Stan: ”Dan Adamescu a fost un agent SIE exportat de regimul comunist în Germania, apoi readus în România și împroprietărit cu Magazinul Unirea și cu Astra Asigurări”

Marius Stan admite că s-au făcut plățile pe care le acuză Adamescu Jr., dar îl învinovățește pe el și pe tatăl său pentru falimentul Oțelului

joi, 23 februarie 2017, 8:59

„Jucătorii Oțelului au fost asigurați cu 5 milioane de euro pe 5 ani, mai scump decât flota Tarom! Eu făcusem un contract de sponsorizare cu Astra, când eram președinte, cu o asigurare de 20.000 de euro pe an. Dar se putea face asigurarea și de zece ori mai ieftin, pe două mii!” Marius Stan
_ALX2515

de Remus Răureanu și Cătălin Tolontan

„Oțelul a fost pușculița lui Marius Stan”, aceasta e afirmația cu care Alexander Adamescu a rupt tăcerea legată de dispariția Oțelului Galați.

În Gazeta de ieri, el acuză cheltuielile și afacerile personale ale fostului președinte, făcute pe spatele Oțelului.

El însuși dispărut din țară, „pentru că este singura sansa la justitie pe care o am”, Adamescu jr. nu are încredere în judecata din România.

„La fel cum tatal meu a fost torturat de un sistem el insasi corupt, ale carui interese oculte au primat, acum eu sunt cel luat in vizor intr-un dosar ‘copy-paste’”, spune el.

Dincolo de aceste opinii ale lui, care descriu ceea ce poate fi definită drept o tentativă de victimizare, stau cifrele pe care Adamescu le-a oferit ziarului despre Oțelul.

Cifre pe care Marius Stan nu le infirmă!

Asta e neașteptat în ceea ce se petrece în ultimele zile.
08_adamescu_facebook1

  1. Adamescu jr. nu neagă cifra de 5 milioane de euro despre care Marius Stan spune că a încasat-o Astra de la Oțelul Galați.
  2. Stan nu neagă cifra de 800.000 de euro cheltuită pentru un stadion revendicat, pierdut în final. Spune chiar că ”îl decepționez, dar a fost 1 milion!”.

Generic spus, fiecare dintre cei doi bărbați spune „da, dar eu am cheltuit asta justificat” și arată cu degetul la „cheltuielile celuilalt, care au fost nejustificate”.

Însumate contabil, aceste contracte și plăți au transformat cel mai bogat club românesc într-o dispariție.

De la venituri de 22 de milioane de euro la o marcă de 9.000 de euro.

”Aș avea dosar penal dacă aș fi luat banii cînd eram primar”

Plățile pe care le acuză The Nova Group, societatea lui Adamescu, sunt reale, confirmă fostul președinte al clubului și primar al Galațiului.

Mai puțin clauza de neconcurență, pe care nu o neagă, dar despre care spune că e „o primă din urmă cu 12 ani”.

Marius Stan e convins că nu afacerile realizate de el au dus la desființarea clubului.

Dimpotrivă, amintește că în gestiunea sa s-au adunat performanțe și bani, din care rămăseseră 7,3 milioane de euro când Adamescu a preluat clubul.

Stan crede că Adamescu senior, decedat în ianuarie, nu a ajuns să fie judecat până la capăt și pentru falimentul Astra, și pentru al Oțelului deoarece ar fi fost protejat de statutul de fost agent al Serviciului de Informații Externe, statut care i-ar fi adus și averea uriașă.

– Domnule Stan, Oțelul a continuat să vă plătească și după ce ați devenit primar? Pentru ce vi se plătea clauză de neconcurență?
– Am văzut și eu ce susține Adamescu și documentele pe care le-ați publicat voi. E o mizerie tot ce afirmă el! În dreptul clauzei scrie 2005, eu mai știu dacă am luat banii ăia? I-oi fi luat în 2005, când m-am întors la club. Poate atunci am luat vreo primă la instalare, ceva, că nici casă nu mai aveam în Galați când am revenit la Oțelul.

1.000.000 de euro a costat terenul revendicat, recunoaște Marius Stan

– Bazându-se pe actele pe care le-a păstrat, societatea lui Adamescu afirmă clar că v-a plătit și după ce ați devenit primar, deci după 2012, nu în 2005.
– Păi, ar fi de dosar penal! Dacă așa ar sta lucrurile, ar fi de dosar penal! Eu, ca primar, nu aveam voie să încasez bani de la o societate comercială.

”Vedeți foarte bine că sunt liber, ceea ce înseamnă că am respectat legea, nu am luat banii cum spun ei” Marius Stan, fost președinte Oțelul

„Le-am lăsat 7,3 milioane de euro”

– Adamescu spune și că ați angajat furnizori „dubioși”, precum Tal Oz Desche, și ați consumat banii din contul Oțelului și cu salarii, și cu bonusuri uriașe pentru angajați…
– E incredibil ce fac oamenii ăștia! Nici măcar nu tac după ce au distrus clubul! Încerc să explic, să le iau pe rând. Tal Oz sau cum se cheamă societatea aia, că nu mai știu exact, a făcut terenuri și pentru alte cluburi: la Bistrița, la CFR Cluj, la Viitorul. Sunt oameni care știu să construiască terenuri, d-aia au fost angajați. Mai lucraseră la Galați și până în 2005, când am revenit eu.

-Alte acuze sunt legate de banii dați la echipă.
Și că le-am dat bani mulți jucătorilor! Toți banii plătiți către fotbaliști și către alți angajați au fost bani munciți, pe care-i meritau! Fiecare jucător a luat 100.000 de euro net primă de titlu, 170.000 de euro brut. Ăsta a fost bonusul maxim, în funcție de minutele jucate. Pentru că au mai rămas bani, și-a bătut Adamescu joc de ei!

„Se leagă de salariul lui Narcis Răducan, de prime. Toate astea au fost negociate de club, din banii produși de Oțelul, nu pe banii familiei Adamescu!” Marius Stan

– TNG susține că a continuat să consume din cauza contractelor pe care dumneavoastră ați apucat să le semnați înainte să plecați la primărie.
– Clubul a mai funcționat un an din momentul în care a câștigat campionatul, cu mine la conducere. Un an în care s-au plătit primele, s-au plătit și datorii din urmă. Plus cheltuielile curente, cu un buget de vreo 5 milioane de euro pentru sezonul 2011-2012. Apoi l-a preluat Adamescu și l-a distrus.

– Care era situația economică a Oțelului în clipa în care a devenit TNG acționar principal?
– Eu am demisionat pe data de 12 iunie 2012. Eram obligat să demisionez, din moment ce devenisem primar. Extrasul de cont la acea dată arăta că Oțelul avea 7,3 milioane de euro.

„Echipa se caza la hotelul lui Adamescu și plătea de parcă mînca icre negre”

– Susțineți că familia Adamescu a consumat tot după ce a preluat clubul?
– Eu am arătat polițele de asigurare la Astra, în valoare totală de 5 milioane de euro pe cinci ani. O asigurare făcută de parcă Oțelul ar fi fost TAROM, cu avioane în loc de fotbaliști! Polițele de asigurare au niște numere de înregistrare în sistemul național, niște coduri unice. Cele semnate de Oțelul cu Astra aveau numerele scrise cu creionul! Ceea ce înseamnă că nici n-au fost înregistrate în sistem, probabil.

-De ce n-ați publicat polițele imediat?
-Ei m-au mai șicanat pe mine, d-aia am și apărut să public acele polițe. Asigurarea aia a fost o metodă de a scoate bani din club, la fel ca altele. Echipa era cazată la hotelul lui Adamescu și facturile pe care le plătea clubul făceau să pară că era cel mai luxos hotel posibil. Iar mesele… Numai icre negre, conform documentelor! Atât de scump achita Oțelul serviciile către alte societăți ale lui Adamescu.

”Au asigurat echipa cu prețul aeronavelor Tarom!”

40.000 de euro pe lună susține Stan că încasa de la Oțelul administratorul special Lucian Ciofoaia, ”omul lui Adamescu”

– Ce metode au mai fost?
– Păi, ei vorbesc despre transferurile, salariile și primele pe care le-am plătit eu? Au adus administratori speciali și-i plăteau cu zeci de mii de euro. Lucian Ciofoaia, omul familiei Adamescu, încasa 40.000 de euro!

– 40.000 de euro pe lună?
– Pe lună, da! Și pe Lună, și pe Pământ, 40.000 de euro net. Tot ca să scoată banii din club.

-Și cu polițele de asigurare?
-Polițele de asigurare semnate cu Astra au avut valoarea totală de 5 milioane de euro. O să dau în judecată TNG sau cum se cheamă societatea asta a familiei Adamescu, îi cer să aducă banii înapoi! Banii primiți pe asigurări mai scumpe decât ale Taromului să fie restituiți! Să-i dea ori la Oțelul, la masa credală, ori noului club Suporter Oțelul. Dar să se întoarcă în fotbal suma asta pe care au transferat-o de la club la Astra Asigurări!
WP_20170222_15_45_49_Pro

– Oțelul închiria apartamente pentru fotbaliști și-i plătea chirie viceprimarului din mandatul dumneavoastră, Radu Cosca?
– Așa, și? Care e problema? Radu Cosca avea să devină viceprimar, nu era viceprimar când am închiriat apartamentele. Firma lui avea un complex rezidențial și am închiriat apartamente acolo pentru ca toți fotbaliștii să locuiască în același loc. Mai ales că avuseserăm probleme de disciplină, am stabilit să fie cazați cu toții acolo, ca să-i supraveghem mai ușor. Am ales acea firmă pentru că ne-au convenit prețurile. Totul s-a plătit pe contracte, nu s-a făcut nimic ascuns.

„Un agent SIE rechemat din Germania”

– Apropo de bonusuri uriașe, apare o primă de 80.000 de euro pentru Sârghi. Care e explicația?
– Sârghi fusese împrumutat și i s-a plătit o primă în momentul în care a fost transferat definitiv la Oțelul de la Politehnica Galați. I s-a achitat un bonus ca să accepte să semneze un nou contract, altfel l-am fi pierdut.

– Politehnica Galați, care a încasat 200.000 de euro pentru transfer, era tot a viceprimarului Cosca?
– Da, și ce dacă era? Sârghi jucase trei ani la Oțelul, împrumutat, timp în care nu am plătit nimic!

– Jucătorul nu confirmă că a primit 80.000 de euro.
– Suma de transfer pentru Sârghi a fost de 280.000 de euro. Din care pe el l-a plătit patronul lui, de la Politehnica Galați. I-a dat o sumă de bani ca primă de transfer.

– Nu i-a dat bonusul Oțelul, care îl achiziționa, i l-a achitat fostul club?
– Știți cum sunt jucătorii, vorbesc între ei despre bani, discută despre ce salarii au. Ca să nu creez disensiuni în echipă, să nu se afle că a primit Sârghi nu știu cât, am ales varianta asta, a fost plătit din suma pe care a primit-o Politehnica. Care e problema? Banii s-au dat pe acte, s-au plătit toate taxele. Stați liniștiți, că totul a fost legal! Acum mă obligați să mă cert cu un om mort, mă puneți în situația de a mă bate cu stafiile!

– Nu vă cerem să faceți asta, e vorba despre explicații pe care le dă societatea lui Adamescu și ele se referă la dumneavoastră.
– Uite, apropo de Sârghi, băiatul ăsta chiar și-a meritat banii! Copilul a avut trei comoții! A meritat toți banii pe care i-a luat. Noi l-am folosit trei ani sub formă de împrumut, fiindcă nu ne permiteam să plătim pentru un transfer definitiv. Pe urmă, când Oțelul a devenit un club cu bani, l-am transferat firesc, pentru un preț. Vă repet: Sârghi e un exemplu de meritocrație, și-a scos toți banii!

”Despre Adamescu nu pot să spun <Dumnezeu să-l ierte!>”

– Alexandru Adamescu argumentează că a moștenit contracte păguboase, semnate din vremea dumneavoastră.
– Domnule, știu că de obicei se vorbește doar de bine despre morți. Despre Adamescu nu pot să spun „Dumnezeu să-l ierte!”! Acest om n-a desființat doar Oțelul, a distrus oameni, a nenorocit vieți! Dacă ar fi prins finalul procesului, ar mai fi luat o condamnare și în dosarul falimentării intenționate a Astra Asigurări. Pentru că e infracțiune să faci așa ceva! Mi-e greu să vorbesc, îmi și tremură vocea… Iar fiul lui, urmăritul Alexander Adamescu, mai bine s-ar uita în contabilitate înainte să acuze!

– Nu vă reproșați nimic din ce s-a petrecut cu Oțelul?
– Familia Adamescu sau TNG se leagă de felul cum am condus eu, când ei au moștenit un club cu peste 7 milioane de euro în conturi? Managementul meu a făcut echipa campioană și a adus 22 de milioane de euro din Champions League. Ăsta a fost rezultatul managementului meu!

– Și dacă Adamescu a consumat banii și a adus insolvența și apoi falimentul, așa cum spuneți, tot aveți vina de a-l fi adus pe el ca acționar majoritar. Nu e corectă interpretarea?
– L-am adus? Cum să-l aduc, din moment ce eu eram un simplu angajat? Eu doar l-am recomandat. A venit, a stat la masă cu șapte, opt, zece oameni, câți erau, și a preluat controlul clubului. Eu nici nu am participat la negocieri. Nu l-am adus eu pe Adamescu! Să mă lase în pace familia lui! Eu am explicat deciziile pe care le-am luat, am arătat și documente, inclusiv persoanelor în măsură să mă întrebe despre aceste lucruri.

– Începuse o anchetă DNA în cazul falimentului Oțelului. La asta vă referiți?
– Da, începuse o anchetă. De ce s-a oprit? De ce nu a mers mai departe ancheta? Nu știu, poate pentru că Dan Adamescu a fost un agent SIE exportat de regimul comunist în Germania, apoi readus în România și împroprietărit de statul român cu Unirea Shopping Center, cu Astra Asigurări și cu alte societăți. Ăsta a fost Adamescu!

– Societatea se consideră păcălită, fiindcă ați atras-o să cumpere acțiunile clubului.
– Eu am fost prevăzător și am insistat la combinat să se facă un audit. Asta înainte să preia Adamescu clubul. Și s-a făcut auditul, Deloitte s-a ocupat. Deloitte, nu vreo firmă de apartament! Și totul a fost în regulă. Am fost prevăzător, dovadă că din 2012 încoace se reia subiectul ăsta cu Oțelul an de an, e repus pe tapet încontinuu!

„Gunoaiele astea mă pun pe mine laolaltă cu hoții, cu șuții!”

– Poate pentru că e un subiect interesant, o campioană care falimentează în numai cinci ani.
– Da, și eu am vina de a fi făcut-o campioană! Managementul meu vina asta o are, că am câștigat campionatul! Familia Adamescu vine acum cu plăți făcute în urmă cu ani de zile. Eu nu pot să mai răspund acum pentru cât a costat o minge sau cât s-a plătit pentru echipament, că nu mai țin minte sume exacte. Nici nu am documentele. Ei le au, că au cărat acte cu camioanele, ca să le păstreze.

„Politehnica era clubul lui Radu Cosca, dar care e problema? Sârghi jucase la noi sub formă de împrumut și atunci am plătit ca să-l luăm definitiv, a fost un transfer normal, nu contează al cui era clubul de la care l-am luat!” Marius Stan

– Nu vă întrebăm despre cât costau mingile, dar terenul Ancora, care a consumat aproape un milion de euro și a fost pierdut apoi în instanță?
– A fost pierdut fiindcă ei nici nu s-au dus să se apere în instanță! Ticăloși cum sunt, fug de instanțe ca de dracu’! D-aia a fost pierdut terenul de antrenament! Că suprafața revendicată nici nu era aia, nu era locul care s-a retrocedat. Așa că s-ar fi putut câștiga procesul, doar să fi mers să-și apere cauza.

– Ați influențat evenimentele de la club și după ce ați demisionat? Societatea lui Adamescu e convinsă că ați făcut totul ca să păstrați controlul.
– Nu am mai avut de-a face cu Oțelul din clipa în care am devenit primar. E o vorbă românească, „cine se scuză se acuză”. Ei asta fac acum, caută să dea vina pe mine, când realitatea e că le-am lăsat o societate cu 7,3 milioane de euro în cont și ei au adus-o în faliment în patru ani. Gunoaiele astea mă pun pe mine laolaltă cu hoții, cu șuții!

– Baron local e termenul folosit, nu șuț.
– Baron local? Eram eu baron de Galați? Să dea Dumnezeu să aibă fiul lui Adamescu banii pe care îi am eu acum! Asta să fie averea lui toată viața, cât am eu în momentul ăsta!

Citește și: 

Adamescu jr: „Oțelul Galați a fost pușculița lui Marius Stan! A luat bani de la club și pe clauză de neconcurență deși era primar”

Comentarii (46)Adaugă comentariu

birlic  •  23 februarie 2017, 9:23

managementul lui peste ,iti amintesti de ultimul meci cu Poli Tms. cand era sa faceti pe voi ,norocul nu managementul ,tu spune cum ai falimentat clubul ,nu te ascunde dupa cires si dai vina pe Adamescu ,care o fi avut pacatele lui ,dar nici tu nu esti curat.

mircea.gabriel  •  23 februarie 2017, 9:24

Marius Stan, *** *** la greu si acum arunci cu laturi! Ce are a face una cu cealalta? Ai mancat banisorii, ti-ai bagat acolitii sa *** si ei si acum te comporti ca un adevarat roman! ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dr. Dan Patru Tudosie  •  23 februarie 2017, 9:27

In concluzie, a tras fiecare parte cat a putut de mult. Otelul a devenit un les in momentul in care a luat titlul, iar vulturii i-au dat tarcoale inca de atunci. Normal ca Marius Stan a ramas primul an de dupa castigarea titlului, ca atunci veneau banii de la UEFA :)). Trebuia sa fie dement sa plece inainte. Acuma, se pare ca a reusit sa "sparga" din acei 22 de milioane de euro 15 milioane intr-un an. Nu-i rau pentru un club din provincie care n-a transferat mai nimic in acel sezon.

mircea.gabriel  •  23 februarie 2017, 9:27

Nu mai stiu exact, nu mai stiu exact, nu mai stiu exact! *** ce esti!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Curiosu  •  23 februarie 2017, 9:44

devine din ce in ce mai interesant subiectul. cred ca investigatia jurnalistica pe subiect va aduce lucruri si mai interesante. poate ca raportul de audit intocmit de deloite si mai ales intervievarea lui lucian ciofoaia vor aduce elemente cu totul noi. si care sa probeze ca si *** de Alexandru Adamescu si onor primarul Stan au furat clubul si ca nimeni nu raspunde. ca in Romania, desi *** asta de Adamescu uita sa ne spuna ca, in perioada aia, era chiar presedinte la firma actionara in firma care detinea clubul. alooo, dna-ul, va ma vine un caz ! la puscarie cu hotii! sa aduca banii de la Londra sau de unde ii tine *** ala care e "oprimat politic". si care nu se simtea oprimat pana a "scapat" de sub protectia lui taica-su! si a camarilei lui.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  23 februarie 2017, 9:45

@Curiosu: este, intr-adevar, interesant ce spun cei doi. Si mai sunt oameni care au vorbit. Vom continua subiectul.

valexandru  •  23 februarie 2017, 10:18

..*** *** in ***? Daca da, acestui Stan ce trebuie sa-i faca?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bucur Loredan  •  23 februarie 2017, 10:19

Din interviul acordat G.S.P. rezultă că Marius Stan in calitate de manager al clubului Oțelul Galați,a primit in conturile clubului suma de 22.000.000 de E.Din acestă suma a cheltuit 15.000.000 de E,iar Dan Adamescu a mai găsit in conturile clubului 7.000.000 de E.Culmea nesimțiri din partea lui Marius Stan să recunoști că este adevărat,dar că are acte pentru toate cheltuilile.Un calcul simplu arată că jucătorii,(cei care au dus greul),au incasat ,după spusele lui Stan și( aici spune adevarul),cel mult 170.000 de E brut,pentru cel mult 20 de jucătorii,suma de 3.400.000 de E cu toate taxele la zi.Concluzia este simplă:politicieniiau distrus România și impart „prada”,cu cei care ar trebui să apere statul de”hotii”.Concluzia noului guvern este că cei care fură au salariile mici,trebuie mărite,că de aia se ia șpagă.Românie este o mare pușcărie,iar oamenii care muncesc sunt *** pușcăriașilor.Cu respect pentru echipa TOLO.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luca  •  23 februarie 2017, 10:26

Dul Stan o spune de parca e un pacat sa fii agent SIE ! :-) Probabil ca adevarul este undeva la mijloc .

Marius  •  23 februarie 2017, 10:42

Bineinteles ca acum se da vina pe mort. Nici Adamescu nu a fost un om corect, altfel nu mai era milionar. Dar pe tine Stane....nu te halesc si nu te-am halit niciodatata.

Ovidiu  •  23 februarie 2017, 10:46

Hai mai oameni buni, ce naiba? 280.000 de euro platiti pe un campion al Romaniei si mingi la suprapret?! Vorbim totusi de peste 20 milioane de euro! Chiar si cu datoria catre ANAF si cu cele 5 milioane platite catre ASTRA, tot raman mai mult de 10 milioane disparute. Sper sa ajungeti si acolo.

Dr. Dan Patru Tudosie  •  23 februarie 2017, 11:29

@Bucur Loredan: 170.000 de euro brut a fost prima pentru jucatorii care au evoluat cel mai mult. Mai mult de 4-5 n-au luat banii aia. Si-n afara de 13-14 insi, sumele s-au dus la jumate. Nu s-au dat peste 2 milioane de euro in total. Raman 13 milioane sparti de Marius Stan intr-un an, fara sa dea mare lucru pe transferuri. Salariile erau micute la Galati. Hai, fie, pune 300.000 de euro pe luna, se fac abia 3,6 milioane pentru toti salariatii. Mai pune si 400k pentru cantonamente si oranizare de meciuri. Ajungi la cel mult 6 milioane cheltuieli, din 22. Plecam de la 16, dar s-au incasat bani din bilete, sponsori, Cupa+Supercupa. Sa zicem 17. Deci cu toate cheltuielile achitate pe un sezon si 17 milioane de euro in cont, Otelul a ramas cu 7 milioane. Asta-i situatia clara. Si am bagat in cifre mult. Ma indoiesc sincer ca lotul de 22-24 de jucatori avea 300 de mii pe luna salarii. Vorbim de 2011-2012, cand inca ne ardea rau buza dupa criza.

Dr. Dan Patru Tudosie  •  23 februarie 2017, 11:35

Am estimat bine. Bugetul Otelului in sezonul 2011-2012 a fost de 6 milioane de euro. Cu un an inainte, cand a iesit campioana, bugetul fusese de 5.5.

gogu  •  23 februarie 2017, 11:56

Marius Stan chiar are fata de ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bohemian  •  23 februarie 2017, 11:58

De cand asteptam sa reinceapa ancheta asta. Multumim Remus si Catalin. O asteptam si pe Mirela alaturi de voi ca sa fie echipa completa si potentialul maxim in speranta ca dezvalurile sa faca lumina in acest caz. Cel mai optimist deznodamant ar fi ca o parte din bani sa fie recuperati si sa ajunga inapoi in sport, dar nu asta este cel mai important, ci sa se faca lumina in acest caz. Pe langa Adamescu si Stan, era un Consiliu de Administratie care a stat in umbra, cei de acolo trebuie sa raspunda la niste intrebari. Pe Bors & co. trebuie sa-i intrebe cine cum de s-au imbogatit asa usor. Numai bine la toata redactia !

Vlad  •  23 februarie 2017, 12:07

Dar de contractele cu firma de paza a lui Adamescu nu a mentionat nimeni? De acolo sigur s-au sifonat iar cateva milioane. Sa nu uitam ca imediat ce s-a instalat Adamescu patron, imediat a fost semnat contractul cu firma lui de paza. Iar sediul clubului mutandu-se la Bucuresti, pun pariu ca tot intr-un spatiu detinut de Adamescu s-a facut. Iar chiria, fabuloasa, bineinteles. Din banii primiti pentru castigarea campionatului clubul a mai jucat un an, a platit toate taxele la stat, a platit prime jucatorilor, a platit combinatului profitul pentru investitii si au mai ramas si 7,3 milioane. Deci sa vedem cheltuielile: aproximativ 4 milioane prime, aproximativ 4 milioane pentru un sezon, ramane de vazut cat s-a platit combinatului profit pentru investitii. Totusi, tind sa cred ca daca in 2012 s-a facut un audit, atunci banii ramasi in cont sunt in regula. Dar cum ramane cu acea ancheta DNA, de ce a fost oprita?

zagna  •  23 februarie 2017, 12:16

Stane, cine se aseamana se aduna sau s-a intalnit hotul cu... hotul !

oreste  •  23 februarie 2017, 12:17

Cine a avizat preluarea clubului Otelul de catre Adamescu, si in ce scop ? Cu atatia bani in cont, clubul putea functiona bine mersi in continuare si fara Adamescu. Preluarea a fost facuta clar cu scopul sifonarii banilor.

John  •  23 februarie 2017, 12:19

Ca om care lucrez in domeniu si care am fost dat afara din Astra Asigurari (si pentru care nu ar trebui sa se mai planga doamna secretara Constantinescu Adriana pe la *** TV - a se intelege ROMANIA TV- ca vai doamne cat s-a zbatut ea si Alexander pentru noi si drepturile noastre) vreau sa va semnalez: 1. In calitatea lui de Presedinte -CEO al Astra Asigurari, in perioada respectiva, Alexander Adamescu era cel care decidea pentru orice operatiune de peste 1.000.000 EUR efectuată de Astra Asigurari. 2. Fransiza si valoarea maxima a despagubirii in caz de invaliditate permanenta sau deces este in cuantum de 50.000 EUR, adica aceeasi suma pe care FCO o platea asiguratorului-aici e adevarata escrocherie si culmea FCO mai platea si 1.000.000 EUR pe an pentru a avea acest “ drept”!!! Adica, in caz de deces al unui jucator, FCO trebuia sa dea catre Astra Asigurari aceeasi suma pe care FCO o platea ca despagubire! 3. Polita de asigurari prezentata in articolul Dvs., da, poate fi verificata si e usor de verificat si exista cel putin doua explicatii, adica sau e falsa sau a fost pastrat numar in registru si de aceea a fost scrisa cu creionul. Eu mizez pe prima varianta. De ce nu vine domnul Alexander Adamescu sa dea socoteala pentru toate acestea in fata justitiei romane si prefera sa stea cu bratarica la picior in Anglia? Ii este frica ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

d  •  23 februarie 2017, 12:22

e CLAR: dupa ce l-au luat adamestii(mari hoti) l-au falimenta; stan e un fel de bisnitar fata de HOTII aia de adamesti......*** ala din londra (ca si ghita) de ce nu vine sa se apere in tara? daca e nevinovat...pe ce bani sta la londra trantorele?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dani  •  23 februarie 2017, 12:23

De ce mi-ati sters comentariul? Adevarul deranjeaza? Traitzi in minciuna si va furatzi singuri caciula. Pina cind? Cind vetzi fi sinceri cu voi insi-va? Niciodata? ***, pt citziva ***! Vai voua!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

andrei  •  23 februarie 2017, 12:27

Tolo !!!Cauta te rog si in arhivele campaniei din inaintea perioadei ca domnu' Stan sa devina primar si sa vezi daca nu cumva banii platiti catre Radu Closca au folosit pentru a deveni primar in orasul Galati!!! Asa de bine a condus Galatiul ca si aici se alege praful nu numai in sport!!!

Serban  •  23 februarie 2017, 12:33

Mi-ar fi parut rau de Otelul dupa care imi vine minte modul in care au luat campionatul ala. Dezgustator. O echipa cu care simpatizam pana atunci. Dar e incredibil ca aceste hiene Stan si familia Adamescu au devalizat un club, fiecare admitant acest lucru, si nimeni nu pateste nimic. Mai tine cineva minte cum Stan urla ca nu sunt bani, ca el nu vrea sa contribuie cu 50k euro la schimbarea gazonului de pe national arena, pentru meciurile de Champions League? Au scris 'istorie' si acolo. Oricum, groparul numarul 1 al acestei echipe este Stan. Dupa care vin securistii din clanul Adamescu. Dar sa nu uitam si de Narcis raducan, vad ca a inceput lumea sa se prinda ce caracter are si el.

Zamorano  •  23 februarie 2017, 12:34

@ Dr. Dan Patru Tudosie ati punctat perfect 15 milioane euro disparute imediat dupa participarea in CL, primele pentru titlu in jur de 1,5 milioane euro .. raman o gramada de bani disparuti majoritatea in "managementul" lui Stan.. care management? cum spunea un user la articolul de ieri in cei 5 ani de politica *** portocalie au castigat titlul(in mod extrem de discutabil) doar echipe obscure din provincie una din ele avand pe fatza presedinte ***.. marile echipe din Bucuresti impreuna cu AEK Timisoara si Vaslui(echipe potente financiar) au fost reduse la tacere.. doua dintre campioanele ciudate ale provinciei s-au desfiintat iar a 3-a incearca sa faca fata insolventei cu diverse manevre specifice ***(doar in ultima luna au lansat doua articole de dezinformare, mai e anularea contractului lui Voiculet,etc).. de managementul asta vorbeste Marius Stan? atunci cred ca stim unde putem gasi cele 15 milioane lipsa. . parerea mea e ca Adamescu a fost trimis de *** sa ia ce mai ramas la Otelul

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Silviu  •  23 februarie 2017, 12:37

Eu aproape sunt convins ca si Adamestii si Marius Stan au "bagat" mana in borcanul cu miere ! E o cearta intre banditi , cu subiectul "cine a furat mai mult" !

capu lu motoc vrem  •  23 februarie 2017, 12:45

Dar noi suporteri ce facem ? Cu noi cum ramine? Pe noi cine dezpagubeste? Fiusu lu Adamescu care plateste sa stea la londra? sau nevastasa aia disperata ca sa ia banii? De ce nu aduci si pusculita ta Alexandru in tara sa ne-o dai ca sa ne facem iar echipa de fotbal? Pusculita aia de unde platesti peste tot ca sa fie bine sa nu fie rau. Si ciofoaia ala de ce tace? Ca ala a fost papusa lor prin care si-au facut manevrele si stie tot. Da-i-n gat pe toti nenorocitule!

++  •  23 februarie 2017, 12:49

as fi curios de implicatia si cistigul lui Sandu cu ocazia cistigarii titlului pe care si-l revendica cu atita ardoare marius stan. altfel zis, citi bani a luat ex presedintele federatiei cu ocazia asta?

Cristi  •  23 februarie 2017, 12:49

Acum 2-3 zile scriati despre ciudatenia faptului ca SRI ia la misto un jurnalist pe pagina de twitter. Acum eu remarc faptul ca jurnalistul care a facut interviul a "avut-o pe voleu", cum se zice in fotbal, si a luftat ingrozitor. Cand Marius Stan incepe sa vorbeasca despre ofiteri acoperiti si reactia jurnalistului este zero situatia devine ridicola. Dle Tolontan, poate ar trebui sa le spuneti colegilor dvs sa aiba mai mult curaj si sa se avante chiar si in lucruri pe care nu le stapanesc. Este pacat de potentialul subiectului ratat.

StefanCM  •  23 februarie 2017, 13:09

Tehnic vorbind, Adamescu a preluat o echipa functionala si pe plus. Din momentul cand a preluat echipa, de facto si de jure ( am dat gugal intai :D ) Adamescu a preluat fraiele, responsabilitatile, etc. Cand a preluat-o, a stiut ce se preia, s-a facut si un audit Deloitte, cine nu stie, Deloitte sunt cea mai mare firma de audit din lume. Nu iti castigi pozitia asta prin audituri false si prin furturi. Mai apoi, Adamescu family are probleme cu justitia pe o gramada de dosare, soldate inclusiv cu condamnari definitive. In epoca Stan, clubul a fost stabil, si a luat chiar si un titlu. Stan nu are probleme cu justitia pe nici o tema legata de Otelul, sau alta tema. Ce alte argumente ar mai putea sa existe pentru corectitudinea lui Stan si incorectitudinea lui Adamescu? Observ ca lumea foarte usor ajunge sa puna la indoiala corectitudinea unor oameni, nu ma refer doar la fotbal, cand unul ori cu condamnari penale, ori urmarit penal si cu o gramada de probleme cu justitia si un istoric negativ, arunca cu noroi.

Marius  •  23 februarie 2017, 13:33

Din pacate din nou se ajunge intr-un punct mort...se emit judecati si vinovatii din ambele directii dar un lucru este FOARTE STRANIU: DE CE A OPTIT ANCHETA DNA?...pentru ca din anchetele voastre observ ca s-au facut multe potlogarii si mizerii in visteria Otelului...stan om politic ...adamescu *** cu antene in SRI...cineva se intreba ca prostu: este rau sa fii membru SRI?...nu este o mandrie sa FII PRIMUL *** AL TARII...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  23 februarie 2017, 13:35

@Dr. Dan Patru Tudosie @Bucur Loredan Va faceti de ris...Sumele care puteau ajunge pina la 170000euro sunt conform articolului doar primele de obiectiv!Adica primele pentru ca Otelul cistigase titlul!Deci faceti o dezinformare cind argumentati ca jucatorii au cistigat doar atit!Un jucator de forbel in afara de prima de obiectiv mai primeste bani pentru contractul semnat,pentru primele de joc ,pentru cazare ,poate masina,medicamentatie,etc...Pina sa va dati lupi moralisti intii incercati sa intelegeti fenomenul!

anonimus  •  23 februarie 2017, 14:23

Adamescu , nu mai da vina pe justitia din Romania pentru a-ti justifica hotiile.Contabilitatea este pe cifre nu pe birfe. Tare mult as vrea sa stiu cit impozit A PLATIT FAMILIA TA statului pentru toate veniturile si AVANTAJELE DE CARE A BENEFICIAT.Iti spune eu ca daca ai fi verificat de unul ca mine nu ai mai avea gura atit de mare.Sa vezi ce correct as fi cu tine , extreme de correct . Dar va trebui sa dovedesti ca ai platit correct pentru tot ceea ce ai beneficiat. SUnt convins ca nici macar nu realizezi cit impozit ar trebui sa platesti statului.Incearca sa fi correct cu constiinta ta si apoi vino cu parerile , si nu ca un borfas care dupa ce a furat mai face si pe jecherul . Nu tine . Tara asta nu este plina chiar de idioti. Iti va sosi ceasul si tie oriunde te ascunzi.

Cama  •  23 februarie 2017, 14:35

Ai vazut Tolo ca aveam dreptate ieri? Ti -am spus eu ieri ca la club se ceruse audit inainte de preluare. Urmaritul a spus ca tatal sau a mers pe incredere..... Niste hoti toti! A nu se intelege ca eu ii tin partea lui Stan. Ca nici el nu o fi frate cu Sfantul Petru. A muls si el cat a putut!

Manea E.  •  23 februarie 2017, 14:47

Raportul de audit pe FCO este simplu de obtinut de la Deloitte Romania. Intrebarea este: va dori Domnul George Mucibabici sa il puna la dispozitie avand in vedere ca intre el si familia Adamescu este o prietenie veche si durabila? Si sa vedem ca toata aceasta ancheta nu se va dovedi o bula de aer si sa ramana asa cum e acum. Stie Doamna Petrovan si onor Domnul Borcan (numele real in buletin al "marelui jurnalist Orcan" ) de ce spun asta! Oare se poate suspecta ca cei doi fac parte din aceeasi "***" adica cea numita de Domnul Stan? Domnia sa, Primarul, din ce "***" face parte? Sa nu ramaneti cu buzele umflate toti daca ancheta se vrea a fi continuata! :-)))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ardeleanul  •  23 februarie 2017, 15:17

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

geo  •  23 februarie 2017, 15:17

nu inteleg un lucru!... s-au facut 22 milioane euro dupa castigarea titlului in 2010 si in 2012 cand a luat M. Stan ca primar si a predat clubul, mai erau in cont 7,3 milioane!... cum de s-au papat cca 15 milioane euro in doar doi ani??... intre timp au mai vandut pe bani buni si jucatori cu rangul de "campioni" (Bourceanu, Rapa, etc...)

Daniel  •  23 februarie 2017, 15:58

Sper din suflet sa continuati aceasta ancheta.Cineva trebuie sa plateasca pentru jaful penal de la otelul.Inainte de castigarea campionatului echipa traia bine merci cu un buget de 3-4 milioane de euro iar dupa ,ni se explica, nu i-au mai ajuns 23 milioane pentru ca a dat prime la jucatori de maxim 1.5 milioane brut.Serios?!? Iertati-mi prostia dar cum poate cineva prelua o societate cu 7.5 milioane in cont fara sa plateasca nimic pe ea.Daca e asa, as cam vrea si eu una ...zic.

CaineRrosu  •  23 februarie 2017, 16:52

Despre cum a pus mina Adamescu pe Unirea si Astra Asigurari, ne poate da detalii amanuntite alt "baiat cu ochi albastri " adica Dorin Marian, seful de cabinet al fostului presedinte Emil Constantinescu !

Tiglina5  •  23 februarie 2017, 17:21

Oțelul a luat campionatul pt ca nimeni nu-l halea pe Jaba. Ce ați fi vrut, sa-l ia ăla? Maturase pe jos și cu Paszkany și cu Sandu. Stan e curat. Cel m bun președinte de club! La Galați, ar trebui sa fie idol pe viață!

lulaku  •  23 februarie 2017, 18:26

m.stan , un mare hot....,plangacios si foarte prefacut.m.stan ai auzit de oprea gabriel?persoana asta ti a tinut spatele!!!!!!!!!!!!!!

anonimul  •  23 februarie 2017, 20:42

Inca o ancheta marca " Tolontan"! Felicitari Domnule Tolontan! Felicitari Domnule Raureanu! Dupa ce am citit ambele versiuni si comentariile care aduc, unele, un plus de informatie, as vrea sa-i sfatuiesc pe cei care stiu de "AFACEREA FCO", sa mearga repede, repejor pana la DNA, si sa se auto-denunte, pana sa se schimbe codul pe denunturi. In caz contrar, auto-intitulatul "dramaturg" Alexander Adamescu va napusti adevarate drame asupra vietilor unora ca Stan, Ciofoaia, Mustatea si asupra familiilor acestora! Acestea se vor adauga dramelor deja existente in portofoliul "dramaturgului", singurele, atunci cand a lasat pe drumuri oameni si pe familiile lor! E doar un sfat! Pe modelul :" mai bine plange maica-ta decat sa planga maica-mea!"

Cornel M  •  23 februarie 2017, 20:54

Pai ce facusi mai domnu Alexander? Vazui ca-l dadui afara pe Malin Bot? Vaaaiiii! Domnul Alexander, dumneata "baietelul" londonez si bine educat chiar asa sa procedezi? Dai afara oameni de presa buni direct din bratzarica de la picior? Vaaaaiii! Cine urmeaza? Mircea Marian sau chiar al dumitale, pe viata, Sabin Orcan? Dar oare cand oi veni mata cu avionul si nu cu bratarile la picior, ci in alta parte, cum o sa-i mai dai afara? Ce m-ati dezamagit Domnu Alexander! Parca tatal dumitale era o tzara mai educat si mai elegant!

di livio  •  23 februarie 2017, 21:26

Vezi Unirea Urziceni.Asa si Otelu.Vin banii de la UEFA,dupa aia desfiintezi echipa.Dar CUM au cistigat campionatu?Asta ancheta

Adriana Cucu  •  24 februarie 2017, 8:26

Chiar daca suntem tratati ca fiind naivi, as vrea sa-mi spuna si mie cineva cand si ce business a facut Adamescu, in mod onest? Si cu aceeasi naivitate intreb: Adamescu putea fi tras pe sfoara vreodata ? Si de cine? De unul ca Stan? Chiar voi urmari aceasta ancheta pentru ca prea suntem luati de prosti de fiul sau, Adamescu Bogdan Alexander care se ascunde la Londra, in spatele femeii Constantinescu Adriana, pe banii nostri si pe ai statului! Domnule Tolontan, pana acum am observat ca ati expus cele 2 puncte de vedere care, mie, imi spun ca amandoi, si Adamescu si Stan, au impartit banii si de acolo, de la imparteala, s-au certat. Prin urmare, astept sa vad si punctul d-voastra de vedere si, asa cum ne-ati invatat, sa il documentati cu declaratii, documente si interviuri care sa aiba ca finalitate, o singura directie: Directia Nationala Anticoruptie! Noi traim in Romania asta FRUMOASA si NE APARTINE! Nu vom accepta ca unii, ca Adamescu si Stan, sa ne prosteasca si sa ne “confiste” si tara si banii nostri! Poporul de asta a iesit in strada: pentru dreptate, adevar si anticoruptie! Inca nu ati inteles asta domnilor Adamescu Bogdan Alexander si Stan Marius? Noi nu traim la Londra, in turnuri de fildes! Noi ne batem pentru drepturile noastre si protestam cu copiii in brate!

The Accountant  •  24 februarie 2017, 9:22

Deoarece subiectul este de interes, am procedat la niste minime verificari contabile de pe mfinante si site-uri cu date minimale despre firme si au aparut lucruri mai mult decat interesante. Asadar: 1. Fotbal Club Galati a avut sediul social, pana la data de 12.06.2013, in Municipiul Galaţi, Str. REGIMENT 11 SIRET, CLUB SIDEX, ŢIGLINA I, Judet Galaţi. De la data de 12.06.2013 sediul social se muta in Bucureşti Sectorul 3, Strada NERVA TRAIAN, Nr. 3, biroul nr. 9, Bloc M101, Etaj 6 si apare ca imputernicit Ciofoaia Lucian - Constantin si ca administrator special Rapisca Vlad-Alexandru. Actionarii sunt: TNG Real Estate Management si Theta Profiency, ambele fiind conduse de Adamescu Dan Grigore si Adamescu Bogdan Alexander, administrator fiind un anume Antonescu Bogdan de care vad ca nimeni nu a vorbit. 2. Din punct de vedere al cifrelor (accesand site-ul: mfinante.ro) se poate observa foarte clar ca firma a dus-o nu chiar rau pana in anul 2012 si chiar 2013 (pierdere doar de 1,500.000 lei insa venituri de peste 44,000,000 lei) si incepe sa derapeze in 2014 cand pierderile sunt de peste 12,000,000 lei (in timp ce veniturile scad la 6,000,000 lei si cheltuielile urca la peste 19,000,000 lei). 3. In concluzie, dupa schimbarea sediului social in Nerva Traian (unde stiu ca se afla sediul social al Sucursalei Astra Asigurari), in anul 2014 exista derapaje majore pe cifrele financiare si ar trebui sa uitam despre faptul ca firma a fost preluata de fam Adamescu cunoscand ca e o firma “gaunoasa”! Se fac audituri, uneori chiar duble, iar cifrele matematice si contabile vorbesc de la sine. Raman surprins sa constat ca ANAF-ul nu a detectat acest profil decadent al firmei si nu a dispus un control tematic, de anvergura. Sigur, dpdv al legii societatilor comerciale, nici actionarii si nici contabilii nu vor raspunde, ci doar administratorii si conducerea executiva! Adica, asa cum apare pe site-ul oficial, Domnii Rapisca, Ciofoaia si Antonescu! De aceea domnul Adamescu Alexander are tupeul si lipsa de scrupule cand ia atitudine si combate, pe vorbe, orice prezinta jurnalistii sau Domnul Stan. Mie mi se pare ca fiind o “afacere de familii” adica Adamescu-Stan, marul discordiei fiind probabil discrepantele intre cantitatile de bani distribuite intre cei implicati. Cineva dintre ei nu a fost multumit si probabil acela este Domnul Stan, pentru ca Domnul Adamescu detinea controlul pe firma si, deci, si pe bani! Asadar, cheia afacerii se fixeaza incepand cu perioada 2013-2014! Acolo trebuie cautat! Si tot ca defect profesional, spun ca un contabil si expert contabil autorizat: FOLLOW THE MONEY!

Maciste Julien  •  26 februarie 2017, 19:53

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează