Simona, învinsă de curajul Jelenei

Simona a avut 1-0 la seturi și 3-0 în setul al doilea, a muncit enorm, însă n-a găsit remediul pentru agresivitatea letonei de 20 de ani

sâmbătă, 10 iunie 2017, 6:30

Cinci ani de experiență le separă pe Halep și pe Ostapenko.

Asta e distanța clară dintre ele, în ciuda faptului că sponsorul Adidas le-a adus în același echipament în finală, într-un exercițiu involuntar de unanimitate vestimentară.

Globalizarea nivelează croiala hainelor, dar nu poate ajusta temperamentul uman.

Dacă le zăreai de sus, pe plan general nu era nevoie să le distingi din îmbrăcăminte.

La 20 de ani abia împliniți, letona nu știe să aștepte.

Anunță totul în momentul decisiv al primului set, la 4-4 și 30-0 pentru ea pe serviciul lui Halep.

În acel moment, în loc să permită ca presiunea să o apese pe româncă, Ostapenko atacă nesocotit. Și pierde!

Pierde întâi ghemul și apoi setul.

Pentru că așa joacă ea.

În schimb, Simona are știința jocului și o folosește impecabil.

Cei 5 ani diferență de vârstă înseamnă mii de ore de muncă și sute de situații pe care Simona le-a întâlnit, iar Jelena nu.

Halep suferă, rabdă și acceptă mingile formidabile ale Jelenei.

Dar returnează mereu, cu o fidelitate netulburată față de propriul stil.

Românca muncește ca un câine în soarele parizian și speră ca rezervorul de energie și de încredere al rivalei să se scurgă în zgura uscată.

Halep e inteligentă. Mintea o ajută, însă tot mintea o pune să stea la cutie.

Simplificăm: e un meci de minte contra curaj.

După ce pierde primul set, Ostapenko se clatină și setul doi ajunge rapid la 3-0 pentru Simona!

În acest moment al meciului,  Ostapenko are o medie de două erori neforțate pe ghem.

Dar ea începe să zguduie meciul, pentru că revine uluitor și face 4-3 în setul doi!

4-3 de la 0-3! Aici se rupe ceva.

Imaginați-vă ce e pe malul Mării Baltice!

Noi ne plângem de suspans, dar letonii au inimi rezistente la cât de riscant joacă puștoaica lor.

Și gândiți-vă cum mulțimea de la Riga strigă ”Nu mai forța, Jelena!”, iar noi, la București, țipăm: ”Riscă, Simona!”.

Aceștia sunt microbiștii de pretutindeni.

Mereu ni se pare că ne lipsește ceva.

Numai că toată presiunea e pe mintea și pe fibra celor două tinere femei de aici, de la Paris.

Jelena ia setul doi cu 6-4, tribuna aplaudă, spectatorii se bucură că vor asista la decisiv.

Pe fondul revenirii Jelenei, Simona arată primele semne de frustrare.

Românca returnează, aleargă, câștigă și are 3-1 în setul final.

Dar letona revine încă o dată!

Se ajunge la 3-3 și practic finala se comprimă într-un mini-set.

Simona joacă la fel, în timp ce Jelena apasă, insistă, îi ies aproape toate loviturile. Simte mirosul sângelui și nu iartă.

Ia trei ghemuri la rând.

La mingea de meci a letonei, Simona zâmbește, acceptă înfrângerea, se duce la fileu cu un zâmbet generos și dureros.

A făcut tot ce a putut.

Dar curajul Jelenei a învins-o.

Tare ar fi ca și ”naționala” lui Daum, căreia nu-i dăm nicio șansă, să ne consoleze printr-o victorie la Varșovia!

Nu, n-am băut nimic.

Curge berea la Riga, e iunie și soarele va uita să apună premiind curajul Jelenei Ostapenko.

Comentarii (86)Adaugă comentariu

Obiectiv  •  10 iunie 2017, 18:36

Prea v-ati grabit toti s-o laudati, in loc sa asteptati deznodamantul! Daca nici acum, atunci cand? O.

flo  •  10 iunie 2017, 18:36

...pentru noi astazi berea este amara....foarte amara....

sempreeu  •  10 iunie 2017, 18:39

Hai sa vorbim degeaba in articole inutile! A castigat campioana meritata in fata unei eterne losere romance! Atunci cand esti sau te vrei a fi campion castigi cand trebuie! Plus ca era logic ca una care loveste la fel de puternic ca barbatii sa castige!

dan  •  10 iunie 2017, 18:41

a pierdut pe mana ei hai sa nu o mai dam dupa copaci...intr-o finala de GS daca ai 3-0 si doua mingi sa faci 4-0 si nu esti capabila nu ai cum sa castigi..poate altadata dar nu cred ca va castiga in GS in cariera ei..sper sa ma insel dar asta simt nu are mentalitatea necesara

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2017, 18:42

@dan: daca simona ar fi cistigat, avea psihic. Cand pierde, nu mai are. :-)

dan dan  •  10 iunie 2017, 18:43

A fost invinsa de propriul psihic si de propria atitudine. Imi pare rau, dar nu arata de numarul 1 mondial!

HalepRO  •  10 iunie 2017, 18:44

S-a batut singura ca de obicei, se pare ca problemele psihologice doar le-a mascat, nu le-a rezolvat. Ne-a mai demostrat inca o data ca romanii sint loseri, astia sintem, aia din proverbe, care se depun armele si se dau batuti la prima adiere de vint. Aia care dau cu piciorul oricarei oportunitati, praf batut de vint...

Adrian V.  •  10 iunie 2017, 18:45

Deci e clar daca pe asta nu l-a luat nu ia niciunul ....

dinamo_fan  •  10 iunie 2017, 18:45

Nu cred ca este vorba de curaj...Simona a pierdut pentru ca este romanca. *** este vorba care ne ghideaza noua romanilor existenta. Vom fi mereu capabili sa ne batem singuri si in cele mai favorabile situatii. Suntem predestinati. Si cand e sa fie ceva la limita mingea cade in terenul Simonei si din netz, si din stalpul fileului, si din rama. Sunt niste reguli ale universului care sunte aclo de mult timp si nu pot fi incalcate oricate variatii si variabile ar fi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cel ce nu uita  •  10 iunie 2017, 18:45

''a jucat ca niciodata, a pierdut ca intotdeauna ! '' Totusi, #draga Tolo , nu ti se pare cam pompieristic-comunista promovarea Finalei ? Ceausescu n-a murit, Ceausescu e o boala, Ceausescu e o Scoala !

Costinel  •  10 iunie 2017, 18:45

Tolontane , La varsta si expierenta ta ar trebui sa intelegi ca Simona e pur si simplu ......proasta . Nu poti castiga locul I si un turneu de Grand Slem , jucand la greseala adversarului , pe mijloc si cu mingi in pod !!!Fata din Letonia , a RISCAT tot timpul , in timp ce Simona , abia daca a dat 3(TREI) reveruri in lung de linie . Apoi daca vezi ca adversara ti-a "citit" serviciul si jocul , rupi ritmul , pui scurte , incerci efecte ... Asta e , ramane cum am vorbit !!

NicU  •  10 iunie 2017, 18:46

spuneti-mi care alta ocupanta a podiumului mondial ar fi pierdut intr-o finala de grand slem (nu vorbesc de accidentari) cu nr. 47 WTA?! mi-e greata...

ofofof  •  10 iunie 2017, 18:47

Cred ca acum nu o mai repara nici un psiholog, s-a stricat de tot. Ce sa faci, a mai demonstrat inca o data cine sintem noi, romanii.

Georg Hermann  •  10 iunie 2017, 18:48

Dureros tare dureros.Mi-am dorit victoria Simonei ca si alte mii de romani dar din pacate nu a fost sa fie. La acest nivel este greu sa castigi un turneu doar aparandu-te de ghiulele slavelor . Trebuie sa le pui si tu pe ele la munca . Din pacate in finala s-a rupt norocul pentru Simona . Bafta in continuare. viata merge inainte . Se pare ca anturajul Simonei a fost si de aceasta data mai puternic. Succes Simonei pe mai departe , care a facut iarasi sa se vorbeasca mult despre Romania si sportivii ei de exceptie.

Mihai Marian  •  10 iunie 2017, 18:48

Halep a facut acelasi meci ca in sferturi si semifinale.Nu putea tine la nesfarsit.Cine risca ,castiga!E o regula nescrisa.Halep nu a riscat si a pierdut.Ostapenko a riscat si a castigat.Simona a avut la 2-0 in setul doi 3 mingi de breck si nu a profitat.Acolo a fost prima oara cand putea scrie istoria in favoarea ei.A fost precauta,neinspirata si a ratat o.A doua in setul trei la 3-1 cand la fel trebuia sa forteze si sa faca 4-1.Iar a asteptat sa greseasca letona.In ambele seturi a bagat o in meci si letona a profitat din plin.Nu a castigat Ostapenko,a pierdut Simona avand emciul in doua randuri in mana.Cu apararea 100% nu poti castiga un turneu,daca nu ataci deloc.Parca a antrenat o Piturca ,nu Cahill!

addy  •  10 iunie 2017, 18:49

nu inteleg toti perfectionistii astia care considera finala la roland garros un esec. asta este explicatia pentru care toata lumea tine cu steaua (fcsb). romanii nu stiu sa iubeasca neconditionat. ani de zile dupa ce nu va mai fi halep ne vom bucura si de o finala la varsovia sau budapesta.

Mihai  •  10 iunie 2017, 18:49

Ce titlu este asta? A fost invinsa de tactica de joc adoptata! Si aici intervine antrenorul, nu Simona. Cum sa joci mingea pe mijlocul terenului cu o jucatoare care loveste cu 130-150km/h mingea? Sa nu-i deschizi unghiuri? Pai, nici nu este nevoie la viteza cu care loveste mingea! Simona a castigat toate punctele in care a jucat pe colturile terenului, stanga-dreapta. Imi pare rau pentru Simona, merita cu prisosinta titlul, dar nu cu tactica asta. Alta greseala: nu se uita la meciurile adversarelor. De ce? Care este noima? Nu ar trebui sa vada si ea care sunt puntele vulnerabile ale adversarei? Si uite asa ajunge sa piarda o finala care era a ei. PACAT, MARE PACAT!

Bogdan  •  10 iunie 2017, 18:49

Dacă la tenis s-ar juca ca la box după categorie..Simona Halep ar fi fost cu siguranţă numărul unu la categoria ei..dar nu e aşa..si Simona mai mult nu poate..trebuie sa recunoastem..

Mihai Marian  •  10 iunie 2017, 18:50

Halep a facut acelasi meci ca in sferturi si semifinale.Nu putea tine la nesfarsit.Cine risca ,castiga!E o regula nescrisa.Halep nu a riscat si a pierdut.Ostapenko a riscat si a castigat.Simona a avut la 3-0 in setul doi 3 mingi de breck si nu a profitat.Acolo a fost prima oara cand putea scrie istoria in favoarea ei.A fost precauta,neinspirata si a ratat o.A doua in setul trei la 3-1 cand la fel trebuia sa forteze si sa faca 4-1.Iar a asteptat sa greseasca letona.In ambele seturi a bagat o in meci si letona a profitat din plin.Nu a castigat Ostapenko,a pierdut Simona avand emciul in doua randuri in mana.Cu apararea 100% nu poti castiga un turneu,daca nu ataci deloc.Parca a antrenat o Piturca ,nu Cahill!

pawn  •  10 iunie 2017, 18:50

aici tolontan cam are dreptate. a fost o lectie de cat de scurta-i viata. scurta. nu merge cu teeeeemporizare, cu angelo niculescu, cu lucescu sau piturca. romanii s-au luat dupa *** (dar cred ca mai degraba e invers): ca viata e nesfarsita, indiferent cate prostii faci ai o salvare si o minge de meci, *** (ca bine zice tolontan) etc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mental  •  10 iunie 2017, 18:51

Cred ca e o problema de mental colectiv, care intr-un fel confirma teoria morfo-genetica, e romanca de-a noastra, nu avea cum sa cistige. Chiar daca ar fi avut 5-0 si mingi de meci tot ar fi gasit ea o modalitate sa piarda.

gado  •  10 iunie 2017, 18:51

cei care au comentat pentru eurosport spuneau intruna ca Simona este jucatoarea mai buna.. dar... Simona nu a returnat decat in racheta letonei.. a fost ca un robotel, nu a avut nici un pic de imaginatie, nu a deschis unghiuri, nu a folosit lung de linie, nu a folosit scurte, nici lovituri in cross, nimic... doar mingi la adversar ca la antrenament... Simona este un bun atlet, returneaza bine dar fara sa puna in dificultate adversara.. pe cand letona a avut stralucire, a avut lovituri superbe, a avut darzenie, nici vorba de naivitate sau nesabuinta... are un joc variat si posibilitati de a creste.. din pacate Simona noastra atata poate... nu este tarziu sa mai invete cate ceva.. Bravo Simona. Nu fi suparata, ai dat tot ce ai putut.

jiji  •  10 iunie 2017, 18:51

vezi tolontane care e diferenta dintre ziarul vostru si sportul popular?aia nu se repezeau cu laudele exagerate ,nu dadeau cistigatoarea dinainte,erau echilibrati,stiau valoarea jucatoarelor si nici nu se extaziau si cadeau in transa dupa victorii marete,cum ati fi facut voi daca ar fi cistigat halep; asa ca reveniti pe pamint la arogantele lui becali si injuraturile la adresa frf-ului.

Dona  •  10 iunie 2017, 18:52

Am stiut ca va pierde la 3-0 in setul 2. Stiti de fapt cu totii ca Simona are un talent deosebit sa se incurce de adversari teoretic mai slabi. In acest meci a gresit ca nu si-a pus in valoare experienta. \oricit de "curajoasa" ar fi fost pustoaica (curaj venit din disperare de fapt), Simona nu avea voie sa se lase invinsa. \daca-si valorifica experienta ar fi congtrolat ea jocul. Oricum, felicitari Simonei pentru ce a realizat pina aici.

dinamo_fan  •  10 iunie 2017, 18:52

''a jucat ca niciodata, a pierdut ca intotdeauna ! '' - este descrierea perfect nu numai a Simonei ci a intregului spirit romanesc. Asta este regula intiparita genetic dupa care revolutioneaza romanul in acest univers. regula nu este noua, e veche de cand timpul si valabila pana la sfarsitul timpului. sunt probabil unii care cred ca aceasta regula nu li se aplica...dar timpul le va dovedi contrarul. romanul si cand castiga..o face conjunctural. exceptia care confirma regula.

Tibi  •  10 iunie 2017, 18:52

Halep??? O romanca sadea, lupta pana aproape ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Șerban  •  10 iunie 2017, 18:53

De fapt este vorba de 10 cm în plus, la înălțime și de cât de tare „cârpește” mingea letona. Sigur, ca oricând în viață, contează și relația noroc - ghinion.

Marian  •  10 iunie 2017, 18:55

Cu mingi plasate pe mijloc oferite pe tava unei adversare agresive care risca aproape orice minge nu mai poti sa emiti pretentii la un grand slam..se bazeaza prea mult pe greseala adversarei si mai putin pe valoarea ei si asta a costat-o mult si o s-o mai coste de acum incolo daca nu-si va schimba stilul.

Raoul  •  10 iunie 2017, 18:55

Nu poti castiga o finala de GS asteptand ca adversara sa greseasca. Tactica pusa la cale de ea si de Cahill a fost pierzatoare. Cu parere de rau, nu este o campioana...

Ion Ionescu  •  10 iunie 2017, 18:57

Cred ca Jelena Ostapenko nu va refuza sa-si reprezinte tara la viitoarea olimpiada, asa cum s-a intamplat cu... (am uitat cum ocheama!(

Acciduzzu  •  10 iunie 2017, 18:58

Nu e nevoie nici de scuze nici de atitudini belicoase. Din pacate, Simona nu este si nu va fi niciodata de numarul 1 mondial. Si nici nu cred ca va castiga prea curand vre-un turneu de grand slem. Ca ai pierdut acum cativa ani la Sharapova a fost de inteles. Sa vii acum ca mare favorita si sa te bata Ostapenko la maniera asta nu ai nici o scuza. Ii lipsesc multe pentru a fi leader si a castiga un grand slam. Da, e foarte muncitoare, foarte ambitioasa, dar nu are ce ii trebuie: nu are lovituri decisive, nu pregateste jocul sa ajunga la mingi decisive, nu ataca la fileu, dar mai ales nu are acea clarviziune necesara sa-si domine adversarele ( cele tari). Sta slab la passing-shot-uri, sta slab la serviciu si nici macar nu compenseaza prin servicii foarte liftate, nu pune stopuri la fileu, deci nimic din ceea ce trebuie pentru a deveni leader in tenis. Sa dai mingea inapoi, pe fundul terenului si pe adversar nu e o solutie. Ca sa fii campion trebuie sa stii sa-ti domini adversarii si psihic si tehnic. Ori ea asteapta greselile adeversarelor si cam atat. Nu are stofa de mare campioana. Doar de jucatoare de pluton. Asta este. Nu trebuie facuta o tragedie din asta. Si-a castigat banii si atat. Aduceti-va aminte de vorba reclamei "daca vrei poti"!! Simona nu poate sa vrea.

Dani  •  10 iunie 2017, 19:01

Din pacate s-a sfarsit pt simona,alta sansa nu cred ca va mai avea...

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2017, 19:02

@Dani: mai vedem. Dupa opinia mea Simona va mai avea sanse. Dar e doar o opinie, nu trageti dom Semaca!

dan dan  •  10 iunie 2017, 19:05

Inca de la istorie am invatat ca noi romanii suntem o natie pasnica, ca noi nu am atacat niciodata pe nimeni, doar ne-am aparat. Tactica a fost pur romaneasca, si cand la 3-0 Simona a vazut malul aproape, s-a relaxat.... Tactica a fost cam ca cea a lui Bute in meciu cu Froch, si rezultatul acelasi....

Catalin D  •  10 iunie 2017, 19:07

Hai sa fim sinceri cu noi si sa recunoastem Simona si-a depasit DEMULT conditia! Daca ne uitam la aspectul fizic al celorlalte jucatoare, comparativ cu al Simonei, romanca noastra pare dintr-o liga inferioara. Ea a facut eforturi imense si a renuntat la multe pentru a atinge un anumit nivel. Imi pare enorm de rau ca nu a reusit, dar cum am mai spus, trebuie sa fim sinceri cu noi si sa nu lasam condusi de frustari.

George  •  10 iunie 2017, 19:07

Sa nu intelegi ce inseamna sa fii in top 10 de mai bine de 3 ani si momentan numarul doi in lume si sa nu realizezi ca, chiar si in lipsa unui titlu de Grand Slem, este de departe cea mai buna tenismena romana a tuturor timpurilor nu mai inseamna nici invidie, nici rautate, nici naivitate, inseamna doar PROSTIE nativa. Prostie aratata de oameni care probabil n-au tinut niciodata o racheta de tenis in mana. E primul ( si probabil ultimul comentariu ) pe care il scriu in viata mea. Dar imi era prea scarba de comentariile voastre ca sa nu scriu si eu macar o data. BRAVO Simona ! Toti oamenii care au macar un gram de inteligenta si toti romanii adevarati sun mandrii de tine !

Razvan  •  10 iunie 2017, 19:12

Ai spus bine ca in mintea noastra era "risca Simona!". Cateodata trebuie riscat mai mult pentru ca chiar daca ai o tactica potrivita adversarei si momentului nu iti garanteaza succesul. Cred ca asta e diferenta intre campioni si restul. Felicitari oricum pt efort Simo si iti multumim pt tot!

fotbal  •  10 iunie 2017, 19:13

baejnebun! era sa inchid usa si sa mai intru o data, ce-i aici, terapie de ghem?

ManX  •  10 iunie 2017, 19:16

Avem meci cu Letonia în seara asta???? Avem sanse mari sa ne calificam din grupa lor. Mergem la TAS si se rezolva. Cât de dezamagiti si suparati suntem,tot pe Simona contam ca pe altcineva nu avem pe cine sa mai avem si noi o bucurie. Poate pe Sumudica de acum înainte :)

iancu  •  10 iunie 2017, 19:20

Simona Halep ne-a oferit șansa, noua romanilor, sa fim reprezentați în finala Roland Garros. Din păcate, cei mai multi europeni din tribunele acelei arene au avut o atitudine ostila, împotriva ei. oare de ce? Aceasta e întrebarea! Este placerea si șansa pe care o romanca, fara sprijin din partea statului in ceea ce priveste cariera ei, ne-a oferito și îi suntem cu toții datori pentru asta. Bravo Simona! Respect total. Păcat că avem printre noi, indivizi mofturoși și mai ales prea proști dar totuși comentează răutăcios la adresa ei. Mentalitatea sistemului ticaloșit indobitocește masele de romani și din păcate, unii dintre ei, au posibilitatea să demonstreze asta prin comentariile pe care le fac.

Cristian  •  10 iunie 2017, 19:24

Cand ai 8(OPT) lovituri castigatoare in 3 seturi iar adversara ta peste 50 e pacat sa castigi. Pentru ca atunci se duce naibii si sportul asta... Azi a castigat jocul pozitiv, care face puncte, nu ala care merge la ciupeala si care se roaga sa greseasca sau sa se enerveze adversarul. Din pacate pentru noi nu a fost Halep.

ipocritilor!  •  10 iunie 2017, 19:25

Nu mi vine sa cred ca cei care comentează pe aici sunt aceiași cu cei care vor sa schimbe clasa politica pt ca România sa progreseze. Pliurzilor, clasa asta politica provine dintre voi, cu mentalitatea voastră de acuzatori fără realizări de excelenta. Presupun ca fiecare dintre voi exceleaza, fiind nr 1 în domeniile de activitate de vă permiteți sa criticați performantele finalistei unui mare turneu și ale unei jucătoare în top 3 mondial (wta). Altfel sunteți niște penibili și ipocriți cat cuprinde.

CCC  •  10 iunie 2017, 19:28

Pacat! As spune ca a ratat sansa vietii, ar fi impuscat doi iepuri dintr-o lovitura: primul GS castigat si locul 1 in clasamentul WTA. Chiar pacat! Si-a dorit foarte mult si poate ca a fost mult prea precauta in joc. Dar e treaba ei si a antrenorului sa analizeze de ce a pierdud si sa incerce sa schimbe ceva. Sper sa ma aiba sanse in viitor! Succes Simona!

Monica  •  10 iunie 2017, 19:35

@dan dan Dar cine crezi ca merita sa fie pe locul 1? Kerber? (care Kerber e pe 14 in Road to singapore, in timp ce Simona e pe 1, adica a fost cea mai buna anul asta). Sau Pliskova, pe care abia a batut-o? Nu putem generaliza si desfiinta toate rezultatele de pana acum ale Simonei. Intr-adevar astazi letona a fost mai buna. Mi se pare totusi bizara viteza cu care joaca letona, comparabila sau chiar mai mare decat a barbatilor din ATP. Sa ne ajute Dumnezeu sa avem din nou in curand sansa unei finale in sport, oricare ar fi el!!!

Dan  •  10 iunie 2017, 19:45

Cine nu riscă, nu câștigă...Simona nu a vrut, stiut sau putut sa riște. 99% din mingii le-a dat pe centru. Nu a schimbat nimic cand a vazut ca nu mai merge...Nu stăpânește scurtele, sa rupă jocul. Are 25 ani, dar nu e o jucatoare completă.

Urod  •  10 iunie 2017, 19:50

Capul sus Simona, nu-i nimic , vei mai avea ocazia.....mulțumim pt tot....Tolo , am scris ieri ca nu este o nenorocire dacă pierde.... acesta este tenisul ...te poate bate oricând locul 50....am avut dreptate ?

calator astral  •  10 iunie 2017, 19:57

de acord cu dinamo_fan : NU e nimic de facut, sintem ble-ste-***. Punct. Nu putem. Alte forte, superioare, subtile, malefice, ne blocheaza. Intotdeauna invariabil.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adrian  •  10 iunie 2017, 19:58

54 de lovituri castigatoare! asta este victoria lui ostapenco. furtuna tineretii, curaj inconstient aproape 80%, simona care nu a jucat winere pe al doilea serviciu a adversarei, teama de a nu pierde in fiecare ghem, jocul la dementa castigatoare a elenei. de fapt, elena a castigat datorita winner-elor si a fricii de a juca nebuneste a simonei. simona a fost invinsa de lipsa indraznelii si a dorintei permanente de a conserva avantajele. sunt foarte curios si voi urmari foarte atent ce va face de maine aceasta nebuna din nord-estul europei. ori va deveni mai mare decat serena , ori va ramane doar jucatoare de 20-30 in clasament. posibil ca astazi sa fi avut doar un accident. dar pe acest accident e scris 54 de lovituri castigatoare. ori la bal, ori la spital. elena la bal, simona la recuperare. astazi,ostapenco a castigat pentru ca nebunia a invins tactica.

johnneil  •  10 iunie 2017, 19:59

O jucatoare de care o sa ne plictisim tot auzind de ea. Mai trebuie cizelata pe ici pe colo. Dar are tot timpul. Are doar 20 de ani si doua zile. A alergat-o pe Simona noastra de nu mai stia de ea. De pe dreapta pe stanga, si invers. Super lectie de tenis. Si comentatori ma obliga sa cred ce zic ei ( si adica ca Simona este cea mai buna) si nu altceva. Cu toate ca eu vedeam ca alta este situatia. Cand a incercat si Simona sa joace altceva decat sa-i trimita doar pe centru culmea. Conducea. In rest... Ce mai tura-vura: FELICITARI JELENA!

tabor  •  10 iunie 2017, 20:00

doar sa trimiti mingea in terenul adversarei, nu inseamna tenis de mare performanta! da mingea in asa fel, sa nu o mai poata returna si atunci vei castiga . prin greselile nefortate ale adversarei, nu poti castiga la infinit.

Comentează