Mircea Lucescu și Ionuț Chirilă

Cum e să ai o viață întreagă pe cineva lângă tine și apoi să spună că l-ai ținut aproape ca să-i tai aripile?!

marți, 22 august 2017, 6:48

Gazeta a publicat integral, zilele trecute, un interviu cu Ionuț Chirilă, inclusiv criticile acestuia la adresa lui Ovidiu Ioanițoaia.

După ce directorul ziarului a răspuns, antrenorul a revenit.

La fiecare consoană a lui Ioanițoaia, Chirilă ripostează printr-o epopee.

Ultima afirmație a tehnicianului e amuzantă: ”Ioanițoaia nu are cultură fotbalistică”.

Nu am publicat opiniile lui Chirilă pentru că este băiatul marelui ziarist Ioan Chirilă.

E mult mai simplu.

Le-am publicat pentru că nu ne sustragem criticii, ci o căutăm.

Respectăm tradiția presei care se supune ea însăși dezbaterii publice. În comentariile oamenilor și în opiniile specialiștilor așteptăm păreri care să ne contrazică.

Nu doar că acceptăm criticile, pur și simplu le dorim. Diferența de experiență, de judecată și de temperament e ceea ce întregește umanitatea fiecăruia dintre noi.

De-a lungul anilor, de la Victor Pițurcă la Mircea Lucescu și de la Mircea Sandu la Mihai Stoica, antrenori și oameni de fotbal au fost găzduiți în Gazetă cu opinii nefavorabile la adresa Gazetei.

Dar niciunul n-a ajuns la performanța lui Ionuț Chirilă.

Pentru că nimeni din sportul românesc nu și-a transformat propria carieră într-o scriptură povestită secundă cu secundă.

Chirilă a ajuns să împărtășească public ce i s-a întâmplat, zi după zi, clipă după clipă.

El ne redă fiecare moment drept probă a persecuției sale, pornită inițial de la Mircea Lucescu și reinterpretată de o orchestră grandioasă a lapidării.

Vorba lui Cristian Geambașu, într-o discuție din redacție, ”nici nu-i e greu lui Ionuț Chirilă să analizeze totul la secundă, la cât de puține zile are cariera lui ca antrenor!”.

În lumea lui Ionuț Chirilă, orice ieșire din vestiar e o trădare.

Orice declarație e proba unui complot bine calculat.

Totul trebuie disecat, expus, analizat și bine înțeles de noi, toți, autorii torturii directe sau prin imprudență.

Știți ce e mai tulburător în toată această izbucnire?

Chirilă poate fi convins de ceea ce spune, e dreptul lui să vorbească, să se descarce, dar Mircea Lucescu este soarele în jurul căruia Ionuț Chirilă a orbitat, pe măsurate și pe luate, cel mai mult în viața lui.

Pe nimeni n-a ținut antrenorul mai mult în preajma lui, cu și mai ales fără motiv, decât pe Ionuț Chirilă.

Nu e vorba că a fost binefăcătorul lui Chirilă, e mai mult de atât, selecționerul de azi al Turciei a fost pur și simplu materia care l-a ajutat să se structureze.

Faptul că Mircea Lucescu n-a scos nicio silabă de când a început să fie prezentat drept distrugătorul carierei lui Ionuț poate fi semnul că a trecut la budism.

Adevărul e că după ce pățești așa ceva de la omul pe care l-ai ținut lângă tine mai mult decât pe fiul tău, simți nevoia să iei viața de la zerouri și bastonașe, pentru că e clar că n-ai înțeles nimic din ea.

Comentarii (88)Adaugă comentariu

Doru  •  22 august 2017, 7:05

Precum Siobhan cu vocea ei guturală bine zicea: ,,Life is a strange thing, just when you think you learned how to use it it's gone..."

valentin  •  22 august 2017, 7:08

Mircea Lucescu este abil în a-și atrage presa, oamenii de presă în anumite țări. În Italia a fost declarat *** de ziarul roz. Ionuț Chirilă, probabil, la îndemnul tatălui său scriitor, i-o fi spus că decât să se facă scriitor de sport, să se facă antrenor, meserie mult mai bănoasă. *** a fost și Mutu până a bătut un chelner prin Verona, cred. Tatăl lui Ionuț Chirilă nu a înțeles că anumite cărți se scriu altfel. *** Te aștept, Tolo, să scrii o carte în libertate, la pușcărie chiar nu are valoare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucifer  •  22 august 2017, 7:15

Ii dati prea multa unui personaj care a deviat pe toate planurile.....E simplu acest subiect despre Chirila....Daca era sau daca este vreo mare scula de antrenor cum ne spune el sau celalalt geniu frate'su....azi Ionut Chirila antrena Real Madrid sau Minerul Cavnic.....Cum nu a fost si nici nu e vreo mare scula de antrenor,sta si delireaza prin tot ce spune....Pai daca esti mare scula de antrenor,nu te poate opri nimenea sa faci performanta....Pacat pentru el ca a intrat intr-o discutie mult prea mare pentru valoarea lui prea mica....Chiar sa fie adevarat.....dar cat timp el e zero ca antrenor performant....chiar putem spune ca ma gandesc serios daca nu e recomandat cumva sa se intrerneze la un spital care ajuta oamenii sa aibe sens cand vor sa vorbeasca...El sigur are nevoie de ajutor....Nu trebuie judecat....!

stefan  •  22 august 2017, 7:16

e foarte simplu, se-ntâmplă în mai toate familiile ...

sundance kid  •  22 august 2017, 7:30

Oricit de multa coruptie a existat in Romania in ultimii 28 de ani nu prea cred ca in momentul asta mai tine cu nepotisme de genul asta !!Nu cred ca Mircea Lucescu mai are puterea sa ii impuna vreunui presedinte de club/patron sa il angajeze si sa il tina de antrenor vreo citiva ani pe Chirila indiferent de consecinte !!

jijij  •  22 august 2017, 7:34

bai tolontane o fi chirila asta cam nebun cu capul dar zice si lucruri adevarate despre cloaca din fotbalul ruminesc ,si oricum e mult mai destept decit geambasul asta al vostru care a vorbit ca sa nu taca ***ca si tine de altfel;omul are dreptate in multe ce zice si in primul rind ca tataie trebuie sa iasa la pensie ca s-a ramolit saracul si a ramas cu mentalitatea de controlor ITB cum a fost odata.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabone  •  22 august 2017, 7:35

Deșii există pe net destule poze in care Mircea Lucescu, Nicu Ceausescu, Serghei Mizil sunt la tot felul de sindrofii, petreceri si se distrează impreună, Lucescu spune, pe unde prinde si el 2 minute, ”cât de mare dizident a fost el, la ce chinuri inimaginabile la supus regimul comunist”, când enumără ”rezultatele lui galactice, (unele adevărate, multe inchipuite) Mircea Lucescu ”uită” mereu de să explice esecurile lui Dinamo cu Vardar Skopse, 17 Nentori, Mechelen. Si Mentorul si Ucenicul se descriu minunat si sunt insăși esenta fotbalului românesc, dacă stai să-i asculti pe cei doi rămâi crăcănat. Ei l-au descoperit pe A,B,C, X, Y ei l-au promovat pe Z,V,W, ei au câștigat mereu si au fost in centrul tuturor lucrurilor care au marcat fotbalul românesc, Lucescu a ajuns la un momendat să zică aberatia ”că datorită lui a câștigat Steaua CCE in 1986”. In concluzie, ”La așa tată, așa fiu”.. probabil când lucescu ia transmis ceva cunoștinte i-o fi dat lui Chirilă si din ego-ul lui nemăsurat. P.S: Lucescu poate să mai scoată din când in când ”aberatorul”, fiindcă are câteva rezultate exceptionale..Ionuț Chirilă insă..

Vlad  •  22 august 2017, 7:42

Nu tin partea nimanui...insa ce e tragic e ca ceea ce Chirila zice, se cam leaga.

MArius  •  22 august 2017, 7:51

Da totuși cine-i Mircea lucescu?

Addy  •  22 august 2017, 7:57

Cu siguranta ca nu tot ce spune chirila sunt tampenii. El are partea lui de adevar. Insa felul in care expune lucrurile, mania persecutiei si obsesia paranoica il fac sa semene chiar cu mircea lucescu.

Vict  •  22 august 2017, 8:03

Doriti critici domnule Tolontan ? Hai sa fim seriosi - de vreo 15 ani serviti cu incapatinare interesele clovnilor Becali si Mititelu. Daca aveati putina decenta gaseati alta meserie, *** Nu mai vorbesc de caricaturile numite ziaristi de GSP care alearga cu limba scoasa dupa aberatiile debitate de cei doi interlopi, citate cu o religiozitate clinica. Ziaristii adevarati sint in slujba adevarului. *** Ne mai spuneti inca o data cum un interlop, Mititelu, isi face o firma noua in 2017, cu nume nou, cu stema clonata si fara legatura cu istoria, iar GSP pretinde ca noua firma e de de fapt revenirea fostei echipe falimentate ? Cum va mai rabda Pamintul sa mintiti atit de mult, atit de senin*** ? Ce standarde jurnalistice exista la GSP ? Ce legaturi subterane exista intre GSP si acesti interlopi ? Doar intreb !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Olaru Andrei  •  22 august 2017, 8:45

Un articol sec, cu loc de interpretari,dar la obiect in substrat . Pentru cine vrea sa inteleaga. Chirila este un om care a pierdut tot (profesional) , si stie ca mai mult de atat nu poate sa mai decada. Problema este ca este jos de tot uman, caracterial....pacat....

pawn  •  22 august 2017, 8:48

ma, da' cu cine or semana astia 2? ca ioan chirila era destept, iarina demian era desteapta si frumoasa...

mircea crisan  •  22 august 2017, 8:48

cel mai tare ramane daum cand a zis ca gazeta este buna doar sa invelesti pestele :)))))

Arsenie Buca  •  22 august 2017, 8:53

Aiurea, cautati critica...cautati scandalul. Las-o asa, ca miroase...

Stra Luce Nthori de Nord  •  22 august 2017, 8:54

Lucescu si Chirila - 2 nulitati pe care ii leaga ura fata de Steaua.

Englezu  •  22 august 2017, 9:03

Ionuț Chirilă ... Chirilă ... Ioan Chirilă ! Un " grande" al ziaristicii sportive românești ! Ionuț este diminutivul de la Ion ! Ionuț este un pigmeu ! Dar mai este și fiul actriței Iarina Demian, de origine evreiască ! Ar fi trebuit să aibă o alta educație, un alt caracter ! E clar, nu s-a realizat profesional, este un frustrat ! De altfel, nici "frățiorul" sau nu este mai breaz ! Doi frați frustrați și nu numai ! N.B. Mircea Lucescu, un mare antrenor roman, dar de când cu povestea "vatmanul" am mari rezerve asupra caracterului său. Viața e complicată și foarte dură cu oamenii " mici ", cu oamenii de nimic ! " Iarta-i Doamne, că nu știu ce fac " ! Amin.

MMm  •  22 august 2017, 9:06

Si daca nu e adevarat ce spune Chirila (ceea ce ma indoiesc), o tara intreaga vede cine sunteti cu totii de astia de la GSP. Pai voi aveti tupeul sa vorbiti de cultura? Voi v-ati citit vreodata articolele care le publicati? Voi nici acum in al 12-lea ceas nu va dati seama ca sunteti somerii de maine? Lumea nu mai e la fel de idioata cum voi vreti sa fie. Cat despre Mircea Lucescu cred ca de la accidentul cu tramvaiul, nimeni nu mai are nici un dubiu.

marco  •  22 august 2017, 9:07

totusi daca privim retrospectiv se pare ca exista si destul adevar!!!! prin anii 90, cand "swin..rul" cel mic inca voia sa dovedesca ca e jucator de fotbal fara sa reuseasca, Ionut chiar ridica jucatori! apoi cand pupilul s-a vrut antrenor se pare ca s-a schimbat roata! plus ca nu mai era nevoie de nea Vania pentru a-l ridica pe Lucescu senior! intrase deja in famiglia din Italia!!!

Jim Smith  •  22 august 2017, 9:08

Il Luce nu comenteaza, desi sunt convins ca il doare iesirea asta furibunda a fiului adoptiv. Dar poate Chirila a mostenit mania persecutiei tot de la marele sau mentor;-).

Bârgaoanu Dragoş  •  22 august 2017, 9:10

Şi dacă găsiți critica, ce faceți cu ea?

haudinamo  •  22 august 2017, 9:13

Acest individ Chirila ***. In antrenorat e unul din "si ceilalti", un mediocru. Dar modul cum isi da poalele peste cap si se victimizeaza in presa pentru lucruri inchipuite rivalizeaza cu istericalele pitipoancelor care apar in chiloti la televizor si se paruiesc pentru atentia barbatilor cu bani. Cam asta e nivelul lui Chirila, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai Alexandru  •  22 august 2017, 9:15

Ionut Chirila si-a argumentat fiecare lucru pe care l-a spus in interviu, iar realitatea ii da dreptate. Este vorba de caracterul lui Lucescu, la asta s-a referit Ionut. Personal, mie imi place de acest antrenor si om, Ionut Chirila. Poate nu ar strica sa argumentati si voi articolele. Cat despre Ovidiu Ioanitoaia, se vede ca este tendentios, si nu obiectiv, cand vine vorba despre FRF. Si-a facut un obicei (nu stiu daca prost) in a critica in continuu FRF. Cand era Mircea Sandu la conducere si aveam necalificari pe banda rulanta nu mai era asa de vehement. Pai unde va este OBIECTIVITATEA, domnule ?

Alex One  •  22 august 2017, 9:23

Chirila se defineste drept "fiul adoptiv" . Ma intreb, Lucescu stie ca l-a adoptat ? Pe de alta parte, nu-i normal ca situatia fiului natural Razvan si primeze in fata tatalui in raport cu cea a "adoptatului " ?

birlic  •  22 august 2017, 10:00

nu vi se pare ca-i dati prea mare importanta acestei Beizadele ,Taica-su a fost cineva ,dar el e cum am zis mai sus si atunci ?GSP respectati-va ca firma

Jean Gabin  •  22 august 2017, 10:01

Nici nu prea contează analiza secunda cu secunda a proprie.i vieți sau a proprie.i cariere. Este un caz de paranoia, de anxietate. Ionuț Chirilă nu este responsabil de niciun eșec. Toți au complotat, în frunte cu Lucescu, cum să îl rateze pe cel ce putea fi cel mai iscusit pedagog, antrenor, psiholog din istoria fotbalului.

Razvan  •  22 august 2017, 10:03

Fara indoiala Chirila este usor paranoic si are niste probleme serioase de autoevaluare, DAAAR...e imposibil sa nu remarci ca multe dintre chestiile delirante pe care le spune se leaga! Poate nu va fi suficient ca un astfel de personaj sa dea covorul la o parte si sa arate gunoiul de dedesubt, el este usor de discreditat (cum a fost si Mititelu), dar deja lumea incepe sa vada si sa inteleaga ca ce se banuia de ceva vreme...e adevarat! Omul proiecteaza imaginea lui liliputana pe mizeria gigantica care este fotbalul romanesc (cu meciuri aranjate, cu personaje insalubre, cu eminente cenusii - chiar negre, cu ziaristi corupti si "prietenii" ilogice). Asa ca....puteti caricaturiza cat vreti personajul Chirila, dragi ziaristi, mizeria e acolo si voi o stiti bine (doar va balaciti in ea de ani de zile)!

Razvan  •  22 august 2017, 10:09

Altfel...Chirila isi argumenteaza (uneori delirant si hilar, dar o face!) spusele...voi doar incercati sa il discreditati prin atacuri suburbane si mistouri ieftine! O tactica de manipulare comunista, demna de un dinozaur ca Ioanitoaia si creatiile lui "postr-evolutionare"! Lucescu nu spune nimic? Ce motive ar avea? Are destui "latrai" care sa o faca pt el!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Silviu  •  22 august 2017, 10:20

@MArius, @Stra Luce Nthori de Nord - Sa va fie rusine! Lucescu este varful antrenorilor romani in ultimii 30 de ani. In afara de Covaci si Boloni, ce antrenor roman a avut rezultate notabile in afara Romaniei? Si ce daca omul a pierdut si niste meciuri usoare cand antrena Dinamo sau echipa nationala? Nu exista antrenori care sa fi castigat toate meciurile in care echipa pe care o antrenau era favorita. Dati in el in continuu, dar uitati de fotografia cu el ridicand drapelul nostru cand a castigat cupa uefa. O avea el mania persecutiei, dar chiar si asa, trebuie sa ne mandrim cu unul dintre putinii oameni din sport care ne reprezinta tara cu succes. @MMm - din pacate, lumea e mai idioata decat iti inchipui. Sunt mai multi *** de cat pe vremea comunistilor si ratingul conteaza. Articolele care ni se par penibile noua tin in viata ziarul. Trist, dar adevarat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Liviu  •  22 august 2017, 10:25

A castigat domnule Tolontan vreodata cineva vreun razboi cu presa? Evident ca si Chirila exagereaza cu marile generatii construite de el, ca daca Fl. Petre a fost varful e clar ce Barcelona era acolo... Dar sa nu spuneti aici ca nu Mircea l-a vopsit pe Razvan antrenor... Are sau n-are dreptate aici Chirila? Cine e presedinte la PAOK acum?... Nu cred personal ca Ioanitoaia e implicat, dar caracatita condusa de Lucescu chiar e reala. Normal, generatia voastra de ziaristi l-a idolatrizat pe Lucescu. ca doar atunci cand Piturca va gonea de peste tot, Luce va primea in Italia la inceputul anilor 90 si va arata ceva ce in Romania nu exista pe atunci... nu degeaba vreme de 20 de ani nu l-ati scos din "cel mai cel..."

Mihai Alexandru  •  22 august 2017, 10:28

@Silviu Tu nu stii sa citesti? Nu este vorba despre antrenorul Mircea Lucescu. Ionut Chirila s-a referit la caracterul lui !! Casca ochii !!!

Florea  •  22 august 2017, 10:31

Hai ca ati sarit ca sacalii pe om. Daca a spus ce a spus, ceva adevar probabil exista. Nu-i ca si cum noi, romanii, n-avem obiceiul sa ne punem bete in roate unii altora. Il Luce si-a bagat baiatul antrenor pe unde a putut (Rapid, National) iar Ioanitoaia se pricepe sa duca atacuri indelungate, uitati-va la atitudinea lui fata de Daum

Andrei F  •  22 august 2017, 10:40

1,,,Nu e vorba că a fost binefăcătorul lui Chirilă, e mai mult de atât, selecționerul de azi al Turciei a fost pur și simplu materia care l-a ajutat să se structureze.,,................2.,,Vorba lui Cristian Geambașu, într-o discuție din redacție, ”nici nu-i e greu lui Ionuț Chirilă să analizeze totul la secundă, la cât de puține zile are cariera lui ca antrenor!”.,,...........................Pai cum vine asta Chirila-i datoreaza ce este lui Lucescu dar stai ca d-l Chirila este un nimeni...Pai atunci pentru ce sa-i multumeasca Chirila ????Pentru nimic???

Silviu  •  22 august 2017, 10:43

@Mihai Alexandru - Stiu sa citesc, raspunsul meu este pt. comentariile postate de MArius, Stra Luce Nthori de Nord si MMm

gigelos  •  22 august 2017, 10:52

Domnilor , vorbim de Dl. Mircea Lucescu . Chiar am luat-o cu capatana ? Am fost dinamovist . l-am respectat pe nea Imi , l-am iubit pe Loti , pe Belo , pe Donose , Cartu etc,etc. Chiar am uitat ? Pana la Lucescu , fotbalul romanesc era o bascalie de baieti talentati , pusi pe spritzuri si caterinca . A fost gonit din fotbalul romanesc de grupul Nashu , Albanezu , soferul Becali Ioan .Cine stie , ok , n-am chef de discutii cu copii crescuti cu icoana lui Gigi , o mizerie

ion ion  •  22 august 2017, 10:56

comentariile lui tolo ar fi fost si mai pertinente daca s-ar fi bazat in totalitate pe elemente care nu au legatura cu una din taberele definite prin acest mic taraboi iscat de chirila; adica, oferi (incercI si in mare masura reusesti) o viziune de bun simt asupra intregii situatii, un apel la repere cat mai necontestate, dar strecori si citate (barfe) din taioso-cotoioso-neperechele geambasu? o data, coleg de redactie cu ioanitoaia (poate ucenic candva), apoi, autor de umor din asta de seminte prajite? e cam hazardat, o gaura in barca data cu penitza lui tolo

lord belial  •  22 august 2017, 11:11

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Silviu  •  22 august 2017, 11:15

De ce cenzurati cuvantul "***"? Am vorbit la general, si am zis ca sunt mai multi decat pe vremea comunistilor. Nu cred ca am jignit pe nimeni anume

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  22 august 2017, 11:16

INTREBARE . Asta e esentialul pana la urma . ,,Daca ati avea o echipa de fotbal , daca ati fi un personaj important in fotbal , l-ati pune sau l-ati recomanda antrenor principal pe Ionut Chirila ? La echipa dvs sau la o echipa apropiata . Eu NU . Este conflictual , plin de el , o bomba cu ceas , plin de frustrari si de abureli . Lucescu a spus intotdeauna ca un antrenor trebuie ( pe langa pricepere ) sa fie in primul rand umil . Viorel Mateianu , bai baieti , unde e un loc liber in autocar sa ma asez si eu ... A incercat Lucescu cu Ionut , la 20, la 30 , deja la 40 se pierduse , la 50 ce sa-i mai faci ? Apropos , Razvan a fost antrenor la Dinamo ?

ManX  •  22 august 2017, 11:22

Concluzia asta am tras-o si eu.Am fost chiar mai critic în mesajele pe care le-am scris la interviurile publicate în gazeta. El nu realizeaza ca a fost favorizat în viata si a mers din pila în pila doar prin faptul ca este baiatul lui Ioan Chirila si protejatul lui Lucescu.Pile este probabil prea mult spus,dar este o mare sansa pentru oricine sa se nasca si sa aiba un asemenea anturaj si nu este de condamnat pentru asta. Competent sau nu,bun antrenor sau nu, a scapat o ocazie sa taca si sa faca dovada de bun simt.Se acuza singur si se face de rusine. Pe lânga asta,Catalin,scuze pentru mesajele de ieri. Am fost prea agresiv fara rost.

whiteredarad  •  22 august 2017, 11:24

De fapt se cauta ...scandalul. Logic, Ionut Chirila merita a fi banat, pentru ca spune nu doar ineptii, el injura fam Lucescu, punadu-i in spate toate insuccesele lui. Aceast stil de presa da ocazia oricarui neavenit , sa comenteze, sa il injure si pe M Lucescu, pe Razvan,Mircea fiind un om care, dupa ce a plecat din tara, a muncit doar afara, zeci de ani, cu rezultate. De ce sa il jignesti ? ( ca @Gabone?).Repet stilul asta de presa, in care sub motivul ca "fiecare are libertatea sa spuna ce crede", este o treaba gresita. Cum spun si altii Ionut Chirila nu are mari realizari ca antrenor. Eu unul, pot spune ca a lasat la Arad, in urma lui, doar "praf si pulbere", ca s-a comportat mizerabil, ca a foat interesat , dupa abdicarea lui Bara doar sa castige bani din distrugerea unui club, la care tatal sau, Ioan Chirila,...chiar tinea. In plus, la Ionut Chirila se constata aberatii si un stil prolix, demne de o incadrare in patologie. Cit despre dl Ioanitoaia, ca ziarist, e clar "vremea" dansului a trecut, odata cu ziarele scrise. Procesul etapei, fiind initial, cam singura emisiune era urmarita. Azi, cu comentarii de tipul " zic si de bine, zic si de rau,le amestec" nu mai merge. In plus a avut atatea partizanate incit, sincer, pentru mine, nu mai este frecventabil.

Stefan  •  22 august 2017, 11:24

Eu tot nu înțeleg cine e Ionuț Chirila asta ca antrenor. Ma uit la fotbal de zeci de ani și îl mănânc pe pâine, dar ce a facut omu asta in fotbal vreodata ca sa poata da lectii despre sportul asta si oamenii care au state vechi de plata in el? Tata ma intreba deunazi cine e nimea-n drum asta care taie si spanzura de cate ori i se pare ceva nelalocul lui. Cine e? Si felicitari pentru autocorectarea in limba romana.

Hogea  •  22 august 2017, 11:42

Singura non-aberatie din scenariul lui Ionut Chirila este declaratia referitoare la Ovidiu Ionitoaia. Sa fim seriosi, ceea ce scrie dansul este ceea ce spune pe gura orice chibit din Herastrau. Nimic de substanta adica, chibitareala. Faptul ca a stiut sa creeze doua redactii puternice (cel putin) nu are nicio treaba cu fotbalul. Dansul este un pasionat si nimic mai mult. Cu tot respectul, dar nu stiu daca exista cineva care sa cumpere un ziar pentru a citi Editorialul dansului. Lucru care nu se intampla in cazul tau (departe de a-ti face vreum compliment), Ioan Chirila pe vremuri (de abia aici te complimentez trecandu-te langa numele lui), Ioan Cupen etc

Alin  •  22 august 2017, 11:46

Ionut Chirila nu merita bagat in seama pentru ca este un antrenor foarte slab, nu a demonstrat nimic in cariera lui , ba mai mult decat atat, ii lipseste coerenta in ceea ce declara si realismul...

Lup  •  22 august 2017, 11:46

Nebun-nebun, nu se mai discută, dar pe parcursul celor trei interviuri omul mai scapă și niște adevăruri (fapte, nu aprecieri și judecăți aberante) pe care „sănătoșii” nu au inconștiența să le spună...

Silvio  •  22 august 2017, 11:50

Nu iese foc fara fum iar Chirila isi argumenteaza declaratiile pe cand voi il atacati si il discreditati ca om, adica exact deprinderile comuniste de care am incercat sa scapam si de care nu am scapat. Nu mai spun ca tu Tolo, te contrazici singur in ciorna asta de mai sus asa cum bine a sesizat Andrei F. Nu vroiam sa comentez dar sincer mi s-a acrit sa vad cum ii tot luati apararea acestui personaj insalubru care este M. Lucescu, nu cumva sa se ia cineva de cel care va platea mese si hoteluri pe unde a fost ca sa-i compuneti ode prin tara. Pana la urma cin' se aseamana se aduna. Mai importanta era declaratia lui Daum care iar a vorbit cu pacat despre tara noastra, acest creier prajit care una spune si alta face. Sa ne explice si noua care au fost motivele pt care i-a selectionat pe Stanciu, Filip, Pantilimon, Tosca (de care Betis vrea sa scape), Ivan, pt ca el declara ca a luat decizia de a-i selectiona pe jucatorii respectivi dupa multe luni de scouting si analiza si nu dupa varful de forma, asa cum fac mai toti selectionerii, sa ne spuna ce a studiat el sezonul trecut la jucatorii mai sus enumerati, nu ma mai bag si in lista aditionala ca ma ia capul.

Cătălin Tolontan  •  22 august 2017, 11:51

@Silvio: de multa vreme n-am fost criticati ca nu-l criticam suficient pe Daum :-)

tyn liege  •  22 august 2017, 12:08

Dar oare de ce l a tinut "nea Micea" pe Ionut langa el inca din copilaria celui din urma ??? Intreb si eu asa..... Pffff..... scarba de cloaca din fotbalul romanesc !!!

Vlad  •  22 august 2017, 12:24

Pentru mine, ca observator si cititor de presa sportiva, M.Lucescu (cat si Ioanitoaia- dar nu despre el e vorba) sunt oameni cu un caracter indoielnic. Nu-i cunosc personal dar impresia mea (si cred ca nu doar a mea) asta este. Asa ca personal, cred cam ce zice Chirila.

niuc001  •  22 august 2017, 12:32

Vreau sa va dau dreptate in acest editorial dar imi e greu sa o fac. unu, pentru ca antrenor in toate treptele sale de la copii/juniori/seniori, Ionut Chirila s-a invartit intr-o lume de sus, relativ inchisa, a fotbalului romanesc. Daca era un caz in Franta sau Portugalia va dadeam dreptate si sustineam ideea ca omul a luat-o pe aratura dar aici e clar ca omul vorbeste din intestinele monstrului care , din pacate a devenit fotbalul romanesc. O sa fi se para aberant, dar de 30 ani aproape de la Revolutie avem aceleasi figuri in acest fenomen - e drept a disparut fizic un Hizo, un Bondrea sau un Talnar dar au aparut un Alexa, un Isaila, un Stoican. Au profule asemanatoare, un bagaj mic cu o periuta de dinti si 3 tricouri pe care il tin in dulap gata oricand sa plece sa se mute in alt oras. Dau vina pe lipsa rezultatelor sau a pregatirii care nu a fost facuta de el asa cum trebuie, cand in fapt este lipsa obiectivitatii in munca pe care o presteaza. Sambata seara am vazut un spectacol oribil care caracterizeaza munca antrenorului roman fara relatii - Oprita Daniel ca actor principal - isi plangea neputinta in fata presei. Fotbalul romanesc este o casta inchisa inc are nu intri decat cu recomandare. Iar I. Chirila stie treaba asta, asa a patruns si el si e in masura sa spuna ceea ce spuna. Problema lui e c a fost introdus de cel mai cel in materie de sfori. Marele Mircea Lucescu... Doi la mana, Chirila este un rasfatat post revolutie dar un uitat in sertare. El a pierdut tot sarmul de protejat pentru c a intrat ca pupila lui Lucescu dar in fapt era doar o lentila de contact. Si de astea te plictisesti repede. mircea Lucescu a facut ce a vrut cu el ca antrenor, l-a tinut ca pe un catel. Chiar vreau sa intreb de ce oamenii simt neaparata nevoie sa aiba un catel langa ei.... trei la mana, ca antrenor Chirila este mult mai eficient ca un Alexa sau talnar sau Stoican. Degeaba i se imputa ca nu a facut treaba cu un ASA falimentat (oare stie ceva Stanciu si Raducan despre treaba asta) sau un Iasi unde era Prunea (nu fotbalistul ci presedintele). E trist ca nu se vede realizarea lui ca antrenor dar Chirila ca antrenor al unor jucatori blazati are oricand rezultate, deci poate oricand face treaba la un club in Romania. Si are dreptate, astfel, a se intreba de ce nu primeste sansa? Voi presa stiti de ce, pentru ca avem un circ ieftin pe care voi il regizati maestru. ma rog, asa cum va pricepeti. Patru la mana, singura greseala a lui Chirila este atunci cand se plange si a ales sa aduca in discutie un dinozaur, pe Ioanitioaia...Dinozaurii trebuie lasati in pace, uitati, priviti ca o curiozitate...Atat.Ionut Chirila are o viata lunga inainte si poate timpul v-a demonstra ca este cu adevarat un mare antrenor. Este simplu sa dovedeasca lucrul acesta - dar nu in tara unde toata lumea se ajuta cu toata lumea - Oprita ajunge acum sa se gandeasca sa antreneze pe la liga IIIa - ci ar putea sa ia o echipa in strainatate. Poate sa faca lucrul acesta in Franta, Spania, Portugalia. Sta doi trei ani si la cat de formator este imposibil sa nu ajunga sa antreneze in primele 2 ligi. E drept ca acolo e doar pe barba lui, devine om si trebuie sa isi vada de drumul lui. Insa are avantajul ca scapade lesa...

Comentează