  •  10 octombrie 2016, 18:11

@Catalin lumea nu intelege care e subiectul articolului dupa cum nici tu nu ai inteles ce taxa se vrea eliminata. Mai mult de jumatate din bugetul Radio Romania, reprezinta cheltuielile cu emitatoarele, bani care vin de la bugetul de stat si merg la SNR. Acei bani vin de la Guvern si merg catre SNR (Societatea Nationala de Radiocomunicatii) via Radio Romania. E un fel de spalare de bani, prin care SNR-ul incaseaza sume uriase de la buget, iar injuraturile pentru acei bani le incaseaza postul national de radio. Hai sa fin corecti si sa informam corect. Sunt multi care confunda Radio Romania (post national de radio care a terminat anul 2015 cu profit) si TVR (care e pe minus 150 mil de euro). Este important de spus ca Radio Romania e pe locul 1 in audiente si nu are datorii la stat. Daca va uitati pe raportul de activitate pe 2015 o sa observati la pag 15, venituri de la bugetul de stat - 195.529.157 lei (in jur de 50 mil euro). Acesti bani sunt banii dati de Guvern pentru SNR (Radio Romania nu se atinge de ei) si reprezinta 47% din bugetul institutiei Radio Romania. Uite asa se dubleaza artificial bugetul Radioului Public ca SNR-ul sa fie curat. Cititi cu atentie raportul de activitate si informati corect.

Andrei  •  10 octombrie 2016, 18:19

@Catalin, Dragnea a incurcat taxele, cu tu incurci Radio Romania cu RRA :-) . Uite ce a spus Dragnea: "Cea mai mare parte din aceste sume, marea masă a cetățenilor nu știe lucrul ăsta, nu rămân în bugetul TVR, nu sunt folosite pentru funcționarea TVR, ci pentru a finanța alte achiziții la o altă structură, la o altă societate de stat." (e acelasi lucru si la SRR, iar structura la care face referire este SNR). Atentie la detalii. Acum suntem lamuriti cu acest subiect? Stiu ca multi or sa vina si sa "strige" jos taxa, jus taxa etc, dar asta e farmecul unei tari libere. Glumeam.

Cătălin Tolontan  •  10 octombrie 2016, 18:25

@adrian: cind v-a suparat ”abuzul de business class” al sefului RRA tocmai asta v-a suparat: ca ati simtit ca nu va respecta taxa platita. E vorba de un principiu, nu de oamenii care conduc acum institutiile. @andrei: nu are importanta cit merge la releele de stat, pentru ca despre asta vorbiti. Adica nu are legatura in momentul acesta al discutiei. Acei bani vin de la buget si pleaca la SNR, doar tranzitind SRR si TVR. Dar ei nu vin din taxa, ci de la buget! Aici discutam despre eliminarea taxei radio tv, asa cum scrie in proiectul PSD. Si despre inlocuirea acestor bani din taxa cu bani care sa vina din buget, via Guvern.

Cătălin Tolontan  •  10 octombrie 2016, 18:33

@andrei: si, ca sa fie si mai clar, uite finalul declaratiei lui Liviu Dragnea: ”Taxa radio tv trebuie să fie plătită de la bugetul de stat dacă guvernul își asumă sau trebuie să-și asume că susține postul public de televiziune". Nu Guvernul isi asuma ca sustine sau nu sustine, cetatenii sustin prin taxa si nu poate veni guvernul sa decida ca nu mai sustine media publica! Indiferent insa ce crede fiecare dintre noi, efectul este exact acesta: PSD intentionaza ca TVR si SRR sa nu mai fie finantate prin taxe, ci de la buget. Asta a spus Liviu Dragnea in clar. Nu poate fi vorba despre sumele de relee pentru ca, repet, ele nu vin din taxe nici acum, ci din buget. Poate ca oamenilor le suna bine sa nu mai plateasca taxa radio - tv, dar, de fapt, e o lovitura pentru libertatea lor de informare si de expresie.

Andrei  •  10 octombrie 2016, 18:35

@Catalin vorbim de articolul vechi sau vorbim de informarea corecta pe articolul de azi? Hai sa terminam cu asta de azi si apoi dezgropam si mortii. Ce zici? In Radio Romania supararea vine din partea unui grup mic, condus de un X (nu merita sa ii mai pomenim numele) care a facut mult rau si face in continuare avand un meci personal cu PDG-ul. Majoritatea comentariilor au fost plasate de acest grup (poti verifica dupa IP) care sunt un fel de troli si actioneaza la comanda. Putem dezvolta subiectul, insa consider ca trebuie lamurita in primul rand interpretarea cu "eliminarea taxei radio". Sa imi spui daca e ok acum si am avut dreptate cu ce a spus Dragnea (ai citatul mai sus). Dupa ce rezolvam neintelegerea de azi trecem mai departe. Deal? ;-)

Ovidiu  •  10 octombrie 2016, 18:37

Taxa radio-tv este stabilita prin Legea41, care este lege organica. Ca sa modifice legea, PSD are nevoie de 3/4 din numarul total de deputați și senatori. Așadar este doar un exercițiu de imagine la pachet cu eliminarea taxei pe cazierul juridic(care nu mai exista).

Andrei  •  10 octombrie 2016, 18:40

E o mare prostie ca TVR si SRR sa fie in subordinea Guvernului, indiferent de unde vin banii. Din pacate multi or sa sara in sus de bucurie, fara sa isi dea seama cat de rau o sa fie pentru informarea corecta a populatiei. La radio nu cred ca e o suma mare cei 2.5 lei/luna avand in vedere investitiile si pozitia de lider ocupata in piata media de Radio Romania. Cu TVR e alta poveste si de aceea nu ne place sa fim bagati in aceeasi oala.

marius  •  10 octombrie 2016, 18:40

bai nene, daca toate guvernele ***,direct din buzunarele noatre,punand tot felul de *** la conducerea celor doua magaoi,macar acum sa o faca pe fata.ca ne am saturat de struto-camilele alea de societati. radioul public s a transformat in tonomat de muzica populara,iar tvr ul n are bani ***. sa si le ia guvernul la el acasa si sa se spele cu ele pe cap. in nicio tara civilizata cetateanul nu este fortat, in niciun fel, sa plateasca servicii pe care nu le consuma. asa ca sa nu mai plangem pe catafalcul incalcarii libertatii presei,ca, prin structurile alea doua,niciun fel de guvern nu poate manipula pe nimeni.si asta pentru ca nu le urmareste nimeni!! imi pare rau ca nu le au desfiintat pana acum. lasa ti ne cu marotele astea,ca vai,vin haiducii guvernamentali si iau de la sarac pentru bogati! tolo, cand nu ti se mai servesc dosare explozive pe la colt de bucuresti,nu mai ai subiecte misto, nu?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  10 octombrie 2016, 18:42

@Andrei: bun, deci acum e limpede :-) Multumesc.

Andrei F  •  10 octombrie 2016, 18:45

Sa ridem ...Acum TVR-ul nu este controlat?!Sau e bine cind alde Mihaiu isi face veacul pe la TVR?Era mai bine cind la emisiunile de folclor se populariza alde Udrea?De Dinescu si Stelian Tanase ce spuneti?Ia dati exemplu de un jurnalist care a facut ceva pro PSD la TVR,dar nu de acum n ani...D-le Tolontan cind veniti in Romania ca nu prea stiti ce se intimpla...?

Andrei  •  10 octombrie 2016, 18:46

@Catalin, e perfect ca am inceput sa ne intelegem. E usor sa gresesti, insa e destul de greu sa recunosti ca ai gresit. :)

Cătălin Tolontan  •  10 octombrie 2016, 18:53

@Andrei: hai sa stabilim faptele. Ati spus ca nu la asta s-a referit Liviu Dragnea. Si v-am dat citatul. Exact la asta s-a referit: la inlocuirea taxei radio tv platita de cetateni cu finantarea de la buget. Citeva mesaje m-ati certat ca n-am inteles, acum spuneti ca asa e si ca ideea liderului PSD e o eroare. Faptele sint incapatinate sa stiti ))

Andrei F  •  10 octombrie 2016, 18:54

@Andrei Altul care nu pare ca traieste aici...Cit crezi ca se da de la buget ACUM pentru radio si TVR(sau cit este datoria acestora la bugetul de stat?)?...Ti se pare ca acum cetatenii conduc radioul public si Tvr-ul?

Andrei  •  10 octombrie 2016, 19:00

@Catalin, Liviu Dragnea a incurcat taxele si mai spune "dacă guvernul își asumă". Dragnea vrea eliminarea platii catre SNR prin SRR si TVR si lasa in discutie bugetarea institutiilor media publice de la bugetul de stat. Sunt interpretari diferite. La prima cu SNR spune ca o elimina, iar legat de taxa platita de populatie spune "daca". Mare atentie la detalii. Deci, ne incapatanam in comtinuare sau ne-am lamurit? :)

Westfield  •  10 octombrie 2016, 19:23

Clar nu e in avantajul cetateanului ca TVR-ul si Radio-ul, in serviciul populatiei ha ha, sa ajunga sa depinda de oamenii "onesti si cinstiti" ce ne conduc tara. Sunt absolut sigur ca D-l Dragnea si partidul dumnealui are intentii bune. Considera ca nu este corect fata de populatia Romaniei, in slujba careia se afla zi si noapte si isi respecta juramantul pana la finalul carierei politice, sa i se impuna plata acestei taxe. Ii multumim tovarasului nostru, conducator de top al tarii, dar consideram ca programul sau, deja supraaglomerat, nu ar mai putea suporta inca o durere de cap. Totusi daca stimatul domn Dragnea doreste sa se implice in bunul mers al institutiei, ar putea amplifica lupta pentru "autonomie" a acesteia si sa inlature "capusele" care ne-au acaparat.

Westfield  •  10 octombrie 2016, 19:35

Domnule Tolontan, caut raspunsul la o intrebare si nu il gasesc. Ma gandesc ca ati putea sa ma ajutati. Va prezint urmatoarea situatie: Astazi la Telejurnalul TVR-ului 1 ar trebui sa discutam pe larg despre unul din dosarele domnului Dragnea. Traim ij democratie, avem tot dreptul. Este? Dar ce ne facem daca maine acelasi domn Dragnea trebuie sa ne aprobe bugetul? Intrebarea mea este: suntem cuminti si schimbam subiectul, ori suntem si mai cuminti si discutam "cu mare atentie in folosul bunului mers al institutiei"?

Alex One  •  10 octombrie 2016, 19:58

Furtuna intr-un pahar cu apa, Oricum o buna parte din populatie reuseste prin diverse tertipuri,scutiri,etc. sa nu plateasca taxele asa ca desfiintarea lor ii avantajeaza doar pe "fraierii" care cotizau. Aceiasi "fraieri" care platesc impozite si contributiile pentru sanatate ,pensii ,somaj. SRTV si SRR au in prezent trei surse de finantare, abonamente, publicitate si buget, spre deosebire de privati care au doar una- publicitatea,si tot sunt datoare vandute. Buun, o sa preia statul taxele platite de populatie,care dupa cum zic cele doua mari debitoare nu aduceau un venit substantial, ca doar traiau bine merci din pierderi planificate. Daca finantarea ar avea ca sursa doar bugetul poate vor raspunde si Presedintii Directori Generali si Consiliile de Administratie pentru situatia financiara dezastruoasa nu ca acum *** a ramas,incredibil, nesanctionat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victor  •  10 octombrie 2016, 20:02

Mai tolontane.. ar trebuii sa iti dai demisia dupa galgara cu HEXIFARMA.. nu valorezi nici 2 bani ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vâţeglo  •  10 octombrie 2016, 20:06

*** ***. ***, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ioan  •  10 octombrie 2016, 20:10

Catalin, la modul teoretic ai dreptate. Ar trebui ca televiziunea si radioul public sa fie independente si sa serveasca publicul prin programe de calitate. Doar ca asta nu s-a intamplat in ultimii 26 de ani. Si nu s-a intampat sub niciun guvern. Intrucat conducatorii nostrii care au mai fost si vor reveni la putere nu au reusit sa faca televiziunea si radioul public sa functioneze corect in 26 ani cati ani crezi tu ca ar trebui sa mai asteptam pana le repara cineva?

Gabriel Valeriu  •  10 octombrie 2016, 20:18

M. Thatcher: "There is no such thing as public money, there is only tax-payers’ money." Sintagma "bani publici" e un procedeu financiar-semantic insidios. Din cauza acestei manevre banii cetatenilor devin ai statului. Ca prin magie. Nici acum banii din taxa radio-tv nu pot fi controlati eficient de cetateni. Si nici ce se face cu ei. Din perspectiva strict financiara, e fix acelasi lucru daca acesti bani vor sosi din bugetul alimentat de contribuabili sau scosi cu dedicatie din aceleasi buzunare. Din perspectiva editoriala si de management vom avea mai multe ode si omagii inchinate puterilor politice. Simultan cu absenta anchetelor de presa incomode si a informatiilor reale. Adica aproape la fel de rau ca acum.

Ion  •  10 octombrie 2016, 20:32

@Westfield Mai nene...Eu sper totusi ca la Jurnalele TVR sa fie vorba de stiri si nu de dezbateri de dosare...Bine spunea cineva inainte...am avut folclor cu Udrea .Nici nu ma mai mir cind,,cetatenii,,au doleante ca ale tale!Am sa urmaresc postarile tale ca sa vad cine trebuie infierat...cine e vinovat...si cine merita la TVR...

Pazvante  •  10 octombrie 2016, 20:44

Emisia analogică va continua până în anul 2019.

Pazvante  •  10 octombrie 2016, 20:50

Baza legală este OG 21 din 2016. http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/181228 Măcar dacă dezbatem să o facem pe chestii concrete ci nu pe cai verzi pe pereți.

Dan  •  10 octombrie 2016, 21:04

Tolo la TVR! Oricum vânează de mult postul

dzzz  •  10 octombrie 2016, 21:13

Asta e din ciclul: preferi sa platesti direct si sa fii mintit in fata(situatia de-acu'), sau sa platesti indirect si sa fii mintit in fata (situatia din planul lui Dragnea)? De plata nu scapi oricum, la partea cu mintitul in fata poti oricand schimba canalul.

Alegz  •  10 octombrie 2016, 21:16

Si totusi TVR primeste bani atat de la populatie prin taxa TV cat si de la buget. Adica DA cetateanul plateste de 2 ori pentru acelasi serviciu, ca banii de la buget tot de la cetateni vin. Iar TVR-ul in acest moment este un dezastru, stiti ca de vreo 3 ani TVR nu mai este in top 5 audiente nici macar in mediul rural, asta desi are un buget cat tot acel top 5 la un loc. Si atunci cum se explica un asemenea buget, care oricum este depasit in fiecare an? Daca ai peste 160 mil datorii, o audienta din ce in ce mai scazuta in fiecare an, pentru ce mai trebuie 6 canale nationale si alte 5 locale ??

Andrei  •  10 octombrie 2016, 21:38

Prea multi troli, prea putine comentarii pe subiect. Radio Romania e un post echilibrat si nu se poate compara cu TVR. Pentru cei care inca cred ca TVR si SRR sunt aceeasi institutie poate e bine sa citeasca legea 41 si sa observa ca se inseala. Nu amestecati merele cu perele.

Emilian  •  10 octombrie 2016, 21:55

Catalin, ma surprinde placut articolul tau! Dupa ce ai lovit cu orice ocazie cele doua institutii, ai sesizat corect riscul major la care ne expunem prin masurile propuse de Deagnea! Sigur, aceste "eliminari de taxe" au un carcater demagogic, pur electoral si ca drept dovada multi comentatori au pus botul. Varianta mai rafinata a metodei "galeata, uleiul si faina" este asta: hai ca va scutesc eu sa dati niste bani, zice dragutul de Dragnea. In plus, ce va mai trebuie TVR, ca doar aveti Antena3 si RomaniaTV, Realitatea, B1, care va spun tot ceea ce trebuie sa stiti, nu-i asa?

emitator  •  10 octombrie 2016, 22:08

De unde anume sa le treaca? Acum unde sunt?! ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian  •  10 octombrie 2016, 22:09

Domnule Tolontan cred ca faceti o confuzie. Televiziunea Poporului era alta :). Gaura neagra de la TVR s-a format chiar prin declamarea acestor idei pe care le promovati de ”independenta”. TVR a chetuit sute de milioane de euro pe care nu ii avea, dupa care se ducea cu mana intinsa la Guvern. Daca nu primea banii, ii era afectata ”independenta” si iesea iures mare! E la o scara mai mare cam ceea ce a facut Moise Guran, care se isteriza de ”cenzura” ca sa i se inchida gura cu si mai multi bani. Chiar nu mai merge asa. TVR-ului ii e si asa rau cu cele 2-300 de milioane de euro pe care le cheltuie pe an. Ce inseamna sa nu ii dorim raul? Sa ii mai dam in continuare inca pe atat? Cineva trebuie sa isi asume raspunderea. Chiar eventual Dragnea :). Nu mai merge cu televiziunea care e a tuturor si a nimanui. Daca va fi si mai rau, macar stim cine e responsabil. Acum e rau si nu prea stim de ce.

gabriel  •  10 octombrie 2016, 23:15

Pai si asa sunt amandoua aservite politic ,macar nu mai fura bani de la cetateni.Campionatul european l a transmis Dolce,de la Eurovision am fost exclusi asa ca dorinta cetateanului care plateste oricum nu e respectata.Nu sunt psd ist sau simpaziant al vreunui alt partid ci doar un telespectator inselat si care nu simte aceea legatura de care tot vorbeste domnul Tolontan.

RPD  •  11 octombrie 2016, 0:08

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fanul lui Vanghelie  •  11 octombrie 2016, 1:24

Taxa radio-tv este cea mai mare mizerie ce mi se intampla. Am o firma care nu mai functioneaza de 2 ani..are niste bunuri ,respectiv 2 spatii ..incerc sa le inchiriez dar nu am reusit. Zero kw consumati, zero activitate , evidentiata in actele contabile si totusi platesc taxa radio-tv lunar..cei de la renel mi-au recomandat 2 cai sa scap de aceasta taxa:1 inchiderea firmei.2. anularea contractului cu renel.. Ambele sunt greu de acceptat; atat timp cat spatiile nu sunt folosite, asta se vede in factura de curent care e de 2 ani ZERO, nu inteleg de ce trebuie sa platesc taxa radio-tv

Catalynn  •  11 octombrie 2016, 1:34

Eu personal as renunta la televiziunea publica, cred ca e destul de clar pt toata lumea ca pur si simplu nu functioneaza, vor fi mereu discutii exact precum cea pe care o propui matale. As pastra strict postul Cultural si interzice complet orice emisiune politica, astfel incat oricine este la putere sa nu poate folosi TVR pt propria propaganda. Pt divertisment si politica avem suficiente posturi comerciale.

Un cetatean  •  11 octombrie 2016, 2:57

Cataline, pe ce lume te afli? Sa zicem ca eu nu sunt multumit de continutul emisiunilor, buuun. E acum explica-mi concret, pas cu pas, cum procedez eu sa schimb ceva folosind sistem actual cu taxa si de ce nu as putea face exact acelasi lucru, daca nu platesc taxa. Deci sa vorbim la concret, nu pe teorii, e in regula?

Mary  •  11 octombrie 2016, 4:47

O gaura neagră TVR-ul. Înghite bani cu nemiluita iar cetățenii nu au nici un control. Acea "legatura" e inexistentă. Daca tot se pune problema unei taxe de la cetățeni altfel ar trebui sa stea lucrurile. Asa cum in consiliile scolare exista părinți si elevi care isi pot spune parerea, asa ar trebui sa fie si la TVR. Un consiliu care sa nu-i lase pe "mai marii" televiziunii sa-si daca mendrele cheltuind banii din taxe aiurea.

bg  •  11 octombrie 2016, 6:19

CORECT! Foarte bine a sesizat cel care a tras semnalul de alarma. ASA ESTE...Prin manevre subtile, sub masca unor masuri populiste, se urmareste aservirea mass-mediei autoritatilor. Atunci sa te tii... Vom trai intr-o lume de basm, iar in Romania v-a curge numai lapte si miere. Vom avea conducatori geniali care ne vor duce pe culmile progresului mondial...Parole, parole, parole...Multi se vor lasa inselati, acceptand firimiturile, zgarciurile de la masa bogata a guvernului. Auzi, cu ce sa atragi electoratul? Cu neplata taxei TVR (care este infima) fata de beneficiile pe care o sa le aiba viitorii conducatori. Asta este pretul UNUI VOT in Romania? Imi este f. f. rusine...

bg  •  11 octombrie 2016, 6:27

Scuzati: erata - Va curge - graba

Pintea  •  11 octombrie 2016, 6:58

E o noua forma de haiducie. Taxa trebuie platita inclusiv in *** electorala PSD - de ex. *** din Teleorman sau *** din Vaslui. Daca banii vin de la Guvern, se schimba un pic calimera, caci Guvernul isi sustine bugetul din TVA, impozite pe munca/afaceri, imprumuturi la camatari institutionalizati si pomeni europene. Adica un alt soi de contribuabili. Mai pe scurt, luam de la aia care tot platesc si ii scutim pe aia care nu pot/vor sa munceasca.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează