Secureanu a început să toarne unde au ajuns banii, dar s-a speriat și s-a răsucit! În dosar apar masoni și directori ai lui Oprescu!

Încet, încet, declarațiile și documentele dezvăluie rutele milioanelor de euro furați din Spitalul ”Malaxa”

miercuri, 4 octombrie 2017, 7:03

 

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Una dintre imaginile proiectate de Florin Secureanu despre sine este cea a filantropului.

Epicentrul generozității sale se numește fundația Omenia.

”Omenia” este o creatură bizară.

Generali, magistrați, înalți prelați și politicieni

Fondatoarea sa, Minodora Ilie, o descrie drept ”o binecuvântare pentru români”; pentru alți observatori, fundația Omenia este ”o pseudomasonerie bazată pe trafic de influență”.

Condusă de un Consiliu Director format din Patriarhul Daniel în stânga Minodorei Ilie și de fostul general Ion Talpeș în dreapta, ”Omenia” e un ONG care se laudă cu ”numărul imens de magistrați și generali” din rândurile sale.

De asemenea, în organizația cu sediul în Phoenicia Grand Hotel, apar numeroși politiceni, de la ex-edilul Sorin Oprescu și până la puternicii primari de azi Dan Tudorache, Sectorul 1, sau Daniel Florea, Sectorul 5.

În fața procurorilor DNA, Florin Secureanu a avut un moment în care a declarat că o bună parte din banii dispăruți de la spitalul ”Malaxa” i-a expediat către Fundația Omenia.

Dar, imediat, directorul se sperie!

”Sumele delapidate au ajuns la fundația Omenia”

Pe 3 mai 2017, Florin Secureanu recunoaște în integralitate faptele din rechizitoriu.

Scena are loc în sediul DNA.

Inculpatul se apleacă și scrie. Procurorul Constantin Irina îl întreabă dacă a luat el toți banii. Secureanu clatină din cap.

”Sumele de bani astfel delapidate din patrimoniul spitalului au ajuns la fundația Omenia” Florin Secureanu, declarație la DNA

Avocatul Marina Voicu: ”Nu i-am încurajat denunțurile lui Secureanu”

După ce scrie că banii au ajuns la fundația Minodorei Ilie, Secureanu se oprește și se răzgândește.

Managerul de la ”Malaxa” revine asupra declarației.

Într-o discuție cu Gazeta Sporturilor, avocata Marina Voicu, prezentă la momentul declarației, a explicat că ”eu nu l-am sfătuit să facă denunțuri, dimpotrivă”.

Secureanu s-a răsucit.

Așa că sub propoziția în care spunea că banii au ajuns la ”Omenia”, el adaugă următoarea frază:

”Revin și arăt că sumele ajungeau, de fapt, în integralitate la mine. Nu doresc să dau alte detalii” Florin Secureanu, continuarea declarației la DNA

”Într-o declarație rectificată, singura variantă valabilă în justiție e ultima”, explică avocata Marina Voicu, fostă judecătoare la Înalta Curte.

Ce a căutat Patriarhul Daniel în conducerea fundației cvasimasonice ”Omenia”?

În 2012, Patriarhia a anunțat, prin Biroul de Presă, citat de Agenția Basilica, retragerea Patriarhului Daniel din fundația Omenia. Dar portretul Patriarhului e și acum, după cinci ani, pe siteul fundației, iar Minodora Ilie a declarat pentru ziar că ”Preafericitul Daniel e membru al fundației noastre”.

Bizară apropiere pentru capul unei biserici care, în ultima vreme, s-a arătat ferm îngrijorată de gradul de corupție din sfera publică și, în mod specific, de situația cumplită din sănătate!

Este aceeași Patriarhie care a numit corupția ”cancerul societății românești”.

Ziarul a trimis ieri Patriarhiei rugămintea de a spune care sunt vechimea și adevărul prezent al legăturii dintre Preafericitul Daniel și fundația Omenia.

Răspunsul încă n-a venit.

Chiar dacă Secureanu s-a răsucit, șpaga către fundația Omenia apare și în altă declarație din dosar!

Conducerea fundației Omenia înainte ca prim-vicepreședintele Adrian Secureanu să fie șters de pe site
Conducerea fundației Omenia înainte ca prim-vicepreședintele Adrian Secureanu să fie șters de pe site

Schemă cu paraîndărăt

Sistemul furtului de la ”Malaxa” este de un primitivism greu de justificat, având în vedere că Primăria susține că n-a observat nimic vreme de 8 ani de zile!

Povestesc chiar cei care au dat mită.

Florin Secureanu oferea contracte în spital unor firme alese de el.

Firmele livrau puțină marfă.

Grosul îl reprezentau ficțiunile, contractele fără prestație din care întorceau banii.

”Plăteam personal managerului sau cui ne indica el”, după cum declară mai mulți patroni.

Una dintre indicații era fundația Omenia.

A chemat-o la magazin ca să-i plătească hainele!

”Ca să lucrezi cu Malaxa trebuie să accepți reguli și condiții!” Așa se adresa Secureanu patronilor, potrivit declarațiilor din dosar

433.000 de lei a fost silită să întoarcă firma către manager și către fundația Omenia

2.000.000 de lei era contractul de furnizare de hrană al firmei Forever Danisim cu ”Malaxa”

Eugenia Dumitru, propretar al firmei Forever Danisim, povestește anchetatorilor cum Florin Secureanu o chema pe la magazinele unde se înțolea, atunci când directorul rămânea fără cash!

Eugenia Dumitru este ea însăși inculpată în dosarul ajuns la Tribunalul București, în fața judecătorului Valentin Bădiță.

”Secureanu m-a chemat la magazinul B&B de la Cora Pantelimon că nu mai avea bani să plătească ce cumpărase. Am plătit eu, cu 11.000 de lei, hainele pe care și le luase”Eugenia Dumitru, patron de firmă contractoare a Spitalului ”Malaxa”

Secureanu a primit o mașină de la firma care livra spitalului ”servicii fictive”

În altă ocazie, ca să nu piardă contractele cu spitalul, patroana s-a dus cu fosta soție a lui Secureanu, Laura, ”ca să plătesc niște materiale de 20.000 de lei cumpărate de la Hornbach pentru casa lor”.

Relevant pentru ce se întâmplă într-o astfel de relație, Secureanu a ajuns până acolo încât a pretins și a primit spre folosință exclusivă, de la aceeași firmă, o mașină GWM Hover!

Întâi câteva haine, apoi o mașină.

”I-a zis soției sale să stea, nedezlipită, lângă mine la bancă, până am plătit către firma Alexandros Retail suma de 50.235 de lei pentru mașina luată pe firma mea, pe care a folosit-o însă exclusiv Secureanu”, spune Eugenia Dumitru.

De fapt, patroana firmei n-a văzut niciodată mașina care era, în acte, pe compania sa.

În schimb, Hoverul a apărut în curtea Spitalului ”Malaxa”.

”Persoane de contact: Minodora Ilie și Bogdan Popa”

Același patron aduce în discuție fundația ”Omenia”, confirmându-l, fără să știe, pe Secureanu, în ciudata și repede luata înapoi izbucnire a acestuia de la DNA.

”Secureanu mi-a zis să trimit băuturi alcoolice, sucuri și mâncare la fundația Omenia. Persoanele de contact erau Minodora Ilie și Bogdan Popa”, a povestit Eugenia Dumitru procurorilor.

Bogdan Popa e nimeni altcineva decât șeful cimitirelor din București, unul dintre foștii oameni de încredere ai lui Sorin Oprescu. Popa l-a denunțat pe fostul primar în dosarul în care Oprescu e trimis în instanță.

”Caraghioșii” care s-au umplut de bani

Combinația este amețitoare printr-un amestec demn de un Dănilă Prepeleac mason.

  1. Primăria îi dădea bani lui Secureanu pentru spital.
  2. Acesta îi delapida cu ajutorul unor firme.
  3. Punea firmele să finanțeze fundații la capătul cărora erau oameni de la Primărie.
  4. Atât Bogdan Popa, cât și Sorin Oprescu și Florin Secureanu erau în conducerea fundației Omenia, unde apare personajul suprarealist Minodora Ilie.

”Omenia” nu e singurul caz de filantropie din banii pacienților.

”La inundații, Secureanu ne-a cerut să donăm mărfuri în valoare de 30.000 de lei și ne-a atras atenția să spunem sinistraților că sunt din partea lui!” Eugenia Dumitru, patron de firmă contractoare a Spitalului ”Malaxa”

Riscul într-un astfel de articol e să pară totul atât de caraghios încât să inspire o senzație de neverosimil. Tot ce s-a întâmplat are un aer ireal, chiar dacă sunt date, contracte și sume adunate de procurori într-un dosar penal.

Numai că fundația Omenia s-a bazat, decenii la rând, exact pe sentimentul că e prea caraghioasă ca să fie reală.

Ca și domnia lui Secureanu, construită ani la rând pe improvizații care ar fi trebuit să se prăbușească într-o săptămână, însă au durat 9 ani și au costat zeci de milioane de euro și o enormă suferință a pacienților!

Ca și întâlnirile masonice dintre Secureanu și Oprescu de la fundația Omenia, aduse în față de sursele ziarului, și care sunt confirmate acum chiar de către cea care le media și îl proteja pe manager.

”O să sară toată România în aer”

Ziarul l-a rugat pe Florin Secureanu să explice de ce apare și, apoi, dispare fundația Omenia din declarația sa.

”Nu știu despre ce vorbiți”, a sunat răspunsul inițial.

-Dar există oricum declarații ale unei acționare de firmă care a dus produse la ”Omenia”.
-Și ce? Toate firmele duceau câte ceva la ”Omenia”!

-”Câte ceva” furat de la pacienți. Vi se pare în regulă? Spitalul plătea lucrări inexistente și apoi din banii aceștia se făceau donații.
-Erau sponsorizări! Atâția ani sponsorizările au fost în regulă și, dintr-odată, n-au mai fost că așa vor procurorii DNA! Nu e în regulă!

-Dar e adevărat că banii mergeau și în alte părți?
-Sunt lucruri pe care nu le pot spune cât o să trăiesc. După aceea le veți afla și o să sară toată România în aer și o să fie pline televiziunile numai de asta!

Așa a încheiat Florin Secureanu conversația.

Minodora Ilie: ”Da, am intervenit o dată la Oprescu pentru Secureanu cu generalii de față!”

Minodora Ilie și Sorin Oprescu, la o gală Omenia din 2015
Minodora Ilie și Sorin Oprescu, la o gală Omenia din 2015

Discuție cu Minodora Ilie, fondatoarea fundației Omenia.

Rețineți trimiterea pe care șefa fundației o face la Ierusalim! Nu e o trimitere religioasă. Și ea, și Oprescu și alți implicați în operațiunea de devalizare a Bucureștiului vreme de peste un deceniu folosesc cu obstinație trimiterile la protecția israeliană.  Ei dau permanent sentimentul că sunt protejați de serviciile secrete ale Israelului și de interese de afaceri din această țară.

-Care este relația dumneavoastră cu domnul Secureanu?
-Îl știu de când odată, la dânsul la spital, am dus o rudă a Patriarhului pentru o intervenție. Am făcut o faptă bună, fata avea o problemă, parcă ceva cu piciorul. Numai că niciodată domnul Florin Secureanu nu a băgat bani din Malaxa în Fundația Omenia.

-Nu știm dacă el personal a dat, dar există firme care primeau bani de la spital și-i întorceau. Inclusiv prin fundația dumneavoastră.
-Domnule, eu am un jurământ făcut la Ierusalim, în 1989, și nu poate fi vorba de așa ceva! La noi se fac doar fapte de omenie. S-a mai întâmplat ca în întâlnirile noastre să cerem ca unii oameni nevoiași să fie ajutați, iar fiecare se oferea sau scotea ceva pentru a ajuta un om, un cățeluș, dar atât…

-Există mărturii la dosar despre oameni care v-au donat banii pe care-i furau, practic, din spital!
-Haideți să vă spun. Că aducea la întâlnirile noastre o șampanie, o apă… Pe la o recepție. Noi facem de două ori pe an, în care îi pomenim pe oamenii mari care ne-au fost alături. Domnul Coposu, domnul Diaconescu, Patriarhul Teoctist și alții.

-În dosarul de la Tribunalul București sunt mai multe declarații care spun contrariul.
-Domnule, sunteți un om inteligent, aveți cuvântul meu de onoare că în conturile fundației nu au ajuns bani! Eu nu rămân cu 5 bani. Sunt foarte necăjită, acum 3 luni mi-a murit și soțul. Dar eu îmi dau și ultima brățărică pentru nevoiași, pentru tineri, pentru studenți.

„Domnii generali Talpeș și Popescu de la SRI au fost martori”

-Nu vă supărați, evitați tema. Se poate face caritate cu bani furați de la public?!
-Domnule, sunt mii și mii de oameni care ne sunt apropiați. Noi vorbim aici doar de ce fac ei în cadrul asociației. Eu nu pot controla ce gesturi de omenie fac ei sau care sunt relațiile lor în afara Omeniei.

-Ați intervenit, vreodată, pentru domnul Secureanu?
-Să vă zic adevărul, da! L-am rugat pe domnul Oprescu să îl lase în pace, la un moment dat, când se supărase pe el.

-De ce se supărase?
-Sincer, din ce rețin, ceva cu niște lucrări. Dar nu mă pricep, așa că nu pot spune altceva.

-Au fost martori la discuție?
-Mulți, vă dați seama. Era toată lumea, în frunte cu domnii generali Talpeș, Adrian Popescu de la SRI, mai mulți.

-Dar nu știți de bani.
-Nu, și chiar vă invit la noi să vă convingeți de ce înseamnă Omenia. Și vă invit să mai căutați discursul meu de acum câteva zile, de la Argeș, unde l-am întâmpinat pe părintele Pomohaci. Tot ce am primit aici, la Omenia, lucruri mici, mâncare, o floare, le-am dat mai departe. Pentru necăjiți!

-Încă o dată: există filantropie cu bani delapidați?!
-Noi am dat mai departe orice am primit.

-De ce mai e poza Patriarhului Daniel pe siteul Omenia? Există un comunicat din 2012 în care demisionează.
-Patriarhul Daniel este, în continuare, în rândul Fundației Omenia.

 

CUPRINS: TOATE CAPITOLELE DIN INVESTIGAȚIA GSP DESPRE FLORIN SECUREANU/SPITALUL MALAXA/SISTEMUL DE SĂNĂTATE

Save

Comentarii (46)Adaugă comentariu

Tavi  •  4 octombrie 2017, 7:57

Pentru ceea ce faceti ca jurnalist care nu si-a tradat menirea si apara ADEVARUL, cuvintele sunt prea putine si nu pot spune nimic....RESPECT....

americano-roman  •  4 octombrie 2017, 8:04

Mai Tolontan esti cumva pocait (ardelean , bineinteles!) ? Toata agitatia ta este clar indreptata impotriva bisericii nationale a romanilor .

Cătălin Tolontan  •  4 octombrie 2017, 8:05

@americano-roman: nu e vorba despre nici o biserica aici. Dovada ca am marcat implicarea bisericii in devoalarea coruptiei ca fenomen toxic. Nu transformati, va rugam, subiectul in altceva, ca personajele care fac parte din actiune nu par a actiona in numele nici unei religii.

Luca  •  4 octombrie 2017, 8:16

FANTASTIC ! Echipa gsp ... jos palaria ! Cu siguranta , alesii/conducatorii nostrii , nu fac NIMIC fara sa aiba interes personal !

Narcis  •  4 octombrie 2017, 8:41

Citesc povestile cu Secureanu si anturajul acestuia si simt ca mai am nevoie de o cafea, ma ia cu ameteala. Imi dau seama ca in aceasta societate cancerul este intrat adanc dar mai exista un pic de speranta si ajung sa citesc astfel de reprorataje si vad, ca de fapt, putreziciunea si distrugerea este completa. Suntem condusi de anumite forte catre pieire, catre o decadere morala, fizica si psihica completa...iar astfel de *** sunt doar niste unelte care se bucura de niste privilegii de moment dar si ei merg tot spre distrugere. Quo va dis?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cornel  •  4 octombrie 2017, 8:45

@ americano-roman: ti-a fost dictat ce ai scris in comentariu sau ai gandit cu creierul tau? asta ca sa-mi fac o parere pe ce treapta esti in ierarhia postacilor, opinca sau capetenie? e pacat ca existi!

cucurigu  •  4 octombrie 2017, 8:51

" Liru liru crocodilu " ..)) Cococs a iesit dupa un an si probabil mai mult ca sigur are desttui bani .

Ducu  •  4 octombrie 2017, 8:58

Te citesc si ma crucesc... Asta inseamna "somnul natiunii", aici se ajunge: la secureni, opresti, pomohaci si lista e lunga, lunga, se pare... Catalin draga, te rog pe tine si pe ceilalti carora inca le mai pasa, sa nu adormiti niciodata !

Cătălin Tolontan  •  4 octombrie 2017, 8:59

@Ducu: Oamenii nu dorm. Nu e vorba doar de noi, ca ziaristi, e vorba de milioane de oameni care azi dimineata s-au trezit, la dus la job, isi platesc taxele, isi cresc copiii invatindu-i sa fie onesti. Exista speranta si lucrurile se vor schimba prin implicarea acestor milioane de oameni.

Liviu  •  4 octombrie 2017, 9:00

"Biserica nationala" a romanilor a ajuns in momentul cind Isus trebuie sa coboare pe pamint ***. Un bazar

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adi  •  4 octombrie 2017, 9:00

Imbarligate sunt caile domnului (Secureanu,Oprescu, Daniel, Talpes) s.a.m.d. O vorba a bunicului meu, care a prins cele 2 razboaie, si a mai stat si prizionier prin Siberia "procurorul nu trebuie sa aibe nici mama, nici tata". Succesc procurorului de caz.

cutzu  •  4 octombrie 2017, 9:18

Asta e Mafie in toata regula. Nu am sa inteleg niciodata cum de s-a perpetuat cazul Secureanu timp de aproape 10 ani. Si probabil asta e 1 la mie din ceea ce se intimpla in tara asta ***. Teribil.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ramon  •  4 octombrie 2017, 9:29

atât timp cât nu va exista o evidență a tuturor cheltuielilor și salariilor, să le vadă toată lumea, să vadă pacienții cât iau medicii și directorii salariu, să se solicite denunțuri ale pacienților care dau mită, sistemul va exista (pe ici pe colo, prin punctele esențiale). Iar dacă edilii vor sta două luni în arest, nu se vor speria mulți alții, care fac la fel. Informațiile vă sunt furnizate, nu cred că ele trebuiesc să ocupe locul într-un ziar de sport. Omul de rând este, ca de obicei, năucit, și nu are pe cine să voteze.

Secu  •  4 octombrie 2017, 9:36

N-are nicio remuscare acest *** auto-numit filantrop.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Matei  •  4 octombrie 2017, 9:40

e bine ca l-a intampinat pe parintele Pomohaci.

lica  •  4 octombrie 2017, 9:43

Minodora Ilie l-a santajat o vreme pe Daniel cu secretul fiicei care a nascut la Malaxa https://www.jurnaluldearges.ro/index.php/dezvaluiri/item/3960-fiica-secreta-a-patriarhului-a-fost-filmata-cu-camera-ascunsa-la-maternitatea-unde-a-nascut

vlad  •  4 octombrie 2017, 9:43

Mai pe scurt MASONERIA controleaza Romania. De la religie, BNR, invatamant, serivicii secrete, sanatate, transporturi, totul este direct cu binecuvantare de la "Ierusalim". Este pur si simplu ***, dar cine sa discute chestiile asta CSA? Lol pai acolo tot fratiori sunt. Este pur si simplu haios cum unii se leaga prin juramant, fara sa stie cine sunt papusarii. Au impresia ca stiu dar stiu foarte putin, iar cand ajung suficienti de batrani ca sa aiba accesul la informatie nu mai pot da in spate deoarece toata viata lor au facut asta. Este o poveste, identica cu dependenta pariorilor, totul incepe cu cate o farama de informatie, cu sume mici, pana cand iti intra in sange si devii dependent. Vrei sa avansezi, sa devi mai mare, sa ai acces la mai multa informatie, iar in realitate totul este un scenariu, o piesa de teatru bine pusa la punct, prin care papusarii vor sa controleze lumea prin aceste infratiri/juraminte. Ce haios este cand la gradul 35 incepi sa mirosi ca totul vine dinspre "Ierusalim" ca sa nu vb despre serviciile secrete straine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  4 octombrie 2017, 9:44

Din nou Absurdistan!!! 1.Daca statul asta ar fi ce trebuie atunci sa stiti ca ati avea de dat exlicatii!!! Nu ne spuneati d- le Tolontan ca fosta avocata facea jocuri duble? Dumneavoastra puteti sa explicati de unde aveti reactiile lui Secureanu cand a dat declaratiile la DNA? Cine a relatat trairile lui Secureanu,datul din cap,razgandeala?Asta nu poate sa apara in actele oficiale!? Daca a facut- o avocata e grav,daca a facut- o procurorul desi nu cred e si mai grav. Adica avocata nu trebuia sa- l apere pe Secureanu!?Nu are legamantul de confidentialitate? Serios!?Numai prima avocata? Adica infierati prima avocata dar a doua de ce nu are parte de acelasi regim?2. Nu sunt de specialitate dar ca simplu cititor va spun ca faceti o noua greseala!Spuneti ca Primaria 8 ani nu a vazut nimic in neregula la Secureanu...Aici sunt cel putin 2 probleme...De ce nu va intereseaza si perioada in care Malaxa nu era la primarie,? 2 .Articolele dv. ne- au vorbit de bani luati din caserie,bani luati dupa sectii...Parca Primaria asigura bani doar pentru investitii...Bani pentru serviciile medicale vin de la CNAS...Ministerul Sanatatii da bani pentru unele programe ,anumite boli...Ne spuneti cumva ca Secureanu trebuia controlat numai de Primarie? Pai ce serviciu are Primaria prin care poate face asta si mai ales cum poate controla actul medical? Banii aia pe care mai ieri ne spuneati ca Secureanu ii lua de la cei cu analizele cum puteau fi verificati?3. Poate ati uitat...Ne- ati vorbit de 2 doamne PDL care au controlat Malaxa si cel putin una a avut parte de niste servicii funerare...Toata lumea este uimita de cum s- a putut intampla un astfel de caz,,Secureanu,,...Pai daca toata lumea nu stie decat,,foarte bine.Continuati!,, Probabil asa ii spuneau angajatii si lui Secureanu... Desigur ca asta se simte nevinovat,angajatii care au vazut si unii ajutat 9 ani la fel...Daca adaugam ca nimeni nu este interesat de cine a controlat Malaxa atatia ani,nimeni nu vrea sa stie de ce a fost numit Secureanu, ne ramane sa ne intrebam doar cate cazuri de Malaxa o exista...

Cătălin Tolontan  •  4 octombrie 2017, 9:45

@Andrei F: de unde avem informatiile este strict o chestiune profesionala pe care nu o discutam niciodata. Ne protejam intotdeauna confindentialitatea surselelor, lucru care este garantat jurnalistilor si prin lege. Important e ca sursele sa fie bune si sa le verificam. In acest caz au fost foarte bune. Ele au spus inca de acum 8 luni ca Minodora Ilie a intervenit pentru Secureanu la Oprescu si iata ca o confirma chiar Minodora Ilie.

lica  •  4 octombrie 2017, 9:54

Corneliu Vadim Tudor: "Ca atare, într-o singură zi, şi eu şi Patriarhul ne-am retras din cloaca ei, prin care filtrează şi spală banii." http://www.jurnaluldearges.ro/index.php/component/k2/item/4061-pe-minodora-o-paste-puscaria-pentru-ca-a-rapit-o-si-a-sechestrat-o-pe-nepoata-patriarhului

fancraiova  •  4 octombrie 2017, 9:58

Incredibil ce se intampla in Romania ma bucur ça am ales sa plec dar îmi pare rau de cei care au ramas . Dumnezeu Cu Mila .

dice  •  4 octombrie 2017, 10:14

Si se mai mira unii ca de ce se radicalizeaza lumea... Pai nenorocitii astia se opresc *** Ca pe Justitie aproape au pus mana. Si uite asa apar partide ca PRU, *** in ele, la care oamenii adera pentru ca nu mai au optiuni. Fara sa stie saracii ca aia sunt tot ai lor. Deci, cum ziceam, ***, confiscarea totala a averilor, altfel nu se sperie nimeni.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Titi  •  4 octombrie 2017, 10:16

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fane  •  4 octombrie 2017, 10:58

O situatie asemanatoare la spitalul de urgenta Ilfov. Managerul spitalului este acuzat de relatii extraconjugale cu un client, furnizor de bunuri si servicii pentru spital. Articolul din Cancan induce ideea ca cei doi sunt legati prin interese de afaceri si legaturi sentimentale, fara sa prezinte insa nici o proba evidenta. Pe de alta parte, situatia apare la scurt timp dupa ce intre managerul spitalului si Presedintele CJ Ilfov au aparut disensiuni. Si atunci domnule Tolontan, nu este posibil ca un manager de spital care nu mai vrea sa incheie contracte de achizitii in defavoarea pacientilor, sa fie executat public, cu ajutorul presei? Atat din razbunare cat si pentru a fi dat exemplu celor care vor sa rupa lanturile coruptiei.

Cătălin Tolontan  •  4 octombrie 2017, 11:00

@fane: scrieti-ne, va rugam, pe [email protected]. Multumim!

submarinu  •  4 octombrie 2017, 11:03

Felul cum lucreaza acesti mafioti ma face sa cred ca nu exista astfel de operatiune in tara asta care sa nu aiba girul, protectia unor servicii secrete, servicii ce-si primesc partea atat pe persoana fizica cat si pe juridica. Este posibil ca fiecare spital sa fie astfel capusat?

35cm  •  4 octombrie 2017, 11:06

Yo Cousin Vinny ăsta de Dâmbovița se adună cu cine se aseamănă. Jurnalul de Argeș într-un articol din 17.05.2012, C.V. Tudor povestește în stilul lui inconfundabil despre șefa de la Omenia.

ion ion  •  4 octombrie 2017, 11:07

supara-ne mai departe, tolo,pe cat mai multi cu informatiile astea suferinta noastra nu e ca unul sau altul sare de pe fix si fura ca-n codru, ci ca restul lumii se face ca nu vede iar pe astia nu ii prinde nimeni, niciodata; cum bine ziceti "Sistemul furtului de la ”Malaxa” este de un primitivism greu de justificat, având în vedere că Primăria susține că n-a observat nimic vreme de 8 ani de zile!" cu hexifarma nu a fost la fel? a murit decedatu' si s-a dat cu liniste peste subiect, ba inca sunteti tot voi vinovati ca l-ati facut pe ala se se sinucida ...

Cătălin Tolontan  •  4 octombrie 2017, 11:08

@ion ion: Hexi Pharma este in instanta trimis de Parchetul General. Dar da, DNA inca nu a trimis propriul dosar Hexi in instanta. Sa avem insa incredere ca lucrurile ies la iveala. Ele se schimba. Asa cum remarcam ca se schimba greu, sa remarcam totusi ca nu mai exista imunitatea de acum 10 ani.

robin  •  4 octombrie 2017, 11:10

NAVELE Minodora Ilie: „Stimaţi oameni de omenie, am să încep aşa, cine Doamne este fără de păcat? Noi toţi ne-am născut pe pământul Maicii Domnului, dar ca să ţinem această ţară intangibilă, a trebuit să mai facem şi noi câte un păcat! Iisus Hristos a fost răstignit chiar de ai lui…Părinte eu am venit astăzi, pentru cei pe care îi vedeţi aici, pentru că tata aici s-a născut, am venit pentru acest primar care vine la mine şi în miez de noapte să îl ajut să facă ceva pentru comuna lui. Părinte Arhiepiscopul de Alba m-a păzit când am fost dusă din ţară la Ierusalim ca să nu fiu omorâtă de cineva, o doamnă de la conducere, Dumnezeu să o ierte, eu am fost scoasă într-o noapte şi dusă acolo ca să nu mor! Niciunul nu e fără de păcat, m-am întors şi m-au aşteptat toţi oamenii mari la aeroport, şi cu ei, Coposu, Diaconescu, Raţiu, am făcut această fundaţie dedicată OMENIEI! Eu îi înţeşeg pe toţi cei care fac fapte de omenie, aşa că astăzi, alături de vicepreşedinţii mei, vă numim astăzi vicepreşedinte în ansamblul internaţional Omenia, astăzi vă numim vicepreşedinte! Noi am ţinut prin omenie această ţară pe care a binecuvântat-o Dumnezeu! Noi nu putem să rezistăm nepăziţi, noi nu putem să rezistăm neuniţi şi nu putem să rezistăm fără omenie! Vă iubesc şi vă aştept alături de Pomohaciul nostru care nu va păţi nimic pentru că toţi înalţii bisericii, indiferent de ce fel de cult ar fi, au greşit la rândul lor! Iartă-ne Doamne pentru greşelile noastre, iartă-ne Doamne şi ajută-ne prin omenia noastră să fim uniţi pentru ţara Maicii Domnului, aşa cum a numit-o Papa Ioan Paul al II-lea când a venit în România!” - http://www.ziaruldinmuscel.ro/pomohaci-la-slanic-a-fost-asaltat-de-admiratoare/

addriann  •  4 octombrie 2017, 11:29

Scopul retelei din care facea parte si Secureanu nu a fost, cu siguranta, acela de a a finanta unele fundatii filantropice...Este greu de crezut ca din sumele de zeci de milioane de euro, sustrase in 9 ani, o parte insemnata a banilor a ajuns in conturile unor fundatii filantropice, pentru ajutorarea unor oameni saraci... Este o pista falsa , dar care poate fi folosita cu succes, pentru ,, a explica " cum s-au evaporat banii... Astfel si cazul acesta ar putea fi redenumit ,, Secureanu-Filantropia "...

Andrei F  •  4 octombrie 2017, 11:40

@Cătălin Tolontan • 4 octombrie 2017, 9:45 Desigur!!!!Este foarte corect si nimeni nu greseste cand descrie cu fidelitate o ancheta DNA!!!Desigur ca aveti surse!!!!Problema este ca ati criticat o avocata pentru ca vi s-a spus ca ar fi dat sau ar fi vrut sa dea informatii din ancheta partii adverse desi acea parte adversa nu este in proces!!!Cum o fi adversa..cititorii sigur au inteles.Deci ce nu putea face prima avocata ,dumneavoastra aveti voie...Si ,,sursele,,!In primul caz ne spuneti ca Secureanu avea drepturi si nu era reprezentata bine de avocata.Intre timp va intoarceti si Secureanu poate fi si fara drepturi...Uite asa suntem unii mai egali decat altii!!!Si eu ma mir de ce nu toate faptele sunt scrise si judecate in acelasi mod...Probabil din cauza ,,surselor,,?Daca Secureanu ne considera fraieri nici dv. nu aveti o parere diferita legata de noi...Tot o dati inainte cu sloganurile...Cum puteati verifica din mai multe surse cele intimplate cand Secureanu a dat declaratia?Adica pe linga avocata a mai confirmat cineva?Dar ce DNA sau Parchetul inteprinde anchete publice?Si atentie!DV. va bagati ,,sursele,,in afara legii!Cine putea fi martor la cele spuse de dv.?Va citez:,,Inculpatul se apleacă și scrie. Procurorul Constantin Irina îl întreabă dacă a luat el toți banii. Secureanu clatină din cap.,,

Cătălin Tolontan  •  4 octombrie 2017, 11:41

@Andrei F: Lasati speculatiile, va rugam, ca oricat ati insista nu comentam nimic despre surse. Fiecare aparitie a dumneavoastra pe blog, indiferent de subiect, e o aparare a PSD si a Gabreielei Firea. Foarte bine, e opinia dvs si este libera si o pretuim, dar nu discutam despre felul in care ne luam informatiile. Multumim!

Niculae Moromete  •  4 octombrie 2017, 12:16

" Exista speranta si lucrurile se vor schimba prin implicarea acestor milioane de oameni." Am citat din replica pe care ai transmis-o " @Ducu". Nu pot decat sa urmaresc ceea ce se intampla, din cand in cand citesc investigatiile lui Catalin Tolontan & Echipa, sa comentez, sau mai bine, uneor,i sa ies in strada, asa cum am facut-o in 1987, 1989, etc... dar si in 1987 si in 1989, lucruri importante s-au intamplat nu pt. ca au iesit milioane de oameni in strada, ci pentru ca in interiorul sistemului de putere, unii au intors macazul, l-au schimbat sau au defectat. Multumim ca ne tii alerti Catalin si sa fim atenti ce se va intampla in lunile urmatoare ... sau nu-i asa?...

Andrei F  •  4 octombrie 2017, 12:39

@Cătălin Tolontan • 4 octombrie 2017, 11:41 Ma faceti sa rad!!!Pai domnule ,singurel ti-ai desconspirat sursele!Cine putea fi linga Secureanu cand a dat declaratia?Avocata,procurorul...si poate o musca !Si rad in continuare ...cine putea sa si confirme?Si ca sa nu va acuz ca induceti in eroare...puteti sa aratati o pozitionare de a mea pro Firea ?Sau o fi pozitionare proFirea cand va amintesc ca Secureanu a fost numit -spuneti dv. dupa un an,de un Ministru de dreapta-de altcineva ?O fi o pozitionare proFirea cand va amintesc ca Firea sau Primaria nu putea sa-l controleze pe Secureanu decat pe domeniul la care ii aloca banii?Nu de alta dar poate un primar cand va citeste o sa creada ca el pentru a controla poate sa aiba Politia ,ANAF-UL,Serviciu de Informatii,Parchete,Sanepidul,...toate sub autoritatea lui...Si apoi dv. veniti cu o teza care in alt caz o infirmati...Firea nu putea proceda ca Dragnea in cazul TVR?Nu era mai usor pentru Firea sa-si numeasca omul ei?Ca asta spuneti ca face Dragnea...

Vlad  •  4 octombrie 2017, 12:56

"Eu am un jurământ făcut la Ierusalim, în 1989" ce naiba insesamna asta? Acum serios... si inainte de revolutie, ce ciudatenie. In tot timpul in care citeam articolul nu m-am putut abtine sa ma gandesc cati bani da femeia asta pe coafura aia, poate chiar zilnic.... Dar nu, ea isi da si ultimul banut pentru omenie, pentru studenti, pentru vreun catelus :)))).

Marr  •  4 octombrie 2017, 13:00

@Andrei, sa iti spun ce Catalin nu poate. Noi, cei care suntem reprezentati de cei care au iesit in strada la ordonanta 13, noi, toti, ne pi***m pe ce simpatizezi tu

Beatrice  •  4 octombrie 2017, 13:10

Pai privind mai relaxat ne dam seama ca oamenii astia *** , e fara indoiala ! Si te uiti la ei ca sunt 99% bieti *** veniti de pe cine stie care coclau si te intrebi cum reusesc sa devina in halu asta fara sa aiba inaintasi profesionisti care sa justifice atare insusiri diabolice . Si atunci intrebarea fireasca e ce lapte le dau taranii aia sa *** de ajung niste zombi cu creierul gol de invatatura tocmai pt a avea mai mult loc pt ticalosii . Cred ca in alte tari evoluate acest tip de oameni face parte din elita intelectuala pe cand astia si aici au in totalitate comportamentul primitiv rural cu reguli de genul care pe care sau cine poate oase roade :)) in plus venindu si de hac cu multa ardoare ca daca i auzi cel mai des doresc moartea oricui le sta prin fata chiar si intamplator iar din furat nu se opresc never pt ca sunt programati ...jalnica tara parca i salasu raului pt ca lumea in general e de genu iar cei normali se pare ca s eliminati fara regrete pt a nu schimba cumva atmosfera distrugerii ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  4 octombrie 2017, 14:32

@Marr • 4 octombrie 2017, 13:00 Desigur!!!Iti dau dreptate cand afirmi ca si d-l Tolontan ar face acelasi lucru...Pai dovada este ca a gasit nimerit ca frumosul tau comentariu sa apara.Acum daca cei care se erijeaza in aparatori ai legii respecta la randul lor legea...Probabil ca sunt necesari ceva justitiari si pentru voi...

ardeiumplut  •  4 octombrie 2017, 19:36

Andrei F esti lipsit de logica si in plus schinguiesti limba romana de fiecare data cind auirezi pe blogul asta.

elle  •  4 octombrie 2017, 20:06

@Andrei F , cu cateva luni in urma , spuneai ca nu vei mai posta comentarii pe acest blog. Te rugam sa-ti respecti promisiunea. Merci Echipa !

Andrei F  •  4 octombrie 2017, 21:42

@ elle Da! Uite totusi ca datorita unui rau ca mine ,dupa un ani(!!! )ati aflat cine l- a numit pe Secureanu si asta nu cu nume si imagine ci doar ca apartenenta politica!! E rau?Poate ca daca eram mai multi stiam si numele.Si eu imi amintesc in cazul dv. ca mereu aplaudati.Si Secureanu va asigur ca a fost aplaudat la greu...Intr- un articol se vorbea de pupitre facute pentru ca Secureanu sa se simta bine...@ ardeiumplut Uite ca asa fara logica va fac pe voi mai...logici!Si sigur va credeti mai ...plini de bunatate! Oare? Poti da ex. de un ex. unde nu sunt logic? Eu pot recunoaste.Pe loc,nu dupa un an! Va deranjeaza ca asa zisele surse totusi trebuie sa respecte niste legi?Nu puteti face ordine respectand voi legile?

Lucian  •  5 octombrie 2017, 9:23

Aveți tot respectul și aprecierea mea domnule Tolontan! Aceste fundații și asociații sunt de fapt un mod de sifonare perfect adaptat situației dezastruoase în care se află societatea românească. Spun asta deoarece am avut neșansa să am de a face cu un "proprietar " al unei fundații "caritabile" ,prin intermediul și în numele căreia fură, sifoneaza și manipulează imense sume de bani proveniți de la oameni privați și instituții de stat. Și da, persoana respectivă este un preot respectabil ***. Aștept un semn de la dumneavoastră să vă pun la dispoziție documente care demonstrează cele afirmate. Cu respect!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ovidiu Crocx  •  5 octombrie 2017, 19:20

Felicitari , Cata! Fii puternic ca ne asteapta o furtuna al naibii de puternica .

bond, baga bond  •  5 octombrie 2017, 19:50

cu fiecare articol de genul asta imi aduc aminte de cei din jurul meu care imi spuneau des: "nu te mai gindi, nu poate sa fie chiar asa", "lasa ca nu-i dracul asa de negru", etc. . ei bine, totul este mai rau decit mi-as fi imaginat. cred ca nici mafia italiana nu este atit de rudimentara si grosiera in actiuni. pe cuvint ca am o stringere de inima cind o sa ajungem la captatul caracatitei, cind o fi, peste 20 ani. si oprescu, spunind "suntem de acelasi neam..." este de-a dreptul emetic.

rm  •  6 octombrie 2017, 13:47

Despre Mohammad Murad : Si cica avem politica in Romania cand toti fac parte din acelasi partid... cel al hotilor! gandul.info/stiri/ministrul-de-interne-a-chefuit-cu-seful-statului-in-hotelul-unui-libanez-monitorizat-de-sri-261815

Comentează