Medic de la ”Universitar”: ”Vrăbi a lui Sorin Oprescu a devenit fără concurs managerul celui mai mare spital din România”

Reacțiile corpului medical după ce primul șef de spital numit de ministrul sănătății, Florian Bodog, este Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu

duminică, 5 februarie 2017, 7:02

UPDATE: Ministrul sănătăţii, pentru News.ro, despre numirea Adrianei Nica manager la SUUB: „M-am consultat cu consilierii mei, a fost o singură propunere. Trebuia numit un interimar până la organizarea concursului”

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

„Guvernul Grindeanu nu e vinovat. Vinovați sunt cei care au făcut campanie de dezinformare” Călin Popescu Tăriceanu

 

”Miercuri seara nu se știa nimic. Joi dimineață, la raportul de gardă, am fost anunțați că noul manager al spitalului este Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu” Medic din Spitalul Universitar de Urgență

Faptele nu dezinformează.

Faptele sunt încăpățânate.

În timp ce sute de mii de oameni ies în stradă, regimul denumit generic Liviu Dragnea își vede de drum.

Întâi, Senatul respinge Ordonanța ministrului Vlad Voiculescu, prin care se stabileau criterii mai exigente pentru numirea managerilor de spital.

Apoi vine rândul Guvernului Grindeanu să preia mingea ridicată de Parlament.

Florian Bodog, ministrul sănătății, începe numirile. În numele lui Sorin Oprescu!

2

Cel dintâi șef de spital instalat de ministru se numește Adriana Nica. Presa sesizează. Nica este iubita și partenera de viață a lui Sorin Oprescu.

Dar nu-i interesează dacă opinia publică află. Pentru că mesajul e unul dedicat sistemului medical.

O simbolistică a Puterii pentru ca toți medicii să înțeleagă cine e jupân: primul manager numit în mandatul lui Bodog este partenera lui Oprescu!

Cea dintâi numire semnată de noul ministru, la cel mai mare spital, este o relație necamuflată a lui Sorin Oprescu, el însuși fost director al spitalului și primar în mandatul căruia firmele controlate de fratele și de fiul său au infiltrat sistemul românesc de sănătate.

1.200 de paturi are Spitalul Universitar de Urgență, cel mai mare din România

Numirea Adrianei Nica ia prin surprindere pe toată lumea din spital.

Pentru că managerul celui mai mare spital din România este instalat fără concurs și practic în secret față de personalul cu care urmează să lucreze.

Știți ce înseamnă asta. Repede, peste noapte, în secret.

Lucrurile se repetă.

”Câteva luni am sperat, dar acum îmi dau seama că nu putem scăpa de tentaculele lui Oprescu”

Dialog purtat joi, 2 februarie, cu un medic cu mare vechime, care dorește să relateze ce se întâmplă în Spitalul Universitar, unde el s-a format, a crescut și a devenit un  nume.

-Bună ziua, domnule doctor! Ce s-a întâmplat?
-S-a întâmplat că Spitalul Universitar s-a trezit peste noapte cu un manager nou!

-Cum adică peste noapte?
Miercuri seara am plecat din spital și nu se știa nimic. La raportul de gardă de joi dimineața am fost anunțați că avem un manager nou în persoana medicului Adriana Nica. Un nume care nu a fost vehiculat niciodată pentru această funcție!

-Și unde-i problema?
-Secureanu o are pe Vrăbi, Oprescu, pe Adriana Nica. Pot spune că Vrăbi a lui Oprescu a ajuns fără concurs managerul celui mai mare spital.

3
Lanțul protecțiilor. Florin Secureanu o proteja pe ”Vrăbi”. La rândul său, Secureanu era protejat de Oprescu. Iar fostul primar, chiar din calitatea de cercetat de către DNA, îi face drum încă Adrianei Nica, pe care medicii din Spitalul Municipal o numesc ”Vrăbi a lui Oprescu”.

-Medicul Adriana Nica nu are competențe de manager?
-Adriana Nica este un medic cu o ascensiune fulminantă în ultimii doi ani. Nimeni dintre noi, oricât de bun ar fi în specialitatea lui, nu ar fi putut să ajungă atât de repede șef de secție și apoi manager de spital. Nu are nicio competență în management. Și vorbim despre cel mai mare spital din țară! La ce asistăm aici?!

-Spuneți-ne dumneavoastră la ce credeți că asistăm.
-Nu mai am nicio speranță că se va schimba ceva în sistemul de sănătate. Pentru prima dată în viața mea am început să aplic pentru un post în străinătate. Nici mie nu-mi vine să cred că am ajuns să-mi doresc să plec din țara mea. Deși nu mai sunt la vârsta tinereții, vreau să mai salvez ceva din cariera mea de medic și din viața mea de om.

-Nu sunteți subiectiv? Până la urmă, nu e corect să judecăm oamenii în funcție de cei cu care stau în casă.
-Eu v-am dat elemente clare legate de cariera doamnei Nica. Am trăit câteva luni în care noi, medicii de aici, am respirat un aer ceva mai curat. Prin această numire ne-am crispat din nou. Realizăm că nu vom scăpa niciodată de tentaculele lui Sorin Oprescu.

De ce solicitați să faceți aceste declarații cu numele confidențial?
-Gândiți-vă că a trecut un an și jumătate de când Sorin Oprescu a fost arestat. Și nouă ni se aruncă în față o astfel de numire. Ce mai mare probă de putere vreți? Cum să avem încredere că se poate schimba ceva?

Coleg de la ATI, perplex după numire

Decizia numirii Adrianei Nica este parafată la minister miercuri, 1 februarie dimineața, de ministrul sănătății, Florian Bodog.

Un alt medic, coleg cu Adriana Nica la ATI, se declară și el șocat de instalarea noului manager.

”Adriana Nica are o ușoară activitate medicală și un simulacru de activitate științifică” Doctor ATI din Spitalul Universitar

În 2016, Adriana Nica publică 4 cărți de specialitate în calitate de coordonator.

Dintre acestea, lucrarea ”Particularități ale managementului perioperator la pacientul cu boală hematologică nononcologică” îl are ca autor pe Sorin Oprescu.

Patru cărți într-un an nu e totul.

Un articol științific la trei săptămâni, neîntrerupt, vreme de doi ani

Nica are și două cărți, tot în 2016, în calitate de coautor, iar în 2015 și 2016 publică o lucrare la trei săptămâni în revistele științifice.

Un articol științific la fiecare trei săptămâni, fără pauză!

34 de lucrări in extenso în reviste științifice a publicat Adriana Nica în 2015 și 2016

”Nici dacă stătea și scria non-stop zi și noapte, nimeni nu ar fi reușit să publice atâtea cărți și lucrări științifice într-un timp atât de scurt ca Adriana Nica” Medic ATI de la Spitalul Universitar de Urgență

În momentul numirii ca manager, Nica este șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Universitar de Urgență București.

Împrumuturi de 660.000 de euro

Conform ultimei declarații de avere, Adriana Nica deține împrumuturi de 660.000 de euro.

Adriana Nica apare ca martor în dosarul de corupție al lui Sorin Oprescu.

Acestea conțin, conform procurorilor DNA, mențiuni ”necorespunzătoare adevărului”.

Unul din imobilele pe care procurorii pun sechestru asigurator în dosarul lui Oprescu aparține Adrianei Nica.

Și-a susținut teza de doctorat în fața lui Nicolae Bănicioiu

Cariera Adrianei Nica este strîns legată de cea a lui Sorin Oprescu și de prietenii acestuia din guvernele PSD.

În 2015, ea își susține teza de doctorat în fața lui Nicolae Bănicioiu și a lui Dorel Săndesc, ministrul și secretarul de stat al Guvernului Ponta.

Tot în 2015, în vară, după moda din spitalele românești de a crea atâtea secții câți șefi trebuie unși, secția de ATI de la Spitalul Universitar este împărțită în trei.

Iar Adriana Nica e numită șeful secției ATI 2.

Pe 30 octombrie 2015, în ziua în care are loc incendiul de la Colectiv, Adriana Nica își dă demisia și este înlocuită cu doctorul Letiția Coriu.

În februarie 2016, Nica revine la spital, în același timp în care se întoarce în spital și Oprescu, care reprimește drept de practică.

Se reia procedura și e numită din nou șef secție ATI.

Fosta șefă, Letiția Coriu, primește, pe o rută de consolare, poziția de șef secție ATI la Spitalul Colțea.

Nu e complicat.

Spitalul Colțea depinde de ASSMB, structură creată de Sorin Oprescu, când și-a luat la Primărie cele 19 spitale cu un buget de 1 miliard de euro pe an.

Iar acum, Adriana Nica face pasul zeilor și e instalată drept șef al celui mai mare spital din România.

Oprescu i-a fost șef de comisie academică

Evoluția profesională a Adrianei Nica este cu adevărat reamarcabilă. În doi ani devine, de la un simplu medic, doctor în medicină și manager!

Gazeta discută ieri, de mai multe ori, cu Adriana Nica.

În ciuda insistențelor ziarului, ea refuză, pe parcursul zilei, să comenteze numirea ca manager la Spitalul Universitar de Urgență.

 

Comentarii (171)Adaugă comentariu

Je  •  10 februarie 2017, 9:12

Salut Catalin.Pe cand o investigatie la ANR (autoritatea navala).E o mare mafie acolo cu tot felul de ilegalitati, imbarcari fictive, cadetii fictive pt studentii (semianalfabeti de la UMC).Daca vei aprofunda un pic ancheta vei ramane stupefiat de ce caracatita vei descoperi.Si poti corobora ancheta de la ANR cu o ancheta la UMC, unde se scot absolventi pe banda rulanta fara ca ei sa treaca prea mult pe la scoala.O zi buna.

Matache Macelaru-Furculisione  •  10 februarie 2017, 11:31

Domne Tolontane, dar ce continut jignitor continea monser mesagiul meu? Pai nu a organizat leaderul mneavoastra happeningul in chiloti de la metro? Calatorii gandesc ca nu s-au simtit jigniti cand sedea langa ei in wagon leaderul mneavoastra Florin Badita in chiloti maro . De ce sa ma censurezi ca doar nu e o stire fake. Eu prin urmare totusi va invit sa manifestati in chiloti contra comunistilor, pentru un macsim efect. Pup dulcissim si sa salvati uniti, *** atenta indrumare a indrumatorilor de la Amcham.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

draga sTOLO  •  10 februarie 2017, 16:22

Tolo, tara arde si tu esti in concediu?

Filbert  •  10 februarie 2017, 20:33

@ Ma Ma Fur '...sir Steven...'? E nobil?

diaspora  •  10 februarie 2017, 21:18

AndreiF nu am mai avut timp de tine cà OAMENII mai si muncesc sà và plàteascà vouà ajutoarele sociale si alte pensii speciale,dar acum revin cu intrebarea la care chiar te rog sà ràspunzi..Din ce bani si mai ales de unde si-a permis ayatolahul de Alexandria(dragnea)tot luxul in care se làfàie?????Hai cà nu e greu si nu o mai da cotità asa cum a-ti fost educati de CIUMA ROSIE.

Andrei F  •  10 februarie 2017, 23:00

@diaspora Credeam ca sti despre ce vorbesti...Habar ai cine are cele mai mari pensii...daca ai sti ai merge la biserica...Din pacate tu ai nevoie de Napoleon si de ochi larg deschisi...Eu inca nu sunt...O incercare ultima...daca ce spui tu este adevarat cum a fost posibil asa ceva si mai ales intreaba- te,va mai fi?...Ce trebuie schimbat?...

diaspora  •  11 februarie 2017, 21:28

@Andrei F,Tu stii sà citesti???Tu stii sà ràspunzi la subiect???Ce bisericà,ceNapoleon mei nea caisà ,eu te mai intreb odatà,,De unde a fàcut rost ayatolahul tàu de atàtia bani sà-si construiasca imperiul de la Alexandria.si mai slàbestemà cu cine i-a permis lucrul àsta .Scurt::Din 90 pànà azi a-ti fost la putere deci cine ar fi permis???

Andrei F  •  11 februarie 2017, 22:49

@diaspora Dupa,,din 90 ati fost la putere deci cine ar fi permis?,, e clar pentru mine ca numai Napoleon poate sa- ti raspunda...Si- ti repet,inca nu sunt Napoleon...Daca tu acum spui ca nu sunt pirghii legale pentru ca unii sunt si au fost la putere de fapt contesti ,,Statul de Drept,,...Deci nu te mai complica sa- mi vorbesti de principii...Si ca sa vad pina unde poti merge,cite case are Dragnea,ce avere are Dragnea?

iufiuf  •  12 februarie 2017, 8:00

Tolo ce se intampla? De ce perioada asta lunga de liniste? Fii cu ochii pe ei si scrie, scrie, scrie.

 •  12 februarie 2017, 9:07

Doi chirurgi de la Spitalul Colentina cer ajutorul oamenilor nu pt altceva, ci pt a-si face treaba, ei fiind nedreptatiti de managerul spitalului care manager e numit cum altcumva daca nu politic. Managerii sa fie oameni competenti in administrare nu simpatici celor din clasa politica. Politicienii sa si-i ia acasa, poate or fi mai priceputi in administrarea mosiilor dumnealor!

Matache Macelaru-Furculisione  •  12 februarie 2017, 11:54

Domne Tolontane, s-a lamurit cu sir Steven van Groningen, nu mai am trebuinta pentru ca sa-l cercetezi. Situatiunea a limpezit-o colega lui sir Steven van Groningen, sir Francois Bloch, jupan la BRD: "Protestele din Piaţa Victoriei sunt manifestări democratice şi nu instabilitate politică". Desigur cu totul si cu totul alta erea situatiunea daca massa din Pieata Victoriei ar fi zcandat in contra bancelor multinasionale, caz in care coledzii Steven si Francois ar fi spus, pe buna direptate, ca demonstrantii sunt platiti de Moskva prin Donaldino Trumpduck. Dar sa revenim la situatiunea reiala care, din fericire pentru finansa anternasionala progressista, este politicos corekta. Daca tot am dat masca gios, as avea o propunere care ar ridica mult nivelul artistique al prestidigioasei demonstratiuni din fata guvernului vremelnic komunist. Si anume acuma trebuieste cu asupra de masura ca si restul jupanilor bancilor multinasionales sa se alatureze in pieata coledzilor Steven si Francois. Dar nu oricum, ci toti calare pe niste care alegorice imbracate in dolars, oiero si francs helvetieni, iar la jug sa trage tinerii frumosi, liberi, datornici si, pe cale de consecinta, mult mai inteligeanti decat stirbii fara credite care se agita zadarnic la portita de la Palatul Pionerilor. Nadajduiesc ca frumoasa mea propunere nu jicneste pe nimenea, nici macar pe onorabilul moderatore al acestui prestidigios blog sportif. Spor macsim, uniti salvati pe sir Steven, sir Francois & coledzii siri.

valll  •  12 februarie 2017, 12:25

Nu stiu ce e cu dl Tolontan. Daca ar avea gripa sau ar fi in vacanta, dade el un semn. Ultimul lui comentariu aparut acum sapte zila. Dar daca a fost rapit?!!! Are multi dusmani printre mafioti.

omul de pe zebra  •  12 februarie 2017, 16:42

Ce parere aveti de protejata dvs Silvi si de politica sa corecta in ceea ce priveste intentiile sale bune,asa cum am auzit si la Geriatrie unde a incercat sa faca numai ''lucruri bune'' pana la desfiintare.Erau nebuni cei care protestau.Se pare ca zicala parafrazata ar suna asa:"cand doi iti spun ca nu esti bun manager pleaca si intoarce-te la supa ta de slabit"..Asteptati dragi pacienti pana face doamna consiliul director(sa-si asume acesta ''ilegalitatea '.Vezi dle Tolontan daca aceasta doamna era manager cand s-a intamplat tragedia de la Colectiv,toate cadrele medicale,conform unei legi aberante,sunt in malpraxis daca stau peste program,dar noroc cu managera corecta (unii spun ca este ruda cu dl Oprescu,dar si tehnocrata pana de curand ajutandu-l pe fostul ministru sa-si duca la bun sfarsit politica de ezterminare a 100 de spitale) care te fereste de asa ceva.RUSINE!!!!!!!!!!!!!!Poate cu darul dvs de investigator corect aduceti in fata opiniei publice acea lista de care vorbea dl.Dragnea.

 •  12 februarie 2017, 20:09

Nu stiu, dar totusi cum de pot fi numiti si destituiti managerii de spitale si de catre ministrul sanatatii dar si de catre primar? Ce principii sunt astea?

draga sTOLO  •  12 februarie 2017, 20:19

asta e prea de tot, sa vina politia sa ancheteze unde s-a evaporat Tolontan sau a plecat de unul singur sa il gaseasca pe Ghita?

Matache Macelaru-Furculisione  •  13 februarie 2017, 8:29

Este absolutissim inecsplicabel cum de acest guvern moscovit mai sta inca pe picioare dupa ce sute de milioarde de juni frumosi, liberi si datornici manifesteaza zi si noapte in frunte cu creditorii lor, bancile straine progressiste. Asa nu se mai poate! Rog pe madam doctor Codruta sa intareasca neintarziat randurile manifestantilor, dar sa vina insotita de coledzii titani ai luptei anticorupte: Traian Basescu, Miculsoft, Bechtelerel, Eiaideiesi, Claudiu Florica, Dinu Pescariu scl. Uniti salvati si demiteti. Si domne Tolontane, rog sa grabim monser, spune la superiori s-o scurteze ca te cer admiratorii.

deval  •  13 februarie 2017, 17:36

Dle Tolontan, ce lege "bate" Codul muncii ? Prevederile sunt numai pentru idiotii din privat ? Articolul 123 spune ca daca nu se poate compensa in 60 de zile (orele suplimentare facute cu acordul salariatului) munca suplimentara se plateste cu un spor de minim 75% ! Amenda la art 260 i este intre 1500-3000 lei ! Inspectia Muncii ar fi trebuit deja sa fie acolo ca situatia e publica !! Despre ce alte legi vorbeste cizma aia ? O fi fost ceva din vremea crizei economice, si care oricum era ilegala !! Suntem dementi , despre ce vorbim si cu cine ?! Nimic nu "bate" Codul muncii in ce priveste....munca, orice ar fi ordine de ministru, norme interne etcetcetc !!

Andrei F  •  13 februarie 2017, 19:44

@ deval Ma scuzati,cum va numiti? Asta ca sa stiu si eu cine in tara asta hotaraste care legi sunt ilegale...

alice  •  14 februarie 2017, 13:59

ma intreb cand veti mai face anchete si in alte spitale. Sf. Pantelimon este un exemplu bun care se afla in aceiasi situatie

deval  •  14 februarie 2017, 15:35

Andrei F, pe perioada crizei au fost suspendate mai multe drepturi cu acceptul CCR (cu doua exceptii) ! Legea invocata de dna care sta pe scaunul de director face expres referire la anul 2011. Dupa incetarea crizei masura a fost prelungita (in aceasta speta e vorba de interdictia de a plati ore suplimentare pentru ca asta ar insemna plata acestora cu spor de minim 75% ) prin hotarari inclusiv in 2015 si 2016 cu motivatia : "pastrarea echilibrului bugetar"!! Daca legiuitorul e deranjat de prevederi din Codul muncii de ce nu le abroga/suspenda pentru toti angajatorii !? De ce nu face proceduri pentru situatii ca cea de la Colentina care se reproduce sigur in tara, mult mai tragic. In aceste conditii angajatorul nu are dreptul sa ceara angajatului (in scris) sa faca ore suplimentare inainte ca acesta sa-si fi recuperat orele suplimentare deja efectuate, aduca in interiorul celor 60 de zile !Cum credeti ca se reflecta aceasta prevedere in sectoarele cu personal la limita sau deficient cum e sanatatea ? Am exprimat aici, in mod evident o opinie a unui cetatean (cu pregatire fiscala) si nu a unui "nume" ! In sectorul privat (chiar daca vorbim de medici, asistente,etc) , da , e ilegal . Am fost atat de radicala in exprimare pentru ca nu-mi puteam imagina ca se poate continua aplicarea acestei masuri la atatia ani dupa criza !

Andrei F  •  14 februarie 2017, 16:22

@ deval In general aveti un punct de vedere normal...Dar vedeti directorul trebuie sa respecte legea! Toate,chiar si cele care nu mai au suport,care au devenit ilogice...Si asta nu are legatura cu abuzul in serviciu?Cine o fi vinovat ca legea din vremea crizei nu a fost amendata? Asa e si acum cu abuzul in serviciu...Oamenii s-au revoltat ca abuzul sa ramana ca mai inainte dar ce sa vezi ca era putin neconstitutional si acum chiar scapa cei vinovati! Nu o fi mai bine sa cerem niste legi clare?Vinovati avem destui...Sa va amintesc de dezvoltatorii imobiliari care s-au trezit dupa ani buni datori la Fisc? Parca si unii din presa au avut probleme cu TVA- ul...De copiii care trebuiau sa plateasca la Sanatate ati auzit?

Comentează