Despre Emilia Șercan. Nu dați cu pietre în câinii de la stână!

Cât a câștigat pentru munca ei Emilia Șercan am aflat, ne interesează și cât am pierde toți dacă Emilia Șercan și-ar alege altceva de făcut?

luni, 3 aprilie 2017, 3:03

UPDATE: Iulian Comănescu ne îndeamnă aici să depășim telenovela. Costi Rogozanu zice că suntem patetici la cât de în serios ne luăm. Ambii au dreptate. 

Lucrurile iau o turnură ciudată.

Emilia Șercan părăsește studioul ”Profesioniștilor”, reproșându-și că a lucrat pentru Sorin Ovidiu Vântu.

Eugenia Vodă difuzează imaginile.

Oamenii comentează în fel și chip.

Până în acest moment, totul rămâne în regula jocului transparent.

Astăzi însă, câteva siteuri încep să vehiculeze ideea că, de fapt, episodul de la TVR are semnificația unui piedestal crăpat. Că, de fapt, Emilia nu e Emilia. Și că ziariștii ăștia de investigație sunt niște fațade.

E ceva straniu aici.

În primul rând, Emilia Șercan a ajuns ”viral” pentru că a fost sinceră, nu pentru că a ascuns ceva.

Într-o discuție telefonică, Mihnea Măruță, creatorul siteului pressone, unde publică ziarista, sintetizează foarte bine situația reală: ”Ea a avut deschiderea să spună ”Uitați, eu am frământări de conștiință”. Asta e o probă de transparență, ceva ce trebuie apreciat”.

În al doilea rând, niciodată Emilia Șercan nu a cerut vreo statuie pentru efortul pe care l-a depus în serviciul public. Nu are ce monument să se crape.

Amândoi am spus repetat pe parcursul interviului de la TVR că, fiecare cu puterile lui, ne facem doar datoria și ”nu e cazul să fim eroizați”.

Emilia Șercan e într-un moment de cumpănă pentru că a fost onestă și și-a recunoscut frământările.

Ce aș vrea să-i spun?

Acum câteva săptămâni, când am greșit și am recunoscut în episodul cu Muzeul de Geologie și radiațiile, au existat oameni care nu ne-au iertat.

Inclusiv persoane apropiate au fost convinse de intenția noastră malefică.

În acea zi sună un telefon.

Este Patrick Andre de Hillerin, de la ”Cațavencii”.

”Nu știu de ce v-am sunat. Așa am simțit”, spune PAH și continuă: ”Asta e! Se întâmplă! Greșim și o luăm de la capăt”.

A fost un telefon scurt.

Când închizi, vezi că undeva pe internet un cititor scoate capul dintr-un morman de exigențe inchizitoriale.

”Vreau să vă spun și eu ceva celor care susțineți că ziariștii de investigații trebuie să se lase, să renunțe!”, se adresează cititorul colegilor săi forumiști.

Citatul nu e exact, ideea contează.

Omul spune că autorii contestării generale uită un lucru esențial. ”I-am angajat pe jurnaliști drept câini la stână în condițiile în care aproape nimeni nu vrea să se angajeze câine! Toți vrem să fim ciobani, turiști, oi, pajiște, dar nimeni nu vrea să fie câine”.

Tonul lui e calm, omul nu dă lecții nimănui. ”Așa că atunci când dăm cu pietrele după câini să ne gândim ce se întâmplă dacă ei chiar pleacă!”. 

La asta mă gândesc de 24 de ore.

De când am revăzut imaginile trăite la filmare, difuzate acum pe post și comentate de cei care spun că s-a fisurat statuia.

Cui i-ar fi mai bine?

Cum ar fi dacă Emilia Șercan ar lăsa în urma sa nu doar microfonul-lavalieră, ci și carnetul de ziarist?

Iese pe ușa studioului gotic al TVR, trece dincolo de pereții reci ai oricărei redacții și, vorba fetei care o zbughea în 2014 spre mănăstirile Moldovei, ”eu plec pentru că afară e frumos și a venit primăvara”.

 

 

 

Comentarii (64)Adaugă comentariu

Teo  •  3 aprilie 2017, 15:32

Eram in regie la emisiune, deci am vazut totul.. Spre rusinea mea, nici nu stiam cine e doamna Emilia Sercan :). Apoi am aflat ca avea ceva contra lui Kovesi...ca ar fi plagiat lucrarea de doctorat.. In fine, am aflat...cine e si ce se ocupa.. Parerea mea e ca, si tu Tolo si Ea, sunteti niste oameni corecti, chiar daca nu imi place mereu ce spuneti ... Te-am vazut rece atunci, desi incercai sa o imbarbatezi, o faceai oarecum stangaci.. Dar cred ca e normal, ai trecut si tu prin multe.. Voiculescu, HexiPharma ... Nu imi placea ce ziceai pe vremuri de Ridzi si Udrea, dar daca nu erai tu, mai aflam ce au facut ***?? Bravo...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  3 aprilie 2017, 15:33

@Teo: ai dreptate, am reactionat si eu cum am putut. Toti suntem oameni obisnuiti pusi in situatii neobisnuite.

Mihai  •  3 aprilie 2017, 15:44

Am urmarit cu interes emisiunea, fiind un admirator, mai ales acum cand am aflat ca invitati sunt doi din ziaristii de investigatii pe care-i urmaresc, citesc, respect. Cine-i perfect? Ce e perfectiunea? Momentul de slabiciune (a se citi sinceritate)pasul inapoi, deschiderea, libertatea de a fi sincer chiar si pt o secunda, mie mi-a placut!!! Nu stiu cati dintre noi care inotam in compromis, care mergem purtati de val, avem curajul de a face gestul acesta: de a spune: NU! Nu sunt perfect, nu merit, nu ma ridicati pe brate! Fac doar un lucru bine...restul....

steff  •  3 aprilie 2017, 15:48

Cine stie sa discearna intre rea-vointa si buna-credinta o va face fara probleme si nu va da cu pietre in cainele corect. Probabil doamna Sercan face parte din aceasta categorie. Dar ce ne facem, si poate vreodata se va scrie ceva despre subiectul asta, cu hienele deghizate in caini de stana care isi iau banutu' si scriu "dezvaluiri" dupa cum le dicteaza temir cine? Si aici nu ma refer neaparat la trusturi de presa, fenomenul este generalizat, odata cu dezvoltarea mijloacelor de comunicare.

GHITA  •  3 aprilie 2017, 15:56

Pfiuuu ,ce catastrofa ar fi sa dispara cainii*** 3,rtv,b1,irealitatea,nici nu vreau sa ma gandesc insa imi permit totusi sa sper

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nătăfleț  •  3 aprilie 2017, 15:58

Sigur, pot accepta că există momente ca cel petrecut în studioul tvr, apoi de acord că nu trebuie să sărim cu pietrele, orice om poate greșii și are dreptul să'și evalueze singur și gradul de greșeală, și cel de compromis, și cel de corectitudine... și tocmai de aia, îmi permit să spun că dna Șercan a fost nițel ipocrită în gestul ei, poate nu ca să ne vândă nouă o imagine, ci poate doar cu ea însăși. În fond, cum ați zis și voi în emisiune, nu e nimic imoral în a semna cu un patron, câtă vreme tu continui să fii ceea ce ești... și atunci, de unde autoflagelarea asta? La ce bun. Totuși era prezumat că nu sunteți fete mari... Mai degrabă aș crede, dacă revezi tot materialul, doamna s'a afundat pe parcursul discuției în câteva frustrări provocate de discuție... fără să suspectez pe ceilalți doi de vreo rea intenție, au fost momente în care doamna a fost dezavantajată ca expunere în raport cu dl Tolontan... iar motivul izbucnirii a fost doar pretext... părerea mea, nu dați cu pietre

Nătăfleț  •  3 aprilie 2017, 16:05

orice om poate greși... nu greșii... a fost doar eroare de 'tapaj', nu's din ăla care scrie cu ii :P

observator federal  •  3 aprilie 2017, 16:39

"Cainii de la stana" se pot apara: dumneavoastra Domnule Tolontan m-ati trecut pe lista neagra a blogului tolo.ro pentru ca nu v-a placut ce v-am scris la un articol in care il criticati pe Daum ... Cu aceasta noua postare verific daca sunt in continuare pe lista.

Radu  •  3 aprilie 2017, 16:39

Nu stiu care a fost ratingul emisiunii in acea seară,cred că asta nici nu prea contează,insă,noi,societatea civilă din acarui buzunar cei din televiziunea româmă au buget să creeze asemenea emisiuni,suntem alături de cei care au o chemare de a spune lucrurilor pe nume,de a aduce adevărul la suprafată,chiar daca acesta nu este mereu pe placul tuturor,chiar dacă acest fapt bate la ochi!Domnule Tolontan,doamnă Șercan,nu mă interesează care este salariul dumneavoastră si nu am nici curiozitatea de a sti de la care mogul primiti acest salariu.Atâta timp cât ne serviti tara si in primul rand ascultati de proprile dumneavoastră principii,noi vă sustinem,vă incurajăm si vă iubim! Nu trăim intr-o lume perfectă,nimeni nu este perfect,insa intrebăriile ne corespunzătoare emisiunii in care ati fost invitati,aveau clar un obiectiv stabilit. Respectul meu incontinuare!

Cătălin Tolontan  •  3 aprilie 2017, 16:40

@Radu: nu cred ca intrebarile Eugeniei Voda au avut alt scop decat acela de a scoate de la noi informatii si emotii.

Alexandra  •  3 aprilie 2017, 16:43

Am o curiozitate: dupa încheierea emisiei doamna "profesionista" a jucat tot in sfidare ultima carte?

Deontologicus Bocetarium  •  3 aprilie 2017, 16:57

Of, ce dor imi era de deontologie. Ce am avut in studio erau doi oameni-statuie din care unul nu a mai rezistat si a clipit. A mai fost unul care a clipit. Turcescu il chema si primea elogii pe acest blog. Cum hobby-ul meu este deontologia :) eu nu am auzit de niciun jurnalist concediat in Romania pentru incompetenta. Toti pleaca pentru principii moral-deontologice, ca sunt cenzurati. Si ultimii pezevengi care au plecat de la EVZ ,tot asa, au fost concediati de Dragnea personal :)) , ei fiind in schimb niste etaloane ale jurnalismului mondial. Dar ce zic mondial, intergalactic!

elle  •  3 aprilie 2017, 16:59

Nu am vazut interviul. Nu cred ca este o telenovela si nici nu cred ca sunteti patetici. Sunteti oameni ca si noi , care au sentimente, emotii , valori, morala, ......Mai important este sa continuati ca si pana acum , pt ca voi si ceilalti oameni ai presei sunteti foarte puternici . Aveti posibilitatea sa ne aratati ceea ce inseamna LIBERTATEA DE EXPRIMARE. Si cei care pot sa compare" Epoca de Aur" si perioada de astazi inteleg ce inseamna LIBERTATEA in toate sensurile ei. Cat despre Emilia , sa nu se schimbe pt nimeni si nimic. Sa fie ea insasi , cu sentimente , cu remuscari si sa mearga mai departe. Multumim Catalin si Emilia!

Andrei F  •  3 aprilie 2017, 17:03

Nu demult am citit tot aici despre decretei...Imi amintesc si de ideea in care oamenii care au trait sub Ceausescu ar trebuii sa-si ceara scuze...mai ales tinerilor care nu demult au manifestat...Dar ce am uitat de la Ceausescu incoace...?Citi ar mai putea si ei sa-si ceara scuze!?1.Am uitat ca Voiculescu pina sa fie inamicul lui Basescu el este cel care a consolidat puterea lui Basescu prin trecerea PC-ului din barca PSD cu care au fost in alegeri in barca lui Basescu...Asta ar trebui sa reaminteasca cei din A3 care-l critica constant pe Basescu...2. Am uitat ca accesiunea lui Basescu nu era posibila fara unii oameni din presa...Rosca Stanescu.CTP,Turcescu...?Unii deja au intors armele dar este de ras pentru ca eu imi amintesc cum in 2004 Ziua era distribuita gratis inainte de alegeri in zona mea...Se spunea atunci ca Nastase acaparase Delta Dunarii,ca avea toate firmele de transport local...3.Am uitat de tepele din piata publica dorite de Basescu -aparatorul statului de drept si...iar rad...Basescu acum spune ca statul de drept nu exista ,ca este acaparat de institutii oculte...4.Turcescu singur ne vorbeste de ranita pe care a purtat-o in spinare...5 CTP,tot singurel ne spune ca el putea intoarce soarta alegerilor la care fusese moderator daca atunci ar fi pus o singura intrebare...Probabil ca nu este o intimplare ca inca CTP si Turcescu mai au audienta desi nu tin minte sa-si fi cerut scuze pentru ca eroul lor-Basescu-ne spune acum ca de fapt statul a ajuns rau...Turcescu mai are meritul ca este ziaristul care a facut nebun -impreuna cu Cartianu-un procuror care inainte de vreme ne arata legatura fratelui presedintelui cu un infractor dovedit...6 Nu trebuie uitat cum Dragnea il persifla pe Ponta ,,ce-i mai trebuie lui o numire la Camera Deputatilor?,,...Acum Dragnea este presedintele Camerei Deputatilor...7 Am uitat ca a existat un ministru al transporturilor care ne spunea ca noi nu avem nevoie de autostrazi,cica nu ar fi rentabile cu traficul existent...8.Ar trebui sa ne amintim si de Crin care brusc are revelatii cu Ponta care a numit-o pe Kivesi...Ce te faci ca inlocuitorul lui si partidul lui sunt cei care au numit-o acum pe doamna dar de asta nu se simt deranjati!Probabil ca ce face Ponta e rau ce fac ceilalti e bine chit ca este acelasi lucru!...9.Aici ...cu onoruri ...sunteti dumneavoastra domnule Tolontan...Ati scris multe articole bune ,revelatoare la adresa lui Secureanu...Totusi nici pina astazi nu aveti taria sa ne spuneti cine este cel care-l numeste pe Secureanu la Malaxa...Apoi...as fi dorit sa existati ca jurnalist de investigatii si in anii de maxima putere a basismului...Desigur...aveti merite in Gala Bute dar sa nu ne imbatam, stim amandoi ca trebuie sa-i multumiti DLAF...Apropo ...patinoarul din Brasov?Dar ce ma doare pe mine cel mai mult...aveam spitale in acei ani,toate erau la locul lor?....100.Pe doamna Emilia Șercan chiar nu o cunosc...Mi-as dori sa regrete sincer daca a facut parte din imperiul Vantu pentru ca nu este asa?Daca nu erau ziaristii din trust Vantul era la fel ca Ioan Stoica(CARITAS)...cine mai stie cine este Ioan Stoica?

JFM  •  3 aprilie 2017, 17:03

A castigat Emilia Sercan ? Da,a castigat pretuirea noastra.Pentru asta nu are de ce sa plece din nicio emisiune.Fiecare in viata a fost la un moment dat angajat la un patron putin spus generos fara sa merite banii luati,.N-a fost alegerea nimanui decat a patronului.Important e pentru ce Emilia Sercan LUPTA si cate capete corupte au cazut in urma anchetelor sale....Nici doamna Eugenia Voda nu trebuie pusa la colt,dansa si-a facut exact meseria la fel cum a facut-o cu toti invitatii in decursul timpului...Toti oamenii au in CV si momente mai dificile nu trebuie sa faca un caz din asta cum nu trebie ca un realizator TV sa sara peste ele....In final...Felicitari Emilia,Tolo si Eugenia Voda,ramaneti in continuare in inimile noastre !

Rolland Adrian  •  3 aprilie 2017, 17:06

hmmm...Nu prea poti (cel putin nu in Romania) sa *** ***....DACA esti jurnalist de investigatii..ok o mai dai in bara, dar NIMIC din trecutul tau nu poate sa te compromita. Mai era o ziarista (acum blogeritza, F***r) care tot pe la SOV / Adrian Sirbu a fost si acum se da mare anticorupta...ceva cu scuzele ca era tinara si naiva pe mii de euro lunar (ea s-a confesat public pe site-ul propriu). Pur si simplu credibilitatea ta scade... oricit de bun ai fi dupa aceea pe ce faci.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  3 aprilie 2017, 17:07

teatru ? depresie ? turcescu ?exista un dom Sercan ? ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  3 aprilie 2017, 17:10

Am vazut emisiunea , ciudat , si tu pareai surprins , momentul nu spunea nimic , intrebari sa zicem elegante , apoi ... un pahar cu apa ... te-qi blocat , ce are brea asta ?

Tincuta Munteanu  •  3 aprilie 2017, 17:14

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alexandru Chis  •  3 aprilie 2017, 17:32

Cred ca Dna Eugenia Voda intentionat a "lasat sa curga" imaginile, desi putea sa le taie la montaj. De ce a facut acest gest considerat necamaraderesc printre oamenii din televiziune si presa? Ei bine - dupa parerea mea - dna Eugenia Voda a incercat prin acest gest, facut deliberat, sa protesteze, in felul ei, pentru faptul ca de undeva, "de sus" i s-a impus sa aiba acel dialog cu doua persoane cu un trecut destul de tenebros, daca ne gindim numai la suma fabuloasa pe care o inacasa dna Emilia Sercan de la Sorin Ovidiu Vintu si - mai ales! - de unde proveneau acesti bani, date fiind modalitatile in care Emilia Sercan era angajata lui SOV iar dl Catalin Tolontan a fost, la rindul sau, angajatul altui magnat de presa, Dan Voiculescu (si probabil ca nu pe un salariu de 100-200 USD sau EURO). Morala: "Trecutul ne urmareste, chiar daca am vrea sa-l stergem cu buretele"!

GABI  •  3 aprilie 2017, 17:39

Nu am vazut inca interviul. Dar, citind ce ati scris, mi-am amintit instant de bilele albe si negre ale lui Turcescu... Si ce il mai admiram! Asta, pana in 2009, cand, in urma alegerilor, dupa ce ne-a fost schimbata conducerea, ne-a fost adus lector la un curs de comunicare pe care nu il ceruse nimeni ... Baiatul trebuia sa adune roadele muncii depuse... Cativa ani mai tarziu, "marturisirea" nu afacut decat sa arate dimensiunea josniciei lui... Despre ce vorbim???

mihai soica  •  3 aprilie 2017, 17:47

Am lucrat cu Emilia multi ani in redactia de la EvZ. Este un mega profesionist! Acum vreau sa iti raspund la intrebarea ta legata de ce se intampla la stana cand nu mai sunt caini: apar lupii!!!!!!!

Mamutul Radioactiv  •  3 aprilie 2017, 17:50

Un profesionist isi joaca rolul pana la capat. Felicitari Catalin Tolontan!

Mioara  •  3 aprilie 2017, 18:10

Andrei F. Nu mi amintesc ca CTP sa fi fost sustinator al lui Basescu si il urmaresc de ani buni,dar poate ma insel eu...

Florian  •  3 aprilie 2017, 18:12

Poti sa scoti tolontanul din lipsa de caracter, dar lipsa de caracter nu o poti scoate din tolontan.

florinakis  •  3 aprilie 2017, 18:24

daca eu am experienta de lup.... m-as incadra pentru o angajare la stana mentionata...??? c-as cam fi interesat... deunazi am vizionat un filmulet despre cativa veterani din wehrmacht veniti la muzeu. ghidul prezenta cu exces de mandrie tunuri de calitate germana, reproduse ulterior de catre rusi, dar de o calitate indoielnica. reporterul aduce vorba despre violuri si invazii. respectivii vizitatori justificau ca trupele wehrmachtului n-au participat niciodata la asa ceva, ei doar au executat corect ordinele si si-au aparat patria.. ceea ce nu se potriveste deloc impresiei generale, de inspiratie non-germana. asa si cu doamna jurnalista... o fi fost dumneaei profesionista, dar daca a activat in partea gresita a presei.... acum n-o mai sterge nimeni...adica, o vreme a luptat cu un inamic gresit...

Betina  •  3 aprilie 2017, 18:24

Sunt o simpla cititoare /ascultatoare ...a "dezvaluirilor" voastre . Salariul ala de 8500 eur ...exact pentru asta era/este , sa zica exact ce vrea sa zica seful ei ...si despre cine vrea sa zica ....Deci emisinile patetice voi le faceti si nu Eugenia Voda .Voi care va dati de ceasul mortii prin platouri ...zicand ca sunteti alaturi sufleteste de cetatenii onesti din strada/spital ....Niste impocriti sunteti !! Ziaristii manipuleaza la fel "elegant" ca si politicienii .

florin  •  3 aprilie 2017, 18:31

Emilia Sercan a fost simpatic de penibila :))). Anchetezi faptele unui om, il prezinti ca pe un personaj malefic, unii spun ca ai o obsesie cu omul respectiv, care, teoretic, are perfecta justificare jurnalistica,dupa care te angajezi la o televiziune a lui, pe niste sume indecent de mari. Miroase a jurnalism de santaj. E ok pana acum... Ai facut-o, deal with it... Dar dupa o vreme, iar sa ne trombonesti si sa ne spui cine e bun si cine e rau, asta deja e prea de tot. Plagiatul lui Oprea e marea ancheta jurnalistica post-Vantu a domnisoarei Sercan. Intrebarea cheie: e o problema morala sa lucrezi la firma/compania/televiziunea/ziarul cuiva despre care stii ca si-a facut avere in conditii dubioase? Raspunsul meu: depinde de context si depinde ce faci acolo, cum si ce prestezi. De fapt, cui ii pasa de probemele morale? :))))

florinakis  •  3 aprilie 2017, 18:33

nu va da deloc bine la site ca unele comentarii neconvenabile le cenzurati...

Florin  •  3 aprilie 2017, 18:43

Catalin, nu e un episod despre un om, ci mai degraba despre principiile dupa care se face o meserie deloc usoara daca vrei sa o faci cum trebuie. Eu as fi mult mai curios care au fost resorturile care au impins-o pe d-na Sercan sa lucreze, nu pt. SOV, dar pt. una din organizatiile acestuia (in conditiile in care stia unde se duce, SOV nu era Turner). Poate ar trebui sa faci un interviu cu ea in care sa explice ce si cum s-a intamplat. Daca nu pt. ea sau cititorii ei, atunci, si mai ales, pt. generatiile care acum sunt in bancile scolii si viseaza sa ajunga Tolontan sau Sercan. Nu ar trebui sa se termine cum s-a terminat cu Turcescu: urat, foarte urat, fara explicatii, fara regrete serioase, si mai ales cu multa minciuna (DIA ?!). Am avut in familie un om care a lucrat in Securitate-contraspionaj. A intrat in Securitate la inceputul anilor '70, convins de anti-sovietismul din '68-ul lui Ceausescu si si-a dorit sa lucreze in spionaj-contraspionaj. Dat fiind ca vorbea rusa foarte bine (mama lui , profa de rusa) a ajuns in ceea ce era mai mult sau mai putin divizie anti-KGB. In dec '89 alerga prin tara dupa Lade-le cu turisti sovietici. A murit convins ca a facut ceea ce trebuia pt. ca el se considera un patriot. A facut sau nu ceea ce trebuia ? PS: nici nu stiu de ce am scris asta aici, pur si simplu asa am simtit.

asd  •  3 aprilie 2017, 19:08

Emilia Sercan stie mai bine ce a facut si ce nu a facut... Cine sintem noi sa o judecam?

mihaix  •  3 aprilie 2017, 19:59

va indemn sa ii luam pe cei de langa noi asa cum sunt. Sa nu mai avem asteptari de la ei, sa nu mai avem pretentia ca toti sa gandeasca la fel ca noi iar cand nu o fac sa ii stigmatizam. Daca ne credem toleranti sa fim toleranti mereu nu numai cand ne convine sau cand e cool. Ca altfel se numeste ipocrizie

alex  •  3 aprilie 2017, 20:14

domnule tolontan !!! despre ce vorbim .....dumneavostra prezentati fapte si intamplari din trecut...... care este legea care obliga pe freemac sa puna adaos de 20% , 30% 100% 400 % ....sau doar 15 % ????? va rog cand cineva prezinta fapte si intamplari ......fiti barbat si acceptati adevarul.......va rog

Catalin F.  •  3 aprilie 2017, 20:31

Foarte frumos spuse toate si "deep". Sunt convins ca voi toti ziaristii de investigatii stiati bine in ce va bagati atunci cand ati ales sa dezgropati adevarul de pe unde il ingroapa unii asa iscusit... Intotdeauna I-am respectat pe cei care au avut curajul sa "go against the flow" si sa spuna multimii lucruri incomode si pe care multimea nu ar vrea sa le auda. Una peste alta, in meseria asta trebuie sa ai multa putere mentala si sa te poti convinge pe tine insuti ca ai facut ce trebuia chiar daca nu vei fi votat in concursul de popularitate. E foarte important "sa te poti uita in oglinda dimineata cand te barbieresti"! Multumim pentru tot!

Andrei F  •  3 aprilie 2017, 20:56

@ Mioara Doamna recunosc,am gresit...Am pariat ca lumea nu- si aminteste de Ioan Stoica dar dumneavoastra imi spuneti ca nu stiti legatura dintre CTP si Basescu...Sa va amintesc in mare...In 2004 CTP a moderat intre Basescu si Nastase...daca va amintiti emotia demna de Labis ,,cum da poti impusca o caprioara?,,... treaba este ca CTP a vorbit de intrebari pe care le putea pune si ar fi schimbat sortii alegerilor...Apoi in 2009 dupa celebra intilnite la sauna a lui Geoana cu Vantu jurnalistul luase foc la dazvaluirile auzite...Nu ar fi fost nici o problema dar Vantu a intrat in direct si radea de lumea uimita...A dazvaluit ca intilniri demne de Bond a avut noaptea si cu Basescu in parcari din preajma Bucurestului...CTP nu a mai fost la fel de entuziast de intorsatura avuta ...Recunosc ,sunt ani buni de cind nu- l mai urmaresc pe CTP...Recunosc ca nici nu prea eram coplesit de masina Dacia si de treningurile cu care inainte umbla...Altfel de curiozitate...o exista in Romania si jurnalisti de stanga? Imi amintesc doar de un domn Alexandrescu,stiu ca declarativ s- a declarat doamna Dragotescu...

vlad  •  3 aprilie 2017, 21:24

Eu va felicit pentru toate investigatiile dar trebuie si o spun cu tarie....asa cum dumneavoastra puneti 10 cuvinte Reale si 5 scrise frumos....asa trebuie sa accepati si adevarul acesta.......realitatea.......fapte si intamplari......care puteau fi descrise si de un alt mare jurnalist.....nu numai de tolo.ro......Asa ca va uram succes.....cine stie ce va fi sa fie.......vorba omului din popor.....cine stie ce mai apare cu talc si despre ingeri....ca nu toti Suntem ingeri Domnule tolontan....cu respect maxim......Un inger

jiji  •  3 aprilie 2017, 23:18

mai nea andrei( ***) daca ai auzit declarativ de madam dragotescu e clar de unde vii si de ce n-ai mai auzit de ctp,iti doresc o romanie tv frumoasa si multi ciutaci in buzunar.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  4 aprilie 2017, 0:54

Domnule Catalin Tolontan,aveti perfectă dreptate,insa in opinia mea este un gest de omenie,daca vreti,ca atunci cand intr-o emisiune regizata,unul dintre invitati,chiar si pe parcursul emisiunii nu mai doreste sa faca parte din respectiva editie,atunci macar acel bun simt,de-a scoate acele difuzari care in mod clar il pune intr-o postare nu tocmai pozitiva pe respectivul invitat! Desi un gest ca acesta da dovada de respect si profesionalitate,in opinia mea,in aceasta emisie,producatorii nu s-au ridicat la nivelul denumirii acestei emisiuni! Respectul meu pentru cei ca dumneavoastra!

Alex One  •  4 aprilie 2017, 7:27

Sercan a luat 8600 euro pe luna de la Vantu ? Pare o gluma fata de stipendiile primite de "crema" intelectualitatii de la acelasi SOV. Verificati "lista rusinii" daca o mai gasiti. Pe cand o criza de constiinta si la acestia? Care constiinta ?

Lucian  •  4 aprilie 2017, 8:10

Arată- mi ceva asemanator când și turcescu a făcut ceva similar! Adică un articol scris de tine! *** Chiar ne credeți fraieri! Tu: gala bute, hexi, nesimțitul ăla de la Malaxa! Acum ești cam contra PSD, cu hexi si Malaxa! Am înțeles de la tine ca i un băiat de 19 ani! Sa fie sănătos! Ce-i arați cu demnitate, ca ai construit? Aia 250 mp? Cam greu, când presa scrisă din care ai venit pe virtual, a dat faliment! Generația și echipa ta este caracterizata și prin vochin, alt ipochimen Ioanitoaia!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

loto  •  4 aprilie 2017, 9:58

cand cainii apara stana doar de lupi dar sunt prieteni cu ursii, iti cam vine sa te pui cu parul pe ei ....

Cris  •  4 aprilie 2017, 10:46

Evident ca nu trebuie condamnata pt ca a ales un job f bine platit de catre un patron evazionist. Altfel, ar trebui sa ne asumam condamnarea aproape fiecare dintre noi, mai ales cei care lucram la privati (nu cred ca exista un patron, sau poate doar exceptii, care sa nu poata fi acuzat de ceva evaziuni, mai mici sau mai mari, neregularitati in productie si calitate etc. ). Insa, privitor la cat am pierde daca ar renunta la meserie doamana in cauza...sa fim seriosi...am pierde fix cat am pierde daca un functionar bun de la orice ghiseu (ca sa nu mai vorbim despre cei cu activitati mai complexe) sau un economist, jurist bun de la o companie privata etc. si-ar da demisia. Fiecare are contributia sa in societate si doar cei care exceleaza in mod notoriu si contribuie in mod vizibil prin aducerea unor rezultate in beneficiul tuturor poate fi regretat de catre societatea in genere (ceea ce nu este cazul aici cu doamana). Dar nici despre acestia din urma nu am putea spune ca ar fi indispensabili. Nimeni nu este, in esenta, de neinlocuit. Altminteri, desigur ca omul sfinteste locul, dar „sfintenia” in speta vizeaza LOCUL de munca. In cazul respectiv, doar redactia voastra poate ar avea de pierdut un om bun (daca spuneti voi, caci noi nu putem aprecia in mod obiectiv, necunoscand calitatea activitatii profesionale a doamnei). Oricum, fiecare dintre noi, in mod subiectiv, putem pretinde ca suntem indispensabili angajatorului, dar societatii...

Alexandru Chis  •  4 aprilie 2017, 10:47

Ca replică la manșeta articolului, pe frontispiciul căreia stă titrat "NU DAȚI CU PIETRE ÎN CÂINII DE LA STÂNĂ!", mă văd nevoit - grație antecedentelor celor doi ziaristi intervievati de Eugenia Voda - să o completez cu următorul adagio: "DEPINDE DE CE STÂNĂ A PĂZIT ȘI, MAI ALES, CINE LE-A DAT COMANDA DE... "APORT" (sau ȘO PE EI!)".

fotbal  •  4 aprilie 2017, 11:56

pffaa! ce crezi tolo, cu unii dintre distinsii ce-si depozitara consideratiile pana☆ acu si aici ☆se poate face o revolutie cinstita?! iar voi, ziaristii, cand ziceti despre voi aveti asa un #stildemadoarecapultreiziledeatataprofunzime. semneaza voios, mamutul malefic si astenic

ticbis  •  4 aprilie 2017, 12:15

Cand un jurnalist care avea in investigatie un mogul de presa renunta la ancheta (sau o lasa mai moale) acceptand sa fie angajat in trustul acestuia pe un salariu imens pentru nivelul oamenilor in slujba carora se presupune ca si-a dedicat meseria, inseamna ca a abdicat deliberat de la menirea sa si de la statutul de profesionist. Eventualele procese de constiinta ulterioare sunt sentimente proprii si personale ale respectivului si nu pot fi transferate in randul publicului pe post de panaceu universal pentru iertare. Publicul poate ierta, insa niciodata nu va putea uita. Cand un jurnalist recunoaste ca a gresit acuzand in mod eronat o institutie sau o persoana in urma unei investigatii subiective si prost facute, intrebarea fireasca este cate dintre celelate investigatii anterioare ale acestuia au fost la fel de "profesionist" realizate. In astfel de cazuri, nu-mi dau seama cui i-ar mai fi de folos scuzele: celui prejudiciat sau celui ce a lansat acuzatiile false in randul publicului??? Oricine poate gresi, nu exista nicio persoana din lumea asta care sa nu fi facut nicio greseala in viata ei. Scuzele ca si iertarea sunt normale si firesti pentru ca asa functioneza umanitatea. Insa cand cineva greseste exact dupa ce i s-a pus in cont un salariu lunar de trei ori mai mare decat al Presedintelui Romaniei, vorbim deja despre altceva. In cazurile astea, nici scuzele nu mai au aceeasi semnificatie si nici iertarea nu mai poate fi ceea ce ar trebui sa fie! Iar procesele de constiinta interioare fiecaruia n-au nicio legatura cu iertarea societatii civile, ci poate doar cu iertarea divina!

Venom  •  4 aprilie 2017, 13:36

N-o cunosc, personal, pe fata asta, dar ca să fii jurnalist de investigații, nu poți să faci mare brânză în domeniu, fiind vreun mâțâit. A clacat fiindcă a fost sub presiune maximă, de mai mult timp (și ca imagine ea ar fi avut mai degrabă nevoie de inversul situației) - de-aia cred că a fost un moment sincer. Ca să faci anchete, ai nevoie de multe stofe interne, cum ar fi coloană vertebrală ca la Târgu Jiu, putere de a arunca plicurile care ți se oferă, principii în care să crezi și o încrâncenare vecină cu patologicul când ești cu "inamicu' de gâți". Și nimic să nu te abată până nu pui punctul de marele final și textul e bun de tipar - nici familia, nici prietenii, nici șefii și nici ratele la ultimul smartfon! Ajută și narcisismul, daltonism de roșu, două-trei ***, și încrederea în sine până în pânzele albe! Corolar, cu cât ai un salariu mai mare, cu atât ești mai ferit de tentații și mai predispus unei cariere lungi. Bișonii, *** de platou, ciobăneștii cu zgardă, ***, yesmenii, zăvozii-tonomat și de-grabă-șantajabilii nu fac casă bună cu anchetele. Voi crede Emilia a fost nesinceră (a vrut publicitate, atenție, posturi călduțe) dacă va intra în politică sau se va angaja undeva, călduț, pe largile domenii ale compensaților. Până la contrariu, gâzii de conjunctură ar trebui să tacă, fiindcă au fluturașul de salariu drept ultima imagine din oglindă. Ce dobermani de pază ai democrației erau unii, și ce *** "de buzunar" au ajuns!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dr. Q  •  4 aprilie 2017, 13:41

Să nu ridicăm primii piatra ... să nu vedem paiul ... Să ne gândim cât am pierde toţi dacă Emilia SERCAN ar abdica de la jurnalism !!!

Ion  •  4 aprilie 2017, 14:08

Presa are destule comenzi invizibile...Cea de la Vantu macar este de inteles...Ce explicatie poate avea un Liiceanu care a mintit in cel mai mare for al Europei?Si desigur este mare scriitor,filozof si mai ales profesor...

Cătălin Tolontan  •  4 aprilie 2017, 14:25

@Ion: Gabriel Liiceanu nu a mintit, ci a folosit un citat car n-a existat, desi ideea exista. A gresit si a recunoscut.

Ion  •  4 aprilie 2017, 14:34

@Cătălin Tolontan • 4 aprilie 2017, 14:25 ,,@Ion: Gabriel Liiceanu nu a mintit, ci a folosit un citat car n-a existat, desi ideea exista. A gresit si a recunoscut.,,...................................................................................................Nu-mi vine sa cred ce tocmai ati scris!Adica daca eu va vorbesc de lucruri care nu exista nu mint?????Si cum vine asta ca citatul n-a existat dar exista ideea??????Domnule Tolontan,poate nu ne referim la acelasi lucru...eu vorbesc despre Liiceanu la Parlamentul European si nu la o conventie SF............

Comentează