Episodul Hotnews-Ponta. Ceea ce în alte părți e jenant, la noi te face erou!

O redacție care a greșit, a revenit și refuză fanatismul este sub asediul discursului urii tocmai din partea unui curent care se pretinde democrat și pro-occidental

miercuri, 2 noiembrie 2016, 10:32

UPDATE: Reacția lui Dragoș Stanca aici.

UPDATE: În această noapte, la Victor Ciutacu la RTV, Victor Ponta a spus: ”Am primit un mesaj de la domnul Pantazi, cu care nu m-am văzut prea des în viață, care a făcut un lucru normal. Am spus că apreciez şi subiectul pentru mine nu există”. 

Astăzi dimineață, pentru 20 de minute, pe pagina de Facebook a Hotnews au stat cuvintele: ”Sper să crapi Victor Ponta!”.

Omul care se ocupa de fb în acel moment, un student la jurnalism, a adăugat unei știri de pe news.ro ceea ce el a numit ”o părere personală pe care am vrut s-o împartașesc pe propriul meu cont”. 

El n-a greșit gîndul, ci doar căsuța unde l-a înfipt. Sînt propriile lui explicații. 

A vrut omul să-și pună ideea pe contul personal și a pus-o pe cel al agenției unde lucra.

Hotnews a făcut ce ar fi făcut oricine în presa civilizată.

Și-a cerut scuze publicului, lui Victor Ponta și a anunțat că s-a despărțit de colaboratorul său.

Nu e o decizie ușoară, dar asta fac redacțiile și șefii de redacții. Își asumă.

A urmat o petiție online în favoarea tînărului concediat și un pogon de insulte pentru redacție. Și acum, cînd ziua trage să se încheie, Hotnews este sub asediul discursului urii.

Există în episodul 2 al seriei 3 din serialul”Newsroom” un moment interesant. Filmul spune povestea redacției unei televiziuni intitulată ACN.

O ziaristă cu experiență mare în online, Hallie Shea, interpretată de Grace Gummer, postează în noaptea maratonului de la Boston, după atentatul cu bombă, următorul mesaj de pe contul de twitter al postului: ”Republicanii se bucură că există în sfârșit o tragedie națională care nu implică arme”.

Era nu doar o glumă proastă.

Era o afișare a partizanatului într-un mod care jignea, deopotrivă, victimele și un întreg partid și pe susținătorii acestuia.

O făcuse din oboseală, era 2 noaptea, și sub presiunea că ”fusese un atentat și, de 6 ore, ACN nu postase nimic pe twitter”.

Așa funcționează redacțiile astăzi. Analiștii media îi spun ”hamsterizare”. Televiziunile, ziarele și siteurile se simt nevoite să fie mereu active pe net. Cum să nu postezi ceva, pe twitter, pe fb, pe blog, pe site, vreme de atîte ore? Mereu trebuie să fie ceva!

Jurnalista își dă seama de eroare. Ca și cei de la Hotnews, realizează extrem de repede.

În filmul din SUA, mesajul este scos în jumătate de oră, în realitatea din România, în 20 de minute.

Ziarista de la ACN elimină tweet-ul și așteaptă, copleșită de gînduri, pînă în zori, cu degetul lipit de F5 ca să vadă dacă cineva a sesizat mesajul.

”E vreo șansă să nu fi aflat nimeni?”, o întreabă un coleg a doua zi dimineață. ”Nu! Am venit să fiu concediată”, răspunde ea.

Și așa se întîmplă.

Presa află și preia tweet-ul pus în numele ACN. ”ACN nu se dezminte: un mesaj plin de ură”, sînt titlurile de pe net.

Ziarista intră în biroul șefului canalului de știri.

-Sînt furios pe tine. ”Republicanii se bucură”?!!! Peste 100 de oameni au fost răniți. Trei au murit. Printre care și un copil de 8 ani. 
-Da, domnule, aveți dreptate.

-Am o curiozitate, cînd ai postat mesajul, care era valoarea lui de informare?
-Să se distribuie în cît mai multe tweet-uri.

-Apreciez sinceritatea ta. Pleci, dar nu-ți vom face public numele.
-Mulțumesc!

”Nu-ți vom face public numele” înseamnă că nu vrem să fii supusă unui proces de umilire publică.

Asta e diferența!

Ceea ce într-o lume normală e jenant, la noi e eroizant. Au apărut imagini cu tricouri negre pe care scrie ”Cinste eroului necunoscut!”.

Interesant. Parcă publicul PSD e fanatic și nedemocratic, așa se spune în ”lumea bună”, nu? Uite că revărsarea de ură vine exact din direcția opusă, asta ca să ne lămurim că nu există monopol nici pentru civilizație și nici pentru discriminare.

Unde este acum pro-occidentalismul?

Și unde locuiește inteligența? În dreapta, în stînga sau, pur și simplu, ne dăm în fine seama că împărțirea în categorii e lipsită de fundament faptic?!

Vorba lui Dalai Lama: cînd cineva își lipește o bombă pe el și se duce printre civili, el nu mai e musulman sau creștin sau budist, ci doar fanatic.

Iar fanatismul fix asta înseamnă: nu sînt de acord cu tine și, pentru că nu te pot schimba, mai bine crăpi!

Cristian Pantazi, redactorul-șef de la Hotnews, tocmai asta a refuzat. Să accepte că fanatismul e un standard.

Două vorbe despre Victor Ponta.

Prin postarea de pe Facebook, Hotnews a coborît nivelul.

Apoi, prin faptul că a reacționat atît de repede, redacția a luat ștacheta din praf și a pus-o unde îi e locul.

Dacă Victor Ponta ar fi ieșit și ar fi spus ”Înțeleg ce s-a întîmplat, a fost o eroare, nu încurajez limbajul urii și accept scuzele redacției Hotnews” el ar fi elevat și mai mult ștacheta.

Noaptea ne-ar fi găsit pe toți puțin mai buni și n-ar fi fost încă o zi pierdută pe același drum spre cel mai mic numitor comun.

Comentarii (150)Adaugă comentariu

Kendo  •  2 noiembrie 2016, 22:42

Eu nu sper sa *** Ponta. Sper doar sa dispara in *** istoriei, alaturi de "tatuca" Iliescu, "marinarul" Basescu si altii ca ei (PSD-isti, PNL-isti, PRM-isti si alti "isti").

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

miketheone  •  2 noiembrie 2016, 22:42

De fapt de vina este ............... !

jalabert  •  2 noiembrie 2016, 22:46

felicitari dumnule Tolontan. discursul urii trebuie incriminat de fiecare data.

mariuss72  •  2 noiembrie 2016, 22:47

Si, totusi, multi dintre noi *** ***...normal ca nu la modul propriu. E doar o parere personala si, in general, nu agreez limbajul urii :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea  •  2 noiembrie 2016, 22:48

Despre cat de ***, ***, fara urma de Dumnezeu poate sa fie personajul de la care a plecat toata povestea, nimic, domnule Tolontan? Poate s-ar fi cazut sa scrieti o mica parere despre cum s-a *** efectiv pe toti mortii si ranitii din Colectiv, doar pentru a face o gluma ***, acest personaj absolut sinistru?! E mai importanta scaparea celor de la Hotnews decat postarea absolut jenanta a acestei caricaturi publice? Ahh, am uitat, trustul... Sunt misto investigatiile, dar din cand in cand (sa fie perioada alegerilor?!) mai trebuie sa va justificati sisumele de pe statele de plata!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eu  •  2 noiembrie 2016, 22:49

Hotnews ...:)))

John  •  2 noiembrie 2016, 22:50

Ce redactie? Un *** de site e acum "o redactie"? Ca zeci de ani si-au batut joc politicienii de noi...aia nu a fost nici o problema. Acum ca un tip a zis ce orice roman ***...hopa...se revarsa rauri deontologice. Hai baieti mai lasati-o moarta, ca nu e chiar asa. *** ati preluat toti de nu te mai puteai intoarce fara sa dai de unu zicand/scriind asta. Aia a fost buna. Acum va pute, ca habar n-am...asa vi se pare voua, catorva insi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dili  •  2 noiembrie 2016, 22:50

OK, de acord cu tine pana la un punct. HN a facut ce trebuia, ce era normal sa faca. Nu inteleg de ce crezi ca este fanatism ce s-a intamplat ulterior. Cred ca alta ar trebui sa fie concluzia: ca poporul asta, cel putin o parte din el, partea aia mai tanara, a inceput sa deschida ochii si sa vada ce mizerii de politicieni avem. Pur si simplu, oamenii care i-au luat apararea tanarului jurnalist nu il mai suporta pe individul arogant cunoscut acum sub numele ***. Oare nu aroganta si dispretul clasei politice a dus la reactia asta? Uita-te la tine, ai luptat si lupti impotriva lor demascandu-le manevrele si mizeriile facute. Chiar poti sa spui, 'pepersoanafizica' , cu mana pe inima, ca nu ai gandit niciodata '***, xyz qwerty'?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ostap_Bender  •  2 noiembrie 2016, 22:55

Hmm... Tolo, comparatiile nu-s un argument, iar articolul e cam plin de sofisme si political-correctness. Pe scurt. Impotriva oamenilor corupti, impostori, manipulatori gen ponta, trebuie sa ai toleranta zero. Poate voi sunteti ziaristi si tre sa aveti niste reguli -desi la antena3 sau rtv nu se aplica deloc decenta- iar hotnews a procedat ok stergand postarea, dar la public regulile astea dispar, iar coruptul de ponta tre sa afle ca oamenii il urasc si nu vor sa-l mai vada in vreo functie vreodata. Altfel iar prinde curaj.

Gina  •  2 noiembrie 2016, 22:59

tot de-a lui *** esti, el iti da share...tu il victimizezi,vai doamne ca o sa *** ***, defapt despre ce a postat idiotul nu zici nimic? ei ei, apropo se vede unde e presa libera,...tu esti angajat pe baza de contract...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

uv  •  2 noiembrie 2016, 22:59

Astept si eu ziua cand Gsp o sa ridice stacheta din praf si o sa anunte ca s-a despartit de toti angajatii care sunt paraleli cu meseria pe care o practica. O tot dati cu dreptul la opinie si totusi cenzurati jumatate din cuvintele prezente in DEX si ma intreb ce cauta moderatorul in scaunul de moderator , articole pline de greseli atat dpv al informatiei cat si gramaticale. Suntem o natie de indivizi dornici sa corecteze munca altora fara a vedea *** in care se scalda cei din propria breasla.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcela  •  2 noiembrie 2016, 23:00

Se vede ca esti angajal al trustului INTACT pe statul de plata al securistului Felix. Cum poti sa ii iei apararea lui Ponta? Inca o data dovedesti ca *** este la *** securistului Felix Voiculescu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

neantul valah  •  2 noiembrie 2016, 23:01

Imi scapa doar mie ? dar afirmatia lui V.P cu premierul din flacari ce este? Astept o analiza pertienenta domnule Tolontan.Ati inceput sa trunchiati,afirmatiile si evenimentele din ce in ce mai des de fapt foarte constant....

BogDan  •  2 noiembrie 2016, 23:03

O întrebare de jurnalist probabil prost, care și-a trăit ultimii 13 ani de meserie afară, că aici nu avea ce să mai caute: chiar nici un cuvânt despre mizeria ce emană din postarea fostului premier? Mizerie ce a generat acel răspuns, pentru că probabil unii, dar clar nu dumneavoastră, nu mai acceptă ca acele 64 de victime să fie tratate la mișto? Trist, domnule Tolontan. Sper să dormiți bine noaptea. De altfel sunt sigur că faceți asta. Cardul plin, viața frumoasă, morții... sunt morți, se poate scrie orice despre ei.

gigelos  •  2 noiembrie 2016, 23:03

*** ! Care e problema ? Va *** ,ca doar nu e nemuritor .Un pusti suparat , dezamagit poate cu vreun prieten Colectiv , nu are voie sa-si spuna disperarea ? Nu e politic corect ? Ce face Cristoiu e corect ? Nu zici niciodata nimic de mizeria lui Cristoiu . Dar nu *** el prea repede ca doar avem conditii ca in Germania ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mariobv  •  2 noiembrie 2016, 23:07

Cataline, nesimtirea, abjectia si coruptia politicienilor ne fac fanatici cum spui tu.De acord, un jurnalist trebuie sa-si controleze reactiile. Dar eu ca si multi altii nu mai suportam reactiile acestui individ Ponta. Cat de nemernic sa fii sa spui despre cineva ca "este emanatia flacarilor de la Colectiv"?Asta este o instigare pe fata la ura.L-am mai auzit pe individ speculand ca incendiul a fost provocat cu intentie ca sa schimbe Guvernul.Ca sa faci o asemenea afirmatie trebuie sa fii ori ***, ori....ma abin sa spun cuvantul pentru ca va fi cenzurat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gio  •  2 noiembrie 2016, 23:13

dl Tolontan, omiti cu buna stiinta sa amintesti despre valul dezgustator de jigniri si ironii suburbane revarsate de VV Ponta in toti anii astia de cand a aparut in politica la adresa adversarilor politici a oamenilor care nu-l voteaza in general. Ponta culege doar ce-a semanat. Cine stie, poate ca cel care a scris era vreunul dintre amaratii de care si-a batut joc Victor Viorel tinandu-i si 10 ore la coada la vot in diaspora.

Mozzie  •  2 noiembrie 2016, 23:13

Ponta nu face decat sa incite o parte a societatii impotriva celeilalte,este un dezbinator bun dar in acelasi timp un politician cat se poate de prost.Daca l-as vedea pe strada cu greu m-as putea abtine sa *** pentru ca acesta este reactia pe care ti-o provoaca,***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jules  •  2 noiembrie 2016, 23:15

Pentru cineva care lucreaza in acelasi trust cu cei de la Antena 3 sunteti cam pudibond!

geaba  •  2 noiembrie 2016, 23:16

te zbati degeaba. citeste comentariile de pe facebookul tau, cele de pe blog. asta este noua generatie si nimic nu mai e de facut. cei ce se cred speciali doar pt ca sunt tineri, lipsiti de capacitatea de analiza profunda, agresivi si intoleranti. PLINI DE SABLOANE.

Andrei daniel  •  2 noiembrie 2016, 23:19

Cand un student la jurnalistica nu poate sa spuna decat ca..***..si-a ales prost meseria, chiar nu are ce sa caute intr-o agentie de stiri. Tocmai din acest considerent este bine ca se stie numele lui tocmai ca sa nu i se ofere un alt loc de munca asemanator si sa-i puna si pe altii in astfel de situatii jenante.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilinca  •  2 noiembrie 2016, 23:20

Bine, am inteles ca este imoral, inuman, etc. sa ii uram asa ceva. Dar sa ne lase frate in pace! Cata rabdare sa mai avem cu el? Cat sa ii mai toleram obraznicia? Cat sa ne mai lasam prostiti de aberatiile lui? Si apropos Fratii Jderi aveau nume frumoase: Nicoara (calugarit Nicodim), Damian, Simion, Cristea si Ionut. Fratii Karamazov se numeau: Dmitri, Alexei si Ivan. Ce vede rau Victor Viorel in a te numi astfel?! Cat de badaran poti sa fii ca sa razi de numele oamenilor? Asa ca, il inteleg pe acel om de ce i-a facut asa o urare...

Gentle Giant  •  2 noiembrie 2016, 23:26

Cătălin, dai un nume foarte prost imparțialității și generozității. Ce ți se pare exagerat? Chiar nu te-ai lămurit toți anii ăștia cine-i Ponta? Faci tabula rasa cu atâta seninătate? Chiar ți se pare prea mult din partea unor oameni excedați? Cine (în afară ***) merită asta *** ***? Nu ne-om fi purtat și în decembrie 89 cam urât cu Ceaușescu?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasilescu  •  2 noiembrie 2016, 23:29

Batalia pentru buzunarul cetateanului este din ce in ce mai acerba; iar formula nu mi se pare a fi o eroare; acest gen de actiuni impotriva cate unui fruntas pesedist a inceput de mai bine de un deceniu. Spre dezamagirea ei, trebuie sa-i zic madamei care a facut sacrificiul ocupational ca, in politica, persoanele ca ea nu primesc nimic, ori primesc prea putin.

cpt.ahab  •  2 noiembrie 2016, 23:32

E "normal" sa starniti aceste reactii. Discursul "de dreapta", la majoritatea conationalilor, este un discurs al urii si al intolerantei, in mod curent. Un discurs bazat pe agresivitate, insulta, care nu are nimic de-a face cu democratia, cu acceptarea parerii diferite a celuilalt. De ce sunt acesti indivizi atat de radicalizati? Pentru ca nu au exercitiul compasiunii, al rabdarii, al efortului prelungit. Sunt niste beneficiari ai efortului altora si al unor vremuri mult mai prielnice- dovada ca in ultimii 25 de ani mai mult s-a consumat si s-a distrus ceea ce a fost facut dinainte, decat s-a construit. Si vina nu e numai a politicienilor si nu numai a PSD-ului, asa cum proclama ei cu inversunare. Vina e a tuturor acelora foarte pretentiosi cand e vorba de altii, dar foarte ingaduitori cu ei insisi.

Bogdan  •  2 noiembrie 2016, 23:33

Sunt absolut de acord cum a procedat redactia HotNews in aceasta speta, acel ziarist trebuia concediat pentru acea postare. Insa m-as bucura domnule Tolontan sa faceti si o analiza a postarilor lui Ponta si a relatarilor de pe RTV (de asta am auzit eu) referitoare la tragedia de la Colectiv si a modului cum a ajuns Ciolos prim-ministru. Asa ceva este acceptabil in spatiul public? Cum si de cine ar trebui penalizati acesti oameni pentru lucrurile pe care le spun? Nu cumva oprobiul care s-a starnit in online are legatura mai mult cu declaratiile lui Ponta decat cu postarea nefericita de pe HotNews?

Dr. Dan Patru Tudosie  •  2 noiembrie 2016, 23:39

Tara de doi lei. Personaje ca Ponta fura, mint, falsifica, manipuleaza, practic *** prin deciziile lor, dar noi ne revoltam pentru niste cuvinte aruncate pe internet.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One  •  2 noiembrie 2016, 23:40

Asemenea gen de postari au fost initiate si incurajate chiar de Hotnews. Faptul ca acum fac un gest, cica se scot, face parte din mizeria jurnalistica acoperita cu ceva. Chiar ne crede cineva atat de naivi ca aiureala nu are legatura cu apropiatele alegeri,cu iminentele, solicitate, iesiri in stada daca nu iese "cine trebuie "al meu" ? Ca pe pagina de FB a Agentiei, de obicei extrem de controlata si cenzurata daca opinia nu corespunde cu dorinta "*** ***" &Co,nu mai stiu cine a zis chestia asta, ramasa oricum fara replica din partea voluntarului, oricine poate posta orice ineptie si nu exista o minte normala, care sa intervina si sa evite astfel de episoade ? Cat mai dureaza sa se treaca la fapte si apoi vorba Martei Petreu dintr-un intr-un recent interviu,sigur, in alt context si cu alti,mult mai celebri actori, sa zica intelectualii de ocazie,"nu ne-am dat seama unde o sa se ajunga" ! Ma rog ,lumea o sa inteleaga ca si Ponta este vinovat,sau cel mai, ca n-a iesit si nu a spus....Penibil final de articol. PS. Pe student il cheama Codreanu ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anarhist  •  2 noiembrie 2016, 23:41

Oare Ponta si cei ca el isi pun vreodata intrebarea DE CE MA URASTE LUMEA? Eu nu cred. Nu le pasa. Dar ma astept ca jurnalistul Tolontan sa-si puna intrebarea (retoric) si sa ne scrie si noua raspunsul (pe care deja il stie).

Maxentiu  •  2 noiembrie 2016, 23:57

Pentru acesti hipsterache fara creier, ura e ceva la ordinea zilei. Acum vreo 3 ani, unul dintre ei, autointitulat comic si actor, isi dorea sa dea foc bisericilor. S-a aciuat intr-un partid de tineri frumosi si liberi si era sa ajunga deputat daca nu-l depistau astia la timp. Mai acu' citeva zile, o cucoana ministru care se viseaza Ana Pauker (si nu ma refer doar la frumusetea ei rapitoare) isi exprima regretul ca n-au fost decit vreo saispe condamnari pentru rasism si xenofobie in ultimii ani si propunea sa-si faca targetul cu adeptii familiei traditionale. Si lista ar putea continua, ca incet-incet se umple netul cu mostenitorii frustrati ai lui tatuca Stalin.

Marius  •  2 noiembrie 2016, 23:59

Tolo.tolo,tolo, te-au mirosit oamenii!!!!ha!ha!ha!prefăcutule!!!!!

Cătălin Tolontan  •  3 noiembrie 2016, 0:05

@geaba: cum ziceam, gindirea in categorii e gresita pentru ca nu se confirma in date si fapte. Nu puteti spune, asa cum faceti, ”generatia tinara nu are valori” dupa cum nu se poate spune ”votantii PSD sint prosti”, asa cum spun altii.

emil  •  3 noiembrie 2016, 0:05

Nu,domnilor.Nu vreau sa citesc mizeriile postate de un asemenea jurnalist.Alta este menirea jurnalistului.Se pare insa ca respectivul nu are cei ,,zece" ani de acasa.Cum s-ar simti daca cineva din familia lui ar avea parte de aceleasi ,,urari"? Nu vorbim aici de Ponta, Ciolos..Vorbim aici de un caracter infect de de ,,jurnalist".Locul lui, cu certitudine nu este si nu mai trebuie sa fie intr-o redactie de stiri.Niciodata.

Radu  •  3 noiembrie 2016, 0:06

Eu cred ca problema este pusa gresit de voi toti cei care comentati..Ponta este din punctul meu de vedere si al multor oameni cu scaun la cap din Romania, un politician sub orice critica,cum rar a avut Romania .., dar asta nu inseamna ca ca pe o pagina de fb a unei entitati media foarte urmarita sa scriem ce ne trece prin cap fara nici un fel de regula sau morala.. \oricum, felicitari Hotnews pentru conduita

ion  •  3 noiembrie 2016, 0:13

pana la urma, l-au dat afara pentru ca nu a pus virgula dupa ***, nu?:) nici macar nu e un blestem, toti murim, sper sa *** e o aiureala comica. ala e un student, adica nu un angajat, nu e drama nationala, stati linistiti. drama era daca dadeau afara un ziarist pe bune:)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian Dogaru  •  3 noiembrie 2016, 0:15

"Sper să ***", și în formularea inițială, și în cea virală amuzată, nu e musai un îndemn la ură și violență. E o vorbă de năduf, un "***" (care nu implică, tehnic, că ar exista Dracu și că cineva ar fi al lui), un "***" (care nu implică credința că respectivul chiar e bou). E o manifestare a frustrării, foarte justificabilă. Să nu ducem PC-ul până la maxim, ca nu a făcut bine nicăieri nimănui, în final. Nu i-a dorit nimeni moartea fizica lui Ponta, doar cea politică. Da, adresat PSD-ului și întregii mentalități și ideologii pesediste zic, cu toată inima și cu năduf, "Sper să ***". Și lui Ponta, țintit, "sper să *** (politic)"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  3 noiembrie 2016, 0:15

Da Tolontane, ai partial dreptate.. nu putem spune ca "generatia tanara nu are valori", dar parca pare mai putin instruita fata de alte generatii tinere..cat despre electoratul PSD,sunt studii sociologice clare care stabilesc nivelul mai scazut de educatie al celor care voteaza acest partid, fata de altele.. apropo, sunt tanar

ion  •  3 noiembrie 2016, 0:20

Poate verificati sedinta cl de vineri, targu-mures, cu bani dati *** ASA, unor neafiliati sportiv, pe cluburi de elevi si universitare. 4 milioane de euro, pe motivul de sport... profesionist. caz de dna, nu sunt cluburi profesioniste, iar in cazul ASA au prevazut si sute de mii de euro cadou, criterii de performanta. *** pnl-psd-udmr. din nou sute de mii de euro pentru *** lui terbea:)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Paul  •  3 noiembrie 2016, 0:21

Ponta a fost cel mai bun prim ministru de la revolutie incoace. Si l-am dat jos pt ce? Ce treaba avea colectiv cu Ponta? Trebuie chiar sa nu fii cerebral sa sustii contrariul. Multe oale i s au spart in cap lui ponta pt ca reprezenta psdul pe vremea aia si lumea il asocia cu personaje sinistre gen iliescu sau nastase.

Vasile  •  3 noiembrie 2016, 0:25

Adevarul e ca Hotnews a facut o mega-deontologie ca l-a concediat pe un pusti pentru ca a apasat pe un buton gresit. Si paradoxul e ca tocmai pentru ca gandea asa lucra la Hotnews. Hai sa ne masturbam (*cuvant permis, rostit si de insusi deontologul CTP) cu OBIECTIVITATEA si DEONTOLOGIA de la Hotnews, care analizeaza cu un ascutit simt de observatie evolutiile de pe scena social-politica si taxeaza derapajele statului de drept. :)))) Hai, ne lasi?! Toti de la Hotnews sunt asa. Baiatul ala macar nu a fost IPOCRIT. Mega-deontolog e si Tolontan care nu baga de seama articole intregi cu acelasi tip de limbaj din Adevarul sau marlaniile de 10 ani ale lui Basescu. Nici pas nu a zis. Acum in schimb s-au trezit toti deontologii *** ca ce i-au tras-o unui pusti. Reactia de pe net e la adresa IPOCRIZIEI DEONTOLOGICE, a astora care faceti toti pe obiectivii si pe pudibonzii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nick  •  3 noiembrie 2016, 0:25

Alo, Tolo ?! Ponta statea cuminte pe-o piatra & si-a incasat o insultă pe nedrept, sau cumva era exponentul ***, ***, fața mânjită a găștii de *** care au înjosit o nație întreagă un sfert de veac, *** până în măduva ultimului taxator de parcare din țara asta? Nevinovatul ăsta de Ponta era tăcut și penitent, gândindu-se într-un colț la ororile generate de guvernarea lui și a celorlalte *** prietine, înebunite de goana disperată după mai mulți ***, după mai multe titluri academice plagiate, după mai multă putere folosibilă în scopurile lor infecte? (retoric, stai jos). Și-apoi, cine e personajul negativ în întâmplarea asta?! Un student la jurnalism care a reacționat impulsiv la o remarcă *** venită de la un derbedeu care a fost cocoțat în funcția de premier printr-o greșeală a istoriei? Serios? Greșesc și sutele de internauți care îl susțin pe #eroulzilei? Mă, da' ***' ăsta de politruc de balta dâmboviței n-a greșit cu nimic? Când a *** în relația cu kazacii, *** ca să-și acopere camarilla, când a mințit cu nerușinare 9 vorbe din 10 ani de zile în fruntea Guvernului Lui Cinstit care înfundă acum pușcăriile, ***' ***, când a făcut multe alte odioșenii indescriptibile și nu l-a concediat nimeni, unde era apelul tău la decență, dragule?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One  •  3 noiembrie 2016, 0:28

"Limbajul vulgar si injurios moderat, adica cenzurat, redat de altfel cu ghilimelele de rigoare este mot-a-mot expresia folosita in mod public de Prsedintele Basescu pe care nu l-a cenzurat nimeni . Jenanta masura !

Viorel  •  3 noiembrie 2016, 0:31

*** culege fix ce-a semanat !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  3 noiembrie 2016, 0:33

Domnul Paul, domnul Ponta a fost cel mai bun prim ministru ca ti-a marit tie pensia sau salariul la stat, dar pentru 500.000 de romani care au emigrat, eu zic ca a fost rau! Nici pe vremea lui Boc in timpul crizei nu au emigrat atatia.. Eu nu cred ca au emigrat de bine..Iar iesirea in strada de atunci, a fost o rabufnire la adresa clasei politice, inclusiv PNL,PMP, PSDetc..,nu numai Ponta.. Ponta a avut ghinionul sa fie prim-ministrul din momentul acela

Alex  •  3 noiembrie 2016, 0:35

Exagerati, domnule Tolontan. Expresia e dura, dar contextul o face pur si simplu banala. In intamplarea aia fictiva era vorba de ceva serios. Aici este doar caterinca de mahala a lui Ponta. Poate ca cineva serios n-ar trebui sa raspunda cu aceeasi moneda. Dar asta ar fi doar o idealizare puerila.

mircea  •  3 noiembrie 2016, 0:36

Eu nu inteleg articolul asta: adica, pentru ca majoritatea din online e de acord cu ce a facut respectivul jurnalist, asta ne face fanatici? Pe bune?! Vorba americanului, "lets get our bearings straight"; ce-ar trebui, sa uitam tot ce s-a intamplat in ultimii 25 de ani, doar de dragul de a fi corect politic? Cred ca tocmai din cauza unor reactii diluate am ajuns in situatia in care suntem, ca tara: multora lipseste curajul si de a gandi, asa ca hai sa nu ii admonestam pe cei care isi exprima opinia impotriva sistemului

Eu  •  3 noiembrie 2016, 0:42

Hai sa facem asemanari si cu Batman si Supermen si cum "lumea buna" nu e asa ca supereroii care apara comunitatea de raufacatori. Toti suntem oameni si unii cred ca oamenii ca Ponta au facut foarte mult rau tarii si pe langa asta au si mult tupeu sa mai candideze, sa zica cat de bine au facut ei si asa mai departe. In momentul in care ai acceptat sa fii la un moment dat o persoana publica, un om important, daca gresesti trebuie sa te astepti la reactii de genul asta. Nu vreau sa ii iau apararea fostului angajat Hotnews, dar nici nu cred ca trebuie de la comportamentul unui om sa generalizam, precum nici de la cei ce promoveaza o astfel de intamplare. Multe lucruri pe internet sunt glume si cred ca ar trebui luate ca atare. Nu cred ca majoritatea celor care au promovat aceasta stire sau l-ai facut erou pe acel om se gandesc noaptea si se roaga sa "*** Ponta". Asa cum nici la "ziua Izabelei" acum multi ani, chiar daca au dat foarte mult attend din capatul celalalt al tarii nu chiar au venit si persoanele (unii dintre ele) au inteles ca e doar o gluma.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Haha  •  3 noiembrie 2016, 0:44

Eu nu i-as dori lui Ponta asa ceva, ***. El intra in puscarie acusi. Hahahahaha

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

DENETHOR  •  3 noiembrie 2016, 1:02

@Marcela:exact despre asta era vorba,despre ura indreptata asupra unui om,indiferent cine este el. ***....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Robert  •  3 noiembrie 2016, 1:02

Sunt de acord 100%, dar nu cred că sunt mulţi care îl consideră pe proaspătul şomer drept un erou.

Comentează