În statul în care ofițerii dețin un stat, armata poate să dețină și o echipă profesionistă de fotbal!

Comandantul CSA dă asigurări că Armata nu va mai privatiza niciodată Steaua

luni, 20 februarie 2017, 3:08

„Steaua nu va mai pleca de la Armată”, declară colonelul Cristian Petrea.

La 46 de ani, Petrea este comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, un militar netușat de vremurile și complicitățile vechi.

Interviul acordat cititorilor Gazetei, prin intermediul colegilor mei Marius Mărgărit și Remus Răureanu, scoate la iveală un om de bun-simț și o ideologie amețitoare.

Teoria lui bulversează, tocmai pentru că este vehiculată ca normalitate de către o persoană decentă, ofiţer din noua generație, teoretic un progresist al Armatei.

După aproape 30 de ani de la Revoluție, armata română, membră a NATO, pretinde că va face în așa fel încât să deţină o echipă profesionistă de fotbal pe care ”o vom controla în permanență”!

”Pentru ca să nu mai repetăm greşelile trecutului”, adaugă Cristian Petre.

”Greşelile trecutului” nu sunt Viorel Păunescu sau Gigi Becali, subliniază șeful CSA Steaua, ci privatizarea însăşi! Greşelile trecutului și ale viitorului.

Chiar și societate pe acțiuni se poate face, dar să rămână la stat, doar la stat, pentru eternitate la stat, asta spune explicit colonelul NATO Cristian Petrea. Așa arată economia de piață militarizată!

Unde suntem de fapt?

Dacă privatizarea Stelei a fost în neregulă, asta o decide justiţia.

Tot justiţia stabilieşte unde merge marca.

Dar nu justiția, ci cetățenii, prin Constituţie și prin ansamblul legal, prin arhitectura statală și cu ajutorul angajamentelor externe, au ales că România optează pentru democrație și economie de piață. Asta s-a întâmplat acum aproape 30 de ani.

Sau este și asta o ”greșeală a trecutului”?

18 miliarde de lei este bugetul Ministerului Apărării pe 2017 și este prognozat să crească

Imaginați-vă, indiferent cu cine simpatizați, ce concurență liberă ar fi în Liga 1 dacă s-ar bate echipele private cu o trupă deținută și finanţată de un minister cu un buget care este fixat imperativ la 2% din PIB!

Ne străduim să ne deplasăm spre capitalism, nu spre renaționalizarea domeniilor sportului profesionist, dacă vorbim de sport. 

Unde am ajuns după 30 de ani de occidentalizare?

E adevărat că, așa cum scrie ori de câte ori are ocazia constănțeanul Răzvan Boanchiș, suntem și vom rămâne capătul aprins al Estului, de vreme ce ”Asia începe cu focurile care dansează sub pământul Dobrogei”.

Dealurile de calcar sunt doar granița simbolică a geologiei.

De fapt, obiceiurile oamenilor și, mai ales, ale instituțiilor trasează linia de fractură dintre civilizații despre care vorbea Huntington.

Nu e cazul să ne învinovăţim.

Suntem ce ne-a învățat timpul să fim.

Silueta moscheei din Mangalia se ridică spre cer aproape cu un secol mai devreme decât grația de marmură albă, dedicată de mogulul Shah Jahan iubitei sale, prințesa persană Mumtaz Mahal, criptă funerară pe care istoria o reține sub numele său laic: Taj Mahal.

Asta e partea romantică a poveștii.

La 500 de ani de atunci și la un deceniu de UE,  nimic nu pare decis la noi.

Orientul ne soarbe.

Recursul la forță e în sângele instituțiilor.

Uneori suntem mai aproape de tunul pe care se suie Kim în debutul romanului lui Kipling, într-o piață din Lahore, decât de Magna Charta Libertatum.

Ne lipim obrazul de tun, ne place senzația forței sigure, ”Armata e cu noi”, jos Gigi Becali!, pare că drepturile oamenilor pe care-i antipatizăm nu sunt la fel de importante ca ale noastre. Fără să înțelegem că, odată abandonate, drepturile se pierd pentru toți. 

Călare pe tunul lui Kim, ne pakistanizăm, vorba lui Sorin Ioniță, citat în articolul de azi al lui Liviu Mihaiu, când spune că, la noi, “armata deţine un stat” şi “nu statul deţine o armată”.

Semne ale forței sunt peste tot, dacă vrem să le citim.

Am intrat într-o epocă în care instituțiile fac skanderbeg fățiș cu cetățeanul.

”Atenție când faceți poze în unități militare că pot fi consecințe legale!”, ne-a avertizat recent Clubul Sportiv al Armatei, când i-am pus sub ochi condițiile în care păstrează trofeele Stelei, pe stadion.

Ați înțeles bine. Arena ”Ghencea” este unitatea militară la care se referă Ministerul Apărării.

Ani de zile nu au îngrijit situl, acum nu mai poți nici să-l fotografiezi.

Au eșuat în a conserva un stadion, dar își doresc să opereze o echipă!

În vizită recentă în România, scriitoarea Ludmila Ulițkaia a fost întrebată cum i se pare țara unde pășea pentru prima oară.

Onestă, rusoaica mărturisește  în ”Adevărul” că, traversînd România de la fereastra trenului, își revede propria țară.

Ludmila Ulițkaia în consemnarea Anei-Maria Onisei: ”Imaginea este destul de tristă. Casele dărăpănate, locurile lipsite de viaţă, cu atât de puţini oameni, mi-au amintit de Rusia profundă, acea Rusie îndepărtată de centru. Poate că este chiar mai rău decât ce am văzut. Şi Bucureştiul este un oraş trist – păcat de arhitectura lui frumoasă – mi s-a părut neîngrijit şi sărac”.

Bine că secretizăm ceea ce nu putem îngriji!

În noua doctrină de apărare, stadionul ”Ghencea” redevine, așadar, zonă restricționată. Formal, statutul a fost același întotdeauna, dar parcă nu mai erau vremurile să-i zici gazonului ”unitate militară”.

Acum, se poartă din nou culoarea kaki. Vremurile se schimbă.

Am publicat imaginile din stadionul-fortăreață, ce era să facem?!

Noi ne-am mai descurcat, dar cum o să atace echipa adversă un careu păzit de o armată NATO? Articolul 5: ”Toți pentru unul, unul pentru toți”.

Atunci să vezi apărare în zonă!

Imagine din martie 2016: cele mai importante trofee din istoria Stelei, ținute pe jos la tribuna oficială a arenei din Ghencea.
Imagine din martie 2016: cele mai importante trofee din istoria Stelei, ținute pe jos la tribuna oficială a arenei din Ghencea.

Comentarii (121)Adaugă comentariu

costin manea  •  20 februarie 2017, 17:02

1. Steaua, FCSB sou orice alt derivat se pot autosustine financiar cu un management competent. Nue e nevoie nici de banii lui becali si nici de cei ai armatei. Deci pista "pe banii nostri e discutabila". Pentru ca da, e pe banii nostri, dar nu ca contribuabili, ci ca consumatori. 2. Faptul ca multi stelisti se arunca acum in bratele armatei e si o consecinta a politicii editoriale a gsp. Mult,mult becali... Pentru ca, nu-i asa, e patronul Stelei. E un fapt, nu? N-ati avut niciodata timp de alte interpretari... Din pacate, pentru mine Steaua nu mai exista. Pentru voi, existenta ei e o necesitate...

Ady  •  20 februarie 2017, 17:03

"...pare că drepturile oamenilor pe care-i antipatizăm nu sunt la fel de importante ca ale noastre. Fără să înțelegem că, odată abandonate, drepturile se pierd pentru toți." Despre asta e vorba, felicitari autorului, insa pare ca suntem mai ocupati de a ne demonstra unul altuia ca avem dreptate. Unii considera ca prin armata isi iau echipa inapoi, altii se lupta pe forumuri sa le plateasca GB prejudiciul de 37 de milioane. Si in acest mediu, armata vrea sa faca o echipa a suporterilor, dar care sa fie sub comanda lor mereu. O noua amagire in care sunt folositi niste jucatori magnifici, care insa nu au reusit sa se dezvolte in afara carierei de jucator.

prastie  •  20 februarie 2017, 17:07

armata romana e praf, iar daca cumva ne ataca rusii o sa ne aparam cu prastiile si echipa de fotbal pina ne sar in ajutor americanii si NATO. Ei nu au izmene curate pentru soldati dar vor echipa de fotbal...

unul  •  20 februarie 2017, 17:13

Sa vezi si sa nu crezi..Justitiarul a scris un articol care are tangenta cu sportul ? :)) Ceva nu e in regula :)) Baga domnule niste articole cu si despre medici, ca oricum nu le citeste nimeni :)) Si nu uita sa precizezi, organele abilitate s-au sesizat dupa dezvaluirile din Gazeta ! :))

Dan  •  20 februarie 2017, 17:14

Domnilor, aveti vreo dovada sau macar declaratie al vreunei persoane de la minister, csa sau implicate in acest proiect care sa sustina afirmatia cu privire la finantarea de la buget?

anty  •  20 februarie 2017, 17:15

Am niste intrebari: 1. Armata isi asuma datoriile pe care CSA le avea la momentul preluarii clubului de Becali? Zecile de miliarde vechi care insumau cateva milioane de dolari, vezi Tehnorob, AVAB, etc. Sau au luat doar activul si au lasat pasivul de o parte, ca orice om de afaceri roman de mare succes? Nu ma gandesc la penalitatile si dobanzile acelor miliane de dolari, stranse in 14 ani, ca ajungem la o suma astronomica! 2. Valorificarea marcii Steaua la 57 de milioane euro s-a facut luand in considerare si performantele clubului FC Becali, publicul atras, participarile in Champions League? Sau s-a facut pana la momentul 2002, cu toate sectiile falimentare(te)? 3. Si mai e ceva! Din interviu am inteles ca s-au dat toate abonamentele pentru meciurile Stelei din Liga a 4-a! Pai, cum!!? S-au pus in vanzare public sau s-au dat romaneste, pe sub mana? INCREDIBIL! Deja se comite o ilegalitate inscriind echipa in Liga a 4-a si nu a 5-a cum este regulamentar, mai faci si bisnita cu bilete? Asta e Becali! Pardon, Petrea! Am confundat personajele lui Caragiale. Poate ne raspunde CSA la intrebarile astea.

darvvin  •  20 februarie 2017, 17:19

De acord cu dvs , dar in aceeași măsură să tratați și intenția lui Petrache de a prelua Rapidul din banii bucureștenilor . Eu stelist (fcsbist) fiind nu vreau sa finanțez indirect Rapidul ( doar o echipă nou infiintată) . Cand se vor duce oamenii la meciuri pe Ghencea (U.M.) vor avea voie să-și facă selfieuri ?

Bucur Loredan  •  20 februarie 2017, 17:23

România este un,,SPITAL DE NEBUNI,,.Nu mai ințelege nimeni,nimic.Cum a spus bunicul meu in urmă cu mulți ani: ,,VAI DE STEAUA VOASTRĂ,,.Cu respect pentru echipa TOLO.

Alex  •  20 februarie 2017, 17:24

@Serban "Vă este greu să întrebați la UEFA dacă afirmația lui I.Lupescu privind posibilitatea reînființării echipelor finanțate din fonduri publice, pe motiv că în Rusia și Kazakstan există asemenea cazuri?" - ASA Târgu Mureș (Asociația Sportivă a Armatei) a evoluat Divizia A și Divizia B(perioada 1989-1999) și a retrogradat în Divizia C la începutul anului 2000. Cum avea dreptul ASA Târgu Mureș sa evolueze in condițiile in care acest drept era interzis pentru CSA.

Lucian  •  20 februarie 2017, 17:28

In Armata romana sunt f multi carieristi! Ca peste tot. N-au mamam n-au tata! Este 1 pozitie de general pe functie si astia toti o vor! Cam asta-i mecanismul de gandire! Vor onoruri militare la inmormantare! Asta e! Dar, ce si cum explica comandantul asta erodarea bazei materiale, a trofeelor, a tot? Daca te intalnesti cu Bumbescu, asta pute de la o posta! Becali nu l-a vrut si a inceput Bumbescu sa scuipe!!! Asta nu-i morala! Lacatus, ce putea face dupa ce a plecat out? Becali asa cum este, el, trebuie recunoscut ca are spirit antreprenorial! A bagat bani si scoae! Asta-i un kpi, pe care ARMATA si ori ce bugeatr nu-l are in sange! Ei vor! Si? Cat costa ce vor ei, cu de unde bani! Numai cand auzi Piturca in cercul asta, se stinge orice speranta! Un pokerist si ***, nu poate garanta un succes! Ceilalti . Syoica, Lacatus, Falemi, etc, sunt folositi! Se bucura ca au/vor avea un post platit! ATAT! Si pentru asta, sa vezi ***! Faceti bai fratilor ce a facut Becali si apoi vorbiti! Voi vreti STRAUA acum dupa 15 ani! Cine a purtat STEAGUL? Unul ca Becali! Bun, rau, ***, hot, netrebnic dar a purtat steagul! Voi? Il vreti dintr-o lupta nedreapta: stat roman vs cetatea roman!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eugen  •  20 februarie 2017, 17:30

Jos pălăria! Un articol așa cum ar trebui să fie jurnalismul în România! Mă bucur că se mai prezintă adevărul fără ură și cât mai neutru posibil! De data asta vă felicit domnule Tolontan! Apropo de Steaua, ea reprezintă o anumită identitate națională și desigur orice urmă de naționalism trebuie eradicată... Eu cred că asta se urmărește! Dacă dispar reperele unui popor, el devine o bucată de plastilină pe care o poți manipula cum vrei! Toate cele bune!

John  •  20 februarie 2017, 17:34

Nu mi se pare corect sa dam bani pt echipe profesioniste din bugetul tarii,al adminstratiei publice locale sau oricarui alt buget.La fel si pt CSM Bucuresti Handbal si Volei.Tunurile pe ei Tolontane.As prefer ca din acesti bani s ase ridice Piscine si sali de sport,parinoare si stadioane adminutrsre de primarii unde cetatenii Romaniei sa vina sa fac sport,liber ,cu copii,fara s amai plateasca ceva.Sa se ridice centre sportive pt universitati,colegii.Sa facem sport social udne bugetul sa fie directionat pt acei ce il sustin din umila si simpla lor munca grea.E partea sociala a sportului care nu se vrea a se vedea in Romania.Asta e solutia si atunci am avea militari fara burta si "cashcheta" si facuti generali la apelul de seara si care maninca fara stiinta o pensie caci nu au avut timp sa faca carte.Armata Roman ramine aceeasi partinitoare institutie fara coloana vertebrala care a gasit motive ca un Razvan Lucescu,Olaroiu,si atitia altii "mari antrenori" acum nu si-au facut niciodata stagiul militar obligatoriu.

rakanishu  •  20 februarie 2017, 17:34

@Alex : CSA-ului si oricarui alt club departamental ii era interzis sa activeze in esaloanele superioare ( Liga 1 ) si/sau competitiile UEFA ( cupa campionilor, uefa, cupa cupelor, etc ) dupa 1998 sau 99 ( nu mai stiu exact anul exact ). Faptul ca a retrogradat in liga 3 sau diviza C a fost probabil o coincidenta si nu a mai fost nevoie sa se supuna regulilor noi.

Florin  •  20 februarie 2017, 17:38

Justitia si-a spus cuvantul in ceea ce priveste marca "Steaua". Chiar daca mai exista o cale de atac. Si cu toate acestea, voi continuati sa numiti Steaua o alta entitate. Imi e greu sa cred ca nu ati citit motivarea instantei. Ciudat, pentru o publicatie renumita, sa faca constant astfel de confuzii. Ca de altfel si in cazul Universitatii Craiova, unde aceeasi justitie, a clarificat lucrurile, insa se pare ca nu mai sta nimeni sa citeasca hotararile judecatoresti. Si da, e de dorit ca un minister public sa utilizeze bani publici pentru promovarea si sustinerea sportului pentru publicul din Romania. Ca nu cred ca o sa joace fotbal - cum de altfel nici la celelalte ramuri sportive nu se intampla - extraterestri :). Cu siguranta lucrurile nu sunt cum ar trebui sa fie si investigatiile jurnalistice sunt importante. Asa ca hai sa informam corect si echidistant si sa sprijinim sportul pentru toti, nu doar pentru membri unor familii ... :)).

demolarii  •  20 februarie 2017, 17:57

Este uimitor cum cand vor sa scrie, unii jurnalisti ne arata ca stiu sa manuiasca limba romana. In 1989 s-a dat startul in Romania la o goana nebuna dupa atribute ale puterii. S-a numit democratizare. Dar de fapt obiectivul a fost impartirea. Si ca si goana dupa aur din vestul salbatic, au aparut si pistolari, denumiti cu tot felul de apelative: baroni locali, afaceristi, latifundiari etc. S-au impartit mai ales: afacerile si imobile- CEDO a ajuns la concluzia ca are procese care revendica o suprafata mai mare decat a Romaniei suspendand aceste procese. Mai nou aflam ca s-au privatizat si instituti ca SRI , DNA, Guvern , Parlament sau Presedentie. Spitalele au intrat la afaceri. Dar au nevoie de imaginea legalitatii au dat legi. Multe legi in baza carora au impartit. Cluburile de fotbal au facut si ele parte din acest wild west. Otelul nu are prestanta lui Dinamo sau Steaua si ca urmare pretul e diferit....dar tot a profitat cineva.....

Cornel  •  20 februarie 2017, 18:03

Sunt cluburi detinute de primarii, de consilii judetene dar alea nu sunt "de stat" cum nu e "de stat" Dinamo care de forma are un patron, sau mai multi ori cine stie ?! vreo emanatie... Dar revoltator nu e decit cazul Stelei si "nationalizarea" echipei lui Becali ! De dragul lui Becali ajung oamenii sa spuna prostii de genul ca "armata are statul, nu statul armata" sa vorbeasca de fortarete sau sa-l citeze pe fostul Guvernator al Deltei sau rusi in trecere care au privit pe fereastra vagonului. Cica Becali reprezinta democratia in opozitie cu dictatura militara... Chiar asa ?! Spunem orice ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alex  •  20 februarie 2017, 18:07

„ In tara in care ofiterii detin un stat „... „Superradiatiile „ din Piata Victoriei...

Alex  •  20 februarie 2017, 18:10

Tolo, atitudinea fata de pozele facute in stadion se trage din ura pe care presa *** o arata fata de CSA Steaua. Tineretea mea se leaga de Complexul Steaua sau Ghencea, cum doriti. Am tras acolo betii, am facut toate prostiile teribiliste specifice adolescentei, de fata cu soldatii. Si iata-ma in acest moment comentand pe blogul tau, cu cazierul curat si cu sufletul la gura ca Steaua revine acasa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Un… amator de sport  •  20 februarie 2017, 18:12

Nu doar Armata simte nevoia sa devina patron de club profesionist, vad ca si Primaria Capitalei arunca cu banii intr-o echipa profesionista de handbal feminin si citeam tot prin GSP ca se pregatese sa isi faca si o echipa de fotbal, dupa ce a cheltuit deja milioane de aur cu acel club complet inutil, CSM Bucuresti, in conditiile in care orasul are deja cateva cluburi sportive de traditie. Daca asa stau lucrurile si va cumpara si o echipa de fotbal (se aude ca vor Rapidul), sper doar ca, din cand in cand, Primaria se ne imprumute autorcarul echipei si noua, locuitorilor din Berceni care asteptam cate 20-30 de minute autobuzul in fiecare dimineata, ca sa putem ajunge la timp la serviciu...

Beaumarchais  •  20 februarie 2017, 18:21

Domnule Tolontan, va rog sa incercati a face diferenta intre bugetul de stat si bugetul CSA, care este format din venituri proprii. Este o subtilitate, dar daca de la ea pleaca tot articolul dvs., din ea deriva si restul. Or, catalizatorul fiind o falsitate, tot articolul e lovit de aceeasi falsitate.

Cătălin Tolontan  •  20 februarie 2017, 18:22

@Beaumarchais: 300.000 de euro pe an pentru Liga a patra si spuneti ca acestea sunt venituri proprii? E o glumă. CSA Steaua este un club bugetar. Are un buget de 10 milioane de euro pe an care vine de la contribuabili. Veniturile proprii sunt foarte mici fata de aceste 10 milioane de euro. Si ele nu sunt garantate. Astazi sunt, miine nu mai sunt. Pe cind bugetul de stat e tot acolo si din el se ia.

Nume  •  20 februarie 2017, 18:26

Domnule Catalin Tolontan, aveti vreo dovada sau macar declaratie al vreunei persoane de la MApn, CSA sau implicate in acest proiect care sa sustina afirmatia cu privire la finantarea de la buget?

viorel  •  20 februarie 2017, 18:28

In sfarsit, in ziarist recunoscut ca fiind echilibrat si echidistant se exprima referitor la enormitatile debitate de reprezentanti MApN. In ce tara NATO si UE armata nationala finanteaza o echipa profesionista? Cum este posibil ca o intreprindere private SC FCSB sa fie renationalizata si remilitarizata in anul 2017? Armata romana, glorioasa urmasa a armatei rosii actioneaza irrational, abuziv si haotic fara in obiectiv clar, dupa ce incercarea de santaj si extorcare de fonduri nu a tinut. Au incercat sa obtina o suma de la Becali si dupa ce au fost refuzati au demarat procesele absurd. Armata a renuntat la echipa de fotbal, indatorata masiv, in favoarea unei asociatii nonprofit, care apoi a transferat controlul catre o companie private. Deci SC FCSB nu are o legatura directa cu armata, preluand, cu plata unei importante sume de bani, echipa de la asociatie. Este ca si cum statul at reveni acum si ar relua fortat controlul asupra fostilor mastodonti industriali IMGB, Vulcan, 23 August. Armata inaugureaza etapa renationalizarilor si ne intoarcem in timp in iunie 1948!!! Cu toate astea lumea politica si juridica si societatea civila in general asista pasiv la aceasta ofensiva ridicola a unei gasti de ofiteri care compromit si ce mai era din imaginea armatei romane. Culmea absurdului este renovarea stadionului Ghencea din bani publici!!! L-au distrus prin neutilizare si neintretinere si in loc ca cei vinovati sa plateasca prejudiciul creat se aloca bani publici pentru a reconstrui un stadion, care inevitabil va ajunge in paragina in cativa ani. O rusine! Militari jos mana de pe Steaua si justificati efortul alocarii a 2% din PIB in detrimental altor sectoare mult mai indreptatite sa obtina fonduri!

costi_elena  •  20 februarie 2017, 18:30

Ati pierdut timpul publicand acest articol. *** ? Credeam ca sunteti niste profesionisti. Sunt 2% dinPIB cu sau fara echipa de fotbal. Cred ca este mai important sa se duca banii spre sport decat spre armament. Nu mai judecati voi hotararile altora. Cred ca dezvoltarea unei noi echipe pe o fundatie puternica va da nastere la o forta in Romania si asta este numai de bine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  20 februarie 2017, 18:32

@costi_elena: cum vine asta sa nu mai comentam ”hotaririle altora”? Adica sa nu comentam deciziile celor care ne guverneaza? Sa nu ne pronuntam in legatura cu felul in care sunt cheltuiti banii din impozite si taxe?! In ce tara doriti sa traiti?

Costin Manea  •  20 februarie 2017, 18:48

@ Catalin Tolontan Nu e o gluma: 300.000 euro inseamna 30.000 de tricouri de 10 euro. Capacitatea stadionului Ghencea. In liga a patra a cincea sau a sasea, Steaua le vinde cu usurinta. Chiar mai mult decat atat. Exista mai mult de 30.000 oameni dispusi sa plateasca 10 euro pe an ca sa sustina Steaua. Iar asta e un calcul simplist, care face abstractie de alte materiale de marketing si de drepturi de televiziune. Da, in liga a patra!

bebe  •  20 februarie 2017, 19:01

asta se intampla pentru ca voi ,ziaristii,ocultati subiectul sau il tratati edulcorant.

Octavian Stăncioiu  •  20 februarie 2017, 19:06

Este cel mai bun articol scris vreodată pe această temă. Felicitări, domnule Tolontan!

fotbal  •  20 februarie 2017, 19:09

adevarul golut e ca fie la armata sau la privat sportul asta nu te-a tradat niciodata. aaa!!! ca ti-a mai mancat ficatii e alta discutie😇. hai steaua! oriunde ar fi ea acum. m-am jucat cu moderarea. fuseram de acord in 5 din 7 cazuri. exact cum ziceam mai sus

GHITA  •  20 februarie 2017, 19:11

Ca sa vezi ,un minister nu ar trebui sa patroneze o echipa,atunci cum ramane cu echipele sustinute financiar si nu numai,de catre primarii,economia libera,a adus mai mult necazuri,s-au desfintat echipe ,se jongleaza[fura] din banii nostri ptr.sustinerea unor primari care vor voturile fraierilor

jalabert  •  20 februarie 2017, 19:14

@Costin Manea Poli timisoara echipa suporterilor: Clubul nostru are astăzi 400 membri cotizanți, mulțumită cărora au intrat în conturile clubului 149.792 lei. Poli care avea 20.000 suporteri meci de meci are 400 cotizanti. Ar trebui sa gandesti inainte sa spui o prostie. Majoritatea covarsitoare a suporterilor stelisti sustin echipa lui Gigi.

Costin Manea  •  20 februarie 2017, 19:42

@jalabert Poate sint cam optimist, recunosc... E drept ca poporul vrea performanta si n-are chef sa sufere si sa construiasca... Totusi, cu tot respectul pt Poli, cred ca Steaua are un bazin mult mai mare de suporteri din care sa gaseasca suficienti idealisti care sa puna bani. Nu multi, dar suficienti. Mi-e greu sa cred ca un management competent ( nu zic ca e cazul armatei ) nu poate tine Steaua pe linia de plutire din banii suporterilor.

ovi  •  20 februarie 2017, 19:53

D-le TOLONTAN va propun sa stati de vorba cu mai multi angajati ai MINISTERULUI APARARII, din toata tara carora abia le ajunge salariul de la o luna la alta ,pentru care acesti TALPANI nu se zbat sa le creasca leafa sau sa caute sponsori care sa-i premieze pentru manuirea armamentului.Ei nu au voie sa protesteze pentru ca sunt militari si nu le permite regulamentul .Multi dintre ei sunt sustinatori ai FC DINAMO si nu mai vor sa fie dusi cu arcanul in tribunele din GHENCEA.

sportivu  •  20 februarie 2017, 20:37

Dupa spusele autorului articolului, revolutia din 1989 a stabilit sa privatizam tot inclusiv armata. Unde dracu s-a mai pomenit sa privatizam tancurile, tunurile , rachetele, avioanele etc. Mai desteptilor, armata este a intregului popor cu echipa de fotbal cu tot. Steaua a fost furrata de Becali si asa s-a inbogatit. Steaua a fost a armatei precum este un tanc. Nu poti sa privatizezi tancurile si avioanele.

its1134  •  20 februarie 2017, 21:21

Hm, pe IP-ul ăsta oare am BAN?

jalabert  •  20 februarie 2017, 21:33

@Costin Manea Daca timisoara are 400 cotizanti la un numar de n suporteri iar tu doresti ca steaua care are un numar de m suporteri sa aiba de 100 ori mai multi cotizanti 40.000 asta inseamna ca atentie csa( nu steaua pentru ca majoritatea sustin echipa lui gigi) sa aiba de 100 ori mai multi suporteri ca poli adica inseamna ca raportul sustinatori poli-stelisti general sa fie mai mare de 1-200! cat despre finantarea stelei de privat in conditiile in care armata sustine ca steaua e proprietatea ei ma indoiesc. sponsorii o sa fie subtiri si nesemnificativi pentru ca oamenii inteligenti asociaza csa cu comuninismul asa cum e si firesc si ma indoiesc sincer ca vreun brand serios din romania isi va strica reputatia investind intr-o relicva comunista.

viorelu  •  20 februarie 2017, 21:59

suntem pusi sa alegem intre un stat hot si slab versus un hot la fel de slab pregatit. urmarile comunismului se vad cu ochiul liber: doar oameni sunt la putere si se promoveaza in aceiasi directie :(

Cătălin Tolontan  •  20 februarie 2017, 22:00

@viorelu: nu ne pune nimeni in situatii fara iesire, nimeni in afara abandonului nostru. Hai sa vedem ce putem face, fie si la nivel personal, si sa nu disperam. Lumea are nevoie de speranta noastra, mai ales acum, ca lucrurile sunt incurcate.

Popescu Daniel  •  20 februarie 2017, 22:07

In nici o tara din lume, armata nu detine o echipa de fotbal, ne-am intors la comunism, cu regulile comuniste aferente, suntem o rusine pentru Europa, armata e vai de capul lor nu au bani pentru soldatii romani, nu au ce sa le dea sa manince la soldati, si ei isi fac echipa de fotbal, comunistii. Sacul a ajuns la fund atit de mult s-a furat la armata romana, si acum cauta si ei sa ia bani de unde se poate.

StefanCM  •  20 februarie 2017, 22:08

@sportivu - Dinamo a fost a militiei, cum dreac privatizezi politia? Si am impresia ca cluburile de fotbal inainte de 89 apartineau de primarii, cum dreac privatizezi primariile?

Iulian  •  20 februarie 2017, 22:42

...România este membra NATO, suntem in 2016, când lumea arde colonelul Petrea se piaptănă ( se observa, nu ? ) si eu întreb : câta nesimțire si câta lipsa de cultura militară poate sa aibă acest cetățean ca se prezinte atât de gras in fata lumii ? Oare asta este armata romană ? Sunt furios , sunt stelist , sunt un roman mândru si ma doare sa văd ce se petrce .

Cătălin Tolontan  •  20 februarie 2017, 22:43

@Iulian: sa nu mai judecam oamenii dupa infatisare ca o groaza dintre barbatii si femeile de azi se gindesc la kilograme. Numai razboiul dietei ne lipsea :-)

emg  •  20 februarie 2017, 23:39

in sfarsit intrati in problema cu armata. poate va uitati un pic si la CSM Bucuresti

Alex  •  21 februarie 2017, 0:10

Si ce doresti Tolo? Ca CSA sa dea brandul Steaua gratuit unui fost cioban? Decat ca Steaua sa fie condusa *** si Becali sa se bata cu pumnii in piept ca Steaua e a lui si face ce vrea cu ea , sa fie jucaria lui? Niciodata...prefer de o mie de ori ca Steaua sa ramana la CSA sau sa fie cedata si condusa in sistemul celor de la Real , Barca , Benfica etc. Este evident ca nici tu nu iti dai seama ce potential are Steaua si ce venituri poate genera daca este condusa intr-un mod profesionist si creativ. Sa ai 5 milioane de oameni care doresc sa-ti consume "produsul" e ceva fantastic pentru Romania! Cred ca numai Petrom se poate bucura de asa ceva. Daca si cand a fost condusa in cel mai ineficient si neprofesionist mod posibil ea a avut capacitatea sa genereze venituri uriase.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Geomarian  •  21 februarie 2017, 0:19

Daca un jurnalist spune ceva adevarat toti sariti cu gura pe el.ar trebui sa nu va mai plangeti de alocatile copiilor vostri ca sunt mici , pensile etc pentru ca uitati unde se duc bani oamenilor care muncesc si se chinuie sa tina bugetul statului ridicat. Si inca ceva daca echipa in 5 ani ajunge doar pana in liga a 3 a si se vor cheltui cateva milioane de euro degeaba din bani vostri munciti nu uitati asta voi oameni buni dati aceesti bani pierduti irositi intelegeti odata pentru totdeauna nu se poate ca cineva sa isi bata joc de munca voastra si viitorul copiilor vostri. Stima si respect domnule Tolontan

StefanCM  •  21 februarie 2017, 0:42

Hm, eu nu am vrut sa ating subiectul, desi ma bantuia nitel. Dar daca tot a deschis Iulian cutia Pandorei, aruncati o privire aici: https://goo.gl/X2MNWA Generali. https://goo.gl/m492C6 Amirali. Apoi uitati-va la ai nostri. Am impresia ca ai nostri sunt generali doar cu numele, legatura lor cu armata s-a diluat la nivel de concepte si principii, si alea diluate. Cand reprezinti o institutie care trebuie sa inspire forta, putere, ordine, nu cred ca o faci stralucit cand tu inspiri miros de gratare, lazi de bere si hai cu traiu' bun si nesimtirea. Puteti sa extindeti cautarile si sa schimbati american cu british, french, german, chiar russian daca vreti, etc. Dar cred ca stie toata lumea ca Putin e un impatimit al traiului sanatos si al sportului.

nuconteaza  •  21 februarie 2017, 0:48

Multi nu inteleg cu adevarat ce inseamna Steaua de fapt... Steaua a fost perceputa intotdeauna ca fiind a tuturor (inclusiv a non stelistilor - la finala din `86 am avut in casa multi dinamovisti care urlau de le iesisera ochii din cap de bucurie la 11 metri-uri), asa cum este si Armata Tarii. Armata e a noastra a tuturor, nu? In momentul in care dai Steaua cuiva anume (nu conteaza numele), pur si simplu isi pierde esenta. Iar cand a fost data si unuia care se bate cu pumnii in piept ca e a lui... si se mai si comporta ca atare... s-a ajuns inevitabil la ce s-a ajuns. O echipa fara haz. Privatizarea Stelei a fost o greseala.

cornel bradu  •  21 februarie 2017, 1:15

Domnule Tolontan, problema este una grava, pe care doriti sa o tratati cu un eseu plin de exemple din istorie. Oamenii astia trebuie sa cunoasca refuzul categoric ca nu mai este loc de echipe profesioniste departamentale. Armata sa-si indeplineasca menirea, cel putin acum sa invete sa manuiasca ``arcuri si sageti`` moderne cumparate din 2% din buget. Sa apere interesele tarii cu arma in mana atunci cand este nevoie. Sau cred ca vor cumpara unele boante, dar mai ieftine, sau mai putine, pentru ca oligarhia inca mai crede ca vor ciupi ceva. Pentru ca, de altfel, in ce tanc credeti ca va incape dl. Petrea? Si fizicul spune multe pentru o ocupatie pentru oameni dedicati.

UTA Arad  •  21 februarie 2017, 1:30

Armata e armata, fotbalul e fotbal. Hai sa lasam fiecare treaba sa-si desfasoare activitatile asa cum se cuvine. Este o aberatie tot ceea ce s-a intamplat cu Steaua si acesti "criminali" care nu o sa investeasca niciodata nimica intr-o asa zisa echipa Steaua proaspat infiintata o sa ramana in istorie ca si distrugatorii Stelei. Rusine la Lacatus ca a contribuit la aceasta mizerie. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One  •  21 februarie 2017, 3:35

D-l Tolontan, lamuriti-ne, in realitate ce a primit Becali cand a preluat Steaua ? Dreptul de a plati catre Tehnorob datorii de vreo 2-3 milioane de dolari pentru tribuna oficiala si instalatia de nocturna, puse atunci sub sechestru judiciar, ca sa nu intre Steaua in faliment ? Dreptul de a dota stadionul cu tabela electronica ultra moderna, parcare, sala de forta,etc.,adica investitii pe proprietatea altuia ? Pai daca trebuia sa plateasca lotul de jucatori,emblema si marca de ce nu i s-a spus de la inceput ci dupa 15 ani cand,vezi doamne drepturile lui s-au prescris nu insa si ale CSA ? ! Chiar asa, poate faceti dv. oarece lumina ca vad ca unii ignora realitatea. Ca Becali este un individ plin de chestii greu digerabile este fara indoiala evident dar una-i una, alta-i alta, oare ce i s-a dat lui Becali de fapt ? Plasa ? Chiar poate crede cineva ca atunci a fost o "smecherie", "hotie", "ciordeala", intre Becali si Conducerea Clubului, asa o iuteala de mana si nebagare de seama ? Un asemenea transfer nu se putea face decat cu acordul Ministerului,in fapt a ministrului si a Consiliului de Conducere a ministerului daca nu chiar mai sus si ma refer la prim ministru sau poate chiar,de ce nu, a Presedintelui, ca doar Steaua era Steaua, o emblema a Romaniei ? Nu s-a auzit atunci nicio voce care sa zica, stati asa domnilor ca nu-i in ordine. Unde erau indignatii de astazi ? Poate unii, printre care ma numar si eu, nu inteleg complexele mecanisme ale privatizarii, de aceea apelez la dv. Unii au privatizat nave maritime pe un dolar ca sa scape de sechestre si urmariri judiciare internationale intrucat erau grevate de datorii si iata ca nu le cere nimeni sa plateasca ! Nu seamana ?

Comentează