Ce meci va fi la București!

FCSB reușește un 0-0 muncit la Lisabona, după un meci în care Alibec și-a reconfirmat clasa

marți, 15 august 2017, 11:39

Întâlnirile cu ”portughejii” au avut mereu un farmec aparte.

Acum trei-patru decenii, când meciurile românilor din cupele europene  nu se televizau decât din an în Paști, ne strângeam în jurul aparatelor de radio.

Transmisiile audio din Portugalia erau adevărate thrillere.

Comentatorul era permanent bruiat de zumzetul tribunelor. Nevăzând ce se petrece pe teren, aveai tot timpul sentimentul că domină gazdele.  Imaginația de microbist înlocuia imaginea.

Tremurai, tremurai…

La un moment dat se petrecea inevitabilul. Un moment de tăcere tăia murmurul de fundal și, după acea pauză de rău augur, se auzea țipătul colectiv, extazul imposibil de uitat al tribunelor portugheze.

Domozină, Ghițulescu sau Doru Dinu Glăvan, acum președinte al unui sindicat descăpățânat de un comando de foști ziariști-militari, așadar crainicii Radio România ridicau și ei vocea, ca să compenseze galeria lusitană, și ne anunțau că am luat gol.

Dacă prima repriză a meciului Sporting – FCSB nu s-ar fi televizat, din punct de vedere estetic era mai bine.

Pentru că ne puteam imagina fotbalul.

Așa, vedem 45 de minute de înverșunare și extrem de puține realizări.

Echipa lui Dică intră pe teren concentrată, apărarea e foarte sigură, dar în afară de Alibec nimeni nu dă senzația că există și poarta adversă. ”Parcă sunt doar doi fotbaliști pe teren. Unul la Steaua și altul la Sporting”, spune Panduru în pauză, în studioul rotund al Dolce Sport.

Momentul primei reprize este un penalty neacordat lui Sporting, la un henț clar și simplu al lui Momcilovici.

Alibec, fără discuție omul speranței lui Dică, izbutește în minutul 28 o fază în care își pune doi adversari în atașul motoretei, dar în loc să paseze, trage la colțul închis.

Repriza a doua începe cu același Sporting sub așteptări.

Meciul este urât pentru un observator neutru, dar nu poți să le reproșezi celor de la FCSB dăruirea.Golofca are zeci de sprinturi la activ, Enache s-a implantat în ceafa lui Acuna și toată echipa joacă cu dinții strânși rolul egalului.

Spre minutul 70, crește presiunea în treimea noastră. Sporting nu e echipa care să-și fixeze adversarul, dar nu mai are încotro.

Tobele continuă să bată, dacă închizi ochii auzi, ca pe vremuri, vibrația tribunelor sprijinite de ocean.

În minutul 74 e rândul Stelei să fie defavorizată. Alibec e oprit pentru un ofsaid inexistent.

Imediat, tot Alibec îl lansează perfect pe Enache și acesta trage țopăit la o palmă de bară! Uriașă ocazie!

E eliminat Pintilii și ultimele 10 minute plus prelungiri se joacă în inferioritate.

Finalul de meci e al lui Niță, care scoate tot. Se termină 0-0.

Dacă închizi ochii, îi auzi pe cei 45.000 de oameni care vor aștepta returul de la București.

Chiar dacă are în continuare prima șansă, gluma se îngroașă pentru Sporting. Ce meci va fi pe 23 august! Bătrânul stadion de sub Național Arena zâmbește. De ziua lui se va zdruncina până la temelii.

Comentarii (64)Adaugă comentariu

lord belial  •  15 august 2017, 23:47

speriatul de tolontan folosind FCSB ca asa i-a venit lui hartie prin fax de la tribunal. e steaua, ziaristule, steaua. costi mocanu asa ii zice si bine face. altfel, era mai bun un 1 la 1 si mai aproape de ocaziile avute de ambele ocazii. asa, 0-0 nu mi se pare un scor excelent, daca facem 1-1 acasa. gnohere tre sa joace de mai devreme, nu cate 5 minute, iar fl tanase un meci aproape intreg. in rest, steaua a jucat f ok. bravo dica, hai steaua!

haudinamo  •  15 august 2017, 23:49

Dar de ce se va zdrunicna stadionul, au *** o nunta cu strigaturi acolo? Aia din Pipera sat am auzit ca fac nunti vesele in ciuda scorului, cu bocitoare, cu tot ce trebuie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dolph Lundgren  •  15 august 2017, 23:50

BLAT ORDINAR !!! sporting a fost de NERECUNOSCUT !!! Din pacate MAFIA becalizata va ajunge in grupele UCL !!!

Rocknroll  •  15 august 2017, 23:50

Oh, si de-ar fi fost Budescu in locul lui Enache...

Bogdan  •  15 august 2017, 23:51

"De ziua lui"...in ce sens? Facem jocuri de cuvinte sa ne-aflam in treaba, ca "Ziariștii" începători?

m35m3r  •  15 august 2017, 23:51

corect...sa nu ne imbatam cu apa rece...o sa fie infinit mai greu la Bucuresti...portughezii sunt inca favoriti...mai ales fara Pintilii..eliminat prea usor de Felix B...oricum o sa fie un meci pe viata si per moarte...spre bucuria norocosilor din tribune !

m35m3r  •  15 august 2017, 23:51

corect...sa nu ne imbatam cu apa rece...o sa fie infinit mai greu la Bucuresti...portughezii sunt inca favoriti...mai ales fara Pintilii..eliminat prea usor de Felix B...oricum o sa fie un meci pe viata si per moarte...spre bucuria norocosilor din tribune

ManX  •  15 august 2017, 23:53

Cel mai urât rezultat posibil. Am obsesia asta de când U Craiova a facut 0-0 tot în Portugalia si 1-1 la Craiova si nu s-a calificat. Sa speram ca de data asta sa se califice Steaua. Oricum,este un rezultat bun si obsesia asta ma priveste doar pe mine :)

suporter de 33 de ani…  •  15 august 2017, 23:55

Felicitari echipei Steaua pentru daruire si realizarea obiectivului propus - egalul. Eu sper ca la Bucuresti vor merge pe atac ma mult, si cu mai multa HOTARIRE , pentru ca este posibil sa ne calificam ! Hai Steaua !

ManX  •  15 august 2017, 23:55

Cel mai urât rezultat posibil. Am obsesia asta de când U Craiova a facut 0-0 tot în Portugalia si 1-1 la Craiova si nu s-a calificat. Sa speram ca de data asta sa se califice Steaua. Au scos un rezultat bun,iar obsesia asta priveste doar pe mine :)

planetfun  •  15 august 2017, 23:56

ce o face talpan cu numele si emblema ? cred ca a pus-o ca semn de carte. portughezii oricum, si pe forumuri si la tv o stiu de steaua.

gica  •  16 august 2017, 0:05

Tolontane ! Ai uitat ca la Bucuresti avem un "motociclist "si care -i bate la 0000 pe portughezi .Doar daca nu ai tu ceva impotriva luptei cu motociclistul .

vasglo  •  16 august 2017, 0:14

Maestre, scrie ceva cu vaccinuri, cu Udrea, cu dezinfectanti etc., ca fotbalul si sportul, in general, nu te prinde!...-:)

Matei  •  16 august 2017, 0:18

Bine ca dupa o perioada stresanta vor veni si meciurile haioase, pentru ca Daum reintra in scena. Daca Alibec joaca asa bine cu Sporting si totusi nu are loc in lotul Nationalei inseamna ca avem o echipa nationala foarte, foarte buna.

Dragoș  •  16 august 2017, 0:29

Abia așteaptă CSA sa ia banii lui Becali pt calificare😁

Clord  •  16 august 2017, 0:46

Am vazut meciul in streaming! Prima repriza! La finalul ei pro tv a reusit sa blocheze mai tot si abia in minutul 60 am reusit sa vad ceva pe un canal portughez! Niciodata n-am auzit comentatorii sa spuna fcsb ci Steaua Bucuresti! Un meci bun si un rezultat NESPERAT! Pe Arena Nationala vor fi 55.000 de spectatori! Si avem sansa noastra!

tarkus  •  16 august 2017, 0:49

Excelenta propozitia de final. Si rad ca niste tzutzari talpagasteni vor sa ne convinga ca nu asta, din Europa este Steaua, ci echipa pe care esueaza lamentabil sa o infiinteze.

Geo  •  16 august 2017, 0:53

Da ziarila tu tii co portogezii nu cu steaua de esti asa dezamagit ...pacat dar na fost 11 m la ei ci la noi daca nu dadea hoptai arbitru la ali bateam cu 2 0 !!!

Geo  •  16 august 2017, 0:56

Estetic dinamo ajucat fromos la 0 3 la bilbao ala meci superb de ce nus tuate meciurile romanesti asa frumoase ca de estetic nici comentatorii lui real nu se plang si nici de noroc doar de rezultat si de ghineon ....

lord belial  •  16 august 2017, 1:03

@bogdan - de ziua lui, adica de ziua stadionului 23 august, pe ruinele caruia e construit stadionul arena nationala. dica, baga-l pe gnohere mai devreme.s i faceti-l bine pe budescu intre timp. texeira imperial, iar articolul lui tolontan la obiect. hai steaua, *** ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bucur Mihai  •  16 august 2017, 1:05

Sper sa ne calificam ... Si ne vom califica .... cel putin eu ma rog si vreau sa ne calificam tin cu aceast a echipa indiferent de nume pentru ca ma facut sa plang de bucurie si de suarare nu pot sa uit acel meci cu Boro nici acum am plans inainte sa incasam golul 4 plangeam cand Dica a comis hent si rata finala.... Dica te rog fa-ne fericiti...

Grig  •  16 august 2017, 1:06

Fcsb are sanse in retur, e important si cate oi vor fi pe stadion.Sa vina banii la becali!Ce urat suna fcsb si cat de minunat Steaua Bucuresti.Din pacate adevarata se chinuie sa iasa la suprafata din ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lori  •  16 august 2017, 1:10

Si in Belgia la rezumate nimeni n-a pronuntat altceva decit Steaua. Georges Grun inca s-a laudat ça a jucat contra lor. Ce e amuzant ça celor doi consultante ligne s-a pus intrebarea: Care dintre antrenorii din Belgia a fost implicat in ultimul titlu européen Al Stelei si in ultimul titlu de campion al lui Sporting. Un raspuns à fost:Rednic

Alexandru Chis  •  16 august 2017, 1:49

Acest meci a fost un adevarat examen pentru multi compatrioti de-ai nostri de a dovedi, lor si opiniei publice, in generat, calitatea de adevarati romani. Va felicit, dle Tolontan, pentru acest articol-remember care ne readuce in memorie ceea ce era, pe vremuri, si ceea ce este astazi. Din pacate, mi-a fost dat sa vad si sa aud pe un confrate de-al dvs, Decebal Radulescu, caruia "ii plangea sufletul" ca FCSB nu a fost invinsa. Cunosteam antipatia dlui Radulescu fata de FCSB dar sa iti para rau, in direct, la un post tv, ca o echipa romaneasca nu a fost invinsa... este prea de tot. Salutara a fost atitudinea lui Ilie Dumitrescu, cel care, discret, l-a admonestat pe Decebal. In plus, acelasi personaj a insinuat faptul ca Becali a vrut sa il indeparteze de la echipa pe Nita. De unde si pana unde? Greu de inteles atitudinea de "neroman" a dlui Decebal Radulescu!

Ionel  •  16 august 2017, 3:51

Din pacate 0-0 in deplasare e mai greu decat un 0-1. Practic are aceeasi valoare pentru gazde, pentru ca ele vor fi obligate sa marcheze ca sa se califice sigur, chiar cu egal cu goluri. Romanii nu stiu sa joace la scorul asta, deci Sporting e calificata 99%! Ar fi 1% speranta daca isi marcheaza portughezii 2-3 autogoluri. Deci scor corect in retur 1-2.

ovidiu_3003  •  16 august 2017, 6:11

...eu nu s fanul fcsb ului ...dar cand joaca in Europa vreau sa se califice ...pentru voi Alibec si a aratat clasa ...pentru mine si a aratat clasa de ratangiu bun de nimik ...p[e mine ma intereseaza doar sa dea gol ...atat ...ca joaca bine dar rateaza pentru mine e egal cu zero ...fcsb califica te ...si pentru asta invata ti ratangii sa inscrie ...

Bogdan  •  16 august 2017, 6:45

@lord belial - da, se joaca pe fostul 23 august in data de 23 august. Am inteles din prima. Ce nu inteleg in continuare e partea cu "de ziua lui". De fapt, se joaca "de numele lui". Dar, cum spuneam...figure de still de dragul figurilor...

Alexandru Chis  •  16 august 2017, 7:02

@ Bogdan, daca taceai, filizof ramaneai! - spune un proverb care ti se potriveste, manusa! Pai National Arena a fost ridicat pe locatia-ruine ale fostului stadion "23 August". Ziua in care va avea loc returul FCSB-Sporting este 23 august 2017, adica "ziua fostului stadion" care a avut, temporar, si numele Lia Manoiu. Dar, la inceput, stadionul s-a numit "23 August"! Probabil ca esti mai "junior" (ca varsta) si nu ai auzit de numele vechiului stadion national. Dar, nu-i nimic, ca toata viata inveti, insa ar fi bine ca inainte sa arunci piatra, fereste-te sa nu te ude baltoaca in care cade!

JFM  •  16 august 2017, 7:04

Ei spun Steaua ca sa nu scada interesul automat si reteta financiara,nu-s de condamnat.Aici la noi e buba,pana sa apara acea decizie a instantei si eu ii spuneam la fel,am tinut cu ei vreo 30 de ani...Nu conteaza daca in sinea mea consider ca este sau nu tot Steaua,daca asa am gandi in orice domeniu am trai in anarhie si ne-am duce in prapastie cu totii.....Pana la o eventuala alta decizie(daca va mai fi vreodata) corect,democratic,jurnalistic ar fi sa i se spuna FCSB(ei si-au ales numele asta)....Cat despre ce va fi in returul cu Sporting pot sa spun ca asta ar fi cea mai mare greseala,sa ne si vedem calificati sa prindem aripi in ideea ca vom avea tribunele in spate.Nu tribunele joaca,uneori o sustinere prea mare cu care nu suntem obisnuiti toarna plumb in ghete.

Doctor  •  16 august 2017, 7:10

La retur sper sa existe o prezenta numeroasa a fanilor fecesebisti de rit sussussus. Si sa faca o coregrafie frumoasa!

Romanu  •  16 august 2017, 7:19

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One  •  16 august 2017, 7:28

Sincer, m-am temut de vreo 3,4 boabe dar a fost altceva. Deci 0-0 si sperante, ceva banuti plus un punct la coeficienul de echipa din pacate la cel de tara se imparte la numarul echipelor (ne)participante. Asta e sigur pana acum. Urmeaza calificarea ? Felicitari Steaua si succes ! PS. Cosmine, *** Ce sa faci daca te-a luat gura pe repede inainte ? Ai vrut sa faci o aroganta si acum ai motiv de insomnie. Imi aduci aminte de Mircea Badea ornat in pene.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Teo  •  16 august 2017, 7:30

Ce meci va fi D-le Tolontan ? Cand FCSB abia daca scoate un 1-1 cu Astra sau cu Poli Iasi? Sa fim seriosi...dar sa speram intr-o zi de gratie! Teo C.

valentingv  •  16 august 2017, 7:58

Steaua !Steaua !Steaua !Steaua !Steaua !Steaua !Steaua !Steaua !Steaua ! Steaua !Steaua !Steaua !Steaua !

relu  •  16 august 2017, 8:05

a fost un meci scremut, dar returul e periculos, datorita antrenorului portughez jesus, care are solutii mult mai multe decat dica...

mihai  •  16 august 2017, 8:13

Bravo Steaua! Doamne ajuta sa ne calificam ! Acest monument de rautate, un popa care nu este bun nici de clopotar emana numai ura in jurul lui! Nu a fost in stare in viata lui sa faca nimic! Il depaseste si pe Mironica, alta mare catastrofa plin de ura si venin, ca sa nu pomenesc aici de alt *** numit Stiucan. Vai si amar cu asemenea calamitati. Antiromani. Afara cu ei!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihnea  •  16 august 2017, 8:24

Tanarul Tolontan, dupa zeci de ani de jurnalism de investigatie, la baioneta cu "coruptia ucide", scrie despre fotbal! :))))))))) Imi dau lacrimile (de ras), cand imi amintesc de compunerile din clasa I, despre sport, desigur! De ziua ta, Tolo, se va zgudui neuronul, in comentariul nepretuit al lui Ilie Dobre!

Reti Robert  •  16 august 2017, 8:53

Acum ar trebui sa puneti titlu pe prima pagina: "FCSB scoate un 0-0 cu ajutorul arbitrilor. Pana cand va fi avantajata echipa patronului ***, G. Becali?"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fane  •  16 august 2017, 9:31

meci foarte slab facut de ambele echipe .... alibec permanent nervos cu are de mare vedeta ..... jucatori ce nu pot degaja o mingie simpla, nu mai zic sa centreze din lateral .... parerea mea: bate Sporting la Bucuresti cu 1-0 ....

Iliescu florin  •  16 august 2017, 10:05

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One  •  16 august 2017, 10:26

De ce ati cenzurat postarea, era vorba de declaratia de smecheras de cartier a lui Contra *** daca Steaua elimina Sporting. Declaratia lui plus comentariile lui Stucan publicate de GSP, nu contineau acelasi " limbaj vulgar sau jignitor" ? Ati procedat identic si cand am citat o remarca a lui R.Paraschivescu, la el a mers, la mine nu. Cu ce unitate de masura lucrati ? Si mai vreti sa va cumparam ziarul !Penibili !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bogdan  •  16 august 2017, 10:26

@alexandru chis - noroc, boss! 1. am 43 de ani, multi inainte! probabil am mers pe 23 august de mai multe ori decat ai auzit tu de el. 2. repet pana pricepi: 23 august este NUMELE fostului stadion si NU DATA NASTERII (constructiei) sale. Ai prins-o, sau iti desenez? meciul se joaca in data de 23 august, o data similara cu NUMELE stadionului. Acum ca am lamurit (sper) chestia asta, te invit politicos sa iei si balta si piatra si sa ti le bagi in steaua.

Contra  •  16 august 2017, 10:29

Sa speram ca nu veti fi avut o premonitie la ultima fraza, domnule Tolontan. E cel putin bizar faptul ca dvs., un jurnalist de investigatie in primul rind, alegeti TACEREA cind vine vorba de atitea nereguli inca existente pe Arena Nationala, nereguli in ceea ce priveste siguranta celor care vin la meciuri. Pentru ce a fost inchis stadionul dupa Colectiv ? Cum si-a reluat functionarea fara a fi remediata cauza/cauzele suspendarii ? In acest caz, TACEREA NU ESTE DE AUR. Multumesc

viorel  •  16 august 2017, 10:31

ce as rade sa il vedem pe gurita cum ridica fustita...

lord belial  •  16 august 2017, 10:35

@bogdan, ai inteles, dar nu ai priceput nimic. nu se joaca de 'numele lui' ci se joaca de ziua numelui lui, daca vrei sa te invat sa vorbesti corect in romana. lasa figurile de stil, ca nu te pricepi, tu da-ti examenele de treapta mai intai si apoi vino sa opinezi in spatiul virtual. hai steaua, *** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ZONA MAGHERU  •  16 august 2017, 10:35

Eu ma pot lauda cu ceva . Am fost singurul user care dupa ce am aflat ca jijel le-a promis 100 de mii la calificare a spus ca din acel moment sansele devin 50 la 50 ! Daca Dica reusest sa califice FCSB-ul il va inlocui pe " HERR-ul "!!

bogdan  •  16 august 2017, 10:48

@ Tolo, Alex Chis - revin... Aveam un profesor care spunea ca exemplul este cea mai eficienta metoda de a explica un concept. Asadar: daca ati avea un copil nascut pe 14 Martie, dar pe care intr-o criza de inspiratie l-ati boteza, sa zicem, "23 August"...in ce zi I-ati spune "La multi ani"? :-)

Cătălin Tolontan  •  16 august 2017, 10:49

@Bogdan: e un fel de a semnala ca meciul retur se joaca exact pe 23 august, asa cum se numea vechiul stadion, care a fost darimat si a lasat loc celui nou. Daca veti analiza orice text scris cu logica formala a matematicii veti declara ca nu intelegeti nimic :-)

lord belial  •  16 august 2017, 10:52

@bogdan - probleme mari de comprehensiune, amice; un stadion nu poate avea o data de nastere in acte - care e aia? data cand s-a pus prima caramida sau data cand s-a jucat primul meci oficial acolo? ps - ai auzit de ziua numelui, onomastica, gen?

ion ion  •  16 august 2017, 11:22

ma separ de tzafnosii, ofticosii si haterii de mai sus - felicitari pentru o cronica frumoasa

Comentează