114 șefi de spital declarați incompatibili și în conflict de interese. Lista completă

Pornind de la cazul directorului de la Ana Aslan, simultan și administrator la Zentiva, răspunsul ANI către ziar dezvăluie dimensiunile neașteptate ale unui fenomen

joi, 17 noiembrie 2016, 7:03

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

 

Gabriel Prada, actual director medical și fost manager la ”Ana Aslan”, este angajat din 2011 pînă în prezent în Consiliul de Administrație al Zentiva și plătit cu 38.000 de lei net pe an.

Corporația Sanofi-Zentiva ocupă primul loc în România, ca producător și importator de medicamente.

4 milioane de euro a adunat în 4 ani, fără să-i poată justifica, Șerban Brădișteanu, șef de secție la Spitalul ”Floreasca”

Nu e nici o problemă?

Gazeta Sporturilor a întrebat ANI care este situația juridică la zi a directorului Gabriel Prada, în condițiile în care multinaționala pharma continuă să-l țină angajat și să susțină public că nu vede nici o incompatibilitate.

Agenția Națională de Integritate a precizat: ”Contestația domnului Gabriel Prada a fost respinsă la Curtea de Apel. A făcut recurs și va fi judecat la Înalta Curte, care n-a fixat încă un termen”.

Ziarul a cerut Agenției să precizeze cîte astfel de situații de incompatibilitate mai sînt în sistemul medical.

Răspunsul: ”Sînt 193 de cazuri de incompatibilitate, conflict de interese și diferențe nejustificate de avere, cazuri care se referă la 114 de șefi ai sistemului medical”.

33 de șefi acuzați de incompatibilitate au pierdut definitiv în justiție

Cele 114 persoane vizate pentru oricare dintre nereguli (incompatibilitate, conflict de interese și diferențe de avere) sînt, în proporție de 85%, manageri de spital, directori și șefi de secție.

Sumele vehiculate sînt de nivelul sutelor de mii de euro, de pildă un șef de secție de la un spital din Târgu Jiu neputînd justifica 250.000 de euro.

În cazul celor 95 de persoane aflate în incompatibilitate, 43 sînt șefi de secții, 37 sînt manageri și 10 sînt directori.

În cazul incompatibilității și a conflictului de interese, ANI a cîștigat definitiv 36 de cazuri, iar șefii din sănătate, 5 cazuri.

4 dintre ei au cîștigat definitiv procesele împotriva ANI pe incompatibilitate

Există un capitol unde instanțele au clasat mai multe cazuri decît condamnările decise: cel al incompatiblităților penale.

Din 26 de cazuri de incompatibilități penale, 16 se judecă, iar ANI a pierdut 9 în instanță.

În această materie, agenția are un singur succes: condamnarea definitivă la un an de închisoare cu suspendare în cazul profesorului medic Vasile Astărăstoae, rectorul Universității de Medicină din Iași, director la IML Iași, președinte al Colegiului Medicilor, pe care instanța l-a condamnat penru că a semnat trei contracte cu el însuși și cu propria fiică.

58 de directori declarați incompatibili sînt încă în contestații sau în instanțe

Jumătate dintre cele peste 100 de cazuri prezentate de ANI sînt asemănătoare cu cel al medicului Gabriel Prada, dar firmele sînt mult mai mici! Potrivit răspunsului detaliat trimis ziarului de către Agenție, 58 de directori de spital sau șefii de secție sînt administratori în companii private.

Iar 29 au semnat contracte ale spitalelor lor cu firme unde ei sau familiile au interese legale.

Șefii din sănătate nu sînt cercetați decît rar pentru relațiile profesionale cu clinicile private, 8 cazuri.

Grosul dosarelor investighează legăturile de afaceri dintre directori și diverse firme sau venituri nejustificate.

 

Șerban Brădișteanu, șef secție Spitalul de Urgență Floreasca, 3,6 milioane de euro și 500.000 de dolari fără justificare Dosar pe rolul instanțelor
Șerban Brădișteanu, șef secție Spitalul de Urgență Floreasca, 3,6 milioane de euro și 500.000 de dolari fără justificare Dosar pe rolul instanțelor

 

Florentina Matei, medic șef serviciul ambulatoriu ”Ana Aslan” comision de 15% și 10% luat de la un laborator privat pentru analize geriatrice Dosar cîștigat de ANI Foto: Hotnews
Florentina Matei, medic șef serviciul ambulatoriu ”Ana Aslan” comision de 15% și 10% luat de la un laborator privat pentru analize geriatrice Dosar cîștigat de ANI Foto: Hotnews

 

Adrian Streinu Cercel, manager Institutul Balș, a deținut  simultan funcții la Insitutul Balș și secretar științific la UMF ”Carol Davila”. Dosar pe rolul instanțelor Foto: Hotnews
Adrian Streinu Cercel, manager Institutul Balș, a deținut  simultan funcții la Insitutul Balș și secretar științific la UMF ”Carol Davila”. Dosar pe rolul instanțelor Foto: Hotnews

 

Maria Dana Vodislav, șef secție oftalmologie Târgu-Jiu, diferență nejustificată de 250.ooo de euro Dosar pe rolul instanțelor
Maria Dana Vodislav, șef secție oftalmologie Târgu-Jiu, diferență nejustificată de 250.ooo de euro Dosar pe rolul instanțelor

Persoane by Gazeta Sporturilor on Scribd

Comentarii (61)Adaugă comentariu

Luca  •  17 noiembrie 2016, 7:30

Felicitari pt articol ! Daca un medic angajat la Spitalul Public , are in acelasi timp cabinet privat (unde isi indruma pacientii din Spital ) sau angajat la o clinica privata , nu este compatibilitate ? Conflict de interese ... Apoi , unii au 4 job uri . Spital , cabinet privat , clinica privata si preda si la facultate ! E fizic posibil ? Si soferii de TIR au programul limitat ! Consider ca si medicii ar trebui sa aiba la fel .

zamfirescu al  •  17 noiembrie 2016, 8:33

veniturile nejustificate vor trebui impozitate masiv, 90-95%, concomitent cu intrarea in legalitate a subiectilor

Radu  •  17 noiembrie 2016, 8:37

Mister Tolontan, cumva aveti dreptate. Sa ne uitam in lista. Streinu Cercel si Bradisteanu. Gasim alti specilisti de talia lor in Romania? Nu zic ca trebuie exonerati de raspundere. Dar ce facem dupa ce ii arde ANI? Pe cine punem in locul lor? Va rog intrebati si asta la ANI! Poate.l aduc pe Horia Georgescu ?! Totusi observ ca sunt anumite aspecte asupra carora nu va aplecati si nu stiu daca o faceti intentionat sau nu. De exemplu cazul dlui Mixich numit recent la agentia medicamentului, pe un poat de vicepresedinte, din motive....de cumetrie cu ministrul. Ce il recomanda pe dl Mixich sa ocupe o astfel de functie? Inteleg ca a studiat medicina, dar cati studenti la medicina oare nu merita mai mult?! A fost o procedura transparenta de numire? S.a procedat la organizarea unui concurs pe care dl Mixich atat de vehement si de riguros altadata l.a promovat? A fost numit acolo doar pentru ca se afla in gasca ong.ista a ministrului Voiculescu. Schimbam un sistem corupt pentru a creste un altul la fel de corupt?! E buna reforma in sanatate, dar vedem inca de la inceput care sunt obiectivele. Mult succes dle Tolontan! Va multumesc pentru ceea ce faceti! Chiar oferiti o speranta...!

Andrei F  •  17 noiembrie 2016, 8:45

Da d-le Tolontan,oameni răi! Oare ce ar zice poporul dacă ați afișa cîte spitale au lipsă de cadre medicale chiar și penale?Ce ar spune poporul dacă ne-ati arată lista cu cei care au murit așteptând ca niște hârtii să fie semnate?O fi adevărat că un spital românesc are acreditare pentru transplant de plămâni si Ministrul ii neagă competenta? Dacă vreți să coborâți printre muritori vă indic eu secții care din lipsă de personal pacienții sunt gata să-și vândă sufletul... Desigur,stiu si spitale unde se cere șpagă de la portar... Știți cît este lista de așteptare la un medic bun? Știți ce presiuni poate face un pacient disperat?Am fost la spital luni deci vă pot da impresii la cald... Și d-le Tolontan nu vă neg inteligenta...Poate nici Dv . nu ar trebui să credeți că cei care spun altceva au interese...Ca exemplu...Eu si D-l logat ieri ca Ilie ne miram că ministrul nu a încercat un dialog,ca Dv. nu ați cerut parerea nu a noastră care mulți nu suntem medici ci a celor din spitale...Punctual...prin dialogul cu noi Dv. faceți mai mult decât a făcut Ministrul dar repet nu suntem parte implicată principala...La greci întîi dezbătea regele cu nobilii si apoi deciziile erau aduse în Agora... Să avem noi un ,,rege,, atît de competent încît să nu mai fie nevoie de alte opinii sau s-a vrut o manevră politica prin obținerea asentimentului public? Totuși...greci au inventat democrația.

rexrapidistul  •  17 noiembrie 2016, 8:52

Termina medicii si treci iarasi la "salvari", vezi ca au inarziat 10 secunde la Daniel Prodan, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace,gasesti tu ceva sa-i mai injure ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dosto  •  17 noiembrie 2016, 8:56

Pleacă toți. Avem ce pune in loc?

Ion  •  17 noiembrie 2016, 9:01

Draga Tolo , in invatamant cand incepi anchetele ? Sa vezi acolo inspectori si directori care in afara de politica nu fac nimic si conduc educatia in Romania.

dan  •  17 noiembrie 2016, 9:23

Foarte bine. Trebuie toti inlocuiti. Ce nu se intelege in Romania este ca multi dintre cei din functiile inalte au un comportament de satrap ! Nimeni nu le neaga inteligenta sau pregatirea dar asta nu le da dreptul da fie adevarati "zei" ! Am avea nevoie de vreo 1000 de Tolontani la cite probleme sint in tara noastra !

Observ  •  17 noiembrie 2016, 9:30

Tolontane, cred ca ar fi cazul sa treceti si voi pe la un medic; priviti cat rau ati facut numai anul asta!

Andrei F  •  17 noiembrie 2016, 9:34

... și d-le Tolontan,vedeti că titlul articolului nu are acoperire in articol...Lista nu conține 114 sefi de spitale....Sunt ...sefi de și din spitale! Lăsați impresia că toți ar fi sefi de spitale dar mulți sunt sefi de secție.Sa fie o greșeală neintenționat?!...

Murphy  •  17 noiembrie 2016, 9:36

Pe cine voiai sa puna in locul lui Mixich ? Parerea mea este ca era mai bun Ciuvica, doar a terminat-sau nu- si el medicina !!!

Andrada  •  17 noiembrie 2016, 9:37

Despre doamna manager de la Spitalul de Psihiatrie A. Obregia ce se mai stie? A facut multe faradelegi si a transformat Spitalul de Psihiatrie intr-o afacere de familie, impunandu-se nu prin performanta ci prin teroare si amenintari (motiv pentru care umbla prin spital insotita de bodyguarzi). Sindicalistii din spital, cadrele medicale "neafiliate" dumneaei stiu multe lucruri, dar tac pentru ca au de platit facturi, copii de crescut si un singur loc de munca. Are in instanta mai multe dosare, cum de se mai afla in functie? Profesori, conferenţiari, doctori, directori, şefi de secţie de la Spitalul "Al. Obregia" din Bucureşti au adresat un memoriu ministrului Sănătăţii (nr. 2176/4.03.2010) fara ecou insa inca de atunci. Daca reusesti sa treci de bodyguard-ul de la usa biroului ei, promit sa dau o bere :))))

haideusicfr  •  17 noiembrie 2016, 9:53

In aceasta vara am fost si eu la spital in urma unui accident .Asta a fost. Trebuie sa-ti duci pijama,papuci de casa ,farfurie ,furculita ,lingua ,lingurita , servetele ,prosop, pasta si periuta de dinti, pahar,cana, hartie igienica etc . Si ceva mancare n-ar strica ,e neindestulatoare. Si eu nu sunt pretentios. Mai gasesti cate o infirmiera cumsecade sa-ti mai 8 dea * cate una alta ,pana iti aduce familia ( cum a fost in cazul meu ,am ajuns dupa un accident). Se poarta frumos cu tine ,dar nu au nimica acolo.Ti-e si jena tie de ..jena lor. Bani insa vad ca sunt .In conturi private.Bravo domnule Tolontan. Am mai avut o mica internare si in Canada tot pentru un mic accident. Aveau de toate.Singur in salon ,asistente tinere ,dragute ,imbracate in bluze colorate ,optimiste . Bravo domnule Tolontan,dat-i inainte cu tupeu.Si *ei* au..

brod  •  17 noiembrie 2016, 10:15

„Observ • 17 noiembrie 2016, 9:30” - ahaaa!... pensionar de la ochiul și timpanul?

Cătălin Tolontan  •  17 noiembrie 2016, 11:22

@dan: nu de 1.000 de jurnalisti e nevoie, ci de 19 de milioane de cetateni

Cris  •  17 noiembrie 2016, 11:25

Tolontan *** *** cind este nevoie.Acum este nevoie mare de medici in vest. Hai sa-i trimitem pe toti ca noi nu avem nevoie.Noi ne tratam cu cancan.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IuliaG  •  17 noiembrie 2016, 11:25

Cei 2 manageri de la IOB si Ana Aslan ce au recunoscut ca sunt spagari vor fi condamnati sau iertati ? Azi Tribunalul Bucuresti pronunta sentinta.

un nene  •  17 noiembrie 2016, 11:36

Draga Catalin, traim intr-o societate profund tampa cu metehne securiste de care nu ne-am lepadat . Ma asteptam ca un jurnalist sa incerce sa faca lumina insa observ ca la tine prezumptia de nevinovatie este doar un concept teoretic . Refuz sa cred ca un tip inteligent asa cum esti nu cunoaste gandirea de tip gloata a "boborului" pentru care oricine are un proces pe rol este clar "vinovat". De ce trebuie sa apara in acea lista nume in cazul carora ANI a PIERDUT definitiv si irevocabil procesul sau nume ale caror dosare se afla pe rolul instantelor . Nu cumva se doreste discreditarea intregii clase medicale astfel incat "boborul" sa "ajunga" la concluzia ca spitalul de stat este DOAR mizer iar cei ce lucreaza acolo sunt DOAR spagari , incompatibili samd. Ghice ce , poate ajunge si "boborul" la concluzia corecta ca e mai bine in privat ...

r adu  •  17 noiembrie 2016, 11:46

Cine a lăsat personalul medico-sanitar să se descurce cu acele alocări de fonduri și lefuri mizerabile ....... nu a incitat această categorie profesională la furt??? Cine a lăsat ca sănătatea populației să se degradeze prin sub-finanțarea sistemului .......... nu au dus la subminarea țării??? Cine a incitat la plecarea tinerilor din țară ........ nu a dus la subminarea țării??? Degradarea sănătății populației și economia de subzistență .......... nu este subminarea țării??? Legislația făcută ca să te oblige să nu poți să să fi corect și așa zisele reguli nescrise ale societății ......... de ce nu au fost stopate cât mai aproape de emitere??? Din punct de vedere istoric 5-10-26 ani ....... nu reprezintă decât o clipă, dacă ne referim la vârsta Pământului, ........ dar dacă ne referim la reperele umane ....... intervalul de timp poate determina modifică apocaliptic comportamentele, iar repararea va dura mai mult timp.

dan  •  17 noiembrie 2016, 12:15

S-a ajuns aici pentru ca medicilor li s-a permis orice pentru ca la un moment dat toti, procurori, politisti, jurnalisti, pacient, avem nevoie de ei. Poblema e ca ei au depasit toate limitele, de la bun simt pana la nesimtire si tupeu maxim. Toti suntem egali in fata legii! Felicitari

Cristina  •  17 noiembrie 2016, 12:24

Poate ca titlul acestui articol trebuia sa fie ceva de genul: 'Sistemul medical romanesc: pentru unii muma, pentru altii ciuma. Azi prezentam pt cine-i muma'. Din aceste motive ies sefii de spitale si de sectii sa spuna in gura mare ca nu le lipseste nimic, ca totul e roz. Pentru Ei, chiar e totul roz.

Andrei F  •  17 noiembrie 2016, 12:30

,,47% necesar de ambulante si personal adiacent LIPSESC,,Asta afirma acum la moartea lui Prodan seful Ambulantei!Chiar spune cu nume si prenume ca a inaintat forurilor decidente aceste nevoi ale Ambulantei...!Cine este vinovat d-le Tolontan?Ala sta pe bani pe care nu-i cheltuieste si banii se intorc la Finante si uite caz concret cind Ministerului putin ii pasa de populatie!Desigur...e bun un concurs!La fel a fost si cu directorii de scoli!Ce relevant a fost ca magarul are copite!Parca nu stim ca mai important sunt organizatorii concursurilor!...Pe magari ii stim fara concurs!

Matei  •  17 noiembrie 2016, 13:49

@dan: ai dreptate. Imi doresc sa vina ziua in care TU vei apuca sa te bucuri de o tara in care traiesc numai tolontani. Eu sper sa mor pana atunci

Visarion  •  17 noiembrie 2016, 13:54

La Fundeni,fiul asistentei sefe din sectia Urologie,a devenit asistent universitar.O fi fost corect examenul ????? Coincidenta ?

Lili  •  17 noiembrie 2016, 14:10

Despre Monica Pop pe cand vedem ceva asemanator?

cetatean  •  17 noiembrie 2016, 14:53

da sanctiuni, puscarie nu face nimeni??? Domnule Tolontan, esti mai aproape de acesti decidenti, aceste fapte nu le sanctioneaza nimeni??? Bine, aici nu ma refer la sanctiunile de mangaiere date de colegiul medicilor....cum se spune, corb la corb...!!!!!!!!... cu cat fua mai mult cu atat nu pateste nimic un infractor in Romania.

Sabie  •  17 noiembrie 2016, 15:39

Trebuie facuta ordine in sistemul medical, coruptia si abuzurile sunt mai mari ca niciodata. ***. In Targu Mures, doctorul Benedek si-a bagat sotia, sefa la cardiologie. *** nu si-a luat nici macar rezidentiatul, si acum preda la studenti, dirijeaza toti doctorii. Pai cum sa nu murim daca permitem asa ceva?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

carmen i  •  17 noiembrie 2016, 15:49

@Radu Ati spus ca "Streinu Cercel si Bradisteanu. Gasim alti specilisti de talia lor in Romania? Nu zic ca trebuie exonerati de raspundere. Dar ce facem dupa ce ii arde ANI?" ANI doar o sa-i indeparteze din functiile de conducere din spital. Ei pot sa-si continute activitatea in calitate de simpli medici.

ioanangel  •  17 noiembrie 2016, 16:10

poate veti vizita si spitalul de copii cluj.sunt numeroasi sefides ectie care incaseazalunar peste 10000lei.sunt sectii unde efectiv se doarme in garzi...leafa merge.merg medicii?in fiecare an ,facultatile de medicina toarna medici.si sunt multe facultati:Bucuresti,Cluj,Tg-Meres,Iasi,Timisoara,Constanta....sa.

unadincluj  •  17 noiembrie 2016, 16:17

FELICITĂRI DOMNULE TOLONTAN!!! E foarte bine sa se știe. Va rog sa ne țineți la curent cu situatia proceselor sefilor, ca sa aflam și când li se vor lua inapoi banii incasati de la stat pe nedrept( Pt multiple funcții, sporuri de secții etc)!!! Pt ca dacă se termina doar cu etichetarea lor ca fiind incompatibili, degeaba mai exista ANI, se mai consuma resurse, se aglomerează instanțele......Oricum abuzurile in functie și nedreptatile nu se vor putea"repara" niciodată!!!! SUCCES !!!!

gheorghe silvestrovici  •  17 noiembrie 2016, 16:44

In 33 de ani la Vaslui am petrecut aproape zilnic momente de cosmar, prin faptul ca in mod cronic au fost deficiente administrative, in ceea ce priveste conditiiile de spitalizare, reparatiile curente, aprovizionarea cu medicamente, substante dezinfectante. Atitudinea mea fatis protestatara sau atitudinile altor colegi, nu au fost urmate de o solidaritate la fel de transanta, desi nemultumirile medicilor erau aproape unanime. La Vaslui toti medicii am fost umiliti in fiecare luna de fondurile de bani insuficiente. ‘’Nu sunt bani” ni se repeta in fiecare saptamana la fiecare raport de garda. Substantele dezinfectante primite in fiecare saptamana de la spital pentru igienizarea saloanelor erau diluate inca o data in sectiile spitalului la indicatiile conducerii spitalului. Numirile politice sau prin concursuri formale ale managerilor si directorilor de spital, face ca acestia sa fie vulnerabili si sa accepte repartizarile minime de buget, comandate politic de Consiliul Judetean. Managerii si directorii spitalelor sunt primii vinovati pentru ca accepta, prin semnarea Contractului Cadru cu Casa de Asigurari de Sanatate, sume de bani derizorii si total insuficiente acordate pentru asistenta medicala. Directorii spitalelor la randul lor, pot aranja licitatii penrtu firmele de casa ale politicienilor care i-au promovat in functie. Printre avantajele de care pot profita directorii spitalelor se pot enumera mai multe sau mai putine in functie de integritatea fiecarui director. Am cunoscut la Vaslui si directori de spital integri, adevarati colegi medici, dar trebuie sa recunosc cu mare regret si amaraciune, ca toti au acceptat fonduri de bani deficitare la comanda politica. Toti medicii pot fi complici, pentru ca stiu perfect ce se intampla si accepta aceasta situatie umilitoare si injositoare pentru ei insisi si dezastruoasa pentru ingrijirea in siguranta si tratamentul optim al pacientilor. Subfinantarea cronica a sistemului medical a fost un adevarat atac impotriva sanatatii oamenilor, salariile mici ale tuturor angajatilor au incurajat spagile. Este un fapt notoriu ca bugetul pentru sanatate in Romania este mentinut la un prag deplorabil de 4,5 % din PIB de peste 20 de ani, unul din cele mai scazute si mai rusinoase din Europa. Toti Ministrii Sanatatii si presedintii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sunt vinovati de asistenta medicala deplorabila din ultimii 27 de ani, inclusiv prim ministrii si presedintii Romaniei. IPOCRIZIA, MINCIUNILE SI LIPSA DE ATITUDINE MORALA SABOTEAZA IN MOD CONSTANT O ASISTENTA MEDICALA AUTENTICA ! SA NE FIE RUSINE !

gima  •  17 noiembrie 2016, 16:49

Tare as vrea sa aflu cati dintre autorii [unde-s multi frustrarea creste] articolului au sperat sau au incercat sa devina medici.Cum este oare posibil ca niste neica nimeni sa acuze niste valori deosebite ale medicinii din Romania ?

Cătălin Tolontan  •  17 noiembrie 2016, 17:00

@un nene: e foarte bine sa apara si cazurile in care ANI a pierdut. Cum de ce apar? Nu putem decupa realitatea, daca nu ar fi aparut acele cazuri s-ar fi inteles ca ANI a cistigat in toate situatiile, ceea ce nu e adevarat.

marian  •  17 noiembrie 2016, 17:06

Observ ca o tineti pe a dvs. cu dr. Prada "angajat in CA al Zentiva S.A.". Chiar ca sunteti incapatanati doamna si domnilor autori. Asta nu inseamna ca aveti dreptate, desi pe unele portiuni ancheta dvs. poate sa fie necesara. Va spun si eu precum comisarul Juve in Fantomas se dechaine: Revisez vos metodes ! Nu de alta, dar cititorii dvs. stiu carte si doresc sa fie corect informati. A bon entendeur ... (Am folosit cateva cuvinte in lb. franceza pentru a ma situa la nivelul multinationalei SANOFI, aceasta distinsa doamna din Gentilly care face acum productie, prin Zentiva, in Bucuresti si imprejurimi, vreau sa zic in Republica Cehia si in Turcia). Si acum vreau sa va spun un lucru serios, dle. Tolontan. Ca jurnalist de investigatii nu primiti o nota de trecere in ancheta asta. Eu va dau o adresa de site, dvs. cititi si, poate, mergeti mai departe. Nimic nu e intamplator pe lumea asta, nu-i asa ? https://ro.wikipedia.org/wiki/Sicomed

brancardieru sef  •  17 noiembrie 2016, 17:18

IBCV Iasi - manager

haideusicfr  •  17 noiembrie 2016, 17:49

Pentru *gima*. De unde stii cine suntem noi ceilalti? Cum iti permiti sa vorbesti in acest fel atata timp cat nu *ne * cunosti ? Pe de alta parte de unde stii ca sunt valori * deosebite* ? A fi medic inseamna a fi superior celorlalti? D*nul doctor in sus ,domnul doctor in jos. Sunt printre ei medici buni ,cum sunt si dintre cei mai putin buni. Este o greseala a sistemului medical romanesc faptul ca permite existenta clinicilor private. Nu mai vorbesc ca exista medici angajati si la una si la alta. Conflictul de interese este evident. In Canada nu stiu sa existe clinici private. Daca nu stiu nu inseamna ca nu exista. Personalul medical este foarte riguros dimensionat. La spitalul din oraselul unde am fost eu internat nu exista medic cardiolog. Angajat cu norma intreaga. Si spital modern ,mare . La noi se pune problema ca pleaca medicii. Cu siguranta ca pleaca unii care vor,pot si care se simt capabili.In Canada de ex .nu sunt valabilele diplomele medicale romanesti. E ca si cum ai lua-o de la capat cu studiile. Exemplele pe care le da domnul Tolontan sunt de o impertinenta grozava. Uita-te la banii *domnului * doctor de la Floreasca. De unde ii are? Pe mine cand m-au operat acolo mi-a fost frica sa-i duc o sticla de vin romanesc chirurgului. Normal ca au salarii mai mari.Dar cu totii au salarii mai mari.Dupa cum e economia tarii respective.

haideusicfr  •  17 noiembrie 2016, 18:40

Domnului * Luca* .Aveti dreptate. Sper sa nu devin pisalog ,sau lup moralist ,dar acu cativa ani am fost plecat. Acolo unde eram nu puteai sa ai autorizatie (carte de competence) si de instalator si de sudor. Un exemplu poate neimportant pentru majoritatea. Explicatia ? Toti trebuie sa traiasca. Si sudorul si instalatorul. Asa era gandit *sistemul*.

Lenghel  •  17 noiembrie 2016, 19:22

La Centrul de Transfuzie Sanguina din Cluj directoare care ocupa postul fara concurs are dosar penal si contabila sefa care trebuia sa mearga in pensie in urma cu sapte ani este pe post desi are si ea dosar penal.Ministerul Sanatatii nu este interesat de aceasta situatie.

Stefan  •  17 noiembrie 2016, 20:59

haideusicfr - Prostii. Ca sa te descurci in viata tre sa fii si programator, si bucatar, si sudor, si electrician, si tinichigeriu, si doctor in caz ca poate ai nevoie de niste antibiotice sau o aspirina ca te doare in fund, trebuie si sa centrezi si sa dai cu capul. Ce spuneti dumneavoastra sunt copilarii. Ca de exemplu cand am chemat electricianul profesionist sa imi schimbe un lampadar care facea scurt. A trebuit sa ii fac rost de scara, niste surubelnite, si apoi sa ma duc sa ii cumpar nu stiu ce nu avea el. Ce ma faceam daca credeam cumva ca electricianul cand il chemi are si scule, are si o scara portabila, si strictul necesar la dispozitie. ( sunt ironic )

Stefan  •  17 noiembrie 2016, 21:03

haideusicfr - si eu zic ca motivul nu era ca si sudorul si electricianul trebuie sa traiasca. Majoritatea oamenilor fizic si mental vorbind nu sunt capabili sa se specializeze in domenii multiple simultan, si sa dea randament in 5 functii diferite. Daca esti un doctor genial nu poti sa fii un avocat genial. Daca esti un sudor genial nu poti sa fii un eletrician de top. Daca esti un atacant de 5 stele, gen Ronaldo grasul, nu poti sa fii portar de 5 stele, gen Buffon, ca sa vorbim in termeni sportivi, doar tolo.ro e o revista sportiva. Online. Exceptiile probabil sunt 0.0...1% din oameni. La noi Dumnezeu cu mila. Daca te uiti in CVuri la functionarii publici din conduceri au fost sefi in domenii si pe responsabilitati diferite din x in x ani. E evident ca pana si cei care au lucrat 8 ore pe zi in 2 ani nu au putut sa se specializeze pe ceva anume.

Violeta  •  17 noiembrie 2016, 21:22

Sunteti mai rai decat procurorii.. cu ce va alegeti daca dati in medici?? Cand veti ajunge si voi pe patul de spital veti constata ca nu mai are cine sa va ingrijeasca.. Sa va fie rusine pt aceste campanii de denigrare impotriva medicilor!!

soros  •  17 noiembrie 2016, 22:02

desigur......pentru ca sunt medici si, vai dac-i suparam vor pleca din tara, hai sa-i lasam sa ne vanda ca la piata viata noastra si cea a copiilor nostri.......nu v-a obligat nimeni *** sa faceti facultatea de medicina, iar daca nu va convin salariile puteti sa va specializati in alta meserie....vindeti flori ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  17 noiembrie 2016, 22:50

@carmen...nu cred ca legea ii mai lasa sa profeseze dupa ce au fost gasiti incompatibili. Oricum daca au incalcat legea sa suporte rigorile ei, dar ma mira faptul ca dl Tolontan inca nu a gasit timp sa trateze si cazul semnalat de mine de la Agentia Medicamentului. Sa plece aia buni...sa ramana la vatra sa ne ducem sa ne tratam pe unde putem daca putem! Las ca e bine! Sunt de acord ca sistemul medical trebuie reformat din temelii, insa pe principii sanatoasa, nu schimband o mafia de seniori cu una de juniori in devenire seniori! E o opinie! In rest sanatate tuturor ca avem nevoie, mai ales prin plaiurile mioritice!

cristian  •  18 noiembrie 2016, 1:13

Este dificil sa va gasesc.Am ales aceasta cale in speranta ca va pot atrage atentia. Pe scurt, sunt fost olimpic international la matematica si profesor la unul dintre cele mai importante colegii din capitala.Este vorba despre o scoala de stat de elita si elevii mei sunt olimpici internationali.As dori sa ne vedem si sa discut cu d-voastra.Va multumesc.

mos teaca  •  18 noiembrie 2016, 9:16

eu scriu de 1 an despre ei, in sfarsit6 sa gasit cineva care sa ii spuna pe nume,***,astia sunt *** la care ne inchinam in biserica, niste ***.In ceea ce ii priveste pe doctori si astia sunt nemancati, ca daca cereau si ei la bunul simt cred ca nu se aflau ca cer bani , ca orce interventie la doctor este stiut ca are o suma , nici nu te prezinti daca nu ai bani, asta este romania *** condusa de niste *** si cand te gandesti ca au depus si un juramant , mi se face scarba si de astia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bazileon  •  18 noiembrie 2016, 9:35

Medicina e foarte slaba in Romania. Multi medici sunt mediocri, iar "valorile" sunt mai mult o chestie de PR. Iar cand vom ajunge pe patul de spital, cum se ingrijoreaza @Violeta, vom fi ingrijiti numai daca platim, de la infirmiera si brancardier si pana la bunul domn profesor cu parul alb, iar daca este o boala destul de grava, vom muri cu zile. Sa aducem medici din India, personal mediu din Filipine si manageri din afara medicinei (juristi, economisti etc); poate se va ameliora ceva.

O alta Romanie  •  18 noiembrie 2016, 10:43

Pentru ca vad ca multi de aici se pling de ce rai sunt unii doctori nu vreti sa ni trimiteti noua la Babadag?Noua ne plac si hoti si incompatibili numai sa vina...Cu atit mai mult daca au si experienta...Voi va plingeti pentru ca aveti doctori iar noi care nu avem de loc?Si la fel este si la Tucea...Noi nu suntem in Romania?Sigur Romania a uitat de noi...

gigelos  •  18 noiembrie 2016, 12:31

Vad poza lui Bradisteanu ... acum niste ani la Urgenta Floreasca , etajele de sus , o sectie inchisa , NASA nu jucarie . Ce e nene aici , tezaurul bancii ? Nu e sectia operatorie a lui Bradisteanu , opereaza doar el in rest e inchisa . Brava bre , nea Iliescu zicea ca proprietatea e un moft , astia tinereii nu-s de acord . Ii luase tas-u sectie

gorki  •  18 noiembrie 2016, 12:58

Este regretabil ce se întâmplă în sistemul sanitar.Fără îndoială sau părtinire, toate neregulile trebuie făcute publice iar adevărul să fie la suprafaţă.

Ilie  •  18 noiembrie 2016, 14:33

Am primit un e-mail de la [email protected], in care spune: Bună! Îți mulțumim că ești alături de noi pe Tolo.ro! Vrem să ne cunoaștem mai bine cititorii și comentatorii și să vă oferim o experiență cât mai plăcută pe site. De aceea, creăm un grup consultativ exclusivist de cititori și comentatori.* Dacă vrei să faci parte din acest grup, te vom contacta și cu alte ocazii, dar fără să abuzăm de timpul tău. Pentru început, te rugăm să răspunzi la câteva întrebări despre ce îți place să citești și cum interacționezi cu Tolo.ro. Durează în jur de 10 minute. Iar pe viitor vei avea inclusiv posibilitatea de a discuta cu jurnaliști din redacția GSP. Ca să îți mulțumim pentru timpul acordat, dacă termini chestionarul, vei fi înscris într-o tombolă pentru a câștiga unul din cele 50 de tichete-cadou în valoare de 20 lei. ** Dacă ai vreo întrebare sau observație, te rugăm să nu răspunzi la acest mail, ci să ne scrii la [email protected]. Te rugăm completează sondajul sau copiază URL-ul de mai jos în browser-ul de Internet: Completarea acestui chestionar reprezintă acordul tău pentru a mai fi contactat(ă) de echipa noastră. Dacă vrei pe viitor să te retragi, ne poți scrie la [email protected]. * Ne cerem scuze dacă nu tu ai comentat pe tolo.ro. Este posibil ca altcineva să fi completat adresa ta în căsuța de email din secțiunea de comentarii. Dacă nu ai comentat pe tolo.ro dar vrei totuși să participi la cercetarea noastră, te rugăm să completezi chestionarul. Dacă nu dorești să mai fii contactat de noi, te rugăm accesează link-ul pentru dezabonare de mai jos. Acest demers face parte dintr-un proiect de cercetare derulat de Median Research Centre (MRC) în parteneriat cu Gazeta Sporturilor. Conform legislației și metodologiei de cercetare, răspunsurile sunt anonimizate și vor fi folosite doar în analize statistice. Nimeni din redacție nu va avea acces la răspunsurile individuale și la orice informație care ar putea lega opiniile exprimate în acest chestionar de o anumită persoană. MRC este operator autorizat pentru prelucrarea de date cu caracter personal, înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal la numărul 37382. Este o farsa sau va apartine acest e-mail?

Comentează