PSD o sprijină pe Gabi Szabo pentru a prelua Comitetul Olimpic

Favoritul sistemului sportiv, Mihai Covaliu pierde teren în fața lui Gabi Szabo, propulsată pe linia Ghiță - Ponta. Mișcarea de la COSR face parte dintr-o strategie națională a social democraților: convinși că vor cîștiga alegerile din decembrie, ei își numesc în avans oameni pe poziții-cheie în diverse domenii

joi, 10 noiembrie 2016, 1:03

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

 

Marți, 15 noiembrie 2016, au loc alegeri la COSR, după demisia lui Alin Petrache, care a ajuns între timp președinte la CSM București, cel mai bogat club sportiv al României.

Cei doi candidați sînt Mihai Covaliu, actual președinte ale Federației de Scrimă, și Gabi Szabo, ministrul Sportului pînă acum un an.

Ambii sînt foști mari sportivi, campioni olimpici la Sydney, în 2000.

În planul simbolismului sportiv, Gabi Szabo are un avantaj, cîștigînd mai multe titluri și avînd o reputație sportivă globală. Atletismul este un sport cu mai mare audiență decît scrima.

Covaliu era favorit la postul de președinte.

Cîntăreau aici faptul că federația pe care o conduce a adus singurul titlu al Olimpiadei de la Rio și, mai ales, sprijinul aparatului tehnic al COSR, dintre care mulți au drept de vot.

Staff-ul de campanie a lui Gabi Szabo îl prezintă pe Covaliu, în comunicările de culise, drept ”reprezentantul sistemului”. 

”Prin Covaliu, COSR și Federațiilor vor să conserve actuala paradigmă, una falimentară pentru sportul românesc”, a declarat pentru ziar unul dintre oamenii din echipa lui Szabo.

În ultimele zile, raportul de forțe s-a schimbat însă spectaculos.

O forță mai mare decît cea a COSR și a Federațiilor s-a interpus.

”Gabi Szabo a căpătat sprijinul PSD. Lucrul acesta s-a realizat atît prin aparatul de partid, care a susținut-o și în 2014, cînd Gabi a venit ministrul  Sportului în guvernul Ponta, cît și prin filiera Sebastian Ghiță – Virgil Stănescu”, a explicat o sursă din lumea sportului.

Virgil Stănescu este mîna dreaptă a lui Gabi Szabo în campanie și principalul candidat pentru poziția de secretar general al COSR.

Fost baschetbalist, Virgil Stănescu este șef al secției de baschet de la Steaua și prieten cu Sebastian Ghiță și Victor Ponta. De altfel, cînd Stănescu a devenit șef peste baschetul de la Steaua, Victor Ponta a făcut un gest public de susținere, donîndu-și salariul de premier echipei.

Cealaltă tabără a simțit pericolul.

Rivalul lui Virgil Stănescu la postul de secretar general este chiar șeful său de la CS Steaua, George Boroi, aliatul lui Mihai Covaliu.

”Boroi a fost marți la COSR. Era negru de supărare că, brusc, nu mai ies calculele în favoarea lui Cova”, spune un martor ocular.

Federațiile, care au votul decisiv, primesc și ele semnalul că PSD o vrea pe Gabi.

Și nu sînt singurele care înțeleg.

Într-un interviu acordat recent agenției Agerpres, Octavian Morariu, fost șef al COSR și singurul român membru în CIO spune: ”Eu recomand viitorului președinte să aibă o relație foarte, foarte bună cu politicul. Pentru că este foarte importantă pentru sport”. 

Comentarii (59)Adaugă comentariu

lutz  •  10 noiembrie 2016, 13:17

sa ne spuna szabo ce a facut ca min. sporturilor in afara de pupat mana lui ponta

Razvan  •  10 noiembrie 2016, 13:17

E o mizerie ce face Szabo cu PSD-ul in spate... Sportul trebuie sa aiba o relatie corecta cu politicul si nu sa serveasca interesele politice ale diversilor efemeri. Pacat de Covaliu... A demonstrat ca sportiv, ca antrenor, ca presedinte de federatie ca poate face rezultate. Si toate acestea intr-un sport de nisa, fara prea multe resurse umane sau financiare. Gabi a demonstrat multe ca sportiv, dar apoi nu a mai avut niciun fel de rezultate. Nici la federatia de atletism, nici la minister. Ca ministru are "merite" importante pentru esecul de la Rio... Cand partidul e in toate, olimpismul va avea de suferit.

CRIS  •  10 noiembrie 2016, 13:22

Nu fac politica.Este vreo problema daca va fi Gabi Sabo? Eu cred ca a demonstrate destule si a adus nenumarate medalii pentru Romania.

andrei  •  10 noiembrie 2016, 13:25

ea nu este omul sistemului ...nu ! Pusa ministra in guvernul psd ( mai mult pt imagine) ea acum este din afara sistemului ...O sportiva de exceptie ( fatza de care jos palaria) dar care acum cu un elan tineresc si proaspat ataca o noua functie din partea noului partid curat si neprihanit numit PSD . O intrebare retorica: oare toti marii sportivi sa aiba excelenta si in domeniul managementului si administratiei ..? ma indoiesc

catio  •  10 noiembrie 2016, 13:25

Pacat ca aceasta mare sportiva se lasa manevrata de haita de golani rapace reprezentata de Ponta, Dragnea si cei de aceeasi teapa.

andrei  •  10 noiembrie 2016, 13:31

Suntem din "afara " sistemului dar promovati de catre PSD , interesant mod de a pune problema . Sportiva fatza de care evident jos palaria dar care se cam cocoatza acum pe orice functie eligibila .. . Intrebare : oare toti marii campioni trebuie musai sa aiba aptitudini de excelenta in management si administratie ? ..nu cred.

Costel  •  10 noiembrie 2016, 13:33

Succes candidatilor. Dupa cum prea bine stim olimpismul nu are legătura cu politicul. Din păcate " ciolanul e mare". Ar trebui sa cistige cine este un bun conducator, nu cine are mai multe medalii.

Valentin  •  10 noiembrie 2016, 13:42

Fara a fi din Teleorman, eu sustin candidatul care foloseste un limbaj de vestiar. La scrima au vestiar?!

dan  •  10 noiembrie 2016, 13:50

Si cand a candidat pentru functia de presedinte a Federatiei Romane de Atletism Szabo a apelat la ajutorul PSD si in final a pierdut. A pierdut si cand a candidat pentru Camera deputatilor. Poate ca PSD o ajuta, dar nu poate dicta si in cabina de vot.

Alexandru Chis  •  10 noiembrie 2016, 13:54

Daca atit au inteles cei care vor vota viitorul presedinte la COSR din "lectia Trump", atunci ne meritam soarta ca - in continuare - PSD sa fie la toate butoanele vietii social-politice din Romania! Jos masca de pe chipul Gabrielei Szabo! Este rosie, precum cea din mandatul de ministru a sportului cind nu a facut nimic pentru sport. Este si vina presei sportive pentru ca zi de zi ii cinta ode.

dana  •  10 noiembrie 2016, 13:59

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Niculae Moromete  •  10 noiembrie 2016, 14:01

Gabi Szabo e un fel de Elisabeta Lipa. Este egala in competenta cu Elisabeta Lipa. Celor care-i vor saruta mana s-o felicite cu diverse ocazii, le va fi mai usor sa faca gestul (aripioara in loc de pagaie). Totusi, nici una din ele nu a absolvit Colegiul National de Aparare... Nu este insa tarziu! De ce conteaza cine este papusarul presedintelui COSR, daca nu-l putem trage la raspundere ca presedintele nu face nimic?

Luca  •  10 noiembrie 2016, 14:02

Din fericire , psd ul va suferii o infrangere in alegeri . Lumea s-a desteptat , indiferent de ce "spun" sondajele . Vad ca si Iohannis s-a desteptat si are alt discurs . Nu conteaza cine va fi succesorul lui Petrache , sportul va fi in cadere libera in continuare , daca nu "mergem dupa sistem " :-) !

icsulescu  •  10 noiembrie 2016, 14:03

De unde știi că este susținută de PSD? De la "surse"!Iarăsi susții niste gogomănii! De fapt ,am uitat că tolontan-și andrieș-"mari gazetari "sportivi"sunt de dreapta!

Ted  •  10 noiembrie 2016, 14:11

Ce face dna Szabo pentru sport, de cand nu mai este sportiva activa, este o mizerie. Nu face nimic pentru sport, face totul doar pentru pozitie si bani. Chiar aici dl Tolontan a scris cum ministrul Szabo, in procesul de recuperare a bazai nautice Herastrau, lucra de partea rechinilor imobiliari si impotriva clubului de canotaj. Asta va face si la COSR. Va face exact ce ii vor spune altii sa faca, ea e prea "slaba" (nu, nu ma refer la greutatea ei, care nu are nicio relevanta) ca sa poata cantari singura ce e bine si ce vrea sa faca. Nu ma surprinde deloc ca PSD-ul o sustine, chiar ma asteptam la asta.

A S  •  10 noiembrie 2016, 14:24

Titlul este rautacios. Nu cred in asemenea motivatie. PSD vrea sa castige alegerile, dar nu este sigur de succes, pentru ca in actuala conjuctura ar trebui ca PSD singur sa aiba 50% + 1 parlamentar minim in parlament. Ceea ce este putin probabil.

rim  •  10 noiembrie 2016, 14:24

a curata tara de basisto-secrism e mai greu decat a curata grajdurile lui augias. dar nu trebie ezitat!

Ion  •  10 noiembrie 2016, 14:29

Doua lucruri va discrediteaza d-le Tolontan...Nu erati cel care militati ca o gimnasta sa fi intrat in PSD si astfel acel partid ar fi cistigat in valoare?Apoi d-le Tolontan sunt satul de atita inteligenta a jurnalistilor gen Tolontan,Mindruta,Cristoiu...Nu erati si adeptul statului de drept pe timpul lui Basescu care se opunea PSD-ului care altfel incaleca justitia?Astazi daca erati jurnalist ne spuneati despre inca un dosar deschis de aceeasi justitie a lui Basescu pe numele lui Basescu...Vi se pare ca asta este inteligenta?...Dupa alti 10 o sa ne povestiti care au fost adevarurile sub oamenii pe care astazi ii aparati...?Si daca este sa aleg intre o tabara unde pe o parte este Szabo si pe alta este Boroi...atunci Szabo poate venii cu oricine la pachet ca nu poate fi mai rau decit ai lui Boroi.

ANDREI F  •  10 noiembrie 2016, 14:34

Vai,vai...S-a aprins internetul iarasi...Oare internetul o fi auzit cum Guvernul a numit prefect din intimplare la Ialomita un liberal care este sotia unui candidat PNL?A...am uitat ,numai PSD-UL sa nu fie...Pacat ca cineva ne-a spus ca noul guvern este pentru alegeri corecte...

Carol K  •  10 noiembrie 2016, 14:59

Ca de obicei PSD-ul se infige acolo unde-s multi bani ca sa le intre mana pana la umar ca asta e reteta lor.Competenta ? Zero.Ei sunt FOSTI sportivi,papusi puse in vitrina de politicienii carora le sticlesc ochii dupa bani.De ce se lasa folositi,ASTA ESTE VINA LOR...Asta cu "PSD-ul va castiga alegerile" este o probabilitate,mai ieri si Hilary le castiga acolo se punea doar problema scorului.Le castiga si Ponta la prezidentiale...De ce nu fac puscarie cei care au permis ca sportivii sa plece la Olimpiada in echipament contrafacut ? De ce sunt de fapt bagati in posturi la fel de bune de PSD dand afara oameni care tocmai si-au adus contributia la castigarea Ligii Campioanelor ? Ce e mizeria asta ? Pana cand sa-i mai suportam pe infractorii astia care isi intind tentaculele in toate domeniile inclusiv in sport ?

Cătălin Tolontan  •  10 noiembrie 2016, 15:01

@Ion: nu optam pentru nimeni. Noi va oferim stiri. Uneori ele va enerveaza, pentru ca se refera la preferatii dumneavoastra, alteori le gasiti bune, pentru ca povestesc despre ”ceilalti”.

Cătălin Tolontan  •  10 noiembrie 2016, 15:03

@Alexandru Chis: cind spuneti ca ”Gabi Szabo nu a facut, ca ministru, nimic pentru sport” sustineti un neadevar.

Subzero  •  10 noiembrie 2016, 15:18

Sabo a fost un mare sportiv. ca om lasa de dorit mult, eu imi amintesc cand o jignea pe la tv pe Violeta Beclea. Sabo este omul sistemului, si daca ne uitam atent la discursul ei.. este fad la fel ca discursul unui politician dambovitean. Se lauda cu marile ei realizari ca ministru. Este omul perfect infulentabil.

Alexandru Chis  •  10 noiembrie 2016, 15:22

Dle Tolontat spuneti ca sustin un neadevar, dar va intreb: Gabriela Szabo a facut Legea Sportului si a supus-o dezbaterii Parlamentului, ca reprezentanta a Guvernului? S-a implicat in lupta pentru salvarea sportului romanesc de la dezastru? A reglementat relatiile clubrilor departamentale cu persoanele private? A solutionat litigiile dintre diversele fedratii legate de bugete? A solutionat problemele legate de angajarea de antrenori si jucatori sportivi din afara tarii pe sume exorbitante din bugetele locale ale unor Primarii care au facut jaf cu banul public? Poate imi scapa mie acele realizari din mandatul de ministru al sportului al Gabrielei Szabo.

Ion  •  10 noiembrie 2016, 15:29

@Cătălin Tolontan Ce tare...Credeti ca stirea dv. e mai tare ca cea in care Basescu este anchetat?La ce sa ma astept de la presa care-l facea nebun pe un procuror care ne arata o fata a lui Basescu inainte de vreme...Asa spunea atunci si Turcescu si Cartianu care desigur la del ca dv. aveau surse...Sa va spun ca si Turcescu folosea presa ca masa de manevra?Aveti oglinda acasa?

S.  •  10 noiembrie 2016, 15:38

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

almar  •  10 noiembrie 2016, 15:44

Decat Boroi milt mai bine cu Gabi.Poate nu stiti cate functii are Boroi.Sef la federatii cu care nu are nici o tangenta.CEe mare realizari are la CSA? Pe timpul celalalt nu rezista nici 3 saptamani.Sa lasam pe cei cu drept de vot sa aleaga.

Thomas brams  •  10 noiembrie 2016, 15:52

Szabo o nulitate

vlad  •  10 noiembrie 2016, 15:54

Nene ce optiuni... Boroi intr-o parte, Ghita in cealalta.... oricare iese nu o sa se schimbe nimic. Nu stiu ce o recomanda pe Szabo pentru pozitia asta, asa cum nu stiu ce a recomandat-o ca sa fie ministru... a realizat ceva din pozitia aia??? Cu atat mai de apreciat este pozitia lui Ponor.

Dan  •  10 noiembrie 2016, 16:20

eu am spus-o din prima clipa ...din ziua in care si-a depus candidatura.dar tot mai sper ca sefii de federatii vor vota cum le dicteaza constiinta si nu la ordin(stiu speranta moare ultima)

mircea  •  10 noiembrie 2016, 16:40

@lutz • 10 noiembrie 2016, 13:17: A facut. Face parte din gramada de ministri ai lui Ponta care au cazut in *** de pe banca la Bistrita.. Parerea mea e ca pentru acest pot era buna Laura Badea sau Ana Pascu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

elle  •  10 noiembrie 2016, 16:55

Cat a fost Szabo, Ministrul Sportului nu prea am vazut mari schimbari. Poate ca era inconjurata de oameni incompetenti , poate ca nu a avut timpul necesar de a aduce schimbari. Daca intr-adevar o sa fie sustinuta de PSD e trist. Trebuie aduse schimbari in sport cu oameni din sport , nu cu politicieni.

Stefan  •  10 noiembrie 2016, 17:02

PSD rusinea Romaniei, d-le Tolontan. Politicul n-are ce cauta in sport. Politicul in Romania transforma in cenusa tot ce atinge!

Adrian  •  10 noiembrie 2016, 17:14

Catalin, iti spun un singur lucru: cel mai bine este sa terminati odata cu propaganda anti-PSD! Trump a castigat alegerile tocmai pentru ca presa aservita lui Hilary l-a injurat non-stop pentru toate nimicurile! Nu iti mai face iluzii ca poti influenta rezultatul alegerilor din Romania! Tot un vot ai, la fel ca mine si ca oricare alt cetatean al acestei tari

Cătălin Tolontan  •  10 noiembrie 2016, 17:58

@Adrian: este o stire. Si vom publica stiri pentru ca asta e treaba noastra. Spune-ne, te rugam, si asta e tot anti-PSD? https://www.tolo.ro/2016/11/02/episodul-hotnews-ponta-ceea-ce-in-alte-parti-e-jenant-la-noi-te-face-erou/

Crimson Veritas  •  10 noiembrie 2016, 18:02

@ ardei Sistemul = Presedinte + Guvern Tehnocrat + SRI + DNA + Trinitatea Basista (PNL+USR+PMP) + 90% din Mass Media! ...:))

papa  •  10 noiembrie 2016, 18:10

Poate sa fie si Papa de la Roma presedinte la COSR ca tot nu avem sportivi care sa ne reprezinte, sportul e in faliment total, la fel ca si societatea romaneasca...

ghita  •  10 noiembrie 2016, 18:14

A MESTECUL POLITICULUI IN SPORTUL ROMANESC ESTE PERFECT SUGESTIV PRIN REZULTATELE DIN ACTIVITATEA SPORTIVA ATAT INTERNA CAT SI INTERNATIONALA

Crimson Veritas  •  10 noiembrie 2016, 18:23

D-le Tolo ... nu e nimic in neregula cu propaganda ... atat timp cat ea este asumata! 'Stirile' in campanie electorala ... au toate iz de de propaganda! Eu nu sunt de acord nici cu astia care va cer sa nu mai faceti propaganda ... why not? Toata lumea are preferinte, conceptii ... problema este atunci cand nu si le asuma ... si incearca sa le dea cu manta ... nu cand si le asuma! In cele din urma ... romanii vor trebui sa se maturizeze ... dpdv democratic si emotional, si politic ... si sa nu mai trebuiasca sa fie 'protejati' de tot felul de institutii ... binevoitoare ale Statului! Toata lumea a urmarit alegerile din US ... si fiecare a inteles ceva de acolo ... mie doar mi s-a confirmat banuiala ... ca in US ... nu exista conceptul partidului unic ... si ca oamenii aia chiar inteleg principul alternatei la putere! Romanii nostrii inteleg puterea foarte bine ... ce nu inteleg ei este ... democratia ... si reprezentarea alternativa la putere a tuturor categoriilor sociale semnificative ... Ideea grupului vostru de ... propaganda ... ca exista in Romania o categoria sociala ... idezirabila (cea care voteaza cu PSD) ... care nu are dreptul la reprezentare, si trebuie suprimata ... in detrimentul partidului unic si vesnic ... de dreapta ... este o conceptie totalitara, dictatoriala, tiranica ... care nu are nimic in comun cu democratia! Vad ca nu ati intele lectia americana ... si o dati cu Trump in sus si Trump in joc ... dupa 2 mandate ale democratilor ... putea sa sa fie si Osama bin Laden candidatul republicanilor ... si tot ei castigau ... atat de puternica este dorinta americana de democratie, reprezentare si alternatnta la putere! ... La noi basistii ... sunt deja la al 3-la mandat la presedentie ... un deceniu jumate ... de PUTERE ... si cp 10 ani de TIRANIE! Ati distrus innca din 2012 ... echilibrul democratic si social in Romania ... prin mentinera arificiala a basistilor la Guvernare ... iar Romania se afla intr-o stare de NEVROZA CROINICA .. .din cauza acestei situiatii ... limita dintre democratie si dictatura ... trebuie trasa la 2 mandate ... atuunci cand avem de aface cu 2 mase de alegatori aproximativ egale!

cornel  •  10 noiembrie 2016, 19:03

Imi cer scuze, Szabo a fost o mare atletă dar e doar o marionetă, o persoană fără personalitate sportivă care nu se pliază pe acest post niciodată ! Acolo trebuie o persoană dinamică , cu vocabular elevat dar și ferm, cu prezență care să impună respect numai prin prin afișare !!!! Ori Gabriela.....e moartea în vacanță !!!

ion ion  •  10 noiembrie 2016, 19:27

gata d-le Tolontan jale mare. Cum sa puna o o incompetenta, un om care nu a avut nimic cu sportul.Este o anonima care nu a contibuit cu nimic la gloria sportiva a romaniei . Este doar o psd-ista de doi bani care vrea o friptura pentru care nu a facut absolut nimic. Sigur nu trebuie sa fie ministru, nu merita> eu zic sa-l propuneti pe ciolos sau pe predoiu sau pe boc falca sau de ce nu alinuta ca ei chiar au facut ceva pentru sportul romanesc. Sint de dreapta nu sint cu comunistii fascistii, putinisti si alti rosii precum Szabo.Sa vina Soros si sa o impuna pe d-a guset ca sigur este mai glorioasa si mai buna ca Szabo.Si asa te linistesti si dumneata.

Andrei  •  10 noiembrie 2016, 19:39

D-le Tolontan demonstrati ca beti apa dupa Gorghiu Alina...Chiar vreti sa ne spuneti ca in articolul despre Ponta si *** ati facut ceva spre binele acestuia?Pentru ca-mi este sila nu am sa merg la acel articol dar va spun ca ati incheiat acel articol total nefaforabil lui Ponta care vai, a dezamagit ca nu a spus el ceva despre ***!La fel si sefa liberalilor...Face un clip care un copil trebuie pus in garda ca vine Ponta si PSD-ul sa-i fure temele sau sevinsurile!Ce te faci ca la sfirsit Alinuta ne arata senvisul si apoi il maninca!Deci este bine daca unui copil ii este furat senvisul de un liberal...Si sa te mai si lauzi,sa folosesti si un copil pentru propaganda...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

A.B  •  10 noiembrie 2016, 20:49

Pe vremea cand domnul Ponta era premier a taiat premierile pe care sportivii le primeau de la cluburi pentru medaliile de la campionatele nationale,nu facea nimic altceva decat sa se afiseze cu medaliatii la sosirea acestora de la competitii,ca sa poata iesi in prim plan la TV,per ansamblu doamna G.Szabo nu a reusit mare lucru ca ministru deci poate vedem ce poate face Covaliu,este un om de succes si este foarte hotarat,pare ca stie ce face!

Dontrump  •  10 noiembrie 2016, 21:11

Ce conteaza cine e presedinte la COSR daca nu avem sportivi? Il puteti pune si pe Donald Trump presedinte la COSR ca tot aia e.

Furdui  •  10 noiembrie 2016, 21:57

Ce face gaby e o marsavie ce a facut ca ministru mai nimic , cred ca nici unu nu merita aceasta functie acolo ar trebui un om care sa atraga bani sh sa stie sai distribuie foarte bine

Florin  •  10 noiembrie 2016, 22:19

Eu zic sa vina un Daum. Morriu are dreptate, trebuie sa fie afiliat politic, sa se *** banii si de aici. Ca de, el stie cum se cumpara echipament sportiv de exemplu pentru olimpiada. Sau Lipa, Szabo, care o fi de dupa Tiriac. Ca tot decesul asteapta sportul romanesc. Ca si tot ce e romanesc de altfel, condusi de aristocratii opincari.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

LazarGabi  •  10 noiembrie 2016, 22:52

Ceea ce se va întâmpla e o mare păcăleala, "palma"a fost bătută acum o luna între Gabi si Covaliu. Covaliu va fi președintele COSR,iar in barca,in locul lui Dobrescu,va fi Boroi. Nu va fi nici o bătălie ptr scaun,totul e aranjat si apropos Covaliu e tot cu PSD😂😂😂 Informați-va mai bine si in amănunt,nu mai "bateți" campii😛

stelu  •  11 noiembrie 2016, 1:01

EA fuge si acum bine, de orice sarcina, EL macar mai inteapa !

rosinac  •  11 noiembrie 2016, 1:13

mai stai deoparte ba bashistule .........

Cătălin Tolontan  •  11 noiembrie 2016, 8:19

@LazarGabi: ne pare rau, dar nu o cunoasteti pe Gabi Szabo daca credeti ca poate fi " iepurele" cuiva intr-o cursa. Ea concureaza ca sa cistige, nu ca sa mimeze.

Comentează