Prima TV, în negocieri de vânzare cu un grup de oameni de afaceri apropiați de RCS-RDS

O parte din tehnica noii televiziuni populare va fi preluată de la Digi 24, care rămâne într-un proces de evaluare și de schimbare

sâmbătă, 12 august 2017, 12:21

Vechiul vis al lui Zoltan Teszari de a avea o televiziune generalistă ”care să se lupte cu Pro și Antena”, se poate împlini.

Cristi Burci, patronul Prima TV, a ajuns la o înțelegere cu Adrian Tomșa ca să-i cedeze televiziunea. Înțelegerea va intra în vigoare doar dacă Prima reușește să rezolve problemele legate de insolvență. Avocat și om de afaceri din Transilvania, partener al lui Zoltan Teszari, Tomșa are lângă el și alți antreprenori, deocamdată nedivulgați.

Mișcarea face parte dintr-un mai vechi plan.

Teszari a investit masiv în Digi Sport și Digi 24, însă dorința sa dintotdeauna este aceea de a avea ”o televiziune populară, care să deservească publicul masiv al RCS-RDS”, conform propriilor vorbe rostite către asociați.

În noua formulă, Prima TV ar urma să folosească și o parte din dotarea tehnică folosită acum de Digi 24. Nemulțumiți de performanța postului de știri, acționarii vor să-l restructureze.

Până în ultima clipă, cei care vor să cumpere ai Prima TV au sperat să-l aducă pe postul de la care speră o audiență cât mai mare pe Dragoș Pătraru, dar acesta și echipa sa au ales TVR.

Dacă Burci rezolvă problemele de insolvență și vânzarea va avea loc, Prima TV ar urma să intre și în discuțiile legate de drepturile de transmisie a Ligii 1, drepturile de fotbal intrând din nou într-un interval de negocieri.

Comentarii (15)Adaugă comentariu

Daniel  •  12 august 2017, 13:05

Dacă Burci rezolvă problemele de insolvență și vânzarea va avea loc, Prima TV ar urma să intre și în discuțiile legate de drepturile de transmisie a Ligii 1, drepturile de fotbal intrând din nou într-un interval de negocieri. Ce legatura are Liga cu Prima TV si nu cu Digi Sport? :)

ovidiu  •  12 august 2017, 13:05

S-a vandut de 2 luni, Catalin!

Adi  •  12 august 2017, 13:17

Mai Tolo, stirea e veche rau! Ma mir ca nu stii ca mai este si altcineva interesat de Prima. Dar in ultima perioada nu ai prea nimerit-o cu astfel de informatii.Inclusiv cu Digi 24 Dar nu se va face nici asta.Burci a pus-o prea rau pe butuci! De fapt aici e si problema.Cine cumpara vrea licenta si eventual numele.Atat.Altceva nu valoreaza nimic.Iar Burci vrea sa scape si de datorii si sa faca si profit.Nu mai merge asa.Ce are el de vanzare nu mai acopera nici macar datoriile.

Cătălin Tolontan  •  12 august 2017, 13:20

@Adi: deci stirea e veche si esti absolut sigur de ea? Dar cand am scris ca se gandesc sa inchida Digi 24 am zbarcit-o desi e absolut real ca se gandesc, n-am zis nicaieri ca s-a decis. E un amuzant si gingas exemplu de dublu standard)))

dana  •  12 august 2017, 14:04

nu stiu de unde atita respiratie gura la gura pe un cal mort: Liga1..... I can only imagine rebranding Prima TV in 2018 cu Chiajna, Voluntari... Zici ca timpul merge inapoi numai pt romani

Radu  •  12 august 2017, 14:13

Televiziunile nu vor mai conta prea mult peste 10 ani. Acum e cool sa citesti stirea de pe net, sa compari mai multe surse.

Papanicolau  •  12 august 2017, 18:04

Pff,ca sa-i faci muci doar liberalizezi Diji Film si gata lupta nu tre sa mai consumi bani.

Andrei  •  12 august 2017, 20:28

@Papanicolau, nu chiar. "Liberalizarea" nu ar fi pe nisa. Este unul din cele mai puternice canale pe nisa lui. Un amestec cu stiri, emisiuni de divertisment, etc ar distruge tot ce înseamnă azi DigiFilm, ar distruge fix acel ceva aparte de care beneficiază azi. Prima TV e interesant doar ca brand si licență, mai mult e în must carry . Dacă Digi ar lansa azi un canal nou, nu l-ar putea lansa în must carry direct.

aspida  •  13 august 2017, 7:55

ar trebui sa lasi curtea altora si sa te uiti in batatura ta! uite cum a ajuns acest site,e bataie de joc,nici macar clasamentul nu e facut cum trebuie,cu nr de jocuri,golaveraj,etc! nu va mai ajunge spatiul pentru curvasareala,ibovnice,tate,cururi,aveti o armata de obsedati sexua(dar asta e peste tot,e boala nationala)iti place ,tolontane jurnalismul asta??90% din stiri(?) sunt cu si despre jiji! sau:jiji a facut asta(trebuie sa dea click ahtiatul dupa stirile cu jiji)! mizerabil!sper ca esti multumit de tine!

ton&jery  •  13 august 2017, 9:05

"Publicul masiv"? Atunci de ce audientele sunt aproape de zero? La prima tv nu ma mai uit pana cand mistocarul ucigas nu dispare de pe sticla .

Alex One  •  13 august 2017, 10:54

Si daca dispar amandoua,Digi si Prima, putini vor baga de seama si mai putini le vor duce dorul. Vezi cotele de piata.

otv  •  13 august 2017, 14:07

doua televiziuni cu cota de piata insignifianta, pina si OTV ar face mai mult rating...

somnul ratiunii  •  13 august 2017, 14:15

ca sa parafrazez o chestiune de savana, o prostie. prima este o televiziune inexistenta, in afara de nume si licenta nu valoreaza aproape nimic - apropos cred ca nu am mai zappat pe prima de vreo 5 ani. de ce ar vrea mr digi o licenta generalista? nu are logistica sa faca atita continut ca protv si antenele (care marseaza la rupere pe licente care s-au rasuflat). si altcineva cine sa vrea? poate cei care au cumparat mynele tv, mai vor o licenta pentru nimic sau "continut" filmat cu telefoane mobile prin beciuri. televiziunea generalista a murit in romania, pentru ca nimeni nu ofera programele unei televiziuni generaliste, ci umplutura cu *** si elogiul subculturii. probabil jocuri de monopoly cu moguli increzuti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi  •  13 august 2017, 19:02

o veste foarte bun vom vedea si Prima TV HD si poate si seriale de calitate si filme !

mg  •  14 august 2017, 9:31

..emisiunea lui Pătraru e de prost gust.

Comentează