Episodul Hotnews-Ponta. Ceea ce în alte părți e jenant, la noi te face erou!

O redacție care a greșit, a revenit și refuză fanatismul este sub asediul discursului urii tocmai din partea unui curent care se pretinde democrat și pro-occidental

miercuri, 2 noiembrie 2016, 10:32

UPDATE: Reacția lui Dragoș Stanca aici.

UPDATE: În această noapte, la Victor Ciutacu la RTV, Victor Ponta a spus: ”Am primit un mesaj de la domnul Pantazi, cu care nu m-am văzut prea des în viață, care a făcut un lucru normal. Am spus că apreciez şi subiectul pentru mine nu există”. 

Astăzi dimineață, pentru 20 de minute, pe pagina de Facebook a Hotnews au stat cuvintele: ”Sper să crapi Victor Ponta!”.

Omul care se ocupa de fb în acel moment, un student la jurnalism, a adăugat unei știri de pe news.ro ceea ce el a numit ”o părere personală pe care am vrut s-o împartașesc pe propriul meu cont”. 

El n-a greșit gîndul, ci doar căsuța unde l-a înfipt. Sînt propriile lui explicații. 

A vrut omul să-și pună ideea pe contul personal și a pus-o pe cel al agenției unde lucra.

Hotnews a făcut ce ar fi făcut oricine în presa civilizată.

Și-a cerut scuze publicului, lui Victor Ponta și a anunțat că s-a despărțit de colaboratorul său.

Nu e o decizie ușoară, dar asta fac redacțiile și șefii de redacții. Își asumă.

A urmat o petiție online în favoarea tînărului concediat și un pogon de insulte pentru redacție. Și acum, cînd ziua trage să se încheie, Hotnews este sub asediul discursului urii.

Există în episodul 2 al seriei 3 din serialul”Newsroom” un moment interesant. Filmul spune povestea redacției unei televiziuni intitulată ACN.

O ziaristă cu experiență mare în online, Hallie Shea, interpretată de Grace Gummer, postează în noaptea maratonului de la Boston, după atentatul cu bombă, următorul mesaj de pe contul de twitter al postului: ”Republicanii se bucură că există în sfârșit o tragedie națională care nu implică arme”.

Era nu doar o glumă proastă.

Era o afișare a partizanatului într-un mod care jignea, deopotrivă, victimele și un întreg partid și pe susținătorii acestuia.

O făcuse din oboseală, era 2 noaptea, și sub presiunea că ”fusese un atentat și, de 6 ore, ACN nu postase nimic pe twitter”.

Așa funcționează redacțiile astăzi. Analiștii media îi spun ”hamsterizare”. Televiziunile, ziarele și siteurile se simt nevoite să fie mereu active pe net. Cum să nu postezi ceva, pe twitter, pe fb, pe blog, pe site, vreme de atîte ore? Mereu trebuie să fie ceva!

Jurnalista își dă seama de eroare. Ca și cei de la Hotnews, realizează extrem de repede.

În filmul din SUA, mesajul este scos în jumătate de oră, în realitatea din România, în 20 de minute.

Ziarista de la ACN elimină tweet-ul și așteaptă, copleșită de gînduri, pînă în zori, cu degetul lipit de F5 ca să vadă dacă cineva a sesizat mesajul.

”E vreo șansă să nu fi aflat nimeni?”, o întreabă un coleg a doua zi dimineață. ”Nu! Am venit să fiu concediată”, răspunde ea.

Și așa se întîmplă.

Presa află și preia tweet-ul pus în numele ACN. ”ACN nu se dezminte: un mesaj plin de ură”, sînt titlurile de pe net.

Ziarista intră în biroul șefului canalului de știri.

-Sînt furios pe tine. ”Republicanii se bucură”?!!! Peste 100 de oameni au fost răniți. Trei au murit. Printre care și un copil de 8 ani. 
-Da, domnule, aveți dreptate.

-Am o curiozitate, cînd ai postat mesajul, care era valoarea lui de informare?
-Să se distribuie în cît mai multe tweet-uri.

-Apreciez sinceritatea ta. Pleci, dar nu-ți vom face public numele.
-Mulțumesc!

”Nu-ți vom face public numele” înseamnă că nu vrem să fii supusă unui proces de umilire publică.

Asta e diferența!

Ceea ce într-o lume normală e jenant, la noi e eroizant. Au apărut imagini cu tricouri negre pe care scrie ”Cinste eroului necunoscut!”.

Interesant. Parcă publicul PSD e fanatic și nedemocratic, așa se spune în ”lumea bună”, nu? Uite că revărsarea de ură vine exact din direcția opusă, asta ca să ne lămurim că nu există monopol nici pentru civilizație și nici pentru discriminare.

Unde este acum pro-occidentalismul?

Și unde locuiește inteligența? În dreapta, în stînga sau, pur și simplu, ne dăm în fine seama că împărțirea în categorii e lipsită de fundament faptic?!

Vorba lui Dalai Lama: cînd cineva își lipește o bombă pe el și se duce printre civili, el nu mai e musulman sau creștin sau budist, ci doar fanatic.

Iar fanatismul fix asta înseamnă: nu sînt de acord cu tine și, pentru că nu te pot schimba, mai bine crăpi!

Cristian Pantazi, redactorul-șef de la Hotnews, tocmai asta a refuzat. Să accepte că fanatismul e un standard.

Două vorbe despre Victor Ponta.

Prin postarea de pe Facebook, Hotnews a coborît nivelul.

Apoi, prin faptul că a reacționat atît de repede, redacția a luat ștacheta din praf și a pus-o unde îi e locul.

Dacă Victor Ponta ar fi ieșit și ar fi spus ”Înțeleg ce s-a întîmplat, a fost o eroare, nu încurajez limbajul urii și accept scuzele redacției Hotnews” el ar fi elevat și mai mult ștacheta.

Noaptea ne-ar fi găsit pe toți puțin mai buni și n-ar fi fost încă o zi pierdută pe același drum spre cel mai mic numitor comun.

Comentarii (150)Adaugă comentariu

gogu  •  3 noiembrie 2016, 9:30

@Catalin Tolontan>> nu pot sa nu observ cat de partinitor poti fi. Faci un articol luuuung despre greseala unui angajat de publicatie online, dar NIMIC despre ce a dus la situatia asta? Nimic despre cum fostul premier al tarii face misto de cea mai mare tragedie care a avut loc in tara asta in ultimii 20 de ani? Asta, domnule Tolontan, chiar ar merita un articol. Nu un tanar care a facut o greseala, nu. Un demnitar care si-a batut joc intentionat de atatia oameni si memoria lor. Pacat, chiar imi facusem o impresie buna despre tine.

ion  •  3 noiembrie 2016, 9:44

ia cititi ce se scrie in mures dupa magarii *** din banii publici. ***, votul consilierilor, ***.Asa ca asocierea si finantarea Asocitia CLUB SPORTIV UNIVERSITAR de catre primaria Tirgu Mures via Consiliul Local Tirgu Mures este lipsita de etica, cred ca ilegala, deoarece aceasta asociatie nu are niciun club sportiv inscris in competitie, iar finantarea unui club, de stat, gen Club Sportiv Universitar, care este in subordinea si proprietatea Ministerului Educatiei si cercetarii, este la fel de lipsita de etica, de orice fair play, deoarece tu trebuie sa finantezi CLUBURI construite si detinute de oameni din comunitate, sa le finantezi dupa aceleasi reguli.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dart  •  3 noiembrie 2016, 9:45

Esti un prost si un partinitor tolontan! Ps, frumos spectacolul de la a3 acum cateva saptamani! ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

asd  •  3 noiembrie 2016, 9:58

Îi urez mulți ani lui Ponta. Îi urez să fie în puteri să își îndeplinească viitorii ani de închisoare, să fie în puteri să treacă peste excluderea din barou, să fie în puteri să ducă o viață la fel de mizerabilă precum o duc rommânii pe care i-a manipulat. PS: La fel îi urez și bunicului său, nea' tovarăș Iliescu.

dan  •  3 noiembrie 2016, 10:04

Nu trebuie sa va luati de Tolontan. ***. Omul nu are coloana vertebrala aproape deloc si asta se vede in toate articolele postate de acesta. Dar din nefericire el face parte din populatia acestei tarisoare si asta ne incurca tot timpul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sebastian  •  3 noiembrie 2016, 10:10

Cea ce domnul Tolontan vrea sa ne spuna... este ca trebuie sa ne lasam calcati in picioare cu demnitate, sa fim flegmati intre ochi si noi sa ne stergem si sa punem privirea in pamant. NU, nu este normal ca o parere personala sa ajunga pe pagina de FB a unei redactii... dar tocmai parerea lui e oglinda tuturor sentimentelor si a dorintelor noastre in fata acestor huligani nenorociti.

Luminita  •  3 noiembrie 2016, 10:19

Are dreptate Lucian cand spune ca: "Media si mai ales lumea online e plina de ura si oameni ce au facut din aceasta tara o mare gluma" . Cuvintelor spuse sau scrise si modul cum sunt adresate au un impact major, chiar definitoriu, in vietile noastre. Depinde ce rol i se confera cuvantului de catre jurnalist. Daca el va fi interesat sa distruga, atunci, ii va conferi cuvantului... rolul de mitraliera (asa cum aveti tendinta cateodata si dumneavoastra, domnule Tolontan, sa o faceti) . Daca jurnalistul este echilibrat psihic si nu numai... influenta va fi alta. S-apoi, nu toti cei ce manevreaza cuvintele sunt si jurnalisti. Este nevoie urgenta de curatarea presei de balast! Oricum, traim niste vremuri urate... pline de ura, dezbinare si instabilitate pe toate planurile.

Dragos  •  3 noiembrie 2016, 10:44

Imi pare rau! Imi pare rau ca vad si citesc atata ura in comentarii. Partea cu jigniri sa stiti ca poate merge in ambele sensuri, de genul.... ***, si ati ajuns sa improscati cu ura online-ul. Sau ...lua-v-ar casele ,cu tot cu voi in ele.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Khh  •  3 noiembrie 2016, 10:44

Mi se pare putin penibila situatia. Majoritatea oamenilor nu gandesc prea mult si doar arunca cu noroi, aici nu vorbim de dreptul la libera exprimare, vorbim de un jargon de coltul blocului. Sa aduci injurii de genu sa moara ala, déjà numai tine de parerea ta contra lui, e doar simpla ura si incapabilitate a ta mintala de a face ceva Fara ca altul sa nu pateasca nimic. Intr o situatie ipotetica Daca Ponta ar crapa s ar schimba ceva in oameni? Am fi Mai buni , ne am trezi diferiti? Sau am fi aceeasi oameni Plini de ura care ranjesc la tv si se plang de rate. Capul sus, viata e prea scurta sa stai sa astepti sa moara unu sau altu, fa tu ceva ce ar putea sa schimbe in bine lumea..ca de vorbit putem vorbi toti, dar din suffragerie nu schimbi nimic. E un an de Cand ponta a plecat ..ati scapat!! Si totusi la nivel de oameni nu s a schimbat nimic:) tot aceeasi grasi ce imping cosu la auchan. Ce trebuie? Sa si moara Saracu om sa fie tara asta Mai frumoasa? Credeti ca atunci Cand moare iliescu se va invalui romania in basm? Chill out and make changes to your soul!

MMm  •  3 noiembrie 2016, 10:55

Total de acord cu @Luminita si @Lucian !

Cătălin Tolontan  •  3 noiembrie 2016, 11:01

@gogu: prefer sa va faceti o imagine reala despre mine si sa nu va plac, decit sa ma reduceti la ceea ce credeti dvs ca sint si sa va plac. Considerati-ma prost, e dreptul dvs, daca prost inseamna sa incerci sa nu judeci partizan si sa nu incurajezi violenta. Acestea sint lucruri nenegociabile.

Dedei Popescu  •  3 noiembrie 2016, 11:05

Din pacate, dupa 26 de ani, tot nu suntem in stare sa fim un popor normal.....ura si imbecilitatea ne va distruge ca neam......chintesenta democratiei este inca foarte, foarte departe de noi si asa va ramane pe veci..... https://www.youtube.com/watch?v=KAPEpjGvVFE

oana  •  3 noiembrie 2016, 11:07

acest ziarist,TOLONTAN,e de fapt detectiv,politist.

Eugen  •  3 noiembrie 2016, 11:11

Unde ai fost Tolo cand Mircea Badea ameninta in direct oameni, politicieni? Te-a lovit brusc lupta impotriva violentei de limbaj?

Adrian Popescu  •  3 noiembrie 2016, 11:14

Sint furios si incrincenat fata de acest *** , fata de partidul din care face parte ( in opinia mea o adunatura de rusini nationale ) si fata de acea parte a poporului roman care voteaza asemenea *** . Daca democratia ofera posibilitatea needucatilor sa dea drept de reprezenare unor astfel de *** atunci nu sint de acord cu ea . M-am saturat sa traiesc linga needucati si sa accept la guvernare indivizi care mizeaza pe votul needucatilor .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex  •  3 noiembrie 2016, 11:35

Felicitari Tolo! Si eu spun Da pacii si dragostei.

Paul  •  3 noiembrie 2016, 11:42

@Catalin Tolontan Salut Tolo. Te respect pentru articolele tale de investigatie. Esti genial acolo. Nu vreau sa comentez aceasta postare, totul este mult sub focul celor intamplate, in schimb da, as dori sa stiu, acelasi lucru pe care dorea si @gogu sa il afle de la tine, pozitia ta in legatura cu postarea domnului Victor Ponta (nu merita domn dar pentru uzante sa il folosim totusi) legat de mame si numele pus copiilor. Consideri ca exista decenta in acea postare? Nu ma vad vreodata si nici pe tine (ma scuzi pentru tutuire) nu te-as vedea facand astlfe de comentarii/postari/comentarii, corect? Mersi de raspuns.

Alex  •  3 noiembrie 2016, 11:49

Problema e ca in lumea civilizata un personaj ca Ponta, Dragnea sau Solomon erau la puscarie, nu in fruntea unor institutii sau reprezentanti ai poporului. De aici #*** e ceva de dorit pentru tot astia. Da,s peram sa crape, ca sa intram si noi in normalitate. Sa nu mai apara un *** ca Solomon care cand ii se cere sa spuna impactul majorarilor sa raspunda "devastator". Sa fie devastator pentru el si pentru ***. Noi deja platim de 20 de ani efectele *** lor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cristiana  •  3 noiembrie 2016, 11:52

Foarte dragut cum Tolo.ro este foarte apreciat cand scrie anchete si dezgroapa fapte ingropate de altii in detrimentul publicului, si atat de urat cand are o pozitie decenta fata de un trend urat in social media. Hai sa *** toti aia pe care ii Hashtaguieste FB ca fiind "otravurile" sa vedem daca se schimba ceva. As pune pariu ca la fel de prost ne va merge pentru ca suntem urati la suflet si pizmuitori si ne dam singuri in cap unul altuia ca sa mai scoatem 2-3 lei la o "shparla".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

A Voicu  •  3 noiembrie 2016, 11:54

Ceea ce domnul Tolontan nu intelege, e ca in fata unor asemenea atrocitati ( termenul nu e exacerbat, deoarece coruptia, intr-adevar a ucis vieti) se declanseaza uneori reactii de-a dreptul viscerale ale oamenilor de rand. Intr-adevar, respectul si bunul simt trebuie sa aiba un loc de capatai in orice societate evoluata. Insa in cazul nostru, pasivitatea si lipsa de actiune pot fi mai daunatoare decat reactiile care uneori pot depasi anumite norme impuse de societate. Asa cum spunea Winston Churchill, "I never worry about action, but only inaction. " Intr-adevar, o actiune corect fundamentata, dar incorect aplicata e mai benefica decat lipsa oricarei actiuni, deoarece cea dintai poate fi slefuita, pe cand cea din urma pur si simplu nu exista.

bogdan  •  3 noiembrie 2016, 12:01

totusi nici o vorba despre postarea lui Ponta? "emanat din flacarile colectiv"? alea din care a emanat si serialul dvs. despre spitale, nu? ce spuneti dvs. se peterce intr-o tara civilizata, nu intr-o tara in care un individ nu se poate obisnui nici acum cu ideea ca nu mai e prim-ministru si ne ia pe toti la misto, inclusiv pe cei care au murit nevinovati sau pe mama adversarului sau politic standard dublu?

Mihai  •  3 noiembrie 2016, 12:10

Domnule Ponta, apreciez bunul simt de care dați dovada, dar nu cred ca trebuie tolerat asa ceva din partea unui jurnalist cu asemenea indivizi lucrurile pot degenera oricând.

FEISBUK  •  3 noiembrie 2016, 12:15

Domnule Tolontan, din greseala, urmariti /cititi cumva gsp.ro?

Trepied  •  3 noiembrie 2016, 12:36

Primul indiciu că eşti prost este atunci când ai o părere despre orice. Eşti foarte prost abia când eşti convins şi că ai soluţie la orice... Tolo, tu te pricepeai foarte bine la fotbal....ramai la fotbal.

Dragos  •  3 noiembrie 2016, 12:45

Perfect de acord cu ura și lipsa de empatie, care se pare că se vede pe ambele părți ale baricadei. Am sperat ca momentul #colectiv să fie un reset și pe problema asta, a dezbinării exagerate, care trece dincolo de niște idei. Ca oamenii care iasă în stradă să promoveze dialogul, dezbaterea, dar nu demonizarea interlocutorului, și cu atât mai puțin să îl vedem ca un dușman. M-am trezit a doua zi, în răcnetele "vrem spitale, nu catedrale". Care din păcate nu indica o revendicare de schimbare de strategie economică, ci era un nou semn de împarțire între "noi" și "ceilalți, care nu gândesc total la fel cu noi".

Lucian Petre  •  3 noiembrie 2016, 13:40

Bună ziua, Acum că ați terminat să-l apărați pe acest infractor dovedit care deține o bibliotecă întreagă de dosare penale în curs, ne puteți lămuri care este părerea dumneavoastră despre postarea care a generat #***? Nu aveți nimic de comentat despre felul zeflemitor al domnului infractor care a călcat cu nonșalanță peste memoria celor care și-au pierdut viața în Colectiv, invocând incidentul într-o postare jenantă însoțită de zâmbăreți și atacuri personale? Vă dați mare apărător al valorilor morale când se vede evident că ați ocolit cauza, ca să luați apărarea unui infractor care postează zilnic afirmații mult mai grave decât #***. Imparțialitatea v-a părăsit în articole și asta o vedeți și dumneavoastă în traficul din ce în ce mai mic al site-ului. p.s: Sunt nu sînt, sint sau sânt.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aurora  •  3 noiembrie 2016, 13:40

Ciudat ca amaratii *** si de unii si de altii, in loc sa fie uniti impotriva lor, se urasc , se lupta intre ei, unii luptand impotriva dreptului propiu de a trai demn.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anna  •  3 noiembrie 2016, 13:54

Am fost efectiv stupefiati de o astfel de manifestare degradanta din partea unui tanar care-si zice jurnalist si pretinde ca e student.D-le,ati tarat in noroi doua categorii sociale importante,care ,normal,ar trebui sa fie cele mai respectate in orice comunitate UMANA.O intrebare pentru d-l Pantazi:Din ce mediu proveniti?Se pare ca unul cam ...insalubru!

Andrei  •  3 noiembrie 2016, 14:12

Cei doriti voi lui Ponta si celor care nu voteaza cum vreti voi, adica tradatori de tara, sorosisti, julieni, werneri, clotilde,nicusori si gorghiute, asta va dorim si noi voua, insutit. Pana la urma, daca tot nu vreti sa respectati democratia pe care o clamati *** doar cand va foloseste, utilizand dublul standard, *** ultragiati cand e vorba de greselile unora si ignorand total cand e vorba de cei mai inainte enumerati, atunci *** sa vedem cine invinge. Daca nu putem convietuii, asa cum spune un ticalos "educat" mai sus, toti, cu diferitele noastre optiuni politice, atunci *** ***. ***, *** cu viziuni altele decat cele ale "tinerilor frumosi si liberi" ca asa e bine in acceptiunea voastra ***. Asta trebuie sa dea de gandit celor care permanent mentin un discurs de acest gen, inspirand *** fanatici sa idolatrizeze tocmai pe cei care spurca mai tare, si in cine trebuie. Poate, candva, se va intoarce totul impotriva voastra si veti regreta. Sau poate crapati inainte sa regretati. Cred ca prefer varianta a doua.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bocai  •  3 noiembrie 2016, 14:18

Daca in mintea celor asa zis elitisti chiar exista credinta ca Ponta este vinovat pentru colectiv sunt total dezamagit.Acesti oameni (asa zis elitisti) de fapt urasc poporul roman si sunt frustrati ca nu le-a cazut harzobul in cap.Toti acesti oameni plini de ura dovedesc o micmicie perfecta.***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

basilicus  •  3 noiembrie 2016, 15:53

Ironic....cata ura la adresa lui Tolontan pentru ca are si el o opinie!! Ironic e si ca cei ce fac asta se prezinta drept anti-PSD, pro-democratie si pro-liberatea cuvantului si opiniei (dar doar daca e vorba de cuvantul lor si oponia lor!) Dalai Lama avea perfecta dreptate, si asta se vede si aici!

puiemonta  •  3 noiembrie 2016, 16:10

As vrea sa ii platesc salariul pe un an de zile tipului aluia. Bravo! Macar a avut curaj sa spuna lucrurilor pe nume, spre deosebire de Tolontan.

Idei de afaceri  •  3 noiembrie 2016, 16:11

Victor Ponta a reactionat foarte bine a spus clar ca el ca nu se "bate" cu jurnalistii ci cu oamenii politici. Nu e normal sa te exprimi asa despre o persoana care nu impartaseste aceleasi idei ca si tine.

George  •  3 noiembrie 2016, 18:03

Intr-adevar, nu ar trebui sa incurajam acest tip de discurs, dar unde erati cand colegii dumveavoastra de la Antena 3 instigau la ura zilnic? Atunci ura era deghizata ca "apararea democratiei" si-n cazul de fata este fanatism. Aveti standarde duble.

Tavi  •  3 noiembrie 2016, 18:08

Omul respectiv a gresit doar pagina pe care a publicat nu si mesajul, el a fost sincer. Pentru asta este apreciat. Oamenii sunt sensibili la adevar. Niciodata o societate nu ajunge sa recurga la violenta daca nu este intaratata. Acest Ponta este principalul vinovat pentru violenta oamenilor. Acest Ponta care isi permite sa isi bata joc sistematic de un popor *** Sa te infurii atunci cand esti batjocorit nu mi se pare un lucru anormal. Nu cred sa nu va fi infuriat vreodata pe cineva domnule Tolontan. Poate ca ati si jignit la un moment dat, nu stiu, dar este probabil. Daca este asa, aveati motivele dumneavoastra asa cum avem si noi in ceea ce-l priveste pe Ponta. A fost prea bland redactorul hotnews. Ponta este omul pe care nu dorim sa-l mai vedem, ca sa nu vorbim ca nu-l vrem paznicul banilor nostri sau reprezentantul priincipiilor noastre in Parlament. Si suntem multi, mult prea multi. Pentru ca nu are decenta sa se retraga mi se pare logic ***. E simplu domnule Tolontan. Il uram.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vasile  •  3 noiembrie 2016, 18:38

Astept reactia politiei deontologice. https://goo.gl/2gtpnw Multumesc.

adi  •  3 noiembrie 2016, 19:25

Doamne fereşte ce e pe aici... Plin de tineri "frumoşi şi liberi", bine "dezinfectaţi" pe creier. Aceleaşi idei fixe cum că dacă votezi PSD eşti needucat, sau un bătrân ramolit care nu mai cugetă. Bine că-s ei deştepţi şi ştiu mai bine ca cei care i-au crescut, i-au ţinut în şcoli, le-au plătit educaţia gratuită şi sistemul medical (bun, rău, cum o fi fost). Acum s-au emancipat, beau cafeaua cu zahăr brun şi-s toţi culţi şi dispreţuitori: Care nu zice ca ei e prost, expirat, senil... Rele zile am mai ajuns, când tineretul zălud desconsideră înţelepciunea părinţilor. Când cel care nu e de acord cu tine trebuie înfierat, nu pentru motive reale, nu cu argumente, ci prin insultă. Când singura regulă a rămas aceea că "cine ţipă mai tare are dreptate". Când orice urmă bun simţ poate fi negată, pentru că, deh, nu e şi părerea lor. Mi-e milă de ei, dar mai milă mi-e de noi. Rău ne-a mai blestemat, cine ne-o fi blestemat, să avem parte de asemenea generaţie de ********. Doamne fereşte!

bogdan  •  3 noiembrie 2016, 20:01

Caut articolul domnului Tolontan despre afirmatia domnului Ponta "sper sa nu se organizeze inca un Colectiv", imi puteti da link? oh, wait.... ce ar zice Mircea Badea?

Dan  •  3 noiembrie 2016, 20:03

@gogu, mai intai trebuie sa afli de cine este platit Tolontan si dupa ai sa intelegi de ce nu supara anumite persoane

robert  •  3 noiembrie 2016, 20:05

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos  •  3 noiembrie 2016, 23:53

Din păcate, Hotnews nu este un monument de imparțialitate si deontologie.

MMm  •  4 noiembrie 2016, 0:07

@Dragos - Corect! As mai adauga ca nici autorul articolului nu este. Tapalaga si Pantazi ***, pana nu demult o sustineau pe Monica Macovei, acum o injura. Sa nu uitam ce oameni sustineau Hoitnews...oameni gen Biris.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

John Doe  •  4 noiembrie 2016, 5:07

In 2014 un individ l-a scuipat pe Basescu, presedintele tarii la acel moment, aflat la o ceremonie publica in Portul Constanta. Individul respectiv a fost apoi invitat in repetate randuri la Antena 3, Antena 1 & Co., ridicat in slavi si transformat intr-un erou. Pentru readucere aminte, un scurt citat din Radu Tudor: "AUTORITATILE, IN FRUNTE CU BASESCU, ACTIONEAZA CU O FURIE URIASA ASUPRA PROTESTATARULUI !" In 2016 Catalin Tolontan este in continuare parte din Antena 3, 1 & Co. Asa ca, draga tolo.ro, data viitoare cand mai vorbesti de ridicarea stachetei ar trebui sa incepi chiar cu tine si cu cei de langa tine!

dogy  •  4 noiembrie 2016, 8:31

Cu tot respectul, dar faci o comparatie de 2 bani: compari o postare intentionata dintr-un film cu actiune fictiva cu o postare facuta din pura greseala, intamplata in lumea reala. Care e relevanta lectiei de deontologie in acest context? ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alexandru  •  4 noiembrie 2016, 8:44

Nu stim dacă jurnlistul a gresit/a fost pus sa greșeasacă. Dar am aflat recent că multe din cele întâmplate în 1989/1990 sunt considerate crime împotriva umanității și au produs mii de morți. Am aflat că au existat grupuri criminale care ai preluat puterea, și că TVR a manipulat odios, fiind o instituție complice la crimă. Pe lângă toate aceste (atrocități), eroarea unui student la jurnalism mi se pare regretabilă, impardonabilă și, deci sancționabilă. Ceilalți, cei vizați de o anchetă in rem (?) pentru CRIMĂ, par a nu fi pățit nimic de aproape 3 decenii. Nu e cumva cu mult mai grav?

ANGI  •  4 noiembrie 2016, 9:20

Pentru prima data citesc cu interes si sdmiratie un articol semnat Tolontan. Ai pus pe hartie exact ce se intampla in societatea romaneasca in momentul de fata. Daca ar exista mai multi jurnalisti la fel de echidistanti fata de oameni care sa judece faptele lor si nu persoana lor Romania ar avea o sansa. Felicitari pentru articol!

Dan  •  4 noiembrie 2016, 9:39

informatie f interesanta despre site-ul *** "Dar mizeria aia de site folosește ID-ul de Analytics UA-40931069. Dar acest ID se mai găsește pe toate site-urile dezvoltate pentru diverși clienți de către agenția Kaleidoscope Proximity (KP), ca de ex. Bere Ciucaș, Bepanthen, Maggi etc. Și, de fapt, îl găsim chiar și pe site-ul agenției. Deci e vorba în mod mai mult decât evident de un cont de Analytics aflat în mâna KP, sau a cuiva de acolo. Dar KP e parte a Graffiti BBDO." www.facebook.com/lucian.sarbu.3/posts/10206279859709276 ""P.S. La inceputul acestui an, in cadrul BBDO a avut loc fuziunea dintre Kaleidoscope, agentia de online a grupului, si Proximity, prima agentie de direct & relationship marketing din Romania, afiliata la reteaua Proximity Worldwide. Noua agentie se cheama Kaleidoscope Proximity si este condusa de Cristian Pantazi din postul de Managing Director & Creative Director. Cristian Pantazi este redactorul șef al Hotnews." - via Dora Constantinovici

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

A S  •  4 noiembrie 2016, 12:43

in ultimii 20 de ani numarul *** pe cap de locuitor a crescut. Si trendul este crescator. Intrebati profesorii ce se intampla cu actuala generatie de tineri. Devin din ce in ce mai ***. Superficiali. tineri care nu au citit si nici nu vor citi o carte, ei se informeaza numai pe pe Internet, unde este mult gunoi si minciuna. Mai stiti din istorie cine dorea lichidarea adversarilor politici? Unii au si facut acest lucru.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihai  •  4 noiembrie 2016, 19:54

ce ipocrit ordinar esti..

Dl Cosmin Cozma  •  6 noiembrie 2016, 1:07

Nea tolontane, ***... *** Va salut. Cu mai putin respect decat pana acum.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează