Mesajul zilei de la un român din străinătate: ”Astăzi sunt Ionuț, nu Johnny!”

Față în față, două declarații: un compatriot din străinătate și fostul ministru Elena Udrea

marți, 28 martie 2017, 7:24

Mesaj de la un cititor.

Un om care, așa cum spune și cum e normal, nu a fost întotdeauna de acord cu noi.

”Locuiesc intr-o țară depărtată geografic de România, citesc ceva știri și articole pentru a rămâne cât de cât informat.  Chiar dacă sentințele par ilogice și pedepsele mici, mă bucur că adevărul se cunoaște. Asta îmi dă sentimente de satisfacție, respect și speranță. Astăzi cel puțin sunt Ionuț, nu Johnny. Mulțumesc!”.

Și declarația făcută acum câteva minute de Elena Udrea la Antena 3:

”Din păcate, mai sunt judecători care tremură în fața sistemului! A fost o mascaradă de proces vreme de doi ani.  Știu lucruri despre cele trei judecătoare care au dat această sentință!”.

Așa arată pagina întâi de mâine a Gazetei Sporturilor:

 

 

Save

Comentarii (56)Adaugă comentariu

Cătălin Tolontan  •  30 martie 2017, 13:55

@ticbis: am inteles. Asta e opinia dvs, alti cititori au alta opinie citind ceea ce s-a scris despre dosar. Si noi avem opinii. Toate sunt opinii binevenite. Dar nu competente. In matematica probelor, chiar si procurorii, ca si aparatorii, sint doar versiuni care se infrunta. Ceea ce conteaza este verdictul instantei. Ei nu mai au opinii. Au calificari.

Justititiarul  •  30 martie 2017, 14:47

Eu cred ca Ticbis e un poet inca nedescoperit , au dreptate cei care intreaba , de unde stii tu Mari-te Ticbis ce contine dosarul Bute ? Eu cred ca te iei prea in serios si te iubesti cam mult. In dosarul Bute lucrurile sunt foarte clare, EU stia tot ce misca in minister si asta reiese din declaratiile tuturor martorilor. Prin asta procurorii au vrut sa dovedeasca ca o geanta cu 900000 de euro nu avea cum sa apara in minister si EU sa nu stie despre continutul ei , clar !!! Ca banii nu i-a luat EU si au ajuns la partid sau in alta parte nu mai conteaza . Ca sunt oameni ca Ticbis , care cred intr-o justitie utopica in care toti infractorii sunt prinsi in flagrant , eventual isi marturisesc singuri spagile luate, e problema lor, asta ca sa le acord totusi prezumtia de oameni de buna credinta si nu manipulatori sau postaci de serviciu, pe mine si cred ca sunt in asentimentul si altor milioane de romani, ce ma intereseaza este sa se faca putina dreptate si in Romania .Asta cred eu ca inseamna Justitie in sensul moral al cuvantului , adica dreptate ,pentru ca doamna cu balanta de care vorbeste Ticbis este Themis - zeita DREPTATII

ticbis  •  30 martie 2017, 15:57

@Cătălin Tolontan: Eu pot avea niste opinii, dvs puteti avea alte opinii si ceilalti cititori pot avea orice fel de opinii doresc ei. Una e sa ne dam fiecare cu parerea in articole de presa sau in comentarii pe marginea lor si alta e actul de justitie in sine, ala care se decide in sala tribunalului. In mod normal ar trebui ca in decizia unui judecator sa nu conteze absolut deloc nici opinia mea, nici opinia dvs si nici macar cea a cititorilor ce-si aroga statutul de "justitiari". Regret, dar in acest proces cucoana aia si-a pierdut esarfa care-i acoperea ochii si i-au cam tremurat mainile in care trebuia sa tina in echilibru balanta dreptatii. Mai mult ca sigur ca in viitor aceasta eroare judiciara va fi denuntata de catre instante internationale care-si pastreaza inca femeia aia legata bine la ochi si cu talerele balantei adevarului intr-un echilibru perfect; n-ar fi pentru prima oara in istoria recenta a justitiei romane, dimpotriva. Se va face dreptate in mod sigur, insa oameni acuzati degeaba si fara probe vor suferi toata viata lor in urma unor asemenea derapaje. Daca nu ma credeti, va rog sa-i solicitati un interviu d-nei Mariana Rarinca, dumneaei o sa va lamureasca cam cum devine cazul asta cu "dreptatea" in justitia actuala din Romania!

john  •  30 martie 2017, 16:13

Gale Bute a fost o mascarada, nu procesul, cum sustine inculpata condamnata Udrea Lenutza. A organizat o „gala” de box din bani publici desi a mintit tot timpul ca o face din bani europeni. A girat creditul facut de firma de 2 bani a lui Obreja la BRD, de 2 milioane de euro. Fapt nemauzit! I-a platit infractorului Obreja creditul dupa 6 luni de la gala-mascarada taind chiupurile, de ochii lumii 2 milioane de ron pentru ca nu isi indeplinise obligatiile din contract si se sesizase si DLAF-ul. Apoi ii da aceluiasi Obreja 3 milioane de ron prin firma lui Gardean printr-un contract fictiv de publicitate la o „gala” de cartier din februarie 2012 fara nici o audienta. Gardean primeste 4 milioane de la minister, si ii tranfera 3 mil lui Obreja. Inculpatul infractor Obreja apoi, lacom ca de obicei, incheie la randul lui contracte fictive de consultanta cu niste firme fantoma gen Biovros ca sa nu plateasca taxe. Banii ii sunt returnati la punga de cetatenii moldoveni reprezentanti ai acestor firme fantoma, contra unui mic comision. Cam astea sunt o parte din fapte pentru care cei implicati au fost condamnati. Nu mai vorbim de geanta cu bani sau de cei 10% care se intorceau sub forma de comision la minister. Obreja tipa ca nu e judecat in legatura cu organizarea galei, corect, este judecat pentru complicitate la luare de mita, evaziune fiscala si spalare de bani. „Gala” a organizat-o misto, Mendy s-a aruncat frumos pe jos, si-a luat bursa si a plecat 😉

ticbis  •  30 martie 2017, 17:13

@john: Corect, scenariul pe care l-ai enuntat este foarte plauzibil. La fel de plauzibil ca si in '89 cand toata lumea stia ca in locuinta familiei Ceausescu robinetele de la baie erau din aur masiv, la fel de plauzibil ca si in '90 cand toata lumea stia ca minerii adusi la Bucuresti sa faca ordine au descoperit la sediul PNT masini de tiparit dolari si un depozit de droguri, la fel de plauzibil ca si atunci cand opinia publica a fost alertata ca Traian Basescu si-a luat in stapanire definitiva si pe viata vila Dante. Lucrurile astea nu au fost niciodata dovedite in justitie din lipsa de probe, deci nu au avut si nu vor avea niciodata alt sens decat acela de a provoca isterie in randul maselor. Condamnarea Elenei Udrea in procesul "Gala Bute" se inscrie pe aceeasi orbita a satisfacerii isteriei maselor si de aia nici nu mai conteaza ca niciun procuror din tara asta n-a fost in stare sa gaseasca macar UN RON furat din "Gala Bute" si intrat in poseta sau in contul Elenei Udrea. Daca nu ma crezi, consulta dosarul trimis in instanta de catre procuratura si-o sa te lamuresti (daca vrei). Totul e o poveste la fel de frumos scrisa ca si cea din comentariul tau; din pacate lipsesc probele. In USA, daca ma prezint la politie si ma autodenunt ca am comis o crima, ma trimit aia acasa si-mi recomanda o vizita la psiholog; nu ma crede nimeni si nu ma inculpa niciun procuror atata timp cat nu-mi probez autodenuntul cu dovezi concrete. In Romania e pe dos: oricine poate fi bagat la puscarie doar daca, spre exemplu, comentariul tau l-ai fi scris exact asa cum apare aici intr-o plangere penala la politie. Daca nu-ti dai seama care sunt diferentele de sistem juridic, te inteleg si nu-i asta problema. Insa in mod cert te asigur ca ceea ce sustii tu nu se poate numi justitie in nicio tara democratica si civilizata din lumea asta. Niciodata!

Sorin  •  1 aprilie 2017, 16:59

Acest Ionut este exact modelul de ***, i se spune Johnny, de obicei - dar accepta Ionut in ziua in care simte cu inima sa de roman. Recititi Caragiale, va veti da seama ca nu s-a schimbat nimic in caracterul anumitor personaje din societate (mai mici sau mai mari ca rang). Ce senzatie! Suntem mandri de ei peste tot in lume.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează