CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în dosarul dezinfectanților diluați Hexi Pharma, neregulile din sistemul medical românesc și cazul „Colectiv”

Toate episoadele investigației GSP în cazul Hexi Pharma și a neregulilor din spitale

marți, 13 septembrie 2016, 12:20

 

 1. Statul român nu verifică niciodată în laborator dezinfectanții din spitale. Rețete din fabrica celui mai mare producător arată că antisepticele sunt diluate!
 2. Ei produc, ei se controlează și Ministerul Sănătății se face că nu le găsește sediul!
 3. Am făcut probe de laborator: dezinfectantul folosit în 2.000 de săli de operație din România are o substanță activă diluată de 10 ori!
 4. Mincinos cu acte! E-mailul care arată că patronul detergenților diluați își plătea datoriile din banii laboratorului unde făcea analizele
 5. Document: Controlul dezinfectanților cerut de ministrul Achimaș este gîndit chiar de către omul a cărui Asociație a fost sponsorizată de Hexi Pharma
 6. De ce dilua Condrea dezinfectantele de 10 ori?! Fiindcă își vindea lui, printr-un off-shore, substanțele active de 7 ori mai scumpe!
 7. În 2012, DNA, Parchetul și DIICOT l-au avut în mână pe Condrea, dar au închis urmărirea penală fără ca măcar să-l audieze!
 8. Cine se ocupă de dezinfectanții și de arhivele spitalelor: rackeți, evazioniști și un hacker condamnat la 11 ani de închisoare pentru că a devalizat bursa
 9. Spitalul de Copii din Galați a retras pe furiș Hexio-Scrub și Clorhexin. De ce a cerut Parchetul secretizarea rezultatelor? Autoritățile au cedat: lista devine publică. Ne-au mințit! Sînt 50 de spitale, adică 20%
 10. În plină criză de încredere, ministrul Achimaș a mințit și a manipulat! El a raportat 5%, dar a uitat să spună că sînt 50 de spitale cu probleme. Oamenii sînt internați în spitale, nu în bețigașele de probe!
 11. SRI a știut de loturile Hexi cu probleme și de licitațiile trucate în favoarea liderului mondial Anios. SRI: „Am informat decidenții legali despre calitatea necorespunzătoare a dezinfectanților!”
 12. Frankfurter Allgemeine Zeitung despre criza dezinfectanților din România: ”Cercetările de luni de zile ale jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor au descoperit o bombă bacteriologică precum într-un film interpretat de Orson Welles”
 13. Liderul mondial Anios a dat în judecată Ministerul Sănătății pentru că a acoperit dezinfectanții diluați de la Hexi Pharma!
 14. Lecție plătită cu vieți: statul român a finanțat din bani publici Unilab, dar cel care pune azi pe biroul premierului Cioloș primele 16 teste de concentrație este tot laboratorul uitat Icechim!
 15. 5% x 20 de milioane de pacienți = 100% risc
 16. 18 rezultate din toată țara confirmă diluarea dezinfectanților Hexi! Dr. Cîrstoveanu invocă un experiment: ”Parcă suntem în laborator”. Director Terapia Cluj: ”Sunt iresponsabili medicii care susțin că medicamentele sunt falsificate!”
 17. Investigația jurnalistică Hexi Pharma trece granița! Synevo, cea mai mare rețea de centre de analize din țară, a folosit dezinfectanți diluați în România, dar și în 10 orașe din Bulgaria!
 18. DNA audiază martori și se pregătește să deschidă un dosar pe corupția Hexi din spitale. De ce nu convoacă Parlamentul conducerea SRI ca să aflăm ce-i cu informările?
 19. Șeful Comisiei SRI din Parlament: ”Garantăm cetățenilor că vom spune ce a făcut SRI în problema infecțiilor și dezinfectanților astfel încât să nu mai existe nicio controversă!”
 20. Ne-am trimis soldații pe frontul NATO cu dezinfectanți diluați! Întrebat de Gazetă, MApN recunoaște: ”Trupele românești din Afganistan, Irak și Bosnia au folosit în ultimii 10 ani biocide Hexi Pharma”
 21. ”22 de informări către Parchete trimise de către SRI!”. Cum explică Sebastian Ghiță eșecul de a apăra cetățeanul
 22. Expertiză INML: În Spitalul CF2, unde au intrat în comă soprana Amelia Antoniu și Alice Preda, s-au folosit dezinfectanți atât de slabi că s-a descoperit piocianic și în cuva în care s-au ”sterilizat” bisturiele
 23. Pentru infirmitatea provocată de o infecție nosocomială, Curtea de Apel Bacău l-a despăgubit pe Ovidiu Istrate cu o jumătate de milion de euro. Guvernul a suplimentat bugetul județului Bacău și i-au dat banii!
 24. O martoră care a dus acte împotriva lui Condrea l-a sunat aseară, înspăimântată, pe procurorul de caz. Două întrebări pentru investigatori: 1. L-ați filat? 2. Din convorbirile telefonice nu v-ați dat seama că e posibil să se sinucidă?
 25. Ambulanța președintelui României și cele ale CSAT au utilizat antiseptice diluate Hexi! Autoritățile recunosc doar anii 2013-2014, sursele ziarului susțin că ”s-au folosit nu doar la Băsescu, ci și la Iohannis”
 26. Hexi nu e unic. Cum a descoperit la microscop un medic de la Elias ”bacterii de hazna” în dezinfectanții produși de Romchim! Cine a mușamalizat
 27. Flori Dinu: ”Cât v-a dat Anios? Eu vă dau dublu!”. Medic-șef: ”Ieși afară! Ia liftul că-ți dau un șut în cur de pici direct la parter!”
 28. Ioan Lascăr este prima legendă medicală trimisă în fața procurorilor de către Ministerul Sănătății ”pentru că a semnat în fals o recepție fictivă la Unitatea de Arși de la Floreasca”
 29. Procurorii i-au arătat lui Flori Dinu că riscă 30 de ani de închisoare! Dacă ea spune cui a dat Hexi bani, România va organiza în curînd două examene: Bacalaureatul și concursul național pentru managerii de spital!
 30. Diana, ”decrețelul” care s-a operat la Timișoara ca să slăbească, a luat 5 bacterii și a murit! 1.Săndesc – secretar de stat la ”Colectiv”, 2.Cîrstoiu – director la ”Municipal” 3.Rafila – consilier al lui Bănicioiu și 4.Ministrul Bartoș s-au operat în străinătate!
 31. DOCUMENTE: Cum înscăunează și cum protejează politicienii directorii de spitale. Filiera PSD – Spitalul de Oftalmologie – director Monica Pop. Ministerul Sănătății a anunțat un control
 32. Un medic şi-a înregistrat şefa cum împarte viața și moartea la Spitalul Sf. Pantelimon, spunînd: „Eu am propus o chestie care mi s-a părut de bun-simț. Hai să dăm medicația la ăia tineri și la ăia cu șanse!”. Ei sînt numiți ”ăia care merită”
 33. De frica DNA, ceartă în culise la Ministerul Sănătății: ”Vreau să povestesc publicului cum vor cei vinovați pentru fenomenul Hexi să scape. Șefa Inspecției Sanitare de Stat a propus ca producătorii să secretizeze concentrația!
 34. Dulapul cu medicamente pentru terapie intensivă de la Sf. Pantelimon e în continuare închis! Pe primele patru luni ale lui 2016, spitalul a tras doar 7% din bugetul anual pe care Ministerul i l-a alocat pentru ATI
 35. Cum a fost falsificat contractul de închiriere dintre Spitalul de Oftalmologie şi firma care a luat spaţiul şi a angajat-o pe directorul Monica Pop
 36. În sfârșit, statul intervine ferm în cazul Hexi Pharma! Recuperează banii de la vinovați! A amendat-o cu 3.500 de lei pe Carmen Uscatu, care a protestat și, citat din Jandarmerie, ”și-a exprimat opinii referitoare la situația spitalelor din România”
 37. Răposatul Condrea dă cu tifla autorităților: mai avea o firmă numită Hexi Farma! Cu ”F”, nu cu ”PH”. DNA, Ministerul Sănătății și SEAP habar n-au, dovadă că nu i-au blocat conturile și nu i-au contorizat contractele cu spitalele!
 38. Hexi Pharma are birourile în blocul Serviciului Român de Informații! SRI: ”Da, noi l-am finalizat, dar parterul și etajul 1 au rămas ale Primăriei”
 39. Achizițiile reale de dezinfectanți diluați sunt duble față de cele prezentate de autorități! În complicitate cu spitalele, Condrea folosea 86 de coduri diferite în SEAP!
 40. După 10 ani de luptă cu cancerul și zeci de operații pe creier, Denis Pașcovici e în comă la Constanța, infectat cu două bacterii nosocomiale
 41. „Ar costa enorm”, a răspuns Ministerul Sănătății, când a fost întrebat de ce testează doar 42 din 380 de mărci de dezinfectanți de pe piață!
 42. Mărturie despre cum se fură în sistemul electronic de achiziții publice! Hexi iese pe locul 1 în toate topurile pe dezinfectanți;
 43. Pe urma banilor. Cum au jonglat spitalele cu dezinfectantul falsificat Suprasept plătindu-i lui Condrea un preț triplu!
 44. Revolta copiilor de la o casă din Brașov scoate la iveală o cifră necunoscută până astăzi. În România, 30% dintre copiii plasați la stat primesc medicație psihiatrică!
 45. 30% pe pastile! Foștii copii internați cer demisia șefei Autorității de protecție! ”Întrebați-l pe psihiatrul Deszo Nagy,  care le-a administrat tratament puștilor de la Dacia, dacă a plecat afară pe banii firmelor de medicamente!” 
 46. Un document trimis spitalelor de către Ministerul Sănătății confirmă gravitatea infecțiilor nosocomiale: ”Atenție! Există cazuri în care evoluția infecțiilor cu Clostridium Difficile are o rată de deces de 50-60%”
 47. Doctorul Nagy recunoaşte că a luat bani de la o mare companie americană pentru studii clinice pe copii, cărora le-a prescris apoi medicamentele firmei. Nagy: „Pacienţii au fost prioritari”
 48. Chipul nevăzut al puterii: farmacista Spitalului Județean Galați și licitația în care se cer direct nume de medicamente de la firma nemțească Braun
 49. Sunați la 112 ca să vă garanteze creditul! Ce-a ajuns să facă Ambulanța București pentru firma patronată de prietenul directoarei Alis Grasu
 50. VIDEO » Apelul unui medic de la Spitalul de Arși: ”Difuzați această filmare pentru că Spitalul de Arși a ajuns să omoare oameni și ceva trebuie schimbat!”
 51. Personalul de la Spitalul de Arși spune că larvele nu sînt un accident: „Viermii apar în fiecare vară!”
 52. Cele două victime de la Spitalul de Arși au murit infectate cu Piocianic și stafilococ auriu
 53. De un an de zile, antrenorul de atletism Nae Mărășescu se luptă cu piocianic și klebsiella
 54. 23 august, ziua în care procurorul general Augustin Lazăr a întors armele de la fapte la Science Fiction
 55. Angajații Hexi Pharma și toți directorii au recunoscut diluarea dezinfectanților în fața procurorilor!
 56. Al treilea nou-născut moare cu infecție în Spitalul Județean Suceava! Tatăl acuză autoritățile că ascund cauza comună a deceselor: piocianicul!
 57. DSP Suceava confirmă prezența Piocianicului: „Stafilococ pe masa de înfășare și Pseudomonas în ATI”
 58. Tatăl copilului mort cu piocianic: ”La spital mi-au spus: Nu vreți să ne lăsați băiatul să îl ardem? Am rămas șocat, nici acum nu-mi revin!”
 59. Sezonul mușamalizărilor și al imunităților
 60. Microbiolog: ”Statul nu vrea să recunoască faptul că ani de zile a greșit și a pus în pericol pacienții!”
 61. Un expert al Comisiei Europene a venit în România după cazul Hexi Pharma: “Un dezinfectant diluat de 10 ori nu are cum să fie eficient. Statul e dator să controleze!”
 62. Inspecția sanitară a retras ”apă îmbuteliată infestată cu bacteria E.coli” și ”dezinfectanți neconformi”, dar birocrația din Ministerul Sănătății nu vrea să facă publice numele firmelor!
 63. Cum arată Comisia de disciplină de la un spital?
 64. După un an, nici unul dintre dosarele ”Colectiv” n-a ajuns în instanța de fond și în nici unul nu e vorba despre corupție
 65. UN RAPORT DEVASTATOR: Expertul judiciar angajat de Parchet acuză statul pentru ”Colectiv”!
 66. Numele a sute de medici schimbate ca să pice la comisia ”aranjată” pentru examenul de specializare!
 67. Doctor care pleacă din țară: ”Când am dat la facultate, am fost sfătuit să nu merg la medicină dacă nu am bani sau pile! Am spus atunci că sunt prostii. Nu sunt prostii deloc!”
 68. Mărturia unui părinte de la Colectiv: ”În week-end-ul de după, n-am avut cu ce medic de la ATI să vorbesc! Erau plecați la un simpozion la Poiana Brașov!”
 69. DATE NOI: În ritmul de la Colectiv și până azi, va dura 10 ani până când pompierii vor controla toate cele 27.500 de obiective din București și Ilfov!
 70. Mărturie de chirurg: ”Prin analizele din Cehia, statul român recunoaște că și-a îmbolnăvit și chiar ucis pacienții, folosind dezinfectanții ineficienți Hexi în sute de spitale!”
 71. Filmări care arată cum pacienților operați la Spitalul de Arși li se administrează resturi de substanțe anestezice folosite la alți bolnavi și păstrate în seringi!
 72. TESTE DIN CĂRĂMIZI ȘI ÎNREGISTRĂRI AUDIO: Primăria Sectorului 1 a pus rigips peste bacterii la Spitalul cu viermi!
 73. Bogdan Gangură, directorul spitalelor lui Oprescu, este cel care a angajat firma Conteam SRL, autoarea rigipsului peste bacterii la Spitalul de Arși
 74. Urmarea presiunii publicului și a presei pe Sănătate: Ziarul Financiar scrie că salariile medicilor s-au mărit cu 80% în anul de după Colectiv!
 75. Statul se teme că va fi dat în judecată de pacienți! Rechizitoriul Parchetului General: ”39 din 41 de biocide Hexi Pharma au fost ineficiente”!
 76. 132 de spitale publice și private se declară înșelate în procesul Hexi Pharma! Dar nu spitalul SRI!
 77. CINISMUL SRI: Serviciul spune că jurnaliștii sunt în eroare, dar adevărul e că spitalul său Agripa Ionescu nu a dat în judecată Hexi Pharma!
 78. Mâine începe procesul: 132 de spitale contra Hexi Pharma
 79. La mulți ani, Românie autoritară! Ce s-a întâmplat azi-noapte la Spitalul Sf. Pantelimon
 80. Ministerul Sănătății recunoaște ”situația grea” de la Sf. Pantelimon, dar îl ia peste picior pe medic: ”S-a decompensat!”
 81. Alianță surpriză a partidelor din Sectorul 2: ”Azi vrem să luăm de la biserici ca să plătim 2,4 milioane de lei din datoriile Spitalului Sf. Pantelimon”!
 82. Cu vechea conducere în închisoare, actuala conducere de la Spitalul ”Nasta” cumpără la preț triplu alimente pentru bolnavi, fără licitație!
 83. Managerul de la Spitalul ”Nasta” a chemat azi televiziunile ca să atace Gazeta, dar n-a amintit nimic despre achizițiile de materiale sanitare de 2,3 milioane de lei, fără licitație! După-amiază, ministrul a demis-o!
 84. Imaginile cu adevărata față a spitalului Nasta – cea în care suferă și pacienții și medicii
 85. Lovitură după ce dosarul Hexi a devenit public: 5 laboratoare demonstrează că dezinfectanții erau falsificați și ineficienți. Au picat chiar și testele de la laboratorul lui Condrea!
 86. Procurorii au găsit e-mailuri în care fabrica Hexi îl avertiza pe Condrea că a depistat în bidoanele de Suprasept bacteria Pseudomonas, pe care dezinfectantul ar fi trebuit s-o omoare în spitale!
 87. Răbufnire în dosarul Hexi Pharma! Directorul din fabrică acuză complicitatea spitalelor: ”Dacă creșteam concentrația, spitalele nu mai cumpărau dezinfectanții noștri că ziceau că miroseau prea tare!”
 88. Condrea i-a spus de 18 ori avocatului că se sinucide, i-a lăsat soției banii și firmele, anunțând-o că ”mai bine mor”, dar autoritățile care-l urmăreau nu i-au confiscat nici măcar pistolul. De ce?
 89. Ce scrie pe hârtia găsită pe biroul lui Condrea după moarte? ”Nu plătim impozitele!” și indicații despre ” teste ineficiente”. De ce i-au scăpat procurorii pe șefii laboratorului Unilab deși aceștia i-au mințit?!
 90. EXCLUSIV • Laboratorul deținut de Hexi Pharma a recunoscut în fața procurorilor: „Am făcut teste experimentale”! Pe milioane de români din spitale!
 91. Medicii izbucnesc după dezvăluirile din dosarul penal Hexi Pharma: ”A fost un experiment criminal”, ”Odios e puțin spus!”
 92. Agenția de presă a Rusiei dezinformează în cazul Hexi Pharma exact cu argumentele mogulilor sănătății din România!
 93. STENOGRAME: Șefii Hexi Pharma înregistrați de procurori cum se încurajau între ei că-i ajută comunicatul SRI și că ”de undeva o să vină scăpare”!
 94. Lovitură de teatru: ieri, a doua instanță consecutivă a refuzat să judece cazul Hexi Pharma! Curtea de Apel va rezolva conflictul dintre tribunale
 95. Veselie la judecata Hexi! ”Onorată instanță, eu mă dau și acum pe picior cu dezinfectanții noștri, că sunt buni”
 96. Din cele 132 de spitale care s-au constituit parte păgubită în dosarul Hexi Pharma, doar unul și-a trimis avocatul la termenul de ieri!

Comentarii (3)Adaugă comentariu

seft  •  9 iunie 2016, 16:24

....,comentariul meu este urmatorul...:de ce au disparut comentariile la articol si unde pot fi regasite...?

dan  •  14 iulie 2016, 23:18

Jos palaria pentru aceasta investigatie. Felicitari si tot respectul

bg  •  29 august 2017, 16:51

A trecut 1 an de la scandalul dezinfectantilor contrafacuti de firma Hexi Pharma si reprezentantii statului roman TAC, adoptand politica strutului. Este o constatare generala ca statul roman adopta si aplica numai ce-i convine din documentele UE si le foloseste pentru a justifica unele actiuni si interese de grup. Asa este si cazul regulamentului UE nr. 528/2012 privind autorizarea produselor biocide. In regulament se specifica clar ca: "19) produsele biocide destinate utilizarii si in legatura cu dispozitivele medicale ( dezinf. supraf. si a dispoz. med. in spitale), pot prezenta alte riscuri decat cele vizate de prezentul regulament. Prin urmare, astfel de biocide ar trebui sa respecte atat cerintele prezentului regulament cat si cerintele esentiale relevante prevazute de legislatia UE privind dispozitivele medicale, implanturi, dispoz. de diagn. in vitro". Comisia de Biocide a autorizat produse biocide pentru spitale fara a tine seama de acest paragraf si asa au intrat pe piata dezinfectante cu potential toxic (expl.: Suprasept cu 12% glutaraldehida) pentru personalul medical si pacienti. Pentru glutaraldehida exista limite de expunere (0,2ppm) masurabile la locul de munca. Produse asemanatoare cu Suprasept au in compozitie cel mult 5% glutaraldehida, alaturi de alte subst. active, iar manipularea lor necesita masuri de protectie severe. In plus, inainte de fi deversata, sol. de dezinf. cu glutaraldehida trebuie neutralizata. Asa cum este formulat, Suprasept nu putea fi un dezinfectant de nivel inalt bun pentru dezinf. instrum. medical prin imersie, ptr. suprafete si dezinf. aerului asa cum se specifica pe eticheta. Regulamentul nu prevede ca producatorul sa prezinte Comisiei de Biocide studii privind stabilitatea produsului biocid asa cum este formulat (cu 1, 2, 3, 4 subst. active). Aceste studii de stabilitate sustin inf. de pe eticheta privind per. de valabilitate, durata de reutilizare. Noi am luat doar partea birocratica de autorizare (pe baza de dosar) a biocidelor fara a avea si a dezvolta o retea de laboratoare pentru testarea si controlul acestora. In Regulamntul UE nr. 528/2012 se spune:" Pentru a asigura respectarea cerintelor privind siguranta si calitatea prod. biocide autorizate in mom. punerii pe piata, statele membre ar trebui sa ia masuri adecvate de inspectie si control, iar fabricantii sa mentina un sist. adecvat de control al calitatii." A controlat cineva fabrica lui Condrea din pct. de vedere al regimului subst. periculoase, al protectiei angajatilor? Laboratorul Unilab a fost folosit de Condrea pentru a-si dilua produsele pana la nivel de eficacitate minima (pentru bacterii) pentru ca el stia ca doar aceste pot fi depistate in spital prin testele de sanitatie (cu betisoare) si mai stia ca analizele de eficacitate pe produs pentru toata gama de microbi (bacterii, fungi, virusuri, micobacterii, spori) nu se fac la noi in tara. A mai trecut un an si MS nu ne-a comunicat ca ar fi acreditat un laborator de control al biocidelor. Mai mult decat atat, MS nu stie ca sa faca cu I. Cantacuzino si il cedeaza MAPN. Nu cred ca disciplina lipseste acestui institut ca sa-si reia activitatea, cat interesul reprez. MS pentru domeniul microbiologiei medicale, pentru productia proprie de vaccinuri si prod. biologice.

Comentează