Întîmplări de la ”Ana Aslan” (I): Un medic și-a luat concediu fără plată cinci ani ca să lucreze la clinica lui privată, timp în care postul din spital a rămas blocat!

Iar Gabriela Stan, șefa unui serviciu din Ministerul Sănătății, s-a suspendat, și-a lăsat postul ca să-l ia cînd revine și s-a angajat director financiar la ”Ana Aslan”

joi, 3 noiembrie 2016, 9:03

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

 

Este grevă la Institututul de Geriatrie Ana Aslan.

Protestatarii, care susțin că îi reprezintă pe toți angajații, spun că noul manager, Silvi Ifrim, în funcție de la finalul lunii aprilie, ”va distruge această legendă a medicinei din România”. 

Directorul afirmă că nu toți salariații sînt în grevă și că a călcat pe un viespar întreținut de cîțiva oameni din conducere, ”cărora le dispar privilegiile și rețelele”. 

Ana Aslan este un loc cu întîmplări misterioase, chiar și după standardele labirintice ale sistemului sanitar din România.

Curtea de Conturi și Corpul de Control al ministrului Vlad Voiculescu au cerut toner de rezervă în imprimantă ca să poată lista tot ce au găsit la ”Ana Aslan”.

Și n-au descoperit tot.

Astăzi, doar un fenomen. Cel al oamenilor care pleacă, dar își lasă locurile ocupate în urmă.

”Adrian Stănescu, medic geriatru în cadrul secției II n-a mai venit la serviciu de cinci ani, iar postul lui e și acum blocat. Spitalul n-a angajat pe nimeni în loc și pacienții nu contează!”, spune o sursă pentru ziar.

Cum l-a blocat?

”A cerut concediu fără plată de un an și a plecat la clinica sa privată: Oxxygene. Apoi și-a prelungit concediul fără plată an de an”.

Povestea se fisurează în momentul în care Adrian Stănescu vine cu a cincea cerere de concediu anuală.

”Vă rog să-mi aprobați concediu fără plată începînd cu data de 10 iulie 2016 – 9 iulie 2017”. Pînă atunci, directorul medical,  Prof. dr. Gabriel Prada, fusese de acord. Și pe aceasta o aprobă.

Dar noul manager, Silvi Ifrim, zice nu.

Doctorul Stănescu demisionează.

”Nu eu am blocat postul, e treaba Ministerului Sănătății!”

Ziarul l-a contactat pe medic la Oxxygene, ”Primul spital privat de geriatrie si demențe din Romania”.

51 de paturi are spitalul privat al medicului Ion Stănescu, cel care și-a luat concediu fără plată de la Ana Aslan din ianuarie 2012 și pînă în iulie 2016!

Administratorul acestui spital privat excelent dotat este Ion Stănescu, iar director, soția lui.

Spitalul este din 2011 în contract cu Casa de Asigurari de Sănatate Ilfov ”atît pentru internari geriatrice cît și pentru internarea pacienților cu demență Alzheimer și alte forme de demență”.

-Domnule Stănescu, este adevărat că ați fost în concediu din ianuarie 2012 până în 2016 și ați cerut o prelungire a acestuia în iulie 2016 până în 2017?
-⁠ Da, este adevărat. Însă am fost în concediu fără plată.

– Și acum?
-În acest moment nu mai sunt la Ana Aslan, mi-am dat demisia în această vară.

-⁠ Nu ați depășit perioada legală a unui concediu fără plată?
-⁠ Nu. Conform legii, se poate. Vă dați seama că altfel nu s-ar fi putut.

-⁠ Nu ați blocat, cumva, acel loc?
– Dacă Ministerul nu a blocat ori deblocat locul, nu știu. Chiar nu știu, sînt sincer cu dumneavoastră. De asta se ocupă Ministerul Sănătății. E treaba lor!

Iar oamenii din Ministerul Sănătății fac exact la fel!

Ce face Ministerul Sănătății?

Ia un fapt și-l transformă în fenomen.

Cînd corpul de control trimis de către Vlad Voiculescu ajunge în sediul tradițional al institutului de la ”Otopeni”  o găsește pe Gabriela Stan drept director financiar contabil la ”Ana Aslan”.

Cuiva i se aprinde un beculeț. Ei o știu pe Gabriela Stan din minister.

Corpul de control al ministrului face o cerere oficială la cei de la Resursele Umane ale MS. Răspunsul? ”Doamna Gabriela Stan este funcționar public de conducere, ocupînd funcția de de șef serviciu la Serviciul Avizare interministerială și pregătire ședințe de Guvern din cadrul Secretariatului General al Ministerului Sănătății”, zic cei de la ”Personal” de la minister.

În sistemul public, cei de la Serviciul Avizare interministerială colaborează cu celelalte ministere, și cu funcționarii din Guvern cînd se elaborează normele și legislația care privește mai multe domenii.

Cum se poate ca un om să fie, formal, și la minister și într-un spital?

Se poate pentru că, în martie 2014, Gabriela Stan nu a demisionat din Ministerul Sănătății, ci s-a suspendat. Practic, postul ei a rămas neatins, ca și postul medicului Ion Stănescu.

Gabriela Stan a venit la ”Ana Aslan”.

Corpul de control spune că, în cazul ei, e și conflict de interese, pentru că a sosit dintr-o poziție de conducere a forului superior pe un concurs pe care nu avea cum să nu-l cîștige în condițiile în care a mers la o instituție subordonată.

”E un lucru frecvent în sistemul sanitar românesc să se plece fără să se plece”, explică cineva chiar din Ministerul Sănătății.

La ”Ana Aslan”, concediile care țin cu anii sunt doar poarta prin care intră camionul cu probleme.

În episodul următor.

Comentarii (58)Adaugă comentariu

Socaciu Gabriel  •  3 noiembrie 2016, 9:20

Felicitari! Ati intrat in putreziciunea unui sistem fara constiinta, in care primeaza aspectele meteriale si clientelare, la fel ca in politica.

Anca  •  3 noiembrie 2016, 9:21

Fina unui director de la A.A. are un camin privat in Pipera (Eden). De la A.A. sunt trimisi spre Eden batranii cu bani, de aceea nici nu exista interes ca in A.A. serviciile sa exceleze.

Bogdan  •  3 noiembrie 2016, 9:37

Lucrurile se petrec identic si in sistemul de educatie. Posturi blocate cu anii pe termen nelimitat, chipurile legal.

Romulus Roman  •  3 noiembrie 2016, 9:53

Nerușinarea asta este perpetuată de un sistem bolnav în care oamenii se complac fiindcă regimul ceaușist nu numai că nu a murit, ci s-a și perfecționat. Comunismul naște monștrii.

Horace  •  3 noiembrie 2016, 10:00

Oare dra Ochinciuc cand va reveni la post? Puteti dvs sa faceti o intrebare catre conducerea SMC?

vlad  •  3 noiembrie 2016, 10:08

Daca am inteles bine, dr. Stanescu a profitat si profi. in continuare de o fisura a legii ! As zice ca imoral dar primeaza aspectul de legalitate. Articolul pare ca vrea sa-i faca educatie dl.ui dr. si sa asmuta cititorul in buna traditie mioritica in loc sa semnaleze esentialul, anume faptul ca legea in cauza are portitze ce permit astfel de situatii.

Ramona  •  3 noiembrie 2016, 10:09

Practica de a pastra posturile de asistent medical(despre asta stiu) ,in spitalul judetean Bacau si nu numai, dateaza din anii 2000...se pleca in strainatate si pt.ca nu se stia cum va fi pe acolo,multi au recurs la asa ceva...prin urmare sectii intregi au ramas efectiv fara personal. Solutia de"avarie" a reprezentat-o "voluntariatul" absolventilor de scoala postliceala sanitara de stat, in general..asta pana in 2005-2007 cand si acestia au plecat. Din clasa mea, din 24 de asistenti mai sunt la ora actuala in sistem doar 4..restul au plecat unde au vazut cu ochii! Pur si simplu nu reuseai sa te angajezi fara spaga si nici prin concurs pt.ca ppsturile erau blocate!

vlad  •  3 noiembrie 2016, 10:13

Cu madam STAN , aterizata din minister la o institutie subordonata in conditiile mentinerii , chiar suspendat, postului de conducere in MS , well, aici este intradevar o poveste gretzoasa care impune masuri legale sanctionatorii.

stefan  •  3 noiembrie 2016, 10:19

Deci omul a blocat postul, pacientii nu gaseau medic la stat, pt ca statul nu putea angaja pe cineva, si astfel deveneau pacienti ai clinicii private a....medicului care a blocat postul.

Citizen  •  3 noiembrie 2016, 10:21

de ce sunt ipocriti oamenii? daca facea lucrul acesta intr-un sistem privat nimeni nu s-ar fi sesizat. corect? dar pt ca salariile in sistemul de stat pt medici sunt ft mici, omul s-a gandit la binele lui si a plecat la un loc mai bine platit. despre dr Stanescu nu putem spune ca a emigrat, doar a mers unde se plateste mai bine. Ministerul Sanatatii are vina aici, nu doctorul

elle  •  3 noiembrie 2016, 10:26

"eu sunt Vlad" trebuie sa se uite mai intai in "propria ograda" si apoi in alta parte. Cand o sa faca " curatenie " la el "acasa" o sa poata avansa . Pana atunci o sa "descopere" incet, incet ca lucrurile pe care trebuie sa le faca , le face echipa lui Catalin Tolontan. Multumim ca ne informati, Echipa. Astept urmatorul" episod".

Luca  •  3 noiembrie 2016, 10:36

FELICITARI ! Sunteti singurii care se apleaca asupra amanuntelor si analizeaza in mod serios probleme si magarii care au intrat in rutina poporului roman incurajate de clasa politica ! Vreau sa vad personalitati care sa fie exemplu pentru tanara generatie ! La alta scara ... vreau ca fiica mea sa nu ma mai intrebe de ce politistii nu poarta niciodata centura de siguranta !

Cătălin Tolontan  •  3 noiembrie 2016, 10:42

@vlad: articolul nu sustine ca e ceva ilegal, asta nici nu e treaba presei, ci descrie o situatie mai putin obisnuita pentru cei din afara sistemului, Concedii de cinci ani. Posturi blocate. Daca vorbim despre o frecventa mare a acestor situatii, atunci inseamna ca sistemul are o problema.

Cătălin Tolontan  •  3 noiembrie 2016, 10:45

@Luca: nu, nu sintem singurii. Exista multi jurnalisti care adauga informatie cu informatie la ceea ce stiti despre ce se intimpla in jur. Plus ca isi fac treaba si alte autoritati. Curtea de Conturi, corpul de control, lucrurile se misca.

Bucuresci  •  3 noiembrie 2016, 10:50

@vlad. Haide sa consideram ca "afaceristul doctor" Stanescu nu a facut nimic ilegal. Doar o cerere. Insa directorul medical care a vizat-o e *** fara scrupule. Putem cocluziona ca el ste capul rautatilor: ***, ***. El a fost si manager acolo si stia bine daca spitalul avea nevoie de un doctor prezent. Cu siguranta, 'clientii' care veneau la Ana Aslan datorita renumelui erau evaluati si cei corespunzatori financiar erau trimisi la clinica Oxigene. Simplu, nu ? In plus dr. Prada a avut propriile incompatibilitati

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  3 noiembrie 2016, 11:13

Zero barat. Daca isi lua 5 ani concediu medical era altceva. Asa, fara plata, mare branza, e incepator tipul. @citizen - In sistemul privat daca te prinde cu smecherii de astea zbori instant si in scrisori de recomandare o sa ai parte de toate "elogiile" posibile. Nu cred ca articolul trateaza salariul, mai degraba se ocupa de nesimtirea respectivului. 5 ani concediu? Tizul meu trateaza foarte bine subiectul intr-o fraza. Un doctor abuzeaza de pozitia lui pentru a-si muta pacientii de la stat la privat. Oare ce s-ar intampla daca as lucra la o firma privata de IT, mi-as face alta unde eu as fi asociat principal, si dincolo mi-as lua concediu fara plata 5 ani si mi-as tot impinge clientii primei firme spre firma mea? Sunt foarte sigur ca nu e doar imoral, ci ilegal. La companiile de stat poate ca e in regula.

gibiloi din dorohoi  •  3 noiembrie 2016, 11:17

HG 250/1992 art.25-max.90 zile fara plata,suspendare contract colectiv max 90 zile fara plata. Contractul estede MUNCA nu de fara plata

colibry  •  3 noiembrie 2016, 11:32

Stimate Tolo, stii ce nu inteleg eu ?? de ce toate aceste lucruri anormale nu sunt prezentate intr-o conferinta de presa de ministrii respectivi sau de sefii comisiilor de control ? o conferinta care sa aiba un cadru legal si la care sa fie invitate toate trusturile de presa si unde cei care au descoperit neregulile respective sa le prezinte clar si la obiect si cu masurile care au fost luate .... Pai cred ca e simplu, *** ... *** ... daca iese bine, daca nu ... asta este _ apropo de "***" care nu pot fi divulgate ... pana atunci ma intreb de unde ai poza cu cererea de concediu si normal pot sa ma intreb ... este reala ??? Eu cred ca da si sunt convins ca se practica asa ceva la bugatari, dar documentul fiind prezentat de tine si nu de oamanii abilitati ai unui minister ma pot face sa ma indoiesc ... Iar daca cei platiti de mine recurg la astfel de scurgeri de informatii catre asa numiti ziaristi, ma fac sa ma indoiesc de bunacredinta si de profesionalismul bugetarilor repsectivi ... Deci chiar daca este adevarat un alt articol la comanda cu material dat cu dedicatie ... Spor dl Tolo !!!!! Apropo in afara de sanatate si ISU nu exista nereguli ? sau inca nu ai ok -ul si materialele necesare livrate :) :) sa fac avansari de Mos Gerila !!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  3 noiembrie 2016, 11:55

Daca cineva e in concediu fara plata, indiferent de motiv, se angajeaza personal temporar. Mai multi ministri ai guvernului Ciolos s-au suspendat de la jobul de functionari europeni ca sa fie ministri. Conflictul de interese este foarte clar in cazul lor, cel putin la fel de clar precum la doctorii astia. Asa cum mie personal mi se pare foarte clar si planul de privatizare al ministrului. Nu cred ca este in vreun program electoral ca doar nu se coboara tehnocratii sa-i intrebe pe toti amaratii.

Mihai  •  3 noiembrie 2016, 12:34

Pai daca actualul manager e asa cinstit incat sa curete putreziciunea de ce a acceptat concediul fara plata al doctorului stanescu? Corpul de control de ce nu a scos la iveala astfel de nereguli? Ori Ministerul Sanatatii vrea sa inchida spitalul pentru niste pastile lipsa?

GEORGE  •  3 noiembrie 2016, 13:04

Asta-i sistemul medical din romania. O improvizatie in care interesul personal al medicilor a ajuns sa fie singura preocupare. Nu cred ca exagerez.

GEORGE  •  3 noiembrie 2016, 13:07

felicitari pentru toata munca pe care o face aceasta echipa de jurnalisti. Ati reusit sa scoateti la lumina tot putregaiul sistemului medical din romania

Loredana  •  3 noiembrie 2016, 13:58

In fiecare zi citesc site-ul tolo.ro deoarece imi doresc dupa 5 ani de strainatate sa revin in Romania, insa in interiorul meu duc o lupta continua nestiind care este alegerea potrivita. Imi doresc sa imi ajut tara sa se schimbe, de asta am stat la cozi de 8 ore la alegerile din 2014, insa cand vad oamenii de rand ca sunt mai corupti decat parlamanetarii nu stiu ce sa mai cred. Felicitari dl. Tolontan pentru ca inca ma faceti sa sper ca lucrurile se vor schimba!

mircea  •  3 noiembrie 2016, 14:15

felicitari pentru investigatie. la fel e in toate ministerele. verificati ministerul de interne, faceti un articol despre pensiile speciale de acolo. pensii de 10000 lei la varsta 50 de ani. sunt sisteme care nu sunt nicidecum in slujba cetateanului, sunt doar pentru a produce relatii.

Cătălin Tolontan  •  3 noiembrie 2016, 14:36

@GEORGE: cred ca exagerati. Cind te faci medic nu te gindesti la propriul interes. Sistemul medical are multi, foarte multi oameni daruiti. Dar nu ajung la decizie.

IION  •  3 noiembrie 2016, 15:02

ROMANIA NU ESTE CONDUSA , CI DOAR FURATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

brod  •  3 noiembrie 2016, 15:29

când unul ca prof. dr. Ioan Lascăr face (la stat) porcăriile pe care le face, de ce ar rămâne alții mai prejos?

betina  •  3 noiembrie 2016, 15:40

ce citesc ....."Cind te faci medic nu te gindesti la propriul interes. "....si "Sistemul medical are multi, foarte multi oameni daruiti". ......Sa fim seriosi fiecare isi alege meseria pentru ca sa castige bani intr-un mod cinstit dupa cat te duce intelectul ....si nu de amorul artei .Deci si medicii si-au ales meseria ca sa castige bani ...Dar ceea ce fac multi dintre ei .....este ilegal si imoral .

dan  •  3 noiembrie 2016, 16:59

N-o mai dati voi cu "perpeuarea re4gimului ceausist" ca nu are nici-o treaba. Pe timpul lui =Ceausescu daca se intampla una ca asta faceai puscarie de nu te vedeai. Nu sunt nostalgic dar credeti-ma : pe timpurile acelea exista muuult mai multa umanitate si.... un pic mai mult patriotism

samwyse gamgee  •  3 noiembrie 2016, 16:59

dar la tarom, cand intra pilotii in concediu de paternitate, si pleaca sa piloteze in golf sau in asia de SE, pe salarii de 3-4 ori mai mari, cum e?

Cătălin Tolontan  •  3 noiembrie 2016, 17:03

@betina: cred ca generalizati. Si, facind asta, pierdeti din fapte. Cind te faci medic o faci pentru ca tu esti intr-un fel, gindesti cumva despre semenii tai. Fiecare meserie are specificul ei. Cind te faci profesor iti place ceva la relatia cu copiii, te simti implinit invatindu-i sa invete. Si putem da exemple multe de profesii care te definesc mai mult decit un job de la 9 la 5. Asa e si atunci cind te duci la Facultatea de Medicina.

vlad  •  3 noiembrie 2016, 17:41

D.le Tolontan, Astept " camionul cu probleme" care tocmai "a intrat pe poarta " aia, a " concediilor care tin cu anii ". Pana acum , ce a intrat pe "poarta " incape intr-o punga de 1 leu.

Vali  •  3 noiembrie 2016, 17:57

Ipocrizia medicilor si asistentilor medicali deja depaseste orice limita. La fel ca si acest medic, si altii traiesc din propriile afaceri - locul de munca la stat fiind doar o portita de a-si atrage noi clienti. Despre asistenti imi este si sila sa vorbesc, in conditiile in care spaga este la ordinea zilei, muritorul de rand fiiind nevoit sa plateasca chiar si urcatul in lift (cazuri concrete la maternitatea giulesti, unde lauzele sunt nevoite sa strecoare in buzunarul asistentei liftiere leu sau 2 la fiecare urcare sau coborare) La ei fiecare sarcina de servici se traduce in atentii, in orice spital. Cred ca toata lumea stie ca daca ai ghinionul sa te internezi in spital, iti trebuie bani in buzunar.. altfel iti risti destinul! Cred ca e timpul sa se termine cu ipocrizia medicilor prost platiti, si de asemenea cu jupuiala statului fata de cetatean, cu obligatiile acestuia de a plati un serviciu formal. Sunt de acord cu unitatile medicale private, si vreau sa pot alege unde ma duc sa ma tratez. Vreau sa pot plati asigurarea acolo unde stiu ca am sanse sa ma tratez in conditii normale si nu in bataie de joc. Articolul semnaleaza o realitate, o normalitate chiar in Romania oamenilor fara creier, insa in acelasi timp face reclama mascata unei unitati medicale private. Foarte multi apartinatori au membri de familie ce se incadreaza in categoria bolilor cu demente si nu stiu ce sa mai faca pentru a-i mentine o perioada in viata in conditii decente. La stat ai varianta unei morti chinuitoare, la privat exista ceva mai multa alinare... acum exista si denumirea unitatii, si localizarea acesteia, persoana de contact.... mai ramanea de scris si telefonul :))) insa google-ul poate rezolva problema asta! Or sa se autodenunte si ceilalti medici privatizati in stilul asta!

antonia  •  3 noiembrie 2016, 18:02

Metoda se aplica de ani de zile in multe spitale, dar cei care isi permit asta sunt dintre cei "alesi" adica cu sprijin la anumite institutii sau contra unor sume de bani oferite ca spaga managerului de spital sau sefului de resurse umane. Mai sunt unii care au fost plecati sa lucreze in strainatate si in acelasi timp figurau prezenti in unitatea sanitara unde aveau postul, ba chiar erau beneficiari (in acelasi timp) ai unor sume de bani obtinute din studii clinice. Spaga se impartea intre seful de sectie care trebuia sa semneze graficul de lucru, managerul de spital, directorul medical si seful de la resurse umane. Au fost sesizate la nivel de conducere si efectul de bumerang l-a plesnit pe cel care a facut sesizarea, apoi au fost sesizate alte organisme care au matrasit dovezile si lucrurile au continuatm cei implicati nu au fost "atinsi" nici macar cu o pana, dar cel care a crezut ca e bine sa sesizeze astfel de practici a ajuns sa fie mazilit, familia amenintata si tot tacamul... Si acum e la fel!!!

Croitoru  •  3 noiembrie 2016, 19:23

Buna ziua, si la noi in Craiova este la fel. La Caminul de batrani al Primariei, directoarea Mihaela Deaconeci a intrat in concediu fara plata de aproape un an si lucreaza in privat la un spital din alt oras. Intre timp postul - si de medic si de conducere - este blocat timp de 2 ani. Este foarte profitabil asa, sa stii ca ai un post asigurat la stat cand tinerii absolventi sunt obligari sa plece afara sau sa lucreze pe salarii de mizerie acasa. Sa se rezolve aceste lacune legale, pur si simplu unii oameni profita de sistem si ii umilesc pe ceilalti. Primaria de ce nu ia act si tolereaza astfel de smecherii ?

Gavrila Dumitru  •  3 noiembrie 2016, 19:32

Buna ziua, domnule Tolontan! In sfirsit cineva v-a aruncat citeva vorbe despre acest institut. Citi din romani stiu ca actualmente cei din UE se preocupa intens ca persoanele de virsta a III a sa fie ingrijite decent? Pai dupa parerea celor din UE batrinii merita ingrijiri ca doar au muncit o viata intreaga, pe cind conducerea Romaniei nu stie cum sa faca sa scape mai repede de ei !( A se citi: "sa -i scoata din sistem pe cale naturala" ) Revenind la Ana Aslan: nu sint dovezi clare, dar se pare ca doamna doctor Silvi Ifrim a fost numita II a oara ca director interimar de Ministerul Sanatatii. Nu afirm, intreb, e legal sa delegi ca director interimar tot aceeasi persoana? Nu era mai corect sa se fi organizat concurs pentru post? Si tot pe aceeasi tema: de ce oare trebuie sa fie numit director cineva din afara institutului, cind in institut lucreaza atitia zeci de medici despre care pacientii au numai vorbe bune? (nu ar fi rau sa intervievati si citiva fosti/actuali pacienti) Sau, din nou presupun, nu afirm, dar se poate verifica, doamna manager are si alt obiectiv care nu e "vizibil"? Care ar fi acela? Pai sa vedem... Acest institut are 3 proprietati: Sediul Central pe linga piata 1mai, unde sint citeva cladiri; are un ambulatoriu de specialitate situat central, pe linga biserica armeneasca, deci relativ usor de ajuns cam de oriunde din Bucuresti; si mai are 32 ( treizeci si doua! ) de hectare de padure si parc la Otopeni. Pai in 32 de hectare se pot face multe. Refuz sa ma gindesc cit ar costa real cele doua extensii si cu cit ar vrea sa le cumpere smecherii care dirijeaza din umbra. Se poate realiza o astfel de manevra incepind cudesfiintarea specificului geriatric al institutului, lucru pe care doamna manager l-a si afirmat. Apoi se pot rupe cele doua extensii din motive de nerentabilitate. Si vor fi date in administrare altor institutii, care apoi le vor desfiinta. Unde, Doamne pazeste! se face rentabilizare pe circa pacientilor virstnici? Mai ales cu pensiile care le au! Daca intr-adevar au fost nereguli la achizitii, nu am nici o dovada. Poate organele in drept sa cerceteze si sa dispuna sanctiuni si recuperarea prejudiciului. Observ ca deja au gasit nereguli la facturarea serviciului de curatenie, de curind externalizat. Au fost verificate si serviciile de paza? Nu stiu daca acolo sint nereguli la spatiul pazit, desi foarte posibil sa fie, dar exista informatii ca ACEEASI firma are acest contract de citiva ani buni, schimbindu-si doar numele casa "respecte legea" si sa demonstreze ca nu mai sint TBG, ci TBG Guard. Deci alta firma, acelasi patron, aceiasi angajati.

Titi Ivan  •  3 noiembrie 2016, 19:51

Am o mare nedumerire: la Ana Aslan sant doua tarife? La Otopeni se plateste minim35lei/zi cazarea iar la sediul central doar 10 lei

Obiectivul  •  3 noiembrie 2016, 20:04

,,Tontolane ",te-ai apucat sa scrii despre alte domenii, lasand fotbalul pe mana unor ***care habar n-au despre ce scriu !A-ti facut dintr-un ziar sportiv altadata apreciat, o fituica de cancan***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One  •  3 noiembrie 2016, 20:38

Incredibil ! D-le Tolontan, mergeti la sursa "intamplarilor", nu scoateti la interval doar personaje gen Stanescu, Stan si cate or mai exista ci pe cei care au aprobat si tolerat asemenea manevre cum bine zice Oxxigene-ul "daca Ministerul nu a blocat sau deblocat locul..."

dana  •  3 noiembrie 2016, 21:38

Nu suntem un viespar. Nu suntem putini. Informatiile luati-le si de la noi cei multi indiferent ca suntem medici, as med, cercetatori, infirmiere ingineri, psihologi Din anii 90 acest institut a fost tinta tuturor guvernelor de a fi destranat. Se intreaba doamna plina cu venin, care a dat de miere si polen, ce este Geriatria Un raspuns ar fi sa se uite in jur si sa constate ca seniorii sunt din ce in ce mai multi, sunt parintii, bunicii nostri si nu avem si nu are dreptul sa ii denigreze citez:"sarantoci batrani") Nu aparam persoana sau persoane ci aparam ceea ce inaintasii ne-au lasat:demnitate, prestigiu stiinta si idei geniale: toate purtand un nume Ana Aslan" . Polipatologia vatstnicului impune ingrijiri speciale A fi geriatru este a fi medic ce trebuie sa ai capacitate de sinteza pentru a trata toate suferintele seniorilor. Nu daramati si nu vindeti ceea ce a mai ramas din bunurile nationale! Nu, nu suntem un viespar!

Flori  •  3 noiembrie 2016, 22:49

Buna seara!Domnule Tolontan,daca intradevar sinteti un bun jurnalist de ce nu veniti la acest Institut sa vorbiti cu salariatii care au participat la greva si cu doamna manager Ifrim de fata sa vedeti care este adevarul. Spuneti ca au fost citiva angajati care se erijeaza in reprezentantii tuturor si nu este adevarat.Omiteti un lucru si anume acela ca nu avea cum sa iasa tot personalul la greva datorita faptului ca se lucreaza in ture iar o parte trebuia sa asigure continuitate in serviciu. Dupa cum bine se stie tot ce se intimpla in spitale este din vina managerilor impusi din MS.Din 90 si pina acum s-a incercat sub toate formele ca acest Institut sa fie luat si privatizat tocmai pt interesele oculte ale celor care conduc tara si se vede ca dvs faceti jocul lor.Ar trebuii sa stiti si sa faceti diferenta intre atributiile unui director medical si ale unui manager si atunci veti intelege mai bine starea de fapt din spitale. O vorba romaneasca spune ca "pestele de la cap se impute" deci nu inteleg de ce nu incepeti cu investgatiile de sus adica de la MS .Cu ce a prejudiciat statul sau Institutul dr Stanescu?In situatia lui vad ca se afla si cei care conduc tara si pe ei nu ii mai huliti.Oricum se stie ca in aceasta tara tot ce merge bine trebuie sa moara.

Necula Maria Carmen  •  3 noiembrie 2016, 22:49

De când aștept sa spun cate ceva despre acest minunat Oxigen și minunatul doctor Stănescu împreună cu minunata lui soție. În 2012, luna mai, l am internat pe tatăl meu acolo,crezând că i se va mai ameliora boala. Avea 86 ani și cancer de prostata.Plăteam 50 RON pe zi. A stat 10 zile. Tatăl meu îmi povestea când mergem la el (zilnic ),că infirmiera se purta urat cu el,am sesizat că fructele dispăreau cam repede și nici vorba de kinetoterapie, așa cum îmi spusese doctorul. Pe scurt, nu am fost mulțumită, l am luat acasă mai bolnav decât era când l am dus.Peste aproximativ o lună a murit, deși cred că ar mai fi avut zile. Voiam să fac sesizări, dar unde?Acum am ocazia să spun ceea ce cred despre Oxigen și nu sfătuiesc pe nimeni să și ducă vreo rudă bolnava la spitalul morții. Articolul acesta m-a întristat mult,dar sunt mai liniștită că mai află și alți oameni ce "bine " sunt îngrijiți bătrânii, chiar și contra cost. Tatăl meu a fost veteran de război și sufăr și acum când îmi amintesc cum a ajuns să fie lovit de o infirmiera plătită de doctorul ADRIAN STĂNESCU. Rușine! Mulțumesc domnului Tolontan că mi-a amintit ceea ce trebuia să fac demult. Să scriu despre durerea mea.

Ilinca  •  3 noiembrie 2016, 23:18

Umblati cu "mizilicuri" din astea in timp ce Arafat zburda voios ca o albinuta pe la nu stiu ce simulare! Simulare care s-a desfasurat fara ambulantele private si fara protectia civila. Ambele parti au spus, pe post, ca nu au fost primiti nici la Colectiv! L-ati auzit pe tatal unuia dintre tinerii decedati la Colectiv cum povestea ca fiul lui s-a rugat in genunchi sa il ia o ambulanta?! Eu am plans si plang de fiecare data cand imi aduc aminte. Dar cat sa plangem noi si cat sa ne sfideze ei? Ati uitat de el si de prietena lui de la Ambulanta? Ca impreuna au facut simularea asta, asa ca sa ne inchida gura, sa ne arate cat sunt ei de pregatiti! Madama va pomeneste la fiecare raport de garda, ca cica sunteti cu ochii pe ea! N-as zice ca sunteti.... Fiu-sau are afaceri si cu "Ana Aslan" si cu "Sf. Ioan". De, familie mare, remuneratie mica....

bazileon  •  3 noiembrie 2016, 23:23

Sunteti vadimul vremurilor noi, felicitari, dar de ce ne chinuiti in GSP? SP e de la sport, nu de la spital. Sau, mai stii ce vreti cu acest "SP"?

Ilinca  •  3 noiembrie 2016, 23:42

Revin: http://www.sanatateabuzoiana.ro/spitalele-si-ambulantele-private-ignorate-la-simularea-cutremurului/ . Frumos, nu?

lory  •  3 noiembrie 2016, 23:47

D-le Tolontan oare sa ai un CMI si sa fii manager,precum d-na Ifrim este legal?Poate intrebati undeva cate consultatii a acordat d-na doctor in perioada de interimat managerial? Intrebati vedetele cand au mers ultima oara la dansa la consultatie? Referitor la subiect. directorul medical nu este manager,cererea ajungea in cele din urma la dansa si putea corecta,,greseala''(inteleg ca este foarte atenta cand este vorba de propria-i piele) Infractorii nr 1 sunt salariatii care nu au dreptul la nimic gratuit,nici ei si in special rudele,care au fraudat Institutul cu analizele lor.E penibil sa afirmi ca lipsesc 1000 fiole de gerovital(pret total 3,55x 1000=3550ron). Ministrul Sanatatii a afirmat ca doreste sefi de sectie si manageri prin concurs(de imprejurari poate),nu prin recompense pentru avertizorul de integritate caruia i s-a mai prelungit interimatul (citez:;''Precizăm că ieri, 27 octombrie, ministrul Sănătății a reconfirmat-o în funcţia de manager pe doamna dr. Silvi Ifrim, ale cărei sesizări au dus la desfăşurarea acţiunilor de control. Ministerul Sănătății încurajează acțiunile avertizorilor de integritate, deoarece în acest fel pot fi aduse la lumină și corectate disfuncționalitățile din sistemul sanitar.''-Raportul Corpului de control al ministrului sanatatii).

Cătălin Tolontan  •  4 noiembrie 2016, 0:04

@Ilinca: intelegem ca ne reprosati ca scriem despre ”Ana Aslan” si nu despre Ambulanta. Cind scriam despre Ambulanta, nu scriam despre ”Ana Aslan” :-) Am spus-o intotdeauna: nu sintem eroi, nu sintem infailibili, sintem o redactie care face ceea ce poate ca sa-si informeze publicul. Dupa Colectiv, scriem si despre sanatate, dar contributia noastra este, la scara tarii, infima. Sigur, ca ziaristi, mergem dupa sistem, il descriem, dar restul il face fiecare cetatean. Nu asteptati salvatorii ca nu vin :-) Mergeti la vot, cititi ziarele (pe net ca nu indraznim la altceva), priviti emisiunile care va conving, aderati la ONG-uri, faceti impreuna cu vecinii petitii, demonstrati cind simtiti asta, daca ne manifestam ca cetateni ne vom imbunatati viata. Altfel, nu. Cit despre faptul ca ne ocupam de ”mizilicuri”, aveti dreptate. Asa facem. Luam lucruri marunte si insistam pe ele, vorbim cu cei implicati, ca e vorba de viata lor in fond. Asta fac reporterii. Unele dintre lucrurile acestea marunte sint ca picaturile de apa. Reflecta toata lumea din jur in ele.

Brebu Mihai  •  4 noiembrie 2016, 0:25

Domnule Tolontan, daca v-ati apucat de aceasta treaba, ar fi pacat sa va opriti. Observ ca titlul are un unu roman, de unde banuiesc ca veti mai scrie despre Ana Aslan. Acuma, parerile sint impartite, sa vedem ce spun partile. De o parte salariatii Ana Aslan, care trebuie sa fie evaluati de pacienti, de cealalta parte doamna doctor Silvi Ifrim, despre care stim ca a lucrat la Spitalul Colentina. Poate acolo ar trebui sa mai intrebati personalul despre Domnia-Sa. Asteptam cu interes.

dan  •  4 noiembrie 2016, 1:57

'Ana Aslan' a ajuns o vaca de muls pentru multe cadre medicale de aici. Dintr-o unitate de varf a sistemului medical romanesc a ajuns o ruina. a fost devorata din interior si a ajuns sa produca bani pentru buzunarele uno sefi, persoane care acum ii manipuleaza pe cei mici bazandu-se pe teama acestora legata ca-si pierd locul de munca.

eugen  •  4 noiembrie 2016, 7:07

mai sunt si alte cazuri asemanatoare... Dr Boila Ioan medic medicina de urgenta la UPU alba iulia de vreo 20 ani presteaza servicii medicale in Olimp,Neptun in perioada mai -octombrie. Oare sub ce forma lipseste de la servici?concediu fara plata?medical? se pare ca si acolo e o caracatita...

Comentează