Mircea Lucescu și Ionuț Chirilă

Cum e să ai o viață întreagă pe cineva lângă tine și apoi să spună că l-ai ținut aproape ca să-i tai aripile?!

marți, 22 august 2017, 6:48

Gazeta a publicat integral, zilele trecute, un interviu cu Ionuț Chirilă, inclusiv criticile acestuia la adresa lui Ovidiu Ioanițoaia.

După ce directorul ziarului a răspuns, antrenorul a revenit.

La fiecare consoană a lui Ioanițoaia, Chirilă ripostează printr-o epopee.

Ultima afirmație a tehnicianului e amuzantă: ”Ioanițoaia nu are cultură fotbalistică”.

Nu am publicat opiniile lui Chirilă pentru că este băiatul marelui ziarist Ioan Chirilă.

E mult mai simplu.

Le-am publicat pentru că nu ne sustragem criticii, ci o căutăm.

Respectăm tradiția presei care se supune ea însăși dezbaterii publice. În comentariile oamenilor și în opiniile specialiștilor așteptăm păreri care să ne contrazică.

Nu doar că acceptăm criticile, pur și simplu le dorim. Diferența de experiență, de judecată și de temperament e ceea ce întregește umanitatea fiecăruia dintre noi.

De-a lungul anilor, de la Victor Pițurcă la Mircea Lucescu și de la Mircea Sandu la Mihai Stoica, antrenori și oameni de fotbal au fost găzduiți în Gazetă cu opinii nefavorabile la adresa Gazetei.

Dar niciunul n-a ajuns la performanța lui Ionuț Chirilă.

Pentru că nimeni din sportul românesc nu și-a transformat propria carieră într-o scriptură povestită secundă cu secundă.

Chirilă a ajuns să împărtășească public ce i s-a întâmplat, zi după zi, clipă după clipă.

El ne redă fiecare moment drept probă a persecuției sale, pornită inițial de la Mircea Lucescu și reinterpretată de o orchestră grandioasă a lapidării.

Vorba lui Cristian Geambașu, într-o discuție din redacție, ”nici nu-i e greu lui Ionuț Chirilă să analizeze totul la secundă, la cât de puține zile are cariera lui ca antrenor!”.

În lumea lui Ionuț Chirilă, orice ieșire din vestiar e o trădare.

Orice declarație e proba unui complot bine calculat.

Totul trebuie disecat, expus, analizat și bine înțeles de noi, toți, autorii torturii directe sau prin imprudență.

Știți ce e mai tulburător în toată această izbucnire?

Chirilă poate fi convins de ceea ce spune, e dreptul lui să vorbească, să se descarce, dar Mircea Lucescu este soarele în jurul căruia Ionuț Chirilă a orbitat, pe măsurate și pe luate, cel mai mult în viața lui.

Pe nimeni n-a ținut antrenorul mai mult în preajma lui, cu și mai ales fără motiv, decât pe Ionuț Chirilă.

Nu e vorba că a fost binefăcătorul lui Chirilă, e mai mult de atât, selecționerul de azi al Turciei a fost pur și simplu materia care l-a ajutat să se structureze.

Faptul că Mircea Lucescu n-a scos nicio silabă de când a început să fie prezentat drept distrugătorul carierei lui Ionuț poate fi semnul că a trecut la budism.

Adevărul e că după ce pățești așa ceva de la omul pe care l-ai ținut lângă tine mai mult decât pe fiul tău, simți nevoia să iei viața de la zerouri și bastonașe, pentru că e clar că n-ai înțeles nimic din ea.

Comentarii (88)Adaugă comentariu

Remus  •  22 august 2017, 12:39

Ionut Chirila este cunoscut doar datorita tatalui sau. Daca era un mare antrenor nu trebuia sa fie recomandat de Mircea Lucescu . Echipele s-ar fi luptat pentru a-l avea antrenor.

Cătălin Tolontan  •  22 august 2017, 12:48

@ManX : nici o problema, toti ne diminuam luciditatea cand punem pasiune. Scuzele sunt acceptate.

rammstein  •  22 august 2017, 13:07

ce tot ii dati cu lucescu !!!...cel mai mare,cel mai viteaz.....un *** de om pentru care BANII sunt totul...la 70 de ani ce -i mai trebuia ?....putea sa vina gratis la nationala...si sa nu manace *** ca nu l-a contacta nimeni !!...dar *** a cerut cat ii dau turcii!!...sa nu mai aud de nenorocitii astia gen lucescu,tiriac,nastase,halep...fac totul numai pentru imaginea lor si buzunarele lor ...asa mai moale cu tara ,romania,tarisoara ....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

1Oarecare  •  22 august 2017, 13:17

Dl Tolonta , cand un om avid dupa bani isi doreste cu orice pret sa ajunga in top incepe sa loveasca in numele sonore. Asta se stie deja din CanCan-uri. Omu daca tot este atat de bun precum chiar el se lauda ar putea sa preia o echipa de liga 2 sau a 3 cum au facut alti fosti jucatori actuali antrenori si daca are impresia ca il lucreaza careva poate sa-si puna clauza in contract daca ajunge in liga 1 sa nu poata fi dat afara decat daca retrogradeaza sau daca face mai putin de 10 puncte din 10 meciuri. Cred ca ar gasi o echipa la fel cum a gasit si Oprita , Dica si altii caci totusi are un nume . Dar e grea munca de jos , el vrea direct la friptura din liga 1. Si totusi nu inteleg de ce i se da atata atentie ? Chirila ii distrugi numele tatalui tau care si la construit cu atata efort , bineinteles tu nu stii ce inseamna efort. Stii doar ca vrei sa castigi banii usor , dar cu altfel de scandaluri ai sa ramai doar "fiul lui" . Sunt atatia antrenori dornici de performanta incat Chirila e nesimnificativ , chiar daca cea mai mare prostie in Romania este implicarea altor parti la echipa inafara celor avizati. Poveste lui Hagi la Viitorul este superba , povestea lui Oprita la Juv Bucuresti este superba. Altii vor povesti de cancan . Rusine lor . Felicitari pentru articol .

Iulian  •  22 august 2017, 13:21

Cel mai greu e sa iti accepti propriile greseli care au dus in mare masura la propriile esecuri. Aceasta situatie cu Ionut Chirila mi-a adus aminte de un alt fiu "risipitor", Alin Stoica. Si el a dat acuma ceva timp un interviu halucinant in care acuza pe mai toata lumea de esecul carierei sale de jucator. E paradoxal ca oameni talentati ajung sa cunoasca mai mult gustul amar al esecului dar psihologic este explicabil. Ma bucur ca se gaseste spatiu si pt asa ceva in Gazeta. Am mai multe de invatat din stfel de articole decat din cele cu poze ale iubitelor jucatorilor transferati de la Viitorul la Steaua 😆

1Oarecare  •  22 august 2017, 13:24

@rammstein Lucescu a spus de ceva ani ca nu o sa mai vina la nationala , nu stiu de ce nu da presa acele declaratii. Omul a fost lucrat de oamenii timpului cand la contactat daca vine la nationala a spus ca vine si se intalnesc a doua zi sa semneze contractul iar a doua zi cei de la federatie au numit alt antrenor. Bataia de joc nu e acelasi lucru cu "putea sa vina gratis" . Zici ca are bani , tu te-ai duce sa muncesti fara bani ? Nu cred. Probabil exista 1om la 1000 care ar munci gratis , vezi voluntarii care muncesc gratis,nu sunt chiar atat de multi. Ba mai mult , la nationala sa mai muncesti si gratis sa mai fi si injurat gratis mi se pare chiar ca trebuie sa fi nebun. Ce antrenor munceste gratis ??? Nu exista asa ceva , chiar daca poate imi zici Radoi la Steaua a muncit gratis , Radoi e finul patronului care era la ananghie , o sa imi dai alt exemplu , in asemenea piata nu poti munci gratis , trebuie sa aibe ceva de castigat , nu neaparat material. Multi zic de Lucescu ca e nu stiu cum , domnule , sunt atatia oameni de valoare care il apreciaza pe Lucescu incat ceilalti nici nu conteaza.

s  •  22 august 2017, 13:36

"Cum e să ai o viață întreagă pe cineva lângă tine și apoi să spună că l-ai ținut aproape ca să-i tai aripile?!" Unde l-a tinut pe langa el? Prin articolele de presa? Razvanel antrena nationala dupa 3 ani de cariera, Chirila era antrenor pe la Focsani, a muncit 10 ani sa ajunga in Liga I. "Vorba lui Cristian Geambașu, într-o discuție din redacție, ”nici nu-i e greu lui Ionuț Chirilă să analizeze totul la secundă, la cât de puține zile are cariera lui ca antrenor!”." O gluma foarte urata, pentru niste oameni care se considera ziaristi. A spus-o imediat dupa vreo duma cu Simona Halep, si cum isi bate ea joc de poporul roman nereusind sa treaca pe locul 1?

Art Vandalay  •  22 august 2017, 13:39

Omul e in plin derapaj mental, nu stiu care sunt cauzele, dar e cert ca e tulburat psihic. In conditiile astea, nu stiu cat de deontologic este sa il expuneti cu toate elucubratiile lui. Puteti d-le Tolontan sa sustineti cu mana pe inima ca personajul e perfect normal? Nu prea cred. Macar pentru memoria tatalui sau si nu as fi publicat acest interviu.

m_d  •  22 august 2017, 15:12

FAPTE. Lucescu influenteaza echipe cu care nu ai nicio legatura. Lucescu este dependent de a fi socotit important, Lucescu nu e interesat ca se poate lovi chiar de propriile lui sforarii la un moment dat si stricand astfel cariere. Ceea ce face sau facea Ioan Becali, un interlop, prin influentarea evidenta a unor meciuri sau jucatori/antrenori a inceput sa faca si Lucescu, omul care stie si poate sa isi castige painea corect. ... Grandoarea cu care batranul antrenor se inconjoara permanent si la care a pus umarul masiv si CHIRILA SR. nu ii face cinste. Lucescu are lacune de caracter, dar stiam cu totii asta. Cum sa-l formeze el altfel pe Ionut, decat cu aceleasi lacune? Ionut Chirila e un antrenor bun, care a muncit mult dar care a mers pana acum pe sistemul retrograd securist de pile. E clar ca nici el nu e un caracter bun. Spune-i lui Chirila ca nu pilele conteaza si l-ai terminat psihologic. Dar nu Chirila e luat drept exemplu, de generatiile mai noi, ci Lucescu, ceea ce e foarte grav pentru construirea unor repere sociale. Ma intereseaza si viata extra sport a fiecarei valori sportive, pentru ca doar asa putem sa progresam social. Daca nu e si valoare umana, valoarea din sport este nesemnificativa. Romania nu se va corecta niciodata. Deci, rusine Lucescu! Rusine Chirila!

talpaiadului  •  22 august 2017, 15:32

Considerand problemele pe care le tot are in cariera de antrenor, precum si sentimenetele pe care le are fata de Mircea Lucescu, Ionut Chirila ar trebui sa-si schimbe meseria in vatman.

vasco  •  22 august 2017, 15:43

@m_d, perfect zis,mi-ar fi placut sa ne cunoastem.

gogu  •  22 august 2017, 15:45

M-am oprit din citit când l-ai pus pe meme stoica lângă Pițurcă, Lucescu și Mircea Sandu. Poate n-ai aflat încă, dar ultimii trei au jucat fotbal. Și încă foarte bine. Pe când primul, a făcut închisoare pentru ce-a făcut prin fotbal. Nu mă astept la chestii interesante de la un ziar care are așa un director ca al vostru ( da, nu prea are cultură fotbalistică, măcar cu asta are și Chirilă dreptate), dar să-l numești pe meme stoica "om de fotbal"...e cam mult. Până și pentru voi.

gabriel  •  22 august 2017, 15:55

Remarc echilibrul comentariului Dvs si rautatea din remarca domnului Geambasu. Daca luam ceea ce este cu adevarat pozitiv in cariera lui Ionut Chirila nu putem sa nu remarcam calitatea acestuia in a descoperi si gestiona tinerii ,lucru pe care nu prea il remarcam la pleiada de antrenori care s-au perindat la nationalele minore cu rezultate minore,deasemenea. In loc sa contorizeze minutele carierei lui Ionut Chirila putea sa ia partea pozitiva a carierei acestuia si sa-l propuna antrenor la nationala U17,de exemplu . Hai sa nu mai extragem doar ce e negativ din derularea acestor evenimente si sa-l lasam pe Ionut Chirila sa gestioneze frustrarile carierei de antrenor si sa speram ca cineva ii va acorda a sansa de a-si arata valentele. Pentru a reusi in acest demers va propun sa recitim cateva din articolele si cartile tatalui sau , Nea Vanea.

MZM  •  22 august 2017, 16:03

Ionut Chirila pare a nu fi inteles relatiile si structurile bolsevico-mafiote din fotalul si din presa romaneasca. Desi ca antrenor a promovat datorita acestor structuri, face "greseala" de anu respecta omerta. Isi permite sa spuna pe nume lucrurilor murdare, isi permite sa fie sincer, sa atace personaje... inatacabile si aceasta atitudine il costa... excomunicarea. Pai, sa spuna el ca il apreciaza pe Burleanu, ca e un bun manager, ca vorbeste corect si frumos, in timp ce "structurili" il ataca permanent ca e incompetent, ca nu se pricepe la fotbal, este o greseala impardonabila cu care practic te excluzi singur dintr-un sistem in care, altfel, ai vrea sa ramai. Dar nu se poate! Intre lupi urli cu haita, nu o faci de capul tau! Sau, indrazneste sa-i critice public pe M. Lucescu si Ioanitoaia!? Faptul ca a fost "lucrat" si dat afara de la Chiajna este perfect adevarat. Atunci, ca la o comanda, Dinu Gh. a lansat ideea ca meciurile Stelei cu Chiajna (doua la numar, unul amanat din tur), din urmatoarele 2 saptamani, vor fi cedate de Chirila lui Reghecampf. Nici mai mult, nici mai putin! De ce? Pentru ca cei doi... cinasera impreuna la un restaurant din Monte-Carlo in urma cu vreo 2 ani!!?? Argument, nu gluma! (In treacat fie spus, pe atunci Steaua elimina pe Ajax si invingea pe Chelsea!). Scopurile erau clare: denigrarea Stelei (ca face blaturi) si mazilirea lui Chirila. Tot ca la o comanda, presa de sport a preluat imediat aceasta "stire-bomba" si a fluturat-o luni si ani in sir! Mironica mai "crede" si azi in aceasta gogorita! Ionuti Chirila este, dupa parerea mea, un antrenor mai bun decat multi care antreneaza in Liga 1, are si... origine sociala sanatoasa (e vorba de tatal sau!), dar face imprudenta de a iesi din front, facand pe dizidentul. Greseala mare!

Cris  •  22 august 2017, 16:57

Cine este Ionut Chirila?

Cristian Gabriel  •  22 august 2017, 17:08

Imi pasa mai putin daca lui Chirila i s-au pus sau nu bete-n roate... ce stiu cu sigurata, dupa ce am citit interviul, este ca mafia din jurul lui Mircea Lucescu este mai mare decat cea din jurului lui Giovanni Becali. ***, legaturile pe care le are Lucescu cu fotbalul romanesc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Omidiu  •  22 august 2017, 17:35

Nu il suport pe Chirila, tocmai pentru ca stiu ca vorbeste aiurea de multe ori. Dar in ceea ce a spus despre Ioanitoaia are dreptate 99%.

Catalin  •  22 august 2017, 18:03

Ionut Chirila poate are probleme...poate e nebun...poate e paranoic...poate are mania persecutiei....poate... Dar faptul ca a gravitat atatia ani in jurul lui Lucescu,poate sa va dea masura caracterului lui Il Luce. El stie si va poate spune (cu riscul de a distruge orice posibil viitor in fotbal)...multe....fff multe despre cooperativa infiintata de Il Luce..de raul facut de acest om fotbalului romanesc. CAT DESPRE NEA OVIDIU...IL RESPECT ...DAR DEPENDENTA DE O ViATA ... DE LUCESCU E PREA EVIDENTA PTR CEI CE CUNOSC... ASA CA DRAGA TOLO....MAI USOR CU PIANUL....MULTI AVEM PROBLEME CU CEI DIN VIATA NOASTRA...DAR NU E UN PROST ...STIE MACAR CE TATA DE IMPRUMUT A AVUT...

george  •  22 august 2017, 18:03

ionut ,dar si tudor chirila sunt niste semi_docti,ce traiesc din amintirea unui tata fabulos.ce au facut ei pana acum ? nimic, doar gargara ieftina de mahala.si de nu ar fi fost tata ,ar fi repetat si acum scoala.a trecut timpul cand sportul popular va tinea pe toti in brate.nunteti niste nulitati ,care rezistati datorita unei legende,voi fiind niste zero patriotari,cu palmele batute de atata lustruit clantele.nimeni nu a avut ceva cu voi.doar voi sunteti devina,nulitatilor,buni de tocmit la demonstratii.

ovidiu_30003  •  22 august 2017, 18:32

...imi place acest articol ...imi place partea cu acceptam criticile ...asa este ...diferenta de experienta ,de judecata si de temperament e cea ce intregeste umanitatea fiecaruia dintre noi ...foarte bine spus ...si foarte corect ...e bine sa nu te superi cand esti criticat ...pe drept ...

cris4co  •  22 august 2017, 19:08

in orice alta tara declaratii ca ale lui Chirila ar fi trezit interesul mai marilor tarii si a masmediei pentru a inbunatatii fenomenul fotbalistic din tara...nu pentru a darama statui de talia lui Lucescu...pentru un fotbal mai bun. Doar aici in tara nostra când iese unu cu astfel de declaratii...poate adevarate...pe restu se pune cataracta,toti dintr-o data sufera de glaucom, surzenie sau mutenie...Când nu mai batem nici pe Kazahstan ne suparam...cautam vinovati...Chirila a spus cum se ajunge antrenor in tara asta...atat...in nici un caz pe valoare...

addriann  •  22 august 2017, 19:43

Sunt chiar surprins de acest articol, de obicei nu laudati deloc ,, nepotismul" ! Vad ca il apreciati deschis pe Mircea Lucescu ,, binefacatorul lui Chirila"...Din pacate , este evident ca in fotbalul romanesc exista o inflatie de ,, BINEFACATORI", practic acesta este modul in care se desfasoara ,, lucrurile' in Romania. Nu stiu cat de bun este acest aspect , cel putin pentru fotbalul romanesc, care se degradeaza tot mai mult...

Johnneil  •  22 august 2017, 19:56

Copil fiind am căutat cu înverșunare să am cărțile lui Chitila al bătrân. Un om de sport cum nu vom mai avea. Ce *** de progenituri a avut parte!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Catalin  •  22 august 2017, 20:15

Voi toti din presa veche cunoasteti multe....Multe stim si noi ...cei ce iubim fotbalul. Ionut Chirila are o problema...nu a fost ajutat asa cum au fost altii...mai slabi ca el...si poate asa e... Dar domnule Chirila ...SPUNETI CUM SE INCEPE ERA BLATURILOR ...CINE ORGANIZEAZA COOPERATIVA...CINE O FOLOSESTE SI DUPA 89... Iar voi ceilalti (TOLO SI VOCHIN...LA RESTUL NU AM ASTEPTARI PREA MARI)...COMPLETATI CU CE STITI....CURATATI MIZERIA SI IMPOSTURA... IAR NEA OVIDIU....MAI BINE SCRII O CARTE DESPRE SAH...AI FACUT MULTE IN PRESA ...DAR AI TACUT SI AI FOST PARTAS...AI MERITUL CA AI LASAT TINERI CURAJOSI SA SCRIE LIBER DESPRE HOTIILE DIN FOTBAL... DAR SUNT MULTE DE SPUS....VOI CE CREDETI?!

Alex  •  22 august 2017, 20:17

Ovidiu Ioanitoaia poate are cultura fotbalistica, dar nu cred ca intelege jocul de fotbal. De fapt, majoritatea oamenilor din redactie nu prea inteleg cu ce se mananca .... A fi antrenor inseamna sa intelegi jocul si sa ai si idei, viziune, sa gasesti solutii. Poti sa scrii despre fotbal fara sa'l intelegi, poti sa joci fotbal fara sa'l intelegi in totalitate. De aia sunt atatia mari (imensi) jucatori care nu reusesc nimic ca si antrenori. Sa ai talent sa dai in minge si sa vezi bine jocul dintr-un post (cel pe care il joci) nu inseamna ca intelegi si tot complexul. Mai mult, sa te uiti la un meci si apoi sa dai din penita iarasi nu inseamna mare lucru. Daca vorbim doar de VAZUT multe meciuri, da, Ovidiu Ioanitoaia are cultura fotbalistica. Daca vorbim sa si inteleaga ce se intampla (sa nu se uite la meci ca la film), atunci, scuze, Chirila avea dreptate. Deschideti va rog doua taburi de browser. Puneti in stanga articolul in care Ioanitoaia il elogia pe Hagi si spunea contestatarilor sa-si traga fermoar dupa 1-0 cu Apollon. Puneti in dreapta articolul scris de acelasi om, dupa nici doua saptamani - ceva afumat cu Viitorul nu suna bine! Dupa cum va spuneam, un om care se uita la meci si dupa aia da din penita scrie dupa cum canta cucul / bate vantul - adica dupa rezultatul meciului. Daca ziaristul Ovidiu Ioanitoaia ar intelege macar o urma de fotbal, macar unul dintre cele doua articole nu ar fi atat de diametral opuse fata de celalalt. Pentru ca Hagi nu s-a prostit in doua saptamani, nu a trecut de la geniu la ***; fie doar trece printr-o pasa proasta, fie omul chiar nu se pricepe la antrenorat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

m_d  •  22 august 2017, 20:34

@vasco, multumesc! Oricand, cu placere.

Romulus Roman  •  22 august 2017, 21:09

Râdeți de el fiindcă nu are o carieră de antrenor comparabilă măcar cu a lui Răzvan Lucescu și ignorați parșivește că omul exact asta acuză, că nu a fost lăsat să antreneze, că nu i s-a recunoscut valoarea. Spuneți că voi căutați critica...căutați pe dreaq ! Ați intuit potențialul scandalului și îl sacrificați cu cinism pe Ionuț Chirilă, articolul de față o demonstrează cu prisosință, tu CT nu-i acorzi nicio șansă, nici măcar la alibi nu scrii , îl pui la zid pur și simplu ! De ce nu răspunde Mircea Lucescu ? Păi, are căței care să o facă în locul lui. Ce face RL când nu este sub pulpana tatălui ? Un *** praf ! Într-o competiție cu șanse egale, palmaresul lui RL ar fi fost același cu al lui Ionuț Chirilă. Băiatul lu' tata a preluat o echipă deja valoroasă la Rapid iar la Națională, cu toate proptele, a fost un dezastru chiar mai mare ca al lui Hagi dacă păstrăm proporțiile. ML are "n" motive pentru a nu răspunde, de la faptul că nu are timp și până la faptul că are mustrări de conștiință deși nu are caracter pentru așa ceva. ML este un antrenor de succes, un profesionist dar nu e prima dată când e acuzat că nu are caracter că om. Declarațiile lui ML despre epoca comunistă sunt de-a dreptul hilare dar voi presa treceți cu vederea fiindcă este un individ cu faimă. Eu nu uit cum lăsa pe margine jucători de la Steaua, echipa cea mai în formă la acea dată ca să-și promoveze pupilii lui de la Dinamo și Corvinul înregistrând rezultate slabe pentru valoarea de atunci a jucătorilor avuți la dispoziție. Doar când a simțit că va fi mazilit pentru lipsa lui de profesionalism a alcătuit o echipă majoritar cu jucători de la Steaua și a zdrobit Austria. Demersul tău "jurnalistic" este nedemn fiindcă te pui de partea celui puternic, când de fapt ai putea să fii măcar echidistant.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcel  •  22 august 2017, 22:53

Chirila nu se ridica pina la gleza lui Ioanitoaia care il are in buzunarul de la ceas. Pe Ioanitoaia il injura cine nu il cunoaste si numai ala poate scrie prostia ca nu intelege fotbalul. Pustii nu il inghit din motive de virsta si oentru ca nu le raspunde pe blog.

gio  •  22 august 2017, 23:01

Preferati sa-l soateti pe Chirila un nebun care sufera de mania persecutiei in loc sa atingeti miezul problemei: "sistemul" de pile, relatii, interse care determina numirile si demiterile de antrenori, "sistem" fara sprijinul caruia nici un antrenor nu poate razbi. Mircea Lucescu a fost si este influent in cadrul fotbalului romanesc si a determinat numiri, poate si demiteri. Ce-ati mai uitat domnule Tolontan.. nici presa sportiva nu este deloc straina de "sistem" si a alege iesirea simpla adica a-l scoate pe chirila nebun, este penibil, las si mincinos in acelasi timp.

Rusalin  •  22 august 2017, 23:18

Daca era un patriot adevarat venea la Nationala sau ar fi trebuit sa ceara el asta, sa vina si sa antreneze nationala pe o suma modica sau cat isi permite frf-ul,dar Lucescu nu e complet, e avar dupa bani si asta spune totul,o sa faca fix-pix la turci, nu o sa il prinda 2019, il dau turcii afara cu tot cu Erdogan. La fel si Olaroiu e ca Lucescu avar dupa bani. Cand vor vrea sa revina,va fi prea tarziu pt.ca se va duce fotbalul pe ripa,daca se lasa Becali e gata tot. Nici nu are nevoie nationala de frustrati ca Olaroiu sau Lucescu...mai bine Petrescu sau Contra, chiar si Piturca!

adri  •  23 august 2017, 0:26

de mult nu am mai citit un articol cu atat de mult interes, precum interviurile cu Ionut Chirila. Am simtit mila si compasiune pentru Chirila. Mi-a lasat impresia un om care sufera , unui om care a renuntat la lupta. Un tip care stie sa vorbeasca si chiar sa scrie, din ce am vazut in raspunsul dat lui Ioanitoaia, care reprezinta exact opusul lui Chirila in tot acest scenariu, cel care a avut o pozitie privilegiata in sistem, desi nu a avut un talent extraordinar la scris, iar de cultura fotbalistica nu se poate vorbi, daca ii citim foarte desele articole pe gsp.

Em  •  23 august 2017, 0:36

Domnule Tolontan, e adevarat ca ceea ce spune Ionutz Chirila suna a elucubratzii si teoria conspiratziei. Dar as vrea sa va intreb ceva, retoric, normal. Nu sunt asa naiv sa cred ca imi vetzi raspunde. Am remarcat o chestie la Dl Ioanitzoia (printre alte multe): cheltuie o cantitate de vitriol demna de o cauza mai buna ca sa ii atace pe Burleanu si Daum, niste neavenitzi, de acord, dar pana la urma niste pacalici care au facut infinit mult mai putzin rau fotbalului din Romania decat Mircea Sandu, Mitica Dragomir, Gigi Becali sau Victor Pitzurca. Pe care Dl Ioanitzoaia i-a tratat extrem de moale, in stilul lui impaciutorist sa-lasam-totul-in-coada-de-peste. Ca sa fiu sincer, cred ca in ultimii 25 de ani sau catzi or fi, e prima data ca il vad pe Dl Ioanitzoaia asa de transhant, neechivoc si consistent pe un subiect luna dupa luna si an dupa an. Putetzi sa imi spunezti cu mana pe inima ca la GSP nu se scrie (si) la comanda?

seba  •  23 august 2017, 1:02

o suferi ionut chirila de paranoia, dar e curajos si am inteles si noi mai multe despre caracterul lui mircea lucescu. pacat de implicarea numelui lui razvan in povestea asta. razvan e un om de calitate. de asemenea, costin stiucan e de apreciat pentru aceste articole. le-ati publicat nu pentru ca ati cauta critica. le-ati publicat pentru ca sunt interesante si stiati ca se vor vinde super bine.

Viforul  •  23 august 2017, 1:31

Ce înseamnă cultura fotbalistică? Adică știi multe nume de echipe si nume de fotbaliști? Ca Îți amintești ce s-a întîmplat pe 18 August 1976 fără să-ți consulți tableta? Sau sa înțelegi ce face x sau y jucător cu si fără minge, de ce joaca unul in locul altuia si asa mai departe? Articolul semnat de cineva mai sus despre bătaia de joc din tenis (Halep) si dorința unora de a face bani cu orice preț este cam la același nivel de inteligenta cu ceea ce a zis un oarecare ministru despre plata concediului de maternitate in România, discuție avuta la o bere calda scoasă dintr-un fișet la fel de batrin ca vremurile in care trăim. Apropo, a fost si parizer la pachet cu berea? Ca altfel nu se poate........ Hai noroc, si găsiți subiecte de sport cu sportivi si nu cancan cu redactori, reporteri, personaje care depind de lucrurile astea ca sa se vinda fițuica. Economie de piața înțeleg, dar chiar asa de jos sa ajungem? Hai, ca inca se mai se mai poate, nu suntem la fotbal, ce naiba............ 🥂

Dany  •  23 august 2017, 2:21

Chirila le spune pe fata, multa lume incepe sa-l inteleaga. Daca sunt sau nu reale, este treaba lui insa nu trebuie subminat doar ptr ca nu este de nivelul lui Mircea Lucescu. Apropo de Mircea, si eu daca antrenez Real Madrid cu siguranta castig campionatul in spania. La rusi cu No name in echipa a fost dat afara. In fine ..., Tolo tata, mai lasa-ne si cu Ioanitoaia care scrie doar pe intelesul lui si nicidecum ptr cititori. Daca Chirila are dreptate ? Daca omu asta chiar are dreptate ? Toata tara stie ce sfori trage Lucescu in Romania. Doar faptul ca a luat nationala Turciei ptr mine este o lovitura data federatiei, o palma dura si nicidecum ca a vrut Lucescu sa fie selectionerul Turciei. Omul asta poate ca este diabolic si se razbuna cu altfel de mijloace. Daca Lucescu nu lua Turcia cu siguranta nu credeam ce spune Chirila. Nu trebuie sa-i dati in cap, incercati sa intelegeti ce vrea sa spuna. O mica ancheta nu strica, te pot ajuta expertii GSP ( cei care mi au blocat ip ul doar ptr ca am indraznit sa-i compar cu *** ). Cat despre Ioanitoaia care ne scrie mereu in cuvinte de om citit, as vrea sa iti spun ca nu intelegeam nimic din Procesul Etapei sau Recursul Etapei. Despre blogul sau nici nu vreau sa amintesc, vrea sa ajunga ca Ion Creanga dar in fotbal :)))))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jokering  •  4 septembrie 2017, 2:16

Eu ii recomand textul lui frat-su: https://www.youtube.com/watch?v=VfxiUTanUqM

arthur ganea  •  22 septembrie 2017, 15:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gory  •  7 octombrie 2018, 13:45

Nu-l cunosc pe Dl Lucescu (da am auzit de el), dar îl cunosc pe Ionut CHIRILA. Este un om drept, curajos când spune adrvarul, dar si un vizionar . Este, nu în ultimul rând ,un antrenor capabil. Cred ca nu el l- tradat pe Dl Lucescu, ci invers, a fost tradat de omul în care a avut o mare încredere, si pe care îl respecta. În schimb, într-adevar are un caracter aparte, care poate fi o forta, sau invers un obstacol. Vreau sa precizez ca am 73 de ani, îl înteleg si -l sustin. Multumesc

Comentează