Mihai Covaliu: ”Consilierul meu a făcut o greșeală inadmisibilă! Renunțăm la ideea cu lupul dacic”

Reacția președintelui COSR după ce Gazeta a publicat corespondența purtată de Lorand Balint cu agenția Brandient, prin care anunța că ”nu garantăm nici trei medalii la Tokyo 2020”

miercuri, 13 septembrie 2017, 6:46

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

– Domnule Covaliu, ați discutat cu consilierul dumneavoastră înainte ca acesta să trimită acel mail?
– Deloc. Aceasta este și supărarea mea față de Lorand Balint. I-am reproșat că nu trebuia să corespondeze cu agenția fără să mă anunțe, fără aprobarea mea.

– Dar conținutul emailului reprezintă gândirea actualei conduceri a forului olimpic român? Că la Tokyo nu sunt garantate nici măcar 3 medalii și că se dorește schimbarea logo-ului Team Romania cu lupul dacic?
– Partea cu numărul de medalii este opinia personală a lui Lorand, dar nici așa nu e în regulă pentru că a adus public deservicii instituției pe care o reprezintă. Este o greșeală inadmisibilă făcută de un angajat nou la COSR! Despre partea cu lupul dacic recunosc că am purtat mai multe discuții cu el pe această temă.

– Vă doriți schimbarea logo-ului Team Romania cu lupul dacic?
– Doar am discutat. Eu cred că imaginea COSR a avut de suferit de pe urma Olimpiadei de la Rio și că, poate, nu sunt un specialist în marketing!, merită să schimbăm ceva pentru Tokyo 2020. Dar acum am înțeles că ideea cu lupul dacic nu este una strălucită și vom renunța la ea. Asta ca să știți că am ținut cont.

Nu e treaba noastră ce puneți pe tricouri. Nu insinuați, vă rugăm, că modificați ceva în urma unui articol de presă!
– Nici n-am zis asta. Pur și simplu v-am zis că renunțăm.

– În legătură cu medaliile, câte credeți că o să câștige România la Tokyo 2020?
– Eu voi face tot ce-mi stă în putere pentru ca rezultatele de la Tokyo să fie mai bune decât cele de la Rio. Tocmai de aceea am și inițiat „Lotul Samurai”…

– Din care, momentan, fac parte doar gimnaștii Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor…
– O să fie mai mulți sportivi, dar după ce se vor desfășura și Mondialele de canotaj și gimnastică vom lansa „Lotul Samurai”.

– De la ce sporturi așteptați medalii olimpice?
– De la lupte și judo, de la canotaj, unde băieții sunt în creștere, de la kaiac, dacă se reface lotul pentru că aici avem know-how. Și mai avem cazuri izolate la înot, prin Robert Glință, la gimnastică, dacă vor reuși să se califice la aparate, pentru că e prematur să vorbim de echipe, iar la atletism avem trei nume: Alina Rotaru, Andrei Gag și Alin Firfirică.

– Ați uitat tocmai scrima. Sau nu o luați în calcul?
– Am o reținere după evoluțiile scrimerilor din acest an. După ce am plecat de la federație pentru a veni la COSR am avut o discuție și am spus că la sabie ne trebuie un antrenor străin, care să vină cu mentalitatea și cu experiența de afară. Mi-au spus că nu e o idee bună. Și care sunt rezultatele acum? Tiberiu Dolniceanu a ajuns pe locul 22 la Mondiale! Dacă mă enervez și îmbrac combinezonul și merg acum la concurs, intru fără emoții pe tabloul de 32…

– Le lipsește ceva sportivilor români?
– Le lipsește mentalitatea de învingători. În acest an am mers la Mondialele de lupte, la cele de judo, de atletism și urmează să mă duc la cele de gimnastică pentru că îmi doresc să văd cu ochii mei cum evoluează sportivii români. Antrenorii pot veni la mine cu povești, dar sportivii nu mă pot minți. Apoi am stat de vorbă cu ei și le-am spus că dacă nu au o mentalitate de învingători, să se lase de sport! Ca antrenor le-am repetat mereu elevilor mei că indiferent cât de valoros e adversarul, pe teren trebuie să-l vezi ca pe un egal al tău și că trebuie să-ți dorești să-l bați și să devii cel mai bun. Fără această mentalitate nu vei reuși niciodată nimic! Eu așa am fost ca sportiv și ca antrenor.

– În afară de „Lotul Samurai”, COSR mai pregătește altceva pentru Tokyo?
– Săptămâna viitoare, eu împreună cu încă șase persoane din diverse federații vom merge la Tokyo, la invitația organizatorilor Olimpiadei, pentru a vizita locuri unde s-ar putea deja pregăti loturile olimpice. Vreau ca sportivii noștri să profite din plin de această oportunitate! Datoria mea e să le asigur cele mai bune condiții de pregătire și cel mai bun echipament pentru Tokyo 2020.

– Revenind la consilierul dumneavoastră, acesta a declarat Gazetei că o să facă un pas înapoi! Asta înseamnă demisie?
– O să am o discuție cu el și o să văd ce decizie voi lua. Îmi asum greșeala lui și voi învăța din ea.

Cu 3 medalii la Tokyo 2020 ne-am întoarce în Berlinul anului 1936!

În medie, la cele 21 de participări la Jocurile Olimpice de vară, România a câștigat 15 medalii pe ediție.

Rezultatele obținute de sportivii români la Rio 2016, 4 medalii, au fost cele mai slabe realizate de sportul românesc din ultimii 64 de ani, de la Olimpiada de la Helsinki 1952.

La JO din Brazilia, ”tricolorii”au cucerit 5 medalii, una de aur, una de argint și 3 de bronz. După ce halterofilul Gabriel Sâncrăian a fost însă depistat pozitiv la testul doping, a fost retrasă medalia de bronz cucerită de acesta la categoria 85 kg.

Dacă la Olimpiada de la Tokyo, România va câștiga doar 3 medalii sau sub, va fi cel mai slab palmares de la JO de la Berlin, din 1936, când am luat două medalii.

Vezi aici conținutul emailului trimis de COSR, email care a stârnit disputa. 

 

Comentarii (46)Adaugă comentariu

haideusicfr  •  13 septembrie 2017, 7:10

Mai bine stati acasa. In cazul unei medalii trebuie sa mai platesc o pensie viagera .Vi se pare normal domnule Tolontan? Suntem o republica babaniera stil Cuba unde sportivii au totul ,iar restul nimica ? Pe vremea lui Ceasusescu ,ma sculam la 5 dimineata sa ma duc la coada la lapte.Dupa aceea la servici .Care dintre sportivi faceau asta ? Medaliati sau nu. Si nu numai eu .Milioane de ioropsiti munceau de le sfaraiau calcaiele prin fabrici obscure marca (Traiasca Partidul Comunist Roman )-asa se numeau toate ,prin mine ,schimburi ,in conditii vitrege. Au pensii de batjocura dupa o viata grea .Si in plus tot din banii nostri sa-i platim pe trantori. In *82 parca Romania a luat o caruta de medalii pentru ca URSS si aliatii sai nu s-au prezentat. Suntem ultimii din Europa in ce priveste salariile si pensiile ,dar primii in ce priveste pensiile viagere acordate sportivilor.Nu tarim pentru sportivi ,traim pentru noi insine. Iar tara ,daca ma veti lua cu patriotisme ne-a dat gloante .In *89. N-am auzit de vreun sportiv sa fi patit ceva in Revolutie.Parca a fost un rugbist.Parca .In reste cele bune domnule Tolontan.Sunteti exceptia care intareste regula la GSP. Multa sanatate!

Cătălin Tolontan  •  13 septembrie 2017, 7:11

@haideusicfr: viata sportivilor nu e deloc simpla. Munca lor e exact cum o descrieti dvs pe a dvs. De mici fac un efort aproape inuman si dupa un program in care doar consecventa le face posibile rezultatele.

adi_stelistul  •  13 septembrie 2017, 7:25

La Berlin am obtinut o singura medalie, argint in marele individual individual la calarie obstacole prin Henri Rang. O a doua medalie, care trebuia sa fie chiar primul aur olimpic romanesc, a fost ratata in proba similara pe echipe. Desi Romania a castigat competitia invingand tara gazda a fost ulterior descalificata intrucat unul dintre calareti nu a asteptat ridicarea unui obstacol doborat, cum cerea regulamentul, ci si-a continuat parcursul. Juriul competitiei a considerat ca a fost incalcat regulamentul si a descalificat echipa Romaniei. Acum nu e sigur ca daca era Germania in cauza s-ar fi luat aceeasi decizie, dar asta e... Deci, atat am vrut sa spun, ca la Berlin n-am avut doua medalii, cum se afirma in articol, ci una singura.

Suzana  •  13 septembrie 2017, 7:26

O idee tâmpita sa renunti la lupul dacic!! Ce alt simbol national avem?? .... Pri Bitdefender macar lupul dacic este cunoscut de o lume intreaga!! Pe cine am suparat?? Pe maghiari?? Pe sefulserviciului roman care a cedat gratis la maghiari Fundatia Gojdu si a devenit cetatean de onoare al Ungariei?? Instruit prin fundatiile lui soros ?? Simbolul dacic trebuie pastrat !!

Antonescu  •  13 septembrie 2017, 8:17

Consilierul de imagine a plecat si s-a renuntat la lupul dacic. Yohoo, pb sportului romanesc au fost rezolvate. Vom lua tona de medalii in 2020. Wtf Tolo asta-i investigatie jurnalistica ce vb in privat doi oameni de marketing?

pavel  •  13 septembrie 2017, 8:32

Un intervu foarte bun cu noul sef al COSR. Insa, pana la Tokyo, mai avem Pyeonchang 2018. E ciudat ca nu s-a vorbit deloc de lotul pentru JO de iarna de anul viitor. Cu zero sanse la medalii.

Daniel L  •  13 septembrie 2017, 8:52

Chestiunea cu renunțatul la lupul dacic este o prostie sau o acțiune concertată a ziaristului de a bagateliza un simbol pur românesc. Goana după subiecte cu orice preț duce la articole fără fond. Ce legătură aveau obiectivele de la Tokio cu lupul dacic? Oricum este posibil să fie realist obiectivul cu 3 medalii. Copiii nu au unde să facă sport și vrem rezultate le olimpiadă. Il invit pe Tolo să scrie despre ce se întâmplă la firul ierbii. In octombrie 2016 a fost votat un HCL de la sectorul 1 din București cu tema LIBER LA SPORT IN CURTEA SCOLII. Din toate școlile din S1 numai una a implelementat rezolutia. Poate face un articol pe această temă să-i convingă pe PSDistii de la sectorul 1 că este o NORMALITATE și o obligație să-i lase pe copii să facă sport în curtea școlii, mai ales că unul dintre consilierii PSD este și Inspector general la Învățământ pe București la Tolo îți stau la dispoziție cu toată poveste, deoarece eu fac eforturi de 10 ani ca să-i lase pe copii să facă sport in timpul liber pe terenurile școlilor.

Lupoaica varianta RO  •  13 septembrie 2017, 8:55

Catzelus cu parul cretz fura ratza din cotetz si se jura ca nu fura dar l-am prins cu ratza-n gura ..))

haideusicfr  •  13 septembrie 2017, 9:21

"Renuntam" la lupul dacic ......pentru ca avem destui pe malul Dambovitei...

Florea  •  13 septembrie 2017, 9:30

Va isterizati degeaba, omul si-a spus parerea despre cate medalii crede ca vor fi castigate. O parere realista, de altfel, n-au decat federatiile si antrenorii sa se ambitioneze si sa-i arate ca se inseala, dar ma indoiesc ca se va intampla

Cătălin Tolontan  •  13 septembrie 2017, 9:31

@Florea: e ca si cum echipajul de pe un vapor ar spune: "Treaba noastra e sa va ducem cu bine la mal, dar, fiind realisti, vine o furtuna ingrozitoare si nu e mare lucru de facut asa ca hai sa reasezam scaunele de pe punte".

Sport manager  •  13 septembrie 2017, 9:35

Apreciez foarte mult acest demers jurnalistic, care a oprit in ultima secunda o aberatie enorma, o grozăvie pe cale sa se întâmple. Ca sa putem intelege grozăvia, trebuie sa vedem si cine este autorul ei: un om dintr-o agentie de publicitate, a cărui creativitate nu s-a ridicat niciodata la renumele agenției. Un oportunist care a vazut in naivitatea in ale marketingului a oamenilor de sport din Romania slabiciunea perfecta pentru a se manifesta si a produce mai mult si mai usor banii pe care nu i-ar fi câștigat niciodata in agenția lui, atat direct cat si prin paraindaraturi. Sunt convins ca Dedu o fi ridicat putin din sprânceană cand a auzit de Lupul dacic, dar cand ideea vine de la un "om de publicitate" deh, știe el mai bine. A înghițit-o la pachet cu handbalul-sport național, care i-a plăcut. Si atat de tare a înghițit-o încât i l-a recomandat pe "creator" si lui Covaliu...ca apoi sa ridice din nou de sprânceană contrariat, aflând ca Lupul dacic nu va mai fi "identitatea" handbalului românesc, ci a căscat deodată o gura mare cu care vrea sa înghită tot sportul românesc, COSR, federații, tot. Pentru cine nu e in domeniu si nu știe, planurile lui Boti sunt mult mai mari decât gura lupului: sa încerce, cu ajutorul lui Covaliu sau profitând de renumele si naivitatea lui (una din doua) sa ia in stăpânire marketingul nu doar al COSR ci si al tuturor federațiilor (sau a câtor s-or putea). Adică sa joace, sa dirijeze toate resursele si toți banii din marketing ai sportului din Romania, pe care sa-i treacă prin mecanismul deja patentat de comisioane si paraindaraturi creator de sume fabuloase... Oamenii din sport se pare însă ca uita un lucru: marii "creatori" din publicitate se număra printre contributorii din plin ai căderii sportului românesc. Nu ei sunt cauza principala, sa fim corecți. Dar au avut un aport considerabil. In relație directa cu toate companiile din Romania, autohtone sau multinaționale, interesate de publicitate, atunci cand a venit vorba de sport au îndreptat toți banii clienților exclusiv către fotbal. Era singurul "vandabil". Daca te duceai la vreun "creator" din asta ca Boti, la o Agentie de publicitate, pentru a susține un alt sport, iti explica din start ca partenerii lui nu sunt interesați, ca in Romania in afara de fotbal restul e praf. Sa ne înțelegem, aceasta atitudine a fost de la inceput, cand celelalte sporturi inca făceau Sali pline in Bucuresti si in tara. Fara susținere financiară si fara sponsori, căderea celorlalte sporturi a fost previzibila. Iar acum, vine domnul "doar fotbalul vinde restul e cancan" ca sa pună coada la cireasa si sa ia in stăpânire sporturile "nevandabile" din Romania. Vine sa le facă el vandabile, cu geniul lui creator? Nicidecum! Ci sa le sugă de orice resurse, sa le arunce si mai tare in derizoriu prin niște idei grotești pe care nu-mi pot imagina cum oamenii din elita sportului le pot accepta. Sunt totusi oameni care au vazut multe, au umblat prin lume! Iar daca Mihai Covaliu sa spunem ca e bine intenționat si doar naiv, ca nu face parte din schema financiară a lui Boti, totusi COSR-ul ar trebui sa mai aiba niște oameni cu capul pe umeri care sa ia atitudine, niște vicepreședinți, un comitet executiv, un secretar general. Pentru ca in fata unei asemenea grozavii, omul ala ar trebui nu doar îndepărtat de urgentă, ci interzis sa se mai apropie de orice alt sport (bine, asa ceva e mai greu de realizat). Dar ce sa caute in sport un om care vede legături de identitate intre Lupul dacic si handbalul românesc? Sau intre mișcarea olimpică si Lupul dacic? Cum poti sa spui ca tu dezvolți sportul prin asemenea aberații, cand opinia publica e mai mult oripilată decât atrasa, iar sponsorii sunt puși pe fuga? Cum poti sa inventezi povesti de brand cu un brand inexistent? Auzi, la Rio brandul a fost afectat de rezultatele negative! Care brand, Boti?? Publicul din Romania (si, o sa te miri? o mare parte din oamenii de sport) nu asociază Team Romania cu Comitetul Olimpic sau Echipa Olimpica. Nu au trecut suficienți ani pentru ca acest brand sa se impună, sa ajungă la maturitate. Dar ce iti pun tie?? In mintea ta de mare "creator" si "om de publicitate" un brand se face intr-un an!!! Atat a ținut Lupul dacic la handbal...cu care chipurile, ai susținut marea ta strategie de creare a unei identitari...identitate cu care dai acum de pământ, încercând sa duci Lupul la COSR. Omule...fugi repede, cat mai departe! Ai murdărit handbalul, murdărești acum si comitetul olimpic si imaginea unui om, Mihai Covaliu, care mai mult ca sigur a crezut sincer ca il vei ajuta si a crezut, nepricepandu-se in domeniu, in marile tale calități de marketing guru cum te-ai recomandat. Lasa-ne, Boti! Du-te, "pui de dac"... du-te departe!

haideusicfr  •  13 septembrie 2017, 10:12

Burleanu e cum e ,dar asta cu lupul dacic....

axel  •  13 septembrie 2017, 11:11

O investigatie senzationala care a dus la repararea unei nedreptati: nu va mai fi folosit lupul dacic :)))))) Cand ma uit la numele aste doua Tolontan si Neag, de unde ati mai venit si voi? Toti necunoscutii se reped sa faca investigatii din astea complicate cu lupul dacic, dusmanul de clasa al clasei conducatoare trotkiste de astazi. Noroc va doresc, ca aveti nevoie!

vasile  •  13 septembrie 2017, 11:11

Brandul "curent", adica chestia aia de inspiratie folclorica nu este rea si nu are nimic rau. Ce a fost negativ a fost echipamentul de doi bani (apropos kappa ce mai zice, nu ii supara la imagine?). Lumea ii iubeste pe sportivi si nu avem nevoie de costume sa lase o lume cu gura cascata cind avem 5 reprezentanti. Si apropo de lup dacic, daca tine neaparat la el sa faca o creatie potrivita ca stil si ca forma, nu sa ia niste atrocitati de doi lei (ca nu se putea gratis) intro manevra executata in 4 ore cu tot cu mers cu masina. Daca vor lup dacic sa faca lup dacic nu pitic de gradina reformat. Si tricoul ala cu uriciunea aia albastra sper sa fie un concept facut in 3 minute. Si pe cuvint ca nu tricoul o sa ne faca sportivii ci performantele.

Ardeleanul  •  13 septembrie 2017, 11:11

Românii de etnie maghiară*nu ăia de bună credință) și ăștia cu gândire ˝neo-europeană˝ sunt rugați să nu-și dea cu părerea despre ce înseamnă lupul dacic pentru români și pentru istoria lor!

ivan  •  13 septembrie 2017, 11:25

Se mai gândește ce face cu „trepădușul” Belint?! Și președintele Covaliu?!? Asta e și mai grav. Dar, la tot ce se întâmplă acolo, în COSR... Predecesorului lui Balint, Lucian Lorin, instituția i-a plătit între multe altele și un curs de.... puericultură! Ca să știe omul cum să-și crească viitorul copil. Știți cât a costat afacerea? Se află înscrisă în actele financiare. Așa, ca să scoată din el un viitor campion, probabil... PS: Banii pe „imagine” (în loc de performanțe) sunt specialitatea casei. Ia căutați (tot în acte) cât a cheltuit COSR pentruschimbarea siglei,și pentru tam-tamul centenarului din 2014. De vreo 20 de ori mai mult decât apucase să topească același Alin Petrache la CSM București, înainte de a-l da Firea afară. Și acolo la venituri proprii intră și banii decontația CIO

urod  •  13 septembrie 2017, 12:22

Am scris un comentariu si n-a aparut.....de ce ?!!!.....nu m-ai am rabdare sa-l mai repet , dar nu te inteleg ....ce problema asa de grava este cu lupul dacic ?!!!!..... Ce este asa de gresit , ti se pare ca nu ne apartine ?!!!.... Sau te astepti de la departamentul de marketing , sa rezolve tot ce n-a facut ,,marele capitalism ''din Romania de 27 de ani , si sa cucerim medalii la Tokio , tot atatea cate am cucerit la Los Angeles ?!!!!!!..... Chiar nu te inteleg.....

co  •  13 septembrie 2017, 13:11

Personal, cred ca la Tokyo vom sta mai bine decat la Rio. Cat despre Covaliu, chiar cred ca este foarte bine intentionat. Mai ales ca vine cu mentalitate de invingator. Sper sa poata sa o insufle si celor din jurul sau, caci singur nu prea vad cum le poate face pe toate.

scrima  •  13 septembrie 2017, 13:11

De ce nu spune domnul Covaliu si ca antrenorul strain pe care l-a propus Federatiei este de fapt roman stabilit afara si este finul domniei sale? Un antrenor cu rezultate mediocre care nu a antrenat in viata lui un sportiv cu pretentii la medalii internationale, nu mai vorbim de loturi nationale.

Maxentiu  •  13 septembrie 2017, 13:24

Frați români! Oare nu putem găsi ceva reprezentativ pentru țărisoara noastră? Ceva care să nu fie nici glorificarea unui trecut incert cu care nu mai avem nimic în comun (lupul dacic), nici imitația jalnică a cosmopolitismului ("Team Romania")? Mai există oare ceva în țara asta care sa ne aduca pe toți împreună?

marian  •  13 septembrie 2017, 13:26

Eu zic sa aducem discutia privind logo-ul spre domeniul solutiilor posibile si, mai ales, sa nu punem (din nou !) caruta inaintea cailor. Logo-ul nu poate rezolva prin el insusi situatia catastrofala a sportului romanesc, insa o rezolvare onorabila a actualului impas este necesara. Avem in Romania artisti plastici si heraldisti de valoare recunoscuta si ar fi bine sa nu ignoram acest lucru. In domeniul artistic ar fi nume de prestigiu, printre altii Adrian Ghenie, Lia si Dan Perjovschi, Mircea Cantor. Oare a discutat cineva cu acesti exceptionali creatori ? I-as propune domnului Covaliu sa faca uz de egida prestigioasa a Comitetului Olimpic Roman si sa antameze o serie de discutii cu plasticienii si heraldistii de valoare din tara noastra, rezultatele nu vor putea fi decat benefice.

marian  •  13 septembrie 2017, 13:50

cred ca au renuntat la lup cand au vazut ca apare in sigla Petrom, ca sa nu amintesc si de lupoaica aruncatoare de flacari de la Agip...

EUEU  •  13 septembrie 2017, 13:52

Ca tot veni vorba, mai bine d-l Covaliu ne-ar anunta saptamanal ce se intampla cu recuperarea banilor platiti din taxele si impozitele noastre, firmei Kappa pentru niste echipamente raspciugoase care ne-au aratat la Olimpiada, la concursul concursurilor asa cum de fapt suntem niste neica nimeni rataciti pe la gimnastica si inca vreo 2 sporturi unde ne facem de ras cu sportive iesiti din ritm, fara programe adecvate, cu psihicul afectat de e-mailuri si articole de ziar. Si lupul dacic aka pe afara vopsit gardu, inauntru leopardul reprezinta o oglinda perfecta a celor din COSR dar si a poporului in general care sta mai bine in fund pe scaun uitandu-se la pomohaci decat sa-i scuipe afara ca pe o masea stricata pe cei care de exemplu trimit sportivi nepregatiti la olimpiada ca aia cica merita. Restul oricate performante au sunt trasi asa mai pe dreapta. Da stati linistiti, d-lor, dormiti linistiti ca nu-I problema, poporul roman nu e pe genu ,,pe ei pe mama lor", ,, ai n-ai mingea dai la poarta" e mai degraba ardelenesc asa ,, da acuma vrei?" Trimiteti 2-3 pe acolo sa bifam evenimentu si aia e. Pentru altii olimpiada e determinare si incantare, pentru noi e motiv de vopsit gardu, manereli si smenuieli, rebranduite desigur.

EUEU  •  13 septembrie 2017, 14:01

A si sa nu uit, pe banii parintilor in majoritatea ocaziilor ca altfel cica statul face economie la zilele de cazare si te pune sa mergi noaptea cu trenu si sa concurezi la ora 9. Asta e marea preocupare a faimosului stat roman pentru sportivii lui si nu numai - calatorii cu trenu de la 7 seara la 13:30 a doua zi , cu alta ocazie. Sali pline de praf spalate de parinti, cu toalete si dusuri de te ingrozesti si cu asta statu roman si COSR-ul lu peste prajit vrea sa castige eventual toate medaliile la olimpiada. Penibila si de 2 lei situatia sportului romanesc. Intreb si eu ca si doctoral ala de la Colentina de si-a data demisia : Atat de saraci suntem? Atata de saraci suntem ca nu ne putem permite niste sali de sport, niste echipamente, niste antrenori motivati? Pai daca Romania atata poate sa mai bagam niste discursuri motivationale ca poate sportivii se vor apleca mai bine la triplu ridberger dar mi-e teama ca isi vor rupe pantalonii.

ALupulica  •  13 septembrie 2017, 15:09

Cu lup sau fara lup tot aia e, puteti sa puneti o shaorma drept simbol sau o ***, un urs, degeaba vopsiti gardul ca sa nu se vada mizeria dinauntru, simbolurile nu alearga in locul sportivilor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Octavian Stăncioiu  •  13 septembrie 2017, 15:09

Fiți fericit, domnule Tolontan, v-a ieșit! Din nou! (Vezi amicalul anulat România - Belgia 2-1 din 2012). Lupul dacic e istorie. Dar aia cu Team Romania e de clasa a II-a... Uneori mă întreb pe care state de plată sunt unii...

gaby  •  13 septembrie 2017, 15:37

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Team LGBT  •  13 septembrie 2017, 16:15

gsp, nu trebuia sa va opriti la bascalia de "lupul dacic"; daca l-ati citit atat de bine pe saracul Covaliu, care, chiar asta a facut, in urma fix unui articol s-a fastacit si a renuntat, trebuia sa-i si bagati in cap ceva, nu numai sa-i scoateti; cum ar fi, echipa curcubeului, echipa metrosexuala, Team Hypster, Hype Romania, Romania Resist, va consiliau expertii din advertising. Ceva bun ati facut, desigur: o radiografie a materialului uman COSR: plastilina.

Tudor  •  13 septembrie 2017, 16:54

După antrenor(i) străin(i) urmează sportivi străini, mai ales de altă culoare. Articol și unele comentarii pregătesc terenul; „românii nu's buni de nimic”. Nu cred că noi o să ne putem opune metisării/corcirii sportivilor cînd n-a rezistat Franța și, mai nou, nici Germania, de Marea Britanie ce să mai zic. Lozinca la nivel european este „omul alb nu'i bun de nimic”. O minciună repetată de mai multe ori devine, pentru majoritatea oamenilor, adevăr. Dacă's așa buni africanii cum de n-au luat nici o medalie la vr'un Campionat Mondial de Fotbal?

Marian Ionita  •  13 septembrie 2017, 17:37

Cu aproape 3 ani inainte vorbim de J.O. 2o20 dar sa nu uitam ca ,acolo, la Tokyo vor ajunge numai sportivii care vor trece peste calificari, nu se mai merge cu liota, hai la JO ca asa a zis baronul ...."pricipalul este sa participi", nu prea mai merge, asa ca hai sa-l asteptam pe 2019, cel mai greu de trecut prag catre JO. Fara sa mai vorbim de nr. de medalii, cred ca vom inregistra, in premiera, cel mai redus nr. de sportivi romani care va ajunge la JO.2020.

Cosmin Vladulescu  •  13 septembrie 2017, 17:45

Un articol dezamagitor mai ales prin consecintele sale. Nu cumva mail-ul teimis de dl Balint era unul privat? Partenerii comitetului olimpic fac publice convorbiri private? Care e problema cu lupul dacic, pe cine deranjeaza? Covaliu este moale iar dvs frizati ridicolul cu acest articol. Mamutul radioactiv, acum asta...

Cosmin Vladulescu  •  13 septembrie 2017, 18:00

"An able, disinterested, public-spirited press, with trained intelligence to know the right and courage to do it, can preserve that public virtue without which popular government is a shame and a mockery" - Joseph Pulitzer Personal, cred ca presa pe care o practicati, nu se inscrie in categoria descrisa de Pulitzer.

Lila  •  13 septembrie 2017, 20:27

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid  •  13 septembrie 2017, 21:45

Peste 20 de ani cel putin ce priveste sportul inclusiv fotbalul de club sau Nationala , Ceausescu va fi reabilitat si nu numai atit . I se va face un soclu in plin centrul Bucurestiilor ! Pina atunci demagogia caracteristica noului sistem . Cel democratic . Hei rup !

flotop  •  14 septembrie 2017, 0:23

Domnule Tolontan, daca nu doriti sa se modifice ceva in urma articolelor de presa pe care le scrieti dumneavoastra, ce rost credeti ca mai au? ce rost are sa aducem la cunostinta publicului si la cunostinta celor ce pot schimba ceva anumite lucruri, daca nu doriti ca acestea sa se schimbe? "– Nu e treaba noastră ce puneți pe tricouri. Nu insinuați, vă rugăm, că modificați ceva în urma unui articol de presă!" Mi se pare stupida aceasta reactie a reporterului...nu e treaba voastra in ce sens? Nu sunteti roman si nu va intereseaza ce pune Romania pe tricouri?! Si daca nu e treaba voastra, de ce mai scrieti? Reporterii ar trebui sa aiba aceleasi pretentii si de la ei insisi, pe care le au de la ceilalti, din pacate, de multe ori, ei vad doar paiul din ochiul altora....

Franz Kafka  •  14 septembrie 2017, 0:57

Tolo, l-ai facut pe om sa renunte la o idee buna. Executia lui Boti cu lupul dacic, retine "executia", a fost foarte proasta insa, ideea era buna si e pacat ca se sterge. Hai sa ne uitam la brandul actual, ii admir in general pe cei de la Brandient, dar proiectul cu Team Romania e zero barat in ceea ce priveste conceptul. Stii cum verificam faptul ca nu are fond deloc acest concept care ar trebui sa fie unic pentru Romania? Putem foarte usor in loc de Romania sa pune Germany. Merge? Cum sa nu, Team Germany! Schimbam culorile si iaca uite brand pentru Germania. Putem pune France? Team France? La fel, schimbam culorile si iaca alt brand. Asadar, Team Romania nu are niciun concept, e o executie de festival a lui Kit Paul si nimic mai mult, oricand se poate inlocui cu orice tara si ramane perfect valabil, ceea ce inseamna ca nu e unic, nu are fond. Brandient trebuia brief-uita cu lupul dacic, asa cum e la francezi cocosul galic sau cu orice alt simbol de-al nostru. Daca pui un lup dacic acolo, mai poti sa pui ceva de Germania, Franta sau alta tara, sa inlocuiesti tara si sa functioneze in continuare brand-ul echipei? Nu se mai poate... Inca ceva, acel RO are probleme mari de readability, uite ce zice si un site mare de review-uri de branduri, site care alminteri i-a laudat pe Brandient cu alte ocazii: http://www.underconsideration.com/brandnew/archives/new_logo_and_identity_for_romanian_olympic_and_sports_committee_by_brandient.php Deci, exista o problema, acel RO nu e perceput si citit corect si lumea nu isi da seama ce inseamna si nici ca e logo. Zici ca e grafica de background. Ca sa nu mai zic ca, daca se face un audit printre sportivi o sa aveti o surpriza, atat tu cat si ceilalti care au vrut sa pastreze conceptul asta si l-au faultat pe Boti ca a avut o executie proasta, insa o idee formidabila. Un alt aspect, steagul de pe logo-ul corporate, cica ar reprezenta un podium, daca cineva vedem podium acolo ii dau 100k euro, da-le mailul meu sa ma contacteze. Astea sunt post-rationalizari cu acolo e podium, ala e simbol folcloric...samd Repet, identitatea de acum are probleme atat de perceptie cat si de executie, da stiu, iti ia ochii pe site-ul Brandient ca mock-up-urile arata misto, in realitate insa, e lipsit de concept si executia are probleme de perceptie in randul oamenilor. Ca sa nu mai zic ca Team Romania inseamna nimic, iti fac un generator de logo-uri pe conceptul asta instant, Team "fill in country"...si gata! In rest, pacat de ciorba, caci Boti daca brief-uia Brandient acum pe conceptul asta si prin nu stiu ce sponsorizari se ajungea iar la un rebranding, rezultatul era formidabil. Boti nu e un om rau si nici rau intentionat asa cum si la Brandient gasesti numai materie cenusie de calitate, insa daca lucrurile nu au un tel si un scop comun si fiecare face cum il taie capul, ajung sa scrii tu de ei. :))

Daniel  •  14 septembrie 2017, 11:54

Ca sportiv jos palaria. Ca Presedinte COSR ar trebui R despartit si sa ramana sa va arunce la cos. Las! Si pentru lup si pentru numarul de medalii.

hap chu  •  14 septembrie 2017, 12:11

eu nu inteleg de ce in loc sa fie o colaborare normala intre un executant si un contractor este atita venin. precis este ceva acolo ce merita investigat. cit despre lup, mie unul imi este indiferent. avem trei culori frumoase cu care se pot face o gramada de idei de costum fara a trebui sa o dam in simbolistici si mituri. comitetul olimpic nu are nevoie de brand, tot romanul stie ce este CO, o gimnastica, birna, cal sau inele (Multumim TVR si D-l Topescu care au construit un BRAND de 50 ani pe gratis), sportivii au nevoie de motivatii. punem brandul inaintea continutului si pare ca merge ca doar nu degeaba sunt atitia branderi si branduri la fiecare colt de strada.

Florin  •  14 septembrie 2017, 21:58

Cu parere de rau trebuie sa spun ca asteptam mult mai mult de la Mihai Covaliu observand ca imbratiseaza din ce in ce mult hulita "limba de lemn". Iar cand spun asta ma refer, de exemplu, la implementarea credintei ca pentru a avea succes la Tokyo 2020 trebuie "... sa schimbam ceva..." pentru ca "... ideea cu lupul dacic nu este una stralucita si vom renunta la ea". Oare nu ar fi mai potrivit ca in loc sa se aloce atatea eforturi mintale si materiale pentru a gasi un logo care sa ne faca sa sara, chipurile, inima din piept (crearea unui logo si expunerea acestuia costa ceva, dupa cum cred ca nici salariul consilierului nu este chiar de nebagat in seama!), initiativele sa vizeze modernizarea bazei materiale (cu tot ce cuprinde ea), largirea ariei de selectie, perfectionarea metodelor de antrenament si recuperare prin aducerea acestora la nivelul celor practicate in tarile cu superperformanta etc. Mai spune presedintele COSR ca sportivilor "le lipseste mentalitatea de invingatori". Oare de ce? Sigur ca pe aceasta tema se poate discuta mult, mult... Cat priveste tema "fierbinte" a momentului, acea iesire publica a respectivului consilier, cred ca un manager adevarat, care stie ce vrea sa faca din institutia sa, i-ar fi aratat "neinspiratului" usa in secunda doi, nu ar mai fi fost necesar un "timp de gandire" (ca sa nu spun ca necesitatea unei asemenea persoane in staff-ul COSR mi se pare, oarecum, inutila!) Sunt convins ca performerul si profesionistul Mihai Covaliu poate face mult mai mult pentru a ridica sportul romanesc decat a enunta cateva "lozinci". Doar cu "avem de gand" si "vom face" nu se revine acolo unde ROMANIA a fost candva in lumea olimpica mondiala.

Florin  •  14 septembrie 2017, 22:07

P.S. Nu cred ca doar cu un "logo" se rezolva problemele sportului romanesc. Oricare ar fi lozinca, ea nu poate alerga 100 m in 10 secunde, nu poate inota mai repede decat americanii sau japonezii, nu poate lansa greutatea dincolo de 22 metri, nu poate da goluri in poarta handbalistilor din Norvegia sau... Angola, nu poate trece stacheta la 2,40 m si nici da mai multe tuse pe plansa decat Italia sau Ungaria...

Lupul Romanic  •  14 septembrie 2017, 22:09

Lupul ce vina are pentru executia proasta, amatorismul impostorului gregar si fatalismul lipsit de ambitie? De ce renunta COSR la o idee, doar pentru ca Aneta marketingului romanesc incalca orice regula deontologica si de bun simt? Sa renunte si la Aneta Cosanzeana, papatoarea de bugete colosale de la firme duse la faliment prin campanii de marketing spoliante?

Mircea  •  14 septembrie 2017, 22:39

@Catalin: "haideusicfr"e un troll Nu-l baga in seama. In alta ordine de idei vad ca si in sport ca si in alte domenii ne e frica sa "pomenim" (sau sa ne laudam) de(cu) lupul dacic. Parca cineva are aleregie la cuvantul "DAC".

iulian  •  15 septembrie 2017, 2:34

SALUTARE ! L-AM intalnit si cunoscut personal prin 2002,pe d-l Mihai Covaliu sigur a fost un sportiv cu vointa,talent si ambitie ! problema..NEREZOLVATA>>CARE GENEREAZA REZULTATELE ..ZERO din sport NU este la COSR. ! IN MOD SIGUR ! Daca vrei sa o vezi cum se manifesta ( e un personaj cu multe infațișări -fețe) , doar trebuie să faci un tur al școlilor din România ..încă frumoasă și locuită ! si nu uita de sefii , inspectorii de la judet , care se acopera cu hârtii si justificări la ..ZERO EDUCATIE SPORTIVĂ ! pe acestă temă am un caz concret prin care inspectorul de la judet acopera incompetentii de la mai multe COLEGII NATIONALE !! cu pretentii !! best regards iulian . aștept feedback !

Monica  •  15 septembrie 2017, 9:06

Cătălin, nu Covalliu e problema la COSR că doar ști bine. El este doar o marioneta a lui Petrache, Morariu și Dobrescu. Acum conduce. Boroi care a nenorocit Steaua timp de13 ani. El, fosta *** a lui Zisu e acum pensionar militar și mai primește și o căruță de bani de la COSR că sa taie și spânzure la COSR avandu-l consilier pe Dobrescu., adică sa-l ducă de râpă. Petrache și Dedu de la handbal l-au adus pe omul cu lupul după ce la FRH s-a făcut de râs cu lupul, dar omul lua vreo 5000 de euro pe lună iar acolo și mai mult. Cât timp sportul va fi pe mana lui Dobrescu, Petrache, Morariu, Boroi,Dedu,Lipa, Paun, Tocală, Deleanu sau Iagăr nu avem nicio șansă.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

chiorleone  •  18 septembrie 2017, 10:41

Ce-i, ofitzer Tolontan, draga? iti este rusine cu lupul dacic? Newsflash: fa o investigatie si la fotbal, la Liga 1 Betano, vezi cum de si-au permis sa foloseasca lupul dacic tricolor fara aprobarea ta sorosista. Si culmea! nimeni, nici un spectator n-a avut nimic de comentat.

Comentează