Procesul maimuțelor la Antena 3

Mihai Gâdea și Mircea Badea cred că televiziunile din străinătate și uneltele lui Soros din țară manipulează conform unui plan de a degrada imaginea României

luni, 30 octombrie 2017, 11:33

UPDATE: Poziția lui Mircea Badea pe blogul său. 

 

Duminică seară, Mihai Gâdea și Mircea Badea și-au expus teoria complotului.

Felul în care televiziunile occidentale au reflectat demonstrațiile de la începutul lui 2017 este, potrivit vedetelor Antenei 3, o manipulare orchestrată din străinătate.

Nu rezultă clar cum, dar în mod cert unul dintre ingredientele propagandei antiromânești este George Soros, pomenit des în emisiune. Numele său a fost propus publicului în același stil vag, însă violent-insinuant, știm noi ceva ce voi nu știți încă!, în care Donald Trump îl folosea în campania sa electorală.

Au fost ridiculizate ONG-uri, precum Funky Citizens, jurnaliști și câteva nume de experți ai societății civile.

Cel mai mult însă Antena 3 a insistat pe premeditarea malefică a mai multor televiziuni și agenții de știri de mare prestigiu care au făcut emisiuni despre România în contextul protestelor #rezist: canalul franco-german Arte, televiziunile publice germane ZDF și ARD, agenția de presă France-Presse sau Al Jazeera.

S-au rostit certitudini, s-au dat coate ca între cunoscători, s-a râs de erorile unora dintre reportaje.

Anumite materiale filmate aveau, într-adevăr, stereotipuri, prejudecăți și trunchieri. În general televiziunile fac asta, nu pentru că și-ar propune, ci pentru că inevitabil micul ecran simplifică. Nu degeaba unul dintre marii oameni de publicitate spunea că ”poveștile lumii sunt prea complexe pentru a fi reduse la un ecran de 60 pe 40 de centimetri”.

Un moment pe nedrept aproape ignorat în studio a fost cel produs de invitatul Cătălin Harnagea.

Cu un aer sever, fostul șef SIE a spus că ”E greu de înțeles de ce tac politicienii români în fața acestor manipulări!”.

Interlocutorii nu prea știau unde bate Harnagea.

”Păi aceste canale sunt finanțate din banii statelor! ZDF e un canal al Germaniei, chiar și celălalt înțeleg că e cu banii comunităților din Germania”, a spus Harnagea. Ele nu pot face așa, ce le taie capul, angajează țările, e limpede că totul are girul guvernelor străine și de aceea România trebuie să reacționeze este ideea în care a continuat fostul șef SIE.

Fabulos!

Omul propulsat pe scena publică de Emil Constantinescu, un președinte intrinsec democrat, a ajuns să creadă că jurnaliștii celui mai mare canal de televiziune german dansează după dictarea guvernului lor.

Prin urmare, poziția unor ziariști ar fi poziția statului german!

Ana Maria Roman, alt invitat la”Sinteza zilei”, un rutinat jurnalist de teren, a susținut teoria că ”nu pentru public au făcut ei acele filme, ci pentru a o apăra pe Kovesi”. Părea că se referă întâi la ONG-uri, însă discuția era centrată pe televiziunile străine. Deci nu pentru publicul iubitor de cultură, tendințe și idei noi lucrează Arte, ci pentru interese oculte din România!

Conform Antenei 3, asistăm la un complot universal, la ”o propagandă pentru compromiterea imaginii României”, în termenii folosiți de Mihai Gâdea și de burtierele care anunțau că țara este ștampilată intenționat și nedrept ca fiind ultracoruptă.

E neclar încă ce legătură are Al Jazeera cu George Soros.

Dar până diseară, cu ajutorul detectivilor conspirației de pe rețelele sociale, se vor găsi zvonuri incontestabile, marfă pentru o nouă ediție specială.

Ce timpuri trăim?

Timpuri de o divizare extremă.

Suntem ca în Procesul maimuțelor, ecranizarea cinematografică a celebrului proces ”evoluționism versus creaționism”, care a împărțit societatea americană. Numai că noi suntem de ani de zile în proces și nu mai ieșim din el.

Cel mai urmărit canal de știri românesc din ultimii mulți ani s-a constituit într-un tribunal în care se judecă diferențele, se lapidează idei și se stigmatizează persoane.

Pe 9 februarie 2016, când Antena 3 a fost obligată să se mute din sediu, o decizie stupidă a ANAF, din care statul a pierdut și continuă să piardă bani!, mii de oameni au participat la un miting de susținere în Piața Constituției.

Nu i-a adunat nimeni cu forța și nici cu bani. Exact ca la #rezist, ca la mitingurile Colectiv, unde Antena 3 consideră însă că lucrurile s-au petrecut taman invers decât la ei!

La un moment dat, pe scena din Piața Constituției a urcat Carmen Avram.

Realizatoarea emisiunii ”În premieră” a avut un discurs excepțional.

”Este loc pentru noi toți în România! Oamenii sunt diferiți. Oamenii au voci diferite, ochi diferiți, vieți diferite. Diferența este că noi nu le cerem să moară sau să plece. Îi acceptăm!” Carmen Avram, 9 februarie 2016, adresându-se publicului Antenei 3

”Îi acceptăm”.

Întrebați-o pe Laura Ștefan dacă se consideră acceptată după ce duminică a fost atacată de nenumărate ori cu insinuări de genul ”omul lui Soros”, plătit să facă propagandă la posturile străine.

De fapt, ce au reflectat televiziunile din străinătate atât la Colectiv, cât și la mitingurile #rezist? Este, de doi ani de zile, imaginea României cea a unei țări corupte?!

Nu, aceasta e o imagine mult mai veche. Și o realitate incontestabilă.

Ceea ce toată presa internațională remarcă, de la ZDF la CNN și de la Al Jazeera la France Presse, e că românii nu sunt resemnați în fața subdezvoltării țării lor. Că ei speră și încearcă să se implice. Iar asta nu face din România o țară mai rău văzută, ci dimpotrivă!

Sigur că statutul de cetățean se retrezește greu și cu un vizibil risc de radicalism.

O parte a mișcării #rezist este la fel de intolerantă față de publicul Antena 3, pe cât sunt Gâdea & Badea față de cei pe care-i țintuiesc pe ecran, în procesele lor de fiecare seară.

”Nu vă place Antena 3? Foarte bine. V-ați câștigat dreptul la telecomandă. Dar nu călcați în picioare cealaltă parte de Românie!”, se adresa acum un an și jumătate Carmen Avram celor care atacă postul. E corect!

Discursul său e perfect valabil și în oglindă, că nu știi niciodată cine sunt maimuțele într-un proces, nu știi dacă vorbele bune nu ți se întorc, cerându-ți ție însuți să le respecți.

Spre final, ”Sinteza  zilei” s-a lansat pe pista referendumului pentru familia tradițională.

Multe opinii de o singură parte.

Dar nu numai. Reporterul i-a chestionat și pe ceilalți oameni, pe cei din minoritate, pe cei care privesc căsătoria ca pe o decizie privată.

Ținându-și bicicleta cu mâna dreaptă, o ”hipsteriță” din cele ironizate permanent de Gâdea și Badea s-a adresat calm, fără să-i vadă, celor de pe scaunele judecătorilor: ”Eu nu cred că e treaba statului să-mi intre în casă și să-mi spună cum trebuie să trăiesc. Dar nu pot impune ideile mele nimănui. O societate avansează împreună. Sunt doar stăpâna vocii mele, nu a vocii celorlalți. Putem avansa doar împreună!”.

”Doar împreună”.

Se apropia miezul nopții.

 

Comentarii (155)Adaugă comentariu

alx  •  30 octombrie 2017, 11:45

Nu era mai oportuna o concluzie in 10 randuri? Nu ti-am inteles pozitia.

Cătălin Tolontan  •  30 octombrie 2017, 11:46

@alx: nu toate ideile pot fi consumate fast food. Asa cum nu toate incap pe micul ecran, nu toate incap in 10 randuri. Sau, mai corect, nu am eu capacitatea sa exprim in 10 randuri ce am scris in 40.

Dani  •  30 octombrie 2017, 11:48

Nu stiu ce tot spun aia de la A3 dar cineva care ii urmareste mi-a spus zilele trecute ca la A3 s-a afirmat ca defapt in Romania nu exista coruptie ca e vorba de prostie si incompetenta ca treaba asta cu coruptia e asa... un fel de campanie... Poate ca din incompetenta si prostie copii politicienilor conduc masini de 100K fara sa fi muncit vreodata ceva, doar din salarul de la stat al parintilor.

mircea  •  30 octombrie 2017, 11:50

Eu ma bucur ca toata lumea s-a unit sa ne strice noua imaginea, de altfel imaculata, de alba ca zapada. de ce ma bucur? inseamna ca suntem una dintre marile puteri ale lumii asteia si americanilor, germanilor, francezilor si altor mari puteri le cam tremura chilotii pe ei de frica noastra. hai sa fim seriori ... astia sunt demult trecuti de limita la care se face o vizita de cativa ani ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  30 octombrie 2017, 11:51

@mircea: nu cadeti, va rog, in aceeasi capcana a ideii ca cel care are alta parere e rau intentionat sau dus cu pluta. Pur si simplu aceasta este opinia lor si e libera.

oy  •  30 octombrie 2017, 11:54

Le acorzi circumstante atenuante pentru ca sunt cei mai mari. Plus ca te-ar linsa daca ai spune adevarul: sunt o televiziune de propaganda care, din cand in cand, realizeaza si dezvaluie si niste chestii misto. Atat.

Cătălin Tolontan  •  30 octombrie 2017, 11:55

@oy: exact asta am spus-o si in studioul Antenei 3, in cele cateva dati cand am ajuns acolo: ca ei fac propaganda si, din cand in cand, produc lucruri importante. Dar probabil ca n-ati vazut asta. Cat despre linsaj, au fost zeci de emisiuni, mai ales la Mircea Badea, cand s-a ocupat de mine. Dar si la ”Chestiunea zilei” in cei doi ani care au trecut de la Colectiv. Si nu e nici o problema. E libertatea lor. Si a mea de a considera ca fac propaganda. Multumesc!

Ciprian  •  30 octombrie 2017, 11:56

Bun articol... cred. Eu habar n-am despe ce e vorba in dezbaterea asta, ca sunt departe de tara si citesc rar presa, dar de cand Gadea *** au depasit granitza ridicolului acum cativa ani, orice opinie a lor imi pica exact ca orice opinie a bisericii ortodoxe: ma situez imediat de partea cealalta. Deci ai dreptate, Catalin!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Unu  •  30 octombrie 2017, 11:56

Bravo! Foarte corect tot ce ati scris.

mihai  •  30 octombrie 2017, 11:59

Perfect punctat... Alminteri, A3 și RTV reprezintă tot ce i s-a putut întâmpla mai rău României în ultimele două decenii : sminteala unei populații și așa înapoiate și bolnave după o jumătate de secol de comunism securist (nu-i de mirare că patronii celor două "canale" sunt "demnii" reprezentanți ai...ciocoilor noștri vechi și noi)...

george  •  30 octombrie 2017, 11:59

antena 3 e la fel de radicala precum e si realitatea sau misvarea #rezist..nu mai exista demult o plaja de mijloc...problema la acele materiale media era ca se expunea opinia doar unei parti din societatea civila..cea exclusiv antipsd...restul e propaganda de o parte si de alta a taberelor politice

un anonim  •  30 octombrie 2017, 12:00

stiu ca nu o sa mi publici comentariul, dar macar sper ca il citesti. ceea ce incerci sa ma faci sa cred este ca nu exista manipulare, ca arte, zdf sau cine mai vrei sunt chipul obiectivitatii. problema ta este ca eu numai cred pt ca din m am trezit din iluzie (aia cu ue) direct in realitate (asta cu globalizarea), asa ca nu mai cred pe nimeni. iar asta face ca jocul sa fie pt tine foarte foarte greu. eurobarometru spunea ca romanii mai sunt doar 48 % optimisti in privinta ue. in realitate sunt sub 30 %. sa ti spun ceva: 44 % psd la 10 ani de ue e similar cu o bomba nucleara. si usntem din ce in ce mai multi. voi astea cu ochii albastrii ganditi va la un lucru: ati demolat sandramaua pas cu pas cu un cinism infiorator pana la nivelul in care mai sta in picioare doar din inertie, iar un fir de vant de ajuns sa o doboare. problema voastra e ca trebuie sa va plimbati in interiorul ei. oricum va cadea, controlat sau necontrolat iar voi chiar sunteti prinsi in interior fara sa puteti iesi afara. multa bafta!

Cătălin Tolontan  •  30 octombrie 2017, 12:01

@un anonim: aveti dreptate, saracia din Romania e o bomba nucleara. Dar chestia aia cu ”ochii” e o insinuare de doi bani. Dupa ani de zile de munca jurnalistica de investigatie pe branci si cu riscuri mari veniti si spuneti, cu o superioritate eterica, ca am darimat sandramaua. Serios? Si ce era de facut? Sa ramina lucrurile asa cum sunt de decenii, ele generand aceste saracie si disperare pe care corect le remarcati?

Lacul Belina  •  30 octombrie 2017, 12:02

Nu am inteles nimic din articol. Sec ca fraza lui Iohanis "Tarziu, foarte tarziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca."

Mac  •  30 octombrie 2017, 12:03

Antena 3 n-are dreptate. Presa din țară degradează suficient imaginea României în mod pe deplin autonom. Nu e nevoie de un efort suplimentar din străinătate. În schimb a fost interesantă înregistrarea cu colegul CTP și colega Esca demascându-l cu nuanțe (homo)sexuale pe sinistrul Toader, odiosul ministru al Justiției, ***r. Curios e că în cazul ăsta CNA n-a intervenit - așa cum o făcea cândva cu OTV fiindcă îl lăsase prea slobod pe CVT. Probabil CTP e prea fioros și se tem de el. Se zice că mușcă...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aspida  •  30 octombrie 2017, 12:04

gadea si badea cred ca... fals,gresit,mincinos,etc! gadea si badea(si ceilalti permanenti din a3 si rtv) sunt platiti sa ...creada ce vor stapanii! as vrea sa vad un text al lui tolontan despre manipularea de la a3 si rtv!!???

Andrei  •  30 octombrie 2017, 12:06

Romanii se pricep de minune sa-si strice imaginea. A se vedea ce spun europarlamentarii dintr-un anumit partid in legatura cu Romania si romani in general. Daca intre noi ne facem de rusine, ce sa spuna televiziunile din alte tari cand la noi se varsa cu ... in stanga si dreapta. Da, cred ca se exagereaza, nu cred ce ne spune Tolontan si altii ca el ca suntem cei mai nenorociti de pe pamant, da, sunt satul sa-i vad pe unii ca se inchina la ambasadori ca si cum aia ne-ar vrea binele... ca sa citez dint-un mesaj clasic: "bitch, please!" ei isi apara interesele! Da, sufar de teoria conspiratiei si cred ca multi fac toti posibilul ca Romania sa nu se dezvolte. Astept ziua in care Tolontan ne va spune cine-s cei vinovati pentru ca nu se construiesc autostrazi. Vreau nume, prenume, cand si unde a lucrat, cine a facut caietele de sarcini, daca-i adevarat ca unii s-au folosit de relatiile personale cu o anumita persoana pentru a castiga (cred ca-ti dai Cataline seama la cine fac referire). Poate ca ar trebui sa stim cine si pe cine plateste, mai ales cand vine vorba de oameni care-si dau cu parerea ori nu-i voie sa stim? In rest, daca nu-ti plac subietele de la A3, de ce i-ai urmarit, ai pierdut telecomanda? Dar noi, cei care citim gsp.ro ce sa mai spunem despre campania de click bait pe care o duceti pentru ca sa va citim articolele? Nu va este rusine? Cred ca nu, la fel si lui Gadea si Badea, au oferit oamenilor ceea ce-si doresc sa vada, la fel cum fac celelalte televiziuni, fie ca-i vorba de incoruptibilii de la protv care au fost condusi de unu' acuzat ca ar fi vrut sa ucida romani, vezi dosarul revolutiei, fie ca vorbim de unii care au 24 de mln € datorii la stat dar se dau de ceasu' mortii, ca vai, ROMANIA!

Ciuci  •  30 octombrie 2017, 12:06

esti un Om de onoare

Gambeta  •  30 octombrie 2017, 12:10

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dinamo_fan  •  30 octombrie 2017, 12:10

Rade ciob de oala sparta. Tolo, cand ai intrat ultima data sa vezi in ce hal a ajuns gsp, fitzuica de promovat toti penalii, toate scandalurile existente si inexistente ? Cat timp iti asociezi numele cu acest produs d*** nu pot decat sa-ti bat obrazul si sa te consider un mare ipocrit chiar daca personal poate esti bine intentionat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aham  •  30 octombrie 2017, 12:11

sincer, eu n-am mai urmarit a3 de ani de zile si nu stiu pe nimeni care se uita. adica, astia chiar mai exista? si mai exista oameni atat de dusi incat sa se uite la ei? inca exista *** care se uita in gura lui badea? cum zice o reclama... in 2017!?!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Felix  •  30 octombrie 2017, 12:11

Problema este pusă fundamental greșit, si trist este ca cei mai mulți nu vor sesiza de fapt miza reala a acestui articol.. Cititorii sunt aruncați pe o pista falsa despre lipsa de toleranta in politica (ca si cum ar putea exista opinii strict obiective) a unor indivizi.. De fapt, scopul a fost sa se mai pună o piatra, insesizabil, la etichetarea valorilor creștine ca unele care contravin drepturilor omului. Exemplul oribil cu tipa cu bicicleta răstoarnă de fapt ipoteza: nu cere statului sa recunoască un comportament deviant ca fiind o instituție (re)cunoscuta dintotdeauna ca o uniune intre bărbat si femeie. La cum merg lucrurile, probabil ca va veți trezi prea târziu: cand fetita de 11 ani va suna la politie ca ii încălcați dreptul de a se căsători cu unul de 48, sau băiatul de va "căsători" cu un câine (elefant, porc, etc.) Pentru ca acesta este doar primul pas spre acceptarea forțată a aberațiilor *** pedofilii, zoofilii si necrofilii Dragostea este una singura si este perfecta.. restul sunt doar variațiuni mizerabile..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  30 octombrie 2017, 12:11

Superb articol! Si totusi, principiul de baza al mass media este informatia corecta, ori canalul tv in discutie este, in marea majoritate a emisieI, mai departe de adevar decat Harry Potter.

Tonys  •  30 octombrie 2017, 12:17

In presa romaneasca e exact la fel ca-n politica - se razboiesc *** a3 si romaniatv respectiv hotnews, digi, gsp si europafm - aceleasi aberatii - difera doar baricadele politice - va aduceti aminte de groparul pietei universitatii din anii 90 mai recent de sotul dnei sevil *** sau cautati pe youtube - bancnota de 20 de dolari - ca sa vedeti cine a inventat acum mai bine de 15 ani aberatiile in Romania.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Steaua  •  30 octombrie 2017, 12:19

Fiecare reporter cu dezinformarea lui, cei de la Antena 3 cu paranoia politica si complotul asta din Europa de vest in a descredita Romania si cum incercam noi romani se ne credem mai buni decat suntem cu adevarat cand adevarul este cu totul altu, iar ziaristi sportivi (colegi sau fosti colegi a domului Tolontan) cu dezinformafari din cadru fcsb este Steaua. Ma tot intreb dece nu aveti un punct de vedere si pt aceasta problema luand in calcul ca sunteti un cunoscut juralist sportiv si respectat in randurele media din Romania iar un articol despre aceasta problema poate ar raspunde multor persoane care sunt inca foarte confuze in ceea ce inseamna o hotarare judecatoreasca care este incalcata zi de zi in presa sportiva din Romania?!

Alex  •  30 octombrie 2017, 12:19

Sunt de acord ca trebuie sa existe opinii diverse si libertate de exprimare. Trebuie intelese insa si motivatiile din spatele acestor opinii. Eu spre exemplu am fost motivat sa ies in strada pentru a protesta impotriva unei legi total incorecte. Si pentru asta chiar am citit proiectul OUG13 tocmai pentru a nu fi manipulat intr-o directie sau alta. Cum intelegem totusi motivatia unor jurnalisti precum Badea si Gadea, ce vor sa insinueze ca eu sunt "Soroist" si ca toata miscarea a fost manipulata din afara. Cum ai spus si tu argumentele lor sfideaza logica si totusi nu sunt niste oameni inculti. Si atunci de ce sa cred ca opiniile lor sunt simple opinii?

dan65  •  30 octombrie 2017, 12:21

Gadea si Badea sunt motivele care m-au facut sa ocolesc ani buni Antena 3,insa nu pot sa nu remarc(gratie articolului tau draga Cataline)ca au abordat o tema care personal ma preocupa de mai multa vreme.Fara sa ma consider un fin cunoscator intr-ale presei si politicilor de presa promovate de entitati guvernamentale sau cu iz masonic,traiesc cu impresia ca intr-adevar este o campanie de denigrare a Romaniei,campanie nascuta in mare parte de dorinta de a salva curul Codrutei Kovesi si a ceea ce a mai ramas din binomul cu viziunea campului tactic pe justitie.Cu speranta ca nu voi fi judecat doar pentru ca mi-am expus un punct de vedere,mai precizez ca nu vorbesc de un complot si de interese oculte,ci de faptul ca e mult mai usor sa conduci multimi daca le faci sa se simta inferioare si le induci sentimentul vinovatiei colective(in felul asta niste hateri cu #rezist ar parea ca stiu despre ce este vorba,chiar daca in fapt ei sunt niste habarnisti).

Sile  •  30 octombrie 2017, 12:22

Ideea e ca a3 este mult mai aproape de realitatea cotidiana decat sorosistii. Si mai e ceva, fff important :a3 se autofinanțeaza, in vreme ce sorosistii si canalele lor media sunt finanțati din afara si de structurile noastre secrete, de cele mai multe ori pe sub masa.

Randew  •  30 octombrie 2017, 12:24

Catalin Tolontan, e normal sa accepti parerile tuturor si sa le respecti atat timp cat nu sunt rau intentionate. A cere rabdare cu Antena 3 este insa penibil... au demonstrat-o de zeci daca nu de sute ori ca frizeaza ridicolul (ex. bagatelizeaza tragedii gen Colectiv, au impresia ca milioane de oameni majoritatea cu studii superioare si informati sunt cumparati de Soros, valideaza violenta fizica (vezi cazul deputatului/ senatorului USR pocnit in emisiune), sustine eliberarea patronului lor desi omul are probleme grave cu legea.. Antena 3 si in special Gadea si Badea se pot adresa doar unui telespectator redus intelectual, altfel nu poti sa urmaresti acel canal... A cere echidistanta pentru rea-vointa este inutil... Plus a compara cele doua Romanii (una care vrea ca munca si seriozitatea sa primeze si nu inteleg de ce tara lor e sub-dezvoltata dupa 28 de ani de tranzitie PSD si alta care doreste sa fie suportata financiar de prima si ii convine dictonul: 'lasa ca merge si-asa'), cu dezbaterea 'evolutionism vs. creationism' e regretabil... Inca mai ai timp sa iesi din mocirla aia pentru ca esti un ziarist de investigatie de exceptie.

Senatorul melcilor  •  30 octombrie 2017, 12:28

"Mihai Gâdea și Mircea Badea cred că..." Acesti doi ...scrieti voi cum doriti...nu cred, ei nu cred in nimic. Ei sunt platiti sa creada si sa spuna ce vor stapanii lor, *** !! Cat despre Badea...parca spunea la un moment dat ca vrea sa emigreze ! Ha ha ha...mare pierdere; sa se intoarca numai cand l-oi mai chema io.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K  •  30 octombrie 2017, 12:31

Ei as ! Nu cred nici ei asa o aberatie,sunt f.bine platiti de trust sa simuleze ca ar da o substantiala crezare acestor fumigene tocmai ca multii NAIVI sa se revolte si sa ramana cantonati vesnic intr-un nationalism fals,fabricat nu in cel adevarat care oricum nu e foarte OK nici el pt ca poate duce la evenimente ireversibil catastrofale,vezi Catalunya si ce alte regiuni din Europa fierb sa o ia pe aceeasi cale...acesta este un tip de nationalism,originalul.Ceea ce fac Badea,Gadea si altii de acolo este o copie otravita care sa abata atentia celor despre care vorbeam ca guvernarea este CATASTROFALA si ca praful s-a ales de promisiunile lor electorale.Din pacate la noi votul ii premiaza pe cei care mint mai categoric,fara sa li se miste o cuta pe figura...Ai luat niste lectii de actorie si ai invatat sa minti corespunzator,ai ajuns la Putere si se urca banii pe tine.Mai dai si niste legi prin care iti dai tie voie sa cheltui fara limite la bunul tau plac averea tarii si altele care sa-ti spele dosarele vechi si asta a fost,ai reusit in viata.Urmeaza sa te retragi frumos intr-o tara exotica lasand Romania datoare vanduta cand va veni scadenta peste ea,adica arunci copiii de azi in colaps total amanetandu-le viitorul.Asta n-a mai spus-o Arte,ce disperare i-ar fi luat pe cei doi antenisti daca o faceau.Pentru stiinta dvs fundatia Soros a fost condusa de la infiintarea in Romania pana la inchiderea ei in 2015 de domnul Alin Teodorescu vechi membru si demnitar PSD si de doamna Renate Weber (ALDE) adica partidele abonate la studiourile A3...Asta e de notorietate,a aparut in toata presa,n-a contestat nimeni acest lucru.

PP30  •  30 octombrie 2017, 12:32

Fiecare are dreptul sa isi exprime opiniile.Absolut corect.Problema celor de la Antena 3 e ca ei incearca sa "forteze" cumva ideile lor si celorlalti,prin modul in care inteleg ei sa faca televiziune. Norocul nostru ca mai exista oameni care gandesc in tara asta,care gandesc pentru ei,si care pot sa faca diferenta intre oameni si felul lor de a vorbi. De multe ori,oamenii care sunt corecti si care apar la TV si vorbesc putin dar sincer,sunt cumva "simtiti" altfel.Nu e nevoie sa vorbesti mult neaparat si sa ai tot felul de argumente,etc (vezi Gadea si Badea,de ex)....in tara asta,atat oamenii de televiziune cat mai ales politicienii....nu trebuie decat sa incerce sa fie sinceri,sa vorbeasca mai din suflet,sa zic asa...si nu asa cum o fac de ani de zile,cu discursul pregatit dinainte in capul lor...si cu "n" minciunele...si fiecare discurs la TV se schimba in functie de un interes anume..si hai sa mai atacam pe unul si pe altul,si asa mai departe...de ce e asa greu sa vina,de ex.PSD,PNL,si asa mai departe si sa zica: da,am gresit,hai sa vedem ce putem face si ce nu putem face....hai sa avem dezbateri in loc sa ne atacam,sa ne certam si sa dam vina unii pe altii...hai sa discutam,hai sa gasim solutii..etc...dar astea nu fac parte din viata politica a Romaniei..in schimb,fortele oculte din exterior se pare ca fac parte....pana una alta,nu se va schimba nimic,sau cel putin nu mare lucru...si viata in Romania va continua la fel...si noi vom schimba canalele in fiecare seara si ne vom mira zilnic de tot felul de procese ale maimutelor...foarte bun articolul,felicitari domnule Tolontan!

dragos  •  30 octombrie 2017, 12:34

Fiecare intelege ce vrea si ce poate din mesajele transmise de televiziuni din alte tari . Insa , daca ele au subliniat coruptia de la noi , unde este problema ? Nu este adevarat lucrul asta ! Majoritatea stim ca nu poti sa ajungi intr-o functie de conducere in aparatul de stat daca nu esti corupt in asa fel incat sa poti fi manipulat .... In ceea ce priveste subiectul 2 , nici mie nu-mi plac homosexualii , dar accept ca sunt si oameni din felul asta si au dreptul sa traiasca asa cum doresc ei .

Flaviu  •  30 octombrie 2017, 12:35

De 27 de ani nu s-a modernizat aproape nimic in tara asta si de vina o fi Kovesi,daca am castigat ceva, este libera circulatie,putem iesi aproape oriunde in lume,unde poti sa vezi un aeroport,o gara,un metrou,un port civilizat.Si totusi A3 reuseste si in ziua de azi sa spele creierul a multor persoane...Continuati sa luati apararea clasei politice in frunte cu Dragnea si Tariceanu,un lucru este clar:orice meserie are un risc si cea a politicianului roman trebuie sa fie catusele!

Cătălin Tolontan  •  30 octombrie 2017, 12:36

@Flaviu: nu sunt de acord cand asociati politicianul cu inchisoarea. Riscul meseriei de politician sunt riscurile oricarei meserii de serviciu public: bolile asociate stresului, neintelegerea publica, frustrarea ca nu ai reusit ce ti-ai propus sau ce-ti imaginai ca inseamna meseria si abia apoi riscul legal.

danna  •  30 octombrie 2017, 12:40

Mă minunez...cum ne pricepem noi de bine,la FOTBAL și la POLITICĂ !!!!

Ge0x  •  30 octombrie 2017, 12:40

Il vreau pe Ceausescu! Restul e can can. Asta cu societatea civila ma lasa rece..nu stiu cine sunt astia . Pe de alta parte ..locuri de munca ioc, autostrazi nu avem, padurile se fura, pamanturile se vand la straini, educatia e slaba, justitia si respectul fata de cetatean e jalnica. Tolontan ne spune despre ce fac Gadea si Badea, neinteresant. Tara arde si baba se pieaptana.

geo  •  30 octombrie 2017, 12:48

Cum bine a spus Dacian Ciolos despre mizeria de televiziune a3:cand esti invitat in mocirla aia de televiziune trebuie sa te incalti cu cizme de cauciuc

Dragos77  •  30 octombrie 2017, 12:53

Pe bune Tolo?!?!? Chiar asa stau lucrurile cu carmen avram?!?!? Daca ar fi fost macar 5% din cum cere ea altora sa fie, ar fi trebuit sa inceapa din interior cu Gadea, badea, sotul ei, dana grecu, stancu sau sanda stoicessscu si sa spuna:"faceti fratilor jurnalism pe bune, independent de interesele varanului! " nu cumva colegii ei erau cei care "urlau" in feb.2017 ca e lovitura de stat, iar apoi plangeau ca si au luat companiile publicitatea de pe posturile lor? Cat despre "mitingul de solidaritate cu a3" - cateva mii de persoane , adusi fara bani??? Tolo - nu avem ciunga in par!

Mihai  •  30 octombrie 2017, 12:55

E greu sa gasesc un echivalent al raului facut de aceste televiziuni toxice. De ani de zile o parte din polulatia tarii este influentata si manipulata de teorii ale conspiratiei. Datorita proastei informari continua sa ramana la putere oameni care nu sunt absolut deloc interesati de prosperitatea tarii sau de binele oamenilor si care au un singur scop : sa-si asigure electoratul, in marea lui majoritate alcatuit din pensionari carora li se promite "ceva in plus daca ajung la putere" pentru ca intr-un final sa promulge legile de care au nevoie sa adune averi personale cat mai mari. Cand va avea cineva curajul sa apara in spatiul public si sa spuna STOP !?

Gogu  •  30 octombrie 2017, 12:59

vrajeala, dom Tolo. A incerca sa legitimezi mizeria denumita antena3 (sau romania TV, sau O TV) e o manipulare ieftina. Cand a3 va produce EXCLUSIV jurnalism si nu linsaje la comanda, cand CNA va sanctiona legal TOATE derapajele, atunci mai vino cu acest discurs. Pana atunci, esti doar un aparator *** in care lucrezi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dracon  •  30 octombrie 2017, 13:02

Dle Tolontan te rog sa nu desconsideri maimutele, maimutele au o oarecare inteligenta ,*** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Laurentiu  •  30 octombrie 2017, 13:06

Domnule Tolontan,chiar credeti ca in Romania exista televiziune de stiri??? Din ce vad eu,poate ma insel,fiecare televiziune de "stiri" are o anumita directie,ziaristi care sa balacaresc intre ei,exista o ura anormala intre televiziuni si intre jurnalisti. Din pacate la tv vedem balacareli,nunti sau inmormantari,insulte,pipite care nu au nicio picatura de cultura generala. Tot ce se intampla in tv azi este o MIZERIE.

Andrei F  •  30 octombrie 2017, 13:06

@Dani • 30 octombrie 2017, 11:48 Nu este adevarat ce ai auzit!A3 nu a spus niciodata ca in tara asta nu ar fi coruptie!Ei de fapt par a fi procineva dar nu sunt...Ei ca si mine vad lucruri la care nici tara rezist nici organele nu vor sa le vada...Si pe Dragnea l-au scuturat cu Brazilia si Belina...Sigur sunt contra basismului...Sa ne intelegem...Daca nu exista A3 fratele presedintelui nu dadea socoteala!Faptele din acel dosar erau arhicunoscute!De ani buni!Cunoscute si de presa si de societatea civila si de organele statului.Acum e la moda ca coruptia sa fie legata de PSD .Sigur este multa coruptie in PSD numai raportindu-ne la procentele pe care le are...Dar stie cineva o fapta a unui pesedist ramasa nepenalizata?Ei ,pe cealalta parte sunt multe ,,erori,,...Cand d-l Tolontan face un discurs in care sa cuprinda toate culorile politice din tara scapa din vedere ca unii sunt peste notiunea de dreptate,democratie...Spune d-l Tolontan ca A3 critica acei activisti care ar aduce prejudicii tarii? Cat este de cand d-na Macovei a spus acelasi lucru la adresa lui Plesoianu si ai lui care au spus punctul lor de vedere in Parlamentul European?Asta de ce nu ni se spune?Desigur..Liiceanu nu a mintit ,pe Basescu probabil ca in curand o sa auzim ca l-a votat extraterestrii...Nu m-as mira!Dar ce ai face d-ta daca Firea si-ar trage casa de la Primarie,ar fura un telefon in direct sau ar aparea -ca tot se cauta!-inregistrari in care ar spune ca dreptatea se stabileste la ea in birou?

teodor  •  30 octombrie 2017, 13:07

Una dintre putinele persoane din Romania care respecta meseria de jurnalism si caruia ii mai respect opinia, felicitari catalin. In Romania ar trebui inventat un termen nou pentru jurnalistii care incearca sa manipuleze publicul, cum este malpraxis in medicina, mi se pare la fel de grav, astfel incat sa se poata puna stampila simplu si usor pe toti cei care isi construiesc o astfel de cariera intr un post de stiri precum antena 3sau altele.

Dan Ilcus  •  30 octombrie 2017, 13:10

Un buton de like/unlike ar fi bun. Nici nu stiu de ce nu-mi place Tolo, dar analiza asta e a draq de buna. Mi-a placut si cand ai fost cu Badea fata in fata. Am fost "abonat" la Antena 3 si-mi vine sa ... cand ma gandesc ca am ajuns la vorbele lu' Bas, ba chiar mai mult. As spune: uitati-va din cand in cand si la Antena 3 ... pe youtube. Pacat. Dezamagitor. Au ajuns penibili.

doru  •  30 octombrie 2017, 13:10

Problema e ca Romania e scindata in 2 mari parti..cea a romanilor asistati social,lenesi ,lipsiti de educatie si care nu vor nimic,(vor doar ce se poate obtine usor fara mare efort) si o a doua Romanie a celor care gandesc si inca spera intr o viata mai buna si o societate mai putin corupta...ce este trist este ca cei din urma mentionati isi pierd incet ,incet rabdarea si multi aleg sa plece...primii raman si decid in mod constant cine castiga alegerile...

Razvan Ştefan  •  30 octombrie 2017, 13:10

Dacă unii amestecă lucrurile şi "fac rău", de ce să te cred pe tine, care le amesteci şi "ai face bine"? Dacă Felix e rău că a eludat fiscul, înseamnă că televiziunile nemţeşti nu sunt manipulate? Eroare tatuliciană - să consideri că a fi deştept este o excepţie(şi tu eşti spuma ei). Din fericire pentru umanitate, istoria ne-o arată, inteligenţa este o normalitate, fapt de la care ar trebui să plecăm cu toţii...

Steaua1986forever  •  30 octombrie 2017, 13:11

Catalin, cum de nu te-a acuzat inca nimeni in comentarii ca "esti vandut lui Soros" ? Off, nici siteul asta nu mai are trolii de alta data. Au ramas numai postacii fara umor. Trist. Sau cum de nu te-a acuzat nici unul ca "tu il aperi pe patronul tau, pe Voiculescu" ? Cele 2 tabere sunt in pana de idei? Stii, eu am stat mult pe "afara", si acolo sunt multe televiziuni care fac politica unui anume partid insa la noi, totul intrece orice imaginatie (si bun-simt).

Viorel  •  30 octombrie 2017, 13:11

Cred ca nu este cazul sa ne strice nimeni imaginea tarii , deoarece am avut noi grija sa stricam imaginea tarii dupa revolutie si o facem in continuare prin votul pe care-l dam partidelor formate din comunistii si securistii de pe timpul lui Ceausescu .

Comentează