Simona în ”sferturi”. Hai, corbi posaci!

Simona urcă pas cu pas și e în primele 8 la Wimbledon

luni, 10 iulie 2017, 6:00

Sportul ne deslușește trăsăturile.

După această ”optime de finală” cu Azarenka, spunem ”Am câștigat”, dar, dacă meciul ar fi curs altfel, atunci am fi exclamat: ”Simona a pierdut!”.

La victorie folosim persoana întâi plural – Noi câștigăm.

La înfrângere, persoana a treia – Ei pierd.

Și cine nu știe să piardă împreună nu prea câștigă individual.

Ca și în partida cu Haddad Maia, Simona începe crispat. Adversara face și punctele, și erorile, așa cum sesizează băieții de la Eurosport.

”Nu e o veste prea bună” e de acord Radu Antofi.

Dar, ghem după ghem, Simona rezistă psihic asaltului.

Azarenka începe să rateze ca un sistem în care a pătruns virusul neîncrederii. 

În tie-break, românca rămâne practic singură pe teren.

Apoi, setul doi se derulează ca o formalitate. Halep ajunge dintr-o suflare la 3-0. E al cincilea ghem consecutiv câștigat de ea! La Simona, din cauza fizicului, tenisul e și șah.

Și vine 4-0. 5-0.

Ce repede se poate cădea în tenis! Azarenka părea stăpâna meciului până la 6-5 pentru ea în primul set.

Partida se termină cu 6-2.

Ca să ajungă în finală, Simona mai are două meciuri. Două încercări.

De fiecare dată, deasupra ei va pluti neîncrederea noastră.

Nu e nimic nou.

În 1928, Mircea Eliade pleacă în India.

Pe timpul aventurii de trei ani, el ajunge pe malul Gangelui la Benares, cunoscut azi sub numele de Varanasi.

Eliade asistă la arderea cadavrelor pe mal, înainte de împrăștierea resturilor umane în fluviul sfânt al Indiei.

Scriitorul observă cum păsările culeg ce mai rămâne. Și nu rămâne prea mult.

”Câțiva corbi așteaptă posaci în vârf de par ars”, scrie, amar, Eliade, meditând la condiția umană a ciugulitului.

De multă vreme stăm ca niște ”corbi posaci în vârf de par ars” și fraza aceasta ascunsă a lui Eliade e una dintre comorile secrete care ne descriu trăsăturile.

Comentăm, pândim, așteptăm sacrificiul.

Joacă Simona Halep cel mai spectaculos tenis al său?

Nu. Dar a câștigat patru meciuri la Wimbledon fără să cedeze vreun set.

Hai, ”corbi posaci”, hai că se poate!

Comentarii (78)Adaugă comentariu

Adu  •  10 iulie 2017, 18:09

E un simptom de Internet, ca are cuvantul oricine, si poate sa spuna orice. :D

Exi  •  10 iulie 2017, 18:10

Salut, este cumva pe locul 1 cu 5 punte peste Pliskova ?

Cătălin Tolontan  •  10 iulie 2017, 18:11

@Exi: Simona va juca in ”sferturi” pentru locul 1. Daca bate devine locul 1.

laur  •  10 iulie 2017, 18:14

Mișto, metre. Hy fifteen, bate cuba de trei ori. :))

alex mc  •  10 iulie 2017, 18:20

@CatalinTolontan Omule..aproape 100% justificat comentariul tau..DAR,cum foarte bine a spus si comentatorul de Cilic,nimeni nu si-ar mai fi adus aminte de el,chiar daca ar fii ajuns nr 1 ,dar nu va fii uitat pentru ca A CASTIGAT UN GRAND SLEM !!! Kind of important ...in rest sunt total de acord!.

Cătălin Tolontan  •  10 iulie 2017, 18:21

@alex mc: se va crapa Pamintul ca si tu esti de acord cu mine si eu cu tine. Cand s-a mai pomenit asta pe net? :-) De acord cu tine ca performanta istorica in tenis e legata indiscutabil de titlurile de Mare Slem. Simona va cistiga pana la urma. O sa vedem.

ovidiu_3003  •  10 iulie 2017, 18:23

...tenisul Simonei nu are nimic in comun cu sahul ...dar absolut nimic ...urmeaza ...Deschiderea Engleza ...c4...dinamita...

Gavras  •  10 iulie 2017, 18:24

Hai Simona! Bine Tolontan! E săptămână ei ..O sa vezi.

serban  •  10 iulie 2017, 18:33

Excelent! Bravo maestre! Mereu afisezi o mare tristete( poate nu numai in priviri!) Sfideaza corbii, sau macar nu ii baga in seama,altfel se vor simti vulturi!!!

Radu  •  10 iulie 2017, 18:33

Mi-e teamă de Ostapenko. 42 lovituri câștigătoare cu Svitolina. Azarenka ă avut 32 de greseli nefortate cu Halep. Faci diferenta si vezi ca Ostapenko ar fi câștigat detașat meciul. Halep trebuie să înceapă să arate talentată. Nu muncitoare. Si o spun cu durerea si supărarea de a vedea cum joacă Ostapenko. Doar Marina Higgins mai juca asa. Probabil o sa devina nr 1 pana la sfarsitul anului.

Horatiu  •  10 iulie 2017, 18:34

Am fost de 3 ori din Québec la US Open sa o vad pe Halep.Prima data in 2014 l-am sunat pe un amic si i-am zis,pregateste-te intr-o ora plecam la NYK,Halep juca in sferturi cu Pennetta.Am mers noaptea pe o ploaie toreniala.Am ajuns si Halep a pierdut,eram obosit si dezamagit.In 2015 cand am ajuns era deja eliminata de la US Open de o necunoscuta.In 2016 am fost la semifinale iar cu Pennetta,din nou dezamagit.Am vazut la TV meciul cu Ostapenko,din nou o deceptie.Noi oamenii mici ne descurajam si ne plafonam dar campionii au puterea sa se ridice.Halep are dezavantajul inaltimii,ceea ce nu e putin lucru.Apoi ea nici nu are un talent nativ,spre deosebire de eleganta loviturilor lui Federer.Dar Halep are o ambitie ce poate fi o sursa de inspiratie pentru oricine.Critic fiind,niciodata nu am crezut ca Halep poate intra in top 10,dar ea m-a contrazis.Ii doresc mult succes,si pentru efortul depus,daca nu pentru talent,ea merita macar pentru putin locul 1 WTA. Hai Simo!!

Sably  •  10 iulie 2017, 18:36

Catalin, Dupa o luuunga asteptare, te regasesc in sfarsit! Apropierea de Eliade, in acest text despre sport, dar-de fapt- despre un om, intamplator un/o romanca, ma face sa uit atat de numeroasele "scremeri" de "investigator", scormonitor in gunoaie... Ti-a mai amintit cineva, in ultimul timp ce adevarat comentator de sport ai fost, esti?... Ioan Chirila, cred eu, asta ti-ar spune, de-ar putea... Persevereaza asa dragule, lasa gunoiul, gunoaielor!...

sorin  •  10 iulie 2017, 18:39

Va rog mult de tot incetati cu marota primului loc in clasament. Este doar o minciuna statistica. Kerber , saraca , este ilustrarea gaunoseniei(scuze pt inventie) acestei pseudoperformante - dupa ce a ajuns locul 1 mai avea putin si lua bataie de la campioanele din curtea scolii. Eu sunt convins ca daca-r avea de ales intre o victorie in GS si cinci ani lider al clasamentului Simona ar alege victoria in GS. Eu ma multumesc si cu mai putin - macar s-o bata pe nesuferita de Konta la ea acasa.

Hadrian  •  10 iulie 2017, 18:40

Esență e la începutul articolului. Noi câștigăm - ea pierde. O susțin necondiționat pentru ca e singurul sportiv în activitate care ne creează acele emoții specifice sportului. Și asta la cel mai înalt nivel. Nu realizam multi dintre, noi ce înseamnă să ajungi sa lupți ca sa devii nr 1 intr-un sport ca și tenisul !

adi_stelistul  •  10 iulie 2017, 18:42

O, stati linistit, au aparut si acum. Inclusiv in tagma voastra e unul care a spus despre Simona pur si simplu ca e "detestabila". Cu alte cuvinte nu conteaza ce face, pur si simplu n-o putem suporta. Intelegeti? Dupa ce face o "concesie" ("n-am spus ca e cea mai slaba" ... serios, din miile de jucatoare nu e chiar cea mai slaba? tot e bine!) ne anunta ca e detestabila. Punct! Asa ca de corbi posaci in varf de par asteptand momentul vom avea parte oricand.

Cosma  •  10 iulie 2017, 18:42

Frumos si inspirat domnule Tolontan! Hai Simona. Suntem alături de tine, indiferent de rezultat.

Calin  •  10 iulie 2017, 18:43

Mai cititi pe ... Nemti, Este deja pe Locul I !!!

Alexandru Chis  •  10 iulie 2017, 18:44

Nu de putine ori am comparat debutul de meci al Simonei cu un motor diesel care se incalzeste mai greu si, uneori, trebuie sa apelezi la "festila" ca sa incalzesti conducta de motorina. Dar, odata ajuns la turatia "de croaziera", jocul Simonei incanta. Nu este mai putin adevarat ca au mai existat si sincope - unele greu de digerat de catre adevaratii fani - dar a incerca sa minimalizam evolutiile celi mai titrate jucatoare a nostra este un adevarat sacrilegiu, mai ales in contextul unei staturi fizice "deloc atractive", in comparatie cu Pliskova, de exemplu. Da, exista asa numitii chitibusari, cei care pandesc "la colt de partida", in speranta unui esec al Simonei, dar sunt si persoane de buna credinta care, in disperarea lor ca favorita a ratat o anumita oportunitate, izbucnesc si se supara pe... tastatura. Dar aceasta explozie de manie - mai mult pe ei si dorinta neinplinita a lor ca favorita sa castige, decat pe jucatoare - este una impulsiva care nu inseamna altceva decat necazul lor si al jucatoarei ca nu a gestionat bine un anumit moment al partidei. Dar astazi trebuie sa ne bucuram sincer si sa nu o blamam daca nu va reusi sa castige Turneul sau sa ocupe locul 1 WTA.

Rares  •  10 iulie 2017, 18:45

Te urmaresc de fmult timp, dar nu am scris. Mi se pare, totusi, ca faci analogii fortate, unele reusite, sau oarte reusite, altele mai putin. Si, de asemenea, mi se pare ca faci legatura dintre eveniment si cartea pe care tocmai o citesti. Multumesc.

Robert_Vulcan  •  10 iulie 2017, 18:46

Corbi postaci :)

adrian  •  10 iulie 2017, 18:51

Bravo, Catalin! Dupa ce a ratat o sansa monumentala la Paris, Simona nu o va mai rata si pe asta. Sunt pe terenurile pe care se joaca si, din discutiile pe care le am cu englezii posesori de bilete, Simona trece drept mare favorita la castigarea turneului. Casele de pariuri incep sa spuna cam acelasi lucru... Hai Simo!

LFC  •  10 iulie 2017, 18:54

Cine sunt corbii posaci? Suporterii Simonei care asteapta sa ciuguleasca victoriile sau cei are isi doresc ca ea sa piarda si asteapta sa o sfasie daca pierde!

alex mc  •  10 iulie 2017, 18:56

@CatalinTolontan...dupa principiul tau ar fii trebuit sa crape de cam multi ani...si da..pe net ai si hateri ai si sustinatori ..sunt sigur ca esti obisnuit cu asta(nu-s Dumnezeu..e doar o observatie).singura cestie ar fii ca eu nu cred ca trebuie sa vedem alb-negru...adica nu sunt de acord nici cu "yes-man" -eala voastra (nu cred ca o ajuta pe Simo!) dar in nici un caz nu sunt de acord cu haterii,cu oamenii care nu ii inteleg sacrificiile sau ii sunt aproape doar la victorii. Nu indemn la altceva decat la echilibru in articole si comentarii..pt ca am impresia ca fata asta de asta are nevoie pt a sparge gheata...de un echilibru in discurs din partea noastra dar mai ales a voastra,a presei .

pawn  •  10 iulie 2017, 18:57

@radu ostapenka o sa-si vada moartea cu ochii in meciul cu simona, mark my words.

vasco  •  10 iulie 2017, 19:00

Prea multe patimi cand vine vorba de Halep...Nu stiu de ce starneste fata asta atatea pasiuni.Pana la urma nu-i decat o sportiva care isi face treaba cum poate,castiga bani pentru asta,si...?Unde-i miza pentru marea masa de postaci?

Claudia  •  10 iulie 2017, 19:00

Pacat ca nu s-a zis un SINGUR cuvânt despre faptul ca începând de azi Simona ESTE LOCUL I MONDIAL!

emanoil  •  10 iulie 2017, 19:01

Mda! E pe val, dar asta se datoreaza unei atitudini pozitive constante. Nu seamana cu cea de acum un an; mai are sincope din cand in cand (Ostapenko), dar .... "mingea e in terenul ei".

adi_stelistul  •  10 iulie 2017, 19:06

Legat de discutia cu nr.1 vs. titlu GS... Cred ca se poate discuta. Nr.1 mondial in tenis au fost 22 de sportive, castigatoare de GS in era open au fost exact 44 (dublu). Intre ele si unele de care nu se mai stie: Reid sau Jordan. Si nu doar ele (chiar si in cazul Virginiei Ruzici notorietatea e discutabila - o mai ajuta prezenta in staff-ul Simonei). Pe de alta parte victoria in GS poate fi pur si simplu urmarea unei conjuncturi superfericite. Bartoli a luat Wimbledonul fara sa invinga nicio jucatoare clasata mai sus de locul 15 mondial. Sigur, n-a fost vina ei ca toate favoritele au pierdut inainte de vreme, dar asa s-a intamplat. Gaston Gaudio a castigat RG fara a reusi, inafara acelui succes formidabil, nici macar o calificare in sferturi de finala de GS. A mai atins doar optimile, tot la RG, de 3 ori in cariera si atat. Sigur, senzationala victoria, dar intre astfel de campioni care danseaza o singura vara si cei pentru care prezenta in top e o chestiune de anduranta... nu stiu ce sa zic. Si pe urma despre cat de mult te tine lumea minte... eu cred ca despre Helena Sukova, poate cea mai ghinionista jucatoare din istorie (alaturi de compatrioata si coechipiera Jana Novotna, care a reusit totusi un GS pe final de cariera), lumea va vorbi mai mult cand va depana istoria tenisului decat despre amintitele Reid sau Jordan sau chiar Myskina.

Sably  •  10 iulie 2017, 19:07

Uite, vezi Catalin de ce sunt atat de entuziasmat de ce ai scris azi pe blog, versus ce vad in ultimul timp? Este diferenta intre ce scrie "Hadrian", care sigur l-a citit pe Eliade, fata de ce scrie "ady_stelistu", ***. Atat, clar, punct.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

no1  •  10 iulie 2017, 19:09

stati linistiti ca Ostapenko e tot acolo si nu-i va fi greu sa o torpileze inca o data daca va fi cazul.

Vlad  •  10 iulie 2017, 19:11

Simpatic articol. Nu pot insa sa nu remarc ca ai ales sa il publici acum, dupa optimi, probabil anticipand iadul care urmeaza in sferturi, impotriva unei Konta care a batut-o de 2 ori in 2 meciuri si care in plus va juca "acasa". Sper ca vei avea ocazia sa publici inca unul la fel de pozitiv si dupa sferturi. De semifinale nu zic nimic, pentru ca acolo prietena noastra letona nu va lasa loc de comentarii si analize, indiferent cine ii va fi adversara...

Dan  •  10 iulie 2017, 19:13

Domnule Tolontan, eu am altă părere. Părerea mea este că ne cam pierdem timpul de pomană chibițând... Am putea face lucruri mult mai importante pt noi dar și pt ceilalți. De pildă o plimbare in parc, o vizită la părinți sau la bunici, cititul unei cărți bune, etc. Că tot pierdem timpul de pomană chibițând, nu mai contează că avem încredere în Halep sau nu. Răul cel mare, adică pierderea timpului degeaba, este oricum făcut. Și încă ceva la fel de important. Vedeți în exprimarea fanilor Simonei reflectarea etosului național. Aș privi situația și din alt unghi. Însăși Simona este expresia etosului Românesc. Dacă Simona ar avea în plus de exemplu 190 cm în înălțime și încrederea de fier pe care o au super campionii, atunci și reacțiile conaționalilor noștri ar fi altele.

Dan  •  10 iulie 2017, 19:16

Domnule Tolontan, eu am altă părere. Părerea mea este că ne cam pierdem timpul de pomană chibițând... Am putea face lucruri mult mai importante pt noi dar și pt ceilalți. De pildă o plimbare in parc, o vizită la părinți sau la bunici, cititul unei cărți bune, etc. Că tot pierdem timpul de pomană chibițând, nu mai contează că avem încredere în Halep sau nu. Răul cel mare, adică pierderea timpului degeaba, este oricum făcut. Și încă ceva la fel de important. Vedeți în exprimarea fanilor Simonei reflectarea etosului național. Aș privi situația și din alt unghi. Însăși Simona este expresia etosului Românesc. Dacă Simona ar avea în plus de exemplu 190 cm în înălțime și încrederea de fier pe care o au super campionii, atunci și reacțiile conaționalilor noștri ar fi altele.

di livio  •  10 iulie 2017, 19:18

Rares, ar trebui sa mai scrii, ca scrii mai bine ca el. Analogii fortate la el am vazut mai mereu. Analogii reusite numai la Radu Cosasu. Da acuma n-a facut o analogie fortata, acuma a luat-o pe aratura cu tatu. Si-i numa sfert de finala. Si corbii postaci [ Robert Vulcan] cre ca-m fi noi, Rares

dan b  •  10 iulie 2017, 19:18

Ai dreptate, domnule Tolontan! Cat de exigenti suntem cu altii si cat de indulgenti cu noi insine... Multi o critica, dar ce zic, chiar o jignesc, pe Simona ca e acolo in primele 10 de multi ani, ca pierde, nu conteaza in ce tur, ca mai si castiga trofee si bani, ca e machidoanca, ca e constanteanca, ce mai, ca e plina de defecte. Si pana la urma e vina ei, daca ar fi stat mai pe la locul 150 sau nu s-ar fi apucat deloc de tenis, nimeni n-ar fi zis mai nimic. Ce tupeu, sa fii romanca, plina de defecte si sa ai tupeul sa te vari asa intr-o ierarhie mondiala... Nu, nu se poate! Intreb: cum se defineste stiintific chestia asta?

Octav  •  10 iulie 2017, 19:23

Daca m as antrena cat de cat, fara macar sa slabesc la alea 20 de kg pe care le am in plus, doar cat sa lovesc decent mingea, intru fara nicio greata sa joc impotriva oricarei impiedicate din Top 10 ATP.

Sably  •  10 iulie 2017, 19:25

Stiiu, are dreptul sa se exprime oricine, chiar si cei a caror lectura incepe cu "Cancan" si se inchide cu "Click", da.😡

corso  •  10 iulie 2017, 19:32

Meritul imens al Simonei Halep pe care haterii nu il recunosc e ca a ajuns un model pentru copii. Indiferent daca va castiga un GM sau nu (eu cred ca da si sper in asta din toata inima), Simona e un model pentru generatia care vine - pustiulicii aia mici in cautarea unor idoli cum aveam noi (Nadia, Hagi, Nastase). Si poate cu timpul vor mai aparea alte Simone, care prin munca lor sa ii dea jos de pe piedestralele lor pe .... ca Dragusanca, Denisa Manelista sau mai stiu eu ce persoane ajunse in top prin conjuctura lucrurilor. Imi doresc din toata inima sa mai traiesc odata in viata asta emotie ca la meciul Romaniei cu Argentina (desi se pare ca cei din fotbal au grija de inima mea), si mai ales imi doresc ca pustii de azi sa treaca si ei prin asa ceva. In momentul asta vad ca nu e posibil si chiar daca nu este la aceeasi intensitatea emotia unei finale de GS jucata de Simona mai alina din dorinta. O parte din vina pentru mocirla in care este sportul romanesc o aveti voi cei din media, care ati inchis ochii si ati promovat nulitati pentru simplul motiv ca faceau rating si va plateau. Sper ca Ioanitoaia de exemplu sa se uite la emisiunile pe care le-a moderat si sa numere cati puscariasi a adus in emisiuni, cate nulitati a .... si cati din cei promovati de el au reusit undeva. In rest numai de bine ca are cine sa ne-o traga. Din toate partile

lupu68  •  10 iulie 2017, 19:38

Exceptional articol, Cataline! Parerea mea este ca nu e bvorba neaparat de locul 1 WTA, ci de faptul ca, de la Irina Spirlea incoace, nicio jucatoare nu ne-a tinut cu capul bagat efectiv in televizor, asa cum o face Simona. Ne face efectiv mandri ca suntem romani! Iar infrangerile fac parte intrinseca din sport. Ca va fi Konta, ca va fi Ostapenko, Muguruza ori altcineva, corbii nu vor inceta sa croncaneasca din nou, cand se va ivi prima ocazie! Iar acestor cobitori de profesie nu avem ce le face, nu putem sa le opunem decat, cel mult, versurile de "profil" ale lui E.A. Poe: „Corb sau demon! Piei odata cu-a ta vorba blestemata! Te-ntoarce in Taramul Noptii, inspaimantator! Sa nu-ti uiti vreo pana-n casa, marturie mincinoasa Ca si vorba ta! Ma lasa! Singur sa raman mi-e dor! Ia-ti din inima mea pliscul lung si rau-prevestitor! Corbul spuse: NEVERMORE!". In concluzie, trebuie sa admitem ca totul ni se trage de la una din aceste doua vorbe cunoscute: a) C-asa-i in tenis! sau b) Noi suntem romani! Dar care din ele?

Cristescu Viorel  •  10 iulie 2017, 19:44

Cainii latra caravana trece,bravo Simona!!!

Andrei.33  •  10 iulie 2017, 19:44

Intreaba cineva mai sus, de ce naste Halep atatea pasiuni extreme, pro si contra. Raspunsul e simplu: alta sportiv de varf nu avem la ora asta, asa ca toate tunurile, cu coroane de fum sau de flori, sunt puse pe Simona Halep. Intr-o tara cu zeci de valori de aur mondial, se imparte atentia in multe locuri. Noi, insa, ne tinem cu disperare de Halep ca spanzuratul de funie, ca fara ea suntem inapoi in mediocritatea lucie care defineste sportul romanesc in 2017, an de gratie in care un Dinamo-Steaua (pardon, fcsb) naste mai degraba lehamite decat pasiune.

Sably  •  10 iulie 2017, 19:44

Ca mai merita sa "fii" p'aici, iata, exista si "dan b", pe langa "Hadrian", si multi altii, salutari dragilor!

Mircea  •  10 iulie 2017, 19:51

Domnul Tolontan e un fel de Ion Cristoiu al presei sportive. Amândoi sunt frustrați de faptul ca nu li se recunoaște si calitatea de istoric si respectiv ziarist de investigație . Amândoi au fost si sunt formatori de opinie. Acum se mira ca cei pe care i-au " instruit " atâția ani nu gândesc exact precum domniile lor. Acum numai ei sunt cei mai cei , toți ceilalți sunt niste guguștiuci si , mai nou , corbi posaci . Niciunul nu recunooaste ca acum culeg ce au semănat . Parca nu domnul Tolontan si colegii săi ne-au băgat in cap ani de zile metoda in care Simona va fi #1 si va câștiga mare șlem dupa mare șlem . Noi ne-am trezit din somn cu teoria asta. Pana la urma nu știu care dintre noi sau dânșii doi este corb mai posac . Pentru ast iti trebuie si ceva mai multă modestie ca sa recunoști !

serghei  •  10 iulie 2017, 19:56

Daca are valoare mare Halep, ar trebui sa castige acest Wimbledon. Diferenta e mica, dar in acelasi timp mare. Una e sa fii o jucatoare foarte buna, alta e sa fii o campioana. Halep e momental la nivel de jucatoare foarte buna. Nu la nivel de campioana. Aici e miza pentru ea.

Sably  •  10 iulie 2017, 20:53

Draga Serghei, cu permisiunea ta, zic doar ca Simona este cu mult mai mult decat ceeace, la general, suntem noi, ea trage de noi, ne cheama si ne roaga sa fim acolo, cu ea, acolo sus, cat putem fiecare, de ex. sa-ti scriu si sa te salut din Piata Victoriei, protestand impotriva imposturii ce incearca sa ne desfiinteze ca natie...

pa  •  10 iulie 2017, 21:04

totul duce spre semifinale kuznetova-vandeweghe si halep-ostapenka, cu finala halep-kuznetova si PRIMUL PAS PE LUNA facut de romani!! baaai, suntem neam fara argintarie in dulap, privim trofeul asta cu ochi din viitor, cu ochii nepotilor nostri, care l-au tezaurizat deja, l-au bagat la muzeul de arta al RSR! neam obsedat de closca-cu-pui-furata-de-rusi (ei, uite ca acum se/ne va razbuna simona), natie care in loc sa miste bunurile, oamenii si ideile baga la CEC. bagam la CEC wimbledonu', gata, avem amintirile despre viitor asigurate. in loc sa ne bucuram de...cel mai important lucru in cazul de fata: ca simona e de 5 ani intre primele 10 jucatoare ale lumii.

Nicoleta  •  10 iulie 2017, 21:32

Este o sportivă talentata,ambițioasă și muncitoare. Bafta în viața și în tot ce își dorește.

iulius  •  10 iulie 2017, 21:40

ovidiu_3003 • 10 iulie 2017, 18:23 te inseli. cum suplinesti forta loviturilor jucatoarelor ca ostapenko, serena care bine zici pai ce e femeie? cred ca mai rasism decat nastase la asta afirmatie ... cu strategie. ceva tehnica, stii macar cum lucreaza ele in sah?!

Sably  •  10 iulie 2017, 22:16

Mai oameni buni (?), toti care chiar mai aveti ceva, acolo, de romani, va rog sa va ganditi la : Nimeni, de la Minunea Nadia, pana azi, nu a facut sa vorbeasca lumea de romani, de noi, cu exceptia acestei fete, Simona Halep si, desigur, Cristina Neagu, o alta minune, careia sa-i pupam mainile cu evlavie. Chiar daca, maine pierde, eu, voi, noi, vom fi acolo sus!...

Catalin Birzanu  •  10 iulie 2017, 22:39

Dintotdeauna oamenii mici au desconsiderat munca si valorile de orice fel. Lipsa de pregatire a unui popor hraneste kitsch-ul si maneaua, cocalarul si pitipoanca care ajung sa emane public judecati de valoare despre subiecte despre care habar n-au. Halep e stanca bruta care se tranforma cu vantul efortului si darzeniei si ploile sudorii si lacrimilor in Sfinxul tenisului romanesc. Stelele cazatoare sunt spectaculoase dar cele care sunt pe cer raman acolo pe veci!

Comentează