Urmarea presiunii publicului și a presei pe Sănătate: Ziarul Financiar scrie că salariile medicilor s-au mărit cu 80% în anul de după Colectiv!

Venituri de 2.000 de euro în mână pentru doctori nu mai sunt o raritate în spitalele publice, iar o asistentă cu vechime încasează și ea 1.000 de euro

miercuri, 5 aprilie 2017, 2:04

Un lucru bun.

Un lucru bun pe care medicii îl cunosc, dar pe care puțină lume îl afirmă deschide astăzi coperta Ziarului Financiar.

Jurnalista Georgiana Mihalache a solicitat conducerii Spitalului Universitar din București veniturile medicilor. Ele sunt aproape duble față de anul trecut!

Spitalul ales de ziar este cel mai mare din România.

”Câștigul mediu net al unui medic a fost în decembrie 2016 de 6.140 de lei net (1.400 de euro), aproape dublu -plus 80%- față de decembrie 2015, când era de 3.400 de lei” Ziarul Financiar

Această creștere salarială în mână este fără precedent pentru o profesie în ultimii 28 de ani și, probabil, unică în istoria economică a României. 

E un lucru bun!

Din păcate, a fost nevoie de drama de la Colectiv și de negarea fermă a minciunii ”avem condițiile ca-n Germania” pentru ca România să reacționeze, să-și plătească mai bine medicii și să ceară mai mult de la ei.

După cum spunea un medic zilele trecute într-o discuție cu Gazeta Sporturilor: ”Vă bombănim noi uneori pentru presiunea pe care o puneți pe sistem, dar dacă ne uităm la fluturașul de salariu admitem că e singurul drum posibil!”.

2.500 de euro net pe lună câștigă un medic ATI care face cinci gărzi pe lună

Anumite specialități sunt plătite mult peste media de 6.140 de lei realizată de colegii de la Ziarul Financiar.

Cu trei, patru gărzi, un chirurg ajunge la venituri lunare de 9.000 de lei.

Iar un medic de ATI care face cinci, șase gărzi pe lună încasează 11.000 – 13.000 de lei.

Scriem aceste cifre cu conștiința că anunțăm o veste bună. Mai ales că la acești bani se vor adăuga măririle pe care guvernul Grindeanu le va face în 2017. Asta e cert și va fi valabil pentru tot corpul medical.

Iar pentru unii dintre doctori se adaugă banii de la clinicile și cabinetele private și sumele de la facultăți sau universități publice sau private unde predau.

O asistentă cu vechime ajunge astăzi și ea, doar de la spitalul de stat, la echivalentul a 1.000 de euro.

Încă o dată: sumele nu iau în calcul măririle care vor veni în curând.

Sigur că apar alte probleme. Se simte deja în spitale tentația de a aduna foarte multe gărzi cu prețul epuizării, se simte presiunea pe salariile din clinicile private și pe cele ale profesiilor conexe.

Dar să reținem partea pozitivă.

Cu atâtea și atâtea motive pentru a ne îndoi de noi, România poate salva pagina întâi a Ziarului Financiar din 5 aprilie 2017: fiți mândri, ați început să vă plătiți medicii decent!

Cei 64 care nu mai sunt printre noi au contribuit la această schimbare.

Comentarii (73)Adaugă comentariu

Elena  •  6 aprilie 2017, 12:02

Este foarte bine ca s-au majorat salariile medicilor. Pot fi si mai mari de atat pentru ca profesia aceasta este cea mai importanta. De ce ? Pentru ca NIMENI (inclusiv strungarii, matriterii etc) nu pot munci daca sunt bolnavi! Dar, draga Tolo, daca tot v-ati intrat in mana puneti presiune unde stiti voi ca trebuie, ca sa se elimine conditionarea actului medical, modernizarea spitalelor, eliminarea fraudelor la achizitii, eliminarea lui " merge si asa" din sisitem, garantarea unor servicii medicale ( cele stomatologice, de ex. Plateste pacientul 20000 lei o lucare si dupa nici 2 saptamani apar probleme grave, iar remedierea se face tot contra cost. De ce? "Pai ce-ati manct d-na, cum ati muscat din chiftea" de parca lucrarea ar avea doar rol decorativ)

Ioana  •  6 aprilie 2017, 12:46

Privesc siderata la descărcarea de ura din postările de mai sus.Îmi amintesc lumea medicala inainte de măriri. Îmi amintesc pacienții înainte de măriri. Lucrurile se schimba încet, dar se schimba.E nevoie de timp ca sa se anuleze niște reflexe condiționate de supravietuire,atât ale medicilor,cat și ale pacienților. Formarea unui medic nu e ușoară deloc,eforturile depuse sunt enorme,de multe ori fără martori.Sa stai ore întregi cocoșat, sa citești, pana faci groapa în canapea,sa tratezi pacienți care te scuipa în camera de garda pentru ca au așteptat mai mult,sa nu dormi nici o secunda pana dimineață, când ești terminat de oboseala și simți ca inima ti-o ia razna,sa vezi colegi care fac accident vascular în garda ,sau care au febra,și nu are cine sa le ia locul,sa suporți tot felul de mici sau mari nedreptăți de la alti colegi,care sunt setați pe o competivitate distructiva de-a dreptul..Nu e ușor. Nu e ușor nici pentru pacientul grav care vrea sa supraviețuiască și nu își găsește salvatorul,pentru ca salvatorul a obosit,e ocupat sa supravietuiasca el.Asa ca trebuie găsit un numitor comun intre aceste doua categorii.Și primul pas a fost făcut. Și cred ca contribuția presei în toate acestea este clara.Exerciții de conștiința.

Cătălin Tolontan  •  6 aprilie 2017, 12:47

@Ioana: studiile arata ca doar 1 din 1.000 de cititori comenteaza. Si, dintre cei care comenteaza, "hateri" sunt cel mult 20%. Stim ca cifrele acestea nu ajuta prea mult pentru ca e omenesc sentimentul de perplexitate cand intilnesti negarea evidentei, a faptelor si revarsarea de ura. Noi nu scriem insa pentru internet, ci pe internet. Internetul e un loc al extremelor, insa in viata reala oamenii sint mult mai pragmatici si ei realizeaza ca lucrurile se schimba pentru ca intra in spital. Dupa cum medicii, cand vor vedea ca salariile acestea chiar le incaseaza, luna de luna, vor incepe sa scape de teama. Avem prieteni medici in strainatate care vreme de un an traiau cu teama ca totul e un vis. Ca li se poate rechizitiona visul. Acum s-au linistit. Asa va fi si in tara. Iar aceste mici schimbari tin speranta vie. Multumim!

Sly  •  6 aprilie 2017, 13:29

De acord cu o mărire esențială a salariilor, dar întrebarile sînt următoarele: -cu cît a crescut gradul de confort în spitale? -cu cît au scăzut "tarifele" medicilor și asistentelor? -cu cît a crescut siguranța în spitale înainte/după operații?

mario  •  6 aprilie 2017, 16:06

O asistenta cu vechime 1000 de euro.dezinformati.doar in putine specialitati (ati,upu)se ajunge la aceste sume.majoritatea de peste 80% primesc cca500-600 euroni.sau nici pe aia

Dan Roua  •  6 aprilie 2017, 17:27

incorect sau incomplet Corect ar fi daca dupa asa salarii nu ar mai lua spaga. Adica ar veni legea maririi salariale cu o lege f crancena pt spaga in spitale, altfel, vax Incomplet pt ca degeaba au salarii mari daca tot noi cumparam medicamentele din spitale.

Venom  •  6 aprilie 2017, 17:32

Întrebarea mea e cine beneficiază de acești bani? Medicii care își cumpără diplomele și licențele, în România? Ieșiți de la facultățile-feudă unde politicienii sunt profesori și șefii de catedră își lasă dregătoria moștenire? Acele facultăți de medicină unde intră toată lumea, dacă are bani? De unde nimeni nu pică examene? Unde nimeni nu dă o admitere serioasă? Să mai continui? Medicii din România sunt produsul unui sistem cu performanțe sub-bananiere. Când ajungi pe mâna unuia, e ca atunci când dai cu zarul, cu noroc să fie unul bun. Sunt sceptic că dacă îi plătim în euro, vor deveni mi buni, mai competenți, mai profesioniști! Și apoi, pe șpăgarii care se respectă, chiar îi încurcă mărirea asta, 3k pe lună e doar pentru fraieri, la fel ca și 1500 de ron. Păi băieții ăștia fac deja milioane, au un stil de viață, o amantă, o viloaie (două trei) o măslină... hai să fim serioși! Mie ca heităr-contribuabil, Dacă tot plătim bugetari cu asemenea sume, mi-ar plăcea ca fiecare medic să-și declare averea la șase luni! Și înainte să primească acest salariu, să fie examinat de o comisie de specialitate neutră. Nu prea merită toți! Practic, acum nu știm dacă de ex medicul Ion Ionescu de la Spitalul Corohoapa de Pădure, SIGUR merită 3 mii de euro pe lună, dar îi are! Fluturașul e același, deși Ion Ionescu are diplomă de la Universitatea de mare angajament și medicină de la Turtucaia.

X  •  6 aprilie 2017, 18:59

Explicatii: UN MEDIC CARE LUCREAZA LA SPITALELE DE STAT NU POATE LUCRA IN ALTA PARTE,DEOARECE CNAS-UL SI OPSNAJ-UL INTERZICE ACEST LUCRU!!! SI DACA LEGISLATIA AR FI MODIFICATA,IN SENSUL PERMITERII MEDICILOR DE LA STAT SA LUCREZE IN ALTE PARTI( privat),PUTIN PROBABIL! UN MEDIC PRIMAR,CU TREI SPECIALIZARI,CU PESTE 25 DE ANI ACTIVITATE,SPECIALIZARI INTERNE SI INTERNATIONALE 3000 LEI PE LUNA BANI IN MANA? O bataie de joc! Nu vorbesc de profesorii sau alte personalitati medicale care mai castiga din lucrari sau altele... MAINE DIMINEATA IN FRANTA AR AVEA 6000€ IN FRANTA, CASA,MASINA,TELEFON,ASIGURARI MEDICALE TOT PLATIT! Dar nu plecam,stam in tara ca bravi romani ce suntem! AVEM PRIETENI IN LONDRA,LEEDS,BRUXELLES, LIEGE,SIEGEN,PARIS CU SALARII INTRE 5000 SI 6000 €! GUVERNANTII ASTIA CRED CA MEDICII SE VOR INTOARCE IN TARA? POVESTI DE ADORMIT COPII! CU UN DRAGNEA CARE SE VREA PRESEDINTELE TARII,NIMIC NU ESTE SIGUR!!!! Traim si vedem!

George  •  6 aprilie 2017, 20:01

Deci aia de la Colectiv sunt MORTI, iar d.l Tolo lauda cresterile salariale. Aceeasi poveste am intalnit-o si cu ceva ani in urma cand a fost vorba de salriile judecatorilor. Exact aceeasi placa : dati-le mai multi bani la judecatori , si vor judeca mai bine. Rezultatul? Aceleasi decizii catastrofale si aceeasi coruptie. Salariile mai mari, nu au adus judecatori mai competenti. Dupa ce emotia cu judecatorii a trecut, ne-am mutat atentia asupra medicilor. Subit am descoperit cat de importanti sunt si ce nevoie mare avem noi de ei. Nutrim ca dandu-le lefuri mari, vor ramane in tara si ne vor trata cu mainile lor fermecatoare de orice boala. Aceeasi capcana emotionala. Vet vedea insa ca salariile mari aruncate in buzunarele medivilor, nu vor aduce beneficii pe masura si pacientilor. Aceeasi coruptie din sistemul de sanatate va continua sa existe, aceeasi spafa va continua sa fie bine-primita, aceeasi indiferenta, saracie si aceeasi mortalitate va dainui. Si atunci, ne vom indrepta atentia spre o cauza mai profunda a problemei si ne vom intreba despre radacinile neputintei romanesti. Si vom conluziona ca totul placa de la educatie. Si ce va urma ? ... sa marim salariile profesorilor!

Venom  •  6 aprilie 2017, 20:23

Nenea doctoru', invidioșii de la www.topuniversities.com nici măcar nu au inclus învățământul românesc, desigur din răutate sau ignoranță (neștiind că există...). Și, poate colegii matale mai externi, mai bine plătiți, care iau 6000 de euro plus bonificații, au absolvit măcar în Pakistan (locul 50). Adică au o specializare mai aproape de noțiunile pe care chipurile le aprofundai matale contra cost, la privat sau la stat degeaba, în învățământul românesc. Fiindcă iată, după altă sursă a altor invidioși, www.iu.qs.com/university-rankings/world-university-rankings/ cele 4 mari universități de la noi sunt sub locul 701. Iar eu zic că dacă matale primești 1k-3k de euro, zi mersi și taci măcar.

erevan  •  6 aprilie 2017, 20:31

articolul asta e parca preluat de la radio erevan. s-au dublat salariile medicilor. in medie. ale alora de la municipal. si de fapt a crescut remuneratia garzilor. dupa ce aia de la municipal au amenintat acu vreo 6 luni, 1 an ca nu se mai duc sa faca garzi. dar tolontan ne explica de fapt ca e din cauza de colectiv si presiuni facute de el (si publicul lui - doamne fereste!). te doare capul. un calcul simplu 5 garzi pe luna = 5 * 16 ore = 80 de ore suplimentare. inca 10 zile de munca. intr-o tara normala orele suplimentare se platesc dublu. deci 20 de zile de munca. adica inca o luna de munca. adica 2 servicii. si nu orice servicii. fa tu calculul nea tolontane ce salarii mari au si acum medicii.

erevan  •  6 aprilie 2017, 20:42

sa nu uit - daca din alea 5 garzi 2 sunt de weekendl pune talica 24 de ore in loc de 16. si calculeaza cat ar trebui platite alea. ca sunt ore suplimentare in weekend. 24 pe garda. Un ascultător: Este adevărat ca in Erevan se împarte la toata lumea maşini Moskvici ?Radio Erevan: Ştirea este adevărata ! Numai ca nu in Erevan, ci in Tbilisi, si nu Moskvici, ci Volga, si nu se împart, ci se confisca.

maria  •  6 aprilie 2017, 21:30

Stimati medici, imi doresc sa aveti 10.000 eur salariu lunar. Net chiar! Dar in schimbul acestei sume mi-ar placea cand ma internez in garda sa veniti sa vedeti de ce naiba v-am deranjat. Si chiar am pretentia absurda sa nu mai incurcati la eco stanga cu dreapta si sa nu imi dati hartii semnate si stampilate pompos care atesta ca habar nu aveti care-i stanga si care-i dreapta mea cand ma priviti... la ecograf! Si daaaa mai am o pretentie absurda, sa nu mai fiu considerata client de catre medic. Si nu -s carcotasa, la o enumerare (fara sa ma gandesc foarte mult) pot spune ca am toata stima pentru cel putin 3 medici din universitar, cel putin unul de la jud ilfov, cel putin 3 de pe la sanador, cel putin unul de la gr alexandrescu, cel putin 2 de la fundeni si probabil ca lista poate continua. Dar toti acestia minunati nu au decat cate o specializare. Daca ar fi dupa mine, i-as pune sa invete si sa mai aiba atatea specializari cate am nevoie, ca sa nu mai fiu nevoita sa imi fac cruci uitandu-ma in dosarul meu cu acte medicale. Ete de-asta suntem suparati! Ah si mi-am adus aminte, anul trecut in februarie una dintre asistentele din spitalul pe unde am bantuit si nu o sa mai calc vreodata a facut gresit tratamentul unei colege de camera. Dar caci si aici exista un dar - din cele 5 asistente pe care le-am cunoscut acolo, 4 erau si sunt convinsa ca sunt inca - minunate. Toata stima!

asclepios44  •  6 aprilie 2017, 22:17

Toate bune si frumoase, doar ca aproximativ un sfert din numarul de medici din tara (medicii de familie) si asistentele cu care colaboreaza au fost lasati in afara acestei ecuatii. Este de neinteles, dat fiind ca circa 80% din numarul de consultatii medicale efectuate intr-un an in Romania sunt realizate in medicina primara, singura forma de asistenta medicala in jumatatea rurala a tarii. Veniturile cabinetelor medicilor de familie (din care se platesc utilitati, chirii, consumabile, salarii, taxe si impozite) au ramas la acelasi nivel, fiind prevazuta o crestere de doar 4.5% de la 1 aprilie 2017. Pentru a-si pastra asistentele, cabinetele medicilor de familie trebuie sa le creasca salariile, in acest fel acestia fiind singurii medici carora le SCAD veniturile nete...

Costel  •  6 aprilie 2017, 22:26

Dar tu draga Venom unde ai studiat? Ce faci si cu cata competenta? Unde iti arunci mucul dupa dupa ce ti- ai fumat tigara in *** ? Cum parchezi si unde?E plina tara de " pacienti" ca tine dragul meu! Cand intrai matale "pe baza de dosar" la cine stie ce scoala eu concuram cu inca sapte pt un loc la Medicina. Nu merge treaba in spitale! In rest totul merge ca pe roate si geme tara de " competenti" ca tine!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Draghici  •  7 aprilie 2017, 21:57

Nu sunt reale aceste salarii...

Venom  •  8 aprilie 2017, 10:44

Pe scurt, ca să înțelegeți și dumneavoastră. "Ne" doare de spitale mai mult decât de agricultură. Fiindcă avem multe infecții streptococice naționale, dottore Costel, numite și priorități, chipurile. Învățământul, sănătatea sunt fruntașe, fie că vă place sau nu. Prima bubă popolară puroiază de 30 de ani *** cu diplome și umple soțietatea cu "absolvenți" care își cumpără calificarea, la orice nivel. Iar sistemul se auto-perpetuează, produsele reziduale sunt la rândul lor profesori. Valabil oriunde, în România, inclusiv medicina. Geme țara de doctori falși, dottore Costel. Dar dacă dumneavoastră, desigur stresat și neplătit, voluntar de-a dreptul în sistem, comiteți o eroare, moare vreun prost care a crezut că în spital vii să te vindeci sau n-a avut bani de șpagă. Am atâtea cazuri reale, de viață, cu Butușini de-ai dumneavoastră mult puține cu Mitici, din păcate, ca să îmi schimb părerea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mateiu  •  10 aprilie 2017, 23:26

Ar fi demn de mentionat si cu cati bani ramane un medic sau rezident in buzunar, acelea NU sunt sumele "in mana"...

Dacul liber  •  11 aprilie 2017, 10:09

@Ioana "trebuie găsit un numitor comun intre aceste doua categorii" , iar dacă numitorul comun sunt salariile mai mari, brusc inima salvatorului se liniștește, el devine zen, nicio răutate nu-l mai atinge , poate sta treaz 4 zile la rând și poate salva ca superman , chiar și pacienți din spitale vecine...HMM... să vedeți voi numitor comun , când metehnele medicilor (limbajul de birjar, șpăgăreala, aroganța, condiționarea actului medical, incompetența unora și nesimțirea majorității lor) platiți acum mult, mult mai mult decât produc (alinarea și ameliorarea suferinței, că doar nu-s Iisus să-i vindece complet...) deci când metehnele medicilor vor deveni motiv pentru revărsarea urii mocnite (acumulată pe buna dreptate, pe considerentele menționate anterior) ; vă mirați de ce cadrele medicale sunt luate la pumni și palme? dar v-ați intrebat cum e sa fii bolnav, aproape mort sa si sa țipe la tine in timp ce te bruscheaza, o copitată in halat alb ce-ai baut ma? ce-ai baut? cand pacientul e de fapt un intelectual, un domn fin care n-a pus bautura in gura in viata lui si mereu s-a dus cu respect la doctor...atunci in calitate de insotitor al pacientului, chiar m-am abtinut sa nu-i aplic vreo doua palme acelei nobile fiinte pretuita la indieni, rătăcită in halat alb intr-un spital mare din Romania... formarea unui medic nu e usoara deloc... da... nu stiu ce sa zic, ii formeaza văcari, măcelari, stăpâni de sclavi? nu pot scoate și ei pe gură decât verdicte și vulgarități? eu, la medicii la care am fost si am discutat omeneste, academic chiar, mi-au raspuns cu golaneala, bine ca cei care pleaca in vest pot articula si vorbe omenoase si se pot comporta profesional pe bani multi ... sa vedem si la noi daca treaba asta cu banul e smecheria, dar dacă nu? au tupeu procurorii să îi bage la bulău pe șpăgari? îi sancționează șefii lor dacă își iau banii degeaba?

Pacientuedevină  •  12 aprilie 2017, 1:45

De unde ați scos/o că medicii de la stat nu au voie să muncească la privat??? Verificați la ANAF, câte zeci de mii de cabinete private individuale de medici sunt (nu de familie și stomatologie), câte SRL/uri de consultații medicale etc. Și un copil mic știe, că șefii de secții, cadrele universitare nu pot fi abordate decât după-masa la...cabinetul lor privat. Chiar ar fi indicat ca medicii de la stat (funcționari publici a spus ÎCCJ) să fie incompatibili cu funcția privată, ca să nu se mai menajeze energia la stat, să nu mai doarmă în gărzi, să nu mai plece acasă în timpul gărzilor, să nu mai trateze cu lehamite pacienții la stat dându/le cartea de vizită de la cabinetul privat etc. Iar salariile mărite indicate în presă sunt reale, sunt informații de interes public, le puteți verifica (ele sunt pentru un program complet de muncă, degeaba le contestă cei cu normă redusă, cei cu contracte numai pentru gărzi etc.). Excepțional s/a remarcat în postările anterioare: mărirea de salarii nu îi lecuiește de lăcomie, de infatuare, pe cei care mereu au văzut în pacienți niște clienți de jumulit, niște ***...*** nu pot fi disciplinate decât atunci când va exista o Lege reală și efectivă a răspunderii medicului!! Într/adevăr, mărirea de salarii este o aberație, dacă nu e însoțită de cerința calității actului medical și a răspunderii legale. Boala legislativă românească a jumătăților de măsură. Deci, de acum vom fi tratați ca pacienți cu o superficialitate identică, celei de până acum...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Liviu  •  12 aprilie 2017, 20:39

Este bine ca s-au marit salariile medicilor, dar este grav ca ei inca cer plicul cu bani pacientilor. Se cunoaste aceasta practica si asa va ramane. Iar un functionar economist, jurist sau resurse umane din DSP si DSV castiga astazi cel putin 1500 euro pe luna, asta nu este normal, nu sunt nici medici nici asistent si programul lor este de bugetar.

as  •  15 aprilie 2017, 20:14

Nu domnule jurnalism. Nu evenimentul Colectiv a determinat cresterea salariilor medicilor. Este vorba de incercarea de a diminua hemoragia de cadre medicale catre vest.

madalina  •  12 iulie 2017, 13:17

Draga "X", cum poti spune ca legea din Romania nu permite unui medic sa lucreze si la stat si in privat? Majoritatea lucreaza, uita-te pe listele cclinicilor private si vei remarca atunci ca majoritatea sunt de la stat si vin cu aceleasi pretenti si proaste obiceiuri de la stat. Si majoritatea sunt slab pregatiti si dezintersati sa se ocupe de pacientul=client. Majoritatea celor care lucreaza in Romania sunt cei care au ales sa fie platiti la negru (spaga), sa fie puturosi, sa munceasca foarte putin. Daca faci tariful pe ora cu adevarat muncita al unui medic de la stat, vei remarca de fapt ca este ff bine platit, problema este de fapt ca munceste putin. Dar dupa cum spuneam, majoritatea. Nu toti! Cineva se plangea ca a invatat pana a facut groapa in canapea (expresie de doctor?!) si nu doarme si colegii mor pe capete in timpul serviciului...am insotit la un spital de urgenta din Bucuresti un prieten care era cat pe aci sa moara intrucat doctoral care ar fii trebuit sa-l consulte a preferat sa incerce sa ma cucereasca laudandu-se singur timp de 1 ora decat sa se uite la bietul pacient, iar eu a trebuit sa-I suport pe acel libidinous de 30 de ani care se lauda ca si el va pleca din tara, pentru ca altfel nu se uita la prietenul meu! Este corect? A trebuit sa vina un alt doctor sa-I atraga atentia ca daca nu-l opereaza in maxim o ora, prietenul meu va muri. Si lui si altora la fel de "doctori" le doresc sa plece, ii sustin, cum i-am sustinut financiar si in timpul primilor 12 ani (facultate+rezidentiat) mai pot face un effort, sa plece, dar din pacate nu vor pleca acestia, pt ca in strainatate ca sa fii platit bine, trebuie sa muncesti cu adevarat si sa fii si bine pregatit. Nu doar sa te lauzi ca tu ai invatat o gramada de timp "facand gaura in canapea" si sa ceri bani pentru timpul petrecut pe canapea. Cand te-ai inscris la facultatea de medicina ai stiut ca va trebui sa inveti iar la final vei putea allege sa muncesti pe un salariu mic 7 ore pe zi la stat, pe un salariu mai mare la privat in Romania (sau sa le combini) sau sa pleci din tara si sa MUNCESTI cu adevarat minim 7 ore pe zi si pe un salariu mare. Daca ai ales sa stai in Romania si sa te faci ca muncesti 2-3 ore la stat si apoi sa te duci sa mananci la cantina spitalului gratis si sa astepti spaga este decizia ta. Nu trebuie s ami-o pui mie in carca!

Comentează