Unul dintre oamenii care și-au recunoscut vina în Gala Bute, Ștefan Lungu, susține că, în 2011, Elena Udrea i-a dat în avans întrebările pe care i le-a pus apoi procurorul DNA! Udrea: ”Exclus!”

Fostul ministru spune că l-a întîlnit pe Lungu, ”dar nu la minister, ci la cinema Scala” și că ”în nici un caz nu i-am dat întrebări și nimic altceva!”

marți, 1 noiembrie 2016, 10:11

UPDATE: Emisiunea de la Antena 3 a avut un moment straniu. Ștefan Lungu a spus la un moment dat că: ”Abia aștept să se termine procesul și să plec departe cu familia mea. Cît mai departe!”. Adică plecați din România?, au întrebat realizatorii. ”Da”, a confirmat Lungu, el vorbind de parcă e sigur că va fi declarat nevinovat sau că va lua ”cu suspendare”, chiar dacă și-a recunoscut vinovăția, firma lui primind bani publici luați de Adrian Gărdean din ministerul unde Lungu lucra.

În această seară, la Antena 3, Oana Stancu și Răzvan Dumitrescu l-au avut invitat pe Ștefan Lungu. El a afirmat că ”ministrul Elena Udrea mi-a dat în 2011 întrebările pe care mai apoi mi le-a pus procurorul din Alba Iulia într-un dosar al lui Adrian Gărdean unde figuram ca martor”.

Care este contextul acestei declarații?

Ștefan Lungu
Ștefan Lungu

Fost consilier de imagine al Elenei Udrea, Lungu este unul dintre inculpații din Gala Bute care și-au recunoscut vinovăția.

Practic, cei 8 inculpați sînt împărțiți în două tabere: patru dintre ei și-au recunoscut culpa, iar ceilalți patru, Elena Udrea, Ion Ariton, Rudel Obreja și Tudor Breazu, se declară nevinovați.

Una dintre liniile principale de apărare a Elenei Udrea este aceea că doi dintre denunțători, Gheorghe Nastasia și Ștefan Lungu, au relații anterioare sosirii ei în minister cu afaceristul Adrian Gărdean.

De ce e Gărdean important?

Pentru că DNA susține că Elena Udrea i-a dat lui Rudel Obreja 1,4 milioane de euro direct de la minister și 600.000 de euro prin Gărdean, care luase banii tot de la minister, pentru lucrări supraevaluate.

La rîndul lui, Gărdean a recunoscut faptele, dar nu are nici o calitate în acest dosar.

Ca să-și întărească apărarea, Elena Udrea a solicitat instanței să fie aduse drept probe informările SRI care ar arăta că existau legături vinovate între Gărdean, Nastasia și Lungu. Și, în plus, un dosar de la Alba Iulia, unde ar fi fost cercetați Gărdean și Lungu.

Contraatacul lui Ștefan Lungu a venit azi, cînd el a povestit cum ”informările SRI au venit la o lună după ce eu plecasem din minister”.

”Atunci am aflat că sînt martor într-un dosar la DNA Alba Iulia, dosar care îl viza pe Adrian Gărdean. Am sunat la cabinetul doamnei ministru. Și m-am întîlnit cu dînsa. I-am cerut ajutorul. Mi-a recomandat un avocat celebru”.

Ziariștii l-au întrebat despre ce avocat e vorba. ”Nu e cazul să spun”, a răspuns fostul consilier, dar, la insistența realizatorilor Antenei 3, Lungu confirmat că e vorba despre un avocat care ”acum apără familia lui Traian Băsescu”.

Ștefan Lungu a susținut în continuare că, la întîlnirea de la minister, ”doamna Udrea mi-a dat un bilet pe care era ceea ce urma să mă întrebe procurorul de la DNA Alba”.

”Și acestea au fost întrebările de la DNA?”, a intervenit Răzvan Dumitrescu.

”Da, poate nu cu aceleași cuvinte, dar acestea au fost ideile”, a spus Ștefan Lungu.

Reacția Elenei Udrea: ”Lungu m-a căutat la o acțiune a PD-L de la Scala. Era speriat”

Întrebată de Gazeta Sporturilor, Elena Udrea a spus: ”Categoric nu e nimic adevărat! Lungu a venit la mine în toamna lui 2011, parcă în septembrie, la cinema Scala, cînd eram la o acțiune a tineretului PD-L. Era speriat și mi-a spus că este investigat într-un dosar la DNA Alba-Iulia. Nu rețin să-i fi recomandat un avocat, dar, dacă am făcut, a fost Dan Apostol, singurul pe care-l cunoșteam”.

-Și n-ați vorbit cu Ștefan Lungu despre întrebările pe care i le va pune procurorul?
-Categoric nu! Nici nu se pune problema. Eu am aflat atunci, de la el, despre acel dosar. Nu știam nimic și nu cunoșteam pe nimeni la DNA Alba-Iulia.

-Dar știați despre relația dintre Gărdean și Lungu?
-Nu. Chiar l-am întrebat: ce treabă ai tu cu Gărdean? Mi-a zis că i-a făcut niște pliante, niște chestiuni publicitare.

-Nu erau aceste date în informările SRI?
-Ele se refereau la relația dintre Nastasia și Gărdean și alții. Nu la Lungu. Informarea SRI cu Lungu a venit mai tîrziu, în noiembrie 2011. Și ea conținea ceva despre Alba-Iulia, era o informare venită la domnul președinte Traian Băsescu.

-Lungu susține că întîlnirea în care i-ați dat întrebările procurorilor a avut loc la minister.
-Nu! Nici vorbă! Tocmai asta vă explic. Că eram într-un loc public, la cinematograful Scala. Era speriat. Urma să fie cercetat.

-A spus că urma să fie martor la Alba-Iulia. Cam cu jumătate de voce, dar așa a spus: martor.
-Eu am înțeles că era suspect. Dar nu asta e important. Important e că eu nu i-am dat niciodată ceea ce pretinde el! Dovadă că eu am cerut acum în instanță dosarul acela ca să vadă judecătorii din Gala Bute ce relații erau între acești oameni. Și nu înțeleg de ce minte Lungu pentru că el oricum a recunoscut în dosarul Gala Bute că a luat bani de la Gărdean! Voi face un drept la replică extins și îl voi difuza.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

Dr. Dan Patru Tudosie  •  1 noiembrie 2016, 22:31

Am deschis sa citesc articolul, am vazut in primul rand Antena 3, am inchis si nu am sa mai revin. Sa va fie rusine, Catalin Tolontan.

Mircea  •  1 noiembrie 2016, 22:58

Manipularea opiniei publice si imixtiunea media in decizia anchetelor si a hotararilor judecatoresti! Daca asta este democratie, presiunea exercitata de media asupra procurorilor si judecatorilor, atunci epoca Ceausescu se caracteriza prin aceeasi democratie. S-au inversat numai polii de putere. Locul activistului de partid a fost luata de media si cei care scriu aceste manifeste.

basilicus  •  1 noiembrie 2016, 23:05

Dr. Dan P T.. Inchide ochii, pune B1 in loc de Antena 3 si citeste! Fapta nu dispare doar pentru ca e prezentata de un canal saua altul, nu?

florian  •  1 noiembrie 2016, 23:18

Asa si care e stirea de breaking news :he said...she said. Pathetic.

Alrxandru  •  1 noiembrie 2016, 23:33

Cum? "Era o informare venita la domnul presedinte Traian Basescu" ? Ea citea informarile SRI venite la Basescu ?

albaiulian  •  1 noiembrie 2016, 23:50

DNA Alba Iulia este cunoscut ca fiind o „cloaca” *** pedeliste. Daca erau corecti mai multi baroni locali ai PDL isi sustineau „demult” doctoratele pe la Penitenciarul AIUD ! Deci ce va mirati ca in epoca de glorie *** aceste *** i-au dat intrebarile ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad Tepes  •  2 noiembrie 2016, 0:12

o amarata de mamica, a furat o jucarie pentru copilul ei pentru care a fost prinsa si condamnata la o pedeapsa de 1 an si jumatate cu executare, intre timp copilul ei a murit inecat ca bunica nu putea sa aiba grija de el....apoi avem zeci de cazuri de coruptie cu diversi politicieni precum *** asta blonda, fostul primar Oparescu, postul prim ministru Nastasel, ect, ect,ect, cu totii au intrat pe o usa si a doua zi au iesit pe alta, asa ca, legile in tara asta nu sunt facute si pentru ei...parca vizionam acel desen animat "Ferma Animaleleor" l-am mierlit pe Ceausescu ca sa vina in locul lui un milion de alti *** si mai corupti

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian  •  2 noiembrie 2016, 0:28

Rușine Tolontane! Să iei de bune declarațiile unui disperat la cel mai manipulator post tv...e jenant și descalificant pt.valoarea ta! Un post la care angajații mint cum respiră și aruncă cu noroi în toți cei care sunt împotriva găștii de *** conduse de Gâdea, turnătorului pușcăriaș Voiculescu și psd-ului și care inclusiv tu Tolo i-ai căzut victimă; Se vede că rămâneți atârnați penibil de grupul Intact! Păcat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zona magheru  •  2 noiembrie 2016, 4:19

@ Dr docent patru tudosie Apropo . Urmaresc si eu televiziunile de stiri apropae zilnic si asta in special sa ma informez legat de starea romanilor de acasa . Dezradacinatii - stramutati nu ma intereseaza . Pe Oana nu o cunosc in schimb il cunosc nu bine ci foarte bine pe Razvan . Razvan era un elev serios, sirguincios si mai ales termina an de an intre primii trei elevi dar latura cea mai frumoasa a lui era ca e foarte uman . Ce nu imi placea la el e ca era stelist . Era "enciclopedie" in ce priveste istoria stelei . Dar pe timpul acela cind intr-adevar exista educatie si bun simt nu ne jigneam intre noi pentru ca simplu fiecare tinea cu alta echipa !

EU  •  2 noiembrie 2016, 7:32

o hoata notorie ,o plaga a societatii Romane,ca multi alti alesi ai neamului.fomisti

Twin Peaks  •  2 noiembrie 2016, 7:38

"Voi face un drept la replică extins și îl voi difuza." Asa gandeste Elena Udrea.

Viorica Alexandru  •  2 noiembrie 2016, 9:12

...cum de ce minte? Ca sa plece linistit cu familia departe, departe... Nu -l scoate inteligenta afara din casa...

Viorica Alexandru  •  2 noiembrie 2016, 9:13

D-le Tolontan... va stiam intransigent...

Poporul sunt eu  •  2 noiembrie 2016, 10:19

Un caz clasic de dezimformare/manipulare. Il inviti pe unu' ala accepta sa debiteze istorii, iar in prime time te apuci de strigat "O Stireeeee Soc" !~! Ala face niste afirmatii pe care nu le poate proba in niciun fel, iar A3, coborind nivelul judecatii mature la stadiul unor copii de gradinita(dar nu dezinteresat !!) face din asta "o stire bomba". Desigur, apar postaci dispusi sa creada orice, cu sau fara un scop oneros, si bingo: Kovesi a plagiat.Asta este concluzia, nu ?

Catalynn  •  2 noiembrie 2016, 11:31

Lumea vad ca uita ca practic tu ai fost cel care a pus umărul la desconspirarea acestei mega escrocherii ... Bun, ti se poate reproșa ca ai făcut-o la cererea patronului trustului aflat la acea vreme in conflict deschis cu sistemul basist motiv pt care a si primit maximul de pedeapsa la ultima instanța, insa asta nu conteaza, important e adevarul! Încrengătura e mare, sistemul se autiprotejeaza, si la final se va intampla ca si in dosarul Microsoft in care practic nu se recuperează mai nimic iar pedepsele sunt rizibile. Acum poate vedea si prostimea cum merg cu adevarat lucrururile in Romania, si cum de fac banii aia mulți "cinstit". Dar intre noi fie vorba cam cu atat se vor alege, sistemul securist care a înflorit in 10 ani de băsism e mai puternic decat Securitatea lui Ceausescu, practic stat in stat. Cand Gâdea, Badea, Ursu, Dumitrescu si ceilalti colegi ai tai de trust spuneau lumii despre sistem nu ii lua nimeni in seama, insa acum vreo luna si ceva a explicat însuși Basescu ce si cum, asa ca nu mai exista echivoc decat pt cei cu adevarat naivi (ca sa nu zic prosti). Deci va sa zică asa, madam Udrea avea acces la informările SRI facute catre Presedinte?! Oare de ce nu ma suprinde?!

Romulus65  •  2 noiembrie 2016, 12:36

@Cristian: si cand a prezentat imagini clare cu Mircea Basescu luand bani de la *** pentru imixtiune in justitie a manipulat Antena 3? Daca Stefan Lungu facea aceste afirmatii la alt post de televiziune care era vina acelui post? Stefan Lungu este singurul raspunzator pentru declaratiile pe care le face.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristina  •  2 noiembrie 2016, 13:49

L-am vazit si eu pe domnul Lungu. In primul rand mi s-a parut ciudat, nu parea sa fie nici foarte hotarat cu ce voia sa spuna, nici complet tacut, moderatorii emisiunii i-au tras cu clestele cuvintele din gura. Pt un om care a activat atata timp in PR/ marketing ma gandeam ca poate costrui o 'fatada' mai buna chiar daca se afla in situatia in care se afla. El fiind venit din 'privat' si cu atata 'experienta' la activ, ma asteptam sa fie mai 'badass'. In mare, parea speriat. Probabil ca este 'badass' doar cand ii merg bine contractele cu statul. Afirmatia ca e hotarat sa plece din tara a fost la fel de ciudata si a venit pe nepusa masa, fara sa-l fi intrebat cineva. Impresia mea de amator era ca acesta a fost singurul mesaj care a vrut sa il transmita cu adevarat iar mesagerul era cineva anume, nu publicul in general. Si sa spuna asa ceva cand procesul nu s-a terminat...ciudat. Si s-a cam contrazis. Mai intai s-a victimizat spunand ca nu exista inregistrari la dosar decat cu el (sugerand ca cineva ii protejeaza pt Breazu si co. pt ca ei detin mai multe secrete ale Elenei Udrea), asadar el se afla intr-o situatie dificila, ca mai apoi, trosc-pleosc, sa spuna ca va pleca sigur din tara impreuna cu familia lui. Deci dupa ce a subliniat ca este tinta cuiva (acel cineva presupunand ca doreste sa il trimita la inchisoare), a spus ca va pleca din tara. Cu alte cuvinte, 'lasa-ma si te las!'. Oricare a fost subtextul, mesajul sau intentia, domnul Lungu nu este prea stralucit si cu siguranta reputatia (despre care a vorbit) nu si-a castigat-o prin mare talent.

Lucian  •  2 noiembrie 2016, 15:14

Antena 3? Oana stancu? Hai mai tolontane, chiar așa! Da UDREA a fost nr 2 in România! Așa este! Cum se gudurau ăștia pe lângă ea.... topolniceanu , *** aia, face acum pe denunțătoarea! Îți dai tu seama, ce are in " cârca" ? Sa nu ștergi ***, ca-i termen dat unui om care PTR el o vinde și pe ma- sa! Iar papagalul asta, ce sa mai spunem! Așa mascul, sa care bani! De ce nu a sărit atunci? Era legal? Sau se simțea protejat? Iar tu, publici văd cam de la periferie in ultima perioada! Ce știre am văzut de la tine : simularea de cutremur erastiuta de un spital! Tu chiar ești naiv! Pot face ăștia simulări, ca tot nepregătiți vor fi! Sa vezi cu. Stăteau la taclale ieri 2 echipaje de circulație pe prima banda la intrarea in București pe DN1. Stăteau ca fraierii! Bugetarii tai!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nausea  •  2 noiembrie 2016, 17:45

Domnule Tolontan, va felicit pentru intreaga dumneavoastra activitate. Daca nu ati fi existat probabil ati fi fost inventat sau altul ar fi fost in locul dumneavostra. Ziarul, pe care stiu ca dumneavoastra il conduceti, GSP aka Gazeta Sporturilor, a depasit demult granita sportului, oferind informatii din domenii atat conexe cat si altele de care nici nu banuiam ca exista. La aceasta ora, cu 20 de minute ininte de meciul de hanbal Belarus - Romania, daca ma uit la stirile momentului, sunt 2 cu niste fumei despuiate, 4 cu conflicte-punmni-agresiuni, una cu Raoul care vine la meci de retragere Marica. Desi cautam informatii despre hanbal (de ce jucam cu aia, ii batem, ne bat), cele 2 poze au fost atat de placute ochiului (desi n-aveau legatura mare cu articolul la care le-a stat paravan) incat m-a cuprins starea asta de fericire care ma face acuma sa va felicit sa sa va urez sanatate. Doamne-ajuta!

exidpol  •  2 noiembrie 2016, 19:46

-va compatimesc daca (ati ajuns) sa va uitati la a3; corect ar fii sa analizati realizarile (vorba vine) tuturor ministrilor admin. pbl. de dupa ...ingramadeala din decembrie...

victoras  •  2 noiembrie 2016, 20:18

Cred ca este adevarat ce spune Lungu. Udrea avea intrebarile de la Basescu care le primise de la Luluta. Totul este o mascarada a statului mafiot. Asa a fost cu Mircea Basescu. A furat de a spart si mai are putin si scapa. Justitia cu membri mafioti se face ca lucreaza. Totul este dat la gioale intre garda lui Basescu si garda lui Johannis iar prostii se uita pe banii lor la un spectacol jalnic. Pana nu se recupereaza toti banii furati nu avem justitie in Romania.

Idei de afaceri  •  2 noiembrie 2016, 21:08

Elena Udrea a fost foarte atenta si se vede ca a incercat sa nu lase probe in urma faptelor comise.Acest Stefan Lungu ar putea spune adevarul dar nu are dovezi ca Elena Udrea stia intrebarile pe care i le va pune DNA.

Comentează