Să ne trăiți, Dragoș Pătraru și echipa!

Când critici atitudinea neprofesionistă a propriei televiziuni îi faci un bine acesteia

marți, 23 mai 2017, 12:07

Dragoș Pătraru recuperează demnitatea grav avariată a lui Digi 24.

Și îi ajută pe toți ziariștii onești ai postului.

Aseară, realizatorul de la Starea Nației a criticat propriul post de televiziune pentru că acesta a evitat subiectul înregistrărilor din interiorul DNA.

În discuțiile telefonice difuzate de Antena 3, Ioan Bendei, administrator al RCS-RDS , face favoruri unor ofițeri judiciari DNA și unor înalți responsabili din Ministerul de Interne.

Bendei nu e oarecine în RCS-RDS.

El a condus de facto televiziunile după plecarea misterioasă a lui Alexandru Oprea.

În cazul lui Digi, ”de facto” înseamnă mai mult decât suportă standardele meseriei de jurnalist în țările civilizate.

RCS a metabolizat întotdeauna reguli aparte. Asta ca să fim complicați aiurea în limbaj. De fapt, Bendei a stat pe Digi ca-n basmele cu jumătate de om călare pe jumătate de iepure șchiop.

Companie tehnologică uriașă, RCS a avut trufia reinventării domeniul media.

O trufie interesată comercial sau politic, să ne înțelegem!

Când a fost lovit de scandalul înregistrărilor, postul a pitit subiectul cu naturalețea antrenamentului dobândit.

La fel reacționează postul RCS când șefii le sunt puși sub acuzare. Articolul de pe paginademedia îi lăsă reci, ei sunt prea mari!

Când apar momente dificile, ”campionii obiectivității” sunt mult sub Realitatea TV din ziua primei încătușări a lui Sorin Ovidiu Vântu. Pentru cine nu-și aduce aminte, atunci Realitatea a tratat pe larg condamnarea propriului patron.

Sau un alt exemplu.

Nu am nicio simpatie pentru Antena 3. În multe situații, Antena 3 nu face propagandă, este propaganda!

Dar faptele dezvăluite de ei sunt, în destule cazuri, importante.

Există, în aceste discuții din sediul DNA, câteva momente fabuloase, pe care publicul Digi merita să le cunoască.

Generalul Jenică Arion, șeful Direcției Generale Anticorupție, îi cerșește o sponsorizare lui Ioan Bendei. ”Pentru ziua DGA, domnu’ director, vă rugăm!”. Și o primește. ”Să ne trăiți!”

Este exact situația din cazul ”Colectiv”!

Când pompierii, în loc să controleze cluburile, se ocupau cu adunarea de sponsorizări.

”Să ne trăiți!”.

La fel e când ofițerii anticorupție cer sponsorizări de la firmele care, spune DNA, îl corupeau pe Dumitru Dragomir.

Cum să mai controleze DGA pe RCS-RDS după ce primise sponsorizare?!

În fața unor astfel de fapte, Dragoș Pătraru a ales să nu tacă.

De aseară până azi au apărut interpretări ale gestului său.

Stai să vezi, că, de fapt, ”cineva l-a pus pe Pătraru să lovească Digi din interior”. ”E o fisură în binom”. Fleoșc!

Tipul acesta de despicare a firului în patru arată cât de puțină încredere avem în normalitate!

De fapt, lucrurile sunt mult mai simple.

Dragoș Pătraru și echipa lui, că pentru emisiunea de la Digi scriu și oamenii de la ”Cațavencii”, au găsit un subiect și l-au tratat în fața publicului.

Sunt milioanele de abonați pe care, în mod just, RCS-RDS îi apreciază pentru că i-au fost de o netulburată loialitate decenii la rând!

”Veneau ofertele de la alții și oamenii spuneau: Noi vrem să rămânem la Digi, că sunt serioși!”, povestesc, cu mândrie, angajați din interiorul companiei de cablu.

Pătraru și echipa lui, nu șefii vanitoși și supuși ai redacției, sunt cei care respectă, de fapt, publicul Digi.

Ei au făcut un serviciu telespectatorilor, acționarilor RCS, sutelor de jurnaliști buni din trustul Digi și meseriei.

Lucru pentru care, în aceste vremuri anormale, îi salutăm cu binecunoscutul ”Să ne trăiți!”.

 

 

Comentarii (70)Adaugă comentariu

petru475  •  23 mai 2017, 21:42

Pfff, mare om, mare caracter Patraru, doar ca poate ne lamureste cum a ajuns la TVR. Unde erau inregistrate si prelucrate emisiunile difuzate la TVR ? ;) In rest, banuiesc ca a primit ordin de revenire la garnizoana Ploiesti sau poate la Belgrad.

gggg  •  23 mai 2017, 21:56

ce diversiune misto ! rcs - rds e una, digi 24 e cu totul altceva! omul doar se aboneaza la firma respectiva fiindca e ieftina. in rerst, zeci de programe unguresti

Marinescu  •  23 mai 2017, 22:04

Patraru, stie toata lumea, Tolo, e omul lui Ghita. Ghita e cel ce l-a luat din Ploiesti si l-a dus la RTV, tot sarbul l-a impins si la TVR. Asta-i ca spionii rusi plantati prin SUA, cand are nevoie tatuca se activeaza omul.

Cătălin Tolontan  •  23 mai 2017, 22:05

@Marinescu: acum citeva minute, cineva mi-a aratat pe telefon un sms primit de undeva care continea genul acesta de atac la Patraru. Aceleasi argumente... Ghita, interese obscure...

lord belial  •  23 mai 2017, 22:38

@tolo: e cum ti-am zis eu: http://www.digi24.ro/stiri/cosmin-prelipceanu-daca-dragos-patraru-nu-prezinta-lista-acoperitilor-si-dovezile-il-vom-da-in-judecata-730069

Gheorghe Lungu  •  23 mai 2017, 23:44

Tolo , de data asta te lasi pcalit de un parcenit precum patraru. Ar trebui sa ajungi sa il cunosti mai bine inainte sa il ridici in slavi. Mai investigheaza si vei descoperi lucruri de lipsite de substanta la acest mascarici. Este un pseudocaracter.

daniel  •  24 mai 2017, 0:10

Domnule Tolontan, de ce nu ne prezentati asemeni lui Patraru si dvs. cazul ? Sau nu vreti sa va certati din nou cu Badea si Gadea ?

Un cititor  •  24 mai 2017, 0:27

Draga Tolo, ce a prezentat A3 despre patronii digi sunt niste convorbiri telefonice contrafacute. Patraru iar vorbeste prostii in necunostinta de cauza. Spre deosebire de voi, Spotlight de Romania, cei care ati facut investigatii serioase intr-un mod echidistant, altruist si fara vre-un beneficiu material, acest *** Patraru nu face altceva decat sa isi consolideze afacerea starea natiei de pe urma careia castiga o gramada de bani. Iar daca Digi il da afara inainte de termen, mai face o caruta de bani. Te rog draga Tolo, in lupta voastra cu sistemul corupt nu incercati sa va luati aliati mincinosi care nu urmaresc adevarul cu un scop altruist, ci doar il exploateaza pentru ca aduce profit, precum Dragos Patraru. L-ai auzit tu pe *** ca a zis ceva vreodata de Ghita la Romania Tv? S-a plans ca prostu de cenzura TVR, care nu a existat chiar si atunci cand a injurat TVR de pomana, si de anumiti profesionisti de acolo la fel ca si la Digi, desi el nu stie nici ce e aia regie de emisie, grup de grafica sau montaj, dar ii injura pe toti atunci cand da chiks din cauza propriei incompetente sau a prostiei propriei echipe. Mergeti pe drumul vostru draga Tolo si echipa ta de jurnalisti, sunteti unici, ceilalti doar fum si umbre!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

acs  •  24 mai 2017, 1:23

Felicitări, Dragoș Pătraru!!!! Printre puținii jurnaliști rămași într-o gloată de propagandiști.

Eugen DELCEA  •  24 mai 2017, 1:29

"Întâmplător", GSP aparţine Grupului Intact, lovit de Bendei de la RDS. Pătraru, într-o emisiune la Digi, loveşte în conducerea Digi şi RDS, acuzând şi ziariştii că n-au luat poziţie după interceptările oferite de Antena 3. De fapt, Pătraru a fost "buzduganul" lui Teszari, patronul RDS şi Digi, neprotejat nici de RDS (telefonul său a fost ascultat) şi nici de Digi (n-au reacţionat). Obiectiv total, C. Tolontan scrie despre Antena 3 (colegi de Grup !) că "este propagandă" şi-l laudă pe Pătraru ca pe un erou al mass-media, doar-doar va produce o implozie în RDS şi Digi...Nici o şansă : Pătraru a zis "Să ne trăiţi" cui trebuie iar angajaţii lui Teszari ştiu asta...

Eugen DELCEA  •  24 mai 2017, 1:57

O completare, ca să fiu mai clar : ca să-l albească pe Teszari (parte în dialogurile cu Bendei), Pătraru a venit cu "dezvăluirea" că Bendei era un acoperit folosit pentru a se lovi în patron, Teszari (nenumit), ca în cazul Vântu...

gica  •  24 mai 2017, 1:57

Tolo !Asta este ca si miorlaiala ca Badea a avut dreptate (pt. ca tu joci fotbal cu el ) si motociclistul este un nesimtit ptr. ca acceptat sa-i traga o corectie "fotbalistului sau Karatistului de la A 3. P.S. Tolo ! Si Mozart a scris sinfonii *** dupa ce le-a ascultat . Tu ce faci cu acest articol ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian  •  24 mai 2017, 5:40

Tolo, am o intrebare,daca cineva din cadrul GSP ar proceda la fel ca Patraru, ar face un "short-cut" si ar aparea direct pe "desktop", fara sa se mai consulte cu sefii ierarhici in astfel de probleme,care ar fi reactia ta sau a dl Ioanitoaia? Nu zic ca are sau nu dreptate , dar deontologic ,un adevarat profesionist,ar urma sistemul ierarhic.Am o nedumerire,o problema,ok,ma duc sa o rezolv cu seful meu direct.Nu o pot rezolva,merg mai departe pana ajung sus.Daca nici acolo nu o pot rezolva,imi dau frumusel demisia,ies pe trotuarul din fata care este domeniu public si pot sa-i critic si sa-i injur cat vreau. Domn Patraru,daca era un om corect ,demisiona,venea de ex. la tine pe blog sau la un post TV( altul decat A3 care este in proces cu RDS-RCS) si ne spunea clar si raspicat :"Fratilor, am plecat de la DIGI,ptr ca sunt mafioti,acoperiti etc, tot ce avea el pe suflet." Dar domn Patraru,care are un caracter de bronz,vrea ca dupa cel scuipa si-l injura pe patron,acesta sa si-l plateasca.Nu se poate. PS.Eric Cantona a fost dat afara de la OM ,dupa ce si-a aruncat tricoul in noroi si a fost suspendat si de FFF , dupa ce l-a atacat dur la TV,pe selectionerul Frantei Henri Michel.Si era Cantona,un fotbalist iubit ,cu multi fani atat in Franta cat si in strainatate, nu Patraru de la DIGI 24.

milescu  •  24 mai 2017, 7:03

Ceea ce a făcut Pătraru este un teatru de doi bani ! Probabil, conducerea postului UM 24 l-a transformat într-o "trompetă a dreptății " ! Dl Tolontan s-a lăsat antrenat în acest joc ieftin, lucru pe care nu trebuia sa-l facă!

Alex S.  •  24 mai 2017, 17:23

Recuperează imaginea grav avariată...😒🤥 Pe când o investigație jurnalistică in interiorul​ Intact Media ? Urmează-l pe Patraru, salvează imaginea trustului, oprește manipularea. Un alt articol de balta din categoria psihotronică . Sa ne trăiți ! €$£ V-a felicitat sefu' ? Veniți cu una calda, câștigați capital de imagine, după care veniți cu bombe de genul, cică voi sunteți imparțiali. Manipulare..asta-i trustul,așa ați fost școliți.

Valeria  •  25 mai 2017, 2:20

Felicitări, Dragoș Pătraru!!

horia  •  25 mai 2017, 10:40

sunt impresionat de obiectivitatea ta, tolo, dar in loc sa ii iei tu apararea lui Patraru, nu mai bine, faci o investigatie, cum numai tu stii despre subiectul asta? *** surse cum ar fi, dosarul din instanta nu sunt suficiente pentru a scrie? nimic despre kovesi, nimic despre aceste inregistrari...***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

un abonat rcs rds  •  25 mai 2017, 11:13

pentru cei cu comentarii la ieftineala serviciilor rds rcs da aveti dreptate sunt cele mai bune preturi, grila tv lasa un pic de dorit dar nici altii nu exceleaza la abonamentul standard mai multe posturi blocate decat la liber partea de servicii de internet mult peste orice concurenta, telefonia ia cam spart pe multi abonat orange de aproape 15 ani am trecut cu toate abonamentele la ei, in cea ce priveste ce face patraru la emisiune nu cred ca strica un pic de intriga in orice post tv, este pana la urma dreptul abonatilor de a alege inte rau sau bine.

Spotlight  •  26 mai 2017, 10:43

Draga Tolo. Nu va strica si voua o critica, pentru ca sunteti buni, intelgenti si sanatosi. Aprindem un pic lanterna in bezna si aflam ca aseara la Digi24 a fost aseara Cristian Tudor Popescu. El a criticat dur atitudinea postului de a nu relata faptele in legatura cu patronul cercetat penal. Dar i-a si dat-o peste bot papagalilui Patraru de a jigni jurnalisti profesionisti si de a se da rotund aiurea doar pentru audienta si bani ascuns in spatele unei emisiuni de satira. Asa ca e cazul unei usoare schimbari de mentalitate a ta, la fel cum si Prelipceanu aseara a avut totusi taria de caracter sa-si recunoasca greseala. Urmareste cu atentie pana la minutul 15 al emisiunii si mai vorbim, mai ales intre 10 si 15. https://www.youtube.com/watch?v=HM9cBPT7h3A

anonim  •  5 iunie 2017, 19:04

mie unul imi place emisiunea lui cum este gandita de el si din ce perspectiva o vede e adevarat ca a gresit uneori greseala l-a costat mereu si atunci cand era redactor dar si cand acum ca prezentator problema este la el ca s-a scapat si a facut semne obscene a injurat dar a facut asta pentru ca numai suporta tara asta a noastra in ce hal e chinuita talharita batjocorita prostita de hoti teroristi *** pitipoance cocalari astia au distrus tara de a lungul anilor nu se mai promoveaza adevaratele valori uitam de ele si nu este bine deloc noi trebuie sa incurajam adevaratele valori nu oricare adica falsele valori cu care zilnic noi ne intalnim la televizor calculator laptop etc tot ce tine de mass-media asa ca el face bine ce face ca se i-a de oamenii din politica si televiziune in general ca acolo e grosul adevarat ca ai ce informatii sa culegi sa sustragi de acolo ma rog acum poate sa il dea in judecata dar pe el il doare undeva de treaba asta la urma urmei poate sa prezinte emisiunea asta oriunde pana acum a prezentat-o la romania tv apoi la tvr 1 si acum la digi 24 in viitor nu se stie se poate regasi la antena 1 antena 2 antena 3 tvr 2 tvr 3 prima tv pro tv kanal d are unde sa prezinte daca lichelile astea nu il inteleg si il vor dat afara lasa ca el e om puternic merge mai departe indiferent de ce se intampla

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează