Ministerul de Interne poate lămuri rapid cine sunt cei care au provocat violențele din Piața Victoriei. Negoiță neagă orice legătură!

Jandarmii îi cunosc pe ultrașii care au terminat cu scandal demonstrația pașnică de miercuri seară

joi, 2 februarie 2017, 1:11

UPDATE: Ionuț Negoiță, patronul lui Dinamo și fratele primarului PSD, Robert Negoiță: ”Nu am nici o legătură cu cei care au creat violențele de aseară!”.
Ionuț Negoiță susține, pentru Gazetă, că ”nu sunt în cele mai bune relații cu ultrașii din galerie, e o minciună halucinantă că ar fi fost înaintea manifestației la Hotel RIN”. El spune că ”nu am nici o legătură cu cei care au creat violențele de aseară!”. ”Din cîte știu eu, ei au ajuns în Piața Victoriei de la meciul de baschet al lui Dinamo, în nici un caz de la hotelul meu și al fratelui”.

Ultrașii din Piața Victoriei nu sunt galeriile echipelor de fotbal.

Dacă o galerie are 3.000 de oameni, ultrașii sunt cîteva sute.

Iar cei violenți alcătuiesc, la rîndu-le, o minoritate în rîndul ultrașilor.

Cu atît mai puțin ultrașii violenți nu sunt reprezentativi pentru mitingul de miercuri

La nivelul mulțimilor care au ieșit în stradă în toată țara, cei cîteva zeci care s-au încăierat cu jandarmii reprezintă 1 la 10.000.

Dacă Ministerul de Interne vrea, ofițerii îi vor depista cu ușurință pe autorii violențelor de la capătul acestei zile tensionate, dar pașnice.

De ce?

Pentru că jandarmii îi cunosc foarte bine pe ultrași.

La deplasări, jandarmii au chiar ofițeri de legătură printre ei. Ofițeri declarați, la vedere, acceptați de către ultrași că n-au încotro.

În toată lumea, forțele de ordine îi fișează și monitorizează pe acești oameni.

Cînd se strîng la manifestări, sportive și nu numai, ei sunt filmați.

Asta pentru că nucleul radical al ultrașilor este vector de risc social. Își construiesc prestigiul prin violență. Se bat între ei, dar se unesc ori de cîte ori înfruntă împreună autoritățile.

100.000 de oameni au fost prezenți la protestul din fața Guvernului

Își lansează provocările pe net și se pregătesc din vreme pentru violențe.

Iar acest război, inegal, dintre stat și grupurile reduse numeric și binecunoscute, conține și o doză de coabitare.

Ultrașii sunt infiltrați și, în anumite cazuri, controlați.

De asemenea, există o simbioză între facțiunile dure ale ultrașilor și cluburile de fotbal pe care le susțin.

Jandarmii sunt în posesia mai multor rapoarte care atestă faptul că ultrașii primesc bani, pentru deplasări, regia de dinainte de meciuri și alte costuri, din partea patronilor cluburilor din România.

200.000 de oameni au demonstrat în toată țara

Din relatările reporterilor Gazetei de la fața locului, în Piața Victoriei au poposit ultrași dinamoviști din PCH, ”Peluza Cătălin Hîldan”, plus steliști și rapidiști.

O parte a ultrașilor au venit, uniți, de la meciul  Dinamo – Steaua din Cupa României la  handbal masculin.

Cîtă vreme în piață manifestau 100.000 de oameni împotriva modificării Codului Penal, ultrașii au fost, la rîndul lor, pașnici.

La un moment dat, spre 11 noaptea, când mitingul era mult diminuat, ei au început să arunce cu petarde. Și înspre mulțime și înspre vechii lor adversari, jandarmii.

”Trei manifestanți și doi jandarmi au fost răniți, dar nu grav”, a declarat Raed Arafat.

Imaginile au început, firesc, să facă turul televiziunilor.

Cum vor transforma violențele în emblema acestor manifestații sau le vor contextualiza, asta ține de informațiile fiecăruia dintre canalele TV.

Chiar și la cele mai conservatoare estimări folosite, 100.000 de oameni în București și 200.000 în toată țara, mitingurile au avut o magnitudine fără precedent în ultimii ani.

Potrivit surselor Gazetei Sporturilor din interiorul galeriilor, ultrașii violenți dinamoviști prezenți sînt apropiați ai lui Elias Bucurică, care domină o parte din PCH.

Bucurică este unul dintre liderii galeriei lui Dinamo, ”omul lui Gabi Oprea”, vizibil la congresele UNPR și prezent la lansarea din 2014 a candidaturii lui Victor Ponta pe Stadionul Național.

Dinamoviștii nu au fost însă singurii, i-au însoțit în Piața Victoriei steliști și rapidiști.

”Toți erau pregătiți pentru bătaie cu jandarmii de câteva zile”, spune pentru Gazetă un om dintr-o galerie bucureșteană.

Potrivit altor surse, pe care ziarul nu le-a putut confirma, unii dintre ultrași au fost văzuți miercuri, înainte de miting, la hotelul RIN al fraților Ionuț și Robert Negoiță.

Ionuț este patron al lui Dinamo, iar Robert este primar al Sectorului 3 din partea PSD.

Sunat repetat de către Gazetă, e adevărat că la o oră târzie, după incidente, patronul dinamovist Ionuț Negoiță nu a putut fi contactat ca să comenteze prezența celor cîteva zeci de ultrași dinamoviști.

Dar să nu politizăm în nici un fel povestea!

Evenimentele sunt fluide și furnizăm informații pe măsură ce le aflăm, indicînd zona surselor și gradul de acuratețe.

Clarificarea incidentelor și apartenenței la anumite grupări a celor care au provocat violențele este datoria jandarmeriei.

Jandarmii inițiază măsurile legale.

Ei au filmările, bazele de date și informațiile dinspre ultrași.

Comentarii (154)Adaugă comentariu

bg  •  2 februarie 2017, 13:55

Pentru d-na ministru Dan, PALARIA pusa de Dragnea pe cap este prea Mare! In Conf. de presa, dumneaei recunoaste ca a avut mobilul inchis in ziua manifestatiei, deoarece primea mesaje anonime. Atunci cum sa citeasca la timp SMS-urile de avertizare de la SRI transmise si celor din dispozitiv? Totusi, d-na ministru minte ca nu le-a primit deloc, SMS-urile raman in telefon...Si asa, Min. de Interne este un colos, cu multe directii f. diferite si multe probleme, greu de condus si il dai pe mana unui fost funct. public de Cons. Judetean? La cate manifestatii spontane organizate in Teleorman a participat d-na Dan avand responsabilitatile actuale? Lipsa de experienta si amatorismul si-au spus cuvantul. Pana nu vom pune profesionisti, oameni bine pregatiti si cu ceva experienta in abordarea problemelor (economice, sociale, juridice, etc...) nu vom avea tara pe care ne-o dorim cu totii. Asta NU au inteles partidele politice sau nu le-a interesat...Scopul scuza mijloacele...

Aproape Anonim  •  2 februarie 2017, 14:00

@ Amnistia. Nu. Nu de asta. De fapt, mesajul meu era unul ceva mai lung şi menit a oferi un punct de vedere cu privire la cele petrecute aseară în Piaţă. Pentru că am fost acolo. Iar tonul meu, întâmplător, acordă în multe puncte cu cel al dumnealui. Atât că uneori cel folosit de mine este ceva mai aspru, şi prin luciditatea lui, ar putea uneori speria. Atâta tot. Nu mă consider nedreptăţit în niciun fel. În fond, ştii şi tu cum e: blogu' omului e ca un fel de casă a lui. Dacă-ţi permite să intri şi să te aşezi la masă, bine, dacă nu, asta-i viaţa. Te întorci liniştit la alte tale şi-ţi vezi de drumul tău. Nu-i supărare. :)

DENETHOR  •  2 februarie 2017, 14:00

@baloogabi:mah ,te-am prins,tu esti scenaristul Hobbitul -ui ...

fotbal  •  2 februarie 2017, 14:06

papusa voodoo dan si liderul de opinie. o fi spaima de frica?

Neprost  •  2 februarie 2017, 14:26

Aseara am urmarit si eu desfasurarea protestului la TV. Pana la aproximativ ora 22.30 oamenii au protestat fara niciun fel de probleme, violente etc In jurul orei 22.30 intr-o zona de langa coltul Guvernului s-a inceput sa se arunce cu diverse obiecte si petarde/artificii/fumigene. Au urmat apoi cei care au aruncat cu garduri. Dupa care nu se mai opreau petardele si artificiile. Eu inteleg ca a fost revelionul acum o luna si ca poate unii dintre noi mai au pe acasa artificii - este extrem de posibil. Insa aseara s-au aruncat cu sute de astfel de obiecte pirotehnice. Care era probabilitatea ca atat de multi oameni care au si venit la protest sa aibe atat de multe artificii ramase de la revelion si sa se si gandeasca sa vina cu ele la protest? 1 la 100000000000000000? Sau poate cazusera de dinainte de acord? :) Confruntarile au continuat apoi aproape 2 ore si ceva. La un moment dat plecasera aproape toti protestatarii din piata, insa in apropierea intersectiei Buzesti cu Piata Victoriei inca mai erau "protestatari virulenti". Deci toata lumea plecase, dar ei inca mai credeau ca trebuie sa "protesteze" si sa mai arunce cu ceva sau sa incendieze panouri publicitare. Incendierea panourilor publicitare creste extrem de mult sansele ca aceasta OUG sa nu fie promulgata. Mi se pare extrem de logic. Ca si protestul lor, dupa ce se terminase protestul. Dar ei se aflau acolo ca sa protesteze si nu fusesera organizati, coordonati sau chiar platiti... Felicitari celor care au plecat si nu s-au lasat asociati cu astfel de fapte si au plecat. Pana la urma jandarmeria nu a impiedicat cu nimic desfasurarea protestelor in tara pentru a se justifica orice forma de agresiune impotriva ei. Ei au stat in jurul cladirii si i-au lasat pe oameni in pace sa protesteze. Circul de doi lei cu aruncatul cu petarde, pocnitori si alte obiecte timp de doua ore si jumatate este nu doar nejustificat, ci absolut absurd. Sau poate nu este o coincidenta si se dovedeste ca a fost un pic organizata treaba.

Miguel  •  2 februarie 2017, 14:28

Draga Tolo, prin desfintarea "UM0215" a Jandarmeriei au plecat si bazele de date cu ultrasii galeriilor la fel ca multe alte baze de date. Unde-au plecat e treaba ta sa afli, sigur, daca te si intereseaza. Cit despre "lista ministrului" referitoare la date cu caracter personal tocmai ti-am urmarit pozitia si pot spune ca ai fost patetic. Daca ai facut-o, nu te-am urmarit asa ca nu stiu daca e adevarat sau nu, asuma-ti nu mai incerca sa o dai cotita. Sint convins ca nici tie nu ti-ar placea.

Andrei  •  2 februarie 2017, 14:43

Ministerul de interne ar face bine să facă ordine în parlament,nu să urmărească "huliganii".***tara sta ajunge o ruina.***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  2 februarie 2017, 14:57

Domnule Tolontan, Ministrul de Interne, Carmen Dan a sustinut intr-o conferinta de presa ca la originea protestelor de strada la adresa OUG pe justitie se afla formatori de opinie din zona presei si a nominalizat urmatoarele persoane: Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Nicusor Dan, Lucian Mandruta, Clotilde Armand, Robert Turcescu, Catalin Tolontan, Andrei Gheorghe si Emilia Sarcan. In mod evident va acuza oficial pe dvs personal de instigare a opiniei publice la razmerita si haos in scopul inlaturarii prin manifestatii de strada a guvernului si a ordinii publice si constitutionale. Va rog sa comentati acest aspect si sa va exprimati public parerile.

maria  •  2 februarie 2017, 15:02

Domnule Tolontan, Cum e cu dubla masura? Verificati va rog OUG 95 din 30 dec 2014 publicata nopatea in MO. Pentru asta nu a mai iesit nimeni in strada iar Curtea Constitutionala a zis ca e OK nu o data ci de multe ori. Presedintele Johanis care acum e peste tot (iar inainte nici nu scotea trei cuvinte) sesizat fiind, a zis ca e Ok. Cum ar fi sa faceti dumneavoastra o investigatie pe bugetele acordate (SRI, DNA etc....) si cele din alte domenii care il privesc pe muritorii de rand? Dar pensiile si conditiile de pensionare (ma refer la varsta si celelalte) fata de muritorii de rand? Exista cineva in tara asta care crede ca politicienii nu fura intr-un fel sau altul? Eu nu cred ca toti au avut amnezie cand au votat PSD.

Amnistia  •  2 februarie 2017, 15:24

@Aproape Anonim : da, ai dreptate, cenzura intelectuala nu a facut Tolo pana acum...si probabil nu o sa faca. Mi-au placut niste comentarii de-ale tale , corecte si la obiect.

as  •  2 februarie 2017, 15:40

Afirmatia d-voastra privind legatura intre ultrasi si Negoita este vadit cu tinta. Faceti parte din marea manipulare. Aduceti probe pentru ca pentru alte cazuri ati venit cu probe.

Arsenie  •  2 februarie 2017, 15:52

Catalin, se pare ca mai nou esti pe lista instigatorilor :))) .. ok, eu in calitate de cititor al tau stiu ca ai "instigat" la proteste pasnice si nu la violenta, dar colegii tai de pe lista, in special turcescu si mircea marian, au depasit orice limita a bunului simt, intra deja la categoria terorism de inspiratie nazista sau ISIS, si daca nu ma crezi, citeste-le postarile de pe facebook din ultimele 48 de ore (daca nu ai si facut-o deja). Chiar daca le vor sterge, cu siguranta exista print screen-uri care se pot anexa usor la un dosar de incitare la violenta. Violenta nu este normala, Catalin. Si permite-mi sa nu fiu de acord cu ipoteza ca grupul violent a fost plantat de PSD, cu scopul de a decredibiliza intregul protest

Mihai  •  2 februarie 2017, 16:12

1 la 10000...se poate sa fie cum spui dl Tolontan. Gloata aia de nemernici au adus o pata pe obrazul Romaniei la fel ca toti politicienii( pesdei, penelei, userei, pemepei si alte catastrofe de genul asta). Pai pe sistemul asta.. matematic... guvernul nu are de ce sa isi dea demisia asa cum vor cei din piata pentru ca ...matematic sunt net inferiori celor care au votat guvernul (aici vb doar matematic)....au fost doar 10%(chiar mai putin) din cei care au votat cu actualul guvern...cand matematic se va demonstra altceva la vot ..atunci mai vorbim...asa sunt multe care nici mie nu imi convin ...spre exemplu *** din Arges de la *** aia... matematic ...au pierdut ani buni din viata oamenii aia si nimeni nu le poate reda inapoi timpul si demintatea calcata in picioare ...nu am vazut atata spirit civic pe romani ...acolo erau adevaratele drame si as putea continua cu o lista imensa ... dar ce rost are...Pleac-ai nostri, vin ai nostri, noi rămânem tot ca prostii...cel putin asa ne-a facut Procurorul General al României, Augustin Lazar, citez :În esenţă, cam aşa se explică unei populaţii destul de precare din punct de vedere cultural ...cam asta a spus si matematic vorbind sunt milioane de romani care se uita la tv ...deh ...e multi si prosti...apropo, pentru o declaratie de asta dl Augustin nu isi da demisia...eu zic ca ar fi un gest de normalitate, dar ce mai este normal in tara asta??

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

psd ciuma rosie  •  2 februarie 2017, 16:27

Au ajuns *** penal sa dea legi in Romania.... Vai si amar

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

spuzaru  •  2 februarie 2017, 16:38

O analiza scurta: 1. jandarmii nu au intervenit la timp 2. cind au intervenit mai mult s-au hirjonit cu elementele violente, ca sa creeze cimp de lupta 3. nu au separat clar oamenii pasnici, a trebuit ca demonstrantii sa fac zid viu 4. inca in primele faze ale petardelor, deci minute bune inainte ca lucrurile sa degenereze cu adevarat, Georgian Enache de la Jandarmeria Capitalei a sunat la digi24 si a facut-o pe panicatul; a cerut ca demonstrantii sa paraseasca piata, pe motiv ca devine nesigura. A fost chiar ironizat - cum sa anuntam oamenii, pe unde sa plece asa repede, nu cumva vreti sa doar sa se dea la o parte ca sa ii puteti neutraliza pe cei violenti? 5. Georgian Enache a dat-o la intors si a cerut sa se dea la o parte demonstrantii pasnici. I s-a raspuns cu "buna dimineata" din studio. 6. Ministereasa MI spune ca habar nu are de nota SRI Parerea mea: MI + jandarmii au facut tot ce au putut ca sa imprastie demonstratia

spuzaru  •  2 februarie 2017, 16:40

inca ceva: 7. au dat cu lacrimogene din belsug incit sa plece toata lumea din piata

Boby34  •  2 februarie 2017, 16:57

Sunt pe stadion din 1987 de mic copil. Am fost in deplasari in locatii pe care tinerii "ultrasi" din ziua de azi nici nu stiu sa le pronunte. In urma incidentelor din noaptea trecuta si fiind in Pch inca de la infiintare ma declar profind dezamagit de nivelul scazut la care a ajuns fenomenul in 2017. Aceste trompete ale lui Bucurica , implicit ale sistemului nu fac decat rau. Cand o sa se trezeasca din betie/ierbui si o sa isi doreasca sa cladeasca o familie isi vor da seama cat de mult a cantarit fiecare petarda pocnita. Mi-e scarba de voi "ultrasi" sclaviti de sistem.

nick70  •  2 februarie 2017, 17:35

Aproape ati insinuat ca negoita este implicat , istet atat cat sa nu puteti fi chemat in judecata pentru ca ala nu va raspuns la telefon in miez de noapte dupa insinuarile fostei , care fosta nici nu poate fi bagata in seama dupa declaratia ei ca a auzit si i-a spus un prieten .Aia erau niste huligani si trebuiau pusi la punct repede ca eu platitor de taxe sa fiu protejat daca protestez ,merg pe strada sau la un meci e fotbal .

Arsenie  •  2 februarie 2017, 17:36

Apropo de modul in care au intervenit jandarmii aseara.. parca as fi asistat la scene din "Stan si Bran" in fata televizorului :)) Pai daca armatele lui Napoleon ar fi avut in fruntea lor comandanti precum au avut jandarmii de aseara, pierdeau toate bataliile fara drept de apel (spun asta ca pasionat de istorie si jocuri de strategie). Pe langa faptul ca interventiile au fost tarzii, am observat ca se repezeau in fuga spre manifestanti in formatie haotica, fara a-si asigura flancurile, si franau brusc, cei din spatele lor aproape impiedicandu-se unii de altii.. si se retrageau apoi inexplicabil, permitand replierea huliganilor pentru inca o repriza de chelfaneala. Noaptea mintii..

aldo_m  •  2 februarie 2017, 18:32

eu din ordonanta am inteles ca avem voie sa furam pana la 2 miliarde si nu facem puscarie asa ca nu inteleg de ce se demonstreaza in piata ca e liber la furat sa inceapa primarii si apoi si restul populatiei ,avem si noi ceva care mergea bine coruptia si A FOST IMBUNATATITA de ce sa stricam aceste mecanisme e f bine ce a facut dragnea

calinescu  •  2 februarie 2017, 18:43

D-LE TOLONTAN CHIAR NU VA MUSTRA CONSTIINTZA ????? DE CE VRETI SA ASASINATI ROMANIA ?????? DE CE-I MANATI IN LUPTA PE ACESTI COPII ???? RAZBOIUL NU E AL LOR , NU ESTE AL NOSTRU , ESTE AL DUSMANILOR ROMANIEI ....!!!!! PACAT CA NU SUNTEM LASATI SA INTRAM IN NORMALITATE ....!!!!! CINE CREDETI CA VA CASTIGA ACEST RAZBOI ROMANO- ROMAN ??????? IN NICI UN CAZ ROMANII ....!!!!! SA VA FIE RUSINE D-LE TOLONTAN ....!!!!

kkciosuldelahamangia  •  2 februarie 2017, 18:46

de obicei nu revin cu comentarii, dar tin sa te felicit Cataline pt. raspunsul dat marionetei de la interne.

Argus  •  2 februarie 2017, 19:00

Sincer, nu prea inteleg ce vreti sa spuneti? Ca Nu galeriile au fost cele ce au adus violenta? Atunci cine? Cine au fost cei ce au marsaluit nestingheriti pana in Pta. Victoriei? Presupun ca nu stiti, fiind de buna credinta! INici eu nu stiu, bine-nteles, dar incerc sa ma apropii de adevar, oarecum indirect, analizand comportamentul, lipsa de masuri, luate de jandarmerie, in fapt, de seful acestora, Enache! Jandarmeria lui Enache (se comporta precum a fi dedicate puterii si nu ordinii publice!! Zice Enache ca nu au fost identificati derbedeii, ca facanad parte din galeriile ultrasillor (ultra-drebedei de fapt!)? Pai "nea" Enache, nu avea obligatia prin lege, ca sa-i monitorizezi! Sa detina jandarmeria fotografiile acestora? Sa-i poata sa-i introduca intr-o baza de date in care, presupun, ca au si un prgram(el) ce-ie duce "drept la ei"? Nu au, nu? Au doar "ordine si directive"? In afara de stadioane, UNDE ca o regula, nu lipsesc petardele (pardon! derbedeii cu petarde!) ce trec de jandarmi de parca menirea acestora nu ar fi sa le depisteze, nu am mai intanit "petardisti" la manifetarile de protest organizate de marile sindicate,, de ONG-rile ce manifestau impotriva exploatarii gazelor de sist sau a aurului de la Rosia montana sau cele , ale mercenarilor (asa zisii revolutionari, ce-si revendicau pretentiile...)! Nu este cumva "o semnatura" a derbedeilor de-si spun "ultrasi"? O fac doar "de nebuni" sau..."la cerere", tot de nebuni? Dar nimeni, nimeni nu este ingrijorat de faptul ca nu exista meci in care sa nu fie Dinamo sau Steau (iclusiv neciurile dintre cele doua!), in care sa nu se arunce cu petarde? De parca se vrea sa se demonstreaza ca orice nebun (terorist!) poate ca in loc de petarda(e) sa intre cu un exploziv? Ce vreau sa spun, este ca jandarmeria, nu face exceptie in a confirma zicala "pestele de la cap se-mpute!". Acest Enache, judecand dupa longevitatea ramanerii "la post", este de neinlocit, chiar daca, repet, sub (ne)inteleapta sa conducere, jandarmeria s-a dovedit a fi neputincioasa in mentinerea ordinii publice, in asigurarea vietii cetatenilor (s-ai aduca amine Enache, de petarda care a fost cat pe ce sa-l loveasca pe Lewandowski! Daca (fara..."parca"!) ar fi fost vatamat corporal, pe unde isi scotea "camasa" (pardon! Vestonul!)? Axeta-i adevaratul Enache! Omul care patroneqaza o jandarmerie "buna" doar in a atatza oamenii prezentzi la meetingurile ce, evident, nu sunt pe placul puterii,aceiasi puter, ce il mentine in functie pentru "serviciile" aduse! Halal "putere" si "valeleu" jandarmerie

Lupu  •  2 februarie 2017, 19:05

Boss, dar eu nu sunt in regula cu o treaba, de unde ultrasi rapidisti? Rapid nu mai exista iar ultrasii rapidisti nu mai sunt de mult? Bine ca nu vin ultrasii de la Venus Bucuresti

Bogdan  •  2 februarie 2017, 19:16

Felicitări pentru promovarea dv. pe lista neagră ministresei / secretarei lui Dragnea, privind rolul dv. activ de incitator! Face cât un titlu de sir...

Andrei F  •  2 februarie 2017, 19:19

@ bg. Ministrul primea apelurile cu ,,urari,, pe telefonul personal! Ministrii au telefoane speciale la Ministere!...Alea nu sunt accesibile presei si uzului personal... *** desi observ ca uneori va doriti...Ar fi bine sa te gindesti la palaria dumitale...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Filbert  •  2 februarie 2017, 19:32

Reteta agitatorilor e clasica si e folosita si la 'case mai mari'. Coincidenta, s-a intimplat tot ieri: "This was a group of agitators who were masked up, throwing rocks, commercial grade fireworks and Molotov cocktails at officers," said UC Berkeley Police Chief Margo Bennett. http://www.cnbc.com/2017/02/01/uc-berkeley-on-lockdown-amid-protest-over-milo-yiannopoulos.html

Filbert  •  2 februarie 2017, 19:33

@spuzaru Excelente comentariile, felicitari!

geo  •  2 februarie 2017, 19:41

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

valll  •  2 februarie 2017, 19:43

Nu trebuie sa ne speram ca sunt prea multi Godina in politie. La cum stim ca stau lucrurile in MI, la cate musamalizari s-au intamplat pe acolo (nu de acum, dintotdeauna) nu cred ca jandarmii vor face altceva inafara de ce le sugereaza sefii. Care, la randul lor, vor asculta de sefii lor... Asa ca, daca e ordin sa se afle, se va afla cine i-a adus pe huligani. Daca nu, nu se va afla Dar sunt doua lucruri care trebuie clarificate. 1) ***? Urmareste ziaristii, dar baga capul in nisip cand niste raufacatori care puteau produce nenorociri in masa se amesteca printre manifestanti pasnici. 2) Care este realitatea in ce priveste comunicarea dintre SRI si MI? A fost o informare oficiala, asa cum spune SRI, sau un sms de la un lucrator din SRI, asa cum spune d-na Dan? Adevarul nu poate fi decat unul, e important si verificabil

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid  •  2 februarie 2017, 19:55

Nu le mai controla mintile demagogilor !! Nu mi-ai raspuns !! Cind va apucati sa mai construiti o centrala atomica sau macar o constructie monumentala ca cea de la Bicaz ca de conferinte de presa despre " tura bura" sunt satul !!

Arsenie  •  2 februarie 2017, 20:31

Godina este un politician cu norma intreaga, simpatizant USR-PNL, care posteaza toata ziua mesaje pe facebook, nici nu stiu cand mai are timp sa fie politist. E un exemplu? Pentru cine?

florins  •  2 februarie 2017, 20:39

D-le Tolontan, ramai la sport si la anchetele despre coruptia din sistem! Precum un personaj din 'Mantaua' lui Gogol iti spun:...'vorbesti prea mult pentru rangul tau!'

Lucian Hodoboc  •  2 februarie 2017, 21:06

Interesant articol. Ce să zic? Ai punctat foarte bine chestiunile. Sunt în mare parte de acord cu ce ai scris.

valll  •  2 februarie 2017, 21:18

Eu nu am facut nicio acuzatie, am intrebat. Am cerut celor capabili sa demonstreze, daca e asa, sau invers. Deoarece acea doamna, in acea comunicare, a spus ca ei au descoperit ca unii ziaristi s-au exprimat favorabil participarii la proteste, nu inseamna ca le cenzureaza opiniile? Si, anuntand public ca s-au ocupat de acest lucru, nu inseamna ca este una dintre laturile activitatii lor? Asta nu e un comportament de politie politica? Sa ne inhibam pana si intrebarile, ca in vremurile mai vechi? Unde ajungem?

victor  •  2 februarie 2017, 21:27

Tolo.....ziaristul este tot om! De ce tot pretinzi ca sunteti o specie aparte? Da ,esti formator de opinie. Da,ai instigat,ai incalcat legea. Aaaaa,trebuie aplicata numai muritorilor! Vreau sa raspunda si magistratii in fata legii la fel ca mine. Eu sunt unul dintre multii prosti(asta este opinia voastra despre noi) care au votat PSD si vreau sa fie lasati sa lucreze.

pawn  •  2 februarie 2017, 21:40

nu...scuze de intarziere, ma stricam de ras la inceputul articolului tolontanian, cu "fratele meu de stanga" :) eu, votant de stanga radicala, o sa ma simt frate cu tolontan cand o sa-mi creasca par in palma. atunci. pana la vremea aia, vorba unuia care-si face vant cu coada prin filosofie: "murim in picioare".

Dora  •  2 februarie 2017, 21:58

@Victor (Pontala?) *** PSD (Partidul Salvati-l pe Dragnea), care cu complicitatea ta a ajuns la guvernare, a reusit in cateva zile sa ne lamureasca pentru ce lucreaza. Si pentru ce lucreaza ei este ultimul lucru de care are nevoie aceasta tara. Au castigat cu un procent infim, dar si daca ii votau toti alegatorii cu drept de vot, tot nu ar avea dreptul sa puna pe butuci justitia, sa ne arunce cu decenii in urma. Daca ai vreun dram de ratiune, imi vei da dreptate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

CD  •  2 februarie 2017, 23:10

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victor  •  2 februarie 2017, 23:20

@Dora Singurul tau argument este ura....doar atat! Voi cei de dreapta(sunteti cei mai destepti,inalti ,frumosi),stiu deja asta! Argumente solide,nu retorica aiurea.... Oricine este impotriva este catalogat imediat. Prefer sa fiu(prost),dar sa gandesc singur. Ai citit legile? Eu da,stiu sa si citesc!!!! Asa prost si citesc!!!!

colegă de breaslă  •  2 februarie 2017, 23:41

Cătă', BRAVO!!!

suporter  •  3 februarie 2017, 0:31

Galeriile nu s-au unit si nu se vor uni niciodată pentru o cauza comuna. Nu trebuie explicat.

Valer  •  3 februarie 2017, 7:01

Vedeti pe vice cine erau agitatorii

Alfa…Omega  •  3 februarie 2017, 8:15

Romania Stat de drept Din Constitutia: 3 pilone : executiv, lrgislativ, judicier Echilibru cu 3 picioare Daca pilon judiciar este taiat, ramanenumai 2 picioare Nu este bine pentru tara. Avem nevoie de toate e avem de dovedit Daca cineva greseste este pedepsit viz a viz de toate lumea inclusiv strainattate este bine. Statul lucreaza pentru toate lumea. Ce avem de dovedit ? Este nevoie de un program politic global nu de un program politic personal unde gasim rude, prietenie, si interese. Alt puncte de vedere ?

Boby34  •  3 februarie 2017, 8:26

Foarte interesant. Negoita foloseste aceleasi doua cuvinte ca PCH pentru a se scuza : "linsaj mediatic"...hmmm....oare axa pch-bucurica-psd nu e un lucru real? Sa va fie rusine pseudoultrasi manipulati de sistem....nu asta era ideea cu miscarea ultra ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marko  •  3 februarie 2017, 9:06

Domnule Tolontan, sa nu credeti ca cei din strada sunt mielusei. Cititi mesajele lansate de ei pe Facebook, mesaje pline de ura si care instiga la violenta. Asa se face democratia ??? Cu bate, cu sticle incendiare, etc. De ce sa mai votam civilizat cand putem sa cream anarhie, nu ???? Sper ca cei care inatiga la violenta in spatiul public sa fie trasi la raspundere. Romanii au ales la vot democratic.

as  •  3 februarie 2017, 9:25

Pai sa renuntam la vot. Ca vad ca puterea se transeaza in strada. Binenteles cu sprijinul institutiilor de forta si al ambasadorilor. Dar nu ar fi bine sa se stringa marile puteri la o masa rotunda si sa decida ei cine sa ne conduca ?

Ladiana  •  3 februarie 2017, 9:41

Logica ne spune ca ultrasii nu puteau fi dirijați decât de un psd-ist de vaza. Bănuielile sunt alimentate și de întârzierea politiei în a lămuri lucrurile. Este o tergiversare suspecta și cred ca nu vom afla cine a comandat ultrasii . Tipic romanesc.

Alex  •  3 februarie 2017, 9:53

@maria Buna intrebare...dar dl. Tolontan nu iti va raspunde. Extrem de regretabil ceea ce s-a intamplat la protest dar din cate am inteles o parte din cei responsabili sunt deja anchetati. As fi vrut ca obiectivismul dlui Tolontan sa se fi manifestat si in 2012 cand oamenii care protestau pasnic au fost batuti crunt de scutieri chiar schiloditi. Unde era dl Tolontan atunci?????

gabriel  •  3 februarie 2017, 9:54

Purtatoarea blonda de cuvinte de la MAI nu are vreun interes sa lamureasca chestiunea...a procedat urechist la contracararea ultrasilor.Nu a venit cu dovezi privind implicarea doisiunsfert in prima seara de manifestatii,minte privind estimarea numarului de participanti...ei nu pot aduce atatia oameni in strada nici daca apeleaza la mortii lui dragnea.Si asta-i doare!Nu pot intelege ca oamenii vad repetarea unui scenariu specific anilor 90... Ma amuza in schimb lamentarile lor privind amenintarile...nu stiam ca avem atatia oameni(e cam mult spus ) sensibili in guvern.Cred ca si balerina lui grindeanu gestioneaza mai bine situatiile de criza decat guvernu' ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează