Armament în spital! ”Comisarul-șef Udroiu de la Agenția Națională Antidrog e omul care ii ajută pe Secureanu și pe Vrăbi să-și reînnoiască permisele de portarmă și merge cu ei la poligon!”

Deși nu sînt vînători, managerul și iubita lui au un arsenal de 5 puști și 3 pistoale

miercuri, 28 decembrie 2016, 6:58

UPDATE: Fostul ofițer SRI Răzvan Olaru revine cu precizări. În discuția cu Gazeta, a spus ferm că nu a vorbit despre arme cu Secureanu. S-a mai gîndit și susține că ”nu e exclus să fi vorbit”, dar susține că ”asta nu înseamnă că  „făceam afaceri cu arme”. A doua reacție a lui Răzvan Olaru în secțiunea de comentarii. 

UPDATE: Răzvan Olaru: ”Da, am fost ofițer SRI și sînt amic cu Florin Secureanu, îl vizitam des și la spital și acasă. Dar nu i-am dus vreo armă! Ar fi fost, de altfel, ilegal pentru că tranzacțiile se fac prin Armurărie”. Interviul integral la finalul articolului. 

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Un talon de parbriz.

Un petec de carton laminat, ”valabil numai cu legitimație”, care nu are un nume pe el, dar care scoate la iveală un nume.

Sorin Viorel Udroiu.
Legitimatie

Comisarul prestator de servicii

Gazeta publică acum cîteva zile un talon de parbriz pe care-l folosește Florin Secureanu.

Pe talon apare scris ”Antidrog România”.

Ce treabă are managerul de la spitalul ”Malaxa” cu cei de la antidrog?

Nici una.

Dar, conform regulilor misterioase din ecosistemul lui Secureanu, comisarul-șef Sorin Viorel Udroiu de la Agenția Națională Antidrog e personajul care îi ajută pe manager și pe iubita lui ”Vrăbi” să obțină și să-și reînnoiască permisele de portarmă.

Tot el se ocupă de revizia tehnică a armelor.

i

”Comisarul Udroiu era un prestator de servicii pentru Secureanu și ”Vrăbi” în materie de arme. Udroiu apărea la spital și se zbătea să le întocmească documente, deși numai Dumnezeu știe cît de în regulă erau obținute permisele pentru ei și actele armelor!” Angajat din ”Malaxa”

”Un pistol la el, iar restul armamentului în spital”

Pasiunea lui Secureanu pentru arme este dintotdeauna un motiv de îngrijorare pentru cei din jur.

Mai ales că le ține în biroul de la spital!

Cuplată cu ”firea colerică a șefului” și cu ”stilul iresponsabil al lui Vrăbi”, vecinătatea arsenalului îi determină pe oameni să-l roage să le ducă de aici.

Fără succes.

Managerul deține 5 puști și 3 pistoale, după ultima numărătoare a unuia dintre apropiați.

”Secureanu purta unul dintre pistoale în permanență la el în mașină. Restul armamentului l-a ținut, ani în șir, în biroul său de la spital”, povestește un angajat din ”Malaxa”.

”Noroc cu inspectorii Curții de Conturi că și-a dus armamentul acasă”

-E greu de înțeles cum poți să ții armament într-un spital?
-Așa cum auziți! În spital le ținea.

-Într-un fișet?
-(Zîmbește) Nu. Le spirijinea de peretele biroului, puse într-o husă. La un moment dat le așezase aliniate pe podea, tot în huse. Au stat așa multă vreme.

-Și cum le-a luat din spital?
-Acum cîțiva ani, s-a anunțat un control al Curții de Conturi și oamenii din spital l-au convins să le ia și să le ducă de acolo. Le-a dus în apartamentul din Alecu Russo, deși, din cîte știm noi, e posibil ca ele să figureze în acte ca fiind depozitate legal în apartamentul de la Socului, fosta casă a tatălui său. De hîrtiile armelor, de evidență și de permisele de portarmă se ocupa comisarul Udroiu.

În toamna lui 2016, comisarul-șef merge cu ”Vrăbi” în poligon

Agenția Națională Antidrog este o structură guvernamentală care ”coordonează lupta împotriva traficului și consumului ilicit de droguri, pe baza unei strategii naționale”.

Are o groază de treabă.

Asta cînd unul dintre comisarii săi șefi, echivalentul gradului de colonel, nu merge în poligon cu ”Vrăbi”.

”Ultima oară, Udroiu a fost chiar în această toamnă cu Vrăbi la tragere în poligon, pentru că ea avea nevoie să-și reînnoiască permisul de portarmă”, spune un alt om din ”Malaxa”.

În cazul armelor cu țeavă ghintuită, la prelungirea permisului e nevoie să se depună dovada tragerii experimentale.

15731659_226650211110584_638316792_n
Udroiu e vicepreședinte al asociației de vânătoare Trophaeum Aquila

Permise de portarmă pentru kurzi

Vînător pasionat și fost polițist, Sorin Udroiu e specialist în buclucuri.

În 2001, pe când e ofițer la Serviciul „Arme” din Inspectoratul General al Poliției, Udroiu este acuzat că a fost mituit pentru eliberarea unor permise de portarmă pentru persoane care legal nu puteau deține armament de trăgători de elită.

El ajută în special cetățeni turci și kurzi, dar pe lista publicată de ziarul Libertatea apare și numele lui Sorin Ovidiu Vântu.

Băgat în ”Afacerea Portbagajul”

Eliberase permise de portarmă pentru interlopii din ”Afacerea Portbagajul”

Povestea cu cetățenii kurzi vine imediat după ce numele lui Udroiu apare și în ”Afacerea Portbagajul”, ofițerul avînd mutație exact la adresa principalului acuzat, Mihai Bucurenciu.

Conform presei, care citează surse judiciare, Udroiu ar fi eliberat permise de portarmă pentru banda de interlopi acuzată că a sechestrat și torturat un om.

Udroiu scapă doar cu trecerea în rezervă, iar astăzi este comisar-șef la Agenția Națională Antidrog!

”Matahala de la SRI îi vindea puști lui Secureanu”

Udroiu nu e singurul care facilitează iubirea pentru arme a lui Secureanu.

”În ultimii trei ani, un ofițer SRI a adus puști în spital, pe care i le vindea managerului”, povestesc surse concordante din ”Malaxa”, dar și apropiați ai lui Secureanu din afara spitalului.

”Ofițerul SRI îi procura arme și-și trăgea și el un ban. E un tip blonziu, solid, o matahală înaltă”, îl descriu martorii oculari ai tranzacțiilor.

Personajul se numeste Răzvan Olaru si este ofiter in Unitatea de Crimă Organizată din SRI.

Omul de la SRI nu se ascunde deloc.

Olaru apare frecvent la Secureanu cu armele în husă și stă apoi la taclale cu mai multă lume. ”E un tip vorbăreț, plin de poante”, povestesc cei din ”Malaxa”.

Telefon de la ”Vrăbi”

Mai puțin chef de glumă au în legătură cu armele angajații care au depus mărturie împotriva lui Secureanu.

Asistenta șefă de la secția de chirurgie Mihaela Nica, soția lui Traian Nica, ”băiatul de la IT”, se trezește cu un telefon acasă.

Șocată, ea povestește totul în spital.

”Traian abia venise de la DNA. Sună Vrăbi. Mă ia direct: ”Ce a zis Traian procurorilor?”. Și, dintr-o dată, se apucă să întrebe dacă băiatul nostru e bine. Eu tac, pentru că niciodată nu întrebase așa ceva. Vrăbi insistă. O dată, de două ori, de cinci ori m-a întrebat ce face băiatul. Cînd am închis telefonul, am început să plîng de frică”, redă Mihaela momentul colegilor de la ”Chirurgie”.

Miza înregistrărilor

Dacă probele împotriva lui Secureanu se adună zi după zi, tensiunea cazului e indusă de un element care deocamdată lipsește.

Înregistrările.

Existența lor este dincolo de orice dubiu.

”Secureanu avea două, trei telefoane tot timpul la el, dintre care unul îl folosea pe rol de reportofon”, insistă unul dintre angajații spitalului.

Miza înregistrărilor pe care Secureanu le-a făcut în cei 9 ani cînd a condus ”Malaxa” este una uriașă, potrivit apropiaților lui.

Abia atunci se pot uni toate punctele.

Dar capacitatea de devastare de rețele infracționale a acestor înregistrări este proporțională cu înverșunarea celor care nu vor cu nici un preț ca procurorii DNA să le găsească.

Contactat de Gazeta Sporturilor, comisarul-șef Udroiu a recunoscut că-l cunoaște pe Florin Secureanu.

Cînd ziarul a început să-i adreseze întrebările, el a spus: ”Nu pot vorbi la telefon. La revedere!”.

În ciuda tuturor insistențelor de a ne întîlni sau de a răspunde la întrebări în orice mod preferă, comisarul-șef de la Agenția Națională Antidrog n-a mai răspuns.

”Secureanu e amicul meu, dar nu i-am vîndut arme!”

A reacționat, în schimb, Răvan Olaru.

-Bună ziua, e corect că-l vizitați des pe Florin Secureanu?
-Da, ne știm de cel puțin 15 ani. Și ne vedeam cel puțin o dată pe lună. Și la spital și acasă.

-Sînteți ofițer SRI?
-Am fost. M-am pensionat de doi ani că am probleme cu diabetul și cu un picior.

-Deci cînd oamenii v-au văzut la spital acum trei, patru ani, erați ofițer activ al SRI.
-Eu am avut și părinții internați acolo. Sînt diabetic. Și eu mergeam la ”Malaxa”. Dar asta nu are vreo legătură cu armele. Eu l-am apreciat pe Secureanu pentru felul în care a făcut acel spital. Că era o cocină înainte. Însă nu am crezut niciodată că delapidează. Am crezut că banii îi are de la Cavalerii de la Malta.

-Cum adică de la Cavalerii de la Malta?. Ei dau bani persoanelor provate?
-Știam că ei dau bani pentru copii, pentru clinici și am crezut că, poate, de acolo a obținut el cîte ceva. Ce a făcut el să răspundă singur. Însă nu i-am dus nici o armă, niciodată. Nici nu ar fi fost legal, ele sînt tranzacționate prin Armurărie.

-Ați fost văzut intrînd la el în birou cu arme în husă și i le-ați vîndut.
-Nici vorbă! Eu sînt vînător, dar nu i-am dat nici o armă lui Secureanu.

-Niciodată?
-Niciodată! Poate că cineva vrea să arunce cu noroi în toți oamenii care l-au cunoscut.Încă o dată. Îl vizitam frecvent, ca amic, dar n-am nici o treabă cu ceea ce s-a întîmplat la spital. N-am treabă cu firmele de acolo și cu nimic altceva.

 

Vezi AICI și precedentele 26 de articole publicate de Gazetă despre acest caz

Comentarii (38)Adaugă comentariu

We  •  28 decembrie 2016, 8:04

Romania este un stat mafiot.

Cătălin Tolontan  •  28 decembrie 2016, 8:10

@We: nu, Romania nu este un stat mafiot pentru ca noi nu sintem mafioti si pentru ca institutiile se straduiesc sa lucreze si unele chiar reusesc. Ca exista mafioti in structurile statului, da, dar tocmai asta se straduiesc e sa dovedeasca: "Nu e nici o sansa, sinteti captivi!". Nu sintem captivi.

Luca  •  28 decembrie 2016, 8:28

" Sky is the limit ! " Adica nu e de ajuns ca ne fura , vor sa ne si impuste ! :-) Armele respective trebuiau confiscate imediat ! Nu cred ca procurorii au capacitatea de a rezolva acest caz - imi pare rau , dar asta e convingerea mea . Atata timp cat un personaj "Vrabi" implicat puternic in acest caz isi permite sa sune si sa ameninte martorii ... Va dati seama ca un SRI ist sau un comisar sef implicat , face totul ca sa scape ?! Daca e la droguri , sigur are conexiuni cu lumea interlopa si atata timp cat e in functie are si putere ! Plus ca se acopera unii pe altii .

Marius  •  28 decembrie 2016, 8:43

Versiunea moderna a "ciocoilor vechi si noi". Cititi cartea si va ingroziti, nimic nu e diferit de acum 3 secole si pana in prezent. Tara e condusa din afara si cei aflati in slujba statului nu au interesul ca poporul sa o duca bine, ci doar ei si apropiatii lor, indiferent daca calca pe cadavre. Si cand mai pacatuiesc, mai ridica o biserica.

lili  •  28 decembrie 2016, 8:58

Pare de domeniul SF, asa ceva se petrece intr-un spital din Romania iar angajatii au tacut pana acum?! De ce?!

monica  •  28 decembrie 2016, 9:41

Catalin Udroiu a fost adus la ANA de Pavel Abraham si cine se aseamana, se aduna...

Bucur Loredan  •  28 decembrie 2016, 9:50

Cum poti angaja un politist dat afara pentru fapte de coruptie.Asta ma pune pe ganduri.Sa ameninte un martor in dosar.Asta inseamna stat care colcaie de coruptie,un stat condus de infractori este un stat care se autodistruge.Profesionisti sunt eliminati,pentru ca nu accepta sa incalce legea si daca sesizeaza organele ''competente'',se duc de fapt la capul MAFIEI.Cum sa te poti apara daca esti un om corect in Romania.Incet ,incet toate posturile cheie au fost ocupate de ''oameni fara minte''.Sa presupunem ca o familie are este formata din infractori,credeti ca daca sunt arestati si condamnati se intorc acasa oameni cinstiti,eu nu cred.Asa este si cu statul roman(nu putem generaliza,ar fi o gresala),dar sunt destul de multi,care vor fi arestati si condamnati,se vor intoarce din puscarie si vor fi reangajati in sistem.Ce se intampla la Malaxa este un exemplu.Cu respect pentru echipa TOLO.

Cristian  •  28 decembrie 2016, 9:52

Bun articol! (Vă rog corectați ghilimelele; corect este „ghilimele” nu ”ghilimele”)

Cătălin Tolontan  •  28 decembrie 2016, 9:53

@Bucur Loredan: ai dreptate. Circulatia in sistem a acestor oameni, care nu pot trai decit din banii nostri, in casele domeniului public si care antureaza, dupa cum se dovedeste, niste mafioti, este o rusine pentru sistemul public.

Ion  •  28 decembrie 2016, 10:12

Odată cu venirea psd_ului la putere,acești mafioți o sa ne râdă în nas lejer,așa ca orice încercare de ai demasca o sa fie și mai greu.

Cătălin Tolontan  •  28 decembrie 2016, 10:13

@Ion: faptele de la Malaxa nu au culoare politica, ele indica, dimpotriva, o mafie transpartinica. Nu identificati PSD cu ceea ce e mai rau ca nu faceti decit sa comiteti o generalizare din care nu mai intelegem nimic. Si e incorect functional. Aici vorbim despre un sistem care teleghideaza oamenii ca sa-l slujeasca indiferent cine e la putere.

geco  •  28 decembrie 2016, 10:15

Nu e vorba ca se intampla intr-un spital. Ca asta sunt multi. Sunt oameni care de o viata sug de la stat absolut tot ce se poate. Cum ii recunosti? Sunt baieti fini, care cheltuie pe o geaca sute sau mii de euro pentru ca "ei au bani". Sunt peste tot. Si nu pot fi dovediti pentru ca sunt inconjurati de oameni carora ori le-au impus frica ori le-au dat cate o ciosvarta.

addriann  •  28 decembrie 2016, 10:26

Scopul inregistrarilor nu a fost, cu siguranta, acela de a fi date in presa.Iar singura posibilitate ca la DNA sa apara TOATE inregistrarile este ca DNA sa reuseasca sa gaseasca singura inregistrarile... Iar daca va fi lasat Secureanu sa decida, vom avea inregistrari care vor ajunge la DNA ( unele , vor fi date si presei) si inregistrari de care nu va afla nimeni...

Catalin  •  28 decembrie 2016, 10:34

Catalin, ai dreptate Romania nu este un stat mafiot pentru ca teoretic noi toți suntem statul. Ei sunt doar conducătorii statului. Ar trebui ca toți sa luam atitudine si după cum se vede se pot afla o groaza de lucruri. Cu fiecare articol publicat, spaima acelor oameni ce ne conduc si ne fura se adâncește. Cu fiecare informație adusă in spațiul public, din mediile lor, e un pas spre o lume mai buna. Da, unii par infailibili, dar tot oameni sunt si sunt foarte sigur ca sunt îngroziți acum. Sănătate.

Gabi  •  28 decembrie 2016, 10:38

De ce nici macar un singur medic sau o asistenta nu a scos vreun cuvant despre "ispravile" lui Secureanui in lungii lui ani de "domnie"despotica ? Pentru ca in spitale exista o STARE GENERALA DE LASITATE in randul angajatilor care, nu ca se tem de siguranta locului de munca ( nimeni nu i-ar putea da afara...) insa se simt CULPABILI pentru ca, la randul lor, PRIMESC ZILNIC MITA de la pacienti, si, mai mult, cu totii fac parte din "FAMIGLIE" ...Asta e "sistemul" mostenit de la comunisti si perfectionat de securistii ce l-au preluat dupa 1989. Sa ne mai miram atunci ca acest "sistem"naste "monstrii" precum Secureanu ?...

Cetatean  •  28 decembrie 2016, 11:30

Te iei cu mainile de par cand vezi ce se poate intampla in Romania. Problema este ca nu se va schimba nimic. Poate va cade acest personaj, dar sunt sigur ca vor apare 10 inlocul lui. Si nici el nu va cade, se va da doar la fund. Vezi deputata sexi care a ajuns in Parlament pe listele de la Voluntari. Ce a facut aceasta pentru comunitate, sa ajunga in Parlament. Ce legi va da aceasta, pentru binele natiunii? Ce legi pentru binele natiunii au dat *** *** si *** de pana acum? Vai de noi. Tuturor le-ar trebui aplicata prima ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  28 decembrie 2016, 11:57

@Cetatean: e corect cind spuneti ca "nu se va schimba nimic". De la sine nu se va schimba. Dar noi putem, impreuna, putem schimba. Impreuna inseamna sa avem in fapte un numitor comun. Sa nu mai insultam pe altii pentru ca voteaza PSD. Sa acceptam ca problema nu e un partid, ci faptul ca nu gasim cai sa punem oameni competenti in functiile publice.

Aerianu  •  28 decembrie 2016, 12:09

"Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice". George Orwell „Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice.” Esop Din pacate aceste investigatii nu vor schimba nimic in ADN-ul romanilor. Vor mai fi pomenite, poate, prin scolile de jurnalism . Toate dezvaluirile astea le aseman unui castel de nisip facut pe malul marii: nici nu apuci bine sa te bucuri de el si un val ti-l rade. Te ambitionezi si faci alt castel (investigatie) insa valul e acolo, iar si iar ... Daca primari care erau in puscarie a fost realesi de concetateni (ei fiind in puscarie pentru coruptie la data alegerilor) ce sanse ar avea Secureanu sa devina primar sau parlamentar, sau Oprescu sa redevina primar/parlamentar? Mari. PS. Discutam cu o doamna din Vrancea vecina de scaun in avion.Doamna la dvs in Vrancea M.Oprisan are o vila imensa trecuta pe numele mamei sale care are o pensie de portareasa la fabrica de confectii. Raspunsul? - A furat, da, dar a si facut treaba, a asfaltat DN Focsani -Tg Secuiesc... Doamna,vecina de calatorie...este ea un val? Sau o picatura dintr-un val?

Ion Popescu  •  28 decembrie 2016, 12:17

Nu de azi, de ieri......din 89 Romania este un ***.Privind retrospectiv- Iliescu i-a avut pe(ca principali capi)pe Nastase,Hrebenciuc,Tender......astfel a ajuns un *** ca Becali ultramiliardar (si nu numai el) .Constantinescu a fost atat de slab incat nici nu mai stiu cati din ministrii conventei nu au facut puscarie.Basescu ce sa mai zic? cat a fost presedinte l ai laudat de mi a venit sila.Cel putin asta nu s a ferit.Tot neamul lui are dosare grele iar frate su e in puscarie.Udrea,Berceanu,Blaga,Anastase,Boc...........Ce zici de faptul ca ultimii 7 ministrii de interne sunt in puscarie(sa nu mai vorbesc de secretari de stat si altii mai mici).Tocmai cei care ar trebui sa aplice legea......Daca vorbim de justitia reformata de Base..........eu unu nu stiu cel putin unu cinstit.......toti au proprietati pe care nu le pot justifica nici daca aduni toate salariile lor uriase si consideri ca nu au mancat, nu au baut ,nu s au plimbat....de servicii secrete ce sa mai vorbim??????Haissam si acum Ghita sunt exemplele cel mai elocvente.practic romanii sunt un popor de hoti. cei mai hoti din ei ajung in a functii publice. daca esti cinstit sau nu ai acces la furt ori pleci din tara ori traiesti in saracie lucie. Sa fim absolut cinstiti lucrurile astea se perpetueaza de din nainte de 89.Numai ca atunci toti furau de la stat ca sa traiasca,Cine depasea limita....era executat.A....l am uitat pe Iohanis.... *** la Sibiu ( ca doar nu si facea 6 case din salariu) si a avut sansa ca ponta a fost atat de slab inc at cred ca si daca candida singur nu iesea( a fost istet si i a promis lui baselu ca nu l aresteaza). O sa vedem peste vreo 5 ani cine s a imbogatit in perioada asta.....Sau vrei sa ne facem sa credem ca pe vremea celui mai CINSTIT GUVERN si anume Ciolos nimeni n a ***.......tu ca un ziarist deontolog care te ai ridicat pe propriile puteri fara nici un AJUTOR...asta vrei sa induci?/

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

StefanCM  •  28 decembrie 2016, 12:21

Daca am izola articolul asta, sau multe din cele anterioare, uneori am putea crede linistiti ca suntem pe http://www.timesnewroman.ro/ . Si am rade de ironiile fine din articol, de exemplu cum ca un comisar sef de la anti drog a fost dat afara pentru ca elibera permise de port arma!!!! interlopilor si coruptilor. Apoi te gandesti pe ce site esti, si te gandesti la numeroasele descinderi DNA care au survenit ulterior articolelor, si iti dai seama ca e... toata lumea in picioare striga cu mine! E groasa tati..

dan  •  28 decembrie 2016, 12:22

Povestea lui Secureanu ma face sa tremur de furie pentu ca exista si exista in sistemul de santate. Felicitari pentru aceasta investigatie extraordinara care reprezinta de fapt imaginea intregii societati romanesti. spor la munca pentru ca avem nevoie de jurnalisti ca dumneavoastra si echipa.

Ion Popescu  •  28 decembrie 2016, 12:26

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

addriann  •  28 decembrie 2016, 12:38

Nu cred ca este vorba de incompetenta, cel putin in cazul functionarilor din institutiile de control...Practic, problema este ca nu se castiga nimic in lupta cu diferite ,, retele", eventual se pot castiga dusmani... Iar, din pacate, marile castiguri sunt la cei care nu lupta cu nimeni, doar ,, fenteaza " legea...

Sorin Constantin  •  28 decembrie 2016, 13:46

Cine nu s-a lovit de angajați ai diferitelor instituții publice se poate mira,pentru restul...aceste povestiri sunt niște banalități. Secureanu este prezentat ca o persoană violentă,cel puțin la nivel verbal,oare ce au constatat psihologii care l-au evaluat periodic?Numai din acest punct de vedere nu ar fi trebuit să primească permis port-armă.

haideusicfr  •  28 decembrie 2016, 14:13

Numai pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si i se face dosar penal. Soldat cu inchisoare. *** asta a facut ce a vrut. Nimeni nu controleaza armele astea ce se intampla cu ele? De ce a avut aprobare pentru un intreg arsenal? Neavand nici permis de vanatoare. Cred ca e si bolnav .Poate scapa in acest caz.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

serban  •  28 decembrie 2016, 14:51

Sper ca amenintarile *** facute de Vrabi la adresa copilului familiei Nica sa fie inregistrate undeva. Pentru majoritatea telefoanelor exista aplicatii care inregistreaza automat toate convorbirile, in caz ca ai nevoie de dovezi ulterior. Sper ca si Nica avea. Sau ca aveau deja telefoanele ascultate de cine trebuie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan Dinca  •  28 decembrie 2016, 15:38

Dl. Tolontan. Cred ca ar fi bine sa faceti un reportaj si in ANA, acolo unde chestorul Oprea a Prahovizat institutia, care incurajeaza prostia la conducerea serviciilor (ex. Serviciul Logistica condus de o doamna....prahoveanca desigur, care nu are studiile necesare ocuparii postului)

GGiiGGii  •  28 decembrie 2016, 16:43

Asistenta sefa era socata ca ii este amenintat copilul. Dar cand, impreuna cu *** ala de la IT, ***...atunci nu va mai era frica? Cand furati din banii publici si implicit din banii nostri....atunci nu va ma era frica pentru voi si pentru familia voastra? Adica era ceva nomal *** si acum cand Stapanul nu mai este....*** nu mai stiu ce sa faca. La puscarie cu voi, ***....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Olaru razvan  •  28 decembrie 2016, 16:48

Rog cititorii acestor investigatii sa astepte finalul lor, inainte de a trage o concluzie. Nu spun ca este gresita ci neterminata. Este adevarat ca Adrian Secureanu avea obiceiul sa atraga in jurul lui oameni destul de dubiosi, majoritatea dintre acestia fiind legati de el de interese financiare, mai mult sau mai putin obscure. Eu nu am facut parte acest grup. Nu am facut afaceri cu el si nici nu am stat cu mana intinsa sa-mi "scape cate ceva". L-am cunoscut ca pe un manager de spital implicat, fara sa cunosc ce era in spatele cortinei. Eu sunt diabetic, parintii mei la fel. In spitalul Malaxa au fost salvati de cateva ori. La randul meu, am ajuns de cateva ori la spital, cu crize puternice de hipoglicemie si am fost tratat corect si rapid. Acum sa dau cu piatra in Adrian? Nu pot! Daca a gresit, va plati. Nimeni nu scapa de Lege. Dar nu trebuie sa se arunce noroi in toti cei care l-au cunoscut. Am fost acuzat ca i-am vandut arme. Este o rautate incredibila! Cum se poate face asa ceva? Umbli cu armele pe umar prin oras si le prezinti la "doritori" ca pe chiloti? Care proprietar de arme sau arnurier risca sa lase arma pe mana cuiva, ca sa o arate altcuiva. Nu neg ca as fi putut vorbit cu Adrian Secureanu de arme. Sunt vanator si pasionat de arme. Este posibil sa-i fi vorbit de un model de arma sau de un calibru anume, dar asta nu inseamna ca "faceam afaceri cu arme". Inteleg cata revolta si ura a generat Secureanu atat in randul angajatilor cat si a opiniei publice. Dar nu trebuie sa se faca acuzatii nefondate la adresa tuturor celor care il cunosc. Nu sunt un om bogat. Nu am proprietati imobiliare sau masini scumpe. Cat am fost in sistem, am muncit mult si cinstit, fara sa ma amestec in prostii de niciun fel. Rog cititorii sa astepte finalul anchetei. Olaru Razvan

Panin Adrian  •  28 decembrie 2016, 18:45

Respect pentru cei care muncesc la aceste anchete. E ceva unic pentru ultimul deceniu (cel putin) de presa din Romania. Presa adevarata. Anchete adevarate. Nu aservite.

Cătălin Tolontan  •  28 decembrie 2016, 19:04

@Panin Adrian: multumim frumos, dar nu e nimic unic in ceea ce facem. Exista in toata tara jurnalisti buni, unii mai vechi, iar altii care cresc si care vor duce meseria aceasta mai departe.

Jinx  •  28 decembrie 2016, 19:14

Vreti schimbare? Toata tara in strada! Scosi cu forta din parlament. Facem o puscarie noua pentru ei, sa se conduca acolo cate 20 de ani unii pe altii. Confiscarea averilor! Schimbati toti sefii din toate institutiile publice si sa nu uitam de justitie pentru ce ea nu se implineste in tara asta si fara justitie nu exista stat . Suntem condusi dupa reguli mafiote si tribale. Va mai mirati ca jumatate din forta de munca e in strainatate? Oamenii aia nu mai vin si bine fac!

 •  28 decembrie 2016, 21:27

Nu s-ar putea face un schimb de sedii intre DNA si Parlament?

StefanCM  •  28 decembrie 2016, 23:51

Jinxule, nu e momentul potrivit. Nu pentru ca nu ar fi interesanta ideea, ci din alte motive. In prima varianta, oamenii ies in strada cand sunt la capatul puterilor, ca pe vremea comunistilor, cand mananci paine cu portia si carnea e un fel de blana de vulpe polara. In a doua varianta, ies cand au ce manca, sunt satui, si au o viata care le permite luxul de a iesi din rand, cum sunt tarile din vestul Europei, Franta, Germania, Anglia, care vrei tu. Un exemplu aleator, acolo daca fermierilor li se baga ceva cu forta pe gat, ies in strada, scot *** in capitala, blocheaza autostrazile, dau foc la utilaje, sparg vitrinele, blocheaza sectorul din economie din care fac parte. Dar fermierii aia stiu ca, unu la mana, au ce manca tot anul chiar daca fac greva tot anul, ca mancarea, cheltuielile uzuale, nu sunt o problema stringenta pentru ei. Doi la mana, statul nu isi permite ca un sector intreg sa inghete pe termen mediu, pentru ca pierd bani, aici grija statului e sa bage bani in buzunarele oamenilor lor, ultima lor grija e ca 10 mii de oameni fac greva la Petrochim sau cum ii zice. Trei la mana, daca guvernul face greseala sa reactioneze in forta, intre fermieri se ridica si alte sectoare din economie, ca aia nu stau sa se uite daca un om e batut si luat pe sus, si nici nu stau in curtea lor si latra, ei ies si musca. Noi suntem exact unde trebuie ca sa nu fii nici prea satul, dar nici sa rabzi prea multe. Infometati, dar nu neaparat de mancare, si nu disperati. Suparati, dar nu indeajuns incat sa fim furiosi. Educati, dar nu prea tare, ca sa nu intelegem ca exista tari unde coruptia e exceptia, nu regula. Inraiti, dar usor de imbunat, ca nu am ajuns la fundul sacului, si apreciem un 10% la pensii, un 3% la carnea de strut, un 6% la cozonaci. Paine si circ. Politicienii nostri sunt experti in amandoua.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Valentin  •  29 decembrie 2016, 8:58

Ba da, domnule Tolontan, Romania este un stat mafiot pt că este condus de niste mafioți!

ioan  •  29 decembrie 2016, 16:28

Ma cam sperie cati securisti sunt in Ilfov. Antena 3 dadea un filmulet cu securisti in zona Tamasi- iesire la terenul de fotbal. Acum aud de Socului din Petresti unde Vantu are iesire la 2 strazi Radarului si Socului. Aud si de Secureanu ca depoziteaza arme in casa tatalui de pe Socului. Tot aici pe Socului are teren si poate ceva in constructie in padure primul vanator al tarii Adrian Nastase sau neamul lui. Aproape de Vantu pe Socului mai avem pe Nistorescu ***. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gheorghe  •  29 decembrie 2016, 20:54

Ei na. O colonie se conduce precum o colonie. Vericati de ce proiectele afir nu sunt apobate decat daca au avize speciale. Cred ca am putea vorbi o seara intreaga despre asta.

GGiiGGii  •  29 decembrie 2016, 22:40

Dl. Tolontan, v-ati gandit vreodata ca ce faceti aici este mai mult decat demascarea coruptiei din sistem si a "smecherilor" post revolutionari, indivizi ce considera ca totul li se cuvine si ca sunt deasupra legilor acestui stat? Ce faceti dvs. aici se numeste constientizarea omului simplu, angajatului din diverse structuri, martor la abuzurile si furtisagurile unora gen Secureanu&Co., oameni simpli, fara spate si sustinere din sistem, oameni ce trebuie sa indure tratamente injositoare, oameni ce trebuie sa "pupe" si sa laude pentru a-si pastra jobul. Le deschideti ochii si ii treziti la realitate, le dati o speranta la o viata decenta, la un loc de munca in care sunt respectati si eforturile le sunt apreciate. Oameni satui de abuzuri, de furturi, de manevre, de jigniri, oameni care pot spune multe....dar nu au cui, si daca spun, cine ii asculta.... Dvs. le oferiti sansa asta, sa spuna si sa fie ascultati, sa se creeze o presiune....presiunea noastra, a celorlalti oameni satui de acest sistem bolnav. Incurajati oamenii din toate structurile acestui stat corupt sa dezvaluie ilegalitatile la care sunt martori, sa prezinte fapte si dovezi, asigurati-le anonimatul si protectia, si veti avea subiecte 50 de ani de acum incolo. Desi poate suna putin "securista" acesta abordare, eu o consider "spirit civic", constiinta, principii si dorinta de face bine. Un simplu roman.

Comentează