Medic de la ”Universitar”: ”Vrăbi a lui Sorin Oprescu a devenit fără concurs managerul celui mai mare spital din România”

Reacțiile corpului medical după ce primul șef de spital numit de ministrul sănătății, Florian Bodog, este Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu

duminică, 5 februarie 2017, 7:02

UPDATE: Ministrul sănătăţii, pentru News.ro, despre numirea Adrianei Nica manager la SUUB: „M-am consultat cu consilierii mei, a fost o singură propunere. Trebuia numit un interimar până la organizarea concursului”

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

„Guvernul Grindeanu nu e vinovat. Vinovați sunt cei care au făcut campanie de dezinformare” Călin Popescu Tăriceanu

 

”Miercuri seara nu se știa nimic. Joi dimineață, la raportul de gardă, am fost anunțați că noul manager al spitalului este Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu” Medic din Spitalul Universitar de Urgență

Faptele nu dezinformează.

Faptele sunt încăpățânate.

În timp ce sute de mii de oameni ies în stradă, regimul denumit generic Liviu Dragnea își vede de drum.

Întâi, Senatul respinge Ordonanța ministrului Vlad Voiculescu, prin care se stabileau criterii mai exigente pentru numirea managerilor de spital.

Apoi vine rândul Guvernului Grindeanu să preia mingea ridicată de Parlament.

Florian Bodog, ministrul sănătății, începe numirile. În numele lui Sorin Oprescu!

2

Cel dintâi șef de spital instalat de ministru se numește Adriana Nica. Presa sesizează. Nica este iubita și partenera de viață a lui Sorin Oprescu.

Dar nu-i interesează dacă opinia publică află. Pentru că mesajul e unul dedicat sistemului medical.

O simbolistică a Puterii pentru ca toți medicii să înțeleagă cine e jupân: primul manager numit în mandatul lui Bodog este partenera lui Oprescu!

Cea dintâi numire semnată de noul ministru, la cel mai mare spital, este o relație necamuflată a lui Sorin Oprescu, el însuși fost director al spitalului și primar în mandatul căruia firmele controlate de fratele și de fiul său au infiltrat sistemul românesc de sănătate.

1.200 de paturi are Spitalul Universitar de Urgență, cel mai mare din România

Numirea Adrianei Nica ia prin surprindere pe toată lumea din spital.

Pentru că managerul celui mai mare spital din România este instalat fără concurs și practic în secret față de personalul cu care urmează să lucreze.

Știți ce înseamnă asta. Repede, peste noapte, în secret.

Lucrurile se repetă.

”Câteva luni am sperat, dar acum îmi dau seama că nu putem scăpa de tentaculele lui Oprescu”

Dialog purtat joi, 2 februarie, cu un medic cu mare vechime, care dorește să relateze ce se întâmplă în Spitalul Universitar, unde el s-a format, a crescut și a devenit un  nume.

-Bună ziua, domnule doctor! Ce s-a întâmplat?
-S-a întâmplat că Spitalul Universitar s-a trezit peste noapte cu un manager nou!

-Cum adică peste noapte?
Miercuri seara am plecat din spital și nu se știa nimic. La raportul de gardă de joi dimineața am fost anunțați că avem un manager nou în persoana medicului Adriana Nica. Un nume care nu a fost vehiculat niciodată pentru această funcție!

-Și unde-i problema?
-Secureanu o are pe Vrăbi, Oprescu, pe Adriana Nica. Pot spune că Vrăbi a lui Oprescu a ajuns fără concurs managerul celui mai mare spital.

3
Lanțul protecțiilor. Florin Secureanu o proteja pe ”Vrăbi”. La rândul său, Secureanu era protejat de Oprescu. Iar fostul primar, chiar din calitatea de cercetat de către DNA, îi face drum încă Adrianei Nica, pe care medicii din Spitalul Municipal o numesc ”Vrăbi a lui Oprescu”.

-Medicul Adriana Nica nu are competențe de manager?
-Adriana Nica este un medic cu o ascensiune fulminantă în ultimii doi ani. Nimeni dintre noi, oricât de bun ar fi în specialitatea lui, nu ar fi putut să ajungă atât de repede șef de secție și apoi manager de spital. Nu are nicio competență în management. Și vorbim despre cel mai mare spital din țară! La ce asistăm aici?!

-Spuneți-ne dumneavoastră la ce credeți că asistăm.
-Nu mai am nicio speranță că se va schimba ceva în sistemul de sănătate. Pentru prima dată în viața mea am început să aplic pentru un post în străinătate. Nici mie nu-mi vine să cred că am ajuns să-mi doresc să plec din țara mea. Deși nu mai sunt la vârsta tinereții, vreau să mai salvez ceva din cariera mea de medic și din viața mea de om.

-Nu sunteți subiectiv? Până la urmă, nu e corect să judecăm oamenii în funcție de cei cu care stau în casă.
-Eu v-am dat elemente clare legate de cariera doamnei Nica. Am trăit câteva luni în care noi, medicii de aici, am respirat un aer ceva mai curat. Prin această numire ne-am crispat din nou. Realizăm că nu vom scăpa niciodată de tentaculele lui Sorin Oprescu.

De ce solicitați să faceți aceste declarații cu numele confidențial?
-Gândiți-vă că a trecut un an și jumătate de când Sorin Oprescu a fost arestat. Și nouă ni se aruncă în față o astfel de numire. Ce mai mare probă de putere vreți? Cum să avem încredere că se poate schimba ceva?

Coleg de la ATI, perplex după numire

Decizia numirii Adrianei Nica este parafată la minister miercuri, 1 februarie dimineața, de ministrul sănătății, Florian Bodog.

Un alt medic, coleg cu Adriana Nica la ATI, se declară și el șocat de instalarea noului manager.

”Adriana Nica are o ușoară activitate medicală și un simulacru de activitate științifică” Doctor ATI din Spitalul Universitar

În 2016, Adriana Nica publică 4 cărți de specialitate în calitate de coordonator.

Dintre acestea, lucrarea ”Particularități ale managementului perioperator la pacientul cu boală hematologică nononcologică” îl are ca autor pe Sorin Oprescu.

Patru cărți într-un an nu e totul.

Un articol științific la trei săptămâni, neîntrerupt, vreme de doi ani

Nica are și două cărți, tot în 2016, în calitate de coautor, iar în 2015 și 2016 publică o lucrare la trei săptămâni în revistele științifice.

Un articol științific la fiecare trei săptămâni, fără pauză!

34 de lucrări in extenso în reviste științifice a publicat Adriana Nica în 2015 și 2016

”Nici dacă stătea și scria non-stop zi și noapte, nimeni nu ar fi reușit să publice atâtea cărți și lucrări științifice într-un timp atât de scurt ca Adriana Nica” Medic ATI de la Spitalul Universitar de Urgență

În momentul numirii ca manager, Nica este șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Universitar de Urgență București.

Împrumuturi de 660.000 de euro

Conform ultimei declarații de avere, Adriana Nica deține împrumuturi de 660.000 de euro.

Adriana Nica apare ca martor în dosarul de corupție al lui Sorin Oprescu.

Acestea conțin, conform procurorilor DNA, mențiuni ”necorespunzătoare adevărului”.

Unul din imobilele pe care procurorii pun sechestru asigurator în dosarul lui Oprescu aparține Adrianei Nica.

Și-a susținut teza de doctorat în fața lui Nicolae Bănicioiu

Cariera Adrianei Nica este strîns legată de cea a lui Sorin Oprescu și de prietenii acestuia din guvernele PSD.

În 2015, ea își susține teza de doctorat în fața lui Nicolae Bănicioiu și a lui Dorel Săndesc, ministrul și secretarul de stat al Guvernului Ponta.

Tot în 2015, în vară, după moda din spitalele românești de a crea atâtea secții câți șefi trebuie unși, secția de ATI de la Spitalul Universitar este împărțită în trei.

Iar Adriana Nica e numită șeful secției ATI 2.

Pe 30 octombrie 2015, în ziua în care are loc incendiul de la Colectiv, Adriana Nica își dă demisia și este înlocuită cu doctorul Letiția Coriu.

În februarie 2016, Nica revine la spital, în același timp în care se întoarce în spital și Oprescu, care reprimește drept de practică.

Se reia procedura și e numită din nou șef secție ATI.

Fosta șefă, Letiția Coriu, primește, pe o rută de consolare, poziția de șef secție ATI la Spitalul Colțea.

Nu e complicat.

Spitalul Colțea depinde de ASSMB, structură creată de Sorin Oprescu, când și-a luat la Primărie cele 19 spitale cu un buget de 1 miliard de euro pe an.

Iar acum, Adriana Nica face pasul zeilor și e instalată drept șef al celui mai mare spital din România.

Oprescu i-a fost șef de comisie academică

Evoluția profesională a Adrianei Nica este cu adevărat reamarcabilă. În doi ani devine, de la un simplu medic, doctor în medicină și manager!

Gazeta discută ieri, de mai multe ori, cu Adriana Nica.

În ciuda insistențelor ziarului, ea refuză, pe parcursul zilei, să comenteze numirea ca manager la Spitalul Universitar de Urgență.

 

Comentarii (171)Adaugă comentariu

Dreamer  •  5 februarie 2017, 7:12

*** *** *** Oricum face politie politica. ***. USR si PNL vor distrugerea Romaniei . Vreau anticipate , sa votez Iar PSD.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Filbert  •  5 februarie 2017, 7:40

Ce poti sa mai zici? Triumful competentei in acceptiune pesedista... P.S. @ Dreamer: ***, man!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  5 februarie 2017, 7:45

@Luca: traim intr-o tara in care un medic devine in doi ani sef de sectie facuta special pentru el si apoi e numit manager al acelui spital, scrie 6 carti si 34 de lucrari stiintifice, toate titlurile academice si functiile fiind primite sub guvernele prietenului sau. Dar suntem si o tara in care cetatenii au aflat ca daca actioneaza impreuna pot determina autoritatile sa guverneze pentru oameni.

Luca  •  5 februarie 2017, 7:47

Incredibil! Unde traim?!

Lucian  •  5 februarie 2017, 8:22

Ce te miri la psdistii ăștia! Câți directori de școala fără examen au numit repede, repede? Papagalul ăla de la învățământ, secretar de stat , fost ministru, care l-a albit pe ponta, încă trăiește pe banii mei! Nici nu știu cum îl cheamă, ca-i și prost rău! Cum îl cheamă?

fotbal  •  5 februarie 2017, 8:24

pedala de acceleratie e abia la 60% si inca se poate, dar depasim viteza regulamentara☺ in alta ordine de idei, tu ai dat cafeaua deci ai toate competentele😊merci!

Lolo  •  5 februarie 2017, 8:31

Asa niște proști bucureștenii -motivul de azi. Se dau rotunzi dar din totdeAuna după 90au fost conduși ***. Nicăieri în țară nu mai e chiar așa

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gheorghe  •  5 februarie 2017, 8:40

Cum adica ,, unde traim?''-in romanica .Da pana acuma cum a fost? nu cred ca la noi a fost vreodata altfel.Si in vremea lui ceasca a a fost la fel, (pcr- pile,cunostinte si relatii) .Dar in restul tarii cum credeti ca este?-la fel.Aceeasi coruptie adusa la nivel de virtute.Mai mare rusinea cu politicienii care parca sunt alesi pe spranceana sa fie corupti....mai este cate unul care se retrage(vezi cazul celor din psd care au dat un pas in spare)dar sunt cazuri rare.Mi-e sila in ce tara traim.Medici cu un caracter ***..astia ne ,,opereaza"si la buzunar nu numai la organe.Nu stiu de ce suntem asa batuti de Dumnezeu ***? Bine ca mai avem si medici cu caracter profesionisti desavarsiti.....dar si ei sunt scarbiti si se gandesc sa-si ia talpasita si sa mearga in strainatate satui de nedreptate si mizerie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Geta  •  5 februarie 2017, 8:48

,,Faptele nu dezinformeaza.Faptele sunt incapatanate.,, Frumos...sa va spun si eu fapte din frumoasa tara...Frumoasa tara a avut cinstea sa aiba un comisar roman pe Agricultura...Faptele istorice de acolo la propulsat ca Prim Ministru...Taranii din frumoasa tara se bucurara mult si degeaba...Este fapt cert ca acesta nu a putut asigura nici macar subventiile pentru agricultura la timp...Desigur...firmele alea mari au primit sute de milioane de euro sprijin desigur ca sa mentina locurile de munca!Cine vrea sa stie...firmele de medicamente au a doua putere de influienta in lume!Apoi este de ris ca un jurnalist mare ca dv. nu cunoaste ca autorul unei carti se poate sa lucreze la finalizarea ei zeci de ani...Dar eu nu ma mai mir...Stiu de ce nu ati avut curajul sa ne spuneti cine a numit la Malaxa pe Secureanu...Uite,astazi nu aveti nici o retinere pentru acest Ministru al Sanatatii...Zilele acestea sunt tot fapte care raman...Citi nu va spuneau ca vor fura de o anumita suma si nu vor platii...Ati acceptat ca si cind ordonanta se referea la furt,tilharie...Daca cineva zilele acestea va citit si a procedat in consecinta sunteti si dv. un autor moral...In rest...Mircea Diaconu Presedinte...ultima sansa...

Cătălin Tolontan  •  5 februarie 2017, 8:49

@Geta: sincer, nu intelegem ce ne reprosati. Am scris despre problemele din spitale si pe vremea guvernului tehnocrat. Am scris atunci cand am vazut ca ministerul il lasa pe un director de spital, cel de la Ana Aslan, in CA-ul unei mari multinationale. Am scris despre fratele candidatului USR ca e administratorul firmei care il spaguia pe Secureau. Nu ne intereseaza de ce partid apartin cei desre care scriem. In cazul Adrianei Nica, ea a fost de doua ori avansata: a fost numita sefa de sectie sub ministrul Banicioiu si acum e instalata, fara concurs, manager sub ministrul Bodog. Acestea sunt faptele, indiferent cui convin sau nu.

Geta  •  5 februarie 2017, 8:54

@ Lucian. Zilele acestea nu e prea bine sa o dai cu numirile ...Oamenii zilei pe care i- ai aparat sunt numiti la fel datorita lui Macovei...A...iarta- ma acolo e bine sa fie!

R  •  5 februarie 2017, 9:00

Nu stiu cum e in alte parti dar la noi legea ar trebui sa prevada circumstante agravante atunci cand faci rau bolnavilor, orfanilor, varstnicilor... adica furtul de la spitale, dgaspc, camine de batrani. Ipocrizia clasei politice este atat de flagranta incat uneori in aceeasi fraza o emit: sa eliminam abuzul in functie pentru functionari si demnitari pentru ca nu este sanctionat in nicio tara dar sa il introducem la judecatori si procurori. Noroc ca strada e de acord cu sanctionarea abuzului in ambele cazuri. Se vorbeste de frica functionarilor si a politicienilor de a mai semna orice ca fiind motiv de blocaj al administratiei. Afirmatia ar necestita o nuantare. Frica de a incalca legea e buna, ar trebui sa guverneze toata societatea si sa duca la imbunatatirea permanenta a cadrului legislativ, dar nu trebuie asimilata cu frica de a fi pedepsit, santajat, descoperit, compromis dupa ce ai comis sau ai de gand sa comiti incalcarea ei si care te impinge la decizii absurde, arbitrare, iresponsabile. De ce nu s-a modificat codul penal de parlamentul trecut? Dragnea: nu mai aveam majoritatea... le era frica parlamentarilor. Sa intelegem ca erau santajati sau sa intelegem ca de buna credinta le era frica sa faca o tampenie. Daca le era frica si nu erau in stare sa emita legi rational, ce facem cu legile pe care totusi le-au emis, gen 100 de taxe out in procedura de 15 zile? Decizia de a numi impostori in functie, de la prim ministru la director de spital, poate ca este benefica, cu timpul acestora li se va face frica sa incalce legea si in acelasi timp sunt permanent sub ochiul critic al profesionistilor, fara autoritatea legitimata. Cand sar calul ca Secureanu, colegii ii vor elimina pe impostori. Sper.

R  •  5 februarie 2017, 9:16

@Geta... Daca tu crezi ca sunt altii care conduc Romania, si toti sunt oameni rai in acceptiunea ta, alegera mea e simpla. Decat dictatura ruseasca perfecta, mai bine democratie proasta de la UE.

Geta  •  5 februarie 2017, 9:25

@ Tolontan. Pai va spun in citeva cuvinte...Pe noua Vrabi puteti sa ne spuneti de cine a fost numita; de Secureanu puteti da ne spuneti de cine a fost numit? Si ma lungesc pentru ca vad un comentariu care este sigur al dumnavoastra...O carte poate fi scrisa neaparat intr- un an? Nu de alta dar eu am citit scriitori care nu le este rusine sa spuna ca au muncit multi ani la o carte...

scufitzarosie  •  5 februarie 2017, 9:26

treziti-va ROMANI!... SA VEDETI CE VA URMA SI CAND SECUREANU VA IESI DIN "PRIGIONE"!...

Mir  •  5 februarie 2017, 9:39

Dl. Tolontan, vreti sa spuneti ca un medic cu vechime de 13 ani in ATI la cel mai mare spital din tara nu este bun de manager, sau macar sef de sectie? Dati mai multe detalii cu aceasta comparatie "vrabi" pentru ca una este un medic respectabil , iar cealalta este o pitzi. Ultima oara cand m-am uitat pe spitalul ala scria universitar, adica lucreaza si fac practica studenti de la umf, iar lucrarile sunt publicate in calitate de coordonator(indrumare). Sincer, *** psd-ul, deformati si trunchiati adevarul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Geta  •  5 februarie 2017, 9:41

@ R Domnule...eu judec cu mintea mea.Am dat Fapte- lucru care imi era transmis prin citate...Eu nu pot sa ma refer decit la ce vad...Rusia,UE nu au fost introduse de mine si nici nu m-am gindit la asa ceva...Treaba este ca taranii trebuiau sa ia la timp citeva sute de euro.La timp- pentru ca plantele asa sunt lasate pe pamant,rasat,cresc dupa ciclul naturii...Firmele alea mari nu au fost infierate de mine poate nu ai remarcat,am spun ca- si mentin angajatii...Treaba este ca un Comisar pe Agricultura a uitat foate repede lucruri elementare din natura...E cam ca la mersul pe bicicleta care se spune ca nu se mai uita niciodata...

Geta  •  5 februarie 2017, 9:50

@ Tolontan. Pina nu ma interziceti pe blog,o sa- mi spuneti cine a fost cel care l-a numit pe Secureanu?

antonia  •  5 februarie 2017, 9:51

DOREL SANDESC! Da, acest "dorel" al sistemului sanitar, un om marunt din toate punctele de vedere, a facut foarte mult rau si cu toate astea nu este tras la raspundere! Deoarece este parte a acestui sistem care a distrus si ne-a distrus sanatatea in toti acesti ani!

Bogdan  •  5 februarie 2017, 9:52

Sa nu uitam ca Adriana Nica ***)!!! Persoana ce i-a tolerat comportamentul si netezit drumul spre ceea ce este astazi deci este direct raspunzatoare de acest lucru. Sa nu ne mai miram...sunt toti o apa si un pamant!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  5 februarie 2017, 10:16

Așteptăm DNA-ul la acest minister. Este deja un clan care s-a format!

Bog  •  5 februarie 2017, 10:22

Ce exemple le-or fi mai trebuind celor care inca nu inteleg ca regimul Dragnea este nedemocratic? Dar noroc ca cei care inteleg sunt mult mai multi si pe strada.

Iulia  •  5 februarie 2017, 10:24

Alta-ntrebare: de ce nu se revolta medicii si tot personalul spitalului de aceasta numire? Trebuie sa actionam toti, atunci cand suntem in fata abuzurilor. Altfel, le acceptam tacit

Cătălin Tolontan  •  5 februarie 2017, 10:25

@Mir: dupa cum vedeti, articolul nu contine nici o opinie a noastra, ci doar a doi medici din Spitalul Universitar. Ei o cunosc pe Adriana Nica si sunt cei care sustin ca ascensiunea noului manager este una fara precedent.

dzzz  •  5 februarie 2017, 10:27

In spatele fiecarui barbat de succes sta o femeie puternica. In spatele fiecarei femei de succes din sectorul public, in Romania, ***. Competenta, profesionalismul si creativitatea se aplica doar in budoar.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei  •  5 februarie 2017, 10:30

Nu vreau sa judec fondul problemei. Insa nu ma pot abtine sa observ cum "minunatul" DNA este invocat (si) in toata aceasta poveste. Am o singura intrebare: domnule Tolontan, dau refresh site-ului dvs aproape zilnic, cu asteptarea sa gasesc stiri cu impact. In acest context, ma intreb de ce nu gasesc nici o stire vis-a-vis de achitarea lui Orban... Nu sunt nici pe departe un fan al lui, insa imi aduc aminte cum, imediat dupa ce a fost propus la primaria bucuresti, pac - ancheta, pac - pas in spate, dupa care nimic despre el, cazul lui, etc. Ma gandesc ca, intr-o tara civilizata, omul asta ar putea da in judecata o institutie care i-a distrus cariera politica. Ma gandesc ca, intr-o tara civilizata, niste oameni ar trebui trasi la raspundere pentru genul asta de erori. Indiferent cat de "digerabil" este subiectul anchetei, in speta, Orban. Cu sau fara ordonanta, cu sau fara PSD, exista in tara asta institutii pe care nimeni nu le trage la raspundere, care au un impact mai puternic decat una sau mai multe vrabiute. Ati spus la un moment dat ca sunteti "custodele informatiei". Pai mie asta mi se pare informatie. Discursul lui Mircea Diaconu mi se pare o stire. Modul in care societatea l-a etichetat dupa iesirea din PE mi se pare o stire. Ma asteptam sa o vad pe site-ul dumneavoastra. Altfel, devenim o societate care da o sentinta unui om, dupa care ii publica dreptul la replica (vezi cazul lui Petreanu, unde omul parcase ilegal, dar nu intr-o statie RATB). Sloganul "DNA sa vina sa ii ia" este extrem de periculos, daca totul se face sub o presiune publica, fara o supraveghere sau masuri de autocontrol.

Pop Teodor  •  5 februarie 2017, 10:31

"PSD a meritat sa castige alegerile".Va suna cunoscut, domnule Tolontan?

Andrei F  •  5 februarie 2017, 10:33

Devin si eu un epigon!Fapte! Zilele acestea telefoanele unei puteri au fost făcute publice.Asa alesii neamului au fost gratulati cu urări! Mai mult,al doilea om in stat a primit o vizită neanuntata acasa! Zilele acestea majoritatea jurnalistilor unei televiziuni sunt chemati pentru explicatii!Astea sunt fapte ...neinteresante! Nu atrag nici măcar curiozitatea presei ...

Om bun  •  5 februarie 2017, 10:43

@Mir. Faptul ca are o casa pe numele ei din banii lui Oprescu, iti aprinde un beculet ?

Wolf  •  5 februarie 2017, 10:44

Cand ajungi peste noapte manager de spital fara concurs, e firesc sa se faca o paralela cu Vrabi. Competenta paleste, dispare. Nu mai are nicio importanta ce ai facut inainte. E primul lucru la care trebuia sa se gandeasca doamna manager daca tinea la prestigiul muncii depuse. Iar, daca discutam de asa zisa competitie in ocuparea postului de manager, acum dupa ce oug a fost respinsa, ma intreb in ce domeniu mai exista restrictii de participare. Restrictii stabilite clar, prin lege. Nu stiu daca e de competenta Consiliului National pentru Combaterea Disciminarii, dar as fi curios ce raspuns ar da pe o asemenea speta.

Dragos  •  5 februarie 2017, 10:50

Tot sistemul medical este o groapa mare de gunoi cu cimitirul in spate. Multumesc domnului Tolontan pentru aceasta dezvaluire. Suna poate dramatic dar nu consider medicii romani de buna credinta sau buni in domeniu, deoarece daca erau... iesieau in starda dupa Colectiv, dupa hexi dupa "Vrabi" si de fiecare data. Sistemul medical nu poate fi schimbat din exterior sau prin ordin de ministru, doar medicii pot schimba ceva. Intre timp astept cu nerabdare si doresc tuturor multa sanantate ca la spitale nu va doresc sa ajungeti.

MAGDA  •  5 februarie 2017, 10:51

Dragi romani, ACESTA ESTE DOAR INCEPUTUL!!! CAND LUCRAM EU LA SUUB ACUM VREO CEVA VREME, ACEASTA DOMNISOARA ERA DE PE ATUNCI DOAR PITZI A LUI OPRESCU. STAGIARA / REZIDENT FARA A IESI CU NIMIC IN EVIDENTA CU EXCEPTIA RELATIEI DE AMICITIE CU SEFU. DAR SE PARE CA DOMNISOARA A MAI EVOLUAT DE LA "ANELIDA CU DOI NEURONI" ...vorba lu' sefu, SI A AJUNSSA-I FIE DE AJUNS SA POATA "CONDUCE" SUUB FIE CHIAR SI DE FATADA. ASTA E DOAR ...TUPEU DE BORFAS! ... SI DACA ATI STI CATI MEDICI EXCEPTIONALI ARE ACEST SPITAL, OAMENI CARE ORICAND AR PUTEA CONDUCE SUUB DAR CARE DACA NU SUNT IMPLICATI POLITIC IN NICI UN FEL SUNT BUNI DOAR DE MUNCA SI APOI DATI FRUMUSEL LA OPARTE....faceti loc vine pitzi!!! ***!!! ***!! ABIA ASTEPT SA VAD REACTIA CADRELOR MEDICALE DIN INTREG SPITALUL DAR SI CEA A MINISTRULUI SANATATII!!! ... SI NU UITATI...ACESTA ESTE DOAR INCEPUTUL

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bucur Loredan  •  5 februarie 2017, 11:00

HOȚIIIII MĂĂĂĂĂĂ.Suntem in zona de influiența a Rusiei și asta se vede și o simțim pe propria piele.Pentru cei pro America,luați-vă gândul nu mai vin Americanii.Vor fi mari schimbări in 2017, se simte miros de rozboi.Comuniștii au pus mâna pe Români de 20 de ani,treziți-vă oameni buni nu mai plimbați copii pe la manifestații.Românul s-a născut hoț și va muri sârac așa cum merită.Știu că nu sunteți de acord cu mine și o să fiu criticat dar adevărul trebuie spus chiar dacă doare.Cu respect pentru echipa TOLO.

Lauretniu  •  5 februarie 2017, 11:06

Salut Catalin . super investigație. Ca de obicei. Ce e de făcut atunci? Ieșim în strada la fiecare ordonanță , la fiecare numire și la fiecare soricarie care se afla ? Schimbam guvernul deci?! Iar?!

Florin Bejan  •  5 februarie 2017, 11:06

"Faptele nu dezinformeaza"? Cum se incadreaza "fapta" asta pe care nu o mentionezi nici in treacat: pana in buza incendiului din Colectiv, sectia de ATI din SUUB fusese condusa (tipic sistemului romanesc, feudal) timp de 8 ani, intre 2007 si 2015, de dr Elena Copaciu (recent fosta consiliera a lui Vlad Voiculescu). Cand ne-a lovit Colectivul, sectia de TI a "celui mai mare spital din tara" n-avea protocoale de tratament al marilor arsi, n-avea conditii de izolare si tratament corespunzator a vreunui mare ars, cu rezultatele pe care acum le stim. Deci, cum e faptele de genul asta, pe care tu NU le prezinti? In al doilea rand, vreun link catre sursa informatiei cu cele 34 de "articole stiintifice publicate"?

Andrei F  •  5 februarie 2017, 11:07

...Deci domnule Tolontan,zilele acestea nu ați fost ,,a treia putere în stat,, ,arbitrul care scoate la suprafață toate ieșirile în decor.Pentru că suntem găzduiți intr-un ziar de sport vă pot spune că în zilele acestea ,,arbitrul,,a permis unor competitori să se abată de la legile jocului...E și mai dizgrațios cînd mai și va impaunati cu termeni ca ,,civism,libertate, democrație...Ce se întîmpla dacă lucrurile ar fi stat invers? Adica cum ar fi sa avem toți telefoanele publice, să primim toți vizite neasteptate, acasă.Stiu că nu va plăcut cînd Ministrul de Interne va menționat, să înțeleg că a fost din cauză că nu ați fost chemat instituționalizat?!

Miguel  •  5 februarie 2017, 11:11

Habar n-am care sint increngaturile din acest caz cum habar n-am nici de increngaturile prin care au fost in cazul suspendarii transplanturilor. De cazul Hexi se mai aude ceva? Intreb asta pentru ca acolo a fost "sinucis" un om. In schimb va propun o alta tema: toata lumea se da de ceasul mortii ca "vai pleaca multinationalele". Dar la investitorul roman se gindeste cineva? Ca ala nu-si repatriaza profitul, e calcat continuu de organele de control, e privit din start ca un infrator. Se gindeste cineva cit reprezinta procentul adus de acesti investitori romani in PIB-ul tarii si ce se intimpla cu Romania daca decid in-corpore sa-si mute rezidenta fiscala si sa adopte practicile multinationalelor?

valll  •  5 februarie 2017, 11:12

Ce argumente avea ministrul Sanatatii, provenit din nordul Ardealului, sa o puna directoare exact pe aceasta Vrabi? Si de ce avea nevoie Vrabi sa fie directoare? E clar ca Vrabi are o sarcina, sa stearga niste urme si, CEL MAI IMPORTANT aspect este ca puterea, prin acest ministru, ii acorda sprijinul! De ce? Fiindca si cei care sunt inca in mana Justitiei si cei care se instaleaza la carma tarii incercand sa o controleze si sa-si impuna rapid regulile, apartin aceluiasi sistem. Un sistem care a suferit niste lovituri, niste pierderi si acum, ajuns la putere, vrea sa renasca. Din acest motiv au iesit oamenii in strada, ticalosia cu ordonanta a fos doar picatura care a umplut paharul. Oamenii au simtit ca tot ce s-a intamplat in acest interval destul de scurt, lacomia deliberata, planificata, de a acapara putere, de a controla totul, graba sa dea sau sa ia, sa demita sau sa numeasca, nu e caracteristica unor oameni cu ganduri curate si ca miroase a mafie. Aceasta este explicatia si semnificatia numirii lui Vrabi. Poate ca pentru procurori e mai importanta explicatia. Pentru noi, semnificatia

zava  •  5 februarie 2017, 11:17

ma intreb de ce nu gasesc nici o stire vis-a-vis de achitarea lui Orban... Nu sunt nici pe departe un fan al lui, insa imi aduc aminte cum, imediat dupa ce a fost propus la primaria bucuresti, pac - ancheta, pac - pas in spate, dupa care nimic despre el, cazul lui, etc. Ma gandesc ca, intr-o tara civilizata, omul asta ar putea da in judecata o institutie care i-a distrus cariera politica Daca o achitare poate distruge o cariera politica, atunci acel politician era mort de mult. Asa, ca Orban. Eternul candidat la Primaria Capitalei si politician expirat in rest. Apropo... sunteti constient ca omul NU a fost achitat definitiv, fiind si o opinie separata la decizia de pe fond, da ? Apropo... ce treaba are DNA cu hartuirea politicienilor pe care o sugerezi ? Tinand cont de OUG 13, vad mai degraba opusul.

zava  •  5 februarie 2017, 11:21

Discursul lui Mircea Diaconu mi se pare o stire. Modul in care societatea l-a etichetat dupa iesirea din PE mi se pare o stire. Individul a repetat imbecilitatea lui Tariceanu : intrucat pretindem ca se fac abuzuri de catre instante si procuratura (vreo cateva zeci de mii de oameni) facem dezincriminare in masa sa nu mai avem bataie de cap. Discursul lui Diaconu e rusinos dpdvd logic. E ca si cum ar fi spus ca renunta la mersul cu masina... de frica sa nu faca accident. Iti sta mintea.

valll  •  5 februarie 2017, 11:49

Cand am scris comentariul precedent nu m-am gandit la o explicatie si mai buna a numirii lui Vrabi in fruntea celui mai mare spital din tara. Sistemul corupt incearca sa-si repare rapid daunele facute de justitie in perioada cand nu a fost la putere, sau a avut puterea, dar au fost luati prin surprinderea. Vrea sa-si completeze punctul ramas gol in retea prin pierderea piesei Oprescu si Vrabi este persoana cea mai de incredere: detine secrete, stie tehnica invatata de la „Iubi”.

Tőkés Gergely  •  5 februarie 2017, 11:55

Trebuie ceruta de urgenta demisia ministrului sanatatii,care a numit-o.De fápt al intregului guvern.A castigat Psd alegerile si aici trebuie sa fie corecti.Au majoritate,trebuie lasati sa guvern ezért,dar sa vina cu alti oameni.In astia nu mai avem incredere!Puterea e la noi,la popor.Orice derapaj al guvernului va fi sanctionat.orice guvern,care nesocoteste poporul va pleca!In different ca e psd pnl aceeas mizéria!

un indignat  •  5 februarie 2017, 11:59

pe cind urmatoarea promovare a faimoasei perechi ,,rosii,, la moscova sau daca le place orezul in corea de nord?,pot sa si ia cu ei si intregul psd

Dreamer  •  5 februarie 2017, 12:04

Tot timpul DNA in Sus DNA in Jos si Ce minunat e Ardealul. Va bateti joc de Un vot democratic exprimat pe 11 dec. Doream doar sa muncesc in Tara mea, va bateti joc de noi. Acum ma gandesc tare serios, domnule Tolontan, Ce a adus bun Ardealul Romaniei inafara de razboaie si probleme politice? Ne-a adus pe Jihaddis si Boc. Oare Chiar Avem nevoie de un Ardeal nociv Restului romanilor ?

 •  5 februarie 2017, 12:54

@Dreamer. Daca ai fumat ceva mai naspa nu mai intra pe blogul lui Tolo! Trage o ora doua de somn si poate iti revii!

gigi carabina  •  5 februarie 2017, 13:40

A mai sesizat cineva ca frecventa la care clica Dragnea incepe sa foloseasca retorica "dezinformarii" seamana cu cea la care Trump foloseste retorica "fake news". Oameni buni, astia chiar ne cred prosti. Astia chiar cred ca nu avem ochi, urechi si cel mai important ratiune. Astia ti-o arata neagra si iti spun in fata ca e alba. Pe de alta parte, ne asteptam ca "sistemul" sa se opreasca aici? Trebuia sa reactioneze cumva la mica infrangere din strada. Acum ***, asa ca era logic sa incerce sa dea un "coup de pouvoir" in alta parte. Nu-i nimic, continuam si noi...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihai  •  5 februarie 2017, 13:48

impotriva unor astfel de decizii abuzive am iesit acum in strada. psd chiar nu realizeaza ca si-a mintit chiar si propriul electorat in numele cui vorbeste acum? dragnea chiar nu realizeaza ca sunt f putini cei cae il sustin in aceste zile? unde sunt acestia? de ce nu se aud ? s-au ies numai daca sunt platiti! succes echipei tolo

Mihai  •  5 februarie 2017, 13:54

Citesc toate comentariile pentru ca toate conteaza pana la urma. Fiecare parere, fiecare informatie care te ajuta sa pictezi tot tabloul si nu doar un mic colt. Acest colt legat de "vrabi" sau cum mama ei o alintati, este o bila neagra, o canistra cu benzina care se vrea aruncata pe situatia actuala. Poate ca nu este bine, dar daca tot faceti o investigatie, de ce prezentati doar legatura cu Oprescu si implicit in constiinta romanilor legatura cu PSD? Ati raspuns unor comentarii si ati spus ca, la momentul potrivit ati publicat articole legate si de alte nereguli, fie ca erau USR sau ale altor partide. Poate corect ce spuneti, dar lumea le-a uitat. Am citit de o anume doamna Copaciu care a fost sef de sectie la SUUB si nu a stiut cum sa gestioneze situatia celor vatamati in Colectiv, iar acea doamna a ajuns consilier in ministerul sanatatii din guvernarea Ciolos. Cine este acea doamna, ce legaturi are Dansa prin partide, ce cumetrii?! Sunt multe nereguli de o parte si de alta, dar m-am plictisit si scarbit ca informatiile sa fie aduse la lumina trecator si observate doar atunci cand este rost ca aceste informatii sa fie folosite intr-o directie sau alta. Faceti un site unde sa prezentati o imagine de ansamblu, o schema cronologica a tuturor evenimentelor si dezvaluirilor. Daca nu o schema generala, cel putin una legata de un subiect anume. In cazul asta: SUUB. 2003- numita in functie un manager PDL (link catre toate detaliile), 2005- contract dubios acceptat de management (link catre articol) s.a.m.d. Ma gandesc la un timeline usor de vizualizat, poate colorat in functie de natura evenimentelor, iar atunci cand apar noi informatii acestea sa fie puse in schema respectiva. Destul de complicat de facut, dar atunci am evita situatia acelor oameni care vad doar ceea ce le convine atunci cand le convine, asa am avea TOTUL la un loc. Legat de acest articol in specific. Mentionati numele lui Secureanu? Ala a cui ruda este? Cine l-a pus in pozitia in care este? Scrieti tot ce este de scris... mentionati partidele, cumetriile, alte afaceri dubioase pe care le-au facut toti cei mentionati in articol Cine este acest doctor care se plange de "Vrabi", ce apartenenta politica are el? Este ruda cuiva si el? Abia atunci vom vedea cu adevarat cat de infecta este situatia. Pana atunci, apa la moara celor care au tot interesul sa vada acest articol in aceasta perioada.

StefanCM  •  5 februarie 2017, 14:02

E minunat Ardealul, de-aia au iesit 100k+ de oameni in fiecare seara in Bucuresti. Sunt ardeleni, am venit deghizati la Bucuresti :)) No', amu ii bai!

Wolf  •  5 februarie 2017, 14:02

Din pacate dnule Tolontan, si in alte locuri e la fel, sunt numiți șefi de secție discreționar, fara concurs. Asa e si la Cluj la secția de neurologie, a fost numit arbitrar Dr Vacaras proaspăt șef de lucrări, campion la reclamații ***, fara concurs, deși mai sunt 2 șefi de lucrări.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează