Inspecția sanitară a retras ”apă îmbuteliată infestată cu bacteria E.coli” și ”dezinfectanți neconformi”, dar birocrația din Ministerul Sănătății nu vrea să facă publice numele firmelor!

La aproape un an de la Colectiv și șase luni de la Hexi Pharma, coafura sistemului rezistă. Oamenii nu pot afla ce companii și produse le pun sănătatea în pericol

miercuri, 12 octombrie 2016, 6:35

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Protestatarii vor revoluții în sistem peste noapte. Asta nu se va întîmpla. Reformele care durează iau naștere atunci cînd oameni ca mine nu mai stau pe margine și decid să petreacă o viață în serviciul public” Ken Thompson, avocat devenit unul dintre cei mai progresiști procurori americani, dispărut recent, la vîrsta de 50 de ani, suferind de cancer – New York Times

Împlinim un an de la ”Colectiv”. Nu e ca și cum nu s-a făcut nimic.

Numai în domeniul sănătății, în principal după expunerea publică a infecțiilor nosocomiale și a cazului Hexi Pharma, s-au schimbat zeci de legi și de norme. 

Cultura negării este însă aici.

Întîmplările oamenilor intrați în ultima vreme în sistemul de stat sînt epice.

  1. Numit recent vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului, fostul jurnalist Vlad Mixich a aflat că ”deocamdată nu aveți birou”. ”Nu că asta l-ar fi preocupat, dar l-au așezat la o masă mare, undeva într-un gen de hol, ca să-i arate de la început care-i treaba. În sistemul de stat, care nu e obișnuit cu spațiile deschise, dacă n-ai încăperea ta, ești deposedat de putere simbolică”, povestește un cunoscut al lui Mixich.
  2. Și mai tare e povestea lui Septimiu Sărățeanu, fostul reporter și producător de la ProTV. Recent angajat la TVR ca să producă emisiunea prezentată de Emma Zeicescu, Septimiu a cerut cîteva calculatoare pentru echipă. Au venit, tîrziu, două desktopuri de care toată lumea uitase. Erau calculatoarele a doi angajați decedați. Computerele stăteau și acum pe aceleași birouri goale, așteptîndu-și cuminți foștii proprietari, unul dintre ei mort de aproape un an! ”Da, e adevărat”, a confirmat Sărățeanu.

Nimic nu e nou.

Cînd a fost numit ministru acum două decenii, Andrei Pleșu nara ostilitatea aparatului de la ”Cultură”, acesta apelînd la tactici savuroase de gherilă care mergeau pînă la întîrzierea cu orele a unei omlete comandate la bufetul ministerului.

Miza acestor povești picante și meschine este, de fapt, foarte serioasă.

A trecut un an de la ”Colectiv”.

Lupta dintre încercările de a schimba lucrurile, nu întotdeauna cu cele mai bune metode și cu oamenii potriviți, și conservatorismul latent este cruntă în culise. 

Sănătatea este un exemplu ușor de înțeles de români.

În ultimele luni, statul român a descoperit apă îmbuteliată infestată cu e-coli și dezinfectanți neconformi în spitale, dar nu știți asta pentru că nu toate cazurile au fost făcute publice. Iar numele firmelor au fost protejate.

Cum s-a întîmplat?

Retrezită la viață parțial după cazul Hexi Pharma și parțial pentru că presiunea instituțională a crescut, Inspecția Sanitară de Stat a descoperit în ultima perioadă luni abateri grave ale unor firme.

Inspecția Sanitară de Stat se ocupă de controlul multor produse. Printre ele, apa potabilă de la chiuvetă , apa îmbuteliată din magazine sau biocidele folosite în spitale.

”Inspectorii își fac treaba, nu e vorba că nu și-ar face-o. Și nici nu e vreun război între oamenii veniți din afara sistemului și toți funcționarii vechi, dintre care mulți sînt responsabili și profesioniști. Sînt însă unii care se opun pur și simplu. Dar ideea de transparență îi omoară și se opun ca publicul să afle numele firmelor care sînt amendate în urma acestor controale”, susține un om din Ministerul Sănătății.

Conform normelor după care funcționează, Inspecția Sanitară are ca misiune ”identificarea riscurilor la adresa sănătății publice” și ”comunicarea riscului către consumatori”. 

Pînă acum, nu doar că numele firmelor amendate în urma controalelor nu erau comunicate publicului, dar numele companiilor cu produse care prezentau risc pentru sănătate erau secretizate și în rapoartele Inspecției către Ministerul Sănătății și rămîneau la nivelul județelor, la DSP-urile care le descopereau!

”Norocul a fost că firmele în apa cărora s-a descoperit E-coli în supermarketuri erau firme mici și retragerile au putut fi făcute repede” Sursă din Ministerul Sănătății

Premierul Dacian Cioloș a dat Corpului de Control sarcină să vadă de ce atît Protecția Consumatorului, cît și Inspecția Sanitară țin secrete numele firmelor sancționate. 

Rezultatul a fost că Protecția Consumatorului a cedat în fața argumentelor. Dar nu și Inspecția Sanitară!

Inițial, ministrul Vlad Voiculescu a elaborat o schimbare legislativă, prin Ordonanță de Urgență, care a vizat depolitizarea Inspecției Sanitare din DSP-urile județene.

Guvernul a trecut Inspecția Sanitară din DSP-uri direct în subordinea Ministerului Sănătății. Le-a impus celor din DSP să retragă produsele imediat ce apare riscul la adresa sănătății publice și să raporteze numele produselor și ale firmelor sancționate după un formular nou și transparent.

Dar n-a fost suficient. Tot n-au raportat numele companiilor amendate, nici ministrului și nici publicului. Și nici acum nu o face!

Poate merge atît de greu desțelenirea unui domeniu? Da, poate.

Ministrul Voiculescu a ales o altă cale. A propus o Hotărîre de Guvern ”privind asigurarea transparenței în sistemul de sănătate”. La elaborarea documentului a participat și Violeta Alexandru, ministrul delegat  pentru Consultare Publică.

Proiectul de HG este chiar în aceste zile în procesul de transparență decizională pe siteul ministerului.

Se vor transparentiza mai bine contractele de achiziții ale spitalelor publice.

Conform documentului, inclusiv spitalele private vor fi obligate să-și facă publice anumite date.

Producătorii de medicamente vor fi și ei obligați să comunice public sponsorizările și alte finanțări. Iar în ceea ce privește controalele și amenzile, ele vor deveni publice, împreună cu numele firmelor.

De-a lungul anilor, Hexi Pharma și-a retras loturi din cauză că a avut bacterii în dezinfectanți, conform declarației pe care chiar Dan Condrea a făcut-o în aprilie 2016 în interviul pentru Gazeta Sporturilor.

Numai că aceste lucruri au fost păstrate secrete chiar de către autorități, care ar fi trebuit nu doar să le știe, ci și să le comunice publicului!

La fel s-a întîmplat și cu alte firme de biocide. Ascunderea neregulilor a fost una dintre pîrghiile prin care a fost posibilă falsificarea la scară națională, vreme de peste un deceniu, a substanțelor folosite în spitale.

A fost nevoie de un an de la Colectiv și de o jumătate de an după Hexi Pharma pentru ca Ministerul Sănătății să lupte cu propria birocrație ca să facă publice niște informații publice. Și n-a tranșat. Deocamdată, e un proiect.

 

 

CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în dosarul dezinfectanților diluați Hexi Pharma + neregulile din sistemul medical românesc

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Stefan  •  13 octombrie 2016, 8:00

Poate ca inspectorii astia sau ce or fi ei au nevoie de motivatie ca sa respecte hotararile de guvern, legile astea care ii cam incurca. Exista diverse variante. Refuzi? Nu mai ai dreptul sa profesezi intr-o functie la stat niciodata. Refuzi? Incalci legea, 2 ani cu suspendare pentru inceput, daca esti novice in ale coruptiei. Eu pe asta nu o inteleg, cu refuzul respectarii legii. Daca tot e optional ce spune ministrul sanatatii sau legislatia, poi hai mai bine sa desfintam ministerul, mai luam o povara de pe buget, si cand au nevoie domnii si doamnele din diverse institutii publice sau private de indrumari, sa consulte google, daca tot exista, si sa isi aleaga fiecare din diverse alte tari legile care le fac placere sa le respecte. Publicarea numelor firmelor este esentiala pentru eliminarea de pe piata a cat mai multor produse neconforme, dintr-un motiv simplu. O amenda nu rezolva nimic, astea sunt nesemnificative pentru firmele mari mai ales. Dar cand firmele stiu ca publicul s-ar putea sa afle ca se pot imbolnavi consumand produsele lor, o sa fie mult mai atente, intre ghilimele, cand este vorba de procesul de productie, etc, al produselor. Sau serviciilor. De ce un producator ca Samsung poate scoate de pe piata un produs ca S7 pierzand miliarde de dolari, dar la noi trebuie sa ii protejam pe saracii producatori, mamicuta lor. La noi probabil ca S7 ar fi lasat pe piata in continuare, la cat de iresponsabili sunt dragii nostri.

Cătălin Tolontan  •  13 octombrie 2016, 8:19

@stefan: Aveti dreptate. Natura publica a numelor companiilor amendate este obligatorie, iar unul dintre motive este exact cel pe care il invocati dumneavoastra. Scopul amenzii nu e acela de a lua 5.000 de lei unei companii care are vinzari de o mie de ori mai mari, ci acela de a expune in fata oamenilor situatia, eroarea si consecinta.

Lucian  •  13 octombrie 2016, 8:29

Zău, dacă eu te înțeleg! Ne tot spui de ce se întâmpla, ici, colo in sistemul bugetar! Eu ți- am mai scris despre bugetarii romani, și ai binevoit sa-mi răspunzi ca nu toți sunt la fel! Afacerea " omleta" pare emblematica! STII ce s-ar fi întâmplat in viața privată? Habar n-ai: ok , odată înțeleg ca a avut oul coaja groasa, dar a doua oară, OUT! De ce un șef nou nu se impune din start? Părerea mea ca va dori sa dea la pace, cu toți neytemnicii bugetari găsiți, sa- și impună și el ceva reguli in interes partizan, și sa lase loc de buna ziua pentru " lobby" viitor! Cum dracu sa întârzie ăla cu omleta mai mult de10 minute? Pai m-a duceam după el și-i spărgeau oul in cap! Ca SRI -stil asta nou numit, acoperit cum spun unii nu Are birou, ok! Pai im minutul noi in open spaceul pus la dispoziție, toți subordonații erau la tabla sa- și prezinte ultimele 3 realizări! De unde concluzia: bugetarul roman este slab pregătit, infatuat, deci prost! Noi fraieri ca le plătim salariile, alea chiar nesimțite! STII cât ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lukas  •  13 octombrie 2016, 8:49

Pai normal ca intarziau aia cu orele sa ii faca o omleta lu Plesu, e greu sa gatesti 250 de oua deodata =)))

Apostolul Pavel  •  13 octombrie 2016, 9:02

E aproape incredibila dimensiunea Hidrei. Ai impresia ca ii cresc 3 capete cand tai unul, e mai performanta decat cea originala. In acest sens, inteleg ca nu puteti da dvs numele firmelor amendate sau cu produse neconforme, insa puteti sa dati numele oamenilor care refuza sa se supuna unui ordin al ministrului. Asa, ca sa stim si noi cine sunt cei din conducerea DSP care refuza publicului un drept constitutional, reconfirmat apoi prin zeci de alte legi si ordine. Asa ca astept publicarea unei liste.

A S  •  13 octombrie 2016, 9:11

Dle Tolontan, poate ne "luminati" si pe noi ce se intampla cu scandalurile recente privind: - pretul medicamentelor; - functionarea sistemului informatic privind cardul de sanatate. Noi constantam ca din pacate, nici guvernul "tehnocrat" nu este mai performant decat guvernele "civile".

Adriab  •  13 octombrie 2016, 9:27

Buna ziua! Off topic, vreau sa ma plang ca este absolut imposibil sa citesc articolele de pe gsp pe mobil. Reclama cu Vodafone este invaziva si, desi zice sa faci scroll pentru continutul articolului, ea se plaseaza mereu pe ecran, peste articol. Multumesc!

Mihai  •  13 octombrie 2016, 9:35

90% din bugetarii cu functii sunt pilosi si angajati numai pe baza de relatii ,asa zisele concursuri sunt trucate.Talpasi putini care sunt angajati chiar daca sunt profesionisti nu pot shimba nimic,trebuie sa taca si sa execute.

Stefan  •  13 octombrie 2016, 9:46

@CT - Probabil ca daca dezvaluie numele companiilor si unele sunt romanesti, o sa sara lumea sa strige ca uite cum distrug interesele straine ce amar mai avem de-al nostru. Iar daca responsabilii cu inspectiile si-ar face treaba un an de zile, nu mai mult, si ar descoperi cativa mari fraudatori si le-ar dezvalui numele, sunt ferm convins ca extrem de rapid s-ar rezolva o mare parte din problema produselor neconforme, pentru ca ma indoiesc ca si-ar permite companiile private sa aiba pierderi mari din cauza unor castiguri efemere. Un an de zile, nu le-ar trebui mai mult. La privat lucrurile se schimba repede, ca nici nu patron nu isi tine compania pe pierdere cum se procedeaza la stat. Doar sa fie motivati. Biciul si morcovul, alternativ.

Andrei F  •  13 octombrie 2016, 9:55

M-am bucurat cînd am văzut subiectul articolului...Dar parcă nu a avut sare și piper...adică nimic de Dragnea si Ponta?...chiar puteți scrie un articol fără nume...?Ca o concluzie...chiar vreți să credem că Primul Ministru și Ministerul Sănătății nu au putere cînd se pune problema de sănătatea publică?! Știți ce afirmați sau doar a fost o încercare în care să ne spuneți că aceștia muncesc... Dacă considerați că Sistemul care se opune este mai puternic decât Primul Ministru și decât Ministrul Sănătății atunci Dv.ar trebuii să le cereți să plece... Și Ministerul Sănătății trebuia deja să vă spună de cînd era problema dezinfectantelor...Nu se raportează cazurile grave,mortalitatea ...din spitale? Dar poate și Dv. vă place că ați găsit un caz Elodia...

Iuno  •  13 octombrie 2016, 10:37

Ministerul sanatatii este condus de mafioti care pun mai presus afacerile personale in detrimentrul sanatatii cetatenilor......acesta este motivul ocultari firmelor care vind boala la sticla...........sa li se ceara demiterea de catre totii cetatenii tari.

Romulus65  •  13 octombrie 2016, 12:02

Hai sa nu-i plangem pe Vlad Mixich,Septimiu Sarateanu si Ema Zeicescu.Ei au fost pusi acolo pentru ca au servit si vor servi sistemul.Cum poate un jurnalist,chiar si cu studii la Londra,sa fie propulsat direct vicepresedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului.Poate ca in agentia aceia erau functionari care isi asteapta de mult timp promovarea.Cei trei sunt tratati asa deoarece sunt vazuti de cei din ANM si TVR ca niste intrusi impusi din afara.Cat despre rezistenta si ostilitatea functionarilor este treaba conducerilor sa se impuna.Daca nu o fac inseamna ca sunt slabe si nu au dreptul la scuze.

Luca  •  13 octombrie 2016, 12:10

Tolo , statul roman este atat de bine ancorat in birocratie si proceduri inventate de oameni care nu cunosc domeniul pentru care fac procedurile ! Un exemplu minor , nimeni nu poate sa explice de ce trebuie sa semnezi de 2 ori pe o factura ! Incercati sa faceti un dosar pentru programul Casa verde ! Inclusiv la notar trebuie sa mergi sa faci declaratii !

dan  •  13 octombrie 2016, 13:44

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Chris  •  13 octombrie 2016, 14:26

De când si până când această excrocherie să cumperi apă normală îmbuteliată la prețuri atât de mari???? 2. Apa aşa zis filtrată e apă normală de robinet care tot omul o are în casă că aşa a lăsat bunul Dumnezeu si care dacă stă 3 ,4 zile îmbuteliată prinde gust sălciu... deci...numai un om prost şi plin de fițe un veritabil parvenit nu poate gandii aceasta...îmi aduc aminte ca eu am crescut cu apa de la robinet şi ...iată-mă azi bine sănătos...ANUNȚ...INCETAȚI SĂ MAI FIȚI PROŞTI PE BANII VOSTRI 🖒

lord belial  •  13 octombrie 2016, 15:44

scuze, dar asta nu se practica doar la un mamut din sectorul de deservicii de stat, precum TVR ''Și mai tare e povestea lui Septimiu Sărățeanu, fostul reporter și producător de la ProTV. Recent angajat la TVR ca să producă emisiunea prezentată de Emma Zeicescu, Septimiu a cerut cîteva calculatoare pentru echipă. Au venit, tîrziu, două desktopuri de care toată lumea uitase. Erau calculatoarele a doi angajați decedați.'' se practica si in agentiile de publicitate care fabrica in romania capitalismul.

lord belial  •  13 octombrie 2016, 15:46

@romulus665 - mixici nu are ''studii la londra'. doar acum 1 an a intrat acolo, nu e ca si cum a petrecut 4 ani invatand la uni of sussex sau LSE

mitrut  •  13 octombrie 2016, 15:56

Asta-i atentat la siguranta nationala! Inclusiv CSAT ar trebui sa analizeze cazul. Da n-au timp de asa ceva. Eventual dupa vacante si dupa sarbatori!

antonia  •  13 octombrie 2016, 19:04

In Ministerul Sanatatii nu e doar birocratie, ***! Increngaturile cuprind oameni din tot sistemul: spitale, administratiile teritoriale, DSP-uri, politicieni, totul este doar haos, coruptie, lipsa de profesionalism, ignoranta, prostie, etc. . Din pacate, nu se doreste sa se faca ordine in sistem, ministrul Voiculescu este complet lipsit de simtul realitatii, la fel si cei care ne guverneaza sau cei care au atributii in domenii care asigura functionarea in bune conditii a sistemului. Am vazut ca dl ministru vorbeste despre o transparentizare a lucrurilor in sistemul sanitar, dar nu recunoaste faptul ca spitalele sunt conduse de oameni numiti pe criterii politice si clientelare, iar echipele lor sunt formate din oameni obedienti, lipsiti de profesionalism si onestitate si care "sustin" acest sistem prost si pagubos pentru cetateni. Dl ministru ignora in totalitate situatia din teritoriu, habar nu are sau minte in legatura cu modul in care sunt administrate spitalele si jaful care continua cu sprijinul tuturor factorilor enumerati mai sus. Asistenta medicala este la cel mai jos nivel de cand exista sistemul, niciodata spitalele nu au fost populate ca acum cu personal medical atat de slab pregatit si complet dezinteresat. Se vorbeste in spatiul public despre o lipsa acuta de personal si despre salarizarea proasta din sistem, nu sunt reale nici una, nici alta, altfel de ce ar fi asa o batalie pe posturile din spitale si de ce spaga pentru un post intr-un spital public este de mii de euro?!!!! Un ex., un asistent medical din unitatile de primire urgente castiga aprox. 800-900 euro, in conditiile in care pregatirea lui este una extrem de slaba, scolile sanitare postliceale au scos pe banda rulanta asistenti medicali ***. Si ex. pot continua....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

elle  •  13 octombrie 2016, 19:06

"eu sunt Vlad" demisia! Nimeni nu te asculta!

fanulumocanu  •  13 octombrie 2016, 19:49

"Lupta dintre încercările de a schimba lucrurile, nu întotdeauna cu cele mai bune metode și cu oamenii potriviți, și conservatorismul latent este cruntă în culise" e una dintre cele mai neinteligente fraze pe care le-am citit la tine. tu asociezi conservatorismul cu inertia unui sistem, cu lenea, cu incompetenta. progreseismul, al carui fan esti, e caracterizat de idei prostesti. sigur ca dupa rafinare, dupa ce trec proba timpului, exista idei progresiste care devin valoroase. dar in marea majoritate progresismul produce idei prostesti. treaba conservatorismului e sa puna frana oamenilor care vor sa sara in apa fara sa stie sa inoate

misu  •  13 octombrie 2016, 20:35

Oare ce sa ascunda aceasta secretomanie...of ,of oare putem noi sa ne dam seama despre ce e vorba ? Pai angajatii statului sprijina marea capitalizare a Romaniei. Daca suni la radarul padurilor iti apare la poarta "militianul" si te amendeaza : "Ce faci dom.le pui institutiile statului pe drumuri,ia de colea un proces verbal" Vei castiga in instanta dar te vei gandi bine a doua oara daca mai pui mana pe telefon. Daca te duci la crasma barmanul te priveste superior si-ti arunca direct in pahar cam 80% din cat platesti. Bon fiscal..vezi de treaba . E un afis acolo poti incerca sa suni dar iti vor cere numele si ghici ce vei pati daca mai treci prin zona. La fel la chioscul de paine,la frizer ,la piata etc.etc. Pe toti acestia, oameni platiti de noi toti ar trebui sa-i controleze. P.S. Nu sunt fumator dar am observat cu uimire cum sa declansat aparatul de stat pentru prinderea infractorilor generatori de fum. Umblau jandarmii din crasma in crasma cu chitantierele pregatite... Vedeti pentru palmasi sistemul functioneaza...foarte bine.

Cris12  •  13 octombrie 2016, 21:01

Ia sa fie sancțiuni pentru funcționarii si instituțiile care nu respecta legea, sa vedem, tot asa secretoși vor fi? Sancțiuni serioase, nu mustrări...

serban  •  13 octombrie 2016, 22:54

Deci eu daca am cumparat mai multa apa cu ecoli, si o am in casa pentru urmatoarea perioada, sunt lasat de ministerul sanatatii, platit din banii mei, sa o consum si sa-mi pun sanatatea in pericol? Inseamna ca firmele producatoare controleaza acest minister, eu doar il finantez.

Stefan  •  14 octombrie 2016, 0:07

Serbane tocmai am executat o sticla de apa minerala si ce spui tu nu mi-a trecut prin cap. Argumentul tau e mai bun decat tot restul argumentelor. E cireasa de pe tort.

Ștefan  •  14 octombrie 2016, 0:36

OK, cine știe numele firmelor și tipul de apă să le facă publice aici, chiar și în anonimat. Ce îmi pare rău este că mereu văd băgată zânzanie între privați și bugetari. Fraților unul fără altul, în nici un tip de organizare socială cunoscut până în prezent, nu se poate. Fiecare are locul său bine determinat. Contează doar eficiența și raportul dintre ele, în funcție de mărimea statului și populației. Nu vă mai lăsați prostiți și manipulați.

v1ad  •  14 octombrie 2016, 2:09

Draga mare jurnalist, parazatii dau infestatii, iar bacteriile provoaca infectii. Acum, sa repetam. Carnea porcului de Craciun poate fi infestata cu larve de Trichinella. Oamenii de la Colectiv au fost infectati cu Klebsiella. Intelegi diferentele? Noroc ca pe voi nu va sanctioneaza nimeni. :)

bg  •  14 octombrie 2016, 5:43

Nu stiu, s-a reparat site-ul Dvs.?

bg  •  14 octombrie 2016, 5:55

Incerc sa scriu din nou... Da, asa este...COAFURA SISTEMULUI REZISTA! Mai ales cea a d-nei dr. Simona Pirvu, directorul Directiei de Sanatate Publica si Politici in Sanatate, care in 2013 (vezi informatii pe net) a fost sanctionata de ministru sanat. de atunci (E. Nicolaescu) in scandalul dozelor de vaccin antigripal etichetate in lb. chineza, care a propus secretizarea compoz. chimice a dezinf. dupa scandalul mHexi Pharma, care are legaturi (financiare) cu firmele de medicamente de la noi, promovandu-le constant interesele. Este aceeasi persoana f. vocala si cu un comportament dictatorial care isi impune intotdeauna pct. de ved. la sedintele cu colegii dumneaei (tinute la MS) pe probleme de Sanatate Publica si Politici in Sanatate. Presupun ca este aceeasi persoana care a dispus cu dezinvoltura-i caracteristica (ea le stie pe toate) separarea Insp. Sanitare a DSP-urilor judetene si trecerea ei in subordinea MS, ptr. ca toate informatiile din teren (firme, produse neconforme) sa ramana secrete, NIMIC TRANSPARENT.

bg  •  14 octombrie 2016, 13:46

Continuare: In privinta urii dezlantuite de unii politicieni - fosti ministri ai Sanatatii (N. Banicioiu care a mintit la Colectiv privind inf. nosocomiale), actuali angajati ai MS si unii medici (Dr. Ciuhodaru de la Iasi) impotriva actualei conduceri a MS, ea se incadreaza in atitudinea generala din instit. politizate ale statului conform careia "cine nu este cu noi, este impotriva noastra" si trebuie eliminat, compromis, linsat, pus la stalpul infamiei cu orice pret, cu orice mijloace. Prin atacuri la persoana si manipularea opiniei publice (vezi criza actuala a medic. compensate) se incearca debarcarea si dinamitarea actualei echipe de la MS (asa cum au facut cu Cadariu) prin forte din interiorul MS si din exterior. Problema nu este cine conduce MS (ca este Voiculescu, Marinescu, Ionescu), ci cum il conduce. Il conduce mentinand vechile structuri si grupuri de interese cu preocupari financiare oculte sau incearca reformarea sist. sanitar actual si asezarea lui pe baze sanatoase, in folosul cetateanului platitor de taxe si impozite. Cel care va incerca reformarea poate fi considerat un kamikaze daca nu va fi sprijinit de noi toti. Nu trebuie pierdut momentul... Mai reflectati...

bgraspuns  •  16 octombrie 2016, 0:44

Nu a răspuns Bănicioiu!!!!!!! Bănicioiu e ... vai mama lui!!! A răspuns masonu' de lângă el, la care nu veți ajunge NICIODATĂ!!!!!!!!!!!!

Comentează