Acum câteva zile, o firmă de PR m-a contactat ca să dau o declarație într-un filmuleț despre DNA și Kovesi

Compania englezo-americană și-a adus o vedetă a comunicării în România, care a cules testimoniale în București vinerea și sâmbăta trecută

vineri, 4 noiembrie 2016, 8:15

Discuțiile au avut loc pe e-mail.

”Filmările au loc vineri sau sâmbătă, la o oră agreabilă dumneavoastră”,  mi-au spus cei de la firma de PR care m-a căutat.

”Ne pare rău că vă anunțăm atât de din scurt, dar acum a venit specialistul din străinătateMiniinterviul de câteva minute vă va fi luat de XXX (nu dau numele), o companie englezo-⁠americană de political advocacy & media relations în vederea realizării unui documentar, care va fi folosit în mediatizarea acestei situații”.

Numele companiei multinaționale care urma să facă filmul era, într-adevăr, unul impresionant.

Am refuzat.

”Vă mulțumesc pentru invitație, dar nu pot participa la o întâlnire la care un ziarist este intervievat de către o firmă de PR. De o asemenea formulă eu nu am mai auzit până acum și e străină culturii profesiei”.

Oricum nu urma un film despre presă, presiuni Guvern, bla, bla și situația generală din România, cum fusese prezentat, ci, așa cum am simțit, poate că am simțit prost, despre justiție, DNA și Laura Kovesi. Asta era ținta.

În e-mail nu e pomenită Kovesi, poate că eu am informații greșite, poate că suprainterpretez. Dar există acolo un nume care a derulat multe acțiuni despre justiție și despre DNA.

Oamenii insistă. Ei revin, amabili, încă o dată.

”E important ca vocea dumneavoastră credibilă să participe și ea”. ”Mulțumesc, nu!”.

Și trec zilele.

Ah! Am uitat să vă spun ceva. Nu era un film favorabil DNA, ci unul nefavorabil procurorilor și DNA. 

Pentru că era făcut de firma de PR a lui Dan Adamescu, cel pe care DNA l-a trimis în fața instanței, iar judecătorii, în închisoare.

Văzând acum filmul de sprijin la adresa Laurei Codruța Kovesi nu poți să nu te întrebi, amuzat, cum ar fi fost să joci în filmul celălalt?

Care ar fi fost reacțiile?

Sau, și mai tare, cum ar fi fost să dai testimoniale în ambele filme? Mă îndoiesc că regizorii cunoșteau unii distribuția celorlalți. Plus că am sentimentul că nu le-a trecut prin cap să ceară exclusivitate.

Poate nici nu știau unii de alții. Sau știau?

Din 13 cetățeni români care oferă declarații în filmul Pro Kovesi, celălalt n-a apărut încă pe piață, 4 sunt jurnaliști și ONG-iști.

Apariția lor în filmuleț a părut firească. Probabil că e un caz unic în Europa. 

Nicăieri nu s-a văzut ca ONG-urile să sprijine o persoană aflată în poziția de procuror-șef, adică pe un membru al uneia dintre puterile statului, puteri pe care, prin definiție, ONG-urile le contrabalansează ca să ia partea cetățeanului.

E straniu ce se întâmplă, indiferent cum interpretezi Constituția! Poți spune că procurorii sunt ramura executivă a puterii judecătorești. Sau că sunt partea judecătorească a puterii executive.

Oricum ar fi, magistrații sunt statul, iar ONG-urile și presa nu reprezintă statul, ci societatea. Altfel de ce mai existăm? De ce mai există aceste meserii?

ONG-urile s-au fondat ca să nu vorbim toți cu statul, că suntem ineficienți, și s-o facă ele în numele nostru. La fel și presa.

În curând vom vedea un documentar în sprijinul SRI, în care ONG-urile să se bată să prindă un loc mai de dimineață la casting, când e cafeaua caldă și regizorul bine dispus.

Black Cube sau White Cube, asta e tot la ce putem spera? Am văzut colocviul de la Londra organizat tot de familia Adamescu: de la un cap la altul s-a discutat despre ”abuzurile justiției și ale procurorilor”.

Ești într-o tabără sau în alta chiar dacă profesia ta se dizolvă atunci când nu mai e de partea publicului, a cetățeanului și sare în oricare altă barcă?

Din film lipsesc doar avocații și judecătorii ca să fie brambureala maximă. Avocați care să ureze succes șefei DNA, să se țină tare că acum instituția nu câștigă decât 90% dintre cazuri. ”Vă urăm să creșteți condamnările la 95%!”, ar trebui să spună, din inimă, avocații. ”Noi, apărătorii inculpaților, ne mulțumim și cu 5% pentru clienții noștri, dați-i încolo de infractori!”.

De fapt, stați puțin!

Poate că unii avocați și unii judecători, amintiți-vă de fosta șefă a Înaltei Curți, s-au pronunțat deja.

Acum, fie au fost ocupați, fie joacă în celălalt film.

Am înțeles că acela urmează să aibă premiera întâi în străinătate.

Comentarii (81)Adaugă comentariu

Stefan  •  4 noiembrie 2016, 21:15

Poate ca ambele filme au aceeasi sursa. Doar ca sa asigure un echilibru, au avut grija sa existe si Yin si Yang. Asa pot arata cu degetul, pot sustine impartialitatea, si asa mai departe. Urmeaza Marea Pacaleala, lumea trebuie sa fie pregatita. Adica alegerile, episodul XXI. Lehamite.

dan.  •  4 noiembrie 2016, 21:23

ONGurile nu reprezintă pe nimeni. Sunt bune la casa omului, sau a societatii, dar reprezentativitatea este singura functie pe care nu o au. Stiu, de multe ori, ONGurile se poarta ca si cum ar fi parlamentul celor mai buni dinte noi. Perfect nedemocratic si revoltator. Mai revoltator decat o firma de PR care isi trece transfugii in zona jurnalismului.

Mircea  •  4 noiembrie 2016, 21:24

Ieri il pupai *** pe ponta, azi te legi de kovesi, intr-adevar, vin alegerile. La ce sa ne asteptam? Vreo oda dedicata lui dragnea?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dedei Popescu  •  4 noiembrie 2016, 21:24

Bravo Catalin....ar fi bine daca tot mai multa lume si-ar da seama ca o societate normala este aceia in care se spune despre un om arestat "presupus vinovat" si nu "infractor" sau "penal" inainte de pronuntarea definitiva a justitiei, aceia in care iti poti exprima o opinie fara sa fii injurat si balacarit, ci contrazis cu argumente, aceia in care oamenii sa isi doreasca sa traiasca la fel de bine ca cei pe care ii indiviaza si nu ca aceia sa traiasca la fel de prost ca ei....etc....

Cătălin Tolontan  •  4 noiembrie 2016, 21:34

@Mircea: pai cum ma iau de kovesi? Tocmai am refuzat un rol, chiar si secundar, la un film care se lanseaza in strainatate impotriva procuraturii, justitiei si in favoarea ideii ca nu sintem un stat de drept :-) Dar, apropo, ce e rau sa te iei de Kovesi sau de Dragnea sau de Iohannis? De cind am ajuns o societate cu imunitate la critica?

Dr. Dan Patru Tudosie  •  4 noiembrie 2016, 21:35

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihne  •  4 noiembrie 2016, 21:42

Ce fata are condruta , huaaa !! Clar trage pentru Americani !! trebuie oprita ..

Gabi  •  4 noiembrie 2016, 21:46

Poate ca oamenii au incredere foarte mare in DNA ? Sau pt faptul ca vreo 20 si ceva de ani nu s-a miscat nimic in justitie in tara asta , ca vedeam politicieni cu salarii de bugetari cum au case cu zeci de camere si masini de sute de mii de euro si nimeni nu le punea o intrebarea foarte banala : de unde ?

Gabriel  •  4 noiembrie 2016, 21:52

Pur si simplu ma doare capu'.

Mesterul  •  4 noiembrie 2016, 21:57

Pe dl. Tolontan il apreciez pt. echidistanta si ca nu se lasa tirit in actiuni pe care nu le stapineste. Referitor la ONG.uri, e clar pt. toata lumea ele slujesc pe cei care le sponsorizeaza, ca incearca , sau mimeza sa fie de parte opiniei publice tine numai de modul de exprimare. Ce este grav ca acest ONG de foarte ,multe ori fac politica vadita pt. unele persoane si manipuleaza cu stiinta pt. un scop anume. Daca la mijloc nu ar fi vorba de bani cred ca nu ar exista manipularea respectiva si parerile pro sau contra cu argumente tehnice ar fi corecte

RAMBO  •  4 noiembrie 2016, 21:57

Nu-i nimc rau in a critica pe Kovesi sau DNA-ul atunci cand este cazul. Tinand insa cont ca L.C. Kovesi nu candideaza in alegerile din Decembrie, nu vedem ceva rau in clipul acela. P.S. Ar trebui sa stie toti amatorii de politica si de postari, ca prezumtia de nevinovatie nu se aplica si celor ce vor sa conduca o tara si un buget. E ca cum ai pune lupul paznic la oi ! Rau poate fi doar daca ar disparea DNA-ul ! In acest caz, am vedea cum borfasii din partidele antijustitie (PSD si ALDE) jubileaza.

Dani  •  4 noiembrie 2016, 21:59

Tolontane, gindesti prost (din postura ta de angajat al trustului patronat de un condamnat pentru coruptie)..."ONG-urile le contrabalansează ca să ia partea cetățeanului." doar atunci cind acele puteri nu functioneaza normal si cind ONG-urile respective nu sint ale lui Soros - Schwartz. Asta cel putin in teorie. In practica stam si mai bine...cei mai corupti romani sint politicienii, o parte dintre ei sint deja dupa gratii si multi altii in cercetare penala, semn ca sistemul juridic functioneaza, oricit ati incerca voi sa-l destabilizati. Si nu te mai lauda atit...aura aia de credibilitate ti-a disparut de prea mult timp ca romanii sa nu spere sa te vada si pe tine "la racoare". Ai ramas doar un alt pseudo jurnalist aservit unui partid.

Ion  •  4 noiembrie 2016, 21:59

Oare unde au fost ONG-urile cînd se strigau bani pentru sculptura lui Brâncuși?...De cine simt ONG-urile nevoia să o apere pe Codruta?Oare o fac dezinteresat?...

MGFX  •  4 noiembrie 2016, 22:04

Atat timp cat DNA-ul isi face datoria corect inseamna ca ma apara pe mine, cetateanul, de abuzuri si de coruptie. Deci nu vad de ce ONG-urile nu ar sustine DNA-ul, e in interesul meu, al cetateanului obisnuit.

Flaviu  •  4 noiembrie 2016, 22:05

Penibil.. Omul asta care scrie articolul ( îmi permit sa-l numesc așa , pentru ca a ajuns la un nivel f mic dpdv moral) , deci omul asta , ne vorbește despre relația dintre multinationale-ong-uri finanțate de acestea- si servicii, exact reteta care ne-a adus , pe noi ca tara ( România ) , după 2004, in situația in care suntem... Acest NOU SISTEM generează politicieni, ong-isti si jurnaliști . Sa ne referim la buget, la modul concret. . Când PROPORTIA VA FII 33 la 100- 33 la 100 - 33 la 100,,autorul articolului înțelege la ce procente ma refer, putem vorbi despre o societate care are posibilitatea sa-si respecte valorile,despre o construcție viabila, despre RESPECT ... Nu despre manipulari grosolane, așa cum propune articolul de fata..

vultur ion  •  4 noiembrie 2016, 22:06

Foarte corect Dle. Tolontan.Avem pretentia ca avem un stat de drept sau chiar avem.Ca cetateni ai acestei tari avem si dreptul clar de a spune adevarul care al vedem si simtim noi cei multi si mintiti cu nerusinare de alesii nostri ce muncesc din greu pentru interesul personal.Din toate aceste interventii publice ar trebui sa priveasca situatia reala si nu cea creata de domniile lor.

florian  •  4 noiembrie 2016, 22:09

de ce nu scrii si de preaslavitul tau Ponta,cand face glumitele lui de santier,e normal ***,la fel ca si RTV si Antena 3,niste mizerii de programe,noroc cu alocatiile electoarale si cu promisiunile,esti slab de tot baiatule,du-te la Felix ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid  •  4 noiembrie 2016, 22:12

Cu sau fara DNaA nu o sa ajungeti Ungaria din urma niciodata care si ea tot o tzara saraca este cu multi emigranti vcare cotesc " vest " de zeci de ani . Vestul europei nu a avut nici un plan de asistentza finaciara a europei de est dar cea mai mare problema a Romaniei este educatia . Banui ca nici daca ati da de la buget 10 % timp de 20 de ani tot nu ati ajunge vestul ca civilizatie . Urmaresc cu ingrijorare cum needucatii isi chinuiesc animalele !! Era unul care isi bagase calutul in portbagajul de la dacie de viu !! Organizatiile alea civice de aprare a animalelor lucreaz zi lumina dar sunt depasite de situatie !

Laur  •  4 noiembrie 2016, 22:22

Totul se face ca la carte, Codruța va distruge capitalul românesc și va fi premiată pe plan european, iși va educa copiii în Elveția și va avea o pensie sub acoperire legală, cetățean european și, probabil, veniturile obținute de pe urma ordinelor europene însoțite logistic de către medaliile aferente. :)) Numai noi rămânem aici, mâncând până la cotor mere din Franța, bând vin produs în podgorii milenare ( prin Malta) alături de o brânză obținută de la caprele negre din Alpi. :))

Paun  •  4 noiembrie 2016, 22:27

D-le Tolontan, nu stiu dece vi se pare nefiresc ca ong-istii si jurnalistii sa sprijine o institutie a Justitiei (DNA-ul si Sefa DNA), cand rolul lor, pe buna dreptate, este sa apere cetateanul in fata institutiilor Statului. In consecinta, va itnreb: Vi se pare firesc ca Parlamentul Romaniei si alte institutii ale Statului sa fie "pline" de functionari corupti??!! Cei care isi exprima simpatia fata de Kovesi si DNA, o fac tocmai impotriva coruptilor din institutiile Statului si sunt in asentimentul ONG-urilor si jurnalistilor, neangajati la stapan.

Liviu  •  4 noiembrie 2016, 22:33

Din pacate sau din fericire va treziti domnule prea tarziu .Romania este un stat profund nedemocratic si datorita presei care ani multi au acoperit abuzurile si furtisagurile politicienilor si in ultima vreme au aparat abuzurile DNA si judecatorilor .Ani multi ati cantat osanale lui Kovesi si o faceti si acum putin mai voalat cu critici pe ici colo ca sa pareti echilibrat. Fiind un ziarist cunoscut din punctul meu de vedere trebuia facut public tot , numele firmei , si tot ce ati discutat pt. ca ca daca tot spuneti, spuneti tot nu doar franturi de unde fiecare intelege ce vrea sau poate. Ca firma ia de PR a vorbit cu dvs. in calitate de ziarist , pt ca in calitate de om nu intereseaza pe nimeni ce aveti de spus intr-o asemenea campanie. Dar asta e stilul dvs. franturi de adevar si doar intr-o directie. Din pacate pt. dvs. o sa vina si ziua in care o sa vedeti ca ati gresit in multe privinte grav si aici ma refer la increderea in DNA , Kovesi ,Morar si alti asemenea dar din pacate prea tarziu. Pt. restul anchetelor , felicitari cred ca este asa cum spuneti dar din pacate aveti o agenda ascunsa pe care in momentul asta nu reusesc sa o deslusesc, dar repet asta nu inseamna ca nu aveti dreptate.

Laur  •  4 noiembrie 2016, 22:41

„ ng-istii si jurnalistii sa sprijine o institutie a Justitiei (DNA-ul si Sefa DNA), cand rolul lor, pe buna dreptate, este sa apere cetateanul in fata institutiilor Statului ” DNA-ul este o instituție a statului, amice.

mb  •  4 noiembrie 2016, 22:42

Catalin, intr-o tara normala sau intr-o societate normala asa ar fi trebuit sa stea lucrurile. Poti sa te uiti in presa, in societate, in justitie, in politica si stim cu totii cum stam de fapt. De-asta avem astfel de anomalii de care povestesti. Anomalia maxima e ca exista si anomalii pozitive :)

ZONA MAGHERU  •  4 noiembrie 2016, 22:52

Pai asta e adevarul tolontane ! Sunt destui acolo *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aurolacul din colt  •  4 noiembrie 2016, 22:55

***....***....***....dar asta nu conteaza acum.....conteaza acum ca *** sunt pro americani..si anti rusi ....asa cum si a dorit majoritatea poporului roman....***.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  4 noiembrie 2016, 23:00

@MGFX: ”Atat timp cat DNA-ul isi face datoria corect inseamna ca ma apara pe mine, cetateanul, de abuzuri si de coruptie. Deci nu vad de ce ONG-urile nu ar sustine DNA-ul, e in interesul meu, al cetateanului obisnuit”. O sa incerc sa va raspund. Pentru ca, fara presiune publica si fara sa fie monitorizat de cetateni, DNA nu va functiona. Intr-un stat, puterile functioneaza daca se contrapun si se controleaza una pe alta. Si, atunci, normal e ca fiecare sa-si joace rolul intr-o democratie. Sau sa o luam altfel. Daca miine, faceti un accident rutier, se poate intimpla oricui, veti dori ca avocatul dvs sa cinte ode procurorului sau sa va apere, pentru ca fiecare dintre noi are dreptul la cea mai buna aparare?

iris  •  4 noiembrie 2016, 23:06

,,La fel și presa”...?!

Dr. Stefan  •  4 noiembrie 2016, 23:07

Test. ( Imi testez noul nume. Dr. suna mai interesant )

ZONA MAGHERU  •  4 noiembrie 2016, 23:15

Nu o sa devii niciodata democrat . Cum nu iti convine ceva blochezi comentariile chiar daca nu jignesc pe nimeni ci doar judec rational nu emotional !

dzzz  •  4 noiembrie 2016, 23:17

Romania e o tara deosebita, ar fi trebuit sa te prinzi de asta pana acum. Oamenii isi urasc intr-atat de tare conducatorii incat persoana perceputa ca le face rau acestora le devine idol. Asta nu inseamna ca, daca idolul ar vrea sa le devina conducator nu va trece brusc in categoria detestatilor. E un paradox in tara paradoxurilor.

Shoric  •  4 noiembrie 2016, 23:26

parca suntem in anii 1930 din America cu *** care controlau politicieni , justitia si presa .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ZONA MAGHERU  •  4 noiembrie 2016, 23:32

Hei stai linistit ca si altii pe care nu ii credeam sunt autodidact . Nu iti voi mai deschide pagina . Esti un nimeni care castigi "chipurile" conform pregatirii si talentului profesional 120 de mii de dolari pe an in conditiile in care un prof universitar nu cistiga nici un sfert ca tine spune totul . Aux Revoir !

Nick  •  4 noiembrie 2016, 23:37

Buna seara Dl. Tolontan. Dvs in articol vorbiti de o firma de PR (iar din cele spuse de dvs este vorba de o firma internationala). Avand in vedere ca pe un site/blog libertatea personala este sacrosanta (de altfel garantata constitutional) nu inteleg de ce nu puteti numi persoana si institutia la care faceti referinta. De asemenea, din cuprinsul articolului dvs inteleg ca dvs sustineti ca unele dintre persoanele din filmarea pro-Laura Codruta Kovesi reprezinta Organizatii Non-Guvernamentale. Avand in vedere ca eu nu cunosc (si probabil nici restul celor careva urmaresc) respectivele persoane ... poate ca ar trebui (la fel ca la punctul anterior) sa prezentati nume, ca dovezi in sprijinul afirmatiilor dvs. Eu consider ca un reportaj/ancheta jurnalistica independenta ar trebui sa prezinte situatia integrala (inclusiv nume, date si imprejurari). Din acest motiv, cred ca articolul dvs. este doar unul ptr. "rating" ... si nicidecum nu are de-a face cu o investigatie jurnalistica reala. Sau, in cel mai rau caz, putem vorbi de "reverse psychology" ... dvs incercand sa convingeti ca persoanele din clipul pro-DNA ar fi aservite unor institutii (care servesc la randul lor alte interese). Eu, personal, mi-as dori sa primesc un vad un raspuns pertinent din partea dvs (incluzand nume, date etc. ... stiti ... cam ca o investigatie jurnalistica reala). P.S. Frumos ar fi ca comment-ul meu sa si apara pe site-ul dvs. Nu de alta, dar intrebarile sunt pertinente, iar daca nu apar .... eu consider ca dvs faceti parte din presa aservita.

napoca  •  4 noiembrie 2016, 23:53

Domnu' Tolontan poate ne spuneti si noua muritorilor ce mai face seful dumneavoastra Voiculescu(nume de cod Felix)...el va traseaza traseul?

popa marcel  •  5 noiembrie 2016, 0:04

neinteresant ,o pot numi barfa electronica.acest ziar se numeste gsp,daca vrei sa scrii ,deschide frate un blog si rupe-l in doua la scris.acest ziar, daca ai uitat cumva ,este despre sport.nu-ti mai face numele mare ca tot mic este,cauti doar senzationalul ca d.d.

George  •  5 noiembrie 2016, 0:06

Sunt de acord, domnule Tolontan, ca intr-o democratie trebuie sa se contrapuna si sa se controleze una pe alta. Dar este la fel de normal si democratic sa recunosti si sa saluti atunci cand este cazul meritele acelei puteri. Parerea mea.

Cătălin Tolontan  •  5 noiembrie 2016, 0:30

@Nick: nu e nevoie de nici o investigatie :-) La fiecare dintre cei care vorbeste sub nume este profesia sau organizatia. Veti gasi acolo profesiile de ”activist” (o ramura a ONG-ismului), ”jurnalist”...

Andrei  •  5 noiembrie 2016, 1:00

Domnule Tolontan, va citesc toate analizele ( v,am si propus un subiect la un moment dat si mi,ati raspuns foarte amabil!) si impresia mea este ca incercati sa spuneti lucrurilor pe nume, indiferent de persoana/ institutia in cauza. Numai ca ati fost perceput ca fiind trup si suflet pro-Dna si pro-Kovesi (ati recunoscut intr,o discutie tv ca va suna cei de la Dna), astfel ca orice alta atitudine avuta ( cazul Ponta-Blair, scandalul cu Ponta Hotnews si comentariul de fata) sunt interpretate ca fiind dovada unei "iesiri din turma impotriva penalilor". Mai lipseste sa analizati si subiectul plagiatului (evident) lui Kovesi (v,ati gandit la aceasta?), precum a indraznit "biata" d,na Sercan (care,i demascase anterior Oprea, Ponta, Toba!), iar toata presa pro-Dna v,ar incadra cu siguranta in sleahta plagiatorului Ponta. Concluzia care ne este livrata zi de zi in scop manipulator este aceea ca D,na DNA nu a gresit niciodata cu nimic! Daca ne indoim inseamna ca suntem frati cu penalii... p.s. marturisirile retinute ale "penalului" Basescu sugereaza ca sistemul a functionat si in vremea lui, la fel cum functioneaza si in prezent. Cine conduce se foloseste de binom! Va aduceti aminte ca Dna condusa de Kovesi a tinut la sertar dosarul lui Mircea Basescu pana nu a explodat in presa? Daca era atat de "inaculata" si de "regina a dreptatii" de ce nu a actionat inainte? Oare nu a " controlat" si alte dosare? Oare nu raspunde si in prezent la comenzi?

Nick  •  5 noiembrie 2016, 1:06

Din comentariul dvs nici nu stiu ce ar trebui sa inteleg. Eu cred ca orice afirmatie ar trebui sustinuta cu date/nume/imprejurari. Ca si jurnalist, nu credeti ca asa ar trebui sa fie? Eu personal, in articolul dvs nu vad decat niste afirmatii. Ca si idee, ar trebui sa va cred pe cuvant ca ceea ce spuneti este real (si ma refer la toate aspectele prezentate de dvs)? Din acest motiv, mi-ar place sa vad raspuns la intrebarile mele anterioare. In fine, pot spune ca am urmarit cu interes investigatiile dvs anterioare ... Cand vine vorba despre acest articol ... Cred ca expresia britanica "innuendo and hearsay" explica tot. Daca totusi este "pe bune", cred ca ceva informatii in plus nu ar strica (lista de intrebari - commentul anterior).

valll  •  5 noiembrie 2016, 1:56

Domnule Tolontan, fiindca va respect si fiindca urmarindu-va am inteles ca, atunci cand nu aveti dreptate, doar gresiti, nu sunteti de rea credinta, va spun ca si de asta data gresiti punand semnul egal intre cele doua filme, inclinand chiar, in favoarea celui care inca nu a aparut. Gresiti si cand sustineti ca nu se cuvine ca un ONG sa apere statul, ci cetatenii. In principiu, statul si cetatenii sunt de aceeasi parte si, atunci cand intra in conflict, ONG-ul trebuie sa fie cinstit si de partea dreptatii. Vi se pare ca cetatenii Ghita, Ponta, Adamescu trebuie aparati de ONG-uri? Le au pe multe la degetul mic. Dar cea mai mare greseala pe care o faceti este ca spuneti ca noi avem un stat. Nu avem stat, avem cateva institutii mai corecte, dar partea cea mai tare e o mafie care vrea sa le termine. Nu vedeti cat de puternica e si ce urat ataca coalitia penalilor? Sunt si bogati, au partide, televiziuni si majoritati parlamentare. Cand i-a suparat Kovesi, au atacat-o sa o distruga - si ce forte au mobilizat! Nu le convine presedintele? Il fac albie de porci prin televiziunile, ziarele si blogurile lor. Nu le plac Ciolos, ministrii tehnocrati? Sterg cu ei pe jos. Nu au obraz, nu conteaza consecintele, ei fac ce le convine lor, legifereaza,impart dupa bunul plac. Se poate numi acesta un stat? Mie mi se pare ca nu, este intr-o stare jalnica, trebuie aparat inclusiv de ONG-uri.

Mihai Badea  •  5 noiembrie 2016, 2:13

Experiența v-a făcut să fiți circumspect. Personal, nu aș acorda o importanță deosebită aparițiilor în niciunul dintre videoclipuri. În general, tindem să răspundem pozitiv la rugămințile oamenilor, mai ales dacă nu implică un efort semnificativ. Nu avem reflexul de a încerca să vedem contextul mai larg. Adesea, ne dăm seama de el când este prea târziu. În ceea ce privește DNA, adevărul este că activitatea sa, deși pozitivă în general, nu este necriticabilă. În altă ordine de idei, aștept cu nerăbdare ziua în care Ambasada României dintr-o altă țară, poate chiar una vest-europeană, va acorda un premiu sau o distincție care să recompenseze o activitate prestigioasă.

Vlad  •  5 noiembrie 2016, 2:58

Multumesc ptr articol! Un articol ce arata... CLAR, cum exista in interesul marilor corupti sa atace DNA-ul... Multi citesc doar titlu, dar critica! Ma bucur ca ai scos la iveala o metoda de manipulare a populatiei. Multi vad, putini pricep! Dar ce este fenomenal... este ca avem o tara plina de "analisti" ce scriu niste aberati de te doare mintea... Un om normal, poate sa accepte si sa inteleaga ca indiferent unde si ptr cine lucrezi... poati sa fi corect, si IMPARTIAL! Merci Tolo!

Ilie  •  5 noiembrie 2016, 4:07

Credeti ca e OK ca ongurile sa sprijine guvernul tehnocrat si pe candidatul pnl-usr pentru prim ministru?

Mozzie  •  5 noiembrie 2016, 5:39

Organizatie Non Guvernamentala (ONG)nu cred ca se opune luptei anticoruptie dimpotriva lupta ca acest (deja) fenomen sa fie eradicat.Ori DNA exact cu asta se ocupa nu este un instrument guvernamental opus societatii civile ci acel organism care combate oficial coruptia pt ca nu e suficient sa fie combatuta prin vorbe,comunicate ori actiuni de protest.Sigur ca se poate discuta ca acest DNA e parte din Parchetul General care e la randul sau subordonat Ministerului Justitiei deci Guvernului in realitate insa n-am auzit ca DNA sa se supuna dorintelor guvernului,sa fie controlat de catre acesta actiunile procurorilor DNA stand marturie in acest sens.Asadar cred ca niste organizatii guvernamentale ce combat coruptia sunt in aceeasi barca cu acest departament,directie de combatere a acesteia asadar s-ar putea califica (la limita) de a-i sustine in mod public.Probabil ca in alte tari ale Europei civilizate unde coruptia nu a "explodat" ca la noi aceasta apropiere sa nu se justifice.

radio-sant  •  5 noiembrie 2016, 6:44

Candva demult ne era frig in case si toti vecinii mei furau curent electric sa se incalzeasca. Mi-am zis ca daca toti fura sa fur si eu. Totul a fost frumos pana cand intr-o zi DNA la dovedit hot pe unul dintre noi. Pe un nenorocit care nu avea nici ce manca... nu pe cel care fura masiv ,despre care stia si "sectoristu" ca fura masiv. Hotul mic se considera nevinovat avand in vedere ca fura mai putin decat hotul mare. Vedem cu totii aceasta realitate a Romaniei....Acest lucru este imputabil DNA-ului. Nu stiu daca sunt cazuri in care unui nevinovat i s-a facut dosar in care i s-au imputat lucruri neadevarate sau a fost incadrat la modul rastalmacit si ticalos a unei legi cu mari spatii de interpretare, dar totusi vad ca DNA pedepsete hoti, din pacate mai mult pe cei mici..... este clar ca DNA executa "ordine" ca oricare alta institutie sau cetatean din ROMANIA noastra. Dictatura ramane cum am mai spus... si salariile la fel... calitatea vietii la fel.... ganditi-va ca in India exista copii de 9 ani care lucreaza 16 ore pe zi in fabrica... la noi e mai bine...

Valter Cojman  •  5 noiembrie 2016, 7:04

Nu e straniu... Videoclipul care o lauda pe Kovesi e facut pe bani publici de catre DNA..., apoi pus in bratele suedezilor ca sa-l prezinte ca fiind din partea lor in contrapartida cu dosare impotriva suedezilor tinute la sertar de catre Kovesi.

tamisa  •  5 noiembrie 2016, 8:05

Ideea ca oricine poate fi criticat este OK. Insa, precaritatea argumentelor si modul in care se face acest lucru, la adresa Codrutei Kovesi, sunt grotesti si denota mobilizarea si reunirea celor mai reactionare forte politice si de afaceri, pana mai ieri in conflict ireconciliabil, intr-o alianta lipsita de orice scrupule. Alaturarea contradictorie a lui Basescu la actiuni penibile intreprinse si conduse de personaje ridicole ca Ghita, cu gesturi, grimase si discurs de adolescent consumator de etnobotanice, si sustinuta de "maestri" penibili ai presei impotriva oricarui bun simt si a logicii faptelor documentate si condamnate de Justitie, demonstreaza ca "clasa politica romaneasca" a atins un prag de ticalosie, dincolo de care orice masura de rezistenta impotriva ei este justificata.

Dan  •  5 noiembrie 2016, 8:06

Filmuletul lui Kovesi este de un prost gust cum n-am mai vazut de pe timpul lui Ceausescu. Chiar daca e favut sa atenueze plagiatul , totusi nu cred ca avea nevoie de asa ceva. Rusinos. Astept totusi o reactie din partea premierului si a presdintelui sau poate ca sunt gelosi:)

Obiectiv  •  5 noiembrie 2016, 8:40

O persoana jalnica precum Kovesi poate fi subiect de documentar? Asa rau am ajuns? Nu ma pot pronunta in privinta profesionalismului dansei, insa in materie de moralitate nu inspira deloc incredere; mai mult, stiind cine a numit-o prima oara (aceeasi persoana care a promovat mai multe femei, aproape toate nedemne de functiile si averile dobandite), nu poate beneficia de prezumtie de neutralitate in abordarea problemelor! O.

Cătălin Tolontan  •  5 noiembrie 2016, 8:50

@Obiectiv: argumentul dvs nu este corect pentru ca asa se face numirea procurorilor in Romania. Si, facindu-se asa, nu putem pleca de la ipoteza ca nu poate exista independenta doar pentru ca sint numiti de presedintele tarii. Plus ca va conrazic si faptele. Laura Kovesi a fost numita de Traian Basescu, devenit intre timp unul dintre principalii contestatari. In SUA, judecatorii de la Curtea Suprema se numesc tot de care presedinte (e adevarat ca sint votati mai apoi de parlamentari). Sint discutii si acolo, dar e greu sa pui la indoiala prestigiul institutiei in sine.

Comentează